#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2010 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελέγχει κανείς τις τιμές στα ιδιωτικά θεραπευτήρια;Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου
(ο οποίος υποτίθεται ότι θέλει (!) να αλλάξει την …Ελλάδα;)

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Υγείας, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Γενική Γραμματεία καταναλωτή
Συνήγορος του καταναλωτή
ΙΝΚΑ


Η αρρωστημένη και απάνθρωπη κατάσταση στις προμήθειες των κρατικών νοσοκομείων όπου το ένα αναλώσιμο κόστιζε όσο δέκα, γίνεται εφιαλτική όταν πρόκειται για αντίστοιχες περιπτώσεις ιδιωτικών νοσοκομείων.
Εκεί τα πράγματα… αγριεύουν!!
Πρόσφατα, ασθενής εισήχθη στη θεραπευτική κλινική «Χ» για μικροεπέμβαση γυναικολογικής φύσεως διάρκειας μόλις 15 λεπτών. Όταν όμως έφτασε η ώρα της πληρωμής και ο ασθενής άκουσε το ποσό που της ζήτησαν να πληρώσει, λίγο έλλειψε να χρειαστεί να εισαχθεί και πάλι με… εγκεφαλικό επεισόδιο.
1000 ευρώ, ναι, «Χίλια» ευρώ, χρέωσαν το ένα κρεβάτι από τα τρία που είχε το δωμάτιο για παραμονή δύο ωρών.
Βέβαια… είπαν στον ασθενή ότι φεύγοντας να πάρει και το θερμόμετρο (!) που χρέωσαν…(15 ευρώ, (ανέγγιχτο στο κουτί του) καθώς και το… αντισηπτικό για τα χέρια!!
Συνολικά; Πάνω από 2.200 ευρώ.

Και αυτό ήταν το πιο πρόσφατο κρούσμα. Λίγες ημέρες νωρίτερα στο θεραπευτήριο «Ψ» μια απλή χειρουργική επέμβαση σκωληκοειδίτιδας σε ένα 12χρονο, χρεώθηκε με 4.200 ευρώ!!!

Υπάρχει επιτέλους έλεγχος από το Υπουργείο Υγείας; Διότι απ’ ότι ξέρουμε υπάρχει ένας ολόκληρος κώδικας λειτουργίας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ο οποίος πρέπει σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζεται. Εκτός αν έχει ήδη καταλυθεί το κράτος και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες «κρατικής» οντότητας

. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τα πιράνχας που λυμαίνονται τα κρατικά νοσοκομεία και να ψάξουμε λίγο και τα ιδιωτικά, διότι ή στη μία ή στην άλλη περίπτωση, ο ζημιωμένος είναι ο καταναλωτής!

Αναγνώστης
(τα ονόματα των θεραπευτηρίων μαζί με τα τιμολόγια στην διάθεση του antinews)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 21/06/2010 17:22:43

  Ελεύθερη αγορά. Κώδικας λειτουργίας χρηματικών χρεώσεων;
  Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Ας ελέγξουν σωστά τα δημόσια θεραπευτήρια που γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.
  Όσο για το "καταναλωτής".Η υγεία δεν είναι προΙόν, είναι "αγαθό", αν δεν κάνω λάθος.

 2. anonymous avatar
  anonymous 21/06/2010 17:24:22

  Κατ αρχάς οι τιμές είναι λογικές. Δεν είναι υπερβολικές. Πριν χρόνια μου έτυχε κύστη κόκκυγα σε ξένη χώρα. Τότε σε ιδιωτική κλινική που κάνει μόνο μικροεπεμβάσεις μου χρέωσαν 750 Ευρώ όλα κομπλέ. Από την αρχική εξέταση μέχρι τις τελικές αλλαγές στο τραύμα. Τώρα που τα πράγματα έχουν πάρει την ανηφόρα δεν είναι υπερβολικές οι τιμές.

  Επίσης μην ξεχνάτε ότι οι τιμές στα νοσοκομεία του δημοσίου έχουν μείνει καθηλωμένες από το 1992. Ο κακός Μητσοτάκης έβγαλε ένα ΠΔ της κακιάς ώρας με σκοπό να εξισώσει τις τιμές με το πραγματικό κόστος και στη συνέχεια να δώσει στον ασθενή το δικαίωμα να νοσηλεύεται όπου επιθυμεί, σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο. Από τότε τα πράγματα πάγωσαν, τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώθηκαν και τα ιδιωτικά παρέμειναν για τους έχοντες.

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 21/06/2010 17:46:50

  Το ταξίδι για την Αμερική μπορεί να είναι πολύ μακρύ και δύσκολο για τους περισσότερους απ'τους Έλληνες (δεξιούς και αριστερούς), αλλά να ξέρετε οτι θα πάμε όλοι μας.

  Μας αρέσει - δέν μας αρέσει !

 4. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 21/06/2010 17:48:12

  Μάλλον… ο «αξιότιμος»....Βαγιονας

 5. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 21/06/2010 19:11:31

  Οχι στη διάθεση του Antinews, στη διάθεση των αναγνωστών παρακαλώ!

  Προς τί η αυτολογοκρισία;;;

 6. μαρκος avatar
  μαρκος 21/06/2010 19:59:26

  σαφώς ΟΧΙ! δεν ελέγχει κανείς τις τιμές, ΕΙΝΑΙ ελεύθερο ΕΜΠΟΡΙΟ!!!!
  Απαράδεκτο εμπόριο πόνου και δυστυχίας!!
  στο μέσον εγχείρησης θα ρωτηθείς αν θες να πληρώσεις άλλα πόσα, για να διορθώσουν και το άλλο "κοκαλάκι" που βρήκαν με βλάβη!
  Ληστεύουν και τα ταμεία αρπάζουν κι όσα θελήσουν από τον ασθενή!!

  το τραγικότερο θα φανεί όταν η ασφάλειες υγείας θα καταρρεύσουν εντελώς, η θα "διορθωθούν" όπως πάνε να γίνουν με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς!
  Στα δημόσια (κλεφτο)νοσοκομεία τουλάχιστον δεν σε πέταγαν σαν το σκυλί στο δρόμο.
  αν δεν είσαι από κείνους που το "φυσάνε" καλύτερα μείνε ...σπίτι!!
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ μαρκος 21/06/2010 20:58:49

   Μην υπερβάλουμε. Οι υπηρεσίες υγείας έχουν ένα κόστος. Με ποιο μέτρο σύγκρισης λέτε ότι το κόστος στα ιδιωτικά είναι υπερβολικό;

   Αν θέλει το κράτος ας κάνει το εξής: Να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε κρατικές Α.Ε. και να τιμολογεί με βάση το κόστος και με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Να έχει την υποδομή να σε δέχεται αμέσως, ανάλογο ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μετά να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για τους ιδιώτες.

   Σας πληροφορώ ότι το δημόσιο νοσοκομείο θα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα. Τι να περιμένεις όμως από τους Πασόκους που μετά τη Χούντα ούτε έφτιαξαν ούτε ανακαίνισαν κανένα νοσοκομείο στην Αθήνα.

 7. Orestios avatar
  Orestios 21/06/2010 21:10:04

  Εδώ, φίλη μου στην ΝΥ για ανάταξη ώμου πλήρωσε cash 1500$. Και λίγα πλήρωσε. Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Και ο αέρας είναι τζάμπα αλλά το ρεύμα της ΑΓ είναι πανάκριβο.

 8. hot dog avatar
  hot dog 21/06/2010 23:15:07

  Ελέγχει πως δεν ελέγχει! Όσο ελέγχει η Λούκα τις τιμές στα ράφια των σουπερμάρκετ & η Μαριλίζα τη σπατάλη & τη ρεμούλα στο ΕΣΥ!!!

 9. salmonellas avatar
  salmonellas 22/06/2010 11:37:33

  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.