#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2011 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελληνικό πανεπιστήμιο: για ένα πουκάμισο αδειανό... για μια Άννα…Παρακολουθώντας χθες την υπουργό Δια Βίου Μάθησης στη βαρύγδουπη ομιλία της μπροστά σε φοιτητικό κοινό στο LSE να αναλύει εις βάθος τα μεταρρυθμιστικά μεγαλεπήβολα σχέδια της για την τριτοβάθμια κυρίως εκπαίδευση, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τη δεινότητα της κας. Υπουργού να περιγράφει μια εξωπραγματική πραγματικότητα και να προσπαθεί να μας πείσει γι’ αυτό. «Το παρόν του μέλλοντος» της κας. Διαμαντοπούλου φαίνεται να είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που βιώνουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μάλλον αδυνατούμε να κατανοήσουμε μια ριζοσπαστική μεταρρυθμίστρια, που όπως αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στον ημερήσιο τύπο, ως άλλος Θησέας «έπιασε τον μινώταυρο της εκπαίδευσης από τα κέρατα». Είναι όμως έτσι;

Οι μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που βαυκαλίζεται τόσο υπεροπτικά η κα. υπουργός επικεντρώνονται κυρίως στο σύστημα διοίκησης των πανεπιστημίων, λες και ο «διορισμός!» αρεστών κάθε φορά διοικήσεων θα λύσει το πρόβλημα! Γίνεται μια εκ βάθρων αναθεώρηση όλου του νόμου-πλαίσιο του ’82, στη βάση της ελληνοφρενικής λογικής ότι κάθε φορά φταίνε οι νόμοι και όχι εκείνοι που ΔΕΝ τους εφαρμόζουν και έχουν την τάση να τους ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ!! Έτσι, πέρα ίσως από την συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης με ποσοστό κρίσιμο για την έκβαση των εκλογών διοικήσεων, ο νόμος του ’82 μάλλον δεν πάσχει σοβαρά. Σύμφωνα με παρόμοιους νόμους -εκτός βέβαια από την συμμετοχική φοιτητική διοίκηση των σχολών- συνεχίζουν αδιαλείπτως να λειτουργούν πολλά από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου!!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: για το γεγονός ότι οι φοιτητές έχουν άπειρες εξεταστικές περιόδους, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς μαθημάτων, δεν υπάρχει σειρά επιλογής μαθημάτων, έχουν βάση προαγωγής το 4.5 και αποδέχονται αποτελέσματα εξετάσεων μόνον εφόσον το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται στο 70%(!),  δεν είναι υπεύθυνος ο νόμος. Το γεγονός ότι φοιτητές παραμένουν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του πανεπιστημίου ως αιώνιοι είναι το λιγότερο, εφόσον δεν έχουν κόστος. Και το MIT των ΗΠΑ σχεδόν ποτέ δεν διώχνει τους φοιτητές του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα επιστροφής όποτε… Δεν τους κοστίζει άλλωστε τίποτε!

Για το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ εξελίσσονται από τη μια βαθμίδα στην άλλη ως «φτηνοί» δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς σοβαρή αξιολόγηση, με πλάτες κολλητών και φίλων, δεν φταίει ο νόμος. Ο νομοθέτης όρισε ακαδημαϊκές βαθμίδες, κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης, που κατά κανόνα ερμηνεύονται παρερμηνευόμενα. Όρισε βαθμίδα μονιμοποίησης που κατά τα σημερινά ειωθότα μόνο περισσότερο φόρτο εργασίας προκαλεί στις διοικήσεις των σχολών. Όρισε εκλεκτορικά σώματα αποκλειστικά από τις ίδιες σχολές, από άλλες σχολές, από άλλα πανεπιστήμια κάνοντας όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς που τελικά όλοι καταστρατηγήθηκαν. Δεν λογοδοτεί άλλωστε κάνεις για τις όποιες αποφάσεις! Δεν φταίει ο νόμος γι’ αυτό!

Για το γεγονός ότι ένας «ηθοποιός» πρύτανης κατά τα λεγόμενα του ιδίου, επέτρεψε το διασυρμό του μεγαλύτερου και αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας, ΦΤΑΙΕΙ ο νόμος. Οι διοικήσεις των σχολών και των πανεπιστημίων, όμηροι διαχρονικά των παιχνιδιών με τις κομματικές νεολαίες, σύρονται, ευτελίζονται, κυρίως όμως ευτελίζουν αυτό το οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

Θα πρέπει τελικά να οδηγηθούμε σε μια ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου; Βεβαίως ΝΑΙ, αν πραγματικά πιστεύουμε και στην αναδιάρθρωση και στο δημόσιο του πανεπιστημίου, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

Τούτο δεν μπορεί να επιτευχθεί σε καμία περίπτωση όσες αλλαγές και να προταθούν αν δεν υπάρχει μια δικλίδα εφαρμογής των αλλαγών! Αν δεν υπάρξει πραγματική λογοδοσία για όλα τα τεκταινόμενα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αν, δηλαδή, η χρηματοδότηση των δημοσίων πανεπιστημίων δεν περνάει μέσα από μια διαδικασία συνεχούς αξιολόγησης και επιβράβευσης όσον αφορά στη διδασκαλία, την έρευνα και την καινοτομία. Όσοι «διεθνούς φήμης» επιστήμονες και να κληθούν σε εκλεκτορικά σώματα πάντα θα υπάρχει ο τρόπος ερμηνείας του όρου «διεθνούς φήμης». Έτσι άλλωστε, από έναν «διεθνούς φήμης» επιστήμονα αντικαταστάθηκε ο λιγότερο μάλλον διεθνούς φήμης Δημήτρης Νανόπουλος ως εθνικός εκπρόσωπος στο CERN, στο κατ’ εξοχήν αντικείμενό του!! Δεν θα λογοδοτήσει άλλωστε κανείς, σήμερα αυτοί αύριο οι άλλοι!!

Όσο περισσότερο «το παρόν του μέλλοντός μας» κατά την κα. Υπουργό υπαγορεύεται από ιδεασμούς και υπερφίαλα σχέδια με το μάτι στραμμένο σε μελλοντικούς πολιτικούς συσχετισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες, τα ελληνικά ΔΗΜΟΣΙΑ πανεπιστήμια θα παραμένουν πουκάμισα αδειανά... για μια Άννα…

Για το Antinews, από τη παγωμένη κατάλευκη Βοστώνη,

effie B.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Evan avatar
  Evan 03/02/2011 18:55:18

  Πάντως όταν χαμογελάει η κυρία δείχνει να έχει μεγάλα και γερά δόντια!

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Evan 05/02/2011 02:04:06

   ...όπως όλοι στο πασόκ.

 2. kiki avatar
  kiki 03/02/2011 18:57:42

  Το εχουμε ξαναγραψει το πως γινανε καθηγητες ολοι αυτοι επισης , θα το διορθωσει?
  Λοβερδος συνταγματολογος , με δημοσιευσεις στον τυπο, παραδειγμα.
  Στην δευτεροβαθμια τι κανει?
  Η μανταμ εχει Θρασος χιλιων πιθηκων.

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 03/02/2011 19:01:03

  Μέγα σφάλμα του ΓΑΠ που έβαλε μελλοντικό δελφίνο στο Παιδείας.

  Ορίστε τα αποτελέσματα. Μια συνεχής "ψευδοκινητικότητα" που έχει ανακατέψει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας από νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια με μόνο σκοπό την προβολή της δελφίνας μέσω αυτής της ψευδοκινητικότητας.

  Ποια αναδιάρθρωση των ΑΕΙ ψάχνετε, να δούμε φέτος αν θα καταφέρουν να τελειώσουν τις πανελλαδικές χωρίς προβλήματα. Πέρυσι στο "τσακ" τις έφεραν...

 4. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 19:07:58

  απ την Μανταμ Σουσου του Ψαθα ειναι το «ανοιγει την μεγαλη τσαντα βγαζει το μικρο τσαντακι...»ή θυμαμαι λαθος?

  • kiki avatar
   kiki @ φωτεινη 03/02/2011 19:37:45

   @ φωτεινη,
   σωστα θυμασαι, απο τον Βουθουλα.
   Πισω απο το Χιλτον σημερα.
   Μονο που η δικια μας , ειναι πολυ πιο εξυπνη, πολυ εξυπνη και αδιστακτη.
   ας αναρωτηθουμε ποτε την διορισε ο Σημιτης επιτροπο, και τι ειχε ξεκινησει εναντιον της ακριβως πριν, και την εστειλε πανω τι ψαχνανε στην Λαμια, που ηταν Νομαρχης.Ασε που δεν ηξερε και αγγλικα και εκανε εντατικα γιατι δεν μπορουσε να συννενοηθει στις Βρυξελλες.Ταμαθε και ηθελε να γινει και επισημη γλωσσα της χωρας.Και της αρεσαν τα μεγαλεια και να η λεσχη, περιπου μονιμο μελος.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/02/2011 19:14:15

  Oλες οι κυβερνησεις βαζουν εκσυγχρονιστες ευρωπαιστες κλπ στο Παιδειας ελπιζοντας να φτιαξουν συγχρονα πανεπιστημια ή και να πληρωσουν το πολιτικο κοστος απο την αποτυχια τους.
  Για τον ιδιο λογο που εβαλε ο Καραμανλης τη Γιαννακου εβαλε και ο ΓΑΠ τη Διαμαντοπουλου.Τιποτα δεν μπορει να γινει εκει μεσα αν κατ αρχην δεν λυθει το ζητημα της ασφαλειας απο τραμπουκισμους.

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 03/02/2011 19:14:59

  Μπράβο Effie!
  Yπομονή!
  Σύντομα θα έρθει η Ανοιξη στη Βοστώνη που είναι χαρά θεού!
  Από ένα οπαδό των Celtics!

  • effie B. avatar
   effie B. @ Κώστας Ροδινός 03/02/2011 21:47:13

   και στην Αθηνα, Χρυσανθ..., συγνωμη Κωστα μου, και στην Αθηνα θα ερθει συντομα η Ανοιξη!!!

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 03/02/2011 19:30:39

  Εφη, εξαιρετικό.
  Σύμφωνοι 100%

  Καλή επιστροφή απο την Βοστώνη στην παγωμένη, χειμώνα-καλοκαίρι, Ελλάδα.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Νίκος 03/02/2011 21:01:26

   οχι για πολυ ακομη, Νικο!!

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ effie B. 03/02/2011 21:20:49

    Αμήν, Έφη!
    Πάντως, εθιξες τον ¨τύπο των ήλων" του όλου Ελληνικού προβλήματος. Την άπουσία ουσιαστικης, ικανής ηγεσίας και στο πανεπιστημιακό επίπεδο. Έρημος, απουσία ευθύνης, ήθους και φιλότιμου.

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ effie B. 03/02/2011 21:22:25

    @effieB.
    Εμείς εδώ δίπλα στο Detroit έχουμε λιακάδα!
    Και, μην έχεις ψευδαισθήσεις για επιστροφή στην Ελλάδα!
    Πρώτα, δεν θα σε θέλουν, και τελικά θα καταλάβεις ότι έτσι όπως έχουν γίνει ούτε και εσύ θα τους θέλεις, ούτε θα τους χρειάζεσαι. Unfortunately, we all learn the hard way!

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/02/2011 20:17:48

  Οταν στη χώρα του Σωκράτη ο πρύτανης, για το θέμα της Νομικής, αποφαίνεται ότι το Δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από τη νομιμότητα όλα τα υπόλοιπα είναι .... πούλιες τα διαμάντια.

  ΥΓ

  τι είπε ο Μαροκινός στο τηλέφωνο στη μάνα του;
  Μάνα μπήκα στη Νομική

 9. kimonbel avatar
  kimonbel 03/02/2011 20:43:35

  H μαντάμ ...από τα Σέρβια Κοζάνης είναι... ε πως να μην της αρέσουν τα μεγαλεία λίγο πράγμα το'χετε!!! άλλωστε μην ξεχνάτε τι Λωζάνη;;;τι Κοζάνη;;;

 10. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 03/02/2011 21:10:21

  Οσο οι φοιτητες εκλέγουν πρυτάνεις και καθηγητές το αδιέξοδο θα βαθαίνει.
  Οσο θα εξακολουθούν να υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις οι αποστάσεις απο τα ΑΕΙ της εσπερίας (αλλά και της ανατολής) θα μεγαλώνουν.
  Οσο το γυμνάσιο-λύκειο θα αποτελούν προθάλαμο για τα ΑΕΙ η αμορφωσιά των Ελληνοπαίδων θα εντείνεται.
  Οσο το σύνταγμα δεν αλλάζει για την ιδιωτική παιδεία (μη κερδοσκοπική -ιδρυματική εννοείται), ο φαύλος κύκλος θα εντείνεται.
  Οσο όλα αυτά ισχύουν ο ελληνικός λαός θα αφαιμάζεται με 4 δις Ευρω ετησίως για την παραπαιδεία.
  Πήξεις και προτάσεις τώρα απο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αποτελμάτωση απο την στατικότητα και την υποκουλτούρα.
  Γενναίες πράξεις π.χ. διάλυση της ΔΑΠ, που είναι και πρώτη δύναμη για να δώσει το παράδειγμα.
  Το τέλος της μεταπολίτευσης μόνο με γενναίες πράξεις-αποφάσεις σηματοδοτείται.

 11. man8os avatar
  man8os 03/02/2011 21:25:01

  To πανεπστημιο Αιγαιου θα κλεισει το Φεβρουαριο αν δεν αυξηθουν οι ποροι του. Θα παρακαλουσα τον Φακτορα, αν εχει την καλοσυνη, να αναιβασει μια σχετικη αναρτηση, θεωρω οτι αφορα ολους τους φοιτητες. Ευχαριστω.

  • effie B. avatar
   effie B. @ man8os 03/02/2011 21:51:13

   Το πανεπιστημιο του Αιγαιου ανεστειλε τη λειτουργια του λογω ανεπαρκειας πορων. Οι βοηθητικες θεσεις 407 κοπηκαν και αυτες. Ο τακτικος προυπολογισμος των πανεπιστημιων δεν εχει φτασει ακομη, αλλα υπαρχουν μεγαλεπηβολα σχεδια επι χαρτου! Επιπλεον βρεθηκαν χρηματα για κατα παραγγελια δημοσκοπησεις σε ημετερα γραφεια δημοσκοπησεων.....

   • man8os avatar
    man8os @ effie B. 03/02/2011 22:03:03

    Αυτο ειναι σημαντικη ειδηση και αξιζει δικη της αναρτηση, ωστε να τυχει της μεγιστης δυνατης προσοχης!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ man8os 03/02/2011 22:05:57

     Ασχολείται κανένας;

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κώστας Ροδινός 03/02/2011 22:11:12

      Να το κάνουμε σημαία.

     • effie B. avatar
      effie B. @ Κώστας Ροδινός 03/02/2011 22:12:36

      Σαν ποιος ας πουμε? Ο θεος του πολεμου ? Αυτος κοιταζει μαλλον κατα Αιγυπτο μερια!!!!!

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 03/02/2011 22:16:21

      Δε θα πρεπει? Υπαρχει υπουργειο παιδειας. Θα αφησει να κλεισει πανεπιστημιο? Τι θα γινει με εμας τους φοιτητες?
      Θα ηθελα εστω ο Φακτορας να κανει μια σχετικη αναρτηση με την αποφαση της συγκλητου.

     • Orestios avatar
      Orestios @ man8os 03/02/2011 22:17:28

      Γιατί δεν γράφεις ένα άρθρο Μάνθε?

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Orestios 03/02/2011 22:18:23

      Οποιος ξέρει το θέμα ας γράψει κάτι.

     • Orestios avatar
      Orestios @ man8os 03/02/2011 22:18:12

      Μην περιμένεις μόνο από άλλους.
      Μίλα για να σε ακούσουν.

 12. km avatar
  km 03/02/2011 22:18:58

  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • effie B. avatar
   effie B. @ km 03/02/2011 22:22:16

   δες το link πιο πανω!

 13. effie B. avatar
  effie B. 03/02/2011 22:23:59

  επειδη δεν το εχει ανεβασει ακομη, το link ειναι: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=21680

 14. man8os avatar
  man8os 03/02/2011 22:26:20

  Φακτορα, θα ηθελα να γινει ξεχωριστη αναρτηση για να ενημερωθουν ολοι οι φοιτητες και καθηγητες που τυχαινει να διαβαζουν
  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  (ΟΜΟΦΩΝΟ)

  Μυτιλήνη, 27 Ιανουαρίου 2011

  Θέμα: Περικοπή πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων Π.Δ. 407/80

  Η απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να μειώσει τις διαθέσιμες πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 108 σε 91, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, αποτελεί άλλη μια μονομερή αθέτηση του τετραετούς προγραμματισμού εις βάρος της ακαδημαϊκής λειτουργίας όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  Η περικοπή αυτή, εν μέσω του ακαδημαϊκού έτους, προκαλεί τεράστια προβλήματα και αδυναμία ομαλής υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών όλων των Τμημάτων κατά το εαρινό εξάμηνο. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όλα τα Τμήματα στελεχώνονται από μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ (ο μέσος όρος μελών ΔΕΠ ανά Τμήμα είναι περίπου 17), ενώ υπάρχει σοβαρό έλλειμμα μελών ΕΕΔΙΠ. Κατά συνέπεια οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ΠΔ 407/80 καλύπτουν ουσιαστικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των Τμημάτων και η περικοπή έστω και ελάχιστου αριθμού πιστώσεων διαταράσσει την προγραμματισμένη υλοποίηση των μαθημάτων.

  Πάγια θέση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η σταδιακή μείωση του αριθμού συμβασιούχων συναδέλφων με ισόποση όμως αύξηση του αριθμού μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, σύμφωνα με τον υφιστάμενο τετραετή προγραμματισμό.

  Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ομόφωνα καταδικάζει την απόφαση περικοπής των ήδη ελάχιστων αναγκαίων πιστώσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και ζητά επιτακτικά από το ΥΠΔΒΜΘ :

  (1) Την χορήγηση των 17 επιπλέον αναγκαίων πιστώσεων πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

  (2) Τον άμεσο διορισμό των είκοσι έξι (26) εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και των πέντε (5) ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  (3) Την άμεση προκήρυξη όλων των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ.

  Στην περίπτωση που το ΥΠΔΒΜΘ δεν ανταποκριθεί, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι υποχρεωμένο να αναστείλει τη λειτουργία του στην αρχή του εαρινού εξαμήνου 22-23 φεβρουαρίου, 2011.

  To ψήφισμα της συγκλήτου Πανεπιστημίου Αιγαίου θα κοινοποιηθεί από την Πρυτανική αρχή στο ΥΠΔΒΜΘ (παράσταση στο Υπουργείο), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σε όλα τα Πανεπιστήμια, στην επερχόμενη σύνοδο των Πρυτάνεων καθώς και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 15. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 04/02/2011 05:49:09

  Πέστα effie, γιατί κάποιοι στην Ελλάδα, από τη μία ζουν "το όνειρό τους" και από την άλλη δαιμονοποιούν κάθε τι που θα μπορούσε να δώσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο αυτό που του αξίζει.
  Εγώ πάντως, κάνω το μεγάλο βήμα επιστροφής στην Ελλάδα και στο ελληνικό πανεπιστήμιο σύντομα και ελπίζω να μη με "χτίσουν" στο γραφείο μου.

  Υ.Γ. Όταν κατηφορίσω προς Beantown από Chicago να τα πούμε στα παλιά μου λημέρια στο Harvard Sq. στου Peet's για ένα τσαγάκι!

  • effie B. avatar
   effie B. @ Xrhstos Theocharis 04/02/2011 07:59:53

   Ειλικρινα ευγε για την επιστροφη σου. Αν εχεις πολυ γερα νευρα, διαθεση, και αρκετο χιουμουρ οχι μονο δεν θα σε χτισει κανεις αλλα μπορεις ισως να εγκαταστησεις με εξαιρετικα μεγαλη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ προσπαθεια, μια νησιδα αριστειας στο ελληνικο πανεπιστημιο. Υπαρχουν και τετοιες!!!!
   Οσο για το τη Harvard sq. δεν θα ηταν καλυτερα να πιναμε το τσαι μας κατα Αρεοπαγιτου, Αγιου Παυλου μερια!!!

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ effie B. 04/02/2011 16:13:47

    Καλημέρα μας :) Γιατί όχι... φραπεδάκι που μας λείπει κιόλας!

 16. zackii avatar
  zackii 04/02/2011 06:07:14

  Εγώ διαφωνώ γιά τον πρύτανη. Φαντάζεστε να είχε καλέσει την αστυνομία να επέμβει και να υπήρχε τραυματισμός μετανάστη η ακόμα χειρότερα θάνατος?
  Οι ίδιοι που σήμερα φωνάζουν γιατί δεν άσκησε το -κατά τα άλλα καθήκον του- θα τον ξέσκιζαν. Θα τον πέταγαν βορά στα δελτία των 8. Θα καταστρεφόταν ο άνθρωπος ηθικά, κοινωνικά,επαγγελματικά, οικογενειακά και οικονομικά μόνο και μόνο γιά να σώσουν τα τομάρια τους...τα τομάρια που καλούν όλους αυτούς τους δυστυχισμένους να μπουν στην Ελλάδα με τους νόμους τους, και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ....

  • effie B. avatar
   effie B. @ zackii 04/02/2011 08:04:18

   Ο πρυτανης θα επρεπε να ειχε προλαβει εφ'οσον ηξερε γι'αυτο που επροκειτο να συμβει. Ειναι ο ιδιος που επετρεψε ανοιχτες προσευχες στα προπυλαια του πανεπιστημιου. Ειναι ο ιδιος που συμπορευτηκε με κατηγορουμενους αντιπρυτανεις. Ειναι ο ιδιος ... και αλλα πολλα!!!!

  • ΤΟΜ avatar
   ΤΟΜ @ zackii 04/02/2011 15:00:14

   Είναι δυνατό να ψάχνει όλη η αστυνομία και η κυβέρνηση τον Πρύτανη και αυτός να παίζει θέατρο?
   Καλό το θέατρο αλλά τις κρίσιμες ώρες ενα Πανεπιστήμιο χρειάζεται έναν ΠΡΥΤΑΝΗ και όχι ένα ερασιτέχνη ηθοποιό!

 17. ΤΟΜ avatar
  ΤΟΜ 04/02/2011 15:03:06

  Είναι δυνατό όλη η αστυνομία και η κυβέρνηση να ψάχνει τον Πρύτανη και αυτός να παίζει θέατρο?
  Καλό το θέατρο αλλά τις κρίσιμες ώρες το Πανεπιστήμιο χρειάζεται ΠΡΥΤΑΝΗ και όχι ερασιτέχνη ηθοποιό!

 18. Orestios avatar
  Orestios 05/02/2011 02:32:39

  Και τα τρωκτικά έχουν παρόμοια οδοντοστοιχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.