11/12/2008 02:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμείς και η κριτική της κριτικής κριτικής

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν είμαστε κάτοχοι της μεγάλης αλήθειας και κάθε αλήθειας εν γένει. Φτιάξαμε αυτό το σάϊτ όχι για να δώσουμε διέξοδο σε υπαρξιακές μας αναζητήσεις, ούτε για να πουλήσουμε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Αλλά για να εκφραστούμε όπως ποτέ δεν θα μπορέσουμε στα ΜΜΕ που εργαζόμαστε, για να επικοινωνήσουμε με άλλους συμπάσχοντες συμπολίτες μας και να πειραματιστούμε σε αυτό που θεωρούμε ως δημοσιογραφία του μέλλοντος: την διαδραστική ηλεκτρονική δημοσιογραφία, την δημοσιογραφία του πολίτη.

Αυτές τις αρχές τις τηρήσαμε όσο μπορούμε απαρέγκλιτα κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης. Δεν δώσαμε ούτε επιβάλαμε δικές μας ερμηνείες. Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στα κύρια και στην ουσία. Δώσαμε - κυρίως αυτό - βήμα σε εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε κριτικές από όλες τις πλευρές. Παραδείγματα:

Προσωπική μαρτυρία, Ο επιτάφιος μιας χώρας που έκανε το μάγκα, Τα μαθηματικά της αναταραχής, Αναρχικοί και Αυτόνομοι, Ποιος ωφελείται;, Φτιαχτά "μίγματα συσσωρευμένης απόγνωσης"

Με τις περισσότερες από τις απόψεις που εκφράζονται στα κομμάτια αυτά διαφωνούμε. Γιατί τις προβάλαμε όμως; Επειδή όλες μαζί δίνουν μια σφαιρική εικόνα του τι έχει συμβεί. Μακράν, πολύ μακράν από τα στερεότυπα ρεπορτάζ και τις κονσερβαρισμένες αποκαλύψεις των ΜΜΕ. Έτσι, ο εχέφρων πολίτης αυτής της χώρας που οι διάφορες δεξιές και αριστερές σειρήνες δεν έχουν μαγέψει το μυαλό του μπορεί ανατρέχοντας στα δημοσιεύματά μας να διαμορφώσει γνώμη και άποψη. Και μετά ας κρίνει. Αυτού του είδους ο αναγνώστης μας ενδιαφέρει.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το Κράτος, αναρχία και θεωρίες συνωμοσίας. Επισημαίνω μια από αυτές, επειδή ανήκει σε παλιο αναγνώστη και φίλο και διαφωνεί κάθετα με όσα γράφουμε ( http://bostopel.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html). Γράφει, μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα επεισόδια και τα θύματα μεταξύ των αμάχων: «Αυτή ακριβώς είναι η πρακτική του Νατοϊκού ιμπεριαλισμού. Με τα παράπλευρα χτύπημα των αμάχων επιχειρείται να καμφθεί η αντίσταση των μαχόμενων. Τέτοιες πρακτικές έχουν επιβάλει τα σφαγεία των ΗΠΑ. Εάν αυτά έγιναν αθέλητα και αυθόρμητα, όφειλε να βγει ένα σοβαρό μπλογκ και να νουθετήσει. Εάν έγιναν οργανωμένα και σκόπιμα, τότε η παρούσα ανάρτηση καταγράφει την πλήρη αγκύλωση του συγγραφέα να μπορεί να σκέφτεται. Και στις δυο περιπτώσεις, αυτό το ποστ είναι το χειρότερο που έχω δει στο ANTINEWS»

Τι παρατηρείτε; Δεν ξέρει και ο ίδιος «εάν έγιναν οργανωμένα και σκόπιμα» τα επεισόδια, αλλά από εμάς απαιτεί να το ξέρουμε. Και επειδή δεν το ξέρουμε πάσχουμε από «αγκύλωση». Βεβαίως λίγες ώρες αργότερα η αγκύλωση αυτή φεύγει όταν αναρτούμε το Ποιος ωφελείται; που αναφέρεται και στο σκόπιμο των επεισοδίων.

Ευχαριστούμε για την μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας, αλλά δεν θα πάρουμε. Αν θέλετε την καθαρή γνώμη μας θα σας την πούμε σε ένα μήνα όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Εκτός κι αν προκύψουν ατράνταχτα στοιχεία. Μέχρι τότε θα ψάχνουμε και θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε σοβαρή ερμηνεία και άποψη, ακόμα και όταν διαφωνεί με τις δικές μας - και κυρίως αυτές  Τα δεξιά και αριστερά μαγαζάκια πρέπει να κλείσουν. Με τους μόνους που δεν συζητάμε είναι οι εκατέρωθεν ανεγκέφαλοι, οι στημένοι και οι πληρωμένοι.
Η άποψη μας μέχρι στιγμής παραμένει αυτή: «Αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το ένα φέρνει το άλλο. Πολλές μικρές συνωμοσίες και μια πολύ μεγάλη κυβερνητική ανικανότητα».

Και όσο για εκείνους που την μια μας λένε «δεξιούς», την άλλη «αριστερούς» και την τρίτη «προβοκάτορες», η απάντηση είναι πάντα μια: χα χα χααααα.

Σας κούρασα άλλα νομίζω ότι έπρεπε να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά. Κάτι ακόμα και κλείνω: Αυτές τις ημέρες τα σχόλια είναι καταιγιστικά. Κόβουμε μόνο όσα βρίζουν, είναι εμπαθή, κάνουν φασιστική ή άλλη χοντροκομμένη προπαγάνδα, υποκινούν σε καταστάσεις και επιτίθενται συνεχώς σε άλλους σχολιαστές. Όλα τα άλλα επιτρέπονται και κριτής μας εσείς ο ίδιοι. Ενοχλούμε λοιπόν και εξοργίζομαι όταν μας κατηγορούν ορισμένοι φίλοι ότι τους κόβουμε και την άλλη στιγμή είναι μέσα. Μην βάζετε μεγάλα σχόλια όταν το σύστημα είναι υπερφορτωμένο. Σπάστε τα σε μικρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 03:05:14

  Ο παραπονούμενος εκφράστηκε τελικά από το blog του. Δεν ήταν απαραίτητο να απολογηθείς τόσο εκτενώς, τόσο στο γιατί δεν μπορούσε να κάνει ανάρτηση στα σχόλια, όσο και στα patch που αρέσκονται κάποιοι να κολούν σε άλλους. KEEP UP THE GOOD WORK

 2. factorx avatar
  factorx 11/12/2008 03:06:33

  @Orestie, δεν απολογήθηκα, αν και τα πήρα, λίγο. Εχει συμβει με πολλούς φίλους που διαμαρτύρονται επειδή σε ωρες αιχμης δεν ανεβαίνουν σεντόνια , επικοινωνωνουμε το καταλαβαίνουν και το προβλημα λύνεται, αλλά προηγουμένως εχουν εκτοξευσει το δηλητήριο

 3. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 03:17:01

  Καταλαβαίνω, όμως δεν χρειάζεται πάντα να δίνουμε εξηγήσεις για αυτό που κάνουμε. Όπως γράφτηκε στο υστερόγραφο του, απλά δεν μπόρεσε να ποστάρει το κείμενο την ώρα που ήθελε. Ίσως αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να συμμετέχει και εκείνη την στιγμή να θύμωσε περισσότερο. Όμως σημασία έχει ότι κάτι τον άγγιξε στο κείμενο. Όπως κι εσένα στο δικό του. Όπως και όλους μας, θέλω να πιστεύω, στα διάφορα σχόλια. Και αυτό είναι πιο σημαντικό μάλλον. Ότι ανταποκρινόμαστε στα ερεθίσματα. Διαβάζουμε, γράφουμε, σκεφτόμαστε και πάλι.

 4. OΡΓΗ avatar
  OΡΓΗ 11/12/2008 03:28:33

  FactorX,
  Αυτό που χαρακτηρίζει το ιστολογιό σου, είναι ότι η πλειοψηφία των μόνιμων κυρίως σχολιαστών σου είτε είναι 'συντηρητικοί' είτε 'αριστεροί' ΄τα γραφωμενά τους λένε ενα πράγμα ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ και ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.
  Αυτό δεν μπορεί να στο πάρει κανένας και αποτελεί τρομερό επίτευγμα ότι συναθροίζονται όλοι αυτοί εδώ εξ'αιτίας των άρθρων σου. Είναι ασύληπτο το πως ενώνεις ανθρωπους με 'ετερόκλητη' ιδεολογία και αυτό επιτυγχάνεται μόνο από την συνειδητη ή ασυνειδητη αισθησή μας ότι και εσυ έχεις τον ίδιο καημό.

  ΥΓ:
  Οι παρατηρησεις που δεχεσαι είναι γιατί από μόνος σου έχεις βάλει τον πήχη ψηλά, μας εκπαίδευσες σε αυτό και δεν σου επιτρέπετε το παραμικρό 'χαλαρωμα' σε οτιδήποτε.....

 5. Presidente avatar
  Presidente 11/12/2008 03:34:42

  Μπράβο παιδιά για την τεράστιας σημασίας δουλειά που κάνετε στο "Antinews.gr". Μην σταματάτε πουθενά, συνεχίστε ακάθεκτη την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη κριτική σας!!!

  Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας, ίσως μπορούμε να δούμε τα τελευταία γεγονότα υπό το πρίσμα μιας μεγάλης φωτιάς σε ένα δάσος. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης δημιουργήθηκαν διάφορες μικροεστίες φωτιάς, και απλά έφτανε ένα "ατυχές περιστατικό" για να φουντώσει η όλη κατάσταση και οι διάφορες μικροεστίες να αναζωπυρωθούν.

  Καλώς ή κακώς, αυτή η κυβέρνηση στο εγγύς μέλλον θα αποσυρθεί. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας είναι εάν η επόμενη κυβέρνηση, είτε από τη δεξιά, την αριστερά, το κέντρο, ή ακόμα και μια κυβέρνηση συνασπισμού, μπορεί να αλλάξει άρδην την πολιτική κατάσταση αυτού του τόπου, επιχειρώντας μεγάλες αλλαγές σε όλα τα πεδία.

  Είμαι ανοιχτός στην κριτική σας. Ευχαριστώ.
  Presidente

 6. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 11/12/2008 03:43:33

  FactorX μια παρατήρηση μόνο, στο «Αλυσιδωτές αντιδράσεις» που αναφέρεται στο post δεν λειτουργεί το link. Ψάχνω να βρω την ανάρτηση χειροκίνητα, γιατί τη θυμάμαι ως τίτλο αλλά δεν την βρίσκω. Συμβαίνει κάτι με το σύστημα?
  Με τόσες αναρτήσεις και σχόλια έχω χάσει τον ειρμό και ήθελα να φρεσκάρω τη μνήμη μου. Αν σου είναι εύκολο κοίταξέ το κάποια στιγμή.

  Anonymous #7 δεν λες καλά που τουλάχιστον η περίοικος που τράβηξε το βίντεο με τη δολοφονία ήταν ερασιτέχνης και κατέγραφε από κινητό? Αν ηταν διαφορετικά, ο ειδ. φρουρός κυκλοφορούσε ελεύθερος σήμερα, όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις.

 7. Κρητική κριτική avatar
  Κρητική κριτική 11/12/2008 04:05:37

  Εγώ λέω ότι η κοινωνία έφτιαξε την αστυνομία για να προστατευθεί από τους "κακούς" και τώρα αναζητά κάτι να την προστατευθεί από την αστυνομία!

  Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει μαφία συην Ελλάδα όπως στην Ιταλία; Δε μοιάζουν οι κοινωνικές δομές, η νοοτροπία και η γεωγραφία των 2 χωρών; Και αν έχω δίκιο, πως καλύπτεται το κενό του μικρο-μεσαίου οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά συην επαρχία; Η παραβατικότητα στο αστυνομικό σώμα δεν είναι αμελητέα.
  Για να το πω πιό απλά, οι ελέγχοντες δεν ελέγχονται...

  Τον Κούγια ποιός θα τον πληρώσει, ο Κορκονέας;

 8. Καμύλειος Ξένος avatar
  Καμύλειος Ξένος 11/12/2008 04:36:33

  Το "LA Confidential" το χεις διαβάσει (ή δει);

  Στην Ελλάδα αυτό ακριβώς έχει γίνει.
  Η Ελληνική αστυνομία είναι η μαφία.
  Διακινεί γυναίκες, πουλάει προστασία από το νόμο (και η αλήθεια είναι ότι είναι μαγαζί γωνία γι αυτή τη δουλειά), διακινεί ναρκωτικά κ.τ.λ.

  Αλλά αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά.
  Αυτό που δεν είχαμε συνειδοτποίησει μέχρι πρότινος ήταν ο υψηλός βαθμός διαπλοκής της Εκκλησίας στην όλη ιστορία, ο οποίος ειδικά μετά την άνοδο του Χριστόδουλου με το σύστημα Γιοσάκη έγινε καίριος στη σύνδεση με το δικαστικό παρακλάδι της μαφίας.

  Εδώ τα λέει καλά ο Γεωργελές
  http://www.athensvoice.gr/editorial/av,16569,EDITO.html

 9. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 11/12/2008 08:59:27

  Μια πολύ μικρή παρατήρηση. Δεν χρειαζεται να γραφετε πολλά . Δεν θα πάρετε καλλίτερο βαθμό οπως στο σχολείο. Δεν πάει με την αράδα....

 10. tony avatar
  tony 11/12/2008 09:20:21

  Ναι και εμένα μου αρέσει.αφού εδώ μέσα ο καθένας λέει την άποψη του υπάρχει τρομερή ποικιλία και σίγουρα βγαίνει καλύτερη ποιότητα πληροφόρησης.
  Συγχαρητήρια.

 11. tony avatar
  tony 11/12/2008 09:24:09

  Επίσης μου άρεσε πολύ το ποστ του στρατηγού.Αν στα αλήθεια είναι στρατηγός.Φαντάζεσε ρε μάνγκα να εισαι φαντάρος και νά ΠΕΡΙΜΈΝΕΙς ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΑΥΤΌς ΣΤΗ ΜΆΧΗ.

 12. koinos_nous avatar
  koinos_nous 11/12/2008 09:43:00

  Αν είχε φαντάρους τους κουκουλοφόρους θα μεγαλουργούσε.
  Οχι μόνο την Πόλη αλλα και το χωριό θα έπαιρνε.

 13. achaeopteryx avatar
  achaeopteryx 11/12/2008 10:35:38

  είχα πει ο φουκαράς, οι σχολιαστές να πληρώνουν για το προνόμιο να γράφουν σχόλια. Ακόμα καλύτερα να πληρωνουν με την λέξη. Όπως παλιά πληρώνονταν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.

  (άντε, ένα σχόλιο την ημέρα δωρεάν, και μετά κλιμακούμενη ταρίφα)

 14. stavros avatar
  stavros 11/12/2008 11:51:05

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

  Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

  Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

  Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

  Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/12/2008 12:22:04

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ...

  Αφιερωμένο στον Αλέξη, στο Γιάννη, στη Μαρία, σε σένα, σε μένα...

  Το όνομα μου είναι Αλέξης και είμαι 15 χρονών. Είμαι μαθητής της 1ης Λυκείου, και θεωρητικά ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ένα παιδί που νοιάζεται και θέλει να προσφέρει. Μ' αρέσει το καλοκαίρι να βοηθώ τη μάνα μου στο μαγαζί, τα σαββατόβραδα να βγαίνω έξω με τους φίλους μου, να παίζω μπάσκετ και πολλές φορές να χάνομαι μέσα στην παιδικότητα μου όπως ακριβώς και εσείς.

  Έχω όμως μια περίεργη αίσθηση, πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπορέσω να βοηθήσω τη μητέρα μου στο μαγαζί. Ούτε να ξαναβγώ με τους φίλους μου ούτε να ξαναπαίξω μπάσκετ. Κάτι με κρατάει πίσω, και ενώ η καρδιά μου θέλει να προχωρήσει στο αύριο, μια ανεξήγητη δύναμη με κρατάει εδώ, ξαπλωμένο στο παγωμένο τσιμέντο στα Εξάρχεια.

  Δεν ξέρω γιατί είμαι ξαπλωμένος. Το μόνο που θυμάμαι είναι μια λογομαχία με έναν αστυνομικό και μετά σαν να σκοτείνιασε απότομα. Τα μάτια μου ήταντόσο βαριά, πονούσα στο στήθος πολύ. Λες και μου είχαν τρυπήσει την καρδιά. Τώρα πια που κατάφερα να ανοίξω τα μάτια μου, το μόνο που διακρίνω καθαρά είναι τους φίλους μου έντρομους να κλαίνε. Και πολλά άγνωστα πρόσωπα γύρω μου. Μα, γιατί κλαίνε; Γιατί κλαίτε; Η απάντηση δεν ήρθε από πουθενά. Είναι σαν να μη με ακούνε. Σαν να σκορπίζονται οι λέξεις μου ανάμεσα στα σκορπισμένα φύλλα των δέντρων. Οι σειρήνες ακούγονται τόσο δυνατά, μα αδυνατώ να προσδιορίσω από που έρχονται.

  Ξαφνικά δύο ασπροντυμένοι άντρες με σκεπάζουν με ένα λευκό σεντόνι, με βάζουν πάνω σε ένα φορείο, με κατευθύνουν σε ένα ασθενοφόρο. Νεκρός από σφαίρα στην καρδιά, άκουσα τον έναν από τους δύο άντρες να λέει. Νεκρός; Ποιος, εγώ; Δεν μπορεί. Πως μπορεί; Έχω τόσα πολλά να κάνω, έχω όνειρα, στόχους, ελπίδες... Γιατί δεν μου δίνετε κάποιες ώρες ακόμα; Τίποτα παραπάνω από κάποιες ώρες για να ζήσω ό,τι προλάβω.

  Και ενώ τα ερωτήματα κυριεύουν το μυαλό μου, η σκηνή του έργου αλλάζει. Τώρα βρίσκομαι σε ένα μέρος όπου όπως άκουσα από έναν άνδρα να λέει στη μητέρα μου, θα είναι καλύτερα για μένα. Δενμπορώ να καταλάβω γιατί το είπε, αφού εγώ εδώ είμαι τόσο μόνος με μόνη συντροφιά ένα άσπρο τριαντάφυλλο, που μέρα με τη μέρα με εγκαταλείπει και αυτό. Είναι στιγμές που αισθάνομαι πως εκείνος ο άνθρωπος που μου στέρησε ό,τι πολυτιμότερο είχα, ήταν πιο παιδί και από μένα τον ίδιο. Μα τον συγχωρώ...

  Είναι στιγμές που αισθάνομαι πως η ζωή με πρόδωσε, παρόλαυτα ακόμα και εδώ δεν χάνω την ελπίδα μου. Ούτε και εσείς να χάνετε την ελπίδα σας. Πολεμήστε, διεκδικήστε, απαιτήστε. Με τον σ ω σ τ ό τρόπο, για να λάβετε και τα σωστά αγαθά του αγώνα σας. Ενός αγώνα, που δεν θα επιτρέψει να γυριστεί ξανά, μια τέτοια σκηνή, με πρωταγωνιστή τον οποιοδήποτε Αλέξη, 15 χρονών παιδί, μαθητή της 1ης Λυκείου.

  Αλεξάνδρα Σταθάκη, μαθήτρια 2ας Λυκείου

  όπως κάθε Αλεξάνδρα, όπως κάθε μαθήτρια, όπως κάθε παιδί!!".


  Από το Ράδιο Θεσσαλονίκη...

 16. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/12/2008 12:23:56

  ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.

  Κρίμα για την οικογένεια του εκτελεστού και για τα παιδάκια του. Σε ηλικία 6, 4 και 2 ετών, θα αναγκαστούν σαν αθώες υπάρξεις, να υποστούν ένα τεράστιο κοινωνικό ονειδισμό. Το πρώτο που σκότωσε ο δράστης ήταν η ψυχή των παιδιών του.

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
  Με βάση το ωροσκόπιο του εκτελεστού, που γεννήθηκε στις 12.12.1971 (Παρακαλώ να μην ληφθούν υπόψη οι οίκοι που σημειώνονται πάνω στο ωροσκόπιο, διότι δεν γνωρίζω την ακριβή ώρα.Κατά τα άλλα το ωροσκόπιο μιλάει μια πολύ ξεκάθαρη γλώσσα.) αποκαλύπτεται ο δολοφόνος ως λακές, με πουλημένη ψυχή σε υπόγειους εχθρούς της κοινωνίας, πωρωμένος, αλλά και με ισχυρή καταστροφική αποτελεσματικότητα, που εκδηλώνεται με ξαφνικό τρόπο. Άνθρωπος, που οι πράξεις του θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον ίδιο και την κοινωνία. Μια διάνοια οξυμένη, όσο αφορά την καταστροφή, αλλά που δεν μπορεί να τη βάλει να αποδώσει παραγωγικά.

  Γνωρίζουμε μόνο ένα συμβάν από τη ζωή του. Δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε. Μπορούμε να προβλέψουμε τι έπεται. Αυτό το πρόσωπο είναι προφανές, ότι έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε ενέργειες ανομίας από τα κανιβαλικά κυκλώματα του παρακράτους. Αυτοί δεν εμπιστεύεσαι στον κάθε τυχαίο την αφορμή για το ξεχαρβάλωμα μιας χώρας. Πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον.
  Τι κοστίζει να αφήσεις στο κελί το απανθρακωμένο πτώμα ενός αθώου, ενώ ο "κύριος" θα κυκλοφορεί με "νέα" ταυτότητα μεταξύ των υποψήφιων θυμάτων; Ή πιστεύετε ότι το παρακράτος είναι κάτι που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, και δεν θα υπάρξει;

  Οι βασικές αστρολογικές σταθερές του Ωροσκοπίου είναι τρεις:

  1. Σύνοδος Ηλίου, Ερμού, Δία σε χοντρό τετράγωνο με τον Άρη.
  (Άτομο που οι ενέργειες του δεν θα ελέγχονται από λογική και θα αποβούν καταστροφικές).

  2. Σύνοδος Σελήνης, Ουρανού, Λίλιθ σε τετράγωνο με την Αφροδίτη.
  (Άτομο που θα πουλήσει την ψυχή του σε καλυμμένους εχθρούς της κοινωνίας. Θα παρεμβαίνει ξαφνικά).

  3. Αντίθεση Κρόνου και Ουρανού σε τρίγωνο (και εξάγωνο) με τον Πλούτωνα.
  (Άτομο τελείως πωρωμένο, και με αποτελεσματικότητα σε καταστροφική ενέργεια).

  Θα παρουσιάσω και την συναστρία της στιγμής του φόνου. Προς στιγμήν αυτά, για να μην κουράσω περισσότερο, όσους δεν έχουν ασχοληθεί με την αστρολογία.. Καλώ τους επαγγελματίες αστρολόγους και τον οιοδήποτε έχει ασχοληθεί με αστρολογία, να διαψεύσει τις διαπιστώσεις μου, αν διαθέτει το σθένος. Έχω προβλέψει την πτώση της κυβέρνησης μέσα στο Δεκέμβριο σε άλλα φόρα, εδώ και μήνες.

 17. Ph.D Alexandrou Dimitris avatar
  Ph.D Alexandrou Dimitris 11/12/2008 12:33:03

  Ntropi kai aisxos na kaine tin Athina
  Ntropi kai aisxos na spane ta panepistimia
  Ntropi kai aisxos nai klevoun ta panta
  Ntropi kai aisxos stous gnostous agnostous
  Ntropi kai aisxos gia tous mpatsous
  Ntropi kai aisxos en eti 2008
  Ntropi kai aisxos gia auti ti xora
  Ntropi kai aisxos pou onomazomai Ellinas

  Ph.D Alexandrou Dimitris
  Amsterdam 11-12-2008

 18. KaryID avatar
  KaryID 11/12/2008 12:41:14

  Τι σημαίνει ρε παιδί μου " ... σε χοντρό τετράγωνο με τον Άρη ..." τι είναι αυτά τα πράγματα; Τι ειναι το χοντρό τετράγωνο???!!! Ολίγον έγκυος.
  Έλεος πια, ορισμένα από αυτά που γράφεις μπορώ να τα παρακολουθήσω, π.χ. για μεθόδους κλπ., αλλά ας προσγειωθούμε και λίγο.

 19. Γιαννακόπουλος Γιάννης avatar
  Γιαννακόπουλος Γιάννης 11/12/2008 12:45:28

  Πολύ φοβάμαι ότι απ’ όλη αυτή την ιστορία που ξετυλίχτηκε στους δρόμους μας, δεν καταλάβαμε και πολλά. Η ζωή συνεχίζεται "κανονικά", αναπαράγοντας τα ίδια αδιέξοδα: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού και άρχισε τις βλακείες, η Τατιάνα κάνει ψυχολογικές αναλύσεις χωρίς να κουνάει τα χείλη της μην της φύγει το μέικ – απ και στη Λάρισα οι αστυνομικές αρχές έστειλαν τους νεαρούς στον εισαγγελέα με κατηγορητήριο για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, όμοιο μ’ αυτό της 17 Νοέμβρη για να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του τρομονόμου.

  Τι δεν καταλάβαμε; Ότι η Ελλάδα είναι μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων και οι κοινωνίες των μεγάλων αντιθέσεων δεν είναι ποτέ ήρεμες. Πολύ απλά πλακώνονται. Οσοι λοιπόν νόμισαν ότι επειδή κατάφεραν με πολύ πονηριά, λίγη διαπλοκή, πολύ διαφθορά και διάφορα τερτίπια να λύσουν το πρόβλημα τους, φαίνεται ότι τελικά δεν κατάφεραν και πολλά. Δημιούργησαν ένα σκηνικό έντονων κοινωνικών αντιθέσεων (κάποιος τα έχει όλα κι ο διπλανός τίποτα) κι αυτό το πράγμα δεν αντέχει σε καμιά λογική. Θα έρθει αυτός που δεν έχει τίποτα και σε περιόδους ηρεμίας θα σε ληστέψει, ή σε περιόδους έξαρσης θα στο κάψει. (μπορεί και τα δύο).

  Ο Κλαούζεβιτς είχε πει πρόσφατα πως στις μέρες μας η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτούς που τα έχουν όλα και σ’ εκείνους που δεν έχουν τίποτα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Κι επειδή (δικαίως ίσως) σας φαίνεται περίεργο στην Ελλάδα να μιλάμε για κάποιους που «δεν έχουν τίποτα» θα εξηγηθώ: Αν αναρωτηθούμε γιατί αυτά τα δεκαπεντάχρονα βγήκαν στις πόλεις κι έκαψαν τράπεζες και καταστήματα, μπορεί να το αποδώσουμε στην αναρχία, στην αδρεναλίνη του δεκαπεντάχρονου, στο play station ή στην κακή του ανατροφή απ’ το σχολείο και την οικογένεια. Όλα σωστά! Όμως γιατί δεν καίει το αυτοκίνητο του μπαμπά του ή το σπίτι του; Γιατί απλά αυτά τα θεωρεί λίγο πολύ «δικά του» ενώ τα υπόλοιπα όχι. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα της κρίσης: Ότι τα παιδιά μας αισθάνονται τις πόλεις ξένες. Δεν τις αγαπούν και τις καταστρέφουν. Χωρίς πολιτική συνείδηση ακόμα, αν θέλετε, και με άγνοια κινδύνου. Όμως τις θεωρούν ξένες και τις καίνε. Γιατί στην πραγματικότητα είναι ξένες για ‘κείνους. Κάτι σαν τις ωραίες γυναίκες που σου κλείνουν το μάτι, αλλά σου ζητούν λεφτά για να τις αγγίξεις.

  Επανέρχομαι λοιπόν σ’ όσους με πονηριά και διαπλοκή έχιτσαν την ευημερία τους πάνω στη δυστυχία του διπλανού (βασικό δόγμα αυτό, του καπιταλισμού) και νομίζουν ότι τα κατάφεραν, για να τους πω ότι κάνουν λάθος. Θα τα έχουν καταφέρει, αν φροντίσουν και για μια κοινωνία αλληλεγγύης, στην οποία χωρίς να ισοπεδώνεται η διαφορετικότητα (ακόμα και στην ευμάρεια) κανένας δεν θα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο: Ούτε αλλοδαπός, ούτε δεκαπεντάχρονος. Τότε η βίλα και το εξοχικό τους δεν θα χρειάζεται συρματόπλεγμα και θωρακισμένη πόρτα. Τότε θα ζει σε κοινωνία μικρών αντιθέσεων, στις οποίες κανένας (πιστέψτε με) δεν θα βάζει το κεφάλι του στο ντορβά για να βγει στο δρόμο να καίει την περιουσία του γείτονα.

 20. Ο ταμίας avatar
  Ο ταμίας 11/12/2008 12:45:51

  Αυτά τα αλλεπάλληλα διαγγέλματα δείχνουν το παραλήρημα μεγαλείου των περιπτεράδων ιδεολόγων της αριστεράς που νομίζουν ότι είναι Carrefour.

  Γιάννης πίνει, γιάννης κερνάει (λαϊκή παροιμία): για τους στημένους σχολιαστές του blog σας.

  Εγώ προτείνω για κάθε σας ανάρτηση να πληρώνετε 100 ευρουλάκια στην οργάνωση των "ανώνυμων αλκοολικών", για να προσφέρετε επιτέλους κάποιο απτό κοινωνικό έργο.

  ΥΓ. Πριν δυό-τρείς μέρες είδα ένα σχόλιο που έκανε ρόμπα το γέρικο πτηνό που κυκλοφορεί και κρώζει εδώ μέσα, αλλά το σβήσατε σε χρόνο dt. Λοιπόν, αν θέλετε να εκτίθεστε στο κοινό, παίξτε σωστά το παιχνίδι, αλλιώς δηλώνετε τον αρχαιοσταλινισμό σας ο οποίος έχει μεταλλαχθεί σε κοινότοπο κόμπλεξ κατωτερότητας. Και πού'σαι: εσύ πρέπει να με πληρώνεις για τα σχόλια. Και ελπίζω να μετράς καλά γιατί αν μείνω από cash θα έρθω για είσπραξη. Χα-χα-χα (με νόημα)...

 21. Ph.D Alexandrou Dimitris avatar
  Ph.D Alexandrou Dimitris 11/12/2008 12:48:50

  sinipografo sto parapano keimeno  Ph.D Alexandrou Dimitris

 22. Τιμωρός avatar
  Τιμωρός 11/12/2008 12:58:16

  Ph.D Alexandrou Dimitris,

  και γιατί επανέρχεσαι για να προσυπογράφεις άλλων κείμενα, αλλά τι να περιμένεις από κάποιος που ντρέπεται που είναι Έλληνας!

 23. Τιμωρός avatar
  Τιμωρός 11/12/2008 13:01:15

  Ταμίας

  Το ότι πληρώνεσαι για σχόλια το παραδέχεσαι και μόνος σου. Πόσα πέρνεις ατιμούλικο?

 24. O ταμίας avatar
  O ταμίας 11/12/2008 13:07:02

  @ 29

  20 ευρώ για τα δύο πρώτα και έκπτωση 5% για κάθε επιπρόσθετο.

 25. aris53m avatar
  aris53m 11/12/2008 13:25:01

  Υπάρχουν πολλών ειδών σχολιαστές με πολυποίκιλα σχόλια. Πολύ καλά κάνετε και κόβετε ύβρεις κλπ.

  Πάμε παρακάτω.

  Στα Blogs και στα sites εκφράζονται προσωπικές γνώμες. Έσω βέβαιος ότι ο μέσος αναγνώστης μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει το σκεπτικό του site αλλά και των σχολίων. Και αν θέλει ξανά επισκέπτεται ή όχι.

  Άρα

  α) μην κόπτεσαι και πολύ για τα διάφορα σχόλια και
  β) είτε δεξιός είσαι είτε αριστερός σήμερα αυτές οι ταμπέλλες θεωρούνται ξεπερασμένες κατ εμέ. Έχουν περάσει οι εποχές της ΕΡΕ και της ΕΚ.

  Ούτε το αστυνομικό Κράτος του '56-'61 δίνει λύσεις ούτε ο ανένδοτος αγώνας του '61-'65

  Άλλα θέλει ο σημερινός νεολαίος και από ότι είδαμε και ζήσαμε τις τελευταίες μέρες εμείς (διότι εμείς εκλέγουμε) δεν τους τα δώσαμε/δίνουμε.

  Άρα ... ώρα για καινούργιες σκέψεις και τακτικές,

  Δεν νομίζεις;

 26. De Profundis avatar
  De Profundis 11/12/2008 13:33:11

  ARIS53m

  Σωστός, αλλά εγώ είδα και κάτι, όταν δουν ότι το blog μείνει λίγο χωρίς ενημέρωση τότε κάνουν όλοι "ντου".

  Δε λέει κάτι αυτό;

  Αυτό που καταλαβαίνω επίσης ότι πολύ λίγοι μπορούν να εκφραστούν χωρίς να βρίζουν και να προσβάλλουν άλλους σχολιαστές.

 27. ΤΕΟ avatar
  ΤΕΟ 11/12/2008 13:48:36

  αν αρχισουμε να κοβουμε σχολια με οποιαδηποτε προφαση γινομαστε ΜΜΕ. τι καθωσπρεπεισμος ειναι αυτος ξαφνικα λες και ζουμε σε αλλη κοινωνια ξαφνικα γιναν ολοι νοικοκυραίοι και ευνομούμενοι


  factorx: δεν μου λες ρε κουμπάρε, εσυ έτστι μιλάς στις παρέες σου, στο σπίτι σου, στο καφενείο; Κια αφου δεν αντέχεις τον καθωσπρεπισμό γιατι δεν εμφανίζεσαι επωνύμως;

 28. aris53m avatar
  aris53m 11/12/2008 14:03:28

  De Profundis

  Ε και? αστους να κάνουν ντου. Θα γράφουμε για να γράφουμε? Δεν είμαστε εφημερίδα και δεν είμαστε κατευθυνόμενοι τύπου ΔΟΛ κλπ. Μια γνώμη, τη δικιά μας γνώμη, εκφράζουμε (μεροληπτική ή όχι - διότι όλοι μας πιστεύουμε σε κάτι τις).

  Ούτως ή άλλως αν κάνουν ντου επειδή δεν βρίσκουν "ξεκατινιασμένη είδηση" τύπου Alpha TV ή Mega TV δεν είναι και του επιπέδου αναγνώστες που θα ήθελες, σωστός?

 29. De Profundis avatar
  De Profundis 11/12/2008 14:09:05

  ΤΕΟ

  πληροφοριακά και μόνο σου λέω ότι πριν που διαμαρτυρήθηκες, είχε στιγμιαίο πρόβλημα το site μάλλον ο Server του ΟΤΕ, γιατί κόπηκα κι εγώ.

  Δεν ούρλιαξα όμως...ξαναπροσπάθησα.

  Αλλά οι βρισιές και οι προσβολές δεν έχουν θέση εδώ μέσα και θα το λέω συνέχεια.

  aris53m, σωστότατος.

 30. ΤΕΟ avatar
  ΤΕΟ 11/12/2008 14:10:16

  τα blogs δημιουργηθηκαν και αλλαξαν τα δεδομενα που δημιουργησαν τα ΜΜΕ στην ενημερωση δεν μιλαω για ξεκατινιασμα αλλα το να πεις κάποιον μ@@@κα δεν νομιζω οτι ειναι λογος και μαλιστα απο την στιγμη που ειναι σιγουρο πως δεν μπορεις να ελεγχεις μια τετοιου ειδους λογοκρισια θεωρω πως ο καθενας κρινεται απο τα λεγομενα του πρεπει να παμε ενα βημα παραπερα οχι και στην ιντερνετικη λογοκρισια με προσχηματικες δικαιολογιες

 31. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/12/2008 14:14:33

  Για να έχουν οι διάλογοί μας εδώ μέσα την ανάλογη ... σοβαρότητα και ηθικονομική υπόσταση αποφάσισα να επανέλθω απο την οπτική γωνία του αθάνατου ελληνικού φυσικού τοπίου

  Προς τον δήμαρχο Τήλου...

  Δήμαρχέ μας,

  Εσύ που «αγκαλιάζεις» κάθε κατατρεγμένο έρωτα, σε παρακαλώ, πάντρεψε κι εμένα με την αγαπημένη μου Σμαρούλα.

  Ο παπάς δε μας παντρεύει, λέει, γιατί η αγαπημένη μου σύντροφος είναι κατσίκα.

  Όμως εγώ την αγαπώ και ζω μαζί της πολλά χρόνια τώρα. Θέλω να την "αποκαταστήσω"! Αρκετά την έχω εκθέσει! Και απ΄ ότι … έμαθα, δεν το απαγορεύει ο νόμος!

  Έχουμε κι εμείς δικαιώματα! Εξάλλου, καλύτερα κτηνοβάτης παρά παιδεραστής … Και μήν μου πείς Δήμαρχε να παντρεφτώ κανέναν τράγο !

  ΠΕΛΙΑΣ

 32. ΦΡΟΝΙΜΗ avatar
  ΦΡΟΝΙΜΗ 11/12/2008 14:19:16

  Πελια μαλλον εχεις ξεφυγει ......
  Το οτι δηλωνεις κτηνοβατης ,δεν σε τιμα ως αντρα .Αντιθετα ισως δεν σου εκατσε ουτε αντρας για να εκφρασεις ,πιθανα,τον ομοφυλοφιλο που κρυβεις μεσα σου ,κι αποφασισες να αγαπησεις μια κατσικα .
  Εδω πλεον δεν τιθεται θεμα νομου ,αλλα νοητικου επιπεδου .
  Προφανως δεν θελεις η κανεις φιλοτιμες προσπαθειες ,να διαιωνισεις το ειδος των αιγοπροβατων η των ατομων της δικης σου λογικης .
  Δυστυχως προνοησε η φυση και δεν γινεται κατι τετοιο .
  Οποτε μπορεις να ζησεις τον ερωτα σου με την Σμαρουλα μακρια απο τους μιαρους ομοφυλοφιλους (οι παιδεραστες ? αλλη διαστροφη ) οι οποιοι το κανουν απο τον κ**ο αλλα μετα δεν βελαζουν ,εχουν κατι να πουν και να μοιραστουν .Περα απο ενα μαντρι με αναλογου μυαλου ζωακια .

  ΦΡΟΝΙΜΗ

 33. Factorx avatar
  Factorx 11/12/2008 14:20:29

  @ ΠΕΛΙΑ& ΦΡΟΝΙΜΗ: εκτός θέματος, αν συνεχίσετε θα σας βάλω στο ένα πόδι στη γωνία. παρακαλώ

 34. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 11/12/2008 14:31:08

  Προσπαθούσα στο συγκεκριμένο ποστ επί πέντε ώρες να ανεβάσω εκείνο το σχόλιο και δεν μπορούσα. Ένα σχόλιο, που όπως διαπιστώνεις και ο ίδιος, είχε έντονα κριτικό χαρακτήρα. Ευχαρίστως αποδέχομαι τους τεχνικούς λόγους που αναφέρεις.
  Την μεγάλη μου εκτίμηση για το ANTINEWS και την τεράστια προσφορά του, έχω εκφράσει επανειλημμένα. Όχι μόνο γιατί μου δίνει βήμα. Δεν πάσχω από σύνδρομο αυτοπροβολής.
  Γνωρίζω ότι συχνά οι απόψεις μου είναι "τραβηγμένες". Το ανοιχτό πνεύμα που χαρακτηρίζει την σελίδα αυτή είναι αξιέπαινο.
  Στην προκειμένη περίπτωση παρεξήγησα. Και αποκετέστησες. Ζητώ εγκάρδια συγγνώμη.
  Στο σεξ εντάσσονται και οι δαγκωνιές. Η σχέση μου με το ANTINEWS, είναι τουλάχιστον από τη μεριά μου, σχέση αγάπης.
  Όλοι οι διαχειριστές αυτής της σελίδας είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Εάν σε αδίκησα κάπου, λυπάμαι πολύ.
  Σου εύχομαι καλή συνέχεια της προσπάθειας και βρίσκομαι απερίφραστα στο πλευρό σου.

 35. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 11/12/2008 14:48:39

  Προς τους ανθρώπους που συντηρούν αυτό το blog.
  Συνήθως διαφωνώ με τις απόψεις σας και αυτό είναι σαφές από τα σχόλιά μου.
  Έχετε όμως κάτι που σπάνια βρίσκεις στα υπόλοιπα blog: δεν διακατέχεστε από το σύνδρομο του τηλεδικείου και αυτό σας τιμά. Συνεχίστε έτσι.
  Θα διαφωνήσω μαζί σας όταν λέτε ότι δεν κατέχετε καμιά αλήθεια. ¨ολοι κατέχουμε ένα μικρό κομματάκι αλήθειας, ακόμα και τα παραληρήματα (και δόξα νά 'χει ο Πανάγαθος πολλά φιλοξενεί το blog). Κάθε κομματάκι αλήθειας που προστίθεται συμβάλλει στη σύνθεση αυτού του ψηφιδωτού που κάποιοι ονομάζουν «αντικειμενική αλήθεια», αλλά ευτυχώς κανείς μας δεν κατέχει.
  Συνεχίστε λοιπόν σε αυτό το δρόμο.

  Υ.Γ. Τα όσα συμβαίνουν από το περασμένο Σάββατο είναι πολύ περίπλοκα για να τα λύσουμε με αφορισμούς. Η συμβολή μου στην κατανόησή τους είναι εκεί: http://pamkgyzi.blogspot.com/2008/12/blog-post_2209.html

 36. TEO avatar
  TEO 11/12/2008 14:52:08

  θα μπορουσες να το αναφερεις το τεχνικο προβλημα εξαλλου νομιζω το e-mail μου ηταν μεσα στα σωστα πλαισια οσον αφορα την ανωνυμια και εσυ ανωνυμος εισαι σε εμενα που δεν εχω και πολλες γνωσεις για το διαχειριστη του καθε blog που επισκεπτομαι. η απαντηση μου για το αν θα εμφανιστω ειναι οτι και εσυ δεν εχεις φωτογραφια σου ουτε και το ονομα σου και ουτε εγω έχω καμμια διαθεση να γινω ντετεκτιβ για να βρω ποιος εισαι.

 37. De Profundis avatar
  De Profundis 11/12/2008 14:53:33

  TEO,

  μόνο που δεν κρίνεται ΜΟΝΟΝ ο καθένας από τα λεγόμενά του, η πλειοψηφία επικρίνει και το blog για την ελευθερία που προσφέρει στον διάλογο.

  Τελικά, παρότι μεγαλώσαμε, μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε και δεν αναφέρομαι σε σένα αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι πολλοί δεν αντέχουν τον διάλογο.

 38. μπουγατσα με κρεμα avatar
  μπουγατσα με κρεμα 11/12/2008 15:25:51

  Πελιας 39.
  Του ιδιου επιπεδου το σημερινο σου σχολιο με το χτεσινο.
  Συνεχισε ετσι,εχεις αρκετα σκαλοπατια ακομη να κατεβεις.

 39. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/12/2008 15:26:28

  Δεν χρειάζεστε να απολογείστε. Όποιου δεν του αρέσει να φύγει. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ μέσα. Άλλωστε, όποιος θέλει θα μπορούσε να φτιάξει και κάτι δικό του. Ελεύθερο και δωρεάν είναι το blogging και δεν θέλει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

  Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν την αντίθετη άποψη. Δεύτερο πρόβλημα, λιγότερο σοβαρό αλλά εξίσου επιζήμιο, είναι ότι κάποιοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ειλικρινή άποψη από την προβοκάτσια. Όσο διαφορετική γνώμη κι αν έχω, είναι άλλο να το λέω επειδή την πιστεύω και άλλο να το λέω επειδή εξυπηρετώ κάποιον σκοπό, από το πάει μπροστά το κόμμα μου, μέχρι να δικαιολογήσω τα λεφτά που μου δίνουν.

  Η "απολογία" σας φάκτορες δείχνει ότι σέβεστε τον αναγνώστη/ σχολιαστή. Σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

  Επώνυμος

 40. tony avatar
  tony 11/12/2008 15:53:16

  Ελάτε ρε παιδιά την πλάκα μας κάνουμε,και εγώ νοιώθω γέρικο αδύναμο πτηνό που κράζει δεξιά και αριστερά.
  Εσυ ταμία ονειρεύεσαι νά διαδεχθείς τον Αλογοσκούφη?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.