#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2009 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμείς πληρώνουμε την ΔΕΗ και οι «επενδυτές» κάνουν πάρτιΘυμάστε τότε που ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλος, δεχόταν και δικαίως επιθέσεις από το ΠΑΣΟΚ όταν έλεγε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος;

Θυμάστε όταν η σημερινή κυβέρνηση τον χαρακτήριζε ανάλγητο golden boy που θέλει να κάνει αυξήσεις στο ρεύμα αντί να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης; Έβρισκε μάλιστα και πολλούς συμμάχους εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες και ο εκλεκτός της σημερινής κυβέρνησης, Αρθούρος Ζερβός, ανακοίνωσε την αναγκαστική αύξηση των τιμολογίων λέγοντας ότι “ή η ΔΕΗ θα φαλιρίσει ή θα αυξήσει τα τιμολόγια”. Οπότε, περιμένετε σύντομα χαράτσι...

Παράλληλα, στο όνομα του εκσυγχρονισμού ο κ. Ζερβός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν σειρά διαγωνισμών για λιγνιτικές μονάδες και φωτοβολταϊκά πάρκα. Έργα τα οποία έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του εγχώριου κι όχι μόνο επιχειρηματικού λόμπι που ήδη έχει μπει στο χώρο της ενέργειας. Κοπελούζος, Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Κόκκαλης και πολλοί άλλοι ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι στο όνομα της κυβέρνησης αφού όλοι γνωρίζουμε καλά πώς γίνονται οι διαγωνισμοί στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 29/12/2009 20:52:15

  Τα ανάλγητα χρυσοπράσινα παιδιά είναι καθαρόαιμοι φίλοι του περιβάλλοντος. Δεν ξέρω αν είναι και μέλη.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/12/2009 21:12:43

  Φονκτιονέρ πρωτοκόλου επί ΑΠΕ είναι η επαγγελματική εμπειρία του ανθρώπου...

  Το μεγάλο κόλπο αυτής της Κυβέρνησης είναι με την ΔΕΗ. Την κόβουν στα μέτρα αγοραστή. Μόνο έτσι εξηγείται η αλλοπρόσαλλη προσέγγιση.

  Έγραφε ο "Κ" την μία μέρα με κεφαλαία γράμματα "Δεν θα αυξηθεί το ρεύμα το 2010", και την επομένη με ψιλά "αυξήσεις από το 2011"

  Δεν έχουν λεφτά για επιδοτήσεις των κρατικοδίαιτων και θα το περάσουν σε πρέσινα τέλη υπέρ ΑΠΕ, αυξημένα τιμολόγια. Το έχουν ήδη πει. Να μην φωνάζουμε το 2011, μας το έχουν ήδη πει.

 3. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 29/12/2009 23:36:39

  πίσσα κ πούπουλα

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/12/2009 07:39:52

  ΔΕΗ και ΤαχΤαμ πάνε για πώληση.

  Η ΔΕΗ θα είναι η δουλειά #1 του Πασόκ. Την έχουν πετσοκόψει και υποβαθμίσει εδω και καιρό, έβαλαν και τον ποιητή να την "διευθύνει", έταξαν και αύξηση στα τιμολόγια απο το 2011. Θα πληρώσουμε για να την αγοράσει κάποιος. Γερμανοί, Ισπανοί και Γάλλοι, στο φουαγιέ, περιμένουν.

  Το "ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών" που διαφημίζει η Ναυτεμπορική είναι ότι έρχονται και τα κοράκια να τσιμπήσουν και να διευκολύνουν. "Δεν πουλήσαμε εμείς, οι θεσμικοί επενδυτές πούλησαν" θα λέει ο ΓΑΠ.

  Λένε και για ΟΤΕ. Για τον ΟΤΕ γελάω χαχαχα. Με τους Γερμανούς μέσα και να κάνουν κουμάντο, σιγα μην έρθει άλλος. Χαχαχαχα. Λες η DT να θέλει να εκταμιεύσει για πρόσθετο ποσοστό? Μόνο αν τους εξασφαλίσουμε πρόσθετα έσοδα.

 5. aristos avatar
  aristos 30/12/2009 09:15:54

  Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»: Άνθρακας ο Θησαυρός !!!

  Το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ, είναι "Clopy Paste", από τον υπάρχοντα Νόμο 3468/ 2006 της ΝΔ.
  .......
  Έχουν αυξήσει την "Τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας από τους σταθμούς κατά 7 €/MWh, ώστε να γίνουν οι πλούσιοι (οι εταρείες) πλουσιότεροι!!!

  Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν (στο link) και θα καταλάβετε τη "Σοσιαλιστική" προσέγγιση!!!

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_361.html

 6. ataktos avatar
  ataktos 30/12/2009 13:54:15

  Σύμφωνα με σχετικό Νόμο που αφορά την ρήτρα καυσίμου τώρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ έπρεπε να μειωθούν .Δεν το γνωρίζουν οι αρμόδιοι …..

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 01/01/2010 21:27:12

  Τόσο ο Αθανασόπουλος (που ΑΔΙΚΩΣ κατηγορήθηκε, τουλάχιστον για όλα όσα κατηγορήθηκε) όσο και ο Ζερβός δεν είναι μάγοι. Ο Αθανασόπουλος είχε και αξιόλογη προηγούμενη καρριέρα. Αν θέλεις να πληρώνει η ΔΕΗ το εξαπλάσιο του κανονικού κόστος παραγωγής ενέργειας των ΑΠΕ, να κάνει επενδύσεις και να παχαίνει και να πληθαίνει τους μισθούς, πρέπει να την επιδοτήσεις. Και μόνο η έλλειψη λιγνίτη, που αρχίζει να γίνεται αισθητή, οι ρήτρες άνθρακα και η σταδιακή, αλλά ήδη δυσβάστακτη κοστολογικά, μετάβαση σε ΑΠΕ σημαίνουν υποχρεωτικές σταδιακές αυξήσεις, αν δεν επιδοτηθεί η ΔΕΗ. Αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, οπότε... ετοιμαστείτε.
  Μην πυροβολείτε τους μάνατζερς. Κάνουν ότι τους επιτρέπουν, ή/και επιβάλλουν τα αφεντικά τους. Αυτά αποφασίζουν. Κι εμεις πληρώνουμε.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 21:36:18

  Οι μονάδες λιθάνθρακα αυτοχρηματοδοτούνται, να πείτε στον κύριο Αρθούρο. Μία πρόταση είχε κάνει η Βiliton (BHP) και δεν θα με εξέπληττε αν και οι Ιταλοί μπορούν να το φορμάρουν. Αν έχει απορίες, να στείλει email στο αντινιουζ, και θα το πω πως γίνεται. Εύκολο.

  Οι ΑΠΕ είναι δικαιολογία για μίζες και μαύρα λεφτά για χωματουργούς.

  Ποτέ μου δεν πυροβόλησα τον Αθανασόπουλο. Ήταν ο μόνος άντρας που είπε στις αδερφές ότι το CO2 δεν είναι δηλητήριο. (Καημένε Αθανασόπουλε τι σού'μελε να πάθεις από πουλημένους συνδικάλες και ηλίθιους πράσινους).

 9. DrNo avatar
  DrNo 02/01/2010 01:15:59

  Ο αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος του Αθανασόπουλου, Καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου (των 300.000 ευρω μόνο) γιατί έχει παραμείνει? Μήπως επειδή είναι συνάδελφος του Ζερβού από το ΕΜΠ, γλύφει για να παραμείνει έστω σύμβουλος?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.