#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/08/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλάδα και Κύπρος προσφέρουν αμυντικό βάθος στο ΙσραήλΟι στρατηγικές προεκτάσεις της συνεργασίας με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς τίθενται επί τάπητος στις επαφές του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ενέργεια, άμυνα, επενδύσεις, τεχνολογία, τουρισμός, γεωργία, αποτελούν τομείς στους οποίους η εμβάθυνση των σχέσεων επιδιώκεται και από τις δύο πλευρές.

 

 

Το θέμα της ενέργειας απασχολεί ιδιαίτερα τις δύο πλευρές καθώς τα κοιτάσματα που ανακαλύπτονται αλλάζουν ριζικά τους συσχετισμούς στην περιοχή. Ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα διοχετευθεί μέρος του κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω αγωγού ή με πλοία, η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέρος της ενεργειακής αλλά και της ευρύτερης γεωπολιτικής εξίσωσης στην περιοχή.

 

Ισραηλινές εταιρείες προτίθενται να συμμετάσχουν και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ήδη από την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα σημεία. Η ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, επίσης ανήκει στο πεδίο του ισραηλινού ενδιαφέροντος.

 

Το Ισραήλ, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, θεωρεί την Ελλάδα χρήσιμο και κρίσιμο εταίρο σε μια Ανατολική Μεσόγειο η οποία βυθίζεται στην αστάθεια. Οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις και η εν γένει σύσφιγξη των αμυντικών σχέσεων καταδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι Ισραηλινοί σε αυτόν τον τομέα.

Η προσπάθεια του Τελ Αβίβ να αποκαταστήσει διαύλους με την Αγκυρα, ακόμα και αν ευοδωθεί δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αποκατάσταση σχέσης πλήρους εμπιστοσύνης. Ο περίγυρος παραμένει εχθρικός για το Ισραήλ και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

 

 

Αντιθέτως, εφόσον προχωρήσει σε στρατιωτική ενέργεια κατά του Ιράν στο ορατό μέλλον, όπως φαίνεται ότι σχεδιάζει, οι συνθήκες ασφαλείας θα επιδεινωθούν, ενώ η «αραβική άνοιξη» ούτως ή άλλως ριζοσπαστικοποιεί το περιβάλλον. Ο δε εμφύλιος στη Συρία δεν πρόκειται να οδηγήσει σε καλύτερη, για το Ισραήλ, επόμενη μέρα από άποψη συσχετισμού δυνάμεων στο συριακό έδαφος, καθώς τα ακραία ισλαμικά στοιχεία ενισχύονται.

 

Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό, το Ισραήλ βλέπει στην Κύπρο και την Ελλάδα το αμυντικό βάθος που λόγω γεωγραφίας του λείπει ως κράτος. Εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν και σε ό,τι αφορά στην αμυντική βιομηχανία όπου οι Ισραηλινοί αναζητούν τρόπους συνεργασίας, η οποία αν προχωρήσει ανοίγει δρόμους σε ένα πεδίο που για ευνόητους λόγους θα έπρεπε να απασχολεί την Ελλάδα.

 

Αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον στον αγροτικό τομέα και ενδεικτικό είναι ότι στη συζήτηση με διευρυμένη σύνθεση που έγινε μετά τη συνάντηση των κυρίων Παπούλια και Πέρες, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και από ισραηλινής η υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ορίτ Νοκέντ.

 Λάμπρος Καλαρρύτης στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher avatar
  Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher 07/08/2012 13:05:09

  Και οι Υπουργοί Γεωργίας παρόντες. Τ καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε. Το Ισραήλ έχει τιθασεύσει ένα πολύ πιο ακραίο κλιματολογικό περιβάλλον από το δικό μας και έχει μια γεωργική τεχνολογία (e.g. Irrigation, greenhouse crops )παρασάγγας μπροστά από την Ελλάδα που μέχρι τώρα μόνο με τριτοκοσμικές χώρες και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έκανε επιστημονικές συνεργασίες. Μόνο από τους καλλίτερους σου έχεις τη ευκαιρία να μάθεις κάτι. Το ότι είναι παμπόνηροι οι Εβραίοι είναι γνωστό. Δεν είναι οι μόνοι όμως. Ένας Καθηγητής μας στην πάλε ποτέ Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή μας είχε πει μια ιστορία με ένα Εβραίο Καθηγητή που προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί. Οπως μας είπε, του απάντησε με μια πολύ σύντομη γραφή: Three are the sneakiest races on Earth: The Jews, the Napolitans and the GREEKS! Καθαρά χαρτιά, και ανοιχτά μάτια χρειάζονται και μόνο οφέλη μπορείς να περιμένεις από έναν Εβραίο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher 07/08/2012 14:57:24

   Πρέπει κάποτε να έγινε κάποια "διαρροή" και να εξαπλώθηκε προς το Αιγαίο και το Τυρηννικό πέλαγος το "εβραïκό γονίδιο" (που έλεγε πέρισυ ο τραπεζίτης κ. Ζάρατσιν στο Βερολίνο).
   Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει άραγε άποψη για τις "sneakiest races" ;

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ Ο Θείος 07/08/2012 15:19:59

    Οι σύγχρονοι Εβραίοι δεν έχουν φυλετική συνάφεια με τους βιβλικούς, οπότε για ποια γονίδια συζητάμε;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Kραντωρ 07/08/2012 15:24:59

     Φυσικά συμφωνώ απολύτως, ειρωνικό ήταν...
     Ο Ζάρατσιν πιστεύει ότι έχουν συνάφεια, αλλά τραπεζίτης που συγγράφει επί παντός επιστητού είναι. Όχι βιολόγος !

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Kραντωρ 07/08/2012 15:28:29

     Της αρκούδας το κάγγελο !!!
     "All Jews share a certain gene": German banker sparks outrage with 'stupid' comments.

     h**p://www.dailymail.co.uk/news/article-1307188/Jews-share-certain-gene-German-banker-Thilo-Sarrazin-sparks-outrage.html

   • Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher avatar
    Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher @ Ο Θείος 07/08/2012 16:12:06

    Θείε, είσαι 'άτιμη ράτσα'!......
    Καλό απόγευμα!....

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher 07/08/2012 17:31:38

     Many Thanks !!!
     Τους χαιρετισμούς μου στο όμορφο Οντάριο και πανέμορφες τις λίμνες του.
     h**p://www.youtube.com/watch?v=qOv9nwuC67Y

 2. Nik avatar
  Nik 07/08/2012 13:47:50

  Πριν αρχίσουμε τα περί πονηρών Εβραίων κλπ, ίσως να σκεφτούμε ότι ο μόνος λόγος που κατάφεραν να βγουν μπροστά στην γεωργία είναι επειδή εφάρμοσαν την Αριστοτελική επιστημονική μέθοδο σε κάτι που εμείς περιφρονούμε και αφήνουμε στα χέρια των "βλάχων". Η αρχή "δια του πειράματος το αποτέλεσμα" ισχύει και στην γεωργία, πρωτίστως σε αυτήν αν θέλεις να είσαι σοβαρή παραγωγός χώρα.

  • Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher avatar
   Dr. A. P. Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada; Agricultural Researcher @ Nik 07/08/2012 16:13:53

   Καμία διαφωνία!

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 07/08/2012 16:09:47

  Το Ισραήλ και να μην του το δώσεις το στρατηγικό βάθος θα το πάρει μόνο του...

  Ο Πέρεζ εδώ ως επί τι πλείστον ήρθε να πιέσει για τις αποκρατικοποιήσεις. Βαρέθηκαν τα "λόμπυ", θέλουν χρήμα, περιουσία ζεστή...

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 07/08/2012 17:19:13

  διαθέτουμε όχι μόνο βάθος αλλά καί τεράστιο εύρος......

 5. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 07/08/2012 22:45:27

  Εδώ που τα λέμε, σαν χώρα, είμαστε του ύψους ή του βάθους............

 6. Enzo avatar
  Enzo 07/08/2012 23:28:38

  Κύριε Παπαδοπουλε ετοιμαστητε να δεχθείτε όλη την οικογένεια εκει στον Καναδά , ήδη έχετε την σοφία , σε λίγο θα σας στείλουμε πακέτο και τους υπόλοιπους .

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ Enzo 08/08/2012 13:24:36

   Enzo, δεν σε καταλαβαίνω. Εκτός και αν εννοείς την αδελφή του την Σοφία (γράφεις 'σοφία' και με έμπλεξες), οπότε το έπιασα το μήνυμα!

 7. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/08/2012 09:36:24

  "...Ενέργεια, άμυνα, επενδύσεις, τεχνολογία, τουρισμός, γεωργία, αποτελούν τομείς στους οποίους η εμβάθυνση των σχέσεων επιδιώκεται και από τις δύο πλευρές..."
  Δεν είδα την Παιδεία μέσα εκεί. Ως ξεχωριστό κομμάτι. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αναπτυχθούν γενικότερα οι σχέσεις ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών. Όχι μόνο σε επίπεδο τεχνολογίας ...αλλά και σε επίπεδα αρχαιολογίας, φιλοσοφίας, φιλολογίας κλπ.
  Πεδίο δόξης λαμπρόν για δύο πανάρχαιους πολιτισμούς, δύο λαούς μικρούς σε μέγεθος με πολλούς εχθρούς τριγύρω τους...

  ΥΓ. Το γεγονός πως οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα (μπλε-άσπρο) δεν είναι τυχαίο...

 8. Tonia G. avatar
  Tonia G. 08/08/2012 15:57:41

  Επειδή πρέπει να θυμόμαστε τι λέμε σε αυτό το forum κατά καιρούς παραθέτω το σχόλιο μου σε περσινό άρθρο του "ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ" στις 12/07/2011 με τίτλο "ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ".

  εγραφα τότε:
  Τα συμφέροντα μας βρίσκονται πολύ πιο κοντα με αυτά των Ισραηλινών παρά με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Αν. Μεσογείου. Οι λαοί αντιμετωπίζουν επίσης πολλά κοινά θέματα με κυριότερα:
  α) και τα δυο έθνη είναι ανάδελφα στον ευρύτερο χώρο τους
  β) αριθμητικά είναι μικρότερα από των όμορων εχθρικών κρατών
  γ) και τα δυο έθνη αποτελούνται από πολίτες με πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και μορφωτική καλλιέργεια από τους γείτονες τους.
  δ) είναι τα αρχαιότερα έθνη στο γεωγραφικό τους χώρο, τα οποία διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό τις αρχαίες πολιτιστικές ρίζες και ιστορικές καταβολές.

  Συνεπώς, η συνεργασία μεταξύ τους σε κάθε επίπεδο είναι σχεδόν νομοτελειακή. Η Ελλάδα είναι φυσικός σύμμαχος του Ισραήλ και το ανάποδο. Μόνο οι “ανώμαλες”, διεφθαρμένες, δοσίλογες και αντεθνικές Κυβερνήσεις της 30τίας με τα κωλύμματα και ιδεοληψίες “έθαβαν” διαχρονικά τα συμφέροντα του Ελληνισμού προασπίζοντας τα συμφέροντα κάθε τριτοκοσμικού που με την πρώτη ευκαιρία μας πούλαγε για πλάκα!
  *Βάζω στο τραπέζι την Εθνική μας Υπόθεση των Γερμανικών Επανορθώσεων όπως και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την περίοδο 1914-1922 από τους Τούρκους. Δυο υποθέσεις που πρέπει η Ελλάδα να εμπλέξει ενεργά το Ισραήλ…
  Για να κατακτήσουμε επιτέλους τη συγγνώμη και τα υλικά ανταλλάγματα που οι δυο παραπάνω λαοί μας χρωστάνε.-

  Ελπίζω λοιπόν ο Αντώνης να εθεσε και τα Εθνικά μας θέματα των Γερμανικών Αποζημειώσεων και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.