#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2012 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμείς παραμένουμε αμαρτωλοί…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Κάθε μάχη τελικά δεν είναι με τον Χ αντίπαλο. Είναι πρωτίστως με τον εαυτό σου. Ο καθένας από μας έχει μέσα του και φως και σκοτάδι. Στα δύσκολα αναμετριούνται κυρίως οι αρετές σου με τις αδυναμίες σου κι όχι απλά οι δυνάμεις σου με αυτές του εχθρού.

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει την μάχη της ζωής μας αλλά και τη μάχη της ζωής του. Διεκδικεί την θέση του στην Ιστορία. Θα κριθεί για το αν νίκησε την απειλή της κατάρρευσης, αν ανόρθωσε το ηθικό του Λαού, την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ της χώρας, αν έδιωξε τους κατσαπλιάδες εισβολείς. Θα κριθεί αν επανελλήνισε την Παιδεία, αν περιέστειλε την οικογενειοκρατία. Αν έφερε Νέμεση για το Έγκλημα. Διεκδικεί για την πρωθυπουργία του και την υστεροφημία του ένα κεφάλαιο κι όχι μια υποσημείωση. Θα είναι η αιώνια απόδειξη του πόση Ελλάδα έχει μέσα του.

Γιατί η Ιστορία είναι αμείλικτη. Κάνει ψυχρό ταμείο, στο οποίο οι προθέσεις δεν αθροίζονται.

Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Με όλες όμως τις αδυναμίες αλλά και τις βλαπτικές συμπεριφορές από απολιθωμένους «Γκρούεζες», είναι πια φανερός ο δικός του άλλος τρόπος. Άλλη περπατησιά. Και μην έχετε ψευδαισθήσεις. Είναι μοναχικός αγώνας.

Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα περιφερόταν τις ρούγες της Ευρώπης και των ΗΠΑ καθυβρίζοντας τον Λαό και την Πατρίδα. Συκοφάντης, τσιλιαδόρος του ΔΝΤ, βαλσαμωμένο πολιτικά ορθό «αμερικανάκι» του 1970. Demolition man.

Σας αρέσει, δεν σας αρέσει το τι είναι, ο Σαμαράς δεν πήγε στην Μέρκελ για να μπινελικώσει τους ίδιους τους συμπατριώτες του. Το ένστικτο μου λέει, πως θα μάθουμε σε όλη τους την έκταση τα όποια θετικά αποτελέσματα του ταξιδιού μετά τις γερμανικές εκλογές…

Πάντως δεν πήγε ως επαρχιώτης νότιος με τρύπιο παντελόνι κι απλωμένο χέρι να πάρει απλώς το χαρτάκι με τις ξενόγλωσσες οδηγίες, όπως έκανε ο αφασικός ποδηλάτης, ο υπουργός του με τη σάκα και τους μαρκαδόρους και ο ζαλισμένος εταίρος μας, τέως αντιπρόεδρας. Ούτε πήγε ως ντεμέκ Τσάβες χωρίς πετρέλαιο και με άγνοια κινδύνου, για να πουλήσει ψευτοτσαμπουκά, που θα εκτιμούσαν μόνο ο Ρούντι, η …Ξανθούλα Καρανίκα και οι κλεφτοκοτάδες «αστοί» νταβατζήδες μας, που περιμένουν την δραχμή μετά Βαΐων και κλάδων. Είναι σοβαρή κι υπεύθυνη δουλειά το γκουβέρνο. Δεν είναι μόνο κόκκινα χαλιά, δείπνα και ιδεολογικοπολιτική ζύμωση με τον Χρύσανθο, ούτε επαναστατικές ασκήσεις άνευ στρατεύματος στην αμμοδόχο της Ρένας του Άκη. Της Χίλαρυ του φτωχού, ντε.

Και πείτε μου, ρε αδέρφια, όσο ανυπόμονοι, τσαντισμένοι ή καχύποπτοι και να είσαστε. Αυτή η εικόνα που είδατε δεν σας έκανε ένα κλικ στην καρδιά αλλά και στη λογική σας; Ένας ηγέτης που να στέκεται όρθιος, ευθυτενής κυριολεκτικά και πολιτικά, και να μιλάει στους Φράγκους και στους κραταιούς Αλαμανούς για σας, τους φίλους σας, τα παιδιά σας, τον Λαό, ως αξιοπρεπείς και τίμιους ανθρώπους και να διεκδικεί κάτι για σας με περηφάνια αλλά και λογική; Ως Έλληνας, άρα ευρωπαίος, κι όχι ως μαχαλόμαγκας της Νοτίου Αμερικής και των Εξαρχείων.

Αμήχανα και νευρικά τα άκρα. Τι θα κάνουν αν δεν έρθει το χάος; Τζάμπα ξεροσταλιάζουν στο κλαρί περιμένοντας την Πατρίδα να πέσει;

Τι θα κάνουν οι «επαναστάτες δωματίου» της Κουμουνδούρου και οι εφεδρείες τους, η αλητεία του πεζοδρομίου, αν τελικά ο Σαμαράς κερδίσει πράγματα χειροπιαστά και σιγά σιγά ο Λαός δει, πράγματι, τους τροχούς να κινούνται, να παίρνει μπρος η αραχνιασμένη οικονομία και να αντιστρέφονται οι δείκτες της ύφεσης, της ανάπτυξης και της ανεργίας;

Τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή αν δει τα σύνορα φυλασσόμενα άγρυπνα, τους κατσαπλιάδες να μαντρώνονται και να φεύγουν από την χώρα; Αν δει στις γειτονιές και το κέντρο των πόλεων μας, στην ύπαιθρο, να επιστρέφουν ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια και την Παιδεία να ξαναγίνεται ελληνική; Θα ξεμείνει κι αυτή από πολιτικούς πελάτες. Καλό το άρβυλο, δεν λέω. Και μένα μου πάει. Αυτές όμως οι δουλειές δεν μπορούν να γίνονται ερασιτεχνικά. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει το Κράτος.

Τι χρειάζεται περαιτέρω; Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, χωρίς «πολιτική ορθότητα». Αμείλικτα.

Η Ιστορία ήδη χαράσσει στις δέλτους της τις πρώτες γραμμές…

Βέβαια, ερωτηθείς για την προτέρα στάση του, για να πει τα, ορθά, δικά του για την ανάπτυξη, είπε αυτό το «ουδείς αναμάρτητος». Προφανώς ειπώθηκε για διπλωματική κατανάλωση.

Εμείς πάντως, εδώ από το Antinews, ως παρέα, εξομολογούμαστε στην  Φράου Μπλύχερ την διαρκή αμαρτία μας κατά της μπατιρημένης συνταγής της ύφεσης. Μαζί με το ανομολόγητο πάθος μας για μια πολιτική κοινωνικής συνοχής, χωρίς κοινωνικό δαρβινισμό και ανοργασμικούς καλβινιστές.

Αφιερωμένο στην Φράου Μπλύχερ, στ’ αδέρφια μας, που πρώτοι συνδύασαν το βουρστ με το ξυνολάχανο και την μαρουλοσαλάτα με την ζάχαρη άχνη (δεν κάνω πλάκα, το τρώνε!), όπως και το αέριο Cyklon με το ντους. Σε πλένει μέχρι θανάτου.

Δώσε, Φάκτορα, για μας τους αείποτε πολιτικά αμαρτωλούς:

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 26/08/2012 17:58:12

  Πιο επίκαιροσε λίγο θα είναι το:
  http://www.youtube.com/watch?v=-zj_MM672bA
  Αφιερωμένο σε αυτούς, που οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης τους “κούρασαν”, μέχρι που εμφανίστηκε ο Σαμαράς.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/08/2012 18:03:06

  Με ταπεινότητα, έχω την γνώμη ότι το «ουδείς αναμάρτητος» δεν ειπώθηκε για διπλωματική κατανάλωση.
  Το έχω ήδη γράψει χωρίς περιστροφές - και ομολογώ το βίτσιο μου να κάνω πότε πότε τον ερασιτέχνη της πολιτικής ψυχανάλυσης : Ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του Ιουνίου, κάτω από το ιστορικό βάρος μιας σπάνιας εθνικής ευθύνης, γίνεται βαθμιαία και σταθερά ένας "άλλος" πολιτικός. Ένας τύπος πολιτικού που χρειαζόμασταν προ πολλού.
  Θα τολμούσα να πώ, ίσως και ένας "άλλος άνθρωπος".
  Όσο για τις αμαρτίες και τους αμαρτωλούς, αγαπητέ Φαήλε έχω την γνώμη ότι μια δόση συλλογικής πολιτικής και κοινωνικής εξομολόγησης για όσα δεν έπρεπε να γίνουν και έγιναν (και για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν), δεν συμβάλλει μόνον για την σωτηρία της ψυχής (του έθνους), αλλά θα κάνει καλό στα παιδιά και εγγόνια μας.
  Μερικές φορές, η εγκράτεια, ο αυτοπεριορισμός και η λιτότητα είναι καλό (και όχι κακό) πράγμα. Αρκεί να εφαρμόζεται σ' αυτούς που πρέπει, δηλαδή σ' αυτούς που "καλά φάγανε, καλά ήπιανε, καλά τη φέρανε τη ζωή τους ως εδώ..."

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 26/08/2012 18:10:30

   h**p://www.antinews.gr/2012/08/25/176205/#comment-1036541

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Θείος 26/08/2012 18:13:31

   O ιδιος ειναι.Απλως αλλιως παιζει κανεις στην αντιπολιτευση και αλλιως στην κυβερνηση.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ψυχραιμια 26/08/2012 18:30:37

    Άν αποδειχθεί τελικά ότι έχεις δίκιο, θα λυπηθώ. Για μια ακόμη φορά.

    • diatwn avatar
     diatwn @ Ο Θείος 27/08/2012 23:15:40

     Δεν υπάρχει λόγος να λυπηθείς. Στην Ελλάδα όλοι κάνουμε τους έξυπνους.

     Εξάλλου τον τιμά να παραδέχεται πως έχει κάνει λάθος. Και το λέω ως κάποιος που δεν τον έχει ψηφίσει ποτέ.

     Και τέλος, ανεξάρτητα από τι πιστεύει ο ίδιος ας μην ξεχνάμε πως κουβαλάει κι ένα ασκέρι από λαϊκιστές και ηλίθιους βουλευτές και κομματικά στελέχη που υπάρχουν σε αφθονία σε όλα τα κόμματα.

 3. teo300 avatar
  teo300 26/08/2012 18:11:52

  Ρίτα σακελλαριου - ( υπονοουμενο για τον Ανδρεα? :P )

  Σας βρισκω πιο ψυχωμενο και αισιοδοξο μετα τις συναντησεις Σαμαρα.
  Γενικα σαν παρουσια και μενα με αρεσε ειδικα στις δηλωσεις με τον Ολαντ στο σημειο που ανεφερε πως Δημοκρατια σημαινει Αξιοπρεπεια. Ηταν σα να εκανε μαθημα σε καποιον δευτεροκλασατο πρωθυπουργο και το βρηκα ομορφο και συναμα πολυ Ελληνικό.

  Δεε μενει παρα με την επιστροφη του ο Σαμαρας να θεσει και αναδρομικη ισχυ στην διαταξη με τις προσληψεις στην Βουλή ώστε να "φτιάξει" τον πολυ κοσμο και παραλληλα να προχωρησει με δυναμικές ( ή οπως σωστα λετε οχι και τοσο πολιτικαλ κορεκτ ) πολιτικές.

  Εξαλλου στην Δημοκρατια τα περισσοτερα προβληματα δεν λυνονται...κόβονται.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 26/08/2012 18:18:43

  κ. Κρανιδιώτη εμείς ίσως και να μπορούμε να περιμένουμε, ο πολύς ο κόσμος όμως μπορεί;

  Ο πρόεδρος πρέπει να δώσει λύσεις και να παράξει σοβαρά αποτελέσματα. Άμεσα.

  Άμεσες λύσεις με "πολιτική ορθότητα" και με τυφλή προσήλωση στα "φωνήεντα και τα σύμφωνα" νόμων που γράφτηκαν εν "καιρώ ειρήνης και ευημερίας" δεν γίνονται να υπάρξουν.

  Άμεσες λύσεις κρατώντας παράλληλα και όλους ευχαριστημένους, αριστερούς, αναρχικούς, νταβατζήδες, "συμμάχους" πάλι δεν γίνονται να υπάρξουν.

  Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να κάνει πλέον ένα πραξικόπημα λογικής.
  Να επαναφέρει τη λογική. Τη λογική που οδηγεί στην πράξη και στο έργο.

  Αυτός κάνει κουμάντο, δεν τολμάει να μπει μπροστά του κανείς.
  Γιατί όλοι ξέρουν την συνέχεια για την χώρα εαν κάποιος αποτολμήσει να μπει εμπόδιο.
  Αυτός κάνει κουμάντο, αρκεί να το νοιώσει και ο ίδιος.

  Χρόνος δεν υπάρχει, το πολύ μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
  Μετά θα αναλάβει η αμείλικτη ιστορία...

 5. xp avatar
  xp 26/08/2012 18:22:15

  Το κλιμα μετά τις συναντήσεις άλλαξε.Το θέμα δεν είναι η Παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά τοι προθέσεις της άλλης πλευράς και το εαν τα νούμερα βγαίνουν ή όχι.

 6. xp avatar
  xp 26/08/2012 18:26:52

  Πιστεύω ότι οι «βόρειοι» θα επιδείξουν μια «τρυφερότητα» το επόμενο διάστημα για την Ελλάδα. Πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο. Πρέπει οι Έλληνες να εμπιστευθούν τον «πρωθυπουργό» τους. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσει να «περάσει» τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά ούτε και τα μέτρα των 12 δις. Είναι προφανές ότι αν δεν τον βοηθήσουν τότε η αντιπολίτευση θα τον «ρίξει» και αυτό που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές ίσως να είναι πολύ χειρότερο. Αυτό σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ήταν το «αποτέλεσμα» από το ταξίδι του κ Σαμαρά. Άλλοι μπορεί να το δουν ως περίοδο χάρητος δυο μηνών και άλλοι ως αναστολή μιας βέβαιης «εκτέλεσης».

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ xp 26/08/2012 23:18:32

   'Ισα-ίσα θα ζητωκραυγάσει ΌΛΟΣ ο πληθυσμός όταν θα γίνουνε ιδιωτικοποιήσεις και λειτουργήσουνε επιτέλους οι ΔΕΚΟ για τους πολίτες και όχι για τους εργαζόμενους σε αυτές και τους "οπλαρχηγούς" τους, επιφέροντας με την τωρινή κατάσταση δισεκατομμύρια ζημιές και βάρη στους φορολογούμενους.

   Δεν χρειάζεται να μας το πει καμία Μερκελ κι Ε.Ε αυτό...

   Όσο για τα 12 Δις είναι πανεύκολο να βρεθούνε:

   ΔΙΩΞΙΜΟ με συνοπτικές διαδικασίες 200.000 εργατοπατέρες από το Δημόσιο που δεν έχουνε ούτε αντικείμενο ούτε προσφέρουνε Έργο.
   Με 4 χιλιάρικα μεικτά που παίρνει ο καθένας τους επί 14 μηνιάτικα, ορίστε τα 12 Δις σε ένα χρόνο.

   Και 9 εκατομμύρια λαός θα ζητωκραυγάζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Βασίλης Γκιώνης 27/08/2012 13:22:51

    Η βλακεία αγαπητέ είναι αφ εαυτής ανίκητη. Ειδικά όταν συνδυάζεται με άγνοια.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βασίλης Γκιώνης 27/08/2012 17:02:56

    Αγαπητέ κ. Γκιώνη,
    Δεν υπάρχουν "200.000" εργατοπατέρες. Αν θυμάμαι καλά, όλοι κι όλοι οι ΔΥ είναι γύρω στις 650.000. Δηλαδή ενα συς τρεις είναι "εργατοπατέρας".; Δεν νομίζω.
    Μην επαναλαμβάνουμε νεοφιλελεύθερες ανθρωποφαγικές ανοησίες.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 26/08/2012 18:49:37

  To έγραψες στην εισαγωγή σου : η μάχη είναι πρωτίστως με τον εαυτό μας.... Και όταν δίνεις αυτή τη μάχη, έχεις άλλη περπατησιά ....., μοναχική..... Αλλά αξιοπρεπή . Κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, ούτε από τους φίλους, ούτε από τους εχθρούς. Που τους κάνεις να σε σέβονται , γιατί εσύ ο ίδιος σέβεσαι τον εαυτό σου. Που η ψυχή σε βάζει στην καλύτερη θέση της.....Οι συγκρίσεις , αναπόφευκτες..... Αμαρτωλή κι εγώ, μαζί σας.....!

 8. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 26/08/2012 19:04:10

  Αγαπητέ Φαήλο
  Σε ότι αφορά τον χρόνο δυστυχώς και εγώ πιστεύω ότι το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα αντέχει ο κόσμος.
  Το κρύο θα πέσει πολύ βαρύ μέσα στα σπίτια (ειδικά στη Μακεδονία _ Θράκη , αλλά και στα λοιπά ορεινά) και θα διαλύσει κυριολεκτικά όλα τα αποθέματα ανθεκτικότητας του κόσμου. Αν αυτό συνδυαστεί με τη λογική αύξηση εποχικών ασθενειών σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά και την ανυπαρξία γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε όλες τις επαρχιακές πόλεις καθώς και το εμπάργκο των φαρμακείων τότε καταλαβαίνουμε ότι το μείγμα θα είναι εκρηκτικό τον Δεκέμβριο.
  Τι περιμένω και τι εύχομαι φίλε Φαήλο;
  Όλα αυτά που έλεγε στο απίθανο προηγούμενο άρθρο του ο Ροδινός ( http://www.antinews.gr/2012/08/08/174109/ ) και επαύξανες με τον γλαφυρό σου τρόπο εσύ ( http://www.antinews.gr/2012/08/20/175532/ ).
  Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
  Ο καιρός γαρ εγγύς (που συνηθίζει να λέει κι ο Λιακόπουλος)

 9. Αρις avatar
  Αρις 26/08/2012 19:07:21

  επικαιρο ειναι αυτο γιατι ολοι μας μια ζωη πληρωνουμε μαλ....

  http://www.youtube.com/watch?v=bdqYdqloUUg

 10. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 26/08/2012 19:13:53

  Ο. δρόμος είναι ανηφορικός. Δύσβατος ,κακοτράχηλος γεμάτος τσουκνίδες,αγριοκορομηλιές και κλαριά. Είναι όμως μονόδρομος. Από την προσωπική εμπειρία μου στην ορειβασία όταν ξέρεις ότι δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις πίσω και άρα το μόνο που σου μένει είναι να συνεχίσεις μπροστά,βρίσκεις επιπλέον δυνάμεις και αναπτύσεις ιδιαίτερες ικανότητες που ούτε καν φαντάζεσαι. και μετά απορείς . Εγώ το έκανα αυτό;
  Γι αυτό:.Προχώρα μπροστά,Αντώνη Σαμαρά.
  Πίσω δεν υπάρχει.Δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις!

 11. ONTENSEE7 avatar
  ONTENSEE7 26/08/2012 19:20:32

  Αμαρτία ειναι η ομορφιά στην φώτο!!!!!!!Η μόνη που δεν τιμωρείται.........Όλες οι αλλες τιμωρούνται και μάλιστα πολύ σκληρά.....!!!Αν εξαιρέσουμε την ορθοδοξία και τον Πατριωτισμό εμείς οι λαικοί ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε και θα παραμείνουμε αμαρτωλοί απέναντι σε αυτο που ονομαζεται ομορφιά, διασκέδαση,φιλοξενία και στο φιναλε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. nikolas avatar
  nikolas 26/08/2012 19:23:06

  Ώρες ώρες ο Σαμαράς φαίνεται να παλεύει μόνος του με εξαίρεση κανα δυο υπουργούς του. Δε γίνεται να κάνει προσωπικές παρεμβάσεις για όλα τα θέματα, θα πρέπει να στηριχθεί δεν είναι υπεράνθρωπος. Θεωρώ οτι θα περάσει θετικά στην ιστορία για όλα όσα αναφέρονται στις πρώτες γραμμές του κειμένου, εκτός της τριτοβάθμιας παιδείας μιας και ο κύριος Αρβανιτόπουλος έκανε όλες τις χάρες των πρυτάνεων.

 13. xp avatar
  xp 26/08/2012 20:02:26

  Ενας ελληνας που είναι συνταξιούχος στην Ελλάδα μου είπε ότι και αυτός από την σύνταξη του πληρώνει για το χρέος.Τεράστια ζημιά από τον Παπαδήμο!Με το PSI!

 14. Κυνούλκος avatar
  Κυνούλκος 26/08/2012 20:12:10

  Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη,
  Επιτρέψτε μου μερικές σκέψεις πάνω στα γραφόμενα σας. Είναι γεγονός πως είστε εξαιρετικός χειριστής του λόγου και μάλιστα οι ιδέες σας όπως παρουσιάζονται μέσα από τα γραπτά σας αξιοσημείωτες. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτες και αντικειμενικές οι απόψεις όσο αφόρα το τι πρέπει να γίνει και το πως πρέπει να γίνει. Καμία αντίρρηση ως εδώ. Όταν έρχεται η ώρα όμως να αξιολογήσετε αντικειμενικά τις πράξεις και τα γεγονότα που έχουν σχέση με τον τωρινό πρωθυπουργό επιτρέψτε μου να πω πως τα κείμενα σας είναι περισσότερο προπαγανδιστικά παρά αντικειμενικά.
  Σχετικά με το παρόν κείμενο σας και την «αμαρτωλότητα», θα σας θυμίσω το γνωμικό: «Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο». Είμαστε όλοι άνθρωποι αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει έλληνας που δεν θα τον ενοχλήσει ένα ακούσει από τον πρωθυπουργό εκφράσεις του τύπου «έκανα ότι μπορούσα…, ζητώ συγνώμη… αμαρτωλός είμαι και εγώ…, κ.ο.κ». ¨Όταν κρίνουμε κάποιον τον κρίνουμε για όλες τις πράξεις του, όχι για όσες μας συμφέρουν. Θα ήθελα να αναφέρω 2-3 ενδεικτικά παραδείγματα. Είναι δυνατόν κάποιος να αναλύει το προφίλ του Αντώνη Σαμαρά και να μην λαμβάνει υπόψη του πως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είχε υποσχεθεί πως η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος θα ενισχυθεί με 7δις και θα είναι ο πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας; Ο συμβιβασμός με την SIEMENS δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη από κάποιον που αναλύει εάν ο Σαμαράς τα κάνει σωστά η λάθος; Έτσι για να βάζουμε στην ζυγαριά και τα θετικά και τα αρνητικά. Έχετε γεμίσει το antinews με προτροπές πως οι πολιτικοί πρέπει να πουν επιτέλους όλη την αλήθεια στο λαό. Ο Σαμαράς την λέει; Εάν όχι, μέχρι πότε του δίνετε διορία να την πει, ώστε από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα να θεωρείται ακόμα και από εσάς ένας ακόμα απλός συμφεροντολόγος πολιτικός;
  Θέλετε αλήθεια για το λαό; Γιατί ο Αντώνης Σαμαρας δεν δίνει στην δημοσιότητα την έκθεση της Black Rock για τις ελληνικές τράπεζες (για να αναφέρω ένα παράδειγμα). Η Black Rock έχει πληρωθεί από τους φόρους του ελληνικού λαού. Ο λαός δεν πρέπει να γνωρίζει το περιεχόμενο της η πρέπει να μείνει κρυφό για το καλό μας; Έχουμε κυβέρνηση εδώ και 2 μήνες, πόσο δύσκολο είναι να αναρτήσεις ένα pdf στο διαδίκτυο; Είναι σωστό η η έκθεση να μένει κρυφή; Διότι κατά την ταπεινή μου άποψή μερικοί το παίζουν ηγέτες αλλά κρύβουν την αλήθεια στο λαό ώστε να μπορούν στο μέλλον οι ίδιοι ή κάποιος άλλος (ακόμα και κάποιος της σημερινής αντιπολίτευσης π.χ. Τσίπρας, Καμμένος) να προσπαθήσουν να πουλήσουν για άλλη μια φορά καθρεφτάκια στου ιθαγενείς…
  Υ.Γ. Κυκλοφορεί πολύ η καραμέλα πως ο Σαμαράς έχει δεμένα τα χέρια από Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και μεγάλη επιρροή στην ασκούμενη πολιτική. Υπό αυτό το πρίσμα ο Αντώνης Σαμαράς είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και μεγάλη επιρροή στην ασκούμενη πολιτική επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. (Νοέμβριος 2011-Μαίος 2012). Είμαστε ικανοποιημένοι με τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου; Τα πεπραγμένα αυτά τα βάζουμε στη ζυγαριά ή είναι περσινά ξινά σταφύλια και δεν τα πολύ σκεφτόμαστε;
  Υ.Γ.2. Μερικοί κάνουν λόγο για μεγάλη παράταξη ξεχνώντας εντέχνως πως το ποσοστό της Ν.Δ. είναι 18% (18% επί του 63% των εγγεγραμμένων). Το υπόλοιπο μέχρι το 30%, με όποιο τρόπο και να το δεις, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως είναι προϊόν εκβιασμού…
  Υ.Γ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνουμε αμαρτωλοί. Το υποκτακτικοί δεν μου κάθεται καλά με τίποτα...

 15. Karmacedon avatar
  Karmacedon 26/08/2012 21:23:04

  Αδελφέ Φαηλε,
  Μακάρι να πραγματοποιηθούν σύντομα όλα τα "αν" στο άρθρο σου. Το κορίτσι της φωτογραφίας [Brittany Murphy] δυστυχώς μας άφησε. Κακός οιωνός.

 16. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 26/08/2012 22:52:33

  είδηση λεβέντες: τη Χίο έκαψε ένας έλληνας του κώλου, που δε διορίστηκε πυροσβέστης!! γαμώ τη ράτσα του!!!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ je te connais par la folie terrible du peuple 26/08/2012 23:55:59

   Ισόβια, χωρίς μείωση ποινής.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ je te connais par la folie terrible du peuple 27/08/2012 09:08:20

   'Αλλο εληνόφωνος, άλλο ελληνόψυχος. Οι τελευταίοι μειώνονται διαρκώς εδώ και δεκαετίες...

 17. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 26/08/2012 23:15:04

  Αμείλικτος ο Α.Σ. προς όλους (και ορισμένες φορές και προς τις δικές του αδυναμίες)...
  Αν ισχύσει αυτό υπάρχει ελπίδα, αλλιώς αουφίντερζεν...

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 26/08/2012 23:55:16

  Eγώ πάλι αγαπητέ Φαήλο, προτιμώ σταθερά τους αμετακίνητα συνειδητούς, τους αποφασισμένους και τους κατ΄εξακολούθησιν αμαρτωλούς, που δεν κάνουν τον κόπο να εξομολογηθούν, ούτε και απολογούνται. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ πανέξυπνη την απάντηση, απλά και μόνο γιατί απέφυγε την ... απάντηση και την ανάλυση και το .....γύρισε στην ανάπτυξη :-). Τι άλλο θα άξιζε εξ΄άλλου να πεί στους απογόνους των Εσατζήδων;; Δεν είναι ούτε αρμόδιοι, ούτε αθώοι ώστε να τους λογοδοτήσει. Σ΄εμάς ίσως να οφείλει - αν οφείλει σε κάποιους - εξομολόγηση, μιάς και η διαφορετική του επιλογή, αν την τολμούσε, μπορεί να είχε αλλάξει προς το καλύτερο για πάντα τις ζωές μας. Αντί εξομολόγησης βέβαια, μπορεί να επιλέξει μιά επαναστατική αντιμετώπιση απέναντι στις προκλήσεις και στα προβλήματα. Σε τίποτε να μην ομοιάζει με τους προηγούμενους, ν΄αποτελέσει παράδειγμα τόλμης, αγωνιστικότητας, συνέπειας, τιμιότητας, ευαισθησίας και σεμνότητας. Κι αν σήμερα οι συνθήκες επιβάλλουν να είμαστε συγκρατημένοι και διαλλακτικοί με τους προσβλητικούς, υβριστές- δανειστές -τοκογλύφους, θα πρέπει να έχει ορίσει εντός του με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας ανοχής. Η ανάγκη δεν μπορεί να υπερβαίνει την αξιοπρέπεια, ούτε κανένα Ευρώ είναι πολυτιμότερο απ΄την περηφάνεια μας. Δεν καταδέχομαι να τον συγκρίνω με προδότες, ανίκανους, τεμπέληδες και κουρασμένους.... Αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του, αρκεί ν΄αποδεχτεί επί τέλους το ρόλο του Ηγέτη και να μην αρκεστεί σ΄αυτόν του ταλαντούχου και γοητευτικού διαχειριστή της μιζέριας, που απλά θα καταφέρει να μας κρατήσει ως ρακένδυτους λιμοκτονούντες δούλους, εντός .....Ευρωζώνης. Όραμα ή αμαχητί συμβιβασμός με τη σκληρή πραγματικότητα; Πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Αυτή είναι η φθηνή δικαιολογία των ατάλαντων. Πολιτική είναι η έμπνευση, η δημιουργία και ο σχεδιασμός της καθημερινότητας, το όραμα, η επιδίωξη κι η επίτευξη του μέχρι χθες ανέφικτου.... Στα άκρα οι αντοχές, οι δυνάμεις, η πίστη, στα άκρα οι συγκρούσεις κι οι αναπόφευκτες ρήξεις. Έτσι χαράζει κανείς νέους δρόμους που να του αξίζουν και να τον χωράνε. Διαφορετικά, βαδίζει σε πατήματα που δεν είναι δικά του κι αυτό αργά ή γρήγορα, θα το πληρώσει. Εμείς λοιπόν αγαπητέ Φαήλο, ας συνεχίσουμε ως αμαρτωλοί, αμετανόητοι κι επίμονοι, εκ πεποιθήσεως αρνούμενοι απολογίαν !!!!! Και η μουσική υπόκρουση, για να το ελαφρύνουμε :-)) : http://www.youtube.com/watch?v=smnDK-sKmsU

 19. Δικερως avatar
  Δικερως 26/08/2012 23:58:31

  "ιδεολογικοπολιτική ζύμωση με τον Χρύσανθο"
  Χαχαχα,κο-ρυ-φαι-ος.

 20. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 27/08/2012 00:01:31

  Η΄ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Η΄ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩ ΑΠΟ Ε.Κ.Τ.

  ΔΙΑΛΕΧΤΕ......

 21. AMARYLIS avatar
  AMARYLIS 27/08/2012 00:35:27

  Μέρκελ & Ολαντ του είπαν να εφαρμόσει τα μέτρα και αν τα εφαρμόσει τότε η Ελλάδα θα ......... και ο Ομπάμα ζητά να μην διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές, τι λέτε λοιπόν κ. Κρανιδιώτη? Παροπίδες έχετε?Με τα μέτρα που θα ανακοινώσει την Ελλάδα θα την βουλιάξει στην ύφεση!!!!! Για πιά ιστορία μιλάτε?Τα μαγαζιά κλείσανε, η ανεργεία καλπάζει και σεις ......... κρίμα! Άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση τα ξεχάσατε?

 22. Μ.Ο. avatar
  Μ.Ο. 27/08/2012 01:14:55

  Αμαρτία εξομολογούμενη...
  Εξαιρετικός Φαήλο... Τζαστ πέρφεκτ, που λένε και οι γλσσσομαθείς...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μ.Ο. 27/08/2012 16:58:22

   Σας μερσώ. Φιλιά στη Σκάρλετ.

 23. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 27/08/2012 08:01:43

  Φίλτατε Φαήλε.

  Τό συμπέρασμα ότι η αμείλικτη Ιστορία κάνει ψυχρά ταμείο είναι αυθαίρετο καί αναληθέστατο, είτε θεωρείς λοιπόν ηλιθίους τούς αναγνώστες, είτε δέν ξέρεις τί λές.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ειδωλοκλάστης 27/08/2012 16:57:53

   Αλλά τι κάνει, λεβέντη μου, η Ιστορία, ασχολείται πολύ με τις προθέσεις κι όχι με τις πράξεις και τα αποτελέσματα τους; Δεν πας για μπανάκι καλύτερα.
   Όχι απλά ψυχρό ταμείο, βαθείας καταψύξεως.

 24. Vasileios Stathopoulos avatar
  Vasileios Stathopoulos 27/08/2012 09:34:10

  Θα γίνουν τα παρακάτω? Αν όχι, ωραία είναι τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ αλλά δεν κάνουν ισχυρές χώρες!
  ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  Ας αρχίσει η αποκρατικοποίηση από τα πολιτικά κόμματα. Διαμορφώνοντας μια κλειστή ολιγοπωλιακή αγορά που συντηρείται από το Κράτος, τα κόμματα, από εκφραστές της κοινωνίας, έχουν γίνε
  ι οι δυνάστες της και σε κάθε περίπτωση έχουν αυτονομηθεί από αυτήν ( Αν. Καθ. Νίκος Μοραντζίδης).
  Αντιστροφή στην λειτουργία των κομμάτων θα υπάρξει μόνον αν:
  • Θεσπισθεί ο διαχωρισμός της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας και συγκροτηθεί ολιγομελής κυβέρνηση από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα
  • Καταργηθεί η άνευ ελέγχου χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Υπάρξει οικονομική χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες, επιχειρήσεις ή φορείς μέσω διαφανών τραπεζικών οδών και με κατάθεση ισολογισμών των κομμάτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή άλλο ανώτατο Δικαστήριο
  • Καταργηθεί η απασχόληση μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων, που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης, στα πολιτικά κόμματα και αντικατασταθεί με απασχόληση εθελοντών ή με πρόσληψη ιδιωτικών υπαλλήλων δια ιδίων μέσων
  • Καταργηθεί η χρηματοδότηση οιασδήποτε μορφής συνδικαλιστικών σωματείων από το κράτος
  • Περιορισθούν δραματικά οι ακριβοπληρωμένες θέσεις συμβούλων στα Υπουργεία ή κρατικούς οργανισμούς

 25. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 27/08/2012 11:19:39

  Το "ουδείς αναμάρτητος" δεν ήταν διπλωματική απάντηση ή, εν πάση περιπτώσει, δεν εισπράχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία έτσι.
  Οπως δεν είναι καθόλου συμβολικό το (απάνθρωπο) βιβλικό "κατακυριεύσατε της γης", αλλά πολύ-πολύ πραγματικό, έτσι και το "ουδείς αναμάρτητος" ειπώθηκε για να εκφράσει την πραγματική σημερινή στάση του πρωθυπουργού.

 26. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 27/08/2012 17:24:26

  Οταν ποτέ ασχοληθείς στά σοβαρά με τήν ιστορία καί αυτούς πού τήν "γράφουν", θά λυθούν οι απορίες σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ειδωλοκλάστης 27/08/2012 17:56:43

   Ασχολούμαι κάτι δεκαετίες. Εσύ που την διαβάζεις; Στον Βερέμη ή στο Σεραφίνο;

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/08/2012 18:42:25

    Εχω δημοσιεύσει κάτι λίγα ιστορικά στά ελληνικά (Ιστορία Εικονογραφημένη, Υδρα-Ζάκυνθος-Κέρκυρα-Διον.Σολωμός) καί πολύ περισσότερα στή συνέχεια διαδικτυακά στά αγγλικά.
    Κάποια σχετικά σπαράγματα, πού αφορούν κυρίως τό ναυτικό 21 καί τόν μυστηριώδη "ρώσσο" προστάτη (καί συγγενή) τού Καποδίστρια έχω παραθέσει εδώ μέσα .
    Πιάστο από εκεί καί ξεκόλα(εκτός άν θές νά τό ανοίξουμε τό θέμα-όσο θές αλλά χωρίς λογοκρισίες), αυτά πού έγραψες γιά τήν αμείλικτη (στήν ψυχρή αντικειμενικότητά της) ιστορία ζέχνουν.

    • ειδωλοκλάστης avatar
     ειδωλοκλάστης @ ειδωλοκλάστης 27/08/2012 18:56:00

     Καί, εν προκειμένω (αφού ήδη ξεχώρισες τίς αγαθές προθέσεις από τά αποτελέσματα στήν ιστορική κριτική), μέ δεδομένο ότι οι συνήθεις προστάτες βρίσκονται στόν πανικό τής χρεωκοπίας τους (γιά πρώτη φορά ιστορικά), η τυφλή υπακοή στά κελεύσματά τους πού πιθανότατα θά φέρει εσωτερική αναταραχή δεδομένης τής ραγδαίας πτώσης δημοφιλίας τών τριών διεθνικών σωματοφυλάκων, είναι τουλάχιστον υψηλού ρίσκου καί σίγουρα αδιέξοδη.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 27/08/2012 19:59:29

     Αγαπητέ ειδωλοκλάστη,
     αυτή η ιστορία με τον μυστηριώδη Ρώσο (ή "Ρώσο") συγγενή του Καποδίστρια με τις συναντήσεις στο πανέμορφο Μον Ρεπό του Βύμποργκ (μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Ελσινκίου), με ενδιαφέρει πολύ.
     Οι πηγές που είχες παραθέσει και μελέτησα με ενδιαφέρον, είναι ενδείξεις ότι ο προκάτοχος του Καποδίστρια Κόμης Νικολάι Πέτροβιτς Ρουμιάντσεφ ίσως είναι ο ίδιος ο εκρωσισμένος φίλος του Ντιντερό Βαρώνος Heinrich Ludwig von Nicolay μετά την "απόσυρσή" του στο Μον Ρεπό το 1803. Αλλά όλες οι πηγές δείχνουν ότι ο von Nicolay πέθανε το 1820, 6 χρόνια πρίν τον Ρουμιάντσεφ.
     Μυστήριο...
     Τα έχουμε ξαναπεί, θα θυμάσαι:
     h**p://www.antinews.gr/2012/06/20/167393/#comment-1001117
     Η άλλη ιστορία με τον Κατσώνη από την Λειβαδιά ή την Λιβάντια της Γιάλτα και το παλάτι του που χρησιμοποίησαν οι Ρούσβελτ - Στάλιν - Τσώρτσιλ, είναι από τα εκπληκτικά παιχνίδια της ιστορίας με τον χρόνο και τον τόπο...

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 27/08/2012 20:22:07

      Πιάσε τό θέμα μου από τήν αρχή (Η σχέση τού Εντγκαρ Αλλεν Πόε μέ τήν Ελλάδα) καί προχώρα μέχρι τήν "Κατασκευή τού Μότσαρτ", θείε, καί θά μάθεις περίπου όλα όσα ανακάλυψα γιά τήν δημιουργία τού σύγχρονου δυτικού κόσμου.

     • ειδωλοκλάστης avatar
      ειδωλοκλάστης @ ειδωλοκλάστης 27/08/2012 20:29:25

      Καί μήν ξεχνάμε ότι βασικός λόγος ύπαρξης τών "ιστορικών" είναι η απόκρυψη, πλαστογράφηση,παρερμηνεία, καταστροφή καί 'δημιουργία νέας" αλήθειας καί τών αρχείων πού τήν περιέχουν (Σπάνια εξαίρεση τό αρχείο Υδρας πχ σέ συνδυασμό μέ τόν αδαή Μελά πού τό χτένισε, ευτυχώς επιπόλαια).

 27. TheEvian100 avatar
  TheEvian100 27/08/2012 19:06:38

  "Zyklon B" κι όχι "Cyklon" ονομάζεται... το παρασκεύαζε η ΙG Farben που προήλθε μεταξύ άλλον, από τη συγχώνευση της BASF και της Bayer.

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/08/2012 20:40:12

  ...Darkness there, and nothing more
  (The Raven)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.