#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2011 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.

Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».

Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Μία ολόκληρη δεκαετία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική

Μία ολόκληρη δεκαετία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται εξάλλου  στη γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πακέτα βοήθειας.

«Η απραξία ενέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», τονίζει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στο παράδειγμα της κατάρρευσης της Lehman Brothersη οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%.

Απαντώντας στις επικρίσεις εις βάρος των ιδιωτικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών για απροθυμία να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνει ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα «κούρεμα» 21% και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή», τονίζει.

Τόσο στη συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Passauer Presse όσο και σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, ο Σόιμπλε καθιστά σαφές ότι χώρες με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα δεν λαμβάνουν λευκή επιταγή για την πρόσβαση στο μηχανισμό στήριξης, ενώ ζητά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα.

Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση που μια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια σε αντάλλαγμα θα πρέπει να παραχωρήσει τμήμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ.

Σε ενημερωτική επιστολή του προς τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης για τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο της συντονισμένης βοήθειας προς την Ελλάδα εκ μέρους του ΔΝΤ, της ευρωζώνης και ιδιωτών πιστωτών, «η ελληνική συμβολή είναι η πιο καθοριστική».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 27/07/2011 12:05:35

  Εδώ μας έχουν πλέον παντελώς γραμμένους οι αλβανοί και οι σκοπιανοί, ο σόιμπλε θα κολώσει;...

  • Απορία avatar
   Απορία @ Απορία 27/07/2011 12:15:10

   Άμα στα κράτη που κινδυνεύουν με πτώχευση από τους κερδοσκόπους υπήρχαν ηγέτες με όρχεις βαρείς θα είχαν ήδη συνασπιστεί και θα είχαν κάνει τον σόιμπλε να ζητήσει γονυπετής συγγνώμην για αυτά που λέει.

   Αλλά να συνασπιστεί ποιος; Ο Θαπατέρο που φοβάται να βγει φωτογραφία με τον παπανδρεου λες και οι αγορές περιμένουν να δουν φωτογραφίες για να αποφασίσουν τι θα κάνουν;

   ...ανθρωπάκια.

   Οπότε βρίσκει ο σόιμπλε και κάνει ότι κάνει.

 2. aplos anthropos rotaei avatar
  aplos anthropos rotaei 27/07/2011 12:15:26

  Το σχέδιο είναι άπιαστο (ο σόιμπλε δεν μιλάει μόνο για λογαριασμό του), βοηθάμε τα κράτη που έχουν ανάγκη και εκείνα εκχωρούν εθνική κυριαρχία, μετά μόλις ολοκληρώσουμε το στόχο μας διαλύουμε την ευρωπαική ένωση και μας μένουν οι επαρχίες του νότου & όχι μόνο. Πραγματικά τέλειο, όμως τι λένε οι αγγλοσάξωνες και η υπερδύναμη? δεν νομίζω ότι συμφωνούν. Πάντως εμένα πονάει πολύ η πλάτη μου από το πολύ μπιλιάρδο που παίζουν.

  • Απορία avatar
   Απορία @ aplos anthropos rotaei 27/07/2011 12:17:39

   Δεν υπάρχουν πλέον χώρες. Υπάρχουν μόνον αντικρουόμενων συμφερόντων πολυεθνικά τραπεζικά τράστ.

   • AUD avatar
    AUD @ Απορία 27/07/2011 12:23:45

    +++++++

   • aplos anthropos rotaei avatar
    aplos anthropos rotaei @ Απορία 27/07/2011 12:41:19

    Αρνούμαι να γίνω πολτός. Εάν ελέγχουμε έστω και λίγο από την φαιά μας ουσία πρέπει να βρούμε τον τρόπο και τον δρόμο να αντιδράσουμε αλλιώς ο 21ος αιώνας θα είναι η ταφόπλακα του ανθρώπινου είδους όπως το γνωρίσαμε.

    • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
     ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ aplos anthropos rotaei 27/07/2011 14:25:42

     Όσο και να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα σύνορα, τα Έθνη παραμένουν. Άνθρωποι με κοινή ιστορία και ανθρωπολογία θα ξαναβρεθούν. Το παράδειγμα των Κούρδων και των Σέρβων στο Κόσσοβο το αποδεικνύει.

 3. blue nile avatar
  blue nile 27/07/2011 12:27:44

  Ξαπολτείτε την μειοδοτική καρικατούρα που μας κυβερνά, δώστε λίγο λιμάνι στη Σύρο και μισό νησί στους Ρώσους να κάνουν ναύσταθμο (με εμπράγματες εγγυήσεις από τη μεριά τους να συνεισφέρουν στην άμυνα) και χέστε την γερμανική υπεροψία.

  • AUD avatar
   AUD @ blue nile 27/07/2011 12:37:24

   την αμερικάνικη ??? τι να την κάνουμε??

  • Enzo avatar
   Enzo @ blue nile 27/07/2011 13:30:47

   αυτο για να γινει απαιτει πολιτικους πατριωτες, οι οποιοι θα ραβουν τα παντελονια τους σε ειδικους ραφτες για να χωρανε μεσα οι μπαλες τους καθως θα ειναι μεγαλες.

  • φωνή avatar
   φωνή @ blue nile 27/07/2011 15:38:07

   Η Μέρκελ κρατάει το πολιτικό προσωπικό της χώρας στο χέρι με τη Siemens. Αυτοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τη γερμανική υπεροψία.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ blue nile 27/07/2011 17:42:10

   Και μετά ξύπνησες...Όσο υπερασπίστηκε η Ρωσία το Ιράκ και τη Σερβία, άλλο τόσο θα προστατέψει κι εμάς. Τρώτε ακόμα τα παραμύθια περί καλών Ρώσων και κακών Αμερικάνων...Η Ελλάδα είναι δυτικό κράτος, δεν έχει περιθώρια για επικίνδυνους πειραματισμούς, αλλά εσείς οι δεξιομπολσεβίκοι αδυνατείτε να το καταλάβετε...

   • φωνή avatar
    φωνή @ μεταρρυθμιστής 27/07/2011 18:17:33

    Καλά εσύ νομίζεις ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι στατικές;
    Καταρχάς δεν είναι θέμα ηθικής καλού και κακού. Ειναί θέμα του τι σε συμφέρει και τι όχι, τι είναι εφικτό και τι όχι.
    Άλλωστε στο μέλλον η απειλή της Κίνας μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις Ρωσίας-Αμερικής και να αλλάξει και η αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει ένα δυτικό κράτος και το τι δεν μπορεί.

   • Enzo avatar
    Enzo @ μεταρρυθμιστής 27/07/2011 18:49:23

    τι ειναι η Ελλαδα? Δυτικο κρατος?
    τρελος εισαι ανθρωπε μου? ρε τι κανει η ζεστη.
    ουτε ανατολη ουτε δυση ειμαστε, αλλα το σταυροδρομι τους εδω και αιωνες.

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ Enzo 27/07/2011 21:02:27

     Δεν είμαστε ούτε ανατολή ούτε δύση; Τί είμαστε δηλαδή; Ερμαφρόδιτοι; Όταν πατάς σε δυο βάρκες είτε κράτος είσαι είτε άνθρωπος στο τέλος πέφτεις στο νερό.
     Η Ελλάδα είναι η μητέρα της Ευρώπης και η Ευρώπη η μητέρα της Δύσης. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω για τους λάτρεις του Καντάφι, του Αραφάτ, του Εμβέρ Χότζα και του Στάλιν είτε αριστερούς είτε δεξιούς είτε αριστεροδεξιούς

   • ορτικι ορτικαδ avatar
    ορτικι ορτικαδ @ μεταρρυθμιστής 27/07/2011 21:06:58

    Δεν λεμε οτι η Ρωσια δεν θα εχει και αυτη συμφεροντα απο μια πιθανη συνεργασια με την Ελλαδα εννοειται αλλα θα μπορουσαμε και εμεις να σημειωσουμε καποια προοδο ,αναπτυξη.Οι επικινδυνοι πειραματισμοι ειναι αυτοι που επιτρεπουν στον καθε γερμαναρα να λεει για εκχωρηση της εθνικης κυριαρχιας και οτι η παραμονη σε αυτην την κατασταση οτι ειναι και καλη.

 4. Αγανακτησμένος μετανάστης avatar
  Αγανακτησμένος μετανάστης 27/07/2011 12:28:39

  Τι σημαίνει Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το απαιτούν με τόσο πάθος οι Γερμανοί.Ποιές θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα.Και από τους 300 Ελληνόφωνες στην βουλή καμια αντίδραση;

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Αγανακτησμένος μετανάστης 27/07/2011 14:30:08

   Σημαίνει ότι δεν έχεις εθνική ανεξαρτησία, δηλαδή δημοκρατία. Ανάμεσα σε σένα και στην εξουσία θα μπει η τρόϊκα. Μέχρι τώρα είχες κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή μόνο ψήφιζες. Τώρα θα σου αφαιρέσουν και αυτό το δικαίωμα, γιατί οι βουλευτές θα μετακομίσουν στο εξωτερικό, από το φόβο λινττζαρίσματος.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Αγανακτησμένος μετανάστης 27/07/2011 14:30:26

   Σημαίνει ότι δεν έχεις εθνική ανεξαρτησία, δηλαδή δημοκρατία. Ανάμεσα σε σένα και στην εξουσία θα μπει η τρόϊκα. Μέχρι τώρα είχες κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή μόνο ψήφιζες. Τώρα θα σου αφαιρέσουν και αυτό το δικαίωμα, γιατί οι βουλευτές θα μετακομίσουν στο εξωτερικό, από το φόβο λιντζαρίσματος.

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 27/07/2011 12:36:07

  Το βλεμμα του Σομπα λε ειναι ολα τα λεφτα.
  Πεστε μου παρακαλω τι διαφορα εχει με τον Αδολφο.
  Τα οπλα μονον λειπουν και αυτα φαινεται οτι τα αντικατεστησαν με ποιο αποτελεσματικα,τα λεφτα.Ρε 300 εκει της βουλης καντε ρε το αυτονοητο,στειλτε τον στον γερο διαολο.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ NIK THE GR 27/07/2011 12:47:07

   Λείπει το μουστάκι.

 6. Mikes avatar
  Mikes 27/07/2011 12:49:45

  Παιδιά, εγώ καταλαβαίνω άλλο πράγμα σε αυτά που λέει και το βρίσκω λογικό. Ίσως έχουμε ζαλιστεί μετά από όλους αυτούς τους μήνες μπρουρδολογίας κ ειδικών όρων αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, οι επιλογές μας είναι 2.
  Είτε γινόμαστε η 5οη Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κ σωζόμαστε από την μαμά ΕΕ, αλλά αυτό σημαίνει ότι πλέον θα κυβερνόμαστε από τις Βρυξέλλες αλλά κ οι Βρυξέλλες θα έχουν συμφέρον από εμάς είτε παίζουμε μπάλα μόνοι μας κ μας τρώει το μαύρο φίδι "ελεύθερους" (γιατί ποιος παίζει μπάλα μόνος του πλέον;).
  Σε αντιστοιχία θα μπορούσα να μας παρομοιάσω με την Ήπειρο. Είμαστε μια φτωχή περιφέρεια. Είτε θα είμαστε η άκρη της Ευρωζώνης, είτε τραβάμε μόνοι μας κουπί κ όπου μας βγάλει.
  Διαλέχτε!

  * ΥΓ Εκτός κ αν ακόμα πιστεύετε ότι όταν κλάνει ο Πάγκαλος πέφτει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Mikes 27/07/2011 14:45:01

   Να διαλέξουμε, ε; Δραχμή και πάλι δραχμή, λοιπόν!

   • σκαθάρι avatar
    σκαθάρι @ Αυριανιστής 27/07/2011 14:55:46

    Καλύτερα γερμανικό κρατίδιο παρά τη ξεφτυλισμένη δραχμή και πληθωρισμό 20%

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ σκαθάρι 27/07/2011 15:00:44

     Τουλάχιστον, τότε που είχαμε "πληθωρισμό 20%" όπως λες, ήμασταν και πιο ανταγωνιστικοί. Παρήγαμε και κάτι. Τώρα, με την ανταγωνιστικότητα δεμένη χειροπόδαρα από το T-Euro (όπως το λένε οι ναζί που θαυμάζεις), τι παράγουμε;

  • φωνή avatar
   φωνή @ Mikes 27/07/2011 15:50:01

   Σιγά ρε φίλε. Επειδή βολεύει τη Γερμανία αυτή η εκδοχή την βρίσκουμε και λογική.

   Λογικό είναι η Ευρώπη να αναγκάσει τη Γερμανία να συμορφωθεί με τον Ευρωπαϊκό όραμα, αρκετές παραφωνίες έχει κάνει σε βάρος της Ε.Ε.

   • ορτικι ορτικαδ avatar
    ορτικι ορτικαδ @ φωνή 27/07/2011 21:17:50

    Ουτε δραχμη ουτε γερμανικο κρατιδιο,αυτο που πρεπει ειναι η ΕΕ να κοψει την φορα της γερμανιας που θελει να γινει αυτοκρατορια εις βαρος αλλων χωρων γιατι την βλεπω να επιθυμει ενα ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ και οσον αφορα εμας να εχουμε ηγεσια που διαπραγματευεται και δεν κολλαει σε καμια Μερκελ.

 7. tasos avatar
  tasos 27/07/2011 12:50:43

  Μα αυτός ήταν ο σχεδιασμός εξαρχής βρε παιδιά! Από ιδρύσεως της ΕΕ-ΟΝΕ. Υποταγή των αδύνατων υπό το σκήπτρο της Γερμανίας. Επανάληψη του μοντέλου του '40 με άλλα μέσα. Ή μήπως τοποθετήθηκε τυχαία η έδρα του ευρώ στη Γερμανία (Φραγκφούρτη)? Η Θάτσερ το είχε πει από το '90: "Η Ευρωπαϊκή επιτροπή προσπαθεί με το ευρώ να καταργήσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη". Εμείς και οι άλλοι λαοί βέβαια μαθαίναμε πως "θα φάμε με χρυσά κουτάλια" με το ευρώ, "το δικό μας νόμισμα"...

 8. Περίεργος avatar
  Περίεργος 27/07/2011 13:05:12

  Μήπως απλά αποδέχεται ότι πρέπει να μας αφήσει να φύγουμε από το € που βολεύει την Γερμανία αλλά όχι εμάς ?
  Μήπως αρχίζει να καλιεργείται η οργανωμένη διάλυση του πειράματος € ??

  • tasos avatar
   tasos @ Περίεργος 27/07/2011 13:12:09

   Δε νομίζω. όποια χώρα φύγει από το ευρώ θα έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της, της χαμένης δημοκρατίας της και να χαράξει δική της πορεία και κυρίως . Δεν είναι αυτό που θέλουν σε αυτή τη φάση. Αυτοί όλοι θέλουν "global financial government and they want it fast" (για να παραφράσουμε τον απίθανο πρωθυπουργό). Η ένταξη στην ΟΝΕ του ενός νομίσματος και πιθανότατα η δημιουργία ευρωδολαρίου σε λίγο, είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

   • Περίεργος avatar
    Περίεργος @ tasos 27/07/2011 13:39:25

    Σίγουρα κάτι τέτοιο θέλουν!
    Δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν και ίσως αρχίζουν να το καταλαβένουν.....
    Και μάλλον δεν είχαν υπολογίσει το κόστος (σε € και $) σωστά...

 9. Απορία avatar
  Απορία 27/07/2011 13:58:50

  Στην Ελλάδα κάποιοι έχουν αποφασίσει την επιλεκτική χρεωκοπία εδώ και καιρό. Αλλά ποια επιλεκτική χρεωκοπία, την χρεωκοπία των πολλών έναντι των λίγων.

  Ο έλληνας δεν είναι πορτογάλλος να πανηγυρίζει την αλλαγή μιας κυβέρνησης που έχει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη.
  Ο έλληνας δεν είναι ισπανός να τρώει στη μάπα μια εικοσαετία, πραγματική και όχι ελληνικού τύπου, λιτότητα και να μην μιλάει.
  Ο έλληνας δεν ιρλανδός να κάθεται να τρώει από τα σκουπίδια από τη μια μέρα στην άλλη γιατί έτσι του είπε η "κυβέρνηση".

  Σε αυτόν τον τόπο αν κάνεις, σήμερα, ανάλυση στο χώμα θα βρεις αιμοσφαιρίνες τεσσάρων και βάλε χιλιάδων ετών παλιές. Επιλεκτικές ταξικές χρεωκοπίες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Εδώ είναι το Ζάλογγο. Ή όλοι στο γκρεμό ή όλοι στο χορό.

 10. Loukoulos αχορταγκους avatar
  Loukoulos αχορταγκους 27/07/2011 14:23:46

  Αυτα ας τα βλεπουν οσοι εξακολουθουν να μιλανε για τους Ευρωπαιους "εταιρους" μας, οι οποιοι δεν ειναι παρα εταιρες των εταιριων !

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/07/2011 14:43:22

  Οι μεν Κούρδοι είναι εξαθλιωμένοι, οι δε Σερβοκοσοβάροι είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους την πατρίδα. Τέτοιο "παράδειγμα" θα αποτελέσουμε κι εμείς όσο κοιτάμε τον εαυτούλη μας ο καθένας και δεν αντιστεκόμαστε στους ναζί.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Αυριανιστής 27/07/2011 15:46:39

   Άλλο είπα: Το έθνος δεν εξαφανίζεται!!!
   Οι Κούρδοι ζητάνε αυτόνομο Κουρδιστάν, οι Σέρβοι ανταλλαγή περιοχών και είσοδο στην ΕΕ.

   Οι εθνομηδενιστές και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" νομίζουν ότι με την αλλαγή της ιστορίας, με την αθρώα είσοδο μεταναστών με την κάθοδο των Ναζί στη Μεσόγειο θα εξαφανίσουν το Έθνος, πέφτουν έξω

   Αν οι συνδικαλιστές τόσα χρόνια δε στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα το ξενοκίνητο μαρξιστικό σύστημα τώρα θα ήμασταν Νορβηγία... Θα βγάζαμε πετρέλαιο και θα κάναμε διακοπές...Θα περίσσσευαν
   και για σύνταξη μερικές χιλιάδες βαρέλια.

 12. tasos avatar
  tasos 27/07/2011 14:45:53

  Δε βλέπω το γιατί δε μπορούν! Τράπεζες, "κερδοσκόποι", πολυεθνικές, πολιτικοί είναι το ίδιο πράμα. Δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση μεταξύ τους παρά την προωθούμενη προπαγάνδα. Οι λαοί θα αποδεχτούν κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας υπό την απειλή της οικονομικής κρίσης και των μεθοδευμένων μεθόδων αποσταθεροποίησης, όπως αύξηση σπρεντ, εκρήξεις και τραγωδίες στους οικονομικά ισχυρότερους που "δε συνεργάζονται" κλπ. Αφού δεθούν όλοι με μνημόνια και οικονομικοπολιτικό έλεγχο των πιστωτών, δε θα έχουν και νόημα τα χρέη πλέον. Έχει νόημα να λέει κάποιος ότι η Κρήτη πχ χρωστάει λιγότερα από τη Θράκη? Όχι φυσικά διότι βρίσκονται υπό την ίδια κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν θα σταματήσει και το παραμύθι με τα χρέη κλπ, ίσως με Αμερικανοευρωπαϊκή μέγκα-διαγραφή και εφαρμογή νέου κοινού νομίσματος ευρωδολαρίου. Σωθήκαμε! θα φωνάζουν! βρήκαμε λύση! Οι κοινωνικές και πολιτισμικές μεταβολές όμως, που είναι και το ζητούμενό τους, θα έχουν επιτευχθεί. Μη ξεχνάμε πως το χρήμα το τυπώνουν όποτε θέλουν. Δεν τους ενδιαφέρει να πληρωθούν τα χρέη με λεφτά. Την μετάβαση στις... μπενάκειες "νέες μορφές διακυβέρνησης" έχουν στο νου τους.

 13. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/07/2011 15:11:36

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

  Εισαγωγή :

  http://4.bp.blogspot.com/-oPLLoEO-yzs/Thhjx7jOFwI/AAAAAAAAAjI/8E4QW-9hDmg/s320/230px-Germania_hintergrund_JOHANNES%2BSCHERR_-754533.png ( RULE ¨GERMANIA¨ ΤΟΥ JOHANNES SCHERR ¨

  ΚΑΙ… http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/16/Europe_under_Nazi_domination.png/250px-Europe_under_Nazi_domination.png
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Διαβάστε καλά για την ¨τότε και σημερινή παγκόσμια διακυβέρνηση¨

  Γιόζεφ Γκέμπελς :
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/11/goebbels.jpg

  Και η παραλλαγή αυτού ( η ¨φωνή του κυρίου¨ ) :

  http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/cache/115067_featured.jpg

  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Η Ευρώπη του μέλλοντος
  11 Σεπτέμβρη 1940
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨΄
  ( Αποσπάσματα , επιλογή και σχόλιο , ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ )

  Σε μια, ομιλία του προς Τσέχους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ σκιαγράφησε το όραμά του για «την Ευρώπη του μέλλοντος».

  (…)Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών – πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα απ’ αυτά.

  Στο μέλλον οι άνθρωποι θα σκέφτονται με όρους ηπείρων, και την ευρωπαϊκή σκέψη θα την απασχολούν εντελώς διαφορετικά, και ίσως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

  Δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιστέψετε πως όταν εμείς οι Γερμανοί εγκαθιδρύσουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη θα το κάνουμε με στόχο να καταπνίξουμε τους επιμέρους λαούς.

  Κατά την άποψή μου η αντίληψη ενός έθνους για την δική του ελευθερία πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα και τα απλά ζητήματα της αποδοτικότητας και των προοπτικών. Ακριβώς όπως κανένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη της για ιδιοτελείς σκοπούς, κατά τον ίδιο τρόπο κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν επιτρέπεται να σταθεί μακροπρόθεσμα εμπόδιο στο δρόμο της γενικής διαδικασίας οργάνωσης(…)

  (...) Τώρα που η βρετανική ισχύς καταρρέει έχουμε την ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την Ευρώπη με βάση αρχές που αντιστοιχούν στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές δυνατότητες του εικοστού αιώνα...

  Περίπου εκατό χρόνια πριν, το Γερμανικό μας Ράιχ (= αυτοκρατορία – σημ. μετ.) προχώρησε σε μια παρόμοια διαδικασία. Εκείνη την εποχή ήταν κατακερματισμένο σε εξίσου πολλά μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια, όπως είναι η Ευρώπη σήμερα.

  Αυτή η πανσπερμία των μικρών κρατών ήταν υποφερτή όσο το επίπεδο των τεχνολογικών μέσων, ειδικά των επικοινωνιών, δεν ήταν ακόμη τόσο αναπτυγμένα ώστε να φτάνει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ταξιδέψεις από τη μία μικρή χώρα στην άλλη. Όμως, η ανακάλυψη της δύναμης ατμού έκανε αυτή την παλιά κατάσταση αφόρητη (...)

  (…)Η ιστορία διέπεται σε γενικές γραμμές από νόμους σκληρότερους από αυτούς που επικρατούν γύρω απ’ το τραπέζι των διασκέψεων. Ίσως θυμάστε τα λόγια του Βίσμαρκ εκείνη την εποχή ότι η γερμανική ενοποίηση δεν θα επιτευχθεί με ομιλίες και ψηφίσματα, αλλά θα χρειαστεί να σφυρηλατηθεί με αίμα και σίδερο. Η δήλωση αυτή αμφισβητήθηκε πολύ τότε, αλλά η ιστορία την δικαίωσε, σε εύθετο χρόνο: η ενότητα του Ράιχ όντως σφυρηλατήθηκε στα πεδία των μαχών.

  Κατά τη διαδικασία αυτή ένα σωρό ιδιαιτερότητες των επιμέρους κρατών, προκαταλήψεις, περιορισμοί και τοπικιστικές αντιλήψεις εξαφανίστηκαν. Έπρεπε να ξεπεραστούν, γιατί διαφορετικά το Ράιχ δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει την ενότητα του και να πάρει μέρος στη μεγάλη σύγκρουση των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Γίναμε ικανοί να πετύχουμε την πολιτική ενοποίηση, μόνον επειδή εκείνη την εποχή γκρεμίσαμε τα εμπόδια που μας περιόριζαν ασφυκτικά (...)

  (…)Η τεχνολογία δεν έφερε μόνο τις φυλές, αλλά ολόκληρους λαούς πιο κοντά απ’ ό, τι ήταν δυνατό να φανταστεί κανείς. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν χρειαζόμουν 24 ώρες για να μιλήσω από το Βερολίνο στη Πράγα, έμμεσα μέσω του Τύπου, σήμερα δε μου παίρνει ούτε δευτερόλεπτο να το κάνω. Όταν μιλάω σε αυτό το μικρόφωνο μπορούν να ακούν την ίδια στιγμή στην Πράγα, τη Σλοβακία, τη Βαρσοβία, τις Βρυξέλλες και στη Χάγη.

  Κάποτε χρειαζόμουνα δώδεκα ώρες να πάω στην Πράγα σιδηροδρομικώς, σήμερα μπορώ να πετάξω εκεί σε μια ώρα. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία στη διάρκεια ενός αιώνα έφερε ακόμη πιο κοντά τους λαούς τον ένα στον άλλο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τεχνολογικές πρόοδοι έχουν έλθει στην επιφάνεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή…

  Υπάρχει περισσότερος πληθυσμός στην Ευρώπη από ό,τι υπήρχε στο παρελθόν, και το πλήθος του έχει δημιουργήσει αρκετά νέα προβλήματα για την ευρωπαϊκή κοινωνία - προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων, οικονομικής πολιτικής, δημοσιοοικονομικά και άμυνας (…)

  (…)Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεσή μας αυτή η νέα τάξη και αναδιοργάνωση της Ευρώπης να επιβληθεί με τη βία. Όπως εμείς, με την οπτική της Μεγάλης Γερμανίας δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάζουμε τις οικονομικές, πολιτιστικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες της Βαυαρίας ή της Σαξονίας για παράδειγμα, εξίσου δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάσουμε την οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική ιδιαιτερότητα του Τσέχικου λαού, για παράδειγμα.

  Ωστόσο μια σαφής βάση αμοιβαίας κατανόησης θα πρέπει να δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εθνών. Πρέπει να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον, είτε ως φίλοι είτε ως εχθροί. Και νομίζω ότι ξέρετε αρκετά καλά, από την εμπειρία του παρελθόντος, ότι οι Γερμανοί μπορεί να είναι τρομεροί εχθροί, αλλά επίσης πολύ καλοί φίλοι. Απλώνουμε το χέρι σε έναν φίλο και συνεργαζόμαστε μαζί του με πνεύμα πραγματικής εμπιστοσύνης, αλλά επίσης μπορούμε να πολεμήσουμε ένα εχθρό μέχρι να τον καταστρέψουμε.

  Οι λαοί που έχουν προσαρμοστεί ή πρόκειται να προσαρμοστούν στην αναδιοργάνωση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν το κάνουν πραγματικά με καλή θέληση και ειλικρίνεια ή αν από μέσα τους αντιστέκονται. Όποιο από τα δύο κι αν κάνουν, στην πράξη δεν έχει καμία καμιά διαφορά (…)

  (…)Και έτσι, κύριοι - και μιλώ τώρα αρκετά ρεαλιστικά, χωρίς καμιά έκκληση σε συναισθηματισμό - δεν έχει καθόλου σημασία αν εγκρίνετε την παρούσα κατάσταση πραγμάτων ή όχι. Είτε την καλωσορίζετε από καρδιάς ή όχι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε τα γεγονότα.

  Τώρα η γνώμη μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις μια κατάσταση πραγμάτων και είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τα μειονεκτήματα που χωρίς αμφιβολία υπάρχουν, θα ήταν ανόητο να μην επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα της. Εφόσον έχετε γίνει μέρος του Ράιχ ούτως ή άλλως, δεν βλέπω γιατί οι Τσέχοι πολίτες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στάση εσωτερικής αντιπολίτευσης προς το Ράιχ, αντί να διεκδικήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει…

  Το μεγάλο μας έθνος με το μεγάλο του πληθυσμό, μαζί με την Ιταλία, θα αναλάβει στην πράξη την ηγεσία της Ευρώπης. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

  Αυτό σημαίνει ότι είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει την Ευρώπη, γκρεμίζοντας τα εμπόδια που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να ενωθούν…

  Η Γερμανία σκοπεύει να βάλει τέλος σε μια κατάσταση η οποία σαφώς δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική για την ανθρωπότητα για πολύ ακόμα.

  Πραγματοποιούμε εδώ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είμαι πεπεισμένος, μια ημέρα θα καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να είναι πραγματικά το Ράιχ μετά τον πόλεμο; (...)
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Υ.Γ. ΣΧΟΛΙΟ ( ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ) : ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

  Δήλωση Κωνσταντίνου Πυρομάγλου ( υπαρχηγού του ΕΔΕΣ ) το 1959 στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ¨Σύνδεση Ελλάδας με την τότε Ε.Ο.Κ :

  ¨Σε σαράντα χρόνια θα είμαστε ξανά αποικία της Γερμανίας…¨

  Επίσης : Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και ο άλλος δρόμος
  Συγγραφέας : Ψυρούκης Νίκος
  Εκδότης : Επικαιρότητα, Έτος έκδοσης : 1986, ISBN : 960-205-197-3

  Ηλίας Ηλιού : "Η αλήθεια για την Κοινή Αγορά" (1962), " ( ΣΠΑΝΙΟ βιβλίο για την ¨Αριστερά¨ , ούτε το γνωρίζουν , ούτε το έχουν επανεκδώσει… )

  Δες εδώ την μετάφραση στα αγγλικά του Γκέμπελς :

  http://www4.dr-rath-foundation.org/brussels_eu/roots/08_goebbels_europe_future.html

  Εδώ το πρωτότυπο του λόγου στα γερμανικά:

  http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=37&pageID=24&expand=no

  • tasos avatar
   tasos @ ΝΤΑΝΤΟΝ 27/07/2011 15:45:30

   Έχεις πολύ δίκιο. Άλλωστε ας θυμηθούμε την εξέλιξη των νικητών Ελλήνων του Β'ΠΠ και των ...ηττημένων Γερμανών. Μια χαρά τους βγήκε ο σχεδιασμός αν και οι χρηματοδότες του Χίτλερ και Γκέμπελς τους χρησιμοποίησαν και αυτούς. Έγινε το ξαναμοίρασμα της Ευρώπης όπως βόλευε στους τραπεζίτες της γουολ στρητ και του Λονδίνου, λύθηκε και το πρόβλημα της ύφεσης του '29 και ευθύς μπήκε στη στράτα το νέο σχέδιο για την Ευρώπη, πάλι με πρωταγωνιστή τη Γερμανία, που κυριολεκτικά ανήκει από τότε στους τραπεζίτες που την ξαναδημιούργησαν ταχύτατα από τα ερείπια του Β'ΠΠ εκμεταλλευόμενοι την ίδια φιλοπατρία και εργατικότητα του γερμανικού λαού. Τη συνέχεια τη βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας.

 14. anonymous avatar
  anonymous 27/07/2011 15:11:59

  Η λύση είναι απλή:
  1) Όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξόφληση των δανείων που έχουμε σε ξένο νόμισμα ή σε ξένους πιστωτές
  2) Αύξηση συναλλαγματικών αποθεμάτων, διότι θα τα χρειαστούμε
  3) Αμέσως μετά την εξόφληση επαναφορά μια νέας δραχμής στην αρχή με ισοτιμία 1:1 με το ευρώ με δυνατότητα όμως υποτίμησης η οποία μπορεί να είναι και ταυτόχρονη με την επαναφορά της.
  Μια δραχμή στο 50% της αξίας του Ευρώ αυτόματα θα μπλοκάρει τις εισαγωγές ξένων προϊόντων στη χώρα και αυτό θα οδηγήσει στην τόνωση της παραγωγής.

  • tasos avatar
   tasos @ anonymous 27/07/2011 15:27:11

   110 δις κάθε χρόνο φαίνεται να δανείζεται η Ελλαδάρα του πασόκ χωρίς να μπορεί να μειώσει χρέος ούτε ενός ευρώ. Πως ακριβώς θα γίνει η γρηγορότερη εξόφληση των δανείων που έχουμε σε ξένο νόμισμα και η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων?

   • anonymous avatar
    anonymous @ tasos 27/07/2011 20:55:08

    Ζητώντας από τον κόσμο να αγοράσει άτοκα ομόλογα 10ετίας και το ποσόν που θα συγκεντρωθεί το μετράμε στους ξένους και τους στέλνουμε. Το έλλειμμα δε μειώνεται όχι τόσο λόγω υπερβολικών δαπανών αλλά λόγω των τόκων. Τα έσοδα του κράτους είναι υπερβολικά πολλά για το μέγεθος της χώρας και την ευμάρεια του πληθυσμού ενώ τα περιθώρια για μείωση των δαπανών είναι μικρά.

 15. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/07/2011 15:13:27

  Διόρθωση , δήλωση του ΚΟΜΝΗΝΟΥ και όχι Κωνσταντίνου Πυρομάγλου που εκ παραδρομής έγραψα . Παρακαλώ για διόρθωση.

 16. Σοφία avatar
  Σοφία 27/07/2011 15:19:08

  η Γερμανια ΔΕΝ ξεχνα το παρελθον. εχει διολισθησει σε πολυ επικινδυνα μονοπατια, που νομισαμε οτι τα ειχε ξεχασει... και να κατακτησει την Ελλαδα, ο υπουργος, δεν θα ξαναπερπατησει... εκτος απο αναπηρια σωματικη εχει και πνευματικη και ανθρωπιστικη μετα τον πυροβολισμο του 90 που τον καθισε στο καροτσι!

  • Απορία avatar
   Απορία @ Σοφία 27/07/2011 15:43:23

   "Πλάκα" έχουν στη Γερμανία κάτι δακρύβρεχτες καντηλο-κηρο-φορίες της εκεί νέας γενιάς, δηλαδή των εγγονών αυτών που επάνδρωναν πριν 70 χρόνια τα ες-ες, κατά του φασισμού και του ναζισμού.

   Αυτή η νέα, "δημοκρατική" γερμανική γενιά είναι που βρίζει αισχρά την Ελλάδα και τους έλληνες.

   Αυτή η γενιά είναι που ζητάει τα νησιά και τα αρχαία μας την ώρα που ακόμα χρωστάει τα σπασμένα από τον προηγούμενο πόλεμο που άρχισαν οι πατεράδες και οι παπούδες τους.

   Θεωρείτο ρατσιστικό και φασιστικό το να λες "μια φορά φασίστας και ρατσίστας πάντα φασίστας και ρατσίστας". Δυστυχώς ίσως να ήρθε πλέον η ώρα να το αναιρέσουμε.

   Τουλάχιστον για τους γερμανούς.

 17. mitsos avatar
  mitsos 27/07/2011 16:30:38

  Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι με την ατιμωρησία που υπάρχει στην Ελλάδα, η διεφθαρμένη νομεγκλατούρα του ΠασοκΝΔ θα μετατρέψει για αλλη μια φορά το σχέδιο Μαρσαλ που χρηματοδοτούν σε σχεδιο ΜΑΣΑ.
  Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα πακέτα στήριξης θα πάνε για αλλη μια φορά σε γνωστούς και κουμπάρους κατασπαλώντας τα κονδύλια σε μίζες και υπερτιμολογήσεις αντί για πραγματικό έργο; Είδατε κανέναν πολιτικό στη φυλακή για παράνομο πλουτισμό; Μακάρι πάρουν οι ξένοι την διαχείριση των κονδυλίων τους μπας και βρουν δουλειά όλα αυτά τα νέα παιδιά που αντί να σπατάλανε το χρόνο τους γλύφοντας στην ΔΑΠ και στην ΠΑΣΠ σπουδάσανε τελειώνοντας Πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά και τώρα δουλεύουν στο εξωτερικό.
  Αν οι ξένοι δεν ξυπνήσουν για αλλη μια φορά τα κονδυλία τους θα καταλήξουν σε τσέπες κομματόσκυλων του Πασοκ και ΝΔ .
  Να θυμήσω μόνο μερικά από τα σκάνδαλα που κανένας δεν δικάστηκε ποτέ:
  Siemens, C4I, παρανομοι διορισμοι εκτος ΑΣΕΠ πχ Αγρογη και Σιούφας, αναψυκτήριο ο Μαγγίνας, Σπηλιωτόπουλος και ΕΟΤ, στημένα παιχνίδια , ξέπλυμα μεσω ΟΠΑΠ, παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, Παραδικαστικό κύκλωμα ,
  Τσοχατζοπουλος, ο Κοκκαλης , ο Χριστοφοράκος , Βατοπεδι και οι Παπάδες, ο Ρουσσοπουλος, ο Βουλγαρακης, ο Πελεκης, ο Μαντελλης, ο ο Παπαγεωργοπουλος, καρτελ γαλακτος και οι “κουμπαροι“, παρανομες

 18. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 27/07/2011 18:10:29

  Ολα καλα κι ολα ωραια ,αρνηση ελεγχου των λογιστικων βιβλιων του ΚΚΕ μηπως να το αναφεραμε κι αυτο καπου-καπου?

  • BlackWhite avatar
   BlackWhite @ NIK THE GR 27/07/2011 18:41:33

   Καλά έγρψες με το άσχετο σου!

 19. αρις avatar
  αρις 28/07/2011 23:12:57

  το ερωτημα ειναι απλό. Εχει διάθεση ο ελληνικός λαός να αγωνιστεί ξανα για ελευθερία ναι ή οχι?

  Η βρωμογεννια του πολυτεχνείου που κυβερνα 35 χρόνια αυτή την χωρα και αφού έφαγε την προίκα του καραμανλ,ή την οδήγησε στην φτώχια και στην εθνική υποτέλεια, έχει σκοπό να θυσιαστεί για την πατρίδα όπως και άλλες προηγούμενες γεννιές?

  Εαν ναι τότε η χωρα πρέπει να γυρίσει γρήγορα στην δραχμή που είχαμε μόλις πριν δεκα χρόνια να βάλειο μπρός τον χολαργό, να δωσει δουλιά σε όσους έλληνες θέλουν να δουλέψουν και με υποτιμήσεις και πληθωρισμό έχοντας ξένο νομισμα από τον τουρισμό, τις καταθέσεις μας και την ναυτιλία -όπως και πριν λιγα χρόνια- να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με όλο τον ελληνικό λαό συνπολεμιστή.

  Εδω θα χάσουμε τον άγνωστο πόλεμο γιατί δεν καταλάβαμε πως έχουμε πόλεμο αιματηρό καθημερινό πλέον και δεν θα έχουμε πολεμήσει.

  Η κολογενια του πολυτεχνείου το χρωστά στον ευατό της και στα παιδιά μας.

  Αλλά μάλλον θα προτιμήσει ξανά να μείνει η πιο ιστορικά ξεφτιλισμένη στις μνήμες της ελληνικής ιστορίας αρνούμενη να ματώσει, υπερβολική εγωιστική νομίζοντας πως το νεκροκρέβατο δεν θα ετοιμαστεί για καθέναν από αυτήν, τυφλή γιατί αρνείται να κάνει την αυτοκριτική της, οπότε η πατρίδα θα περιμένει μια νέα υγιή γενιά να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στα καθρεπτάκια και τις χάντρες των γερμανών και των βορείων και να πολεμήσει ξανά για την πατρίδα όπως πάντα γίνονταν σαυτά τα μέρη από τότε που μας πρωοτοέφεραν γερμανό επιτηρητή πριν 190 χρονια.

  Ελπίζω τα νεά μας παιδιά να καταλάβουν πως η γεννιά του πολυτεχνείου ταφησε αμόρφωτα χωρίς γλώσσαγια να μην καταλαβαίνουν τι τους κάνουν, ταφησε απάτριδα για να μην έχουν λόγο να πολεμήσουν, ταφησε χωρίς αξίες και αρχές για να μην πουν ποτέ "βαστο ορε καριόλη", ταφησε χωρίς γλώσσα για να μην θυμούνται το παρελθόν τους.
  Και πταν τα καταλάβουν όσο αργά και ναναι θαρθει η αλλαγή που όλοι προσδοκούμε

 20. istrilatis avatar
  istrilatis 30/07/2011 11:55:10

  σε συνδιασμό μ' αυτά που γράφει ο ΝΤΑΝΤΟΝ αναφορικά με τον ρόλο της Γερμανίας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση με τον τίτλο
  "Οι προθέσεις του γερμανικού κεφαλαίου ήταν και είναι ξεκάθαρες"
  http://istrilatis.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.