#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2010 23:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελιτίστες επαναστάτες δικάζουν το πόπολο (ανάληψη ευθύνης για την επίθεση)Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα και δηλώνοντας ότι δεν ξεχνούν συμβολικές φιγούρες των ονομαζόμενων ομάδων του αντάρτικου πόλης, όπως τους Κασσίμη, Τσουτσουβή, Πρέκα, Μαρίνο και Τεμπερεκίδη, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», υποστηρίζει, με σχετική προκήρυξη που εστάλη στο Indymedia, ότι είναι αυτή που αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση μπροστά από το μνημείο του αγνωστου στρατιώτη.

Η προκήρυξη έρχεται σε απόλυτη αντίθεση όχι απλά με τις αρχές της ιστορικής Αριστεράς, εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και με τις θέσεις της «παραδοσιακής αριστερής τρομοκρατίας». Αναδύει αέρα έντονου ελιτισμού ή και περιθωρίου, και ούτε λίγο ούτε πολύ χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία που κατά κόρον επικαλούνται οι κάθε λογής ελιτίστες πως για ό,τι παθαίνει σήμερα ο λαουτζίκος, υπεύθυνος είναι ο ίδιος. «Εμείς θεωρούμε ότι ο ψηφοφόρος είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για ότι του συμβαίνει καθώς είναι οι αποφάσεις ζωής και οι επιλογές του που διαιωνίζουν την κατάσταση του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη. Μάλιστα, σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις της 17 Νοέμβρη, η οποία θεωρούσε το «αντάρτικο πόλης» ως μέσον για την κινητοποίηση των μαζών, η συγκεκριμένη οργάνωση απαξιώνει τον λαό και, ουσιαστικά, δηλώνει αδιάφορη για το τι θα κάνει αυτός. Θέσεις απόλυτα σεχταριστικές και απομονωτικές, οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες με τις λογικές της Αριστεράς και ιδιαίτερα της κομμουνιστικής που θέλει το κόμμα-πρωτοπορία «να κολυμπάει στις μάζες». Ενώ λοιπόν, θα περίμενε κανείς από την προκήρυξη επιχειρήματα που θα στοιχειοθετούσαν την επίθεση στο Κοινοβούλιο, όπως η απαξίωση της πολιτικής και της λειτουργίας της Βουλής, τα σκάνδαλα και τις Εξεταστικές Επιτροπές που τελικώς τα συγκαλύπτουν, και την απομάκρυνση των πολιτικών από το λαό, ο συντάκτης της στρέφεται κατά του πόπολου.

«Η ιστορία έχει δείξει –αναφέρουν- ότι δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην άποψη της μάζας. Αυτός είναι ο λαός. Μια θορυβώδης μάζα με κατεβασμένο κεφάλι, ακατάπαυστη γκρίνια, κακομοιριά και ψυχολογία όχλου που υποβιβάζει την ζωή σε μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία και ακολουθία κανόνων. Δεν υπάρχει κανένας ικανός λόγος να σεβόμαστε την κρίση του και τις επιλογές του. Επιθυμούμε έναν κόσμο που ο καθένας ατομικά θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του, θα επικοινωνεί την σκέψη του, θα ανταλλάσει επιχειρήματα, θα έχει το θάρρος της άποψης του ακόμα και αν αμφισβητείται από την πλειοψηφία , χωρίς να κρύβεται πίσω από εκπροσώπους και διαμεσολαβητές».

Είναι απίστευτο, αλλά στην προσπάθειά του ο συντάκτης να αποδημήσει τη σημερινή, ούτως η άλλως απαξιωμένη Δημοκρατία σε κρίση, και έτσι, έστω και δια της τεθλασμένης να δικαιολογήσει την επίθεση στη Βουλή, στρέφεται κατά του ίδιου του λαού. Αν αυτό δεν είναι η αποθέωση του σεχταρισμού, του ατομικισμού που το ίδιο το σύστημα επιθυμεί διακαώς και το πέταμα στο καλάθι των αχρήστων της συλλογικότητας, τότε τι είναι; Κορυφαία είναι επίσης η εξής μηδενιστική και ξένη από τη λογική της Αριστεράς τοποθέτησή τους: «Το ζήτημα για εμάς είναι η αμφισβήτηση και η ρήξη με κάθε εξουσιαστικό σύστημα όσο φιλελεύθερο και αν παρουσιάζεται».

Κατά τα λοιπά, ο συντάκτης της προκήρυξης, αν και αναφέρεται στον «δημοκρατικό ολοκληρωτισμό της οικογενειοκρατίας, των μεγάλων τζακιών, των αυλικών, των ευννοούμενων, των επιχειρηματιών, των μεσαζοντων, των εργολάβων, των εκδοτών, των δημοσιογράφων και των γκάλοπ», ούτε μια φορά δεν παραθέτει τη λέξη διαπλοκή. Λες και δεν ξέρει ότι αυτά που παραθέτει, περιγράφονται με τούτη τη λέξη που επανειλημμένως, κάποιοι έχουν αναφέρει και πολεμήσει, και βέβαια το έχουν πληρώσει ακριβά. Ο συντάκτης επίσης, στρέφεται, εμμέσως πλην σαφέστατα κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, και της Αστυνομίας («αμερικανοαναθρεμένοι υπάλληλοι του υπουργείου αστυνομίας»).

Όσον αφορά τον τρόπο που κτύπησαν, επιβεβαιώνουν ανοικτά το ρεπορτάζ του Antinews ότι χάρις στα κενά που υπήρχαν στα μέτρα ασφαλείας μπροστά από το μνημείο, στάθηκε δυνατή η επιτυχία της επίθεσης (Οι «βόμβες των οκτώ» και οι κάδοι της ανασφάλειας http://www.antinews.gr/?p=30514). «Κάθε μέρος έχει το τρωτό του σημείο και η ικανοποίηση να το βρίσκουμε δεν θα μειωθεί ποτέ», γράφουν χαρακτηριστικά. Και προσθέτουν: «Απαντάμε πως η αποφασιστικότητα, το σχέδιο και η φαντασία οπλίζουν τους επαναστάτες να κατορθώνουν αυτό που παρουσιάζεται ως "ακατόρθωτο». Για την αποφασιστικότητα, μέχρι νεωτέρων διευκρινίσεων, ας συμφωνήσουμε προς το παρόν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως, οι αναφορές -εκτός από το πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα- σε άτομα της τρομοκρατίας, τα οποία συχνά είτε βρέθηκαν να κινούνται ανάμεσα στην τρομοκρατία και το ποινικό περιθώριο, είτε είχαν δεχθεί την –έμμεση- κριτική για τη δράση τους ακόμα και από τη 17Ν. Ειδικά για τον Κασσίμη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής στη Μεταπολίτευση στην AEG, υπάρχουν δύο αναφορές στην προκήρυξη. Το κτύπημα αυτό «συντροφικά» είχε κριτικάρει η 17Ν. Η αναφορά σε Κασσίμη, Τσουτσουβή (σκοτώθηκε από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στου Γκύζη στο μέσον της δεκαετίας του ’80), στον Πρέκα (νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού στην Καλογρέζα) και στον Μαρίνο (αυτοκτόνησε), γεννά ερωτηματικά. Να σημειωθεί ότι στοιχεία που συνέδεαν κύκλους του Τσουτσουβή είχαν βρεθεί στην αρχή της δεκαετίας ’90 στη γιάφκα Μαζοκόπου στα Εξάρχεια. Τέλος, στην  προκήρυξη, ο συντάκτης απαντά στον Μ. Χρυσοχοΐδη, γράφοντας ότι οι σημερινές οργανώσεις δεν είναι «συγκοινωνούντα δοχεία», ούτε έχουν ένα ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο και ταμείο. «Η "θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων" είναι καρμπόν αντιγραφή της τεχνικής της μεταπολιτευτικής "θεωρίας των σταγονιδίων". Τότε το ψέμα έλεγε, πως στις αντάρτικες ομάδες και στις κοινωνικές συγκρούσεις της εποχής συμμετείχαν χουντικοί και φασίστες με σκοπό την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας για την επάνοδο της χούντας». Δεν ξέρουμε τι ηλικίας είναι ο συντάκτης, αλλά να του θυμίσουμε ότι ο όρος «σταγονίδια» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τον στρατό και για τα «πραξικοπήματα της πυτζάμας».

Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/01/2010 21:01:00

  Ολόκληρη η προκηρυξη

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

  "...αυτή είναι η νεκρή χώρα
  αυτή είναι του κάκτου η χώρα
  εδώ τα πέτρινα είδωλα
  σηκώνονται, εδώ λαμβάνουν
  την ικεσία ενός χεριού νεκρού ανθρώπου
  κάτω από το σπίθισμα σβησμένου άστρου...


  ...μεταξυ ιδέας
  και πραγματικότητας
  μεταξύ κινησης
  και δράσης
  πέφτει η σκια
  μεταξύ αντίληψης
  και δημιουργίας
  πέφτει η σκιά

  η ζωή είναι πολύ μακριά

  μεταξύ πόθου
  και σπασμού
  μεταξύ δύναμης
  και ύπαρξης
  μεταξύ ουσίας
  και πτώσης
  πέφτει η σκια
  γιατί δικό σου είναι το βασίλειο
  γιατί δική σου είναι η ζωή
  γιατί η ζωή είναι δική σου
  δική σου


  αυτός είναι ο τρόπος
  που τελειώνει ο κόσμος
  όχι με ένα λυγμό αλλά με ένα πάταγο..."

  (μεταστροφή ποιήματος του Τ.S. Eliot για τον Γκάι Φοκς που επιχείρησε να ανατινάξει το Βρετανικό κοινοβούλιο)


  Αν ακούγεται αδιανόητο στις μέρες μας, να μιλήσει κανείς ενάντια στη δημοκρατία χωρίς να χαρακτηριστεί συντηριτικός ή φασίστας είναι γιατί η προπαγάνδα κατοικεί στα σπίτια και στο μυαλό των υποτελών της.
  Κατα τα άλλα ο δημοκρατικός ολοκληρωτισμός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα απολυταρχικά καθεστώτα. Η οικογενειοκρατία, τα μεγάλα τζάκια, οι αυλικοί, οι ευννοούμενοι, οι επιχειρηματίες, οι μεσάζοντες, οι εργολάβοι και οι εκδότες εξακολουθουν να διοικούν τη κοινωνική ζωή ενώ από τα "κάτω" ο λαός παραμένει πάντα αδικημένος αλλά και πάντα πρόθυμος να "ξεγελαστεί".

  Η κοινωνία παθητικά εξακολουθεί να τους ανέχεται και ταυτόχρονα επιθυμεί να βρεθεί στη θέση τους. Η φιλοδοξία του εύκολου πλουτισμού, της θεαματικής κοινωνικής ανέλιξης, της επαγγελματικής καριέρας, της ιδιοκτησιακής αποκατάστασης, της ασφάλειας των αντικειμένων και των διπλοκλειδωμένων πορτών είναι η υπόσχεση της δημοκρατικής ευημερίας. Έτσι οι εθελόδουλοι υποτελείς παραδίδονται στον ολοκληρωτισμό της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε δημοκρατικό φόντο. Η εκμετάλλευση της εργασίας και της ζωής εντατικοποιείται, οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, οι αστυνομίες του κόσμου στρατιωτικοποιούνται, το θέαμα κυβερνά και η εξαθλίωση υλική και άλλοτε διαννοητική και συναισθηματική είναι η επιλογή των υποτελών. Τα περισσότερα δεν είναι καινούργια. Πάνω κάτω αυτός ήταν ο πίνακας της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων υπό τον ζυγό της οποιασδήποτε εξουσίας. Σήμερα όμως η δημοκρατία χρυσώνει το κάδρο. Η δημοκρατία είναι το πραξικόπημα που δεν "κατεβάζει" τα τανκς στους δρόμους αλλά τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. Η δημοκρατία διοικεί με τη δύναμη της προπαγάνδας της. Έτσι η εργασία προστατεύεται από το σύνταγμα ως υπέρτατο δικαίωμα, οι κοινωνικές ανισότητες είναι το επίτευγμα της ελευθερίας της αγοράς και του ανταγωνισμού, η αστυνομία προστατεύει και υπηρετεί το κοινωνικό αίτημα της ασφάλειας, το θέαμα είναι ο υπερασπιστής της ελευθερίας έκφρασης και η εξαθλιωση μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του διπλανού σου, αλλά όχι τη δική σου οπότε μην νοιάζεσαι... Τώρα πλέον εν μέσω των κατασχεμένων αυτοκινήτων, των ατελείωτων ουρών διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, των βασανιστηρίων στα Α.Τ, των καινούργιων προσφορών κινητής τηλεφωνίας, των επίπεδων οθονών, των επιδομάτων ανεργίας, των ψυχολογικών προβλημάτων και της μοναξιάς, των εθνικιστικών εξάρσεων υπερηφάνειας και των απλήρωτων δόσεων, επισφραγίζεται το νέο κοινωνικό συμβόλαιο της δημοκρατίας στις δυτικές μητροπόλεις. Και το βασικότερο, όλα αυτά δεν έγιναν με το ζόρι ούτε κάτω από τις εντολές των στρατηγών κάποιας χούντας. Πρόκειται για " μεγαλειώδεις κατακτήσεις του λαού". Για αυτό υποστηρίζουμε πως η δημοκρατία είναι η τεχνική και η επιστήμη της εξουσίας να μη γίνεται αντιληπτή ως καταπίεση. Ο καπιταλισμός είναι το αφεντικό και η δημοκρατία ο εκπρόσωπος τύπου. Δεν είμαστε αφελείς να θεωρούμε πως οι " τριακόσιοι εκλεκτοί του λαού" κάνουν κουμάντο στην πραγματικότητα. Προφανώς αποτελούν τους διαχειριστές ισορροπιών ,τους κομιστές κρατικών επιταγών "τους κυρίους και κυρίες επί των τιμών". Άλλωστε οι περισσότεροι απο αυτούς δεν είναι να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Πρωταρχικός ρόλος της δημοκρατίας είναι να λειτουργεί ως προκάλλυμα της κτηνώδους μηχανής του καπιταλισμού. Αποτελεί την βιτρίνα του συστήματος στα πρότυπα της οικονομίας της νύχτας και των μαφιόζων. "Ξεπλένει το βρώμικο χρήμα", κρατάει "καθαρό το προφίλ", φροντίζει να "πληρώνονται" όλοι απο τον παρκαδόρο μέχρι τον τραγουδιστή, διαθέτει ένα στρατό μπράβων , απο την επίσημη αστυνομία μέχρι τους παρακρατικούς πράκτορες της και οι πελάτες της ( ο περήφανος λαός ) πληρώνουν πάντα στην ώρα τους.

  Σε αυτό το σημείο θα ήταν λάθος απο την πλευρά μας αν παραλείπαμε να αναφερθούμε στον αναβαθμισμένο ρόλο των δημοσιογράφων σε αυτο το νταραβέρι. Τώρα πλέον στην δημοκρατία των ημερών μας, την παραδοσιακή μεσολάβηση των πολιτικών κομμάτων, ανέλαβαν πλέον τα media. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, πως το ολοένα και μεγαλύτερο κύμα στελέχωσης πολιτικών αξιωμάτων γίνεται απο πρώην μεγαλοδημοσιογράφους ( Ρουσσόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Καννέλη, Ευθυμίου, Ντινόπουλος κ.α.). Αποτελεί μια ανασύνθεση της επικοινωνιακής στρατηγικής της δημοκρατίας. Πλέον η σύμπλευση πολιτικών και δημοσιογράφων είναι σαφής. Μπορεί στα δελτία ειδησεων και στις ενημερωτικές εκπομπές η ρητορική τους να διαφέρει, ανάλογα με το ποιός μιλάει και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, όμως πάντα αποτελεί κοινή συνισταμένη η δικαίωση και η υπεράσπιση του δημοκρατικού συστήματος. Όλες οι κουβέντες και οι διαξιφισμοί καταλήγουν εκεί. Μάλιστα για να το επιτύχουν καλύτερα εποινοούν έναν φανταστικό διάλογο μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας με τους δημοσιογράφους διαμεσολαβητές. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούν την αλήθεια της δημοκρατικής "κοινής γνώμης". Επικαλούνται την κατασκευή μιας "ακλόνητης" πλειοψηφικής αλήθειας που κανείς δεν τολμάει να αμφισβητήσει. Την αλήθεια των γκάλοπ, των δημοσκοπήσεων, των αριθμών. Έτσι η κοινή γνώμη γίνεται πελάτης των κομμάτων και τα κόμματα πελάτες της. Με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί και δημοσιογράφοι διαμορφώνουν τις κοινωνικές σχέσεις, τις ορίζουν και τις μεταλλάσουν κατα βούληση. Παράλληλα αντιστρέφονται οι σχέσεις αφού τα γκάλοπ και οι δημοσκοπήσεις που υποτίθεται πως προήλθαν απο την κοινωνία τελικά επιστρέφουν σε αυτήν , μέσω του θεάματος ,καθορίζοντας την. Έτσι ο λαός έχει πάντα δίκιο όπως και ο πελάτης.

  Σε αυτήν την ιδιότυπη πελατειακή σχέση η δημοκρατία σε συμμαχία με τα media διαμορφώνει τις κοινωνικές συμπεριφορές. Ιδιαίτερα στις μέρες μας υπάρχει μια επέκταση τηςεπιδήμιας κατανάλωσης φόβου. Απο την μια οι αμερικανοαναθρεμμένοι υπάλληλοι του υπουργείου αστυνομίας με τις ευφάνταστες δηλώσεις και τις διαρροές για τους αδίστακτους τρομοκράτες και απο την άλλη οι καυστικοί τίτλοι και τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων "για έξαρση της εγκληματικότητας" και για "βια και ανασφάλεια". Υπο αυτό το πρίσμα στριμώχνουν διαφορετικές περιπτώσεις και αντιθετικά μεταξύ τους γεγονότα όπως, ληστείες τραπεζών με τσαντιές, εμπρηστικές επιθέσεις με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών της νύχτας, απαγωγές πλουσίων με κυκλώματα πορνείας και trafficking , επικύρηξη των 3 συντρόφων με επίκύρηξη των επίδοξων δολοφόνων της Κούνεβας...

  Με αυτόν τον τρόπο αναστηλώνεται το αίτημα για ασφάλεια και παράγεται η ιδεολογία του τρόμου. Αναφέρουμε αυτα τα παραδείγματα, γιατι με αυτά ως οδηγό μπορούμε να αντιλήφθούμε ένα ποσοστό της λειτουργίας της δημοκρατίας. Όλες οι παραπάνω δηλώσεις και εξαγγελείες στην πραγματικόττητα δεν γίνονται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της "εγκληματικότητας". Εν μέρει η "εγκληματικότητα" εξυπηρετεί ορισμένα κρατικά συμφέροντα. Ο στόχος λοιπόν δεν είναι ακριβώς ούτε η ασφάλεια ούτε η τάξη αλλά η θεαματική της αντανάκλαση. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την δημοκρατία. Όταν ο θεσμικός υπουργός αστυνομίας δηλώνει οτι δεν θα μετατρέψει την αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όταν συναντιέται με φορείς της τοπικής αυτοδιοικησης για το ζήτημα της εγκληματικότητας και όταν ισχυρίζεται πως τα αστυνομικά τμήματα και η βουλή ήταν και θα παραμείνουν "αφύλακτα" υπερασπιζόμενος έτσι τις ελευθερίες της δημοκρατίας, απλά δεν λέει την αλήθεια. Γιατί στην πραγματικότητα η δημοκρατία είναι η θεαματική αντανάκλαση και το υποκαταστατο της ελευθερίας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ελευθερία όσο υπάρχει Βέβαια πέρα απο αυτά τα κόλπα και τις τεχνικές ακόμα και αν ίσχυε η δημοκρατία στην ουσία της, δεν θα καταλαβαίναμε ποτέ το αξίωμα, που επικαλείται το "αντικειμενικό" δίκιο των πολλών. Η ιστορία έχει δείξει οτι δεν πρέπει να έχουμε καμια εμπιστοσύνη στην άποψη της μάζας. Οι ανθρωποι που οικειοθελώς υιοθετούν για τον εαυτό τους τον όρο του "λαού" και μιλάνε ως κομμάτι του "εμείς ο λαός τα πληρώνουμε όλα", εγκαταλείπουν κάθε δημιουργική αυτοπεποίθηση και αφήνωνται στα πλανέματα των αρχηγών τους. Αυτός είναι ο λαός. Μια θορυβώδης μάζα με κατεβασμένο κεφάλι, ακατάπαυστη γκρίνια, κακομοιριά και ψυχολογία όχλου που υποβιβάζει την ζωή σε μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία και ακολουθία κανόνων. Δεν υπάρχει κανένας ικανός λόγος να σεβόμαστε την κρίση του και τις επιλογές του. Επιθυμούμε έναν κόσμο που ο καθένας ατομικά θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του, θα επικοινωνεί την σκέψη του, θα ανταλλάσει επιχειρήματα, θα έχει το θάρρος της άποψης του ακόμα και αν αμφησβητείται απο την πλειοψηφία , χωρίς να κρύβεται πίσω απο εκπροσώπους και διαμεσολαβητές.

  Ο ψηφοφόρος στην δημοκρατία δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με την ζωή του και το περιβάλλον του. Έχει πάντα παράπονο με κάτι, αγανακτεί, θυμώνει και διαμαρτύρεται, αλλά κάθε 4 χρόνια τυλίγει την συνείδηση του σε ένα ψηφοδέλτιο και στηρίζει για μια ακόμη φορά το σύστημα. Αναβάλλει καθοριστικές αποφάσεις για την ζωή του ως τις επόμενες εκλογές, πιστεύωντας πως κάποιος πιο κατάλληλος , πιο σωστός και πιο δίκαιος απο τον προηγούμενο θα έρθει στα πράγματα. Ουσιαστικά αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί οτι κανείς δεν είναι πιο ικανός απο τον ίδιο να διαχειριστεί την ζωή του, γιατι αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπος με το κενό της ζωής του, τα χρόνια της παραίτησης, μια ολοκληρη ζωή αιχμαλωσίας και θα πρέπει να παραδεχθεί οτι ήταν σκλάβος. Οτι υπήρξε θύμα πλάνης και κανείς ποτέ δεν είναι πρόθυμος να υποβιβάσει έτσι τον εαυτό του παραδεχόμενος κάτι τέτοιο. Προτιμάει πάντα να φταίνε οι άλλοι, οι ανίκανοι πολιτικοί, οι ξένοι, οι τρομοκράτες παρά οι ίδιος. Κανείς δεν προσβάλει τον μικροεγωισμό του, παρόλο που τον υπόλοιπο καιρό, αφήνει να του τον ποδοπατάει το σύστημα. Το ζήτημα όμως για εμάς είναι η αμφισβήτηση και η ρήξη με κάθε εξουσιαστικό σύστημα όσο φιλελευθερό και αν παρουσιάζεται. Αντιλαμβανόμαστε οτι η δύναμη για την διαχείριση των ζωών μας βρίσκεται μέσα μας και ανήκει σε εμάς το να αποφασίσουμε πως θα ζούμε. Κάτι που ο ψηφοφόρος αρνείται να αντιληφθεί.Την δύναμη του εαυτού του να υπερβεί τους φραγμούς που του τίθονται, τις απαγορεύσεις, τις ηθικές αξίες, τα ιδανικά και να ορίσει το εγώ του εκεί που θέλει ο ίδιος. Συνεπώς εμείς θεωρούμε οτι ο ψηφοφόρος είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για ότι του συμβαίνει καθώς είναι οι αποφάσεις ζωής και οι επιλογές του που διαιωνίζουν την καταστασή του.

  "...Όλα αυτά που τρομάζουν είναι απότοκα του συστήματος και αυτός που προκαλεί τον τρόμο, είναι ο ψηφοφόρος μέσα μας, που συντηρεί το σύστημα..."
  (απόσπασμα συνέντευξης του φυλακισμένου Β. Στεφανάκου)

  Μέσα σε όλα αυτά το νέο αντάρτικο πόλης "... δεν είναι μια ξερή πολιτική πρόταση, αλλα η επαναστατική διάσταση του υπαρξιακού ανθρώπινου προβλήματος. Η μετάβαση στην παράνομη δράση, ανατρέπει τα όρια της μίζερης ρουτινιάρικης επιβίωσης και πραγματώνει ένα επαναστατικό "είναι"..." (Ομάδα Επαναστατικής Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κασσίμης). Το να ξεκινάς να μάχεσαι σημαινει να πάψεις να βλέπεις τον εαυτό σου με τα μάτια του συστήματος, να μην αφήνεσαι πλέον να σε καθορίζουν οι καταναγκασμοί, να απελευθερωθείς απο τον φόβο. Αυτή η άμεση ανάγκη για απελευθέρωση μπορεί να βρεί τον εαυτό της μέσα στις αντάρτικες ομάδες και στις επαναστατικές συμμαχίες. Είναι λογικό πως ο εχθρός αντιμετωπίζει αυτα τα εγχειρήματα χρησιμοποιώντας την γλώσσα του ψεύδους και της συκοφαντίας. Δεν μας κάνει εντύπωση πως για μια ακόμα φορά η προπαγάνδα της δημοκράτιας καταφεύγει σε φτηνά τεχνάσματα όπως η "θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων". Η υποτιθέμενη ύπαρξη ενος κεντρικού διευθυντηρίου, οι μεγάλοι αρχηγοί, ο εξιδικευμένος κατασκευαστής βομβών και το κοινό επαναστατικό ταμείο, θέλουν να απομονώσουν το νέο αντάρτικο και να το παρουσιάσουν ως έργο μιας σκοτεινής κλίκας ανθρώπων με ύποπτες διασυνδέσεις. Τα πράγματα όμως στην πράξη είναι πιο απλά. Αρκεί η συνείδηση και η αποφασιστικότητα κάποιων ανθρώπων να τερματίσουν τη συνήθεια της επιβίωσης, να περάσουν απο την αντίσταση στην επίθεση, να θέσουν το ζήτημα της απελευθέρωσης, όχι στο αόριστο μέλλον για τις επόμενες γενιές , αλλά στο διαρκές εδώ και τώρα για τους εαυτούς τους και έτσι δημιουργείται μια αντάρτική ομάδα. Αλλά ο αντίπαλος θέλει να επαναλαμβάνεται η ιστορία ως φάρσα. Η "θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων" είναι καρμπόν αντιγραφή της τεχνικής της μεταπολιτευτικής "θεωρίας των σταγονιδίων". Τότε το ψέμα έλεγε, πως στις αντάρτικες ομάδες και στις κοινωνικές συγκρούσεις της εποχής συμμετείχαν χουντικοί και φασίστες με σκοπό την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας για την επάνοδο της χούντας. Και τότε υπήρχαν " σκοτεινά κέντρα αποφάσεων και κοινά διευθυντήρια". Είναι πάγια τακτική του κράτους, όταν δεν θέλει να αναγνωρίσει κάτι, να το "εξηγεί" στην κατεύθυνση που επιθυμεί το ίδιο. Η εξουσία κάνει παραχάραξη της ιστορίας επιδιώκωντας να εμποδίσει την διεύρυνση της πρακτικής του αντάρτικου. Γιατί είναι πλέον φανερό πως η ύπαρξη ενός διάχυτου αντάρτικου δικτύου σε όλη την ελλάδα, με παλιές και νέες αναρχικές εμπρηστικές οργανώσεις, με καταδρομικές εφόδους στο κέντρο των πόλεων , όπως πραγματοποιήσε το Δεκέμβρη , η οργάνωση Αναρχικοί της Πράξης στην Καβάλα, αποδεικνυεί οτι στην ελληνική καπιταλιστική επικράτεια τα μετόπισθεν δεν θα είναι ποτέ πια ασφαλή.

  Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο προαύλιο της βουλής, δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Δυο σύντροφοι προσέγγισαν το προάυλιο ενώ άλλοι δυο βρίσκονταν ως ομάδα υποστήρηξης στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο μπάτσοι που ήταν σε απόσταση 8 περίπου μέτρων απο το σημείο που αφέθηκε ο μηχανισμός και κάθονταν για αρκετή ώρα εκεί, δεν μας προβλημάτισαν και προχωρήσαμε στην τοποθέτηση του. Όσον αφορά το "απόρθητο" του μέρους, απαντάμε πως η αποφασιστικότητα, το σχέδιο και η φαντασία οπλίζουν τους επαναστάτες να κατορθώνουν αυτό που παρουσιάζεται ως "ακατόρθωτο". Ένα επιβλητικό, βασιλικής "καταγωγής", κτίριο, ο ναός της δημοκρατίας, περιβαλλόμενο απο τα πιο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και μεγάλο αριθμό αστυνομικών δεν στάθηκαν εμπόδιο στην επιλογή μας. Να προσβάλλουμε δηλαδή αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό. Κάθε μέρος έχει το τρωτό του σημείο και η ικανοποίηση να το βρίσκουμε δεν θα μειωθεί ποτέ. Τώρα όσον αφορά το επικοινωνιακό παιχνίδι της μη μετακίνησης των ευζώνων απο τον χώρο της επίθεσης, ως μια ηρωική πράξη, είναι τουλάχιστον ανακριβές. Προφανώς η αλήθεια που γνωρίζουμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και ο εχθρός είναι πως υπήρξε η μετακίνηση τους στο υπερυψωμένο προάυλιο της βουλής πρίν απο την έκρηξη ωστε να έχουν την κατάλληλη κάλυψη. Γνωρίζουμε όπως γνωρίζουν και οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας πως οποιοσδήποτε έμενε σε ακτίνα δέκα μέτρων στην καλύτερη περίπτωση θα είχε απλώς τραυματιστεί.

  Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε πως μετά απο περίπου 4 μήνες απο την υποτιθέμενη εξάρθρωση μας παραμένουμε πασιφανέστατα ενεργοί. Η επικοινωνιακή φιέστα ύστερα απο έφοδο σε φοιτητικό σπίτι μέσα στο οποίο δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα που να συνδέει την οργάνωση μας με αυτό, φανερώνει την εκδικητική τάση του συστήματος. Άνθρωποι στοχοποιούνται, άλλοι προφυλακίζονται και οι διώξεις δεν έχουν τέλος ,βάση της πολιτικής τους ταυτότητας χωρίς κανένα στοιχείο σύνδεσης με εμάς. Η οργάνωση μας δεν υπέστη κανενός είδους πλήγμα, αντίθετα ενδυναμωνόμαστε διαρκώς στα πλαίσια της Επαναστατικής Εξέλιξης. Έτσι και αλλίως οι πράξεις μας μιλάνε απο μονές τους. Απέναντι στην δημοκρατία δεν θα δείξουμε κανένα σεβασμό αλλά οργή και επίθεση.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ

  Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ

  Δεν ξεχνάμε τους Αντάρτες Πόλης και τους Ανυποτακτους Μαχητές που έχασαν την ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο σύστημα για αξιοπρέπεια και ελευθερία τον Χ.Κασσίμη, Χ. Τσουτσουβή, Μ. Πρέκα, Χ. Μαρίνο, Χ. Τεμπρεκίδη.

  Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στον Αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται φυλακισμένος στα λευκά κελιά της δημοκρατίας.


  ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΩΝ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Factorx 12/01/2010 21:27:25

   Όσο και αν προσπάθησα, αυτό το πράγμα δεν διαβάζεται.
   Μάλλον σε ιδιωτικό σχολείο πήγε ο συντάκτης και προβιβαζόταν χαριστικά.
   Το "θεαματικό" κλείσιμο μόνο διάβασα
   και δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί και η Σέχτα και οι Πυρήνες της Φωτιάς πρίν συγ-χωνευτούν με τους αλλοδαπούς Τερροριστές (επί εποχές ισχνών γκαζακίων δηλαδή)
   έχουν αυτήν την προσήλωση στον "αντάρτη Κουφοντίνα". Λες να είναι και αυτοί συνάδελφοι; Από το "αντάρτικο" εννοώ

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Jasmin 12/01/2010 21:32:16

    Δε χρειαζεται.Αλλη μια ομαδα που ονειρευεται τον εμφυλιο πολεμο.

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 12/01/2010 21:10:33

  Ισχυρίζονται πως η βόμβα ήταν δέκα μέτρα κοντά στους Ευζώνους. Το σημείο είναι τουλάχιστον τριάντα μέτρα μακριά. Προφανώς αυτοί που γράψαν την προκήρυξη δεν έχουν καμμία σχέση με την τοποθέτηση της βόμβας ούτε με τους "ευφυείς" που διέθεταν κάδο απορριμάτων στο συγκεκριμένο σημείο προς ευόδωση των εμπνεύσεών τους. Το μόνο που ελπίζω είναι να προστατευθούν οι Εύζωνοι που τους χάλασαν το σώου, καθώς φαίνεται θα είναι ο αμέσως επόμενος απευθείας στόχος...

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 12/01/2010 21:29:33

  Όπως λέει και η γενιά μου, πού..ες μπλε!

 4. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 12/01/2010 21:47:06

  Από το Google Earth:

  http://i.imgur.com/pAYNa.jpg

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΜιχΜιχ 12/01/2010 22:32:14

   νομίζω πως είναι στην πιο δω γωνία το σημείο, διότι όπως βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης, δεν ατενίζεις απευθείας το φυλάκιο του Ευζώνου αλλά μεσολαβεί το παρκάκι, άρα άλλα δέκα μέτρα ίσον τριάντα! -η αντίληψη του χώρου (μηδείς αγεωμέτρητος εισείτω...) μάλλον προσμετράται στα προτερήματα των Ελλήνων, ;)

   • ΜιχΜιχ avatar
    ΜιχΜιχ @ B.K.Σ. 13/01/2010 15:05:53

    Επίτηδες έβαλα το πιο κοντινό σημείο, για να δείξω πως λένε βλακείες για δέκα μέτρα. Το πιο κοντινό σημείο στο φυλάκιο, βρίσκεται στα είκοσι μέτρα, σύμφωνα με τη φωτογραφία.

    Συμφωνώ για τη γεωμετρία. Άρα αποδεικνύεται πως οι "Πυρήνες" είναι ανελλήνιστοι. :)

 5. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 12/01/2010 21:59:19

  Χώρος ιδεολογικοπολιτικής θολούρας, που όμως, εκφράζει τις σημερινές τάσεις της τυφλής αντίδρασης και έκρηξης μέσα σε μερίδα της κοινωνίας και ιδιαίτερα στους νέους. Απλά δείχνουν να είναι "απεγκλωβισμένοι" από τακτικές και μεθόδους τις ιστορικής ελληνικής και ξένης αριστεράς. Κινούνται σαφώς προς το αναρχικο-αριστερό, αλλά πολύ λιγότερο στο αριστερό.

  Το χαρακτηριστικό αυτό ήταν έντονο στη Μεταπολίτευση και στις δεκαετάις 80-90 στις οργανώσεις εκτός 17Ν και ΕΛΑ (Τσουτσουβής, Κασσίμης, Μαρίνος, Πρέκας). Γι'αυτό και τους επικαλούνται.

  Οπως και να'χει το ιδεολογικό στίγμα της προκήρυξης (απομόνωση από τις μάζες) δείχνει σεχταρισμό. Και αυτό οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο. Αργά ή γρήγορα και έχει αποδειχθεί ιστορικά.

  Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σημείο της ανάρτησης που γίνεται λόγος για τη γιάφκα Μαζοκόπου. Εκεί είχαν πεί οι μπάτσοι ότι είχαν βρεί στοιχεία που συνέδεαν τη γιάφκα και με τον Τσουτσουβή και με τη 17Ν.

 6. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 12/01/2010 22:07:49

  Το μόνο που κατάλαβα σίγουρα είναι πως είναι λάτρεις της ταινίας "V for vendetta".Κρίμα,δεν έχουν ιδέα ούτε από κινηματογράφο...
  ΥΓ Αλήθεια αυτή η είδηση συνδέεται άραγε μαζί τους?
  http://troktiko.blogspot.com/2010/01/e_12.html
  Factor συγνώμη για το λινκ σε άλλο σάιτ.

 7. Orestios avatar
  Orestios 12/01/2010 22:15:26

  Ξεκατινιάζονται τα φιλαράκια? Αντεξουσιαστές εκτός κυβέρνησης με αντεξουσιαστές στην Κυβέρνηση?
  Βρε, τί πάθαμε!

 8. γεωργιος avatar
  γεωργιος 12/01/2010 22:20:38

  lol που λέει και η δικη μου γενιά.

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/01/2010 22:21:38

  Γιατί ολη αυτή η υποτίμηση τού ΄λαού΄μού θυμίζει διανοούμενους τού κατεστημένου,πού μόνον αυτοί γνωρίζουν τι είναι το σωστό.??
  Διάφορους αφ΄υψηλού τύπους πού θεωρούν τον ΄λαό΄αγράμματο πλήν αυτών τών ιδίων??
  Πού λοιδωρούν οιονδήποτε διαφωνεί με την άποψή τους θεωρώντας τον ΄καθυστερημένο΄??
  Kατ΄αναλογίαν, η προκήρυξη μού θυμίζει τά ΄παιδιά΄πού αυτοί δημιούργησαν και παρέδωσαν στην κοινωνία.
  Ειναι δικό τους δημιούργημα..
  Είναι σαν τα άλλα τά ΄παδιά΄ που ανατίναζαν τον συρμό στην Κηφισιά και λοιδωρούσαν αυτούς που πήγαιναν να εργαστούν μέ ΄υπναλέο ύφος΄..
  Επικίνδυνοι ΄δάσκαλοι΄,διαλυμένα ΄παιδιά΄..
  Οι προσδιορισμοί ΄δεξιός΄ή ΄αριστερός΄δεν έχουν καμιάν αξία γι' αυτά τά φασιστοειδή ...

 10. Naruto avatar
  Naruto 12/01/2010 22:41:02

  "Οι προσδιορισμοί ΄δεξιός΄ή ΄αριστερός΄δεν έχουν καμιάν αξία"

  Fixed it for ya

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Naruto 12/01/2010 23:45:14

   Ξέχασες τά φασιστοειδή..........

   • Naruto avatar
    Naruto @ Σπύρος 13/01/2010 08:12:32

    Ουτε τα φασιστοειδη εχουν αξια, ουτε τα 2 προηγουμενα ομως.
    Γουσταρουμε να χωριζομαστε σε παραταξεις και να μαλωνουμε χωρις ιδιαιτερο λογο ενω οι καποτε εντονες γραμμες που χωριζαν τις 2 παραταξεις εχουν ξεθωριασει στο σημειο που δεν ειναι ορατεσ οι διαφορες.

 11. provato avatar
  provato 12/01/2010 22:44:12

  Λένε οι τρομοκράτες:
  ΄΄Γιατί είναι πλέον φανερό πως η ύπαρξη ενός διάχυτου αντάρτικου δικτύου σε όλη την ελλάδα, με παλιές και νέες αναρχικές εμπρηστικές οργανώσεις, με καταδρομικές εφόδους στο κέντρο των πόλεων , όπως πραγματοποιήσε το Δεκέμβρη , η οργάνωση Αναρχικοί της Πράξης στην Καβάλα, αποδεικνυεί οτι στην ελληνική καπιταλιστική επικράτεια τα μετόπισθεν δεν θα είναι ποτέ πια ασφαλή.΄΄

  Απο την συνέντευξη Καραμανλή στη Μήτρογλου πριν τις εκλογές:

  ΄΄Από εκεί και πέρα όμως, εκείνο που είδαμε είναι ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι- και το λέω έτσι καθαρά, δεν μιλούμε πια για 30 ή 50 αλλά για μερικές χιλιάδες ανθρώπους διεσπαρμένους σε όλη την Ελλάδα με δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους, που είναι προσανατολισμένοι στη βία και στην καταστροφή.΄΄

  Ο ΄΄στρατός΄΄ είναι λοιπόν έτοιμος. Η κοινωνία ανήμπορη παρακολουθεί τους φασίστες - ΄΄αντάρτες΄΄ και όσους τους ακολουθούν στον δρόμο του ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ , να γίνονται τιμητές μιας ελευθερίας που εξόφθαλμα ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ, περιμένοντας ΠΑΘΗΤΙΚΑ την επόμενη πράξη της τραγωδίας ή φαρσοκωμωδίας.

 12. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 12/01/2010 22:57:19

  Μήπως η προκήρυξη είναι απλά ακατανόητη γιατί αυτοί που την έγραψαν δεν είναι αυτό που λέμε "ιδεολόγοι"?

  Η εντυπωσή μου είναι ότι το χτύπημα είναι μια προειδοποίηση προς το Ελληνικο πολιτικο σύστημα να μη λάβει αποφάσεις που μπορεί να θίξουν τα συμφέροντα της ΚΟ.ΜΠΟ.ΣΤΑς.

  Εάν υπήρχε μια στο εκατομμύριο περίπτωση αυτοί που την έβαλαν και φυσικά αυτοί που τους διέταξαν, να ήταν άγνωστοί.. τώρα θα είχαν κατεβάσει και το στρατό στο Σύνταγμα.  Υ.Γ Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν αυτοσχέδια. Αγορασμένα από τη μαύρη αγορά δηλαδή.

  Πολύ περίεργοι αυτοί οι πυρήνες τελικά οι οποίοι αναρτούν προκήρυξη σε ιστοσελίδα που θεωρητικά έχει γίνει "τρύπια" από τη διέυθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

  Με απλά λογια οι διαχειριστές του Ιντυμέντια και οι λογαριασμοί ε-μαίλ τους πρεπει να ειναι εδω και καιρό γνωστή στην Αστυνομία.

  Ακόμα και με σοφτγουέρ των 100 Ευρω γίνεται αυτό.

  Μερικοί μας έχουν για πολλοί ΧΧΧΧ τελικά.

  Πάω και εγω να φάω μια κομπόστα μου φαίνεται.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Dubai Expatriate 13/01/2010 00:14:33

   Και εάν αναρτούν απο Internet café ?

   • Le canard avatar
    Le canard @ parsifal 13/01/2010 00:28:57

    Και εάν την δίνουν χέρι με χέρι PARSIFAL;

   • Σαος avatar
    Σαος @ parsifal 13/01/2010 09:53:27

    Πάλι θα μπορούσαν να τους βρουν. Μην ξεχνάμε πως στα περισσότερα μαγαζιά στις ημέρες μας υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Και εγώ είμαι της άποψης πως όλο το σκηνικό ήταν στημένο.

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/01/2010 23:13:29

  Η τάση αυτή (ελιτιστική) είναι αριστερή αλλά ίσως όχι συμβατή με τη ορθόδοξη επικρατούσα αριστερά που γνωρίζουμε και που βασίζεται κυρίως στο λαό ως δύναμή της. Είναι μια άποψη που έχει διατυπωθεί εν μέρει από τον Τρότσκι, τον Μαρκούζε, τον Αλφρεντ Μάγιερ κ.ά. Η πλήρης δηλαδή απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, των θεσμών της, των κομμάτων, και συνεπώς και του λαού που απαρτίζει τις συνισταμένες των προηγούμενων. Είναι μια άποψη.

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ Strange Attractor 12/01/2010 23:20:27

   Σωστό, Strange Attractor. Για τον Τρότσκι δεν θα συμφωνήσω και τόσο, διότι, ξέχωρα από τις μετέπειτα συγκρουσεις του με τον Στάλιν, ήταν γέννημα θρέμα του μπολσεβίκικου κόμματος και καθεαυτό θιασώτης του κλασσικού μοντέλου της πρωτοπορίας του κόμματος. Ισως ή μάλλον το πιθανότερο να αφορά τροσκιστικές τάσεις μετά θάνατον Τρόσκι. Αλλά και αυτές (βλέπε Πάμπλο) είχαν στόχο τα μαζικά κινήματα μέσω των μικρών ομάδων αντάρτικης (εθνικοαπελευθερωτικών κ.λ.π.) δράσης. Ομως, περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Οι εγκέφαλοι αυτών των νέων οργανώσεων δεν έχουν να κάνουν με το παραδοσιακό αριστερό (έτσι όπως ιστορικά έχει μείνει, όχι με τα υπάρχοντα δύο απο-κόμματα), ακόμα και αυτό του ΕΛΑ-17Ν. Ακόμα, κι'αν τουλάχιστον ένας που φέρεται να είναι πίσω από τους νέους είχε και πολύ στενές σχέσεις με τους δύο αυτούς χώρους που "εξάρθρωσε" ο φοβερός και τρομερός Χρυσοχοΐδης.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ krasnajia zvezda 12/01/2010 23:28:14

    Να μη ξεχνάμε ότι επί εποχής Τρότσκι, η μάζα ήταν η αγροτιά, την οποία περιφρονούσαν και απαξίωναν οι μπολσεβίκοι. Το προλεταριάτο ήταν σχετικά μικρό πληθυσμιακά και άρα το "φωτισμένο" ελιτίστικο κόμμα απευθύνονταν σε μια εξισου περιορισμένη λαϊκή κατηγορία. Το μεγάλο μέρος (80-90%) του ρωσικού λαού ήταν χωρικοί, αγρότες κλπ που θα έπρεπε να διαφωτιστούν με το έτσι θέλω και με το μαστίγιο. Μετά ήρθε ο Μάο και άλλαξε τη προσέγγιση (ξεκινώντας από τους αγρούς προς τη πόλη...).

  • Σαος avatar
   Σαος @ Strange Attractor 13/01/2010 09:49:42

   Κάτι μου θυμίζει αυτό! Α, ναι, κάποιοι «δημοκράτες» του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν πως το δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο αθρόας ελληνοποίησης δεν είναι δημοκρατικό...

 14. Νικόλας avatar
  Νικόλας 12/01/2010 23:26:07

  Είναι πάντως το κτήριο της Βουλής (ασχέτως αν είναι μικρό και καθόλου με μεγαλοπρέπεια)πολύ ωραίο και σου βγάζει μια καλοσύνη...εμένα τουλάχιστον.

 15. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 13/01/2010 00:22:03

  Και βεβαίως το κείμενό τους βρίθει ορθογραφικών λαθών...
  -συντηριτικός...
  -νοιάζεται (παλαιά γραφή)
  -προκάλλυμα
  -εποινοούν
  -επικύρηξη (δις)
  -εξαγγελείες
  -αφήνωνται
  -αμφησβητείται
  -πιστεύωντας
  -επιδιώκωντας
  και πιθανότατα κι άλλα(πέρα απ'τους τόνους...) που στη γρήγορη ανάγνωση μου διέφυγαν.
  Αν εξαιρέσεις πάντως τις ασυναρτησίες,τα κλισέ και το υπεροπτικό-αλαζονικό ύφος,τα κείμενα των "Πυρήνων" έχουν συνήθως κάποια ποιητικά χροιά...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Umberto Eco 13/01/2010 10:26:33

   Συμβουλεύτηκαν το Μέγα Ορθογραφικό Λεξικό του Στεφανάκου. Υπάρχει και το Ετυμολογικό Λεξικό του Βλαστού, αλλά είναι εξαντλημένο.
   Τους είχε πει κάποιος να προμηθευτούν το "Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής" του Σταματάκου, αλλά δεν το κατάλαβαν και βρήκαν αυτό του Στεφανάκου.
   Όταν ήταν στη Σχολή Μωραϊτη δεν διάβαζαν το μάθημά τους και η μαμά τους δεν άφηνε τον φιλόλογο να τους βάλει κακό βαθμό για να μην πάθουν ψυχολογικό τραύμα.

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ Umberto Eco 13/01/2010 10:28:51

   Το "νοιάζεται" γιατί είναι λάθος; Δεν το κατάλαβα. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

 16. Le canard avatar
  Le canard 13/01/2010 00:26:50

  Μπα, ο Στεφανάκος σε ρόλο ιδεολογικού ινστρούχτορα; Ο Στεφανάκος, ο άνθρωπος της νύχτας, που είχε λαδώσει τη μισή αστυνομία για να κάνει ανενόχλητος τις δουλειές του (μέχρι και νόμιμη ταυτότητα του είχαν εκδώσει), παράγει και ιδεολογία, την οποία πρέπει μια τρομοκρατική οργάνωση να υϊοθετήσει και να προβάλλει; Πολύ θολούρα έχει πέσει συντρόφιααααααα!!!!

  Και δεν ξέρω εάν ο Χρυσοχοΐδης έχει δίκιο που μιλάει για συγκοινωνούντα δοχεία "επαναστατών"-ποινικών, αλλά εσείς κάνετε τα πάντα για να πείσετε ότι έχει δίκιο. Μια με τον Ριτζάϊ και τον Παλαιοκώστα, τους άλλους μεγάλους επαναστάτες-Ρομπέν των Δασών, την άλλη με τον Στεφανάκο, ρε τι σύγχυση είναι αυτή; Μπας και η επανάσταση ξεκινήσει από τον Κορυδαλλό και δεν το έχουμε πάρει είδηση; Α ρε τυχερέ Κουφοντίνα.

  Τσικό της τρομοκρατίας μπορεί να είναι κάποιο νέο αίμα που μπήκε. Βέβαιον είναι ότι η γριά η κότα (και εκτός Κορυδαλλού) έχει το ... ζουμί.

  Τώρα, τα περί Συνωμοσίας των Πυρήνων, κ.λ.π., τι να σχολιάσει κανείς; Ποιός άραγε πιστεύει ότι η ομαδούλα αυτή εξακολουθεί ακόμα να δρά και ότι δεν χρησιμοποιείται απλά από άλλους η ταμπέλα της.

  Αλλά ρε συντρόφια, πρώτη φορά βλέπω να επιβεβαιώνουν υποτίθεται συνωμότες τρομοκράτες τα λεγόμενα του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ περί συγκοινωνούντων δοχείων. Το'χετε κάνει μια φορά χτυπώντας την Εθνική Ασφαλιστική, τώρα το ξανακάνετε με τον πιο μπουνταλάδικο τρόπο.

  Που'σαι ρε Κάρλος να τους μάθεις το Αλφαβητάρι της πραγματικής τρομοκρατίας... του να γαμάς όλον τον ΟΠΕΚ, να σε παίρνει από πίσω όλη η αυστραική αστυνομία, κι εσύ να πετάς με τους ομήρους και σε Α κλάς, ε, στην Υεμένη!!!

  • Σαος avatar
   Σαος @ Le canard 13/01/2010 09:57:44

   Έλα ντε! Ο Στεφανάκος αγωνιστής; Καλά λένε κάποιοι πως ποινικοί και «αντιεξουσιαστές» έχουν γίνει κώλος και βρακί.

 17. Le canard avatar
  Le canard 13/01/2010 00:36:45

  Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και ο ΠΡΟ-ΠΟ έχουν τεράστια ευθύνη γι'αυτό που έγινε μπροστά στον αγνωστο στρατιώτη. Αφησαν τον κάδο σκουπιδιών σαν να τους έλεγαν "ελάτε παιδιά, σας έχουμε και μέρος να την βάλετε τη βόμβα".

  Γι'αυτό κανένας δεν θα λογοδοτήσει; Ο φρούραρχος της Βουλής δεν έχει καμμία ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας; 'Η μήπως ξέρει να μας πεί γι'αυτό (και γι'αυτόν) ο πρόεδρος της Βουλής, κ.Πετσαλνικός;

  Πως είναι δυνατόν να έχουν ξηλώθεί όλοι οι κάδοι αποριμμάτων για λόγους ασφαλείας στο ΜΕΤΡΟ και μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη να τον έχουν αφήσει. Οταν μάλιστα υπήρχαν δύο φορές σε προκηρύξεις προειδοποιήσεις για κτύπημα στη Βουλή.

 18. nik avatar
  nik 13/01/2010 09:49:10

  Δεν είναι καθόλου αντίθετες με τις λογικές της Αριστεράς, απλά με κάποιες από τις στρατηγικές της.
  Η λογικής της αριστεράς ήταν πάντοτε υπέρ της πεφωτισμένης πρωτοπορίας που δεν παρασύρεται αλλά καθοδηγεί τις μάζες. Είναι γνωστή η απέχθεια του Μαρξ και του Λένιν για τους χωρικούς, τους "ηλιθίους της υπαίθρου", την εκ φύσεως αντιδραστική "τάξη των βαρβάρων" που απλά συγκυριακά θα χρησιμοποιούνταν κατά την επαναστατικη διαδικασία. Δεν ήταν τυχαίο που μετά την κατάληψη της εξουσίας η τάξη αυτή υπήρξε βασικός στόχος εξόντωσης με τους κρατικά σχεδιασμένους λιμούς που σκότωσαν εκατομμύρια Ουκρανούς και Ρώσους χωρικούς.
  Σήμερα αυτή η απέχθεια που αγγίζει το μίσος επεκτείνεται και στους "μικροαστούς" που κατά την προοδευτική ιντελιγκέντσια έχουν εξαρχής πρωτοφασιστικές τάσεις επειδή είναι θρησκόληπτοι, επειδή ανησυχούν για την εγκληματικότητα, επειδή είναι μικροϊδιοκτήτες/μαγαζάτορες/έμποροι και δε θέλουν η περιουσία τους να καίγεται κάθε τρεις και λίγο από τους ...επαναστάτες.

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ nik 13/01/2010 17:17:23

   @nik & Strange
   Μην συγχέετε πολιτικές και στάσεις απέπαντι σε τάξεις, στις συγκεκριμένες ιστορικές και κοινωνικές συγκυρίες της Ρωσίας. Ποτέ ο Μαρξισμός και εκείνο το κομμάτι του ρώσικου κομμουνιστικού κινήματος (μπολσεβίκοι-Λένιν) δεν ήταν ελιτίστες.

   Το αντίθετο. Ο κανόνας της κομμουνιστικής αριστεράς, και ιστορικά της ελληνικής αριστεράς, είναι το "κολυμπάμε στις μάζες". Ουδέποτε η δυτική και ελληνική αριστερά -πλήν εξαιρέσεων- κλείστηκαν στο καβούκι τους. Ηταν κόμματα μαζικά και πίστευαν ότι μόνον οι μάζες μπορούν να φέρουν τις αλλαγές και τις ανατροπές του συστήματος. Αυτή άλλωστε είναι η εστία τριβής με τους αριστεριστές και ιδιώς με εκείνους που ακολουθούν την τακτική της τρομοκρατίας. Ακόμα και την τρομοκρατία μπορεί να την δεχτεί σε ορισμένες περιπτώσεις η αριστερά μόνον εφόσον οδηγεί στην κινητοποίηση των μαζών (κι'αυτό έχει αλλάξει πιά). Μόνον όμως, ως ένα μέσον. Οχι σαν κύριο, και πολύ περισσότερο όχι σαν αυτοσκοπό. Η αριστερά δεχόταν ανέκαθεν ακόμα και την ένοπλη σύγκρουση. Τη μαζική όμως, όχι την σεχταριστική και περιθωριακή.

   Ναι, η αριστερά έλεγε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ενώ δεν έκρυβε ότι στόχος του ήταν η κατάληψη της εξουσίας. Η δε, εργατική τάξη είναι η κοινωνική πρωτοπορία της επανάστασης. Ναι, η αγροτιά δεν συμπεριλαμβανόταν σε εκείνα τα πρωτοπόρα κομμάτια που θα λειτουργούσαν ως κινητήριες δυνάμεις της ανατροπής του συσςτήματος, για πολλούς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους που αποτελεί άλλη κουβέντα. Την αγροτιά (διαβάστε και καμμιά παλιά θέση του ΚΚΕ, ντε) την θεωρούσαν ως κοινωνικό σύμμαχο της πρωτοπόρας εργατιάς. Τα δεδομένα του Μαρξισμού ήταν οι δυτικές αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του 19ου αιώνα. Με εργατική τάξη δηλαδή (Γαλλία-Παρισινή Κομμούνα, Γερμανία-εξέγερση Σπαρτακιστών, Αγγλία-Οικονομία, κ.ο.κ.). Στη Ρωσία οι μπολσεβίκοι στηρίχτηκαν στην εργατική τάξη των πόλεων. Και όσο κι'αν φαίνεται περίεγρο και στους αγρότες, οποίοι τότε βέβαια είχαν τηνν ιδιότητα του στρατιώτη του τσαρικού στρατού (δεν μιλάμε για την μετέπειτα τακτική της σταλινικής εξουσίας). Στην Ελλάδα επίσης, αν και το ΚΚ δημιουργήθηκε ως εργατικό κόμμα (ΣΕΚΕ, με πολούς σημαίνοντες διανοουμένους), η σχέση ΚΚΕ με αγρότες ήταν ανέκαθεν έως σήμερα πολύ στενή. Εθνικές ιδιαιτερότητες, λέγεται αυτό.

   Το εάν τα ΚΚ μετετράπησαν σε γραφειοκρατικούς εξουσιαστικούς μηχανισμούς μετά την επανάσταση, και όχι μόνον (σιγά το απρόοπτο), δεν έχει να κάνει με τον μαρξισμό αυτό καθεαυτό, αλλά με τη μετατροπή σε σύστημα κάθε επαναστάτη που πετυχαίνει το στόχο του και γίνεται εξουσία. Είναι δυστυχώς αναπόφευκτο. Για να μην μιλήσω για τους αριστεριστές και τρότσκες που σε όλη την ευρώπη σήμερα είναι βασικοί πυλώνες της σοσιαλδημοκρατίας και με κρατικές θέσεις.

   Τέλος, η αριστερά δήλωνε επαναστατική και ότι είχε στόχο την εξουσία, αλλά παντου και πάντα ήταν και μεταρρυθμιστική. Αυτό το απορρίπτουν κάθετα οι συντάκτες της προκήρυξης.

   Η νέα τρομοκρατία έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την παραδοσιακή αριστερή τρομοκρατία -τουλάχιστον αυτής, της γεννιάς του 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα- και βέβαια με τα αριστερά κόμματα.

 19. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 13/01/2010 10:27:16

  Η τρομοκρατία ήταν και παραμένει να είναι το αδίστακτο παρακράτος της αριστεράς. Τελεία και παύλα. Αν δεν ονομάσουμε το πρόβλημα δεν θα μπορέσουμε να το λύσουμε.

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ Τηλέμαχος 13/01/2010 17:21:33

   @Τηλέμαχος
   Η τρομοκρατία είναι ένα όπλο του αδύνατου απέναντι στις ισχυρές εξουσίες, όποιες κι αν είναι αυτές. Και οι ισχυρές εξουσίες στο μετεμφυλιακό κράτος, που χρησιμοποίησαν ωμές και μαζικές τρομοκρατικές μεθόδους, ήταν οι δεξιές. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Οπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το ακροδεξιό παρακράτος, το οποίο είναι και πολύ πιο βαριά οπλισμένο από τις ονομαζόμενες αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις. Παρακράτος το οποίο μάλιστα έχει πολύ βαθιές ρίζες στον κρατικό μηχανισμό και ιδίως στην ΕΛΑΣ.

 20. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 13/01/2010 12:57:59

  "…αυτή είναι η νεκρή αναρχία
  αυτή είναι του φασισμού η αναρχία
  εδώ τα πέτρινα φαντάσματα
  αποσύρονται, εδώ λαμβάνουν
  την ύβρι ενός νεκρού όπλου
  κάτω από το έρεβος μιας μαύρης οπής…

  …μεταξυ ιδεοληψίας
  και απόλαυσης του θεάματος
  μεταξύ ακινησίας
  και βολέματος
  πέφτει η σκια
  μεταξύ θολότητας
  και καταστροφής
  πέφτει η σκιά

  Ο θάνατος είναι πολύ κοντά

  μεταξύ ανικανότητας να επιθυμείς
  και τάνυσης
  μεταξύ αδυναμίας
  και ανυπαρξίας
  μεταξύ επιφαινόμενου
  και ήδη εκπεσόντος
  πέφτει η σκια
  γιατί δικό σας είναι το σκοτεινό δρομάκι
  γιατί δικός σας είναι ο θάνατος
  γιατί ο θάνατος είναι δικός σας
  δικος σας

  αυτός είναι ο τρόπος
  που άρχισε ο κόσμος
  με ένα πάταγο…

  το πώς θα τελειώσει το ξέρετε:

  με μια ικεσία να σας συγχωρήσει."

 21. παύλος avatar
  παύλος 13/01/2010 13:34:36

  Kατά τη γνώμη μου, οι ασυναρτησίες της εκάστοτε "προκύρηξης", συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης, αναδεικνύουν περίτρανα την απόλυτη κενότητα των συγγραφέων τους, την ταύτιση τους με υπερ-νεο-φασιστικά ιδεώδη που ούτως ή άλλως είναι γνωστό ότι υιοθετούνται από την συντριπτική πλειοψηφία του αυτοαποκαλούμενου αναρχικού/αντι (εξουσιαστικού) χώρου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πολιτικό ή αντιπολιτικό λόγο. Eίναι ηλίου φαεινότερο - και επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από όποια στοιχεία έχουν περισυλλεχθεί - ότι πρόκειται περί καλοαναθρεμμένων γόνων νέο - αριστεροφρόνων νεόπλουτων οικογενειών (που μάλλον πλούτισαν το 81-89), καλομαθημένων παιδιών που δεν τους έλλειψε ποτέ τίποτα, μην τυχόν και αποκτήσουν κανένα ψυχολογικό τραύμα, δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν για τίποτα στη ζωή τους (σε αντίθεση με τα παιδιά του "λαού" που τόσο λοιδωρείται αλλά που όμως χρειάστηκε από πολύ μικρή ηλικία ή να βγουν στην εργασιακή αγορά προκειμένου να δημιουργήσουν μία καλύτερη ζωή, βασιζόμενοι στα δικά τους τα χέρια και μόνο ή συνδυάζοντας εργασία και σπουδές, χωρίς χαρτζηλίκια από το μπαμπά, πληρωμένες διακοπές και ταξίδια στο εξωτερικό, παραχωρήσεις διαμερισμάτων και αυτοκινήτων και φυσικά περισσότερο χαρτζηλίκι για αγορά ενδυμάτων από καταστήματα του Kολωνακίου. Eυτυχώς υπάρχουν και παιδιά σε αυτήν τη χώρα που αναγκάστηκαν να προσπαθήσουν για κάτι στη ζωή τους και να θέσουν προτεραιότητες και στόχους, αποφεύγοντας έτσι να καταντήσουν "πεφωτισμένοι" εθνο-μηδενιστές.
  Eυχαριστούμε πολύ αλλά δεν χρειαζόμαστε τις νουθεσίες και τις κοινωνικές αναλύσεις εκείνων που πασχίζουν ζητιανεύοντας λίγη αυτο-επιβεβαίωση που ίσως και να προσδώσει έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον στην ανιαρή, άδεια και μίζερη ζωή τους.

  Eν κατακλείδι θεωρώ ότι τέτοιες ανίατες περιπτώσεις οφείλουμε να τις καταδικάσουμε στην ανυπαρξία και να μην παίζουμε το παιχνίδι τους. Aυτό τους δίνει λόγο ύπαρξης. Για τέτοια απελπισία μιλάμε. Eίμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή ίσως και να φτάνουν σε οργασμό από την ικανοποίηση που τους προσφέρουμε εμείς με το να δίνουμε αξία στα ατομικά τους αδιέξοδα. Oύτως ή άλλως οι περισσότεροι εξ'αυτών την επαύριο θα κυκλοφορούν ως γιάπηδες βορείων προαστίων με τα τζιπάκια τους στα σκυλάδικα αναπολώντας το "επαναστατικό τους παρελθόν".

  Ως εκ τούτου θα έπρεπε : α)να μην δημοσιεύεται ποτέ και πουθενά καμία προκύρηξη κανενός πικραμένου και β)να μην σχολιάζονται ποτέ on line τα πεπραγμένα τους. H πλήρης απομόνωση είναι αυτό που τους αξίζει (την έχουν ήδη επιλέξει άλλωστε) και αυτό που θα τους οδηγήσει μία ώρα αρχίτερα στον ήδη δρομολογημένο ψυχολογικό μαρασμό τους. Άλλωστε το χαρτζηλίκι από τον μπαμπά κάποτε θα κοπεί ...!

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ παύλος 13/01/2010 17:24:45

   @παύλος

   Μόνο και μόνο ο λόγος τους, δείχνει το ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκονται. Οταν νοιώθεις απομονωμένος από το λαό ως επαναστάτης που υποτίθεται ότι μάχεσαι στο όνομά του, τελείωσες. 'Η φτάνεις, όπως άλλοι στο παρελθόν, να εκτελείς, απλά, συμβόλαια. Τόσο απλό.

 22. ΛΥΤΡΩΤΗΣ avatar
  ΛΥΤΡΩΤΗΣ 13/01/2010 14:12:21

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΕΠANAΣTATEΣ ΠΟΥ ΠYPOBOΛOYΝ ΑΣXETA ΜΠATΣAKIA ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...
  1.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...
  2.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΙΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...
  3.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΠΗΚΕ 120 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΠΑΓΓΟΣ...
  4.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣTEΓNOΣ...
  5.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ...
  6.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ...
  7.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ KOTTA

  ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑ 7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣKΛHPOY KAI ΑΓNOY ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ ΛΥΤΡΩΤΗΣ 13/01/2010 17:28:38

   Σωστός ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ. Οταν παίρνεις το δρόμο του παράνομου επαναστάτη, αποφασίζεις ότι είσαι έτοιμος ακόμα και να πεθάνεις και ότι εάν την πατήσεις, θα πληρώσεις και το κόστος. Οχι, όταν πέφτεις στα χέρια του συστήματος, να χρησιμοποιείς τα νομικά παραθυράκια και διάφορους κύκλους επιρροής, για να την σκαπουλάρεις...!

 23. Γιωργος avatar
  Γιωργος 13/01/2010 19:18:41

  Να σταματησουν οι μπαμπαδες να τα χαρτζιλικονουν.Και ειδικα οι πλουσιοι
  που τα βγαζουν εις βαρος του λαου.Τα δικα τους παιδια ειναι που πνιγμενα
  στην ανια ασχολουνται με το σχετικο σπορ.Εξαλου καθε τοσο συλαμβανονται
  αλλα δεν τημωρουνται αφου ο μπαμπας και χρημα εχει και τα μεσα.
  Σιγα μη δεν ξερουν ποιοι το εκαναν.

 24. 2121 avatar
  2121 13/01/2010 19:53:51

  Τι είπε ο Κουνταρδάς για την σύλληψή του"


  "Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ:

  Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...


  ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

  *Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!

  http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_9253.html

 25. 2121 avatar
  2121 13/01/2010 20:14:45

  synexeia...
  !!!!

  Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!! Τα είχα σκεφτεί όλα για αυτή την ενέργεια που θα αποκτούσε παγκόσμιο κύρος και θα σήκωνα όλο το βάρος μόνος μου, όλη την ευθύνη. Θέλω να μεταφέρω ότι με την αγνότητα του πολεμιστή και με ένα μίσος εναντίον όλων , θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

  Θα το βρούνε από τον Θεό και πίστεψε πως δεν υπήρξε κανένας πιο ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

  «Ο λόγος που παραδόθηκα ήταν να καταγγείλω το σχέδιο εξόντωσής μου. Μήνες έξω κατέστρωσαν πολλά σχέδια για να με εξοντώσουν αλλά τα αντιλήφθηκα όλα. Με τα χρόνια απέκτησα διορατικότητα, παρατηρητικότητα. Δεν είμαι υπερβολικός , Μπόρεσα και τους ξέφυγα.

  ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.