#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός τόπου και χρόνου η αντιπολίτευσηΑν υπάρχει κάτι που το πολιτικό σύστημα έχει κάνει εθνικό σπορ είναι η έλλειψη προγράμματος όταν ένα κόμμα είναι στην εξουσία. Ή μάλλον η ύπαρξη προγράμματος που στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και που καταρρέει τις πρώτες 30 μέρες μιας νέας κυβέρνησης.

Το έχουν κάνει κατά κόρον όλες οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και φυσικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Απίστευτη παροχολογία στην αντιπολίτευση και αλλαγή τακτικής μόλις γίνει κυβέρνηση ένα κόμμα με αποτέλεσμα να έχει πληγεί καίρια το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο κόσμος πλέον δυσπιστεί με όσα ακούει, και καλά κάνει. Για παράδειγμα η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κανονικά σήμερα θα έπρεπε να έχει 50% και βάλε. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται σε έναν αναγκαστικό γάμο δύο εντελώς ετερόκλητων πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχει μια τρόικα που συνεχώς απαιτεί νέα μέτρα παρά την καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας.

Υπάρχει μια πολιτική τάξη που δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της κοροϊδίας, της αδιαφάνειας, της… αφασίας.

Κι όμως, μια νέα παράταξη, μια ισχυρή πολιτική σύμπραξη στο χώρο της Αριστεράς δεν μπορεί να προσελκύσει του πολίτες. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Διότι ο άλλος έχει βαρεθεί τους ψεύτες οι οποίοι στα λόγια «χτίζουν ανώγεια και κατώγεια».

Έχει βαρεθεί να βλέπει επίδοξους σωτήρες, μάγους της πεντάρας που του υπόσχονται μια σειρά από πράγματα που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν. Ξέρει ο κόσμος πλέον ότι η άμετρη παροχολογία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο μια διαδικασία υφαρπαγής της ψήφου του.

Και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση που έχει να κάνει με το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Δεν μπορείς, εσύ ένα προοδευτικό αριστερό κόμμα να δίνεις ελπίδες στον ασθενή χωρίς να έχεις καν τα λεφτά να φτιάξεις το φάρμακο.

Οι δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τη γνώμη του είναι στον αέρα διότι δεν προβλέπει από πού θα βρεθούν τα λεφτά, ξεγυμνώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως το «δόγμα Τσίπρα». Αυτό που λέει ότι άμα τάξεις στον απογοητευμένο τα πάντα, τι θα κάνει, θα υποκύψει και θα ψηφίσει.

Κι όμως, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισαν τις δηλώσεις αυτές ή τουλάχιστον δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Μάλιστα, το σύμβολο του κόμματος, ένα ιστορικό στέλεχος που το περιέφεραν προεκλογικά για να συγκινήσουν και να υφαρπάξουν ψήφους, τώρα το αγνοούν επιδεικτικά διότι λέει την αλήθεια.

Επιμένουν στη λογική των πυροτεχνημάτων, της εύκολης και ανέξοδης αντιπολίτευσης, της παροχολογίας χωρίς κοστολόγηση.

Πώς λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που υπόσχεται πολιτικές και οικονομικές ανατροπές στην Ελλάδα θα πείσει όταν λέει ψέματα και χρησιμοποιεί τακτικές που αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες;

Ο κ. Γλέζος προσέφερε σημαντική υπηρεσία στον τόπο με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του και καλό είναι να τις ξαναδιαβάσουν, όχι μόνο στην Κουμουνδούρου αλλά και σε όλα τα κόμματα. Λαϊκιστές που κάνουν εύκολη αντιπολίτευση υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Να κόψουμε το φόρο ακινήτων, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα. Που θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί το κενό;

Να κάνουμε χιλιάδες προσλήψεις αντί για απολύσεις. Σύμφωνοι, ποιος δε θα το ήθελε; Αλλά και ποιος θα τους πληρώσει;

Να δώσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Βεβαίως, υπάρχει κανείς που θα το αρνηθεί; Ας μας πουν που είναι η μηχανή που κόβει χρήμα να τρέξουμε.

Και το βασικότερο. Να πούμε στους δανειστές: «άντε στο διάολο» και να πάμε μαζί με τον Στρατούλη να σκίσουμε το μνημόνιο στο Σύνταγμα. Εκεί θα υπάρξει… παλλαϊκή συμμετοχή, όμως, υπάρχει ισοδύναμη λύση;

Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να κάνεις τζάμπα αντιπολίτευση. Όταν έρχονται τα δύσκολα, όμως, όταν πρέπει να δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας, τότε όλοι κάνουν την πάπια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 31/10/2013 11:45:48

  Εαν το πολίτευμα δεν γυρίσει σε ουσιαστική δικτατορία (π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ να φυλακιστεί σαν την Χρυσή Αυγή ή να ψηφίζουν Σομαλοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κ.λ.π. αντί για τους Έλληνες) είναι θέμα χρόνου το μπλε ΠΑΣΟΚ (η σημερινή ΝΔ) να άκολουθήσει σε εκλογικά ποσοστά το πράσινο ΠΑΣΟΚ (του οποίου την πολιτική ακολουθεί με επουσιώδεις διαφοροποιήσεις). Δυστυχώς θα μας παραδώσει στο ροζ ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο θα συνεχίσει πιθανότατα με συνέπεια τον ακήρυκτο πόλεμο κατά του ελληνικού λαού. Πολύ σκοτεινός ο ορίζοντας, δυστυχώς.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Χάρης Χ. 31/10/2013 14:19:57

   Αν γυρίσει σε ουσιαστική δικτατορία τότε γιατί να βάλουμε μέσα τη Χρ.Αυγή και την καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν σε κάποιου είδους δικτατορία ούτως ή άλλως; Όχι φίλε μου. Η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός θα δώσουν τις λύσεις όσο επώδυνες κι αν είναι.

 2. kotstak avatar
  kotstak 31/10/2013 12:40:55

  Παλιά "καραβάνα" ο Γλέζος.
  Βλέπει ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που θα έκανε κι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Και πολύ καλύτερα μάλιστα.
  Φόρους, φόρους, φόρους, φόρους, φόρους.
  Φόρους στον ιδιωτικό τομέα, για να ζει βασιλικά η αριστερή παρασιτοκρατία.

  Κι ο Τσίπρας το αντιλαμβάνεται αυτό, θέλει όμως την "καρέκλα".
  Και τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το αντιλαμβάνονται αυτό, θέλουν όμως την "κουτάλα".

  Ο Γλέζος ούτε σε "καρέκλα" θα κάτσει, ούτε "κουτάλα" θα αποκτήσει ποτέ.
  Αυτό που επιθυμεί, γίνεται.

 3. George avatar
  George 31/10/2013 13:07:24

  Αν ήταν μόνο η αντιπολίτευση καλά θα ήταν. Eδώ είναι ολάκερη η χώρα...

  • Αρκτική avatar
   Αρκτική @ George 31/10/2013 15:27:56

   Δεν είναι ο γιαλός στραβός. Εμείς στραβά αρμενίζουμε!

 4. Hawk avatar
  Hawk 31/10/2013 14:01:11

  Είναι λογικό η αντιπολίτευση, δηλαδή ο σύριζα, να είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από το 4% και αυτό με κυάλι σήμερα είναι στο 25-26% πετάει στα σύννεφα, αλλά γιατί δεν μας λέτε και για καμιά πρωτοβουλία, μιά απόφαση τέλος πάντων που πήρε η κυβέρνηση και έχει υλοποιηθεί ή μας ανακούφισε? Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μας έλεγε στον πάγο μας έβαλαν οι Γερμανοί μέχρι το καλοκαίρι του 2014, μια λίστα λαγκάρντ μας έδωσαν μπας και εισπραχθεί κάτι για τα δημόσια ταμεία, μισθούς συντάξεις κόβουμε και φόρους επί φόρων επιβάλουμε, τα 50 δισ που δόθηκαν στις τράπεζες και θα μπορούσαν να μεταφερθούν στον ESM και γι αυτά κουβέντα δεν κάνουμε. Μέρος από το χρέος δεν εξοφλείται, αντιθέτως αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο... Αλήθεια τι προσπαθείται να μας πείτε δεν καταλαβαίνουμε.

  • jim avatar
   jim @ Hawk 31/10/2013 21:37:48

   Αν και καθήμενος σωστά ομιλείς

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 31/10/2013 15:16:34

  Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι στο 50% είναι σωστό εν μέρει. Έχει ήδη καλύψει την μισή διαδρομή. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα κόμμα του 4% πριν από 20 μόλις μήνες!

  Η ΝΔ έχει δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή μέχρι τώρα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι άπαξ και αρχίσει μία κατάρρευση μπορεί να είναι ραγδαία. Κανένας δεν μας λέει ότι θα κρατήσει και στο μέλλον.

  Ας δούμε μία εικόνα σε μερικούς μήνες όπου οι ελπίδες για καλυτέρευση και σημαντική ελάφρυνση του χρέους, έχουν διαψευστεί. Όπου οι έλληνες έχουν συνειδητοπιήσει πλήρως ότι θα ζουν με τους επαχθείς φόρους που ούτε τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν για πάντα! Ένα μέλλον όπου η ΧΑ έχει 10% + ακατέβατο και τόσο η καταδίκη, όσο και η αθώωση των στελεχών της είναι απολυτα προβληματική. Ένα μέλλον με κι άλλες απολύσεις που μοιάζουν με εκτέλεση στα 6 μέτρα μέσα σε μία οικονομία με ανεργία στο 30%. Ένα μέλλον όπου αυτός που έσφιγγε τα δόντια κάνοντας υπομονή συνειδητοποιεί πια ότι με την υπομονή δεν ταίζει τα παιδιά του, ότι με την υπομονή δεν βγαίνει τίποτα, ή ότι ακόμη κι αν η χώρα βγει απο το τούνελ δημοσιονομικά, αυτός δεν πρόκειται να επιβιώσει.

  Ήδη βλέπουμε τα προμηνύματα. Πρόθεση ψήφου στην AXAIA: Σύριζα 34%, ΝΔ 23% !! Γενικά τα αστικά κέντρα ριζοσπαστικοποιούνται ταχύτατα.
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246773&catid=6

  Όσο για το που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι ψηφοφόροι του φαντάζονται ότι θα πάψει να πληρώνει τους δανειστές προκειμένου να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις εσωτερικές ανάγκες. Όσοι δεν το πιστεύουν αυτό και θεωρούν ότι και ο συριζα θα κάνει προσπάθεια να γίνει μνημονιακός, πιστεύω κατευθύνονται σε ακόμη πιο ακραία κόμματα, κυρίως το ΚΚΕ.

 6. Aris avatar
  Aris 31/10/2013 18:08:42

  συμφωνώ με το Hawk

 7. jim avatar
  jim 31/10/2013 21:38:59

  σωστά

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2013 10:36:28

  Εκτος τοπου και χρονου ειναι αυτοι που χωρις κανενα λογο ξεκινησαν μια επικοινωνιακη εκστρατεια δηθεν μαχης με την τροικα ενω ηξεραν πολυ καλα οτι ακομη δεν ειναι ετοιμοι και αυτοι ειναι η κυβερνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.