22/08/2009 21:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ελληνική» εταιρεία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνικότητα του Αγαθονησίου...

Ο γράφων ευρέθη στο Αγαθονήσι την 14η τρέχοντος και περί την 12:40. Την 13:21 και ενώ ευρίσκετο στην παραλία «Σπηλιά» έλαβε το εξής μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο (δίκτυο VODAFONE) : «Ευρίσκεσθε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (η υπογράμμιση του συντάκτου), υπηρεσίες Ιντερνετ κλπ... από την TURKCELL...κλπ.»

Εξωτερικό λοιπόν το Αγαθονήσι –η μήπως «γκρίζα ζώνη» - για την Vodafone !  Οι μαθητευόμενοι μάγοι του “Radio” – έτσι αποκαλούν το τεχνικό τμήμα οι μηχανικίσκοι που αδυνατούν να καλύψουν τα ...Βριλήσσια (!) έχουν παραμετροποιήσει το δίκτυο ώστε μόλις ένα κινητό ευρεθεί στην κάλυψη του σταθμού βάσεως (Σ.Β.) του Αγαθονησίου (και ποιος ξέρει και πόσων άλλων στην ευρύτερη μεθοριακή περιοχή...) να λάβει το εθνικά απαράδεκτο και επιδεχόμενο εισαγγελικής παρεμβάσεως μήνυμα. Ουδεμία ευαισθησία για τα ανοικτά εθνικά θέματα ! Ό, τι «κινείται» στην κάλυψη του σταθμού βάσεως προσλαμβάνεται σαν ευρισκόμενο στο εξωτερικό ! Η παραλία «Σπηλιά» ευρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μ. από την θέση του σταθμού βάσεως (βλ. χάρτη και συντεταγμένες)

 



Σ.Β. GSM Β. 37:27:40 Α. 26:58:13                                Παραλία «Σπηλιά»  Β. 36:27:20 Α. 26:57:46

Η  απόσταση  από την μεθόριο στο σημείο εκείνο είναι της τάξεως των 3.5 ν.μ. (μέση γραμμή) και θα έπρεπε αφού το σύστημα τους είναι ανίκανο να διακρίνει διαφορές τέτοιας τάξεως  να είναι πιό προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιοχές.

Δεν μπορεί κάθε τι που εμπίπτει στην κάλυψη του Σ.Β. να χαρακτηρίζεται ως ευρισκόμενο στο ...εξωτερικό, αφού ο Σ.Β. με τυπικές παραμέτρους GSM και από την συγκεκριμένη θέση έχει κατά πολύ ευρύτερη από το νησί κάλυψη.

Τέλος, σκεφθείτε ότι η Vodafone υπήρξε η πρώτη εταιρεία που συνήψε σύμβαση με το Ελληνικό κοινοβούλιο το 1993, ότι «εγκαθιστούσε Σ.Β. για τις ανάγκες των Ε.Δ. όπως στο Φαρμακονήσι...» - έτσι ηρέσκοντο να διαδίδουν τα στελέχη της τότε PANAFON-  και ότι (κακώς) όπως και οι άλλες δυο εταιρείες αποτελεί ένα είδος ...εργολάβου για τις επικοινωνίες των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας αφού οι γνωστές αβελτηρίες και καραγκιοζιλίκια των «πολιτικών προϊσταμένων» έχουν εκχωρήσει αυτόν τον τομέα στην οποία Vodafone…Έτσι λοιπόν ένα παντελώς ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ στον ηλεκτρονικό πόλεμο σύστημα που ενίοτε καταρρέει από...μόνο του (οι μαθητευόμενοι μάγοι που λέγαμε) αποτελεί τον κορμό για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας! Οι «αρμόδιοι» όμως είναι ικανοποιημένοι γιατί...τους «καλύπτει  η σύμβαση» !

Πιθανόν η ίδια με εκείνη που «κάλυπτε» το απόρρητο των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού, του Α/ΓΕΕΘΑ κ.α. στο πρόσφατο παρελθόν...

Θα συγκινηθεί κανείς;  Θα αφεθεί στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας» και της «επιθετικής πολιτικής πωλήσεων»  μια εταιρεία που λυμαίνεται  το εισόδημα των νεοελλήνων και κερδοσκοπεί με την ανεπάρκεια του Κράτους να ασχημονεί  και να προκαλεί ακόμη και στον τομέα της Εθνικής Κυριαρχίας ;

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/08/2009 22:01:57

  Εδώ και χρόνια, έζησα το ίδιο, σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά της Μυτιλήνης.Ίδια εταιρεία τότε.

 2. Nick avatar
  Nick 22/08/2009 22:04:49

  Και το 2004 στη Πέτρα Μυτιλήνης το ίδιο μήνυμα από Turkcell, και ας είχα Cosmote.

 3. Gongolos avatar
  Gongolos 22/08/2009 22:07:33

  Το ίδιο συμβαίνει στη πόλη της Ρόδου, στη περιοχή του ενυδρείου - καζίνου, πάντα από την ίδια εταιρεία.....

 4. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 22/08/2009 22:29:11

  Αφού μπορούμε να κρατήσουμε τον αριθμό κλήσεως μας, ας ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ εταιρία. Το να γράφουμε και να διαμαρτυρόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο περιμένοντας τους άλλους να δράσουν δεν διορθώνουμε τίποτα. Για να φύγουν μια χιλιάδα συνδρομητές από την ¨σχεδόν 100% κάλυψη΄΄ της εταιρίας να δεις για πότε σφίγγουν οι ....αφεδρώνες.

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 22/08/2009 22:37:30

  τι να πω, ειμαστε θλιβεροι ως κρατος. καποτε ελεγα οτι θα χρειαζομαστε θεωρηση για να παμε σε Χιο κ.α νησια. ηγγεικεν η ωρα; ειπαμε, η ελλαδα ειναι μονο χωρος, οχι χωρα και κρατος. προς οι διαμαρτυριες;

 6. parsifal avatar
  parsifal 22/08/2009 23:13:24

  Πρός Ανώνυμο : Είναι απόλυτα εφικτό να "φιλτράρεται" το roaming σε περιοχές τέτοιας σημασίας και να απενεργοποιείται η αυτόματη αποστολή του μηνύματος που ειρήσθω εν παρόδω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ TURKCELL ΑΛΛΑ ΤΗΣ VODAFONE. Aπό την στιγμή που ο Σ.Β. (της VODAFONE) σε "πιάνει" μεσολαβεί διαδικασία για την διεπαφή με την συνεργαζόμενη εταιρεία και εκεί οφείλουν να "φιλτράρουν".
  Σημειωτέον δε οτι η παραλία Σπηλιά ΔΕΝ εχει καλή κάλυψη απο απέναντι (TURKCELL) για προφανείς τοπογραφικούς λόγους (μή υπαρξη οπτικής επαφής) ενώ λόγω μικράς αποστάσεως απο τον Σ.Β. της VODAFONE το τηλέφωνο συνδέεται με αυτόν. Οι μηκοτομές και ο χάρτης οπτικής επαφής συην διάθεση σας.
  Οσο για τον Μεσαίος δάκτυλος σωστά τα λές αλλά πέραν της αντιδράσεως των πολιτών υπάρχει και εισαγγελεύς ! Εάν συνέβαινε αυτό στην Φλώρινα η το Αμύνταιο με παραπομπή σε Σκοπιανή εταιρεία και ενδειξη "εξωτερικό" (πιθανόν να συμβαίνει) το αφήνουμε ετσι ?

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ parsifal 22/08/2009 23:36:29

   Αγαπητέ parsifal, όταν συνδεθείς σε κάποιο δίκτυο του εξωτερικού, τότε ειδοποιείται ηλεκτρονικά ή εταιρεία σου (στην προκειμενη η vodafone) και σου στέλνει ειδοποιητήριο (ή διαφημιστικό) μήνυμα. Όταν πήγα Αγγλία, συνδέθηκα με περιαγωγή σε αγγλικό δίκτυο και εντός ολίγου μου ήρθε μήνυμα απο την Cosmote για κόστος σε περιαγωγή και άλλα τέτοια (που δε θυμάμαι τώρα).

   Στην περίπτωση σου, συνδέθηκες με περιαγωγή στην Turkcell (προφανώς το σήμα της turk ήταν σε εκείνο το σημείο πιο δυνατό απο της voda) και η voda σου έστειλε μήνυμα. Αν ήσουν στην Κακαβια και συνδεόσουν σε αλβανικό δίκτυο, παλι θα λάμβανες ανάλογο μήνυμα.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ parsifal 23/08/2009 00:01:13

   @ Parsifal

   Στη Φλώρινα συμβαίνει.
   Είκοσι με τριάντα χιλιόμετρα μέσα στο Ελληνικό έδαφος,
   και συνήθως άν έχεις σύνδεση απο την προαναφερθείσα εταιρεία,
   [όχι οτι οι άλλες πάνε πολύ πίσω]
   λαμβάνεις πολλές φορές κάποια μηνύματα του τύπου:

   Welcome to the Republic of Macedonia!
   Enjoy your visit in our country!

   Και λές μετά,
   Τοοόσο συχνά "πέφτει" το δικτυό τους?
   Η μήπως το κάνουν επίτηδες?

   ___________________________________________

   Και βεβαίως, για ποιόν εισαγγελέα μιλάμε,
   απο τη στιγμή που με τέτοια μηνύματα ηδονίζονται
   οι λάτρεις του Τίτο, του Γκρουέφσκι,
   και του [ξέρετε ποιού] στρατού...


   Α ναί, με τέτοια μηνύματα τη βρίσκουν
   και οι διεθνιστές-προοδευτικο του "συνωστισμού"...

 7. parsifal avatar
  parsifal 23/08/2009 00:11:09

  @Giorgos Σύνδεση με TURKCELL στο συγκεκριμένο σημείο αποκλείεται για λόγους διαδόσεως. Και σε αυτήν ακόμη την περίπτωση οφείλουν να ελέγχουν τι στέλνουν και πού, μια απλή ρουτίνα εινaι αφού το τηλέφωνο ηταν συνδεδεμένο με τον Σ.Β. Λειψών, εγινε handover στον Σ.Β. της Πάτμου και κατόπιν στο Αγαθονήσι, ολο αυτό το ιστορικό καταγράφεται και υπάρχει στο σύστημα που ΞΕΡΕΙ πιό τηλέφωνο ευρίσκεται που και πότε περνά στην κάλυψη της TURKCELL (απλώς και μόνον για να ενημερώνει την χρέωση !). Επιμένω γιατί το τηλέφωνο μου διαθέτει engineering software και γνωρίζω με ποιό Σ.Β. συνδέομαι (cell information)

 8. JR avatar
  JR 23/08/2009 02:18:32

  @Parsifal (kai antinews): Κακώς επιμένετε για (και δημοσιεύτετε) αυτό το θέμα. Εγράφει και παραπάνω: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ είχες συνδεθεί (έστω για λίγο) σε BS της Turkcell, και αυτό ενεργοποίησε τη διαδικασία αποστολής του ενημερωτικού SMS. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έλαβες αυτό το SMS όντας συνδεδεμένος σε BS της VF GR. Αν αποδεχτούμε αυτό το γεγονός, μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση όσον αφορά το εξής: Ακόμα και αν είχαμε την παρανοϊκή (και εκτιμώ μοναδική παγκοσμίως) απαίτηση η VF GR να χρησιμοποιεί λογισμικό που να προσδιορίζει τη θέση σου μέσω 2-3 σταθμών και (εδώ είναι το μοναδικό) να συγκρίνει τη θέση αυτή με τα επίσημα χωρικά ύδατα (!) της Ελλάδος (που ούτε το ίδιο το κράτος δεν γνωρίζει ποια είναι γιατί είναι μία διαλυμένη Μπανανία) ώστε να μην στέλνει το SMS (κουραστήκατε μέχρι εδώ ή να συνεχίσω;), το γεγονός παραμένει ότι θα ήσουν συνδεδεμένος σε ένα ξένο δίκτυο και δεν θα είχες λάβει καν ενημέρωση για αυτό (πράγμα που -για να γίνω και εγώ παρανοϊκός- θα μπορούσε να θεωρηθεί δόλια ενέργεια της VF GR και του συνεργάτη της Turkcell για να μοιραστούν μεταξύ τους υπέρογκες χρεώσεις roaming και να δημιουργήσει πάτημα για αμφισβήτηση χρεώσεων, αγωγές και δεν ξέρω τι άλλο).

  Εν ολίγοις: Το θέμα είναι αυτό που στην πατρίδα του κόκκινου VF λουκουμά θα έλεγαν non-issue. Το Αγαθονήσι δεν κινδυνεύει από τα αυτόματα μηνύματα SMS αλλά από τους ευνουχισμένους έλληνες πολιτικούς.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/08/2009 11:54:41

  Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ειναι καν "ελληνική". Εδρα έχει την Αγγλία νομίζω;
  Οι τοπικοί συνδρομητές (τους Έλληνες εννοώ, γιατί για τις διεθνείς εταιρείες είμαστε local market) δεν άλλαξαν τότε που έπρεπε μαζικά πάροχο τιμωρώντας την με το μόνο τρόπο που καταλαβαίνει. Ίσως έτσι να "συμμορφώνονταν" κάπως, γιατί αυτές οι εταιρείες δεν ξέρουν από σύνορα, αλλά μόνο από CU Lands ή κάτι παρόμοιο. Έτσι δεν είναι;
  Καλά να πάθουν λοιπόν όσοι χρησιμοποιούν προϊόντα της. Θα τους περιάγει στην Τουρκία, στα Σκόπια ή οπουδήποτε αλλού τη βολεύει.

 10. parsifal avatar
  parsifal 23/08/2009 12:39:42

  @JR τα "κακώς..." κράτα για τον εαυτό σου για ναμήν πώ τίποτε πιό επιθετικό...Εάν εχεις εμμισθη σχέση με την εν λόγω η αλλη εταιρεία (οπως δείχνει η φρασεολογία σου, αυτό το ιδιότυπο αγγλο-βλαχο-μπαρόκ jargon περί ΒS) αξιος ο μισθός σου, υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να"φιλτράρονται" οι αποστολές μηνυμάτων και οφειλαν να την αξιοποιήσουν εφόσον δεν ευρίσκονται στα σύνορα του Λουξεμβούργου η της Ανδόρρας αλλά στο αμφισβητούμενο Αιγαίο.
  Εάν αυτοί δεν το καταλαβαίνουν γιατί ειναι απάτριδες μισθοφόροι της οποιας πολυεθνικής συμμορίας οφειλε το ψευδοκράτος που τους δίνει τις αδειες και υποτίθεται οτι τους ελέγχει να τους το επιβάλλει ! Οσο για την σύγκριση με τα χωρικά μας υδατα ειναι απόλυτα κατεγεγραμένα και εμφανίζονται και στο απλούστερο GIS, μεταξύ των αλλων και στα χρησιμοποιούμενα απο την VF που υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα ηδη απο την εποχή της PANAFON. Τέλος.

 11. Chris Gal avatar
  Chris Gal 10/11/2011 17:12:20

  Παιδιά η Turkcell έχει τα μικροκυμματικά της σε πολύ καλύτερες θέσεις από τα νησιά μας, με πολύ χαλαρή πολιτική ορίων εκπομπής και επάρκεια ρεύματος. Μπορώ να πιστοποιήσω ότι και τα τρία ελληνικά δίκτυα υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα σε διάφορα σημεία και κάτι που θέλω να συμπληρώσω τεχνικά είναι ότι στην θάλασσα η Cosmote είναι σε σαφώς χειρότερη μοίρα λόγω του 1800MHz (υψηλότερη συχνότητα, μικρότερη απόσταση). Το πιο πιθανόν είναι ο φίλος πιο πάνω λόγω του γεγονότος ότι είχε πιάτο απέναντι την Τουρκία σε οτιδήποτε λιγότερο από 15-20 χιλιόμετρα, έφαγε τάπα από την Turkcell. Δεν νομίζω ότι τεχνικά η ελληνική εταιρία μπορεί να διακρίνει που στο ξένο δίκτυο είσαι. Περιαγωγή και για τις τρεις εταιρίες σημαίνει ένα πράγμα: ΜΗΝΥΜΑ!
  Εδώ πιάνουν ακόμα και 5 τούρκικοι σταθμοί όταν βοηθάει η ατμόσφαιρα στην Πεντέλη πάνω από την Νέα Μάκρη... Με το μήνυμα ασχολούμαστε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.