#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2010 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλάδα: μια μετασοβιετική μπανανία σε πολιτική κρίσηΠαρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες, την αγωνιώδη προσπάθεια του τελευταίου Γενικού Γραμματέα του αποσαρθρωμένου ελληνικού Σοβιέτ, Γιώργου Παπανδρέου, να προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους δανειστές μας να μας …ξαναδανείσουν με ευνοϊκότερους τοκογλυφικούς όρους, συνειδητοποίησα το τεράστιο σφάλμα των Ευρωπαίων: μας φέρονται σαν να είμαστε μια σύγχρονη δημοκρατία σε οικονομική κρίση ενώ στην πραγματικότητα είμαστε μια μετασοβιετική δημοκρατία με αύρα Κολομβιανού καρτέλ σε πολιτική κρίση!
Διότι συγκρίνοντας τη χώρα μας με μια πρώην σοβιετική δημοκρατία των αρχών της δεκαετίας του 1990, θα βρούμε τρομακτικές ομοιότητες, που αν τις αναμείξουμε με την οικονομία των καρτέλ που ισχύει στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια, θα έχουμε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας!
Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό. Είναι βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Αυτό πρώτα από όλα έπρεπε να το πουν οι πολιτικοί μας στον ελληνικό λαό και μετά να το λέγανε και στους Ευρωπαίους. Ξεκάθαρα πράγματα.
Να εξηγήσουν στους εταίρους μας στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας το πολίτευμα είναι η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ή δημοκρατία τύπου ΜΑΤΡΙΧ.
Να τους εξηγήσουν για παράδειγμα, ότι στη χώρα μας η εκτελεστική εξουσία είναι πάνω από όλους τους νόμους, πάνω από όλους τους θεσμούς και άρχει των πάντων!
Να τους εξηγήσουν, ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, είναι ένα είδος Αιγυπτιακού τύπου ιερατείο, το οποίο βρίσκεται στο απυρόβλητο. Μπορούν να βάζουν το χέρι στα κρατικά ταμεία για το δικό τους καλό όποτε θέλουν, να κάνουν όποια παρανομία θέλουν, να συμμαχούν με την τέταρτη εξουσία των ΜΜΕ στο πλιάτσικο και να υπνωτίζουν τους πολίτες.
Να τους εξηγήσουν ότι στην Ελλάδα δεν κάνουν κουμάντο εδώ και είκοσι περίπου χρόνια οι πολιτικοί, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες, οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοπρομηθευτές του ελληνικού δημοσίου!
Με λίγα λόγια να τους πουν ότι η εκτελεστική εξουσία, η νομοθετική εξουσία, η δικαστική εξουσία και η …4η εξουσία των ΜΜΕ, είναι ΕΝΑ και το ΑΥΤΟ!
Δεν υπάρχει ελληνική δημοκρατία, αλλά μεταλλαγμένη ελληνική δημοκρατία.
Το τεράστιο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα της χώρας μας έχει όνομα:
ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΙΑ.
Πολιτικό λοιπόν το πρόβλημά μας και όχι οικονομικό.
Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους Ευρωπαίους. Οι οποίοι αντί να ζητούν περικοπές και μειώσεις μισθών και επιδομάτων και να απειλούν με πρόσθετα μέτρα τον ελληνικό λαό για να μας δανείσουν, πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ από το ανίκανο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας!
Αυτό πρέπει να είναι το αντάλλαγμα που πρέπει να ζητήσουν και όχι οικονομικά μέτρα.
Πρέπει να μας αντιμετωπίσουν με τους ίδιους όρους που αντιμετώπισαν όλες εκείνες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και να μας βοηθήσουν οικονομικά ζητώντας όμως όχι οικονομικές θυσίες από το λαό, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ και πραγματικούς δημοκρατικούς θεσμούς από τους πολιτικούς μας!
Γιατί και ο πρωτοετής φοιτητής των Πολιτικών Επιστημών γνωρίζει, ότι για να εδραιωθεί μια δημοκρατία σε μια χώρα, απαιτούνται θεσμικές διευθετήσεις, απαιτείται διαχωρισμός και έλεγχος της εξουσίας, πράγματα που λειτουργούν ανεξάρτητα από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Γιατί και ο πρωτοετής φοιτητής Οικονομικής σχολής γνωρίζει, ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μια χώρας, δεν μπορούν να τη σώσουν, αν την ίδια ώρα οι θεσμοί δεν δίνουν ισόρροπη επιρροή και δύναμη στις πολιτικές της δυνάμεις και τα οικονομικά οφέλη δεν διαχέονται σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες!
Άρα λοιπόν, οι Ευρωπαίοι και οι λοιποί δανειστές μας, πρέπει να πειστούν πρώτα, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στη διαδικασία ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ!
Ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, που μοιάζει τραγικά με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της δεκαετίας του 90 και πρέπει να χρηματοδοτηθεί με όρους που να ενισχύουν τους δημοκρατικούς της θεσμούς. Την Ελλάδα αυτή τη στιγμή την διοικεί ένα αυταρχικό καθεστώς, ένα μίγμα πολιτικών και οικονομικών οικογενειών με δομή κολομβιανού καρτέλ, το οποίο έχει αποσταθεροποιήσει επικίνδυνα της σταθερότητα της ελληνικής δημοκρατίας.
Και εδώ έχει ρόλο κομβικό η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο νέος πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς. Γιατί όπως έχει πει και ίδιος δεν χρωστάει σε ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν, καλείται σήμερα, να αναλάβει το τεράστιο έργο να πείσει τον διεθνή παράγοντα να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, αλλά με πολιτικά ανταλλάγματα της πολιτικοοικονομικής ελίτ που κυβερνάει τη χώρα και όχι με οικονομικές θυσίες από τους Έλληνες πολίτες.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι το Ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ αλλά είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Η μεταπολίτευση ως αποτυχημένη γεροντοκόρη, πρέπει να κλειστεί στο κελί της μετάνοιας, μαζί με τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου που παρέδωσε τη χώρα στην κολομβιανή οικονομική νομενκλατούρα και η αθλιότητα που κυριαρχεί σήμερα παντού, να δώσει τη θέση της στην ΕΛΠΙΔΑ.

Αναστάσιος Καζαντζίδης

http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_6278.html#ixzz0iLfqxgtf

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σταμ avatar
  σταμ 18/03/2010 14:03:53

  μπραβο!!

 2. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 18/03/2010 14:06:54

  Η "γενιά του Πολυτεχνείου" έχει σκάσει από το πολύ φαί. Κρίμα που δεν μπόρεσα λόγω ηλικίας να κρατήσω και εγώ το μικρόφωνο λιγάκι, να έχω να δώσω και στα δισέγγονά μου σαν τη Δαμανάκη και τον συριζο-εκφωνητή Παπαχρήστο που παίρνει μία τρελή σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος (νομίζω, ή μήπως την Εθνική;) + το Εφάπαξ. Και λέγεται ότι δεν πατούσε κιόλας εκεί το πόδι του.
  Αρκετά με το παραμυθάκι της γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν χορτάσαμε ακόμα;

  Άσε που πολλοί νεότεροι νομίζουν ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα! Οπως νομίζουν ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση έριξε τον τσάρο!

 3. Vag avatar
  Vag 18/03/2010 14:11:46

  Συνφωνώ απόλυτα!

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/03/2010 15:27:02

  Και πρωτοετής φοιτητής της Πολιτικής Επιστήμης θα πρέπει να γνωρίζει ότι άλλο πράγμα είναι η ¨πολιτική δημοκρατία¨ ( ελευθερία του λόγου , εκλογικά δικαιώματα ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ , δηλαδή το να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι- παραγωγοί το προϊόν του μόχθου τους με ¨δίκαια-αντικειμενικά κριτήρια.

  Να μην μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙ την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ιδιοκτησία , τον λεγόμενο ¨δημόσιο πλούτο¨, το φυσικό περιβάλλον ( ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ) και τις λεγόμενες ¨πλουτοπαραγωγικές πηγές¨ ( ότι βρίσκεται στο υπέδαφος και στις υποθαλάσσιες περιοχές ) ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ...
  --------------------------------------------------------------------

  Όσο δεν υπάρχει οικονομική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ¨πολιτική δημοκρατία¨.

  --------------------------------------------------------------------

  Οι έχοντες και κατέχοντες , οι οπαδοί της ¨απεριόριστης ατομικής πρωτοβουλίας ¨ και του δήθεν ¨αυτοδημιούργητου¨ και οι ιδεολογικοί τους κεκράκτες τύπου Τζαβέλα , Μιράντα Ξαφά , Στέφανου Μάνου , Ανδρέα Ανδριανόπουλου , Έλενα Παναρίτη , Γ. Καρατζαφέρη , Γ. Παπανδρέου -Β' , Οικογένεια Κ. Μητσοτάκη , Άννα Διαμαντοπούλου και οι γνωστές Φιλιπινέζες της δημοσιογραφίας ( μικρό δείγμα αναφέρω δεν θέλω να αδικήσω κανέναν Νέο-Κοτζαμπάση , Νέο-Φαναριώτη πολιτικό και οικονομικό ¨γιάπι" ) διαχωρίζουν έντεχνα την πολιτική από την οικονομική δημοκρατία και παράλληλα το παίζουν ¨ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ¨ ( ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ) , δηλαδή μιλάνε για ¨λιγότερο κράτος ¨ στον έλεγχο ΤΟΥ ¨ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ¨ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ - ΑΝΑΡΧΙΑ , και παράλληλα μιλούν ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ( Οργουελική - ηλεκτρονική παρακολούθηση όχι μόνο στους χώρους εργασίας , αλλά και της κρεβατοκάμαρας , περισσότερη αστυνομία και ποινική νομοθεσία στους παραβάτες των συμφερόντων τους )...και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μιλούν ακόμα και ¨Συμμετοχική Δημοκρατία¨ , διότι μέσω του ψυχολογικού πολέμου και παρέμβασης στην σημειολογία έχουν αλλοίωση , σαν προϋπόθεση της αλλοίωσης των συνειδήσεων των ευρύτερων λαϊκών μαζών , ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ - ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ...

  -----------------------------------------------------------------

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ προς τον συμπολίτη και συγγραφέα του παραπάνω άρθρου, ¨Αναστάσιο Καζαντζίδη¨ , είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ¨ΕΤΑΙΡΟΥΣ ¨ ΚΑΙ ΤΙΣ ¨ΕΤΑΙΡΕΣ ΜΑΣ ¨ ;;;

  Πως πιστεύει ότι αυτοί θα μας καταλάβουν ( ; ) όταν οι ίδιοι είναι ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ Κ Α Ι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , διότι οι Εταίρες και Νταβατζήδες -Προστάτες μας , εκτός του ότι λυμαίνονται τους λαούς τους με τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόζει και η δική μας άρχουσα ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ τάξη , κάνουν και αιματηρούς πολέμους για να εξασφαλίσουν και επιβάλλουν τα συμφέροντα τους . ¨Εμείς¨ δεν κάνουμε , απλά ¨ακολουθούμε¨ σαν Εταίρες , μήπως και μας πετάξουν κανένα παραπάνω ¨ξεροκόμματο¨ από την ληστεία των λαών όλου του πλανήτη.

  Σε ποιούς να απευθυνθούμε αγαπητέ συμπολίτη για ¨περισσότερη δημοκρατία¨ και ¨καλλίτερη διοικητική διακυβέρνηση¨ ( ; ) στις ΗΠΑ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ή σε ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ;;; Λάθος , αυτό μόνο ανέκδοτο μπορεί να είναι. Τι περιμένεις , να μας στείλουν και άλλους Ρόντος , ή τον Χατζημαρκάκη και Δ .Τσάτσο , για να σωθούμε ;

  Πλησιάζει όμως η 25η Μαρτίου και είναι ευκαιρία να κοντοσταθούμε και να ξαναδιαβάσουμε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ - ΤΟΝ ¨ΑΝΩΝΥΜΟ¨ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ , και να ξανασκεφτούμε γύρω από τις έννοιες ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ¨ , ¨ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ¨ , ¨ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ¨. Να προβληματιστούμε ξανά γύρω από την έννοια του ¨Ολοκαυτώματος¨ ( Μεσολόγγι , Αρκάδι , Χίος , Δίστομο , Καλάβρυτα , Χορτιάτη , Κομμένο , Κάνδανος ) που μαζί με τις λέξεις ¨Δημοκρατία¨, ¨Ελευθερία ή Θάνατος¨ , ¨Δικαιοσύνη-Νέμεσις¨ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - σε αυτή την γωνιά της Γής που λέγεται Ελλάδα. Ο Ομπάμα στην σχετική τελετή στον Λευκό Οίκο από όλες αυτές τις έννοιες διάλεξε σαν ¨πρότυπο¨ μόνο την λέξη ¨Φιλότιμο¨ ( αυτό που λέμε στην Εράσμια και Διαμαντοπούλια διάλεκτο ¨GREEK-FILOTIM" ). Τέλος πάντων ας προσθέσουμε και αυτή .

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 18/03/2010 16:54:11

  Να διευκρινίσουμε ότι στην Ελλάδα, μετασοβιετικός είναι ο δημόσιος τομέας. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αχαλίνωτα νεοφιλελεύθερος, η ονείρωξη τού Μάνου και του Ανδιρανόπουλου.

 6. man8os avatar
  man8os 18/03/2010 17:46:21

  Σωστος ο συγγραφεας. Χρειαζετε πολιτικη αλλαγη. Και την επανασταση μπορει να την κανει μονο ο Σαμααρας, για να ειναι αναιμακτη. Αν ο Σαμαρας δεν μπορεσει η δεν τολμησει, τοτε η αριστερα θα εφαρμοσει τις οικιες σε αυτην μεθοδους για να την φερει εις περας.

 7. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 18/03/2010 18:14:36

  βιασμένη ιστορία γέννησε ιερόδουλη δημοκρατία

  εύχομαι πραγματικά ο Αντώνης Σαμαράς να είναι ο άνθρωπος που αφού γέννησε την ελπίδα για κάτι διαφορετικό θα κάνει πραγματικότητα τις δικές μας απαιτήσεις για κράτος δικαίου

 8. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 18/03/2010 18:22:24

  ΝΤΑΝΤΟΝ

  Να τα πούμε όλα αυτά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Παγκόσμια Τράπεζα που θα μας δανείσει. Να μας φερθούν όπως τις μετασοβιετικές δημοκρατίες. Να μας επιβάλουν δημοκρατικούς θεσμούς και να παρακολουθούν με τους μηχανισμούς τους την πρόοδο που θα κάνουμε στον εκδημοκρατισμό της πατρίδας μας. Να ισχύσουν για την Ελλάδα όροι και συμφωνίες σαν κι εκείνες τις συμφωνίες του Ελσίνκι που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο προς την φιλελευθεροποίηση των κεθεστώτων της Ανατολικής Ευρωπης και των πρώην κομουνιστικών χωρών σε όλόκληρο τον κόσμο. Να γίνει κάτι παρόμοιο με την πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία βοήθησε οικονομικά μεν, αλλά απαίτησε την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών τους.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 18/03/2010 19:30:03

   Τι έκανε συμπολίτη ¨Αναστάσιε¨ το ¨Δ.Ν.Τ." στις ¨μετασοβιετικές χώρες" ;

   Τις βοήθησαν να εισάγουν ¨δημοκρατικούς θεσμούς και μηχανισμούς" ;

   Είναι δυνατόν να ζουμε στην ίδια χώρα , στον ίδιο κόσμο , και να προσλαμβάνουμε την πραγματικότητα τόσο διαφορετικά ; Οι διαφορετικές γνώμες και απόψεις είναι σεβαστές , εξάλλου γι΄αυτό γράφουμε σ΄ένα χώρο ΔΙΑ-λογισμού , με την προϋπόθεση ότι λειτουργεί το ¨διά¨...

   ¨Αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία¨ στις πρώην Ανατολικές χώρες , ή ξεπουλήθηκε όλη , η τεράστια δημόσια περιουσία τους , στους εντολοδόχους και βασικούς χρηματοδότεςτου Δ.Ν.Τ. , αφού πρώτα ΕΞΗΓΑΓΑΝ ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΥΓΙΕΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΩΝ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ¨;

   Για ποιους νέους , υγειής , ¨μετασοβιετικούς¨, ¨δημοκρατικούς θεσμούς¨ μιλάμε ; Για την κυβερνητική Μαφία του εμπορίου όπλων , ναρκωτικών και σωματεμπορίας στην Αλβανία , Κόσοβο και Βοσνία ; Για τις κυβερνητικές Μαφίες του υποκόσμου στην Ρωσία , Βουλγαρία και τις χώρες του Καυκάσου ; Για τους υποτελείς ( στην Γερμανία ) της Κροατίας , Σλοβενίας και Μαυροβουνίου ;

   Έχουμε τελικά τόσο διαφορετικές πληροφορίες και ενημέρωση ;

 9. Orestios avatar
  Orestios 18/03/2010 19:14:52

  Βασιλιάς θα θα είναι ο Παύλος ή ο Νικόλαος?

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Orestios 18/03/2010 20:21:21

   Η πλάκα είναι ότι το 1974 στο δημοψήφισμα βεβαίωναν τον κόσμο ότι τα λεφτά του κράτους τα τρώει ο βασιλιάς και άμα φύγει θα τρώμε με χρυσά κουτάλια! Τα έλεγαν και μερικοί της ΝΔ που είχαν γίνει αιφνιδίως "δημοκρατικοί".

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ Orestios 18/03/2010 20:55:38

   Orestios,oύτε Παύλος ούτε Νικόλαος.Τα σωστά ονόματα είναι:Νίκος,Αντρίκος και Σοφουλίνι.

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/03/2010 19:31:39

  Το θέμα δεν είναι να πείσει ο Σαμαράς τους Ευρωπαίους. Να τους πείσει να κάνουν, τι; Να υποστηρίξουν αυτό το σαθρό δημιούργημα; Αν αληθεύουν όσα λέει η ανάρτηση (κατά τη γνώμη μου αληθεύουν σε ποσοστό 80-90%), τότε η μόνη λύση που έχουμε είναι η χρεωκοπία, μπας και μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση οι υπόλοιποι. Σε καιρούς χρεωκοπίας το πιο λογικό είναι ότι όλοι αυτοί θα έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν το φαί εις βάρος της χώρας (αν και τίποτε δεν αποκλείεται). Χρειάζεται ολικό γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο.

  Μακάρι να σωζόταν το πράγμα από μέσα. Σώζεται όμως; Εδώ βλέπουμε ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο σε μια ΝΔ στην οποία υποτίθεται ότι εξελέγη πανίσχυρος. Πώς θα μπορέσει να κάνει κουμάντο σε μια τέτοια Ελλάδα; Χρειάζονται τομές, οι οποίες δεν ξέρουμε αν γίνονται. Το "πραξικόπημα νομιμότητας", για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ μέσα. Θα το κάνει; Δεν ξέρω, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος, βλέποντας πώς κινείται η ΝΔ.

  Και αυτό ξέρετε είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος. Να χάσουμε την πίστη μας όχι στο πρόσωπο Σαμαράς, αλλά στις δυνατότητές του.

 11. Sir Μπι-Μπι avatar
  Sir Μπι-Μπι 18/03/2010 21:57:08

  Death or Freedom the only way to get out of the misery, too much bla bla is not enaugh .......action is the word ......motions is the way......

 12. Mαρινα avatar
  Mαρινα 19/03/2010 23:02:10

  Δηλαδη εκτος απο Γιωργο και Νικο, υπαρχουν και... Ανδρικος και Σοφουλινι????????????????????????????????????

 13. Mαρινα avatar
  Mαρινα 19/03/2010 23:03:58

  Σερ Μπι Μπι,σωστα,μα πωωωωωως???????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.