21/02/2008 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ελευθεροτυπία» εναντίον ALTER

Όπως είχαμε προαναγγείλει (πατήστε εδώ) γίνεται της διαπλοκής το …κάγκελο. Η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε σήμερα ότι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του κ. Κλαδά βρήκε πλαστά και εικονικών τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.). Ο σταθμός είναι ως γνωστόν συμφερόντων Κουρή και Γιαννίκου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε υπεράκτια εταιρεία της Κύπρου που ανήκει σε βασικό μέτοχο του Alter και η οποία, αν και εμφανίζεται ανενεργός, φέρεται να εκδίδει τιμολόγια μεγάλης αξίας. Εάν επιβεβαιωθεί ότι από τους ελέγχους στο Alter εντοπίστηκαν πλαστά και εικονικά συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, τότε τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι υπερδιπλάσια, καθώς σ' αυτά θα προστεθούν λογιστικές διαφορές, διαφυγών ΦΠΑ, υπερημερίες κ.ά. Ποσά εξοντωτικά για το κανάλι, το οποίο ακόμα και για την κατάθεση προσφυγής στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι υποχρεωμένο, αρχικά, να καταβάλει το 25% τον προστίμου. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι έχει να λέει ο Μάκης.

Λέγεται ότι οι έρευνες στο Αllter ξεκίνησαν με καταγγελία άλλου καναλάρχη
στο πρώην ΣΔΟΕ ο οποίος κατονόμασε τους μετόχους, τα στελέχη αλλά και γνωστούς δημοσιογράφους που έπαιρναν μέρος στο κόλπο με τα πλαστά τιμολόγια (!) Οπότε η σύγκρουση Μάκη – Θέμου εξελίσσεται σε γενικευμένη σύρραξη της διαπλοκής και των εντεταλμένων της δημοσιογράφων στα κανάλια. Πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η καταγγελία για το  Αllter έγινε στον ΣΔΟΕ το 2005. Πράγμα το οποίο αν αληθεύει σημαίνει ότι όσο ο ΣΔΟΕ(ΥΠΕΕ) ελεγχόταν από τον Αλογοσκούφη, η υπόθεση θάφτηκε. Αναμένεται να βγουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στον αέρα, καθώς η κόντρα της κυβέρνησης με τους καναλάρχες μεγαλώνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 21/02/2008 22:27:25

  Εμ, όταν κλείνεις τη κάνουλα της χρηματοδοτήσεως...

  Δεν πειράζει. Καιρός να γίνει εκκαθάριση σε αυτό το κλάδο.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/02/2008 22:40:45

  Κύριοι αν κοπεί το κρατικό χρήμα θα εξυγιανθεί όλη η αγορά όχι μόνο τα ΜΜΕ. Θα πάρει όμως χρόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.