Εκτός των άλλων ο Τσίπρας χρειάζεται και ταχύρυθμα μαθήματα αγγλικών
03/05/2014 08:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός των άλλων ο Τσίπρας χρειάζεται και ταχύρυθμα μαθήματα αγγλικών

Τσίπρας: Μέρκελ ... go back !!!

Αποδέχθηκε τελικά πλήρως το κόμπλεξ του με την αδυναμία του να συνεννοηθεί στα αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας. Σε μια ακόμη αδιάφορη ομιλία του στη Μυτιλήνη που είχε μόνο συνθήματα και καμιά πρόταση εξόδου από τη χώρα ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Και από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back!

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε αγγλικά για να ξέρουμε τι σήμαινε αυτό κάποτε και τι σημαίνει τώρα. Γιατί τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, του αγώνα εμείς τα ξέρουμε καλά. Όσο καλά ξέρουν οι άλλοι, ξέρετε ποιοι, τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά της υποταγής.

Go back, λοιπόν, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα.

Go back μαζί με την τρόικα σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας…»

Ξέρει τα αγγλικά του αγώνα ο Τσίπρας. Που τα έμαθε άραγε; Στους αγώνες που έχει δώσει στα πεδία των μαχών ή στους δρόμους; Εδώ δεν έμαθε τα αγγλικά της πιάτσας, θα μάθει τα αγγλικά του αγώνα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 03/05/2014 08:56:05

  Το "Go back" μεταφράζεται συγκεκριμένα στην καθομιλουμένη. Γι΄αυτό Αλέξη όταν το μεταφράσουν οι Ευρωπαίοι, στείλε και μια διευκρίνιση ώστε να το μεταφράσουν "αγωνιστικά". Μη παρεξηγήσουν και έχουμε άλλα! Η απάντησή τους θα είναι "Very well. Good luck", με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

 2. Χριστόφορος Κολόμβος avatar
  Χριστόφορος Κολόμβος 03/05/2014 11:55:53

  Ακόμα και στο "go back" λάθος νόημα δίνει!

  • airman avatar
   airman @ Χριστόφορος Κολόμβος 03/05/2014 19:00:58

   Με το σύνθημα «Go back», το σύνθημα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των εξεγερμένων τότε πολιτών της Μυτιλήνης τα Χριστούγεννα του 1944 όταν και απετράπη η αποβίβαση στρατευμάτων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε την κεντρική του πολιτική ομιλία στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Την οποία ομιλία έκλεισε καταλήγοντας: «Θα αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε; Αλλαγή ή συνδιαλλαγή; Δημοκρατική ανατροπή, ή αντιδημοκρατική εκτροπή; Αριστερά ή ακροδεξιά; Ελλάδα ή Μέρκελ;» Ο Αλέξης αλλού το πάει και άλλο θα του βγει. Παραλληλίζει το ΣΥΡΙΖΑ με την αντίσταση, την αλλαγή, τη δημοκρατική ανατροπή, την αριστερά και την Ελλάδα. Την αντίσταση - και τους αντιστασιακούς - χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και ο Αντρέας, ο οποίος ευαγγελίζονταν την αλλαγή. Το σύνθημα με το οποίο εξαπάτησε το λαό, ο οποίος παρασύρθηκε καθώς το ερμήνευσε καλόβουλα ως βήμα προς τα εμπρός και όχι ως διάλυση των πάντων στο όνομα του κομματισμού. Η έκφραση "δημοκρατική ανατροπή" κρύβει επιμελώς μια αντίφαση, καθώς η δημοκρατία δεν ανατρέπει. Με δημοκρατικές διαδικασίες - ήτοι δια της δημοκρατίας - ο λαός επιλέγει, η δε επιλογή της πλειοψηφίας γίνεται σεβαστή από όλους και ακολουθείται, όσο κι αν κάποιοι διαφωνούν ή τη θεωρούν λανθασμένη. Ανατροπή έχουμε στα διάφορα καθεστώτα, τα οποία επιβάλλονται. Ανατροπή σε δημοκρατικό πολίτευμα "κλείνει το μάτι" κάπου. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά, τί δουλειά έχουν οι τόσοι "άστεγοι" του επί μακρόν κυβερνήσαντος ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου; Το ΠΑΣΟΚ άσκησε αριστερή κυβερνητική πολιτική; Όσο για την Ελλάδα, είναι πολλή μεγάλη για να την αγκαλιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απείρως βαρύτερη από αυτό που μπορεί να σηκώσει. Αλέξη καληνύχτα!

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 03/05/2014 12:50:52

  Οπως όλα τα παιδιά που δεν έχουν πάει σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Αλήθεια στα σχολεία, γυμνάσια, λύκεια τι κάνουν;; Καταλήψεις θα μου πείτε και θα συμφωνήσω

 4. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 03/05/2014 18:07:56

  Γνωρίζει ποlύ καλά αγγλικά, αλλά αυτά που οι αγγλοσάξωνες καλούν american english, όχι τα british english... Διότι έχει κάνει εντατικά στο Τέξας από τους αμερικανούς πράκτορες! από τον ΓΑΠ στον ΑΤ...!!!!

 5. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 03/05/2014 19:17:23

  O Τσίπρας είναι για αρκετούς λόγους επικίνδυνος για την χώρα αλλά όχι για τα αγγλικά του. Κανένας απολύτως ευρωπαίος αξιωματούχος (εκτός αν είναι άγγλος ή ιρλανδός) δεν μιλάει καλά αγγλικά. Ακούστε για παράδειγμα την προφορά του όλι ρεν. Τα αγγλικά του, έχουν τον μόνιμο λοξιγκα που συνιστά την προφορά της μητρικής του γλώσσας, σου σπάει τα νεύρα. Ομοίως, είχαμε πρωθυπουργούς που δεν μπορούσαν να εκφραστούν σωστά στα ελληνικά όπως ο ΓΑΠ ή σαν τον σημίτη που δεν μιλούσε καλά καμία γλώσσα. Τι να θυμηθώ; Τα "ποιότικα" του; Τα κά-ου-ντρι; Αυτήν την ανοησία για τις ξένες γλώσσες και τον τσίπρα την ξεκίνησε ο Πάγκαλος, άλλος μορφωμένος απο κει! Καλώς ή κακώς η μητρική γλώσσα δεν υποκαθίσταται καθόλου εύκολα και αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα του τσίπρα μόνο αλλά όλων σχεδόν των ελλήνων και ευρωπαίων πολιτικών. Έπρεπε κάποιος να βάλει τα γέλια με την Μέρκελ στο Λονδίνο όταν διάβασε με τα χίλια ζόρια ένα κέιμενο στα αγγλικά; Γιατί; Ο Κάμερον ούτε κι αυτό δεν μπορεί να κάνει στα γερμανικά.
  Και τέλος που καταντήσαμε. Να εξαρτάμε τον αν είναι κάποιος μορφωμένος, σε χώρα με ιστορία 4000 ετών και έχοντας την τελειότερη ευρωπαϊκή γλώσσα, από το αν κάποιος μιλάει.... αγγλικά! Μία γλώσσα δίχως πτώσεις, δίχως κλήσεις, δίχως γένη δίχως χριστούγεννο. Γλώσσα που εκτός από τα ρήματα όπως τρώω, χέζω, κλάνω, όλες τις άλλες λέξεις τις έχει πάρει από τα λατινικά και τα ελληνικά.
  Ο τσίπρας είναι επικίνδυνος γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα στο μυαλό του και το κομμα του. Γιατί δεν ξέρει αν θέλει δραχμή ή ευρώ (πάλι εκεί πίσω στην κουβέντα του 2010 και του 2011!), γιατί προτείνει αλλοπρόσαλα πράματα για την οικονομία, γιατί και για αυτά που είναι σίγουρος, όπως τα εθνικά θέματα, οι απόψεις τους είναι καταστροφικά εθνομηδενιστικές. Γιατί, τέλος, ακόμη και στροφή στην λογική να επιχειρήσει να κάνει σαν μελλοντικός πρωθυπουργός, θα του φύγει το μισό κόμμα, τα στελεχη του οποιου, νομίζουν ακόμη ότι εκπροσωπούν ένα ακραίο 3,5% του ελληνικού λαού.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Άπαντα Επιστάμενος 03/05/2014 20:07:47

   Σωστα τό τελευταίο που μας ενδιαφέρει ειναι τά αγγλικά τού Τσίπρα.Αν επιλέγαμε ηγέτες με αυτό το κριτήριο θα ξαναβγάζαμε τον ΓΑΠ ,να που έχει και ένα καλό αυτός ο ανθρωπος.Αυτό που με τρομάζει εμένα στόν Τσίπρα είναι τα εθνικά θέματα οπου στό κόμμα του επικρατεί μια ανατριχιαστική αφέλεια,αδιαφορία,ελαφρότητα καί δεν ξέρω τι αλλο να πώ.

 6. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 04/05/2014 06:56:27

  Go home. Αυτή ειναι η σωστή έκφραση. Δεν μεταγλωτιζεις λέξεις οταν μιλάς μια ξένη γλώσσα. Αυτά απο γραμματικής πλευράς, γιατι αν θέλεις να εκφραστείς αγγλικά πρέπει να το κανεις σωστά. Διαφορετικά μιλά τη γλώσσα σου μιας και απηύθυνε σε σε Ελληνες. Κρίμα όμως που αυτός ο νέος δεν έμαθε τουλάχιστον έστω και αγγλικά που τα μιλάει και ο τελευταίος σερβιτόρος στην Ελλάδα.

 7. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 04/05/2014 11:31:38

  Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσει το 18%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.