#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2010 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλείμματα, «μαγειρέματα» και «φουσκώματα»: Μια ακόμη καλοστημένη πολιτική απάτηΣτον διαδικτυακό «πόλεμο» που διεξάγεται για την ορθή ενημέρωση, ορισμένοι υποστηρικτές του ΓΑΠ εκμεταλλεύονται την αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος από την Ε.Ε. για το 2009 ως αντεπιχείρημα στις αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης περί φουσκώματος του ελλείμματος του 2009. Το ίδιο επιχείρημα προέβαλε χθες (6-4-2010) στο Mega και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

 Το επιχείρημα φαίνεται εύλογο (όπως κάθε πολιτική απάτη), όμως δεν είναι καθόλου.

 Το κλειδί στο φούσκωμα του ελλείμματος από το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «μαγείρεψε» τα στατιστικά στοιχεία, αλλά «μαγείρεψε» τη χρηματοοικονομική πραγματικότητα. Δεν είπε δηλαδή ψέματα, σχετικά με το ποια είναι η πραγματικότητα, αλλά άλλαξε την πραγματικότητα, μεταφέροντας κονδύλια εξόδων του 2010 στο 2009 και κονδύλια εσόδων του 2009 στο 2010.

 Π.χ.: Ορισμένες επιστροφές φόρων που κανονικά είχαν προγραμματιστεί για το 2010, το ΠΑΣΟΚ τις κατέβαλε μέσα στο 2009. Οι αυξανόμενες ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων σε επιχορηγήσεις εμφανίστηκαν κατά μεγαλο μέρος ως ανάγκες του 2009 (17,2 δις ευρώ, από 15,2 που είχε προϋπολογισθεί), ενώ το 2010 οι ανάγκες για επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων... μειώνονται στα 15,5 δις ευρώ!

 Το τι ακριβώς συνέβη περιέγραψε με στοιχεία που ουδέποτε αντικρούσθηκαν ο εισηγητής της ΝΔ για τον προϋπολογισμό, Μανώλης Κεφαλογιάννης (http://www.kefalogiannis.gr/2009-08-25-13-44-53/2010-01-13-08-18-26/135--2010-).

 Ατυχώς η ΝΔ αυτά τα σοβαρά στοιχεία, που αποδεικνύουν τις πασοκικές ευθύνες για την εξωφρενική άνοδο των spreads, ουδέποτε τα αξιοποίησε επικοινωνιακά, με αποτέλεσμα να έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι περίπου για όλα «φταίει ο Καραμανλής».

 Η ουσία παραμένει ότι, για να φουσκώσει το έλλειμμα, το ΠΑΣΟΚ μετέβαλε την πραγματικότητα. Η πραγματική καταβολή χρημάτων, εφόσον έχει γίνει μέσα στο 2009 και όχι στο 2010, εγγράφεται υποχρεωτικά ως δαπάνη του 2009 και όχι του 2010. Το ίδιο και όταν κάποιο έσοδο προϋπολογιζόταν ως έσοδο του 2009 και δεν εισπράττεται, αλλά εισπράττεται το 2010 (ημιϋπαίθριοι). Το έσοδο αυτό διαγράφεται υποχρεωτικά από το 2009 και εγγράφεται στο 2010.

 Αυτό σημαίνει το »δεν μαγείρεψαν το έλλειμμα, αλλά την πραγματικότητα». Ο υπολογισμός του ελλείμματος του 2009 και του 2010 είναι σωστός, με βάση το τι πληρωμές (δεν) έγιναν και το τι εισπράξεις (δεν) έγιναν και το τεχνητό έγκειται στο τι έγινε και τι δεν έγινε.

 Το τεχνητό αυτό φούσκωμα του ελλείμματος είναι οριστικό, καθώς βασίζεται σε αυξημένες πληρωμές που πράγματι έγιναν και σε μειωμένες εισπράξεις που πράγματι δεν έγιναν. Όσο τεχνητό και αν είναι αυτό το «πράγματι», είναι τώρα πια η αποκρυσταλλωμένη πραγματικότητα: Ότι πληρώθηκε-πληρώθηκε και δεν ξε-πληρώνεται.

 Όταν λοιπόν οι κοινοτικοί ελεγκτές βρίσκουν αυξημένο έλλειμμα σε σχέση με το δηλωθέν για το 2009, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φουσκώθηκε το έλλειμμα από την κυβέρνηση, αλλά ότι φουσκώθηκε με τρόπο που καθιστά υποχρεωτική την αποτύπωσή του στα στατιστικά στοιχεία.

 Όλα αυτά όμως σημαίνουν και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό.

 Σημαίνουν ότι η φιλολογία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα «ψευδή στοιχεία» που δήθεν έστελναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια είναι ένα ακόμη πονηρό εφεύρημα της κυβέρνησης των πολιτικών απατεώνων.

 Οι αναθεωρήσεις των κρατικών ελλειμμάτων είναι συνήθεις στην πρακτική των στατιστικών υπηρεσιών, για τον απλούστατο λόγο ότι κάποια στοιχεία εμφανίζονται ολοκληρωμένα μετά την πάροδο κάποιου χρόνου, ενώ πάντοτε υπάρχουν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις-ερμηνείες σχετικά με το πού πρέπει να ενταχθεί το ένα ή το άλλο κονδύλι, χωρίς αυτές οι διαφορετικές ερμηνείες να υποκρύπτουν πάντοτε δόλο αλλοίωσης των μεγεθών.

 Προσωπικά, δεν προσάπτω στην κυβέρνηση δόλο για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 σήμερα, που οι Ευρωπαίοι το βρίσκουν υψηλότερο, αλλά για την παρουσίαση φυσιολογικών αποκλίσεων, όταν συνέβαιναν επί ΝΔ, ως δήθεν «αποστολή ψευδών στοιχείων στην Ευρώπη». Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν εκεί, αλλά όταν της εξήγησαν οι Ευρωπαίοι ότι οι αποκλίσεις αυτές είναι φυσιολογικές, ο ΓΑΠ είχε το θράσος να εγκαλέσει τον Μπαρόζο «γιατί δεχόταν εν γνώσει του τα ψευδή στοιχεία της ΝΔ»!

 Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δηλαδή έγκειται στο ότι εμφάνισε τις φυσιολογικές και απολύτως θεμιτές και συνήθεις αποκλίσεις στοιχείων ως δήθεν σκόπιμη αλλοίωσή τους.

 Τώρα που η κυβέρνησή ΓΑΠ υφίσταται και αυτή την ίδια διαδικασία της οριστικοποίησης των στοιχείων, επιχειρεί πάλι να προσπεράσει το σκόπελο με νέα πολιτική απάτη λέγοντας «βλέπετε που η Ε.Ε. βρίσκει το έλλειμμά μας υψηλότερο κι από αυτό ακόμη που είπαμε εμείς; άρα κακώς μας κατηγορείτε ότι το φουσκώσαμε». Απάτη, από αυτές στις οποίες ειδικεύεται η κυβέρνηση ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου, με την πρόθυμη συνέργεια των ΜΜΕ.

 Ας ελπίσουμε να μας διαβάζουν στη Ρηγίλλης, μια που αναλαμβάνουμε οι «εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου», κατά Φαήλο Κρανιδιώτη, να κάνουμε τη δική τους δουλειά, και να αντιληφθούν πόση δουλειά έχουν για να βγουν από την πολιτική ασφυξία στην οποία λυσσαλέα επιχειρεί να ρίξει τον Αντώνη Σαμαρά το σύνολο της διαπλοκής, πασοκικής και μη.

 Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/04/2010 15:44:00

  Αφιερώνω το παρακάτω σε όλους τους πασόκους μπλογκερς
  http://www.youtube.com/watch?v=LuLmkwW5i2c&NR=1

 2. man8os avatar
  man8os 07/04/2010 15:47:54

  Καλα ολα αυτα, αμαρτηματα του ΠΑΣΟΚ. Απο αυτον τον φαυλο κυκλο γιατι δεν βγηκαμε ομως με ολα αυτα τα σκληρα μετρα? Γιατι δεν υπαρχει καθολου αισιοδοξια στις αγορες, αντιθετα το χρηματιστηριο πεφτει και τα επιτοκια δανεισμου αναιβενουν? Γιατι δεν μας στηριζουν οι Ευρωπαιοι εταιροι? Τι παει ασχημα?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ man8os 07/04/2010 15:57:26

   ξύπνα ταβάριτς

 3. GreenHorses avatar
  GreenHorses 07/04/2010 15:58:25

  Πρέπει να αρχίσει να οργανώνεται πολύ ποιο σοβαρά η ΝΔ ας κινηθεί ταχύτερα ο Αντώνης. Οι πράσινοι καραγκιοζοπαίχτες δεν την βγάζουν 2η χρονιά.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/04/2010 16:03:15

  Επώνυμε,
  Μπράβο για την άκρως διαφωτιστική ανάλυση.

 5. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 16:08:31

  γιατί, δεν έκανε το ίδιο και η κυβέρνηση της ΝΔ?

  1) Είναι ψέμματα αυτό που αποκάλυψε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα δημοσιονομικά, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή με υπογραφές τους,είχαν δικαίωμα να μοιράζουν κονδύλια ως ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατά έτος (όλοι μαζί) χωρίς αυτά τα χρήματα να φαίνονται πουθενά?
  Οι πιστώσεις αυτές μάλιστα εμφανίζονταν στον προϋπολογισμό μετά από 18 μήνες!!!!!!!!!!!!!
  (Δηλαδή εμφανίζονταν στον μεθεπόμενο προυπολογισμό).

  2) Είναι ψέμματα αυτό που αποκάλυψε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα δημοσιονομικά, ότι το κράτος, επί κυβέρνησης ΝΔ, έδινε εντολή στις ΔΕΚΟ να δανείζονται για να μην εμφανίζονται αυτά τα χρέη στον προϋπολογισμό(παρά μόνο στις εγγυήσεις που δεν προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος)?

  "Δημιουγική λογιστική" δυστυχώς χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις.....ήθελαν να μειώσουν τα έξοδα μιας χρονιάς και τα μετέθεταν (μέσω προυπολογισμού) στην επόμενη χρονιά ή στις επόμενες χρονιές.....αυτά τα λογιστικά τερτίπια πρέπει να σταματήσουν κάποτε - και σύντομα.....ο προυπολογισμός πρέπει να αποτυπώνει πιστά την δημοσιονομική πραγματικότητα.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/04/2010 16:31:02

   Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή φατφατούλη, αλλά πες μας τώρα αν δουλεύεις ακόμα για τη Ντόρα ή αν σε προσέλαβε ο ΓΑΠ. Έχει γενικότερο ενδιαφέρον η απάντησή σου, να ξέρεις.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 07/04/2010 17:35:56

    εξασκείται, εν όψει συγκυβέρνησης

 6. nasos avatar
  nasos 07/04/2010 16:15:39

  Βασικά ο θίασος του ΓΑΠ κινήθηκε στην κουτοπόνηρη λογική του ότι ''η Ιρλανδία έχει σοβαρό πρόβλημα και πληρώνει σπρεντ 14 μβ,έχουμε και εμείς πρόβλημα,άρα θα πληρώνουμε και εμείς 140 μβ''
  έλα που όμως η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και το φάσμα της στάσης πληρωμών γίνονταν όλο και πιο απειλητικό
  και τότε ο θίασος ΓΑΠ έκανε ότι θα έκανε η κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση
  εξείγγειλε εξεταστική για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης-μόνο- ενώ κάθε τόσο,ανάλογα με τις επικοινωνικακές ανάγκες της στιγμής,ανακινεί θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας!

 7. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 16:16:53

  σταματήστε επιτέλους να βλέπετε μόνο προς την μιά πλευρά (ΠΑΣΟΚ).....δυστυχώς τα ίδια ή αντίστοιχα λογιστικά τερτίπια χρησιμοποίησε και η ΝΔ, όταν ήταν στην εξουσία.....το ξέρετε ήδη αυτό, αλλά κάνετε τους ανήξερους και το προσπερνάτε αδιάφορα....όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και γινόταν χρήση της "δημιουργικής λογιστικής" δεν λέγατε τίποτα, δεν σας πείραζε τίποτα.

  Σας νοιάζει μόνο τι κάνει το ΠΑΣΟΚ.....κάποιοι σίγουρα εύχονται να πτωχεύσει η χώρα, για να βγάλουν το "άχτι τους" με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.....αδιαφορώντας πραγματικά για την χώρα.

  Δεν καταλαβαίνετε πως ο άκρατος κομματισμός έχει κάνει τελικά κακό στην χώρα μας?

  Ευτυχώς, ως τώρα φαίνεται, ότι ο κύριος Σαμαράς δεν σας ακολουθεί στον ολισθηρό δρόμο.....και επιδεικνύει περισσότερη σωφροσύνη από εσάς!!!!!
  Μακάρι να συνεχίσει έτσι......

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/04/2010 16:34:44

   Αντικειμενικέ φατφατούλη! Που χαίρεσαι που ο Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος στη λογική της "συναίνεσης" που πρώτος ο ΚΚ ο Β΄ ακολούθησε από τις προγραμματικές δηλώσεις κιόλας. Αντιλαμβανόμαστε ότι σκοπός της Νέας Τάξης και των κάθε είδους υποστηρικτών της είναι να αποτρέψουν με κάθε τρόπο να απαγκιστρωθεί η χώρα από τη νεοταξική ομάδα που την κυβερνά, αλλά δεν θα σας περάσει.

   Πες μας τώρα ειλικρινά ποιος είναι ο εργοδότης σου, για να μπορούμε να συζητήσουμε.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ Επώνυμος 07/04/2010 16:39:29

    Κατσε ρε συ και το Σαμαρα Νεοταξιτη τον εβγαλες?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 07/04/2010 17:15:56

    Όχι, αλλά να εξηγήσω πιο αναλυτικά τη σκέψη μου:

    Πιστεύω ότι ο Καραμανλής, όταν αποφάσισε να πάει σε εκλογές, είχε υποστεί μια γενικότερη εσωτερική "παραίτηση" από την πρωθυπουργία. Είχε ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες μέσα του, πιστεύω, να τον ψηφίσουν, αλλά το είχε πάρει κατά βάθος απόφαση ότι το πιο πιθανόν είναι να χάσει. Ήρθαν μετά και οι 10 μονάδες διαφορά και η "παραίτηση" έγινε οριστική. Το είδαμε άλλωστε και στην έκτοτε συμπεριφορά του.

    Η συνθηκολόγηση Καραμανλή ήταν γενικότερη. Με την πολιτική των αγωγών, του βέτο και της επιτυχημένης αντίστασης στη μεθόδευση πρώτα των πυρκαγιών (από την οποία βγήκε μάλιστα ενισχυμένος) και έπειτα της "εξέγερσης" του Δεκεμβρίου 2008, η Νέα Τάξη είχε αφηνιάσει εναντίον του και όλοι δούλευαν για να πέσει. Όταν κατάλαβε ότι, βασισμένος μόνον στο Ρουσόπουλο, είχε καταφέρει να χάσει και το "κατιτίς του" με το λαό, τότε συνθηκολόγησε τελείως. Δεν πιστεύω ότι μετάνιωσε ποτέ για τις θέσεις του και τη στάση του, πιστεύω όμως ότι βαθιά μέσα του ηττήθηκε, απελπίστηκε σχεδόν. Ίσως έχει μια ελπίδα να δικαιωθεί στο μέλλον, αλά θείος, στο απώτερο όμως μέλλον και αφού έρθει, ίσως, κάποια εθνική καταστροφή πιο πριν.

    Μετά τη συνθηκολόγηση, η συμπεριφορά του απέναντι στη Νέα Τάξη ως ηττημένου ήταν γενικότερα συμπεριφορά συνθηκολογημένου. Εκεί εντάσσεται και η σχεδόν παράδοση του κόμματος στη Ντόρα, την οποία απέτρεψε ο στενότερος κύκλος του και η λαϊκή αντίδραση απέναντι στο Μητσοτακέικο, πείθοντάς τον τελικά να αποδεχθεί εκλογή από τη βάση. Εκεί όμως εντάσσεται και η αντιπολιτευτική πρεμιέρα της "συναίνεσης", η οποία υπονόμευσε, μπορούμε να πούμε, και τη μελλοντική πορεία του επομενου αρχηγού.

    Δεν είναι τυχαίο, κατ' εμέ, ότι μόνον ο Σαμαράς βγήκε κάπως επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Η Ντόρα στη συνθηκολογημένη γραμμή Καραμανλή, το ίδιο κι ο Αβραμόπουλος. Όταν όμως ο Σαμαράς εξελέγη, κόντρα σε όλο το σύστημα της Νέας Τάξης, με μόνο τον Παπανδρέου προσωπικά να έχει μια ουδετερότητα απέναντί του, λόγω και της προσωπικής του γνωριμίας, είναι αδύνατον η Νέα Τάξη να μη δεν τον προσέγγισε. Ήθελε να τον εξουδετερώσει πριν της ώρας του για το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και ένα σωρό άλλα θέματα - όλα αυτά για τα οποία εμείς εδώ όλοι τον εκλέξαμε.

    Πάντοτε είχα και έχω έναν φόβο μέσα μου μήπως ο Αντώνης συνθηκολογήσει. Ο φόβος αυτός επιτείνεται από τη "συναίνεση" στην οποία είναι ακόμη αρκετά εγκλωβισμένος. Από μικρές λεπτομέρειες όμως, κρίνοντας, νομίζω ότι ο Αντώνης ούτε συνθηκολόγησε, ούτε θα συνθηκολογήσει. Μια τέτοια σημαντικότατη λεπτομέρεια, που δεν πήρε ευρεία δημοσιότητα, ήταν η παρέμβασή του για να αφεθούν ελεύθεροι οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, όταν συνελήφθησαν από τη Νεά Τάξη (τυπικά από την ελληνική Αστυνομιά, αλλά στην ουσία από την ιδεολογικη τρομοκρατία που έχει επιβάλει η Νέα Τάξη και που εξωθεί τους φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους της αστυνομίας σε πλήρη εξυπηρέτηση των σκοπών της). Υπάρχουν και άλλες πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι ο Αντώνης δεν έχει συνθηκολογήσει, αλλά δεν είναι της στιγμής, ας μη μακρηγορούμε περισσότερο.

    Μπορείς εδώ να δεις και τις απόψεις του Ψυχραιμία ("μια χαρά τα πάει ο Σαμαράς, δεν θέλουμε να γίνει η ΝΔ μεγάλο ΛΑΟΣ"), αλλά και του φατφατούλη (που συμπίπτουν εντυπωσιακά στο "μια χαρά τα πάει ο Σαμαράς"), οι οποίοι κινούνται στο μοτίβο αυτό της "συναίνεσης" και ότι δεν θέλουμε περισσότερη αντίδραση. Θυμόμαστε ας πούμε πολύ καλά εκείνη την αποστροφή του Ψυχραιμία που μας είπε "μια χαρά αντιδράει ο Σαμαράς για το μεταναστευτικό, να μην αντιδράσει άλλο".

    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η Νέα Τάξη είναι προς το παρόν ευχαριστημένη, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον με το ότι ο Σαμαράς δεν βάζει εμπόδια στους βασικούς τους στόχους, και κρατάει ένα επίπεδο αντιπολίτευσης που δεν δυσκολεύει τον Παπανδρέου ιδιαίτερα.

    Άραγε σημαίνει αυτό ότι ο Σαμαράς "μας έχει πουλήσει";

    Σε καμία περίπτωση. Ο Σαμαράς όμως συνομιλεί, ασφαλώς, με τη Νέα Τάξη, παίρνει τα μηνύματά της, ξέρει πού ακριβώς είναι ο εχθρός, έχει δει και πώς την πάτησε ο Καραμανλής και είναι αποφασισμένος να μην την πατήσει και ο ίδιος. Όχι ότι δεν θα βγουν σα λυσσασμένοι εναντίον του μόλις κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουν, αλλά τουλάχιστον αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είναι αποφασισμένος να το χειριστεί πολύ προσεκτικά και να μην τους προκαλέσει πριν καλύψει τα νώτα του.

    Η Νέα Τάξη όμως δεν είναι πανίσχυρη. Αν ο Καραμανλής είχε τολμήσει να αποδομήσει τη διαπλοκή με το βασικό μέτοχο, αν είχε φτιάξει δικό του τύπο, αν είχε φανεί πιο αποφασιστικός στην πάταξη φαινομένων νεοδημοκρατικής λαμογιάς, αν είχε μιλήσει πιο ανοιχτά στο λαό, αν, αν, αν, ένα σωρό αν που αν τα είχε κάνει όλα αυτά, ναι, θα είχε νικήσει τη Νέα Τάξη, όπως τη νίκησε το Σεπτέμβριο του 2007. Θα ήταν πιο ισχυρός. Ο Σαμαράς αγαπάει την πατρίδα του, είναι φανερό αυτό, αλλά προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία μεταξύ του να μην προκαλέσει ανοιχτά τη Νέα Τάξη και του να κρατήσει τις απόψεις του. Κλασική έκφανση αυτής της στάσης είναι, κατά τη γνώμη μου, η στάση του στο μεταναστευτικό. Δεν κατέβασε τον κόσμο στους δρόμους, πιστεύω ότι φοβήθηκε τον ιδεολογικό προπηλακισμό του, όμως η στάση του ήταν, σε επίπεδο θέσεων, αυτή που περιμέναμε.

    Δεν ήταν όμως συνολικότερα η στάση του αυτή που περιμέναμε. Διαβάζουμε από πολλούς κομματικούς εδώ μέσα ότι "μετά το συνέδριο όλα θα αλλάξουν", αλλά πολύ φοβάμαι, πρώτον, μήπως είναι αργά από πολλές απόψεις μέχρι το συνέδριο και, δεύτερον, μήπως όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί γύρω του και περιμένουν να ξαναέρθει η ΝΔ στην εξουσία μηχανικά, με τη θεωρία του "ώριμου φρούτου", μόνο και μόνο για να ξαναπιάσουν τις κουτάλες, έχουν βγάλει γερές ρίζες δίπλα του και δεν φεύγουν μετά με τίποτα.

    Ήδη ο Σαμαράς εμφανίζει ανησυχητικά σημάδια εγκλωβισμού του. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να ρισκάρει, έναντι της Νέας Τάξης, να κάνει περισσότερα. Επιτέλους, τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι τόσοι πολλοί άνθρωποι εναντίον της Νέας Τάξης, που η δουλειά του είναι πολύ πιο εύκολη από αυτή του Καραμανλή.

    Ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το 22% των δημοσκοπήσεων είμαστε όλοι αυτοί που είμαστε συνειδητοποιημένοι αντινεοταξικοί. Είναι ήδη πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτό και θα μεγαλώσει κι άλλο. Την ιστορία μια ζωή την κινούσαν οι δυναμικές μειοψηφίες.

    Πρέπει να κινηθεί λοιπόν πιο αποφασιστικά, επιτέλους, δεν είναι ανάγκη να φοβάται αυτός τη Νέα Τάξη, πρέπει να φοβηθεί αυτόν η Νέα Τάξη, και αν δεν φοβηθεί αυτόν, να φοβηθεί όλους εμάς, που δεν είμαστε σαν τα πρόβατα τους πασόκους που ακολούθησαν τον οπορτουνιστή και άσφαιρο Ανδρέα μετά το 1974, αλλά είμαστε εδώ σαν μονάδες και σαν σύνολο πολύ δυναμικά, για να δουλέψουμε υπέρ της χώρας μας, μόνοι εναντίον όλων.

    Και θα τα καταφέρουμε. Ο Αντώνης ήταν ο αρχηγός που μας έλειπε. Είναι το 50% της όλης προσπάθειας. Το άλλο 50% είμαστε όλοι εμείς. Δεν πρέπει να ακυρώσει μόνος του και πριν της ώρας του αυτή τη μεγάλη ελπίδα που αντιπροσωπεύει και μέσα μου είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνει. Δικαιούμαι όμως να ανησυχώ, όσο τον βλέπω εγκλωβισμένο. Οι αντίπαλοί του, οι αντίπαλοί μας, είναι πάρα πολύ προχωρημένοι και έμπειροι. Αν δεν τους αντιμετωπίσει δυναμικά από τώρα, ούτε μετά το συνέδριο θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει. Αυτοί παίρνουν όλοι θέση για την επόμενη μέρα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 07/04/2010 17:22:53

    Επώνυμε,
    Το σχόλιο εδώ θα χαθεί και αυτό είναι πρώτο θέμα για συζήτηση.
    Στείλε μήνυμα στο Φάκτορα να το κρατήσει για μια άλλη μέρα για να έχουμε χρόνο να τοποθετηθούμε όλοι.
    Αυτή η συζήτηση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Πάντα κατά τη γνώμη μου.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 07/04/2010 17:51:59

    η Νέα Τάξη δεν πρόκειται να φοβηθεί ένα απομονωμένο άτομο, και όσο ο Σαμαράς δεν βάζει τη δυναμική μειοψηφία στη σέντρα πιστεύω ότι χάνει - και δεν το διορθώνει αυτό κανένα Συνέδριο, αφού δεν κινητοποιεί τη βάση

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 07/04/2010 18:02:55

    Έτσι ακριβώς είναι Δρόμε. Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι σύντομα.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Επώνυμος 08/04/2010 00:08:30

    Επώνυμε, το σκεπτικό σου στην ανάλυση που παραθέτεις έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Θα συμφωνήσω μαζί σου σχεδόν σε όλα, και θα συμπυκνώσω στον συμβολισμό μιας παροιμίας, που λέει ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη»!
    Δικαιούσαι βέβαια να ανησυχείς όσο βλέπεις τον Αντώνη εγκλωβισμένο! Θα ξέρεις βέβαια ότι κάποιοι «νέοι ένοικοι» στη Ρηγίλλης δεν απασχολούνται ιδιαιτέρως με τη βάση, για να διατηρούν το προνόμιο του αποκλειστικού συνομιλητή! Είναι αυτοί, που όταν αποφασίσουν να δεχθούν στο γραφείο τους κάποιον, με ύφος 40 καρδιναλίων θα του πουλήσουν μόνο μούρη και παραγοντισμό. Είναι αυτοί, που δεν έχουν το παραμικρό ειδικό βάρος έξω στην κοινωνία και που δεν μπορούν να πείσουν ούτε τη μάνα τους την ίδια!
    Την αποτελεσματική δουλειά, την έκαναν εκείνοι που έμειναν στη βάση, ανακατεύτηκαν με τον κόσμο, μίλησαν πολύ μαζί του, δια ζώσης και τηλεφωνικά και ξημεροβραδιάστηκαν στα εκλογικά κέντρα. Είναι ορισμένα blogs, όπως αυτό εδώ που φιλοξενεί τις απόψεις μας, τα οποία πήραν στην πλάτη τους τον άνισο αγώνα, αφύπνισαν κυρίως τους νέους και συνέβαλαν καθοριστικά στην νίκη του Αντώνη. Αυτοί είναι που κατάφεραν το δειλό ρυάκι να το μετατρέψουν σε ορμητικό ποτάμι, που παρέσυρε τα πάντα και που ανέτρεψε όλα τα «ασφαλή» προγνωστικά των «αντικειμενικών» ΜΜΕ και των παπαγάλων τους!
    Το συνέδριο όμως είναι καθοριστικό για το μέλλον του Αντώνη, από το οποίο θα εξαρτηθεί και το μέλλον της Ν.Δ. Αυτό το αναφέρω γιατί η αντίπαλος «δουλεύει» πυρετωδώς και η συνθηκολόγησή της με τους πάσης φύσεως «κουμανταδόρους» είναι δεδομένη. Άρα δεδομένη είναι και η στήριξή της από αυτούς.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣG avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣG @ fatfat 07/04/2010 16:38:35

   Αγαπητέ fatfat μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: όλο το χάος της εικοσαετούς δικυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η πασοκική προπαγάνδα προσπαθεί να το φορτώσει στην πενταετή διακυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έχει υποβάλλει όμως κανείς το ερώτημα και φυσικά δεν έχει απαντηθεί γιατί ο Παπανδρέου αφού γνώριζε την κατάσταση γιατί ζητούσε (και εκβίαζε με την εκλογή Προέδρου) τόσο επίμονα εκλογές (με σύνθημα "λεφτά υπάρχουν") και δεν συναινούσε όταν πριν από περισσότερο από 1 χρόνο ο Καραμανλής ζητούσε την συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων σε 6 βασικά σημεία;

 8. ekal avatar
  ekal 07/04/2010 16:26:10

  Και για να προσθέσω και μία "μικρο" απόδειξη της μεταφοράς πληρωμών που περιγράφεται στο άρθρο αναφέρω τη μαρτυρία υπαλλήλου εταιρείας εισαγωγής ιατρικών μηχανημάτων. Τα Νοσοκομεία, παραμονές των Χριστουγέννων, έπαιρναν επανειλημμένα τηλέφωνα τις εταιρείες που τους προμήθευαν και που ήταν απλείρωτες για πολύ καιρό να πάνε εσπευσμένως να πληρωθούν! Η επιμονή των Νοσοκομείων ήταν τόσο έντονη που αρχικά θεωρήθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας ότι τα τηλεφωνήματα ήταν φάρσα.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ ekal 07/04/2010 16:45:08

   Βεβαια ειναι ασχετο με αυτα αυτο που θα ρωτησω.
   Καμια πηγη να μαθουμε γιατι τα λαμογια οι επιχειρηματιες αποφασιζουν ποτε θα αρχισουν προσληψεις και ποτε τις σταματανε και γιατι, υπαρχει?
   Το ξερω οτι κανουν κρεβατι και με τη ΝΔ ενιοτε αλλα ο κοσμος πρεπει να αρχισει να μαθαινει την αληθεια με το συστημα της λαμογιας που κρατα ομηρο τον Ελληνα εργαζωμενο του ιδιωτικου τομεα παρα πολυ καιρο τωρα. Ειδικα οι νεοι πρεπει να μαθουν.
   Πολλυ καλη η πληροφορια με τις εταιριές εισαγωγής ιατρικων μηχανημάτων που δεν πήγαιναν να πληρωθουν εξεπιτηδες για να μπορεσει να κανει το ΠΑΣΟΚ δημιουργικη λογιστικη αν εμφανιζει το 2010 (την περιοδο του) καλυτερο απο το 2009 (την περιοδο της ΝΔ).

 9. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 16:29:53

  " Ατυχώς η ΝΔ αυτά τα σοβαρά στοιχεία, που αποδεικνύουν τις πασοκικές ευθύνες για την εξωφρενική άνοδο των spreads, ουδέποτε τα αξιοποίησε επικοινωνιακά, με αποτέλεσμα να έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι περίπου για όλα «φταίει ο Καραμανλής»."

  ΑΡΑ:
  Τρέχετε μόνοι σας τώρα, το ΠαΣοκ παίρνει κεφάλι. Οι ΠαΣοκοφυλλάδες εμφανίζωνται οσο περνάει ο καιρός ποιό πιστευτές. Έρχεται το καλοκαίρι με τη Τουριστική περίοδο, ο κόσμος θα στραφεί για έσοδα προς τα εκεί και με την πολιτική θα ασχοληθεί πάλι, Καλό Σεπτέμβρη. Εως τότε όμως γρούτσου γρούτσου οι ΠαΣοκοφυλλάδες θα έχουν πάρει κεφάλι. Τα επιχειρήματα τους θα ασκούν πλέον το μονοπώλειο ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?
  Με εξαιρεση ενα Σαμαρα που δεν φαινεται να κινειται πολυ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ απλα κάνουν sitting on the fence να δουν που θα πανε οι τασεις, του κομματος, της κοινωνιας, του χρηματιστηριου, του καιρού, της χοληστερινης κτλπ.

  Κ-Α-Θ-Ο-Ν-Τ-Α-Ι!

  Γιατι καθονται! Ο Μπουλις στην Ιταλια, ο Μεϊμαράκης για Αfrican Safari, ενας θεος ποσοι αλλοι οπουδηποτε.

  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΚΑΡΕΤΕ?

 10. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 16:35:43

  Καραμανλης Italian gigolo
  Μεϊμαράκης African Safari

  Οι υπολοιποι ενας θεος ξερει που.
  Η κριση βαθαινει, οι ΠαΣοκοφυλλαδες παιρνουν κεφαλι, ο κοσμος θα ασχοληθει με τη τουριστικη κινηση να παρει λεφτα οπως καθε χρονια θα περασει το καλοκαιρι, Καλο Σεπτεμβρη, οι δικαιολογιες ΠαΣοκ θα εχουν εδραιωθει ως τοτε και το ΠαΣοκ θα παιζει μπαλα μονο του, ενω η οικονομια συνεχιζει το βουλιαγμα.

  Απεμειναν μονο ορισμενοι να πολεμανε με το ποσο μαγειρεψε τα στοιχεια το ΠαΣοκ κι αυτοι χωρις αποτελεσμα αφου η επισημη αντιπολιτευση δεν φαινεται να θελει χρησιμοποισει επιχειρηματα για αποτελεσματικη αντιπολιτευση. Ολοι οι αλλοι της αντιπολιτευσης sitting on the fence να δου που θα πανε οι τασεις απο το Σεπτεμβρη.
  ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΩΝΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ paratiritis2000 07/04/2010 16:37:46

   Γιατι μου κανει κολπα το blog και χανω οτι γραφω, γιατι δεν τα ποσταρει κι αναγκαζωμαι να τα ξαναγραψω και με ποιανουν τα νευρα μου, που τα βλεπω να εχουν γινει εισαγωγη ως δια μαγειας αργοτερα.
   Αχ.

   • nancy avatar
    nancy @ paratiritis2000 07/04/2010 16:58:31

    Χιχιχι ο Factorx σου κάνει πλακα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ paratiritis2000 07/04/2010 17:59:36

    συμβαίνει μερικές φορές, μην πτοείσαι, να περιμένεις λίγο

 11. gatoulis avatar
  gatoulis 07/04/2010 16:43:05

  Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι τα έξυπνα μυαλά την κάνουν και φεύγουν και μένουν πίσω οι μέτριοι και οι βλάκες. Στην δικία μου σχολή από τα 218 φοιτητές ξεχωρίζαν 3 συμφοιτητές που ήταν κοφτερά μυαλά και οι 2 κάνουν καρριέρα στην Αμερική και ο αλλός στο Λονδινό. Οι μέτριοι ( συμπεριλαμβανομένου και τον εαύτον μου)τρώμε τις σάρκες μας αλλος Δ.Υ για 1000 ευρώ ,άλλος άνεργος κλπ. Το ακριβώς το ίδιο συνέβηκε και στην σχολή της γυναίκας μου με τα 2-3 κοφτερά μυαλά.
  Σε τυχαία συνάντηση με έναν από αυτούς μετά από πολλά χρόνια μου είπε ότι οι Ελλήνες του Εξωτερικού γελάνε με τις πολιτικές σας επιλογές , αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα ότι αυτοί που θα μπορούσαν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά έχουν φύγει και δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν ΠΟΤΕ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ gatoulis 07/04/2010 18:04:50

   γατούλη, το nick σου μου άρεσε πολύ, σήμερα με συγκίνησε η σεμνότητά σου. Η διαπίστωσή σου είναι πολύ σωστή. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι και για όσους έμειναν δεν εξέλιπεν η ελπίδα.

 12. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 16:50:41

  @ Επώνυμος...αντί να αποδομήσεις και να καταρρίψεις την επιχειρηματολογία μου, προτιμάς να επιδίδεσαι σε άθλιες συκοφαντίες για το πρόσωπό μου....με την λάσπη που μου ρίχνεις προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις, ότι και καλά κάποιος με πληρώνει για να γράφω εδώ μέσα.......
  Δεν ντρέπεσαι λίγο?
  Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρεις εσύ!!!!!!!

  Αντί λοιπόν να υπεκφεύγεις, περιμένω να με ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ σε ό,τι έγραψα προηγουμένως....στο προηγούμενο σχόλιό μου δηλαδή,ΕΓΡΑΨΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΚΑΝΕ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/04/2010 17:27:50

   Ποια επιχειρήματα; Ξύλινη πολιτική γλώσσα (όπως και τότε που δούλευες για τη Ντόρα), καμία ενασχόληση με αυτά που λέει ο άλλος (τόσα και τόσα σου παραπέμπω από αυτά που κατήγγειλε ο Κεφαλογιάννης, δες και μέσα στην ιστοσελίδα του), κι εσύ μόνον έρχεσαι και μας κοπανάς την έτοιμη, ξύλινη προπαγάνδα που σου έδωσαν να αναπαράγεις οι εργοδότες σου.

   Τέλος πάντων, για να μην νομίζεις ότι σε αγνοώ, θα ασχοληθώ με αυτά που γράφεις μόνον όταν μου δώσεις λινκ στο οποίο θα υπάρχει η πλήρης έκθεση των δήθεν εμπειρογνωμόνων (θυμάμαι κάτι ανοησίες που είχε πει εκείνη η έκθεση, όπως εκείνα για τα χρέη των ΟΤΑ που είναι "κρυφό χρέος", όταν όλοι ξέρουμε ότι τα χρέη των ΟΤΑ δεν συμπεριλαμβάνονται στο χρέος που υπολογίζεται με τα κριτήρια του Μάαστριχτ). Δώσε όμως πρώτα το ακριβές κείμενο, για να δούμε τι έλεγε η περίφημη έκθεση, και τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, περιμένω αντίκρουση για τα δικά μου.

   Χαιρετισμούς στα αφεντικά... Α, και σταμάτα την ξύλινη γλώσσα, είναι πού βαρετή.

 13. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 17:16:17

  @ ΔΗΜΗΤΡΗΣG...δεν με νοιάζει τι λέει η πασοκική προπαγάνδα και τι λένε τα Μ.Μ.Ε....με νοιάζει τι λένε τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία....και αυτά λένε ότι ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!
  Το ίδιο έχω γράψει επανειλλημμένα σε αρκετά σχόλιά μου.....και κατά την γνώμη μου φταίει περισσότερο η κυβέρνηση Καραμανλή που κυβέρνησε τα τελευταία 5 χρόνια.
  Και φταίει περισσότερο, γιατί έχασε μια "χρυσή" ευκαιρία να κάνει τεράστιες τομές και διαρθρωτικές αλλαγές στην χώρα.

  Από την κυβέρνηση Καραμανλή είχα μεγάλες προσδοκίες (όπως οι περισσότεροι πολίτες, όπως είχες και εσύ) και περίμενα -είχα απαίτηση – να πάρει σοβαρά μέτρα για την μείωση του δημόσιου χρέους και την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.
  Δυστυχώς όμως δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.
  Ούτε κυνήγησε την φοροδιαφυγή – αντίθετα διαλύθηκαν οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους
  Ούτε μείωσε την πολυδάπανη γραφειοκρατία που πνίγει όλους τους πολίτες
  Ούτε προχώρησε στις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία
  Ούτε συγκρούστηκε με εκείνα τα επιχειρηματικά-συντεχνιακά συμφέροντα που λυμαίνονται την υγεία και τα δημόσια έργα και γενικά το δημόσιο χρήμα.

  Αντίθετα το δημόσιο χρέος από περίπου 184,5 δις ευρώ στις 31/3/2004 εκτοξεύτηκε περίπου στα 297,92 δις ευρώ στις 30/09/2009.

  http://www.mof-glk.gr/ekdoseis/dhmosio_xreos.htm

  Για να μην αναφέρω ότι τα χρέη των νοσοκομείων σε 4 μόνο χρόνια (2005-2009),δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ,εκτοξεύθηκαν στο αστρονομικό ποσό των 6,2 δις ευρώ.
  Με άλλα λόγια δηλαδή,τα τελευταία 4 χρόνια - επί κυβέρνησης ΝΔ - κάποιοι πλούτισαν ανεξέλεγκτα, όπως προκύπτει και από μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε σε 26 νοσοκομεία της Αττικής το “Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Τούντα.

  Διάβασε σχετικά

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=138796

  Όλα τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία και όχι πασοκική προπαγάνδα ή προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε.

  Η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις είναι απλή: o κύριος Παπανδρέου προφανώς βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός....και για να πετύχει το στόχο του, ήταν αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διέθετε(π.χ προεδρική εκλογή).....συχνά οι πολιτικοί εφαρμόζουν το ρητό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"....δεν τους δικαιολογώ - αντίθετα καυτηριάζω τέτοιες πρακτικές που μόνο κακό κάνουν στην χώρα....με την συγκεκριμένη απόφαση του κυρίου Παπανδρέου να εμπλέξει την προεδρική εκλογή, διαφώνησα εξ αρχής...με τους θεσμούς δεν πρέπει να παίζουμε, ή να τους χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν....ούτε έχουμε Σύνταγμα ala cart....

  • Orestios avatar
   Orestios @ fatfat 07/04/2010 17:29:46

   Πόσο πια θα στηρίζεις το GAP? Πρό καιρού μας έπρηξες με τη Ντόρα. Τώρα με το GAP. Τέτοια συνάφεια δεν σε τιμά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Orestios 07/04/2010 17:59:11

    Ορέστιε... Πώς μιλάς έτσι στο παιδί; Είπαμε, η δουλειά δεν είναι ντροπή. Άστον να βγάλει το μεροκάματο. Μπορεί να μην έχει τις ικανότητες και την ευφυία του Ψυχραιμία, αλλά προσπαθεί να το παίξει "αντικειμενικός" νεκροθάφτης της ΝΔ και του Σαμαρά, δεν μπορείς να πεις.

    Φατφατούλη, το λινκ για το "πόρισμα" της επιτροπής "εμπειρογνωμόνων" σου ζήτησα, όχι άσχετα λινκ. Και ασχολήσου και λίγο με τα όσα κατήγγειλε ο Κεφαλογιάννης βρε αδερφέ. Όχι μόνον ξύλινη γλώσσα.

 14. pikras avatar
  pikras 07/04/2010 18:53:51

  Orestios,Επώνυμε
  Αυτός ο κύριος fatfat που παίζει με τη νοημοσύνη όλων έχει αναλάβει ....εργολαβία ! Βυζαντινολογεί, κάνει τον ενημερωμένο, ξημεροβραδιάζεται εδώ μέσα... για να του βάλουν τα ένσημα! Νισάφι!
  Εκτιμώ πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα παρανοικά του και τις λογικές του ακροβασίες.

 15. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 07/04/2010 19:09:40

  Ενώ το άρθρο είναι πολύ σωστό στην καταγραφή του τρόπου μεταφοράς εσόδων και εξόδων από έτος σε έτος, δεν κατανοώ γιατί πρέπει να υπάρχει προτροπή στη Ρηγίλλης για αυτό το θέμα. Ο ίδιος ο Σαμαράς ανέφερε στη συνζήτηση για τον προϋπολογισμό αναλυτικά τα κονδύλια που μεταφέρθηκαν (το ΕΤΑΚ, τα χρέη των νοσοκομείων, οι ημιυπαίθριοι, πληρωμές οφειλών κλπ). Όσοι γνωρίζουμε να διαβάζουμε έναν προϋπολογισμό φυσικά και τα λέγαμε και τα γράφαμε από τότε και υπολογίζαμε το έλλειμμα του 2009, όπως και ο Πρόεδρος γύρω στο 9,5%.

 16. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 07/04/2010 19:52:16

  Το άρθρο σε γενικές γραμμές είναι σωστό. Η ορθότητα του όμως δεν καταλαβαίνω πως αναιρεί τις ευθύνες της διακυβέρνησης της ΝΔ -όχι για τη σημερινή κρίση που είναι προιόν απύθμενου ερασιτεχνισμού του Λ.Υ.Παπανδρέου (δεν τον έχω για τόσο σατανικό ώστε να σκεφθω άλλα πράγματα)- αλλά για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Το ότι δεν έγιναν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν είναι γεγονός, το ότι η ήπια προσαρμογή οδηγήθκε σε τέλμα επίσης, το ότι κάποια στιγμή τα φορολογικά έσοδα έπιασαν πάτο έχει ομολογηθεί.
  Ευθύνες λοιπόν έχει η κυβέρνηση Καραμανλή, απλά γι αυτές τις ευθύνες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε οι σημερινοί κυβερνώντες και όσοι μανιωδώς τους στηρίζουν γιατί είναι αυτοί που πολέμησαν οποιαδήποτε προσπάθεια για αλλαγή, που αρνήθηκαν οποιαδήποτε συναίνεση ( πολύ περισσότερο δεν "έβαλαν πλάτη" όπως βάζει σήμερα η ΝΔ) και που εκβίασαν τις εκλογές του Οκτωβρίου. Για τις ευθύνες της, που πάντως δεν μπορούν να μηδενίσουν το έργο της ,έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μπορούν να μιλάνε με αξιοπιστία μόνο όσοι στήριξαν τις έστω δειλές και ημιτελείς προσπάθειες της περιμένοντας το κάτι παραπάνω.

 17. PamizensSOK avatar
  PamizensSOK 07/04/2010 20:03:10

  To ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ αλλαζει.........

  ΟΥΤΕ και η ΝΔ θα αλλαξει....

  ΟΠΟΙΟ΅πιστευει το αντιθετο πιστευει στην ΟΥΤΟΠΙΑ.

  Γι αυτο αλλαξτε ΕΣΕΙΣ !!!

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/04/2010 20:05:39

  Δεν ξέρω αν το έλλειμμα ήταν στο 12 στο 13 στο 14 ή παραπάνω ή παρακάτω, αλλά έκλεισε τόσο όπως έλεγα από πέρσι.
  Σημασία έχει λοιπόν ότι για το 2009 τη διακυβέρνηση της χώρας για το 1/3 του χρόνου τη διακυβέρνηση της χώρας την είχε το ΠΑΣΟΚ.
  Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει ότι ανακοινώθηκε ένα έλλειμμα και σχεδιάστηκε ένα ΠΣΑ με στοιχεία που για άλλη μια φορά αποδεικνύονται λάθος.
  Πως λοιπόν ζητούν θυσίες, περικοπές μισθών κλπ όταν δεν ξέρουν ούτε πόσο είναι το έλλειμμα ούτε πόσα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες και τα εισοδήματα για να μειωθεί το χρέος;
  Σημαντικότερο όμως για την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της είναι ότι για άλλη μια φορά δώσαμε λάθος νούμερα και γίναμε νούμερο.
  Είτε λόγω σκοπιμοτήτων είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω βλακείας η χώρα πιάστηκε σαν κουτοπόνηρος ψεύτης βοσκός πάλι....και οι αγορές απλά θα μας ξεσχίσουν. (+4,12% το επιτόκιο)
  Επειδή λοιπόν πρωθυπουργός της χώρας, δυστυχώς, είναι ο κ Παπανδρέου:
  - πρέπει να αποπέμψει όσους ή μαγείρεψαν ή έσφαλαν στα στοιχεία. Όποιος και να φταίει σε τελικό επίπεδο κάποιος πρέπει να πληρώσει την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό της χώρας και για τα δυσβάσταχτα τοκοχρεωλύσια.
  -πρέπει να το βουλώσουν οι "υπεύθυνοι" που με κάθε δήλωση και κάθε "θρίαμβο" ανεβάζουν τα επιτόκια
  -πάνω από όλα όμως οφείλουν μια συγνώμη στον λαό που για άλλη μια φορά εξαπατήθηκε και επιβαρύνθηκε οικονομικά από κάποιους που σχεδίασαν και εφάρμοσαν μέτρα μην ξέροντας αν μη τι άλλο πόσο είναι το έλλειμμα.

  Επειδή λοιπόν δεν γίνονται αύριο εκλογές ο κ Σαμαράς πρέπει να απαιτήσει από τον Πρωθυπουργό της χώρας σήμερα κάποιοι να πάνε το λιγότερο σπίτι τους...

  ΥΓ

  την μεγαλύτερη αλήθεια για την "επιτυχία" του σχεδίου διάσωσης την είπε ο αρχηγός της ομάδας των φιλελευθέρων: διμερή δάνεια από όποιον θέλει να μας δανείσει και όχι από την Κομισιόν.... το ΔΝΤ προ των πυλών....

 19. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:34:34

  @ Επώνυμος…..συνεχίζεις τις αθλιότητές σου αλλά αυτό είναι το λιγότερο…τόσα πραγματικά οικονομικά στοιχεία έχω ήδη παραθέσει μέσα από τα σχόλιά μου και εσύ μιλάς για ξύλινη γλώσσα!!!
  Προφανώς υποθέτω ότι μπερδεύτηκες και μιλούσες για την δική σου ξύλινη γλώσσα……γιατί δεν έχεις αντικρούσει ως τώρα με κανένα στοιχείο τα επιχειρήματά μου και τα στοιχεία μου, παρά μόνο προσπαθείς να με διαβάλλεις και να με μειώσεις. Αν νομίζεις ότι αυτό σε τιμά ως άνθρωπο, δικό σου πρόβλημα.
  Μάλλον δείχνει και το χαμηλό επίπεδό σου και τον χαρακτήρα σου…..

  Όσο αφορά την έκθεση των των «δήθεν» εμπειρογνωμόνων –όπως τους αποκαλείς-
  δεν μπήκες καθόλου στον κόπο να ψάξεις στο google…..εγώ όμως θα σε βοηθήσω… αυτή είναι η στην διεύθυνση

  http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/Documents/2010_02_01_ekthesi_dimos.pdf

  Και στην δίνω την διεύθυνση, γιατί περιμένω να με αντικρούσεις με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με λοιδωρίες και συκοφαντίες – εκτός αν είσαι ικανός μόνο για αυτές.

  • Ο Iθαγενής avatar
   Ο Iθαγενής @ fatfat 07/04/2010 20:59:32

   Το πρόβλημα φίλε μου είναι των κανόνων λειτουργίας, πχ κανένας δεν ξέρει το χρέος καθώς όσοι έχουν δανεισθεί με εγγύηση του Δημοσίου τα ποσά αναγράφονται ως χρέος όταν εκπέσουν ή κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των ΣΔΙΤ ή τις λεγόμενες άσπρες τρύπες.
   Οπότε διάβασε όλη την έκθεση και όχι μόνο τα νούμερα.
   Για να σου το πω μπακάλικα λοιπόν:

   αν ο ΟΣΕ δανεισθεί σήμερα 10 δις € και εκπέσουν το 2015 και αναλάβει το χρέος η όποια κυβέρνηση είναι το 2015 για το χρέος φταίει το 2010 ή η τότε κυβέρνηση;
   Όταν το 2020 λήξουν τα σημερινά δεκαετή ποιος θα φταίει;
   Το πρόβλημα προέκυψε από την ύφεση που επιβάρυνε το κόστος δανεισμού με την μείωση του ΑΕΠ
   Οπότε ούτε το 2004 ήταν τόσο ούτε σήμερα όσο λένε, μην τσιμπάς... όσοι είναι έξω από το Δημόσιο τομέα δεν μπορούν να κατανοήσουν το μπάχαλο των πολιτικών μας....
   Οπότε οι "βασιλιάδες" της δημιουργικής λογιστικής δεν μπορούν να μιλάνε για διαφάνεια και συνέπεια....

 20. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:36:01

  @ Orestios...σου έδωσα σε μια απάντησή μου αρκετά στοιχεία, αλλά φαίνεται ήπιες και εσύ το αμίλητο νερό!!!!!

 21. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:42:27

  @ Επώνυμος....οι συκοφαντίες και οι αθλιότητες που λες για εμένα, είναι ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!!!!!

  Σε ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ- περί εργοδοτών και μεροκάματου......αν είσαι μάγκας ξεσκέπασέ με,
  αποδεικνύοντας όσα γράφεις για το άτομό μου......διαφορετικά
  ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ για το άτομό μου
  και αντίκρουσε καμιά φορά τα στοιχεία που παραθέτω.

 22. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:44:50

  @ pikras.....βέβαια, τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτω είναι "παρανοικά"!!!!!!

  Δεν φρόντισες για αυτό να τα αντικρούσεις!!!!!!

 23. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:55:49

  @ Επώνυμος...σταμάτα τους αστεισμούς και τα γελοία σχόλια για το άτομό μου και αφού διαβάσεις προσεκτικά την έκθεση από το link που σου έστειλα...

  περιμένω να αντικρούσεις τα στοιχεία που έχω συνολικά έχω παραθέσει και να

  Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ :

  1) Είναι ΨΕΜΜΑΤΑ αυτό που αποκάλυψε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα δημοσιονομικά, ότι δηλαδή, οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή με υπογραφές τους,είχαν δικαίωμα να μοιράζουν κονδύλια ως ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατά έτος (όλοι μαζί) χωρίς αυτά τα χρήματα να φαίνονται πουθενά?
  Οι πιστώσεις αυτές μάλιστα εμφανίζονταν στον προϋπολογισμό μετά από 18 μήνες!!!!!!!!!!!!!
  (Δηλαδή εμφανίζονταν στον μεθεπόμενο προυπολογισμό).

  2) Είναι ΨΕΜΜΑΤΑ αυτό που αποκάλυψε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα δημοσιονομικά, ότι το κράτος, επί κυβέρνησης ΝΔ, έδινε εντολή στις ΔΕΚΟ να δανείζονται από το τραπεζικό σύστημα, για να μην εμφανίζονται αυτά τα χρέη στον προϋπολογισμό(παρά μόνο στις εγγυήσεις που δεν προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος)?

 24. fatfat avatar
  fatfat 07/04/2010 20:57:23

  @ Επώνυμος.....και όσο και να ειρωνεύεσαι, η αλήθεια είναι μία......

  "Δημιουργική λογιστική” δυστυχώς χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις…..ήθελαν να μειώσουν τα έξοδα μιας χρονιάς και τα μετέθεταν (μέσω προυπολογισμού) στην επόμενη χρονιά ή στις επόμενες χρονιές…

  Αυτά τα λογιστικά τεχνάσματα πρέπει να σταματήσουν κάποτε – και σύντομα… ο προυπολογισμός πρέπει να αποτυπώνει πιστά την δημοσιονομική πραγματικότητα.

 25. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 07/04/2010 22:44:42

  fat fat
  Διαβάζοντας την έκθεση- ομολογώ "διαγώνια" -αντιλαμβάνομαι ότι μιλά κυρίως για συστημικές αδυναμίες -και μάλιστα προυπάρχουσες -συλλογής και αξιοποίησης στοιχείων κάποιες από τις οποίες αντιμετωπίσθηκαν εν μέρει τουλάχιστον επί κυβέρνησης ΝΔ. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι σύμφωνα με την Επιτροπή πείραγμα των στοιχείων υπήρξε δεν ξεχνώ όμως: 1. Πότε συντάχθηκε η έκθεση 2. Το όποιο πείραγμα αφορούσε εκτίμηση για το 2009 3. Για το έλλειμμα του 2008 (απολογιστικά) δεν υπήρξαν διαφορές με τους Ευρωπαίους εταίρους μας
  Εννοείται ότι τα "πειράγματα" των στοιχείων που όπως λες κι εσύ χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν, μόνο που ζούμε σε ένα κόσμο που δεν είναι πλασμένο από αγγέλους ούτε για αγγέλους.Δεν το βρίσκω εξαιρετικά έξυπνο να αυτοκαρφώνεσαι σαν χώρα, να εγκαλείς τους Ευρωπαίους που αποδεχόταν τα στοιχεία (και μη μου πεις ότι οι Ευρωπαίοι δεν ήξεραν για την προβληματικότητα των στοιχείων μας), να τριγυρνάς τον κόσμο εξηγώντας το πόσο διεφθαρμένη χώρα είμαστε (λες και δεν είσαι κομμάτι του πολιτικού συστήματος που τη διαφεντεύει), να κάνεις τσαμπουκάδες ("τελεσίγραφα", "πιστόλι στο τραπέζι"κ.α) που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν σε αυτούς από τους οποίους περιμένεις... (δάνειο/στήριξη/ κατανόηση ...οτιδήποτε)και να δημιουργείς μια κρίση που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις, προκειμένου να σταματήσουν να πειράζονται τα στοιχεία (αν σταματήσουν).
  Για τα περι γενικώτερων ευθυνών Καραμανλή και για το ποιος δικαιούται να μιλάει γι αυτές, αν μέσα στη παραζάλη της διαμάχης με τον "Επώνυμο" (ηρεμείστε ρε παιδιά!)έχεις όρεξη, υπάρχει ένα σχόλιο μου 19.52

 26. fatfat avatar
  fatfat 08/04/2010 00:25:46

  @ ΑΡΗΣ Θ....έχω ήδη διαβάσει το σχόλιό σου και έχεις μια πολύ σοβαρή άποψη....τα λογιστικά τεχνάσματα( τα "πειράγματα" όπως λες) πρέπει να σταματήσουν...απλώς ωραιοποιούν συγκεκριμένους προυπολογισμούς για κάποιο διάστημα,αλλά αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν σε επόμενο προυπολογισμό οι δαπάνες, οπότε ξαφνικά σε μια χρονιά θα αυξηθεί υπέρμετρα το δημόσιο χρέος ή το έλλειμμα, κάτι που δεν είναι προς όφελος των πολιτών (π.χ τραπεζικός δανεισμός ΔΕΚΟ).....ασφαλώς και η Ε.Ε ήξερε την προβληματικότητα των στοιχείων μας (1) και έκανε τα "στραβά μάτια", όπως προφανώς τα έκανε και για άλλες χώρες.....εμείς όμως σαν Ελλάδα τώρα τελευταία το ΠΑΡΑΚΑΝΑΜΕ!!!!
  Για αυτό και ο πρόεδρος του EUROGROUP,προφανώς ενοχλημένος, δήλωσε "The party is over!!!".

  (1) Και η είσοδος της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε πρωτίστως έγινε με πολιτικούς όρους, δηλαδή έγινε με πολιτική απόφαση......

  Ασφαλώς και το ΠΑΣΟΚ κράτησε ανεύθυνη στάση σε πολλά θέματα όσο ήταν αντιπολίτευση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση πρέπει να κρατήσει την ίδια ανεύθυνη στάση. Και κάποιοι με κατηγορούν ως "όργανο και εντελοδόχο" της "Νέας Τάξης" (όπως λένε), επειδή επιθυμώ και προσδοκώ ο κύριος Σαμαράς να ασκήσει συνετή, γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση
  - όπως θα έπρεπε να κάνει στο πρόσφατο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, και δεν έκανε....

  Όπως ασφαλώς και ως κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε αρκετές ΑΣΤΟΧΕΣ ενέργειες και δηλώσεις("πιστόλι στο τραπέζι",εξεταστική επιτροπή για την οικονομία) και καθυστέρησε σε αρκετά πράγματα (φορολογικό νομοσχέδιο, αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα για την τόνωση και στήριξη της οικονομίας).

  Και βέβαια η έκθεση των εμπειρογνωμόνων κάνει λόγο για προυπάρχουσες και συστημικές αδυναμίες συλλογής και αξιοποίησης στοιχείων...κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να κλείσουμε και αυτή την εκκρεμότητα?

  Αν στο σοβαρό σχόλιό σου,επειδή δεν μου αρέσει ή δεν με συμφέρει, απαντούσα ειρωνικά και σε κατηγορούσα ότι τα "παίρνεις" από κάπου, ή ότι είσαι "άνθρωπος" του "Τάδε", θα σου άρεσε? Δεν νομίζω.
  Γιατί λοιπόν να είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες του κάθε "Επώνυμου"?....κάθε σοβαρός και ώριμος άνθρωπος μέσα στα πλαίσια του διαλόγου, αντικρούει κάποια διαφορετική άποψη με επιχειρήματα και στοιχεία.... ας αποδομήσει και καταρρίψει λοιπόν ο "Επώνυμος" την επιχειρηματολογία μου με στοιχεία και όχι με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 08/04/2010 01:06:16

   Ποιες συκοφαντίες; Έλα τώρα, πες μας για ποιον ακριβώς δουλεύεις και άσε τη γκρίνια.

   Τέλος πάντων, επί της ουσίας.

   1) Αυτά που περιγράφονται, ξέρεις, για το ένα δισεκατομμύριο ονομάζονται "μυστικά κονδύλια". Μην κάνεις σαν άβγαλτος, υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένο κράτος και είναι ανεξέλεγκτα. Σίγουρα δεν είναι λογιστικά σωστό να καταγράφονται σε άλλον προϋπολογισμό από αυτόν που έγινε η δαπάνη, όμως είναι μέρος της μυστικότητάς τους κι αυτό. Το ζήτημα είναι ότι έτσι ή αλλιώς, καταγράφονταν. Και, αν είναι αυτό το μόνο που μπορεί να προσάψει κανείς στις κυβερνήσεις Καραμανλή, τότε ο Καραμανλής μπορεί να είναι υπερήφανος ότι δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ το μεμπτο, όχι τουλάχιστον περισσότερο από όσο γίνεται σε όλα τα κράτη το κόσμου με τα πολυάρθιμα μυστικά κονδύλια κάθε κράτους.

   2) Δεν το ήξερες ότι έτσι δανείζονται οι ΔΕΚΟ από τότε που υπάρχει ΕΟΚ; Οριακά επιτρέπεται και η εγγύηση από το Δημόσιο, γιατί θεωρείται κρατική ενίσχυση. Κάθε φορά που δίνουν μια εγγύηση πρέπει να παίρνουν το ΟΚ της Κομισιόν. Δεν υπάρχει κάτι κακό λοιπόν σε αυτό.

   Ο ΓΑΠ και η παρέα του ανακαλύπτουν για πρώτη φορά πράγματα και νομίζουν ότι τώρα ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά. Θυμάμαι σε ένα Μίκυ Μάους που ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης που έψαχνε έναν τρόπο να επιπλέει στο νερό και είχε εφεύρει το... σωσίβιο και το έδειχνε με καμάρι στα ανήψια του Ντόναλντ και του έλεγαν "Κύρο, αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια και το λένε σωσίβιο". Κάπως έτσι και ο ΓΑΠ. Βρίσκει κάτι που δεν το ξέρει ο ίδιος (και είναι πάρα πολλά αυτά που δεν ξέρει) και κάνει σαν να εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πρόσωπο το πλανήτη.

   Γενικώς να ξέρεις ότι η στημένη υποστήριξη είναι πολύ προφανής. Όσο και να λες ξύλινες λέξεις του τύπου "αθλιότητες" κλπ. που τόσο καλά μαθαίνετε στα πολιτικά γραφεία, ξέρεις ότι έχω δίκιο για την επαγγελματική σχέση που σε συνδέει με αυτόν που σου έδωσε εντολή να γράφεις. Οπότε, μη χτυπιέσαι άδικα. Σε είχαμε καταλάβει άλλωστε και από τον καιρό της Ντόρας. Απλώς σε ρωτάω για να ξέρουμε αν είναι η Ντόρα που υπονομεύει τον Αντώνη με αυτόν τον τρόπο ή κάποιος άλλος. Βέβαια, δεν έχει και τόση σημασία.

   Καλό βράδυ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 08/04/2010 11:02:52

    Έγραψες Επώνυμε! "βρίσκει κάτι που δεν το ξέρει ο ίδιος (και είναι πάρα πολλά αυτά που δεν ξέρει) και κάνει σαν να εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πρόσωπο το πλανήτη"

    όπως έγινε με το ιντερνετ και τα λαπτοπ που τα εμφανιζαν λες και είχαν πρωτοανακαλύψει αυτοί την Αμερική το 2005 στις εσωκομματικες εκλογικές διαδικασίες τους

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ fatfat 08/04/2010 02:10:32

   fat fat
   Xαλάρωσε. Αυτά συμβαίνουν στα blogs και επειδή σε βλέπω αρκετό καιρό λογικά πρέπει να έχεις καταλάβει τι μπορείς να περιμένεις, από ποιον και ίσως γιατί. Κουβέντα κάνουμε κι ο καθένας μας έχει την ευθύνη (έστω και ως ψευδώνυμο) την ευθύνη για τις απόψεις και το στιλ του.Αυτοί που διαβάζουν - που όπως σε όλα τα blogs είναι πολύ-πολύ περισσότεροι από αυτούς που γράφουν- σχηματίζουν άποψη.

 27. fatfat avatar
  fatfat 08/04/2010 02:43:46

  @ Επώνυμος....συνεχίζεις να γράφεις ότι "δουλεύω για κάποιον" καθώς και για την υποτιθέμενη "επαγγελματική σχέση που τάχα με συνδέει με αυτόν που μου δίνει μάλιστα εντολή να γράφω"....συνεχίζεις δηλαδή ανερυθρίαστα και αυθαίρετα να με συκοφαντείς χυδαιότατα...αλλά ξέρεις τι κάνεις.....εφαρμόζεις αυτό που έλεγε ο Γκέμπελς "πες,πες κάτι θα μείνει"...τα ξέρεις βλέπω καλά, τα κόλπα της προπαγάνδας.
  Και ξύλινη γλώσσα εσύ χρησιμοποιείς και προφανώς εσύ συχνάζεις σε πολιτικά γραφεία και ξέρεεις από τέτοιες μεθόδους - όχι εγώ.

  Για να τελειώσει λοιπόν το παραμυθάκι σου, σε ΠΡΟΚΑΛΩ εδώ και τώρα, να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, ότι δηλαδή τάχα "παίρνω μεροκάματο και έχω εργοδότη που μου δίνει εντολές να γράφω εδώ μέσα",

  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ internet!!!!!!!!!!!!
  ΕΝΑΣ ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Δεν μπορείς να εκτοξεύεις αόριστα και χωρίς τεκμηρίωση τέτοιες χαζομάρες για το πρόσωπό μου, επειδή και μόνο έχω διαφορετική άποψη από εσένα, ή γιατί ασκώ κριτική στο κόμμα που υποστηρίζεις.....δεν σου επιτρέπεται να σπιλώνεις την τιμή και την υπόληψη κανενός, επειδή και μόνο διαφωνεί με εσένα ή εκφράζει απλώς διαφορετική άποψη.
  Πραγματικά σε λυπάμαι.............
  Είσαι άξιος της μοίρας σου.

  Υ.Γ 1 : Ακόμα και οι πολιτικές μου επιλογές ή τοποθετήσεις να είναι λάθος,
  έχω την συνείδησή μου ήσυχη, δεν είμαι πορωμένος και απορρίπτω από την ζωή μου τέτοιες συμπεριφορές.

  Υ.Γ 2 : Όσες φορές και να διαβάσω τις αθλιότητες και τις χυδαίες συκοφαντίες που γράφεις για το πρόσωπό μου, συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό μια φράση του Αινστάιν : " Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο".

  Υ.Γ 3 : θα θεωρήσω το επεισόδιο "λήξαν", αρκεί να παραδεχτείς ότι ΙΣΩΣ είσαι ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ......τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτόν τον κόσμο.

  • socrates avatar
   socrates @ fatfat 08/04/2010 10:08:20

   fatfat,
   Τί θέλει η αλεπού στο παζάρι;
   Μάλλον έχεις κάνει ένα σοβαρό λάθος, ενδεχομένως λόγω ελλιππούς πληροφόρησης.
   Αυτό το μπλόγκ είναι για σκεπτόμενους ανθρώπους, δεν είναι αρένα εκτόνωσης.
   Υπάρχουν ένα σωρό μπλόγκς για "κολλημένους" εκεί έξω, όπου μαζεύονται οι διάφοροι "ομογενοποιημένοι" αυλικοί του συστήματος, βρίζουν, εκτονώνονται και ανακυκλώνουν κουβέντες καφενείου.
   Μετά ξαναγυρίζουν πίσω να δούν στο χαζοκούτι και τις διάφορες πατσαβουφυλλάδες, προφανώς για να ξεχάσουν τα τραγικά τους ιδεολογικά αδιέξοδα στην ασφάλεια του κομματικού μαντριού.
   Μην παιδεύεσαι φίλε μου.
   Δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να καταλάβει τον πραγματικό κόσμο εάν ο ίδιος μέσα σου δεν είσαι ελεύθερο πνεύμα.

 28. ΠΕΧΛΙΒΑΝ avatar
  ΠΕΧΛΙΒΑΝ 08/04/2010 03:04:15

  fatfat

  ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!
  ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ!!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΕΧΛΙΒΑΝ 08/04/2010 11:06:53

   Η πλάκα είναι ότι υποστήριζε μετά μανίας τη Ντόρα πριν τις εσωκομματικές της ΝΔ και το έπαιζε και Νεοδημοκράτης. Γι' αυτό κι εγώ τον ρωτάω για το ποιος ακριβώς είναι ο εργοδότης του, για να ξέρουμε κι εμείς τι ακριβώς παίζει.

 29. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 10:27:19

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΩΡΕ ΠΑΙΔΕΣ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ?
  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ...?

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΩ......ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΦΩΣ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 11:18:23

   Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, πιθανότατα δεν έχει "συγκρότηση" με Δ.Σ. και Γ.Σ. είναι ένας όρος σχηματικός για να απόδώσουμε με άλλες λέξεις αυτό που πιο εύστοχα αποκαλείται "διεθνές παρακράτος".

   Σίγουρα εξέχοντες μορφές αυτού του διεθνούς παρακράτους είναι οι πετρελαιάδες, κάποιες μεγάλες φαρμακευτικές, χρηματιστές και τραπεζίτες τύπου Σόρος και πολλοί άλλοι που δεν μπορούμε να τους ξέρουμε. Κύριοι βραχίονες αυτού του διεθνούς παρακράτους είναι:

   1. Τα κατεστημένα ΜΜΕ ανά τον κόσμο
   2. Η αμερικανική κυβέρνηση και κυρίως οι μυστικές της υπηρεσίες, που ελέγχονται σχεδόν απόλυτα από το διεθνές παρακράτος και τις αναγκάζουν να ενεργούν πολλές φορές και εις βάρος των πραγματικών αμερικανικών συμφερόντων (βλ. π.χ. την αποβιομηχάνιση των Η.Π.Α. που επέφερε η GATT).
   3. Οι διάφορες ΜΚΟ
   4. Οι πληρωμένοι στρατοί που ελέγχει σε διάφορα σημεία του πλανήτη (εδώ οι μπάχαλοι, άλλου άλλοι).

   Ιδεολογικό της όχημα είναι κυρίως η αποδόμηση του κράτους-έθνους, λόγω του ότι τα οικονομικά συμφέροντα των συνιστωσών της (είπαμε, πετρελαιάδες και λοιποί) δεν θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις, ισχυρή πολιτική (άρα, παρέμβαση υπέρ των πραγαμτικών λαϊκών συμφερόντων), αλλά θέλουν ελεγχόμενες καταστάσεις που να αποφασίζουν αυτονόητα υπέρ των συμφερόντων τους.

   Πολλοί της Νέας Τάξης τυχαίνει να είναι Εβραίοι, γι' αυτό και θα δει κανείς να έχει γενικά ευνοϊκή μεταχείριση το Ισραήλ. Όμως η Νέα Τάξη ΔΕΝ είναι ο "διεθνής Σιωνισμός" ή άλλα σκοτεινά σενάρια. Η Νέα Τάξη θέλει ένα πολύ απλό πράγμα: να βγάζει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και να μην εκτεθειμένα τα συμφέροντά της σε διάφορους "πολιτικούς" κινδύνους. Τόσο απλά.

   Δεν είμαι κομμουνιστής, αλλιώς θα μπορούσα να σου δώσω και την "ορθόδοξη" μαρξιστική ερμηνεία όλων αυτών. Νομίζω όμως ότι το σωστότερο είναι να μην ερμηνευθεί με μαρξιστικούς όρους το φαινόμενο, γιατί μπορεί να χάσει κανείς ορισμένες κρίσιμες παραμέτρους. Ωστόσο, ο μαρξισμός προσφέρει κι αυτός μερικά πολύ χρήσιμα εργαλεία στην κατανόηση του τι ακριβώς είναι η Νέα Τάξη.

   Πολύ σημαντικό: Σε κάθε χώρα, η Νέα Τάξη έχει τους βραχίονές της. Εδώ, κατεξοχήν βραχίονάς της είναι το Συγκρότημα Λαμπράκη (δες π.χ. το ρόλο του στο βιβλίο της Ρεπούση). Υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι βραχίονες της Νέας Τάξης, βρίσκονται κοντύτερα ή μακρύτερα από τη Νέα Τάξη, αλλά καλό είναι να μην σκεφτόμαστε με όρους συνωμοσίας, για να μπορούμε να ερμηνεύουμε κάθε φορά τα φαινόμενα όσο πιο εύστοχα γίνεται.

   Α, και κάτι άλλο. Όσο και αν φαίνεται, η Νέα Τάξη ΔΕΝ είναι πανίσχυρη. Είναι ισχυρή, αλλά όχι πανίσχυρη. Νικιέται. Έχει νικηθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 08/04/2010 11:35:20

    Να συμπληρώσω ότι κεντρική ιδεολογία της Νέας Τάξης είναι η επικράτηση της "ιδεολογίας" της παγκόσμιας αγοράς και ο στόχος αυτός είναι που επιβάλλει την αποδόμηση των εθνικών σχημάτων.

    Το μότο της Νέας Τάξης είναι: ο κόσμος ΕΙΝΑΙ η αγορά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 08/04/2010 11:40:45

    ... και κάνει δίπολο με τη 'διεθνιστικη μαρξιστική ερμηνεία', που συνοπτικά έχει μότο:
    ο κόσμος ΕΙΝΑΙ το [παγκόσμιο] 'προλεταριάτο'

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 08/04/2010 19:06:51

    Αν έχει συγκρότηση, τότε ποια είναι; Κάτι δεν θα ξέραμε; Ας πούμε για τις μασονικές στοές που τις περιβάλλει μια κάποια μυστικότητα, όλο και κάτι ξέρουμε. Για τη "Νέα Τάξη" δεν ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο. Για μένα, είναι κάτι απροσδιόριστο με υλικούς όρους. Είναι περισσότερο μια νοοτροπία που διέπει αυτούς που θα αποκαλούσαμε "διεθνές παρακράτος" και που σωστά εντοπίζεις ότι ξεκινάει από πολύ παλιά, από την αποικιοκρατία κιόλας.

    Αυτό με το κληρονομικό δικαίωμα δεν το ήξερα καθόλου. Πού ακριβώς αναφέρεσαι;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 08/04/2010 21:36:40

    κληρονομικώ δικαιώματι διότι συναντάμε συνεχώς απογόνους όλων των βασιλικών ευρωπαϊκών [φυσικά] οίκων, και οικογενειών που κρατούν ρίζες στο μεσαίωνα και πιο πριν, 1000 μ.Χ, 1.200 μ.Χ., υπάρχει και ένα ενδιαφέρον οργανόγραμμα της fed ... με εντυπωσιακή ανακύκλωση ονομάτων

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 12:17:00

   Mε δυο λόγια η ΝΕΑ ΤΑΞΗ είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην οποία συχνά πυκνα αναφέρεται ο ΓΑΠ, με πρώτο μεταβατικό στάδιο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Διακυβέρνηση.
   Άφοβα λοιπόν μπορούμε να λέμε ότι το κυβερνών κόμμα είναι εάν ανοιχτό και ανοιχτά ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ κόμμα.

   Επιχειρώντας μια ιστορική αναγωγή, επιβολή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ σε μια πρώιμη μορφή ήταν και η κατάκτηση του ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ από τους Ευρωπαίους εποικιστές εισβολείς και η Γενοκτονία των Ινδιάνων, η οποία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ.

 30. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 10:28:41

  ΚΑΝΟ ΚΑΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ....ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΓΑΠ .....

 31. fatfat avatar
  fatfat 08/04/2010 10:45:00

  @ socrates.....αν διαβάζεις τα σχόλιά μου, θα έχεις διαπιστώσεις ότι έχω και επιχειρήματα και παραθέτω στοιχεία - έστω και αν διαφωνείς με αυτά, έστω και αν δεν τα παραδέχεσαι ως σωστά(κάτι που είναι θεμιτό).
  Αυτό συνιστά τον διάλογο....την αντιπαράθεση μέσα από την παράθεση επιχειρημάτων και στοιχείων...δεν χωρούν λοιπόν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες για κανέναν συνομιλητή....και δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί εδώ μέσα δεν αντέχουν τον διάλογο, και καταφεύγουν σε ύβρεις, σε άθλιες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες για τους άλλους καθώς και σε άναρθρες κραυγές....αν προτιμούν "διάλογο κωφών" ή να βαυκαλίζονται μεταξύ τους, ας το δηλώσουν ξεκάθαρα!!!!!

  Είναι εδώ το antinews ή το fun club του κυρίου Καραμανλή?
  Έχει ο κύριος Καραμανλής ή οποιοσδήποτε άλλος το αλάθητο και απαγορεύεται να τον κρίνουμε?
  Γιατί λοιπόν κάποιος να μην επιτρέπεται να εκφράζει αντίθετη απόψη?
  Επειδή ίσως είναι εδώ μέσα μειοψηφία?
  Είναι όμως αυτό δημοκρατικό?

  Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν βρίζουν και δεν συκοφαντούν κανέναν - ό,τι και να έχει γράψει αυτός, όσο και να διαφωνούν μαζί του.
  Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν κατηγορούν κανένα χωρίς να προσκομίσουν ατράνταχτες αποδείξεις - όλοι εξάλλου έχουν το τεκμήριο της αθωότητας.
  Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να καλύψουν τα επιχειρήματα των άλλων, με ύβρεις, με λοιδωρίες και άναρθρες κραυγές.

  Όσοι με βρίζουν και με συκοφαντούν με ανυπόστατες κατηγορίες ατεκμηρίωτα,μόνο και μόνο γιατί "τόλμησα" να ορθώσω μια διαφορετική άποψη
  -ακόμα και να είναι λανθασμένη- είναι "ελεύθερα πνεύματα" και πιστεύουν στον διάλογο?

  Όσοι με βρίζουν και με συκοφαντούν με ανυπόστατες κατηγορίες ατεκμηρίωτα,μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, είναι "ελεύθερα πνεύματα"?

  Έτσι πρέπει να είναι τα "ελεύθερα" πνεύματα ?
  Αν θεωρείς ότι έτσι πρέπει να είναι...όχι,ευχαριστώ....προτιμώ να μην είμαι "ελεύθερο πνεύμα".....

  @ ΠΕΧΛΙΒΑΝ....βλέπω πιστεύεις στον διάλογο και σέβεσαι απόλυτα τις απόψεις των άλλων!!!!

 32. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/04/2010 11:48:20

  Είναι "δυτικός" σχηματισμός, ασχέτως του ότι στους κόλπους της "δέχεται" από όλο το πλανήτη.
  Έχει και συγκρότηση, έχει και κλειστές συνεδριάσεις, απόλα έχει.
  Κυρίως όμως έχει κληρονομικώ μοναρχικώ δικαίω μεταβίβαση των εξουσιών, ξεκινησε από Κεντρική κ΄ Βόρεια Ευρώπη Ολλανδία, Αγγλία και αλλαχού... και συνέχισε στο Νέο Κόσμο, διαγράφοντας κύκλους.

 33. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 12:23:51

  ΔΗΛΑΔΗ Μπίλντερμπεργκ-τριμερής(ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΙΑΠΩΝΙΑ)κλπ.. διεθνές κεφάλαιο που θέλει να είναι ανεξέλεγκτο και να κινείται ελευθερα αλλά με έδρα πάντα τα γνωστά Ιμπεριαλιστικά κέντρα...
  κουϊζ ποιοί Ελληνάρες έχουνν κατά καιρούς συμμετάσχει στις κλειστές συνεδριάσεις της γνωστής λέσχης των ΝΈΩΝ ΗΓΕΜΌΝΩΝ (μεγαλοκαπιταλιστών-βασιλιάδων-πολιτικού προσωπικού κλπ)???

 34. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 13:03:45

  Bilderberg from 1988 onwards (Greece) 88 89 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 ____(function is at last attendance; x st - 10 years to Dec 98) AT (st) DE FR GR FI CH CN US UK PT BE Carras, Costa, Director of Companies (x st) st st st st st st x x x


  Παρακάτω, ο κατάλογος με τους 'Ελληνεςπολιτικούς κι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης, από τα 1988 ίσαμε τα 2000 (τις περισσότερες συμμετοχές από τους πολιτικούς, έχουν οι Γιώργος Παπανδρέου, 4 συνολικά με αυτήν 6-8 Μαίου 2005 στην Γερμανία και Θεόδωρος Πάγκαλος, με 3):
  Bilderberg from 1988 onwards (Greece) 88 89 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00
  (function is at last attendance; 10 years to Dec 9http://www.phorum.gr/images/smiles/icon_cool.gif AT (st)
  DE FR GR FI CH CN US UK PT BE

  Carras, Costa, Director of Companies
  David, George A. Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A.
  Andrianopoulos, Andreas, Mayor of Piraeus; former Minister of Culture x
  Argyros, Stelios, Chairman Federation of Greek Industries
  Arsenis, Gerasimos, Minister of Defense
  Christodoulou, Efthymios, Minister of Economic Affairs
  Costopoulos, Yannis S, Chairman, Credit Bank
  Couloumbis, Ted, Pres. Greek Foreign Policy Institute
  Diamandouros, P Nikiforos; National Ombudsman
  Hadjieleftheriadis, Gregory, Vice President Eletson Corporation
  Karamanlis, Kostas A. - Leader of the Opposition
  Kranidiotis, Yannos. Alternate Minister for Foreign Affairs (d. 14.9.99).
  Livanos, George P, Ship Owner
  Lyras, John C, Vice Chairman, Union of Greek Shipowners
  Manos, Stefanos, Minister of National Economy
  Mitsotakis, Constantine, Prime Minister
  Pangalos, Theodoros G., Minister for Foreign Affairs (Socialist Party) x
  Papaconstantinou, Michalis, Minister for Foreign Affairs
  Papalexopoulos, Theodore, Deputy Chairman, Titan Cement Company SA
  Papandreou, George A. - Minister for Foreign Affairs
  Peraticos, Michael C, Chairman, Pegasus Ocean Services
  Samaras, Andonis, former Minister of Foreign Affairs
  Tsoukalis, Loukas, Prof, Univ of Athens; Pres., Hellenic Centre for Eur. Studies (EKEM)
  Veremis, Thanos M. - Professor of Political History, Univ. of Athens; Pres. of Eliamep
  Vokos, Themistocles, Chairman, The Seatrade Organisation
  Zombanakis, Minos, Chair, Group for International Study & Evaluation
  (Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί και το όνομα του πολιτικού Γιάγκου Πεσματζόγλου -τακτικό μέλος της Λέσχης

  Sources:
  82(st): Steering Committee list;
  88 list: original List of Participants;
  89(st): partial Steering Committee list;
  91, 92 and 93 lists: taken from Spotlight;
  92 Steering Committee list, extracted from Armen Victorian piece in Nexus Magazine;
  94 list: original, plus Tony Gosling and Spotlight;
  95 list: Tony Gosling (Alberta Reporter) and elements from Spotlight;
  96 list: Spotlight and Tony Gosling;
  97 list: Tony Gosling, Lobster Magazine and Spotlight;
  97 Steering Committee list: original from Bilderberg Meetings
  98 list: original Participant List, and Parascope;
  99 list: Portuguese News Weekly, Tony Gosling, Big Issue/Schnews - Bilderberg Minutes, and Spotlight;
  2000 list: kindly provided by the Bilderberg Meetings;
  Ex-Steering Committee members over the last 10 years (x st) - letter to Patricia McKenna MEP from Bilderberg Meetings, 3.12.98

  ΝΕΑ ΤΑΞΗ.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 08/04/2010 19:03:36

   Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Bilderberg ταυτίζεται με τη "Νέα Τάξη". Ασφαλώς είναι κύκλοι που σε κάποιο, ίσως μεγάλο, βαθμό τέμνονται, αλλά δεν ταυτίζονται. Με την έννοια τουλάχιστον ότι δεν είναι όλοι όσοι συμμετέχουν εκεί "Νέα Τάξη". Ο Σαμαράς ας πούμε, αν και πήγε μια φορά εκεί, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν είναι "Νέα Τάξη", αλλά, αντιθέτως, η "Νέα Τάξη" δεν τον γουστάρει και πάρα πολύ, ίσως καθόλου.

   Από την άλλη, οι διοργανωτές του event πιθανότατα είναι εκλεκτοί της Νέας Τάξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.