#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2012 17:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελλάδα: "Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων"Ένα ακόμη ρεπορτάζ ξένου μέσου ενημέρωσης, του γερμανικού STERN, περνά γενεές δεκατέσσερις τη διαπλοκή στην Ελλάδα. Αναφέρεται σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες που κάνουν κουμάντο στη χώρα εδώ και χρόνια ενώ είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του θέματος: "Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων".

Μάλιστα, λέει ότι 2.000 οικογένειες έχουν διαμορφώσει το πολιτικό σύστημα για να κερδίζουν δισεκατομμύρια.

Σιγά τις αποκαλύψεις, θα λέγαμε εμείς και σιγά τις 2.000 οικογένειες. 200 είναι όλες κι όλες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη, πρόκειται για ένα ακόμη άρθρο που έρχεται σε συνέχεια άλλων τα οποία θέλουν να χτυπήσουν την εγχώρια διαπλοκή, προφανώς για να στήσουν το δικό τους μαγαζάκι. Ξένοι και ντόπιοι παρατρεχάμενοί τους επιχειρούν να μοιράσουν από την αρχή την πίτα. Σιγά μην την αφήσουν στα παραδοσιακά τζάκια.

Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, και συνεχίζει με την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Σπύρο Λάτση, τον Σωκράτη Κόκκαλη και την Οικογένεια Βαρδινογιάννη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 27/12/2012 18:25:16

  όλοι τους νεόπλουτοι, όλοι τους εκφράζονται με την αντρεική μαγκιά προς τη μιμή: μη σε νοιάζει τί γράφουν για σένα, αρκεί να γράφουν για σένα....
  όπως τα λέει ο Θείος παραδίπλα....

  ... αποτυχημένη, λιγδερή και φοβερά άνιση Ελληνική κοινωνία.
  Ο πολιτικός ολοκληρωτισμός είναι επιφαινόμενο: Γεννιέται πάντοτε πάνω στο έδαφος μιας κοινωνικής σήψης.
  Η πολιτική κριτική για να έχει κάποιο νόημα, προυποθέτει την κριτική της ανοίκειας αυτής κοινωνίας που φτιάξανε οι δεκαετίες της "ανάπτυξης".

 2. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/12/2012 18:36:59

  το να λειτουργούμε χωρίς τζάκια εγχώρια ή και ξένα δε παίζει έτσι?

  • Αναξίμανδρος1 avatar
   Αναξίμανδρος1 @ Βούλα Ελευθεριάδου 27/12/2012 19:38:07

   Είσαι Σοσιαλιστής?

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Αναξίμανδρος1 27/12/2012 21:24:00

    Όπως θα λέγαμε οπαδός του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος?

 3. AIK avatar
  AIK 27/12/2012 19:10:00

  Α οχι παιδια. 200 οικογένειες κάνουν κουμάντο με συνεργάτες τους τ0 65% του πληθυσμού (οι "προοδευτικοί" και η γλιτσα του "μεσαίου χώρου" συλληβδην τόσοι δεν είναι;). Οι 45000 "συνταξιούχοι" συνεργάτες τους δεν είναι;. Όσοι πούλαγαν με το καντάρι "δημοκρατία" για να ψωμίζονται συνεργάτες τους δεν είναι; Οι άχρηστοι που έπαιρναν τριπλά λεφτά από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους για να μην κάνουν τίποτα συνεργάτες τους δεν είναι;
  Απλά τα ψίχουλα ήταν για τα λιγούρια (/συνταξούλες, διορισμοί κοκ) και τα καρβέλια (προμήθειες, μίζες κοκ) για τους μεγάλους

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ AIK 29/12/2012 09:30:28

   Σωστά τους αναφέρετε όλους αυτούς. Συνεργάτες τους είναι. Αν δεν είχαν τόσους αηδιαστικούς φτωχομπιν@δες να τους στηρίζουν για να τσιμπάνε τα κόκκαλα που τους πετούσαν από το μεγάλο φαγοπότι, δε θα μπορούσαν να υπάρξουν για τόοοσο μεγάλο χρονικό διάστημα....ακλόνητοι και ήσυχοι, αφοσιωμένοι στο ...έργο τους. Την καταλήστευση της χώρας δηλαδή. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια, πολύ απογοητευτικότερη από την παραδοχή της επικράτησης της ανομίας. Η βαθύτατη σήψη εντός του συνόλου που αποτελούμε είναι το πιό θλιβερό, αυτό που καλούμαστε να παραδεχτούμε και άμεσα να καταπολεμήσουμε παντοίοις τρόποις.

 4. Midnight avatar
  Midnight 27/12/2012 20:24:45

  Έχουν να μας προτείνουν καλύτερα τζάκια; Διότι τα δικά μας καπνίζουν και χαλούν την ατιμόσφαιρα.

 5. anonymous avatar
  anonymous 27/12/2012 20:38:03

  Η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο, η Ελληνική αστική τάξη της Πόλης και της Σμύρνης καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε από μια ομάδα εκπροσώπων-αντιπροσώπων-εμπορικών πρακτορείων (όπως θέλετε πείτε τους) οι οποίοι ήταν οι dealer των ξένων συμφερόντων στη χώρα. Πρόκειται ακριβώς για τα άτομα που φωτογραφίζει το Stern.
  Τι θα κάνουν τώρα οι ξένοι; Θα τραβήξουν τις πρίζες στους δικούς τους ανθρώπους; Και που θα βρουν άλλους εξωνημένους για να κάνουν τη δουλειά τους; Ή θεωρούν ότι πλέον το παιχνίδι είναι επικίνδυνο και ότι δεν τους παίρνει να αφαιρούν πόρους από την Ελλάδα και γι αυτό θέλουν να τους τελειώσουν;

  • Vee avatar
   Vee @ anonymous 28/12/2012 01:37:14

   Μην ξεχνάς την αστική τάξη της Αλεξάνδρειας.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Vee 28/12/2012 08:52:11

    Συγγνώμη σφάλμα μου, ευχαριστώ για την υπόμνηση/επισήμανση.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ anonymous 29/12/2012 12:52:39

   Η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο, η Ελληνική αστική τάξη της Πόλης και της Σμύρνης καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε από μια ομάδα εκπροσώπων-αντιπροσώπων-εμπορικών πρακτορείων

   Ποια αστική τάξης της Πόλης και της Σμύρνης;

   Γιατί κυκλοφορούν και κάτι τέτοιοι μύθοι, του στυλ «τι είχαμε και χάσαμε»...

   Εξ αρχής, οι ελληνικές αστικές τάξεις της Πόλης και της Σμύρνής ήταν γιαλαντζί αστικές τάξεις. Υπόδουλος σε ξένη δύναμη ―την Τουρκία― δεν κάνεις «αστική τάξη».

   Ούτε αστική τάξη τύπου δυτικής Ευρώπης είχανε, ούτε εργοστάσια, ούτε παραγωγή ―εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

   Μεταπράτες και εμποράντζες ήτανε, και δουλεύανε ως ενδιάμεσοι σε διάφορες χώρες. Δηλαδή και αυτοί «εκπροσώποι-αντιπροσώποι εμπορικών πρακτορείων», όπως γράφεις.

 6. άλλα και άλλα avatar
  άλλα και άλλα 27/12/2012 21:08:19

  σήμερα ανακοινώθηκε η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης ως την Καλαμαριά , ανάδοχος η ΑΚΤΩΡ ΑΕ

  κανα τσάμικο κάτω απο την ταμπέλα δεν είδαμε πάντως όπως επί Σουφλιά

  • αναξιμανδρος avatar
   αναξιμανδρος @ άλλα και άλλα 27/12/2012 21:18:06

   Tα είπες όλα. Κομμένα τα τσάμικα τώρα Ευρωπαικό κλέψιμο πλέον. Με σαλονάτο τάκτ...Τόσα χρόνια με τους ντόπιους νταβατζήδες οι "εταίροι μας" έκαναν χρυσές δουλειές και στο τέλος χάρη σ΄αυτούς μας χρέωσαν ως τα μαλλιά χωρίς να λερώσουν τα βελούδινα χέρια τους. Τώρα θα βουτήξουν μόνοι τους στη λάσπη?

 7. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 27/12/2012 21:39:15

  Tα εισαγόμενα λαμόγια, οι αλλοδαποί μαφιόζοι, κατά των ντόπιων συμμοριών των αδίστακτων αλητών, που χρόνια τώρα σε αγαστή συνεργασία με το σάπιο πολιτικάντικο σκυλολόϊ, κατάκλεβαν και υποθήκευαν τη ζωή των ερχόμενων Ελλήνων, που δεν βαρύνονται ούτε καν με την ευθύνη της λανθασμένης ψήφου τους !!! Ούτε που πρόλαβαν ν' αρθρώσουν λέξη και βρίσκονται ήδη χρεωμένοι, κατηγορούμενοι για εγκλήματα άλλων, και βίαια διωκόμενοι από την πατρίδα τους. Τα όρνια κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Οι νταβατζήδες επίσης. Αυτοί οι αχρείοι που ορκίστηκαν να διαφυλάξουν το Σύνταγμα και να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον, πότε επί τέλους θα πληρώσουν;
  Θέλω να χαρώ που επί τέλους αποκαλύπτεται το βάθος της σήψης του κατεστημένου οχετού, μα δεν μπορώ, γιατί ταυτόχρονα με θλίβει η εγκατάσταση των νεόκοπων εκμαυλιστών της ....''κοινής γνώμης''. Αλλαγή φρουράς και μόνον, εφ΄όσον δεν υπήρξε μα ούτε και υπάρχει το σθένος και η πυγμή, να επιβάλλουμε οι ίδιοι την κάθαρση του οίκου μας.... ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ BLACKQUEEN 28/12/2012 00:21:09

   +1

 8. Orfeas avatar
  Orfeas 28/12/2012 00:54:03

  Ολα καλά αλλά όπως έγραψε έγκαιρα το ANTINEWS...¨τό έγκλημα απαίτησε καί απαιτεί όμως πρόθυμους συνένοχους!Αφέθηκαν δέ οι πολίτες νά ζούν μέ μικροπαροχές καί έρπουσα ανομία στήν ψευδαίσθηση τής ανάπτυξης.¨
  Αυτή ήταν η συνενοχή του λαού στό έγκλημα ενάντια στόν εαυτό του καί στά παιδιά του.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Orfeas 29/12/2012 13:00:04

   Ολα καλά αλλά όπως έγραψε έγκαιρα το ANTINEWS…¨τό έγκλημα απαίτησε καί απαιτεί όμως πρόθυμους συνένοχους!Αφέθηκαν δέ οι πολίτες νά ζούν μέ μικροπαροχές καί έρπουσα ανομία στήν ψευδαίσθηση τής ανάπτυξης.¨ Αυτή ήταν η συνενοχή του λαού στό έγκλημα ενάντια στόν εαυτό του καί στά παιδιά του.

   Τι να κάνει δηλαδή ο λαός; Επανάσταση; Είδες πουθενά να γίνεται επανάσταση; Στις ΗΠΑ να δείς ανισότητες και κλέψιμο που πέφτει (ένα τρις μπέιλάουτ στους λωποδύτες τραπεζικούς τους) και έχουν μόνο κάτι ψώφιες αντιδράσεις. Στη Βρετανία έχουν καταντήσει ολόκληρες περιοχές και επαρχίες τριτοκοσμικά τοπία, και δεν κουνιέται φύλλο.

   Ο λαός τι θα έπρεπε να κάνει; Κάθε φορά ψήφιζε για καλύτερα ―Μητσοτάκη για να φύγουν οι «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ», μετά Σημίτη επειδή «ήταν σοβαρός και θα έβαζε τάξη», μετά Καραμανλή «για να φύγουν τα λαμόγια» κλπ, και κάθε φορά έτρωγε τα ίδια σκ....

   Ή θεωρεί κανείς ότι ο απλός κόσμος ευημερούσε; Επειδή φύλαγε κατουρημένες ποδιές για να βρεί καμμιά δουλειά στο δημόσιο π.χ.; Γιατί, είχαν αφήσει πολλές δουλειές και επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα; Σε έβαζαν να τους προσκυνάς για να βρείς δουλειά, και μετά φταίς εσύ;;;;!!!

 9. Nik avatar
  Nik 28/12/2012 06:48:51

  Δημοσιογραφική επιτυχία θα ήταν να μας πει το περιοδικό ποιες ΔΙΚΕΣ τους εταιρείες έχουν συνάψει συνεργασίες με τους μονοπωλητές του πλούτου, και πιο σημαντικό: πόσες προτάσεις από μη προνομιούχους απέρριψαν για να διατηρήσουν επαφές με τις 2000 οικογένειες. It takes two to tango.

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 28/12/2012 08:56:34

  Αν είναι ειλικρινείς οι Γερμανοί (..μιας και μιλάμε για Στερν), να δώσουν άμεσα τις λίστες της Ζήμενς. Το ίδιο ισχύει και για τις “άλλες δυνάμεις”. Όλες οι λίστες δεκτές προς διερεύνηση, αλλά φέρτε τις

  • anideos avatar
   anideos @ Ανώνυμος 29/12/2012 07:14:32

   Οι Γερμανοι και οι Αμερικανοι πρεπει να πηραν γυρο στο 1 δις ευρω απο τη Ζιμενς για το σκανδαλο.
   Που παει να πει οτι αν θες να βρεις το δικιο σου το βρησκεις και τους καθηζεις στο σκαμνι και πληρωνουν.
   Αν περιμενουμε απ τους Γερμανους να μας πουν ποιος εφαγε λεφτα απο τη ζιμενς τοτε δεν θα το μαθουμε ποτε.
   Το γιατι ειναι πολυ απλο ουτε αυτοι δεν τους ξερουν και δεν τους ξερουν γιατι δεν τους ενδιαφερει!!!

 11. Hrthe_to_telos avatar
  Hrthe_to_telos 28/12/2012 09:18:07

  Εγραφα παλαιοτερα οτι οταν η εγχωρια διαπλοκη δει οτι τα συμφεροντα της διαχωριζονται απο την παραμονη στο ευρω, θα δειτε τετοια προπαγανδα υπερ της δραχμης που δεν θα την πιστευετε.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Hrthe_to_telos 29/12/2012 13:01:35

   Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να γίνει.

   Για την ώρα έχουμε προπαγάνδα υπερ του ευρώ και μόνο. Η δραχμή θα ωφελούσε μόνο τον άνεργο και καταχρεωμένο απλό κόσμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.