Εκτός τόπου και χρόνου
30/07/2015 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός τόπου και χρόνου

Χωρίς συναίσθηση της ιστορικής στιγμής και χωρίς αντίληψη των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα ο πρωθυπουργός επέλεξε μια ακόμη φορά να γίνει... κομματάρχης

Εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς συναίσθηση της ιστορικής στιγμής και χωρίς αντίληψη των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα ο πρωθυπουργός επέλεξε μια ακόμη φορά να γίνει... κομματάρχης.

Ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο και ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, μεταθέτει τα εσωκομματικά προβλήματα ενός διαλυμένου κόμματος στις πλάτες και την αγωνία του ελληνικού λαού,

Ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και τα πάντα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού ο Τσίπρας κάνει λέει... δημοψήφισμα μιας και το πρώτο ήταν πετυχημένο. Θα είναι δημοψήφισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί ένα ναι ή ένα όχι στη συμφωνία η οποία πρέπει να κλείσει μέσα στον Αύγουστο. Δηλαδή θα αποφασίσουν τα κομματικά στελέχη για το αν η χώρα θα συνεχίσει να ζει ή θα πεθάνει;

Θα αποφασίζουν ποιοι για το αν θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές; Κι αν πουν όχι σταματούν οι διαπραγματεύσεις και πάμε σε εκλογές αφού πρώτα χρεοκοπήσει η χώρα;

Δηλαδή την Κυριακή ο Τσίπρας αποφασίζει να παίξει και πάλι κορώνα γράμματα την Ελλάδα; Κι αν οι δανειστές τα μαζέψουν και φύγουν από την Αθήνα γιατί βλέπουν ότι δεν έχουν να κάνουν με σοβαρούς ανθρώπους τι θα γίνει; Ξαφνικός θάνατος;

Και κάθε φορά που τα βρίσκει δύσκολα θα κάνει κι από ένα δημοψήφισμα;

Κατώτερος των περιστάσεων για άλλη μια φορά, δειλός απέναντι σε μάχες που έπρεπε να είχε δώσει πριν γίνει κυβέρνηση. Μάγκας στις πλάτες των πολιτών που αγωνιούν αν θα μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες κάποια στιγμή.

Και όπως πάντα ψεύτης και λαοπλάνος αφού από τη μια υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο κι από την άλλη τα βάζει με την εσωτερική τρόικα, τη διαπλοκή, τα ΜΜΕ και όποιες άλλες χιλιοειπωμένες ανοησίες έχουν ειπωθεί.

Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος. Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πώς θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη του κόμματός του να πουν την άποψή τους καθαρά και έντιμα, χωρίς περιστροφές και «να εξηγήσουμε ποιες είναι οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας».

Περιγράφοντας τυχόν επιστροφή στη δραχμή ανέφερε: «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε η επιλογή της άτακτης εξόδου από το ευρώ. Πρέπει να πούμε καθαρά τη γνώμη μας: η έξοδος από το ευρώ χωρίς καμία δυνατότητα οικονομικής στήριξης αλλά και χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση, σκληρή λιτότητα και προσφυγή εκ νέου στο ΔΝΤ για τη στήριξη του νομίσματος. Όποιος αυτό δεν το παραδέχεται απλά είτε εθελοτυφλεί είτε κρύβει την αλήθεια. Δεν υπήρξε καμία στιγμή δίλημμα από τη μία η συμφωνία και από την άλλη ένας βιώσιμος εναλλακτικός δρόμος. Τυπικά μπορούσαμε να επιλέξουμε ουσιαστικά όμως υποχρεωθήκαμε να συμβιβαστούμε».

«Οι οικονομικές δυσκολίες για τα στρώματα που θέλουμε να στηρίξουμε δεν θα εξαφανίζονταν σε περίπτωση οριστικής ρήξης. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης έχοντας στο μυαλό μας πάντα το πώς θα φτάσουμε σε μια καλύτερη συμφωνία», τόνισε.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το «όχι» δεν ήταν εντολή ρήξης και δεν σήμαινε «ναι» στη δραχμή. Αν αυτό ίσχυε έπρεπε να το πούμε από πριν στον λαό και να είχε τεθεί και στα κομματικά όργανα. Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρος» επανέλαβε.

«Στο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια αντοχής του λαού, αλλά και της οικονομίας, αλλά προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό με βάση τα συμφέροντα του λαού», τόνισε επίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επιπλέον το ερώτημα στην Κεντρική Επιτροπή, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις συνθήκες, έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο του πολιτικού αναχωρητισμού και πρότεινε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως είπε, η άποψη ότι το κόμμα πρέπει να εμποδίσει την επικύρωση της συμφωνίας δεν μπορεί να κριθεί στο συνέδριο, λέγοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «προτείνω απόφαση από τη βάση, με εσωκομματικό δημοψήφισμα, την Κυριακή.

Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/07/2015 14:16:53

  Τελικά είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τις εναλλακτικές τους καλλιέργειες,με τον πανικό που συνεχίζουν να σπέρνουν...

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 30/07/2015 14:31:17

  τελικά κατάλαβε ο ελληνικός λαός ποιούς έχει επιλέξει να τον κυβερνούν ή ακόμη??? Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνει ο καθένας ότι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα σημαίνει grexit ή λάθος κάνω (ότι δλδ το κατάλαβε ο καθένας φυσικά!!!)

 3. Φρουρός avatar
  Φρουρός 30/07/2015 17:40:26

  Αντε βρε παιδιά απαλλάξτε τον Τσίπρα από την διακυβέρνηση της χώρας. Ο άνθρωπος δεν θέλει να κυβερνήσει, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Και καλά με το ζόρι δεν γίνεται να είσαι πρωθυπουργός, παραιτήσου επιτέλους και μην καταστρέφεις άλλο τη χώρα. ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φρουρός 03/08/2015 18:30:04

   Ξετσίπ(ρ)ωτος όνομα και πράγμα...

 4. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 30/07/2015 17:53:56

  Τα δημοψηφίσματα είναι πολύ έξυπνο κόλπο εκτόνωσης της δυσαρέσκειας χωρίς άλλες συνέπειες στις 5 Ιουλίου 2015 οι Έλληνες με ένα 62% απέρριψαν με το "ΟΧΙ" την πρόταση Γιούνκερ ( η οποία είχε αποσυρθεί και ως εκ τούτου δεν υφίσταται) και μια εβδομάδα μπροστά στο χάος και την καταστροφή οι ίδιοι στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 80% ζητούσαν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας ακόμα και αυτή του Γιούνκερ που απέρριψαν. Για να εκτονωθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει δημοψήφισμα και μετά θα υπογράψουν με την ησυχία τους το Μνημόνιο ΙΙΙ

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 30/07/2015 18:15:25

  Εχουν καταλύσει κάθε έννοια της δημοκρατίας .... Το 4% του ΣΥΡΙΖΑ που χωρίστηκε στα 2 θα αποφασίσει για την πορεία του Κράτους και της οικονομίας, για το μέλλον της Ελλάδας και την παραμονή ή όχι στην ΕΥΡΩΠΗ ??? Αφού ξεγέλασαν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Λαό, τώρα θα αποφασίσουν οι περιθωριοποιημένοι της Αριστεράς,,για το σύνολο του Ελληνικού Λαού !!!!! Πουθενά το 2 - 4 % του λαού δεν αποφάσισε για το 96 % ,!!!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Jim Beam 30/07/2015 20:19:19

   Τα παράπονά σου στην Διεύθυνση του Τρελοκομείου! (και στους σανοφάγους έγκλείστους, μπορώ να πω!)

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ πΔπ 30/07/2015 23:19:08

    αρκεί να αποστέλλονται σε δακτυλογραφημένο τριπλότυπο , με πρόσφατο αριθμό πρωτοκόλλου και με σφραγίδα της λαϊκής δημοκρατίας της Ελλαδίας, υπογεγραμμένα φυσικά από την μητέρα της Προέδρου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.