#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελληνική ΑΟΖ: η δωδεκάτη ώρα

ή Vulnerant omnes, ultima necat (όλες πληγώνουν, η τελευταία σκοτώνει)

[caption id="attachment_119332" align="alignnone" width="600" caption="χάρτης 1"][/caption]

γράφει ο PARSIFAL

«...η ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορα μας.»

Για άλλη μια φορά καταφεύγω στον αείμνηστο Π. Κονδύλη που επιγραμματικά  περιέγραψε την γενική στάση της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα καταχωρημένα  ως «εθνικά θέματα».

Αναφέρομαι βεβαίως στον ορυμαγδό που παρατηρείται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε δηλώσεις πολιτικών κλπ. περί ΑΟΖ και επεκτάσεως των χωρικών υδάτων. Το συμπέρασμα από τις περισσότερες «τοποθετήσεις» η «πληροφορίες» είναι ότι ήλθε η «χρυσή ευκαιρία» που περιμέναμε, συνέπεσαν τα συμφέροντα της Ψωροκώσταινας με εκείνα των «μεγάλων» και τη βοηθεία Αμερικανών, Ε.Ε. και Ρωσίας οσονούπω ανακηρύσσεται η ελληνική  ΑΟΖ με τους Τούρκους στην γωνία. Μια γραφική μάλιστα και ευφάνταστη ιστοσελίδα «αμυντικού δικτύου» συνέλαβε  «διαρροές» για ρωσικά πυρηνικά ΥΒ που θα προστατεύσουν την Κυπριακή ΑΟΖ η τουλάχιστον θα «ψαρώσουν» τους Τούρκους, ενώ διέκρινε και «σφαλιάρα στην Άγκυρα» στις δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department…

Ήλθαν και τα αναπόφευκτα πρακτοροτηλεγραφήματα των Wikileaks (φοβερή σύμπτωση...) να ...επιβεβαιώσουν τα δίκαια Κύπρου και Ελλάδος και ποιός μας πιάνει !

Nομίζουν μερικοί ότι χωρίς κόπο, χωρίς να «ματώσωμε», οι «Δυνάμεις» θα καθαρίσουν για πάρτη μας αφού εκτός από αρχαία σοφία τώρα θα πωλήσωμε και πετρέλαιο στους κουτόφραγκους !

Μια ψυχραιμότερη προσέγγιση λέγει ότι ΟΛΕΣ οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις αδράνησαν κατά απαράδεκτο τρόπο από το 1982 και μετά που η χώρα μας εκύρωσε με νόμο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας κατά την σύμβαση UNCLOS, ότι έως και πρίν μερικές  εβδομάδες επέμεναν οι του ΥΠΕΞ στην παρωχημένη έννοια της υφαλοκρηπίδος (δηλώσεις Δρούτσα) και έφθασαν στο σημείο να γίνουν γλωσσοπλάστες με την εφεύρεση των «θαλασσίων ζωνών» η της «ζώνης ερευνών» σε πιό ...μοντέρνα εκδοχή !

[caption id="attachment_119333" align="alignnone" width="600" caption="χάρτης 2"][/caption]

Ενώ λοιπόν μεσολαβούσε η Ελλάδα στην δεκαετία του 80 για να τα βρεί ο Μιτεράν με τον «αδελφό Μουαμάρ» για το ...Τσάντ (!) ουδείς σκέφθηκε ή δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα της χαράξεως των ΑΟΖ Ελλάδος – Λιβύης και ειδικώς των «αντιρρήσεων» της Λιβύης για την ΑΟΖ της Γαύδου.

Το θέμα δεν ετέθη ούτε όταν ο Καντάφι στριμώχθηκε άγρια από τους Αμερικάνους με αφορμή τις «μαγκιές» του για την «γραμμή θανάτου» που εχάραξε στον κόλπο της Σύρτης και κατέληξε με μερικά αεροσκάφη και πλοία του στον βυθό του ιδίου κόλπου !

Δεν ετέθη ούτε μετά, όταν η Λιβύη επανέκαμψε στους κόλπους της Δύσεως αλλά ούτε και την ενάτη ώρα : Όταν η Δύση αποφάσισε πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για «αλλαγή» και «εκδημοκρατισμό» της Λιβύης και επειδή αυτά γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο οι Σύμμαχοι είχαν πιεστικές ανάγκες . Ήθελαν όσο ποτέ την Σούδα και τον Άραξο, τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών.

Αναφέρομαι στην Γαύδο μολονότι η ΑΟΖ της επικαλύπτεται από εκείνην της Κρήτης (στον χάρτη 1 τα χωρικά 6 ν.μ. Κρήτης και Γαύδου) διότι ακόμη και με την επικάλυψη η αυτοτελής ΑΟΖ του νησιού «αποδίδει» σημαντικό εμβαδόν ΑΟΖ στην Ελλάδα όπως αναλυτικά τεκμηριώνει ο Ν. Λυγερός (http://www.i-reportergr.com/2011/08/blog-post_24.html).

Προφανώς το ζήτημα είναι πολύ σημαντικότερο για το Καστελόριζο του οποίου η  ΑΟΖ  ΔΕΝ επικαλύπτεται από εκείνην της Ρόδου άρα πρόκειται για την ύπαρξη η όχι ελληνικής ΑΟΖ σε εκείνη την  περιοχή οπως επίσης έχουμε αναφέρει κατ’επανάληψη στο antinews. Αυτό μας οδηγεί άμεσα στο λεγόμενο «τριεθνές» Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου (βλ. χάρτη 2).

[caption id="attachment_119335" align="alignnone" width="600" caption="χάρτης 3"][/caption]

Αντιστοίχως εκινήθη η χώρα και με την Αίγυπτο. Όχι μόνον δεν αντέδρασε στο «φλέρτ» της Τουρκίας με  Τουρκο-αιγυπτιακή αεροναυτική άσκηση στα όρια του «τριεθνούς», αλλά δεν επίεσε τη Αίγυπτο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου και την  οριστική ακύρωση κάθε τουρκικής φιλοδοξίας για «κοινά θαλάσσια σύνορα» με τη  Αίγυπτο, άρα αποκοπή του ενιαίου ελληνο-κυπριακού χώρου.

Εάν μάλιστα δεχθούμε την θέση του Κύπριου διαπραγματευτού Ρολάνδη, η χώρα μας επί κυβερνήσεως Σημίτη προσπάθησε να ... διευκολύνει την δημιουργία του πολυπόθητου διαύλου Τουρκίας – Αιγύπτου με την «παράκληση» να «διολισθήσουν» τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ ανατολικότερα ! Ο λόγος που η Τουρκία κόπτεται για τον «δίαυλο» είναι κάτι παραπάνω από την γεωστρατηγική επιδίωξη παρεμβολής «σφήνας» στον ενιαίο Ελληνο – Κυπριακό χώρο και την «συνάφεια» με την ομόδοξη Αίγυπτο (θυμάστε τους "Τουρκοαιγυπτίους" του Ιμπραήμ ; Ο Νταβούτογλου τους θυμάται !) : Στον χάρτη προσκλήσεως ενδιαφέροντος της Τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών ΤΡΑΟ τα «οικόπεδα» 4511 και 4321 «πατούν» στην επίμαχη ελληνο-κυπριακή περιοχή ! (χάρτης 3)

Τώρα ;

Τώρα λοιπόν που η Α. Μεσόγειος κοχλάζει από φυσικό αέριο, πετρέλαιο και αίμα ο κ. Μπεγλίτης δηλώνει ότι η χώρα δεν παραιτείται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων για επέκταση των χ.υ. στα 12 ν.μ. και για την διακήρυξη ΑΟΖ, αλλά τώρα ο συνάδελφος του επί των εξωτερικών θα πρέπει να συζητήσει για Γαύδο και «τριεθνές» με τους κατσαπλιάδες – «αντικαθεστωτικούς» της Λιβύης και με το ασταθές και αμήχανο αιγυπτιακό στρατιωτικό καθεστώς.

Τώρα λοιπόν, ο κ. Νταβούτογλου που έκαμε τον δύσκολο όταν άρχισε ο «εκδημοκρατισμός» της Λιβύης και περιορίσθηκε σε αποστολές εκκενώσεως και επιβολής του εμπάργκο (όπως το...Λουξεμβούργο δηλαδή!) άμα τη διαγραφή της πτώσεως του Καντάφι σπεύσε στην Βεγγάζη να συναντήσει τους «απελευθερωτές» και κάτι μου λέει ότι μετά την Αλβανία που «επανεξετάζει» τη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα (αφού παραχώρησε και βάση υποβρυχίων στην Τουρκία...) οι κατσαπλιάδες προστατευόμενοι του ΝΑΤΟ θα θέσουν θέμα Γαύδου !

Οι δε Αιγύπτιοι, προφασιζόμενοι γενικώς προβλήματα με τις ΑΟΖ στην περιοχή (εγείρει αξιώσεις κατά του Ισραήλ και ...ο Λίβανος της Χεζμπολά !) και έχοντες δηλώσει  «γοητευμένοι» από το Τουρκικό μοντέλο «Ισλαμοδημοκρατίας»  θα κάμουν επίσης τους δύσκολους.

Εμείς ;

[caption id="attachment_119336" align="alignnone" width="600" caption="χάρτης 4"][/caption]

Δεν μπορεί ο έμπειρος διπλωμάτης κ. Μπεγλίτης να αγνοεί ότι το ΥΠΕΚΑ προκήρυξε «Ζώνη ερευνών» στην επίμαχη περιοχή μεταξύ Κρήτης – Λιβύης (χάρτης 4) στην βάση της μέσης γραμμής ΧΩΡΙΣ να τολμά να αρθρώσει  την φράση ΑΟΖ, δηλαδή να «θωρακίσει» την περιοχή με τα νομικά όπλα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Δεν μπορεί να ομιλεί για μια Ελλάδα που «θα φέρει την Τουρκία υπόλογη ως ταραξία στα διεθνή φόρα» όταν ακόμη και η ... «ολίγον έγκυος» Ζώνη ερευνών σταματά στο ΝΑ άκρο της Κρήτης και κάνομε «τουμπεκί» για το μείζον : Την ΑΟΖ στο Καστελόριζο !

Η συναίνεση στο εκπαιδευτικό, η απαρχή αυτή αποκαταστάσεως της νομιμότητος στην χώρα και της συντριβής του μεταπολιτευτικού άγους του «πολυτεχνείου» και των «πολυτεχνεμπόρων» δείχνει τον δρόμο : Η αντιπολίτευση θα συναινέσει κατά μείζονα λόγο σε κάθε πρωτοβουλία στο θέμα της ΑΟΖ. Η άμεση διακήρυξη της, στο όντως θετικό διεθνές κλίμα λόγω ευρω-ατλαντικών συμφερόντων θα θωρακίσει την κυπριακή πολιτική εκμεταλλεύσεως των κοιτασμάτων και θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πιέσεως στην Τουρκία για το σύνολο των λεγομένων «ελληνο-τουρκικών διαφορών», που είναι οι εξής μια : Οι παράνομες διεκδικήσεις εθνικού χώρου και συνακόλουθα πλούτου από ένα αναθεωρητικό Κράτος εις βάρος της χώρας μας.

Η διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ δεν θα είναι φυσικά παρά το πρώτο απαραίτητο βήμα. Παρά τα ...Ρωσικά υποβρύχια του ευφάνταστου site και τα Wikileaks, η ΑΟΖ  θα είναι ακόμη «στα χαρτιά». Η χώρα μας διακηρύσσει επίσημα τα όρια της ΑΟΖ , αποκτά μια ισχυρή νομική βάση διαπραγματεύσεων με τις όμορες χώρες με γνώμονα το δίκαιο της θάλασσας και επωφελείται της διεθνούς συγκυρίας για την αίσια ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών.

Προφανώς θα υπάρξουν αντιστάσεις, πιέσεις ακόμη και απειλές η «θερμά» η «χλιαρά» επεισόδια από ανατολάς, σε συνδυασμό και με τις Κυπριακές έρευνες και ο κ. Μπεγλίτης, κοινωνός πληροφοριών των αρμοδίων Υπηρεσιών κάτι γνωρίζει επ’ αυτού αφού μετά από πολλά χρόνια Έλληνας ΥΠΕΘ έστω και «χαμηλόφωνα» ομιλεί περί απειλής και ακροθιγώς αναφέρεται σε στρατιωτικές επιλογές.

Υπάρχουν πολλά ατού για την Ελλάδα, με πρώτη την  απαίτηση αποδοχής του Δικαίου της Θάλασσας από την Τουρκία ως ευρωπαϊκό κεκτημένο και άρα conditio sine qua non για την συνέχιση του «διαλόγου» Τουρκίας  - Ε.Ε.

Εκείνο όμως που θα αποτελέσει την βάση των όποιων επαφών, διαπραγματεύσεων κλπ. θα είναι η αταλάντευτη πρόθεση  της χώρας να εκμεταλλευθεί ΟΛΑ τα δικαιώματα που της παρέχει η σύμβαση UNCLOS, η αρραγής εσωτερική ομοψυχία και η χρήση της απαραίτητης στρατιωτικής Ισχύος. Θα θυμίσω ότι ακόμη και χώρες όπως η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησαν στρατιωτική ισχύ στις μεταξύ τους διαφορές για ένα από τα «αγαθά» της ΑΟΖ : Την αλιεία !

Και προφανώς η Τουρκία δεν είναι Νορβηγία !

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 28/08/2011 08:16:56

  Η φοβική και συμπλεγματική συμπεριφορά της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη Τουρκία, με αποκορύφωμα τα Ίμια το 1996, αλλά και στη συνέχεια, μας έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Οι αριβίστες, καλοπερασάκηδες και ελλιποβαρείς πολιτικοί μας, είναι απίθανο να προχωρήσουν με θάρρος και να διεκδικήσουν αυτά που η Ελλάδα δικαιούται.
  Ήδη τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν να διαμορφώνονται, εντελώς διαφορετικοί συσχετισμοί δυνάμεων και συμφερόντων στην περιοχή μας. Πιστεύετε ότι έχουνη ασχοληθεί ποτέ με την ανάλυση και τη μελέτη αυτών των νέων δεδομένων στο ΥΠΕΞ?
  Δε θα συμφωνήσω απολύτως με τον συντάκτη, η σημερινή γεωπολιτική κατάσταση στη περιοχή ευνοεί τα συμφέροντά μας έστω και από σπόντα. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι αποχαυνωμένη πολιτική ηγεσία ακόμα "στηρίζει σθεναρά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε" και άλλα τέτοια γραφικά...
  Τέτοια μικρόψυχη, κοντόφθαλμη και συμπλεγματική εξωτερική πολιτική δεν θυμάμαι να είχε ποτέ ιστορικά ο τόπος. Ανίκανοι να αντιληφθούν τις αλλαγές στη γεωπολιτική σκακιέρα, χωρίς όραμα και σχέδιο όχι 10ετίας, αλλά ούτε έτους.
  Η εξωτερική πολιτική απαιτεί σαφές πλάνο, ξεκάθαρους στόχους και εν συνεχεία δράσεις για την επίτευξη των στόχων. Οι δράσεις ξεκινούν με επαφές και συννενοήσεις με χώρες που έχουμε κοινά συμφέροντα, επιδέξιους πολιτικούς χειρισμούς σε γειτονικές χώρες που μπορούν να παίξουν ρόλο, άσκηση επιρροής σε κέντρα εξουσίας, αλλά και χρήση των στρατιωτικών μέσων όπου χρειάζεται, αρχικά απλά για προβολή ισχύος. Κορυφώνονται δε με τον δυναμικό συνδυασμό των ανωτέρω. Ας αναρωτηθούμε, υπάρχει κάτι τέτοιο στο ΥΠΕΞ? Εδώ πρόκειται στη κυριολεξία για παιδική χαρά...

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 28/08/2011 10:13:06

  Ο ποιο σίγουρος τρόπος για να χάσεις οτιδήποτε είναι να υποχωρείς ή να αδρανής . Δυστυχώς πράττουμε και τα δύο. Ήρθε όμως η ώρα να ''πυροβολήσεις''.
  Να ''πυροβολήσουν'' τα παιδιά των ΙΜΙΩΝ που ηγούνται της χώρας μας αποκλείεται. ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΡΗ.

  • Γιαννης avatar
   Γιαννης @ ΣΠΥΡΟΣ 29/08/2011 17:29:11

   Αγαπητέ Σπύρο,

   Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της αδράνειας!
   Θα πρέπει όμως να σου θυμίσω κάποια πράγματα γιατί είναι σαφές από τα λεγόμενα σου ότι οι απόψεις σου επηρεάζονται από τις κομματικές σου πεποιθήσεις.

   Αυτοί που εσύ αποκαλείς παιδιά των Ιμίων είναι αυτοί που πέτυχαν την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε!
   Αυτοί που εσύ αποκαλείς παιδιά των Ιμίων είναι αυτοί που πέτυχαν την αναβάθμιση των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων όταν κάποιοι άλλοι τους κατηγορούσαν ως Σιωνιστές και Υποχείρια των Εβραίων καθώς και για Αμερικανισμό!
   Αυτοί που εσύ αποκαλείς παιδιά των Ιμίων είναι αυτοί που πέτυχαν την είσοδο της Ελλάδας στην Νομισματική ένωση!
   Και άλλα αυτά σε 8 χρόνια! Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, θα συζητάγαμε τώρα για το στρίμωγμα της Τουρκίας αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά? Ακόμα και το αποτέλεσμα του θερμού επεισοδίου των Ιμίων!!!!!!
   Γιατί φίλε μου, η εξωτερική πολιτική μιας σοβαρής χώρας φαίνεται στο αποτέλεσμα όχι στις εντυπώσεις!!!
   Άρα μια και μιλάμε για τις καταστροφικές επιπτώσεις της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική, πες μου σε παρακαλώ, Αυτός ο "Αντώνης που θα σηκώσει όλα τα βάρη" τι έχει να επιδείξει προς όφελος της χώρας, στη μέχρι τώρα παρουσία του στα πολιτικά ? 'Η αν θέλεις, για να στο κάνω πιο απλό, Ξέρεις κανέναν που να έχει προσφέρει περισσότερα? και αν ναι, ποιά είναι αυτά τα επιτεύγματα??

   Ευχαριστώ!

 3. anetos avatar
  anetos 28/08/2011 10:49:44

  Εξοχο αρθρο. Προυποθεση η ομοψυχια ομως οπως για ολα τα κρισιμα θεματα της χωρας

 4. Grigoris avatar
  Grigoris 28/08/2011 11:05:01

  Τα "μεγαλα βαρη" πεφτουν στις μεγαλες δυναμεις! που εχουν συμφεροντα στην περιοχη. Εμεις ειμαστε απλως παρατηρητες οπως συνηθως και οι ελληνες πολιτικοι απλως ακολουθουν τις εξελιξεις!!! και κανουν οτι τους πουν.. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα!

 5. Theo avatar
  Theo 28/08/2011 12:03:13

  ακριβολόγος, με στοιχεια, ακραιφνη λογικη και σχεδιασμο!
  συγχαρητηρια Mr. PARSIFAL!!!!!!!

 6. blue nile avatar
  blue nile 28/08/2011 12:19:02

  Parsifal είσαι αναλυτικότατος και η συλλογιστική σου είναι αρραγής.
  Παρόλο που εσύ και άλλοι κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό μου φαντάζει αδύνατο αυτή η κυβέρνηση να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία επί του θέματος...

 7. kaiser de avatar
  kaiser de 28/08/2011 12:44:55

  Oraia anaptixi thematos, alla den perneis ipopsi sou ton astatmito paragonta sta sxedia tou Ntabountoglou,ti Siria. O Ntabountoglou efarmoge taktiki metakinisis plithismon.Ta epomena xronia skopebe na gemisei ti mesogeio kai ta balkania me
  200 ek mousoulmanous, i sintagi omos tou xalase. I Ellada exei th stirixi tou Israhl,tis Sirias,tou kourdikou laou kai ths Rosias.
  Autes tis meres o 3os plousioteros antropos ths Rosias, me periousia 19 dis Euro, o Pxoforof etoimagetai na ependisei stin Kupro.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 28/08/2011 12:51:21

  Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Ο Parsifal καλύπτει σχεδόν το όλο θέμα της ΑΟΖ με παράλληλες και εμπεριστατωμένες γεωπολιτικές παρατηρήσεις. Οσες αναρτήσεις του Parsifal έχω διαβάσει είναι δομημένες, προσγειωμένες στα γεωπολιτικά δεδομένα, σαφώς ελληνοκεντρικές, με σαφή (και σωστή) άποψη ημέτερης στρατηγικής κατεύθυνσης.

 9. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 28/08/2011 13:01:20

  Σε μια συνεντευξη του Γ. Μαζη παρουσιαστηκε μια διαφανεια οπου η Λιβυη παραχωρει οικοπεδο προς εκμεταλευση νοτιως της κρητης, οπου σχεδον ακουμπα με τη Γαυδο!!!

 10. Polux avatar
  Polux 28/08/2011 15:00:50

  ...θυμάστε τους “Τουρκοαιγυπτίους” του Ιμπραήμ ; Ο Νταβούτογλου τους θυμάται !

  έτσι, γιά την ιστορία...
  Ιμπραήμ: γιός του τουρκαλβανού καπνέμπόρου Μεχμέτ Αλή...
  Ο γεννημένος στην Καβάλα Μεχμέτ Αλή κατέβηκε στην Αίγυπτο.
  Με ίντριγκες εξόντωσε τη δυναστεία των Μαμελούκων και βρέθηκε να κατέχει τον τίτλο του Χεδίβη της Αιγύπτου...
  Ο γιός του, ο Ιμπραήμ, με την βοήθεια του γάλλου αξιωματικού Joseph Anthelme Sève (ήταν και εξωμότης) και άλλων Γάλλων αξιωματικων οργάνωσε τον αιγυπτιακό στρατό στα ευρωπαϊκά πρότυπα της έποχής...
  Την συνέχεια την έζησαν οι παπούδες μας...

 11. East avatar
  East 28/08/2011 18:01:02

  Για να έχουμε ασφάλεια και να μην έχουμε περιορισμένα δικαιώματα, χρειαζόμαστε ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΣΧΥ!

  Καταργήστε τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που έχουν ξεμείνει από την εποχή του εμφυλίου πολέμου και του κομμουνιστικού κινδύνου, και που χρησιμεύουν μόνο στο να έχουν δουλειά τα σουβλατζίδικα, καταργήστε τους κληρωτούς, και κάντε στρατό 100% επαγγελματικό-εθελοντικό από επιλεγμένους(όπως όλα τα σώματα ασφαλείας και όπως όλες οι σύγχρονες χώρες), χρησιμοποιήστε επιλεγμένους αλλοδαπούς, και φτιάχτε εγχώρια -κρατική- αμυντική βιομηχανία(καλές οι εισαγωγές εξοπλισμών, αλλά άλλοι έχουν τα "κλειδιά" στα εισαγώμενα).

  Επιτέλους ας σοβαρευτούμε!

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/08/2011 00:30:39

  Αγαπητέ φίλε Parsifal, όσα γράφεις, έστω και σαν προοπτική, είναι εθνικό βάλσαμο.
  Αλλά, θεωρείς ότι μετά από 30 χρόνια όπου το στράτευμα συστηματικά δυσφημείται και το ηθικό του καταρρακώνεται, όπου οι αμυντικές δαπάνες γίνονται πεδίο καταλήστευσης από τους πολιτικούς, ενώ επιπλέον την τελευταία 2ετία οι ΕΔ στερούνται τα χρειώδη και οι αξιωματικοί αποχωρούν σωρηδόν, διαθέτουμε την αποτρεπτική ισχύ για να υποστηρίξουμε γεωπολιτική κίνηση μείζονος βαρύτητος;
  Ή ότι το πολιτικό μάς σύστημα που εθελοτυφλεί για τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας, βαφτίζοντας το φοβικό του σύνδρομο ρεαλισμό και μεταδίδοντάς το στις μάζες, ανέβλεψε;
  Ή ότι αυτοί που 30 χρόνια τα κάνουν όλα λανθασμένα θα πάθουν "κρίση" εθνικού ορθολογισμού και θα επιδείξουν εξαιρετική δεινότητα σε διεθνή παίγνια, χειραγωγώντας υπέρ των εθνικών δικαίων και την Αυτοκρατορία, από την οποία δεν τολμούν να ζητήσουν ούτε στοιχειώδες ενοίκιο για τη χρήση του εθνικού χώρου ;
  Η δήλωση της ΝΔ "ανακηρύξτε την ΑΟΖ τώρα" υποδηλώνει κάτι παραπάνω από προτροπή; Μένει να δούμε.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Προφήτης 29/08/2011 15:24:54

   Προφήτη χτυπάς φλέβα στην καρδιά των προβλημάτων.

   Τι άλλη επιλογή έχουμε όμως; Ας εγκαταλείψουμε τουλάχιστον τη 'λογική' που στηλιτεύει ο parsifal και μετά βουρ (αναγκαστικά) να γίνουμε άνθρωποι/αποκτήσουμε ξανά αυτά που μας λείπουν, ηθικά και τεχνικά κλπ.
   Κι αν δεν προλάβουμε, τουλάχιστον να έχουμε προσπαθήσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.