02/09/2007 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμείς, το «ΠΑΡΟΝ» και οι «νταβατζήδες» που υπονομεύουν τον Καραμανλή

«Οι νταβατζήδες θέλουν να κυβερνούν και ποντάρουν σε ακυβερνησία» γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» στην πρώτη σελίδα της. Όπως εξηγεί σε σχετικό ρεπορτάζ «τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκονται σε εργώδη εξέλιξη, εκπορευόμενα από τους νταβατζήδες, σενάρια και σχέδια ακυβερνησίας με στόχο την επίτευξη μη αυτοδυναμίας, τον παραμερισμό Καραμανλή – Παπανδρέου και (τελικά) μια λύση τύπου Μέρκελ με Ντόρα ή Σημίτη».
Προς επίρρωση του ρεπορτάζ η εφημερίδα αναδημοσιεύει αυτούσιο, κάτω από τον υπότιτλο «η στιγμή του Καραμανλή» το post που δημοσιεύσαμε στις 25/8 υπο τον τίτλο: «η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας – αλλάζει δραματικά η πολιτική ατζέντα». Γράφαμε τότε μεταξύ άλλων:
«Ο Κ. Καραμανλής δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα στις προκλήσεις που είχε βάλει ο ίδιος στον εαυτό του. Παρόλο που στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο ενέπνευσε πολλές ελπίδες ότι θα αγωνισθεί εναντίον του πραγματικού παρακράτους της σήψης και της διαπλοκής, στη συνέχεια κλείστηκε από τους ίδιους τους συνεργάτες του σε μια γυάλα, μακριά από τον λαό και τα πραγματικά προβλήματά του. Και δεχόταν έτσι, το ένα κτύπημα μετά το άλλο, τον ένα συμβιβασμό μετά τον άλλο. Έφτασε έτσι σήμερα να του λένε το παρακράτος και οι πάτρωνες του ανοικτά: “Φύγε”.  Κι αυτό το λέμε εμείς, που κριτικάραμε έντονα την κυβέρνηση αυτά τα χρόνια για την πληθώρα των παλινδρομήσεων και ανεπαρκειών της και για το σκάνδαλο των ομολόγων και πρόσφατα ασκήσαμε έντονη κριτική στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις με αφορμή το “πόρισμα Ζορμπά”. Ο Καραμανλής έχει σήμερα μια μοναδική δυνατότητα να καθαρίσει την κόπρο  του Αυγείου και να συσπειρώσει γύρω του τον ελληνικό λαό για ένα νέο ξεκίνημα και του ίδιου και της χώρας. Φτάνει πια…»
Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση αλλά έχουμε μια μικρή απορία: Ποιους νταβατζήδες ακριβώς εννοεί η καλή συνάδελφος (και ο …συντάκτης του δικού μας post) ότι μεθοδεύουν τον «παραμερισμό» Καραμανλή; Εκείνους που κατατροπώθηκαν στο Μπαϊρακτάρη; Τους άλλους που υπέγραψαν με τον ΟΠΑΠ καλύτερες και παχουλότερες συμβάσεις από εκείνες που υπέγραφαν επί ΠΑΣΟΚ; Τους άλλους που προσλαμβάνουν συγγενείς υπουργών με πλουσιοπάροχες αμοιβές; Ή εκείνους που ξαναπαίρνουν το ένα μετά το άλλο τα δημόσια έργα;
Κι αν είναι έτσι γιατί δεν τους καταγγέλλει ανοικτά ο Καραμανλής στη σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή», όπως έκανε πριν ανέβει στην εξουσία; Ούτε μια φορά δεν λέει τη λέξη «διαπλοκή» στη συνέντευξη προς τον κ. Παπαχελά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 02/09/2007 19:29:33

  Οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ.Καραμανλή.

  Να τον στηρίξουμε τον Καραμανλή, αφού λέει ότι θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά τη σημαία κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Πολύ περισσότερο, αφού επιμένει, μιλώντας στην «Καθημερινή», ότι «αυτά δεν είναι απλές πολιτικές θέσεις ή δεσμεύσεις, είναι βαθύτερες, φιλοσοφικές, θεμελιώδεις αρχές που δεν αλλάζω με τίποτα». Τι τον ρώτησε ο Παπαχελάς; «Εσείς σηκώσατε τη σημαία εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής το 2004. Χρησιμοποιήσατε και σκληρούς όρους γι’ αυτό το θέμα. Απλοί άνθρωποι τους οποίους βλέπω στον δρόμο ρωτάνε πώς γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι στους οποίους αναφερόσασταν να συνεχίζουν να παίρνουν τις βασικές δουλειές από το Δημόσιο;» Αφού λοιπόν, απαντάει ότι είναι αταλάντευτος στις αρχές του, προφανώς αναφερόμενος σε σειρά περίεργων συμβάσεων που δόθηκαν σε γνωστούς και μη εξαιρετέους διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες, λέγει: «Βεβαίως, πάντα έλεγα –και το λέω και τώρα– ότι δεν έχω, δεν έχουμε προσωπικά, δεν υπάρχει βεντέτα με ανθρώπους». Και προσθέτει, εννοώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ότι με τα μέτρα που έλαβε κατετρόπωσε τη διαπλοκή: «Πρέπει να σας πω ότι είμαι υπερήφανος γιατί αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε ένα πλαίσιο ανάθεσης έργων και μελετών που δεν αμφισβητείται και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Καραμανλής και για τον «βασικό μέτοχο» των κ.κ.Ρουσσόπουλου και Παυλόπουλου. «Προσωπικά εγώ δεν έχω μετακινηθεί, ούτε κατά κεραία, στα πιστεύω μου», απάντησε. «Δεν έχω αλλάξει θέση», αλλά, «όπως γνωρίζετε υπήρξε μια πολύ έντονη, εντονότατη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Αναμφισβήτητα, ο Καραμανλής είναι ένας πούρος επαναστάτης των καιρών μας. Δεν μας δικαιολόγησε επαρκώς όμως, την άτακτη υποχώρηση του επαναστατικού στρατού του μετά τη μάχη στα παγωμένα πέδία των Βρυξελλών. Ας είναι. Όταν είναι γνωστό ότι η διαπλοκή ζεί και βασιλεύει, τα σχόλια περιττεύουν. Όπως και να’χει, ένα είναι σίγουρο: Με φιλοσοφικούς προβληματισμούς, η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζονται. Αν πραγματικά ήθελε να το πράξει, είχε τη δυνατότητα. Αλλωστε, με τα συνθήματα κατά της διαφθοράς, ο Καραμανλής πήρε τη «λευκή επιταγή» της ψήφου του ελληνικού λαού το 2004. Δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως.

  Θα ήταν προτιμότερο βέβαια, να υποστηρίξει στη συνέντευξή του ο κ.Καραμανλής ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει την πόρτα και σε άλλους κύκλους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων (ναυτιλιακό κεφάλαιο, μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, «κροίσους» από το εξωτερικό, νέους δυναμικά ανερχόμενους οικονομικούς παράγοντες) για να καταλάβουν θέσεις ισχύος στην Ελλάδα. Κύκλοι, οι οποίοι με την ενδυνάμωσή τους θα εξισορροπήσουν την πλάστιγγα με την «παραδοσιακή διαπλοκή». Βέβαια, το ζητούμενο είναι εάν θα είναι ο Καραμανλής που θα έχει το πάνω χέρι ή θα είναι η «νέα διαπλοκή» που θα του επιβάλλει τους όρους της. Και κάτι ακόμη: Συχνά διαπράττεται το λάθος να θεωρείται ότι νέα και παλαιά διαπλοκή, αποτελούν δύο αυστηρά περιχαρακωμένα στρατόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη και σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Το αντίθετο συμβαίνει. Μπορεί συχνά να συγκρούνται, αλλά εξίσου συχνά τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ας το καλοσκεφθεί ο κ.Καραμανλής, διότι, εάν συνεχίσει όπως τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να βρεθεί στη θέση του σάκου μπόξ, που θα τον κτυπούν όλοι μαζί. Είναι άλλο να θέτει ο πολιτικός ηγέτης τους όρους και άλλο να πηγαίνει στις εκλογές –και ενδεχομένως σε νέα τετραετία (;)- με τους κανόνες των ισχυρών –εξωθεσμικών- κέντρων εξουσίας.

 2. Δικαιόπολης avatar
  Δικαιόπολης 09/09/2007 20:48:35

  Γράφαμε τότε μεταξύ άλλων:
  «Ο Κ. Καραμανλής δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα στις προκλήσεις που είχε βάλει ο ίδιος στον εαυτό του. Παρόλο που στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο ενέπνευσε πολλές ελπίδες ότι θα αγωνισθεί εναντίον του πραγματικού παρακράτους της σήψης και της διαπλοκής, στη συνέχεια κλείστηκε από τους ίδιους τους συνεργάτες του σε μια γυάλα, μακριά από τον λαό και τα πραγματικά προβλήματά του. Και δεχόταν έτσι, το ένα κτύπημα μετά το άλλο, τον ένα συμβιβασμό μετά τον άλλο.

  Κι ο καλύτερος ηγέτης από την παιδεία των πολιτών που του παραχώρησαν οι προκάτοχοί είναι εξαρτημένος, είναι και κομμάτι δύσκολο να τους εμψυχώσει όταν η “διαφθορά” είναι σε εξελίξει, άντε τώρα και πως να τους ενισχύσει το ηθικό, κι' αυτοί με τη σειρά τους πού να βρούνε στήριγμα μέσα στην “πρωτοβάθμια διαπλοκή”.
  Σκεφθείτε μόνο το τι γίνετε στο δικονομικό χώρο και στο ΕΣΥ, είναι τυχαία η ευχή “ο θεός να σε φυλάει από γιατρό και δικηγόρο!”.
  Άντε τώρα ΜΟΝΟΣ του και με τον υπουργό δικαιοσύνης να βγάλει νόμο να προσπελαστούν τα κλειστά κυκλώματα των διάσπαρτων δικηγορικών συλλόγων, και ο κάθε δικηγόρος να μπορεί ο κάθε να εξασκεί δικονομία σ΄ όλη την επικράτεια, και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα όργανο που να τους ελέγχει για την εξάσκηση υπεράσπισης εις βάρος του πελάτη των, με εγγυημένη αποζημίωση μέχρι ενός ποσού για την ζημιά που έκανε στον πελάτη του, πέραν τις κρίσης για την μελλοντική εξάσκηση του επαγγέλματος.

  Κατά τ’ άλλα
  Το εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λιβαδιακό δικαίωμα) που ισχύει στη Φθιώτιδα και σε άλλα σημεία της χώρας σε αλλότριους καλλιεργούμενους η καλλιεργήσιμους η αγραναπαυόμενους αγρούς η και σε λιβάδια, απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος του 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη των αγρών ή των λιβαδιών, στα οποία υφίσταται το προαναφερόμενο δικαίωμα (παράγραφος 51)
  Από τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952 προκύπτουν τα ακόλουθα :
  Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952, η παραπάνω αποζημίωση βαρύνει το Δημόσιο και καταβάλλεται στους δικαιούχους με ομολογίες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952, ενώ σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2258/1952, το ποσό της προαναφερόμενης αποζημίωσης, προσαυξανόμενο κατά 10% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εποικισμού για τα κατά την παρ. 4 έξοδα αποτύπωσης και καταμέτρησης, ……. αποτελεί την οφειλή του υπέρ ου η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη του κτήματος προς το Δημόσιο.?

  Τι μας λέει τώρα αυτό????
  Ότι όσοι με πλασματικά συμβόλαια καταπατούν εκτάσεις «στη Φθιώτιδα ή και σε άλλα σημεία της χώρας (όπου το) εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λειβαδιακό δικαίωμα) επί αλλοτρίων καλλιεργουμένων ή καλλιεργήσιμων ή αγραναπαυόμενων αγρών ή επί λειβαδιών απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με το νόμο 104 του συντάγματος του έτους 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη εκείνων των αγρών ή λειβαδιών, επί των οποίων υφίσταται το δικαίωμα..» στη συνέχεια βαρύνουν και το δημόσιο με ομόλογα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952 δηλαδή εν τοιαύτη περιπτώσει γι’ αυτό ο δήμος Σκύρου παρά τις επανειλημμένες πολιτικές αποφάσεις δεν χαρτογραφεί και δεν αποδέχεται έστω και την αποτύπωση του ενός επί μέρους τμήματος της χορτονομής που χαρτογράφησε εκ του συνόλου αυτής που του παραχωρήθηκε από το δημόσιο, μόνο και μόνο για να μην κατά την πολιτική του αντίληψη επιβαρύνει ο ίδιος ο δήμος το δημόσιο με ομόλογα????, αλλά κάνει πλάτες στους ‘‘ιδιώτες’’ καταπατητές!!! (όχι ασφαλώς σε σύμπραξη εξ αγχιστείας ή ιδίων ‘‘ιδιωτικών’’ των συμφερόντων, σε βαθμό πλημμελήματος- για το αδίκημα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης)
  Και στο κάτω κάτω, για τα καλά και συμφέροντα, γιατί όχι και αυτοί!!!

  ΔΙΟΤΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
  είναι η πρωτοβάθμια διαπλοκή (τη συνδρομή ‘‘μπουμπουληθριάρηκων’’ νομικών ‘‘αστέρων’’ της δικονομικής), αυτή είναι ηθικός αυτουργός των πλείστων κακών, της αδικίας,, της φτώχιας, του άγχους, της μοιρολατρίας, της υποτέλειας, μέχρι και του φαινόμενου της ‘17 Νοέμβρη’, ως και της απαξίωσης κατά των ‘‘ιδιωτών’’ πολιτικών, γι’ αυτό και ορισμένοι ούκ ολίγοι αντιστέκονται την άρσης της ασυλίας του εδράνου που τους προσφέρεται στη βουλή, αλλά πολύ πιό ανησυχητικό είναι και που δεν έχει υπάρχει ένα επιμέρους κίνημα νομικών, έστω και ηθικά! να πει έστω!, αρκετά πια! με τα ερπυστριωφόρα της διαφθοράς.

  Τη συνδρομή ζητά αυτή! ΚΑΙ ο υπουργός άμυνας Μειμαράκης κατά της διαφθοράς της πρωτοβάθμιας διαπλοκής
  «.. είναι μια παθογένεια πολυεπίπεδη που απαιτεί πολύ χρόνο ώστε να εφαρμοστούν συνολικά οι διατάξεις και ...» και ζήτησε «..να υπάρχει και η παιδεία ...» και παρότρυνε «... τους πολίτες οι οποίοι να μπορούν να συνεισφέρουν στην εκστρατεία αυτή ...»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.