#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2012 19:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός του Ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και τα ΜΑΤ



Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών.

Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Τα παραπάνω είναι από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως εξειδικεύτηκε από την Σοφία Σακοράφα. Ενδιαφέρουσες προτάσεις. Θα καταργηθούν τα ΜΑΤ και δε θα οπλοφορούν στις διαδηλώσεις οι αστυνομικοί. Μακάρι αν το δούμε κι αυτό, αλλά πρέπει να κάνουμε δύο ερωτήσεις στην κ. Σακοράφα:

Αν υπάρξουν διαδηλώσεις από διάφορες κοινωνικές ομάδες ή και από μετανάστες, πώς θα αντιμετωπιστούν αυτές; Θα τους ραίνουν οι αστυνομικοί με λουλούδια; Θα τους δώσουν... Τσιπραλέξ που είναι και της μόδας για να κοιμηθούν; Ή μήπως όλοι μαζί αγκαλιασμένοι αστυνομικοί και διαδηλωτές θα πάνε μετά για τσίπουρα;
Να φανταστούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι με αυτόν στην κυβέρνηση δε θα γίνονται διαδηλώσεις ή δε θα υπάρχουν μπαχαλάκηδες. Ή μήπως τόσο καιρό τα επεισόδια τα έκαναν Συριζαίοι; Αν, ωστόσο, καίγεται η Αθήνα, οι τουρίστες και οι πολίτες τρέχουν να κρυφτούν, τα ξενοδοχεία πάρουν φωτιά τι σκέφτεται να κάνει ο κ. Τσίπρας με τους άλλους μπαχαλάκηδες που δεν του ανήκουν;

Για όλα αυτά που υπόσχονται νομίζουμε ότι αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία να κυβερνήσουν. Τουλάχιστον δε θα πλήξουμε με όσα θα βλέπουμε να γίνονται στους δρόμους.

Εκτός, είπαμε, κι αν η Ελλάδα γίνει ο παράδεισος επί της Γης όπου θα εξαλειφθούν οι ταξικές διαφορές και οι κοινωνικές αδικίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/06/2012 19:13:29

  MAT; ...δεν θα ξέρει σκάκι πάρα μόνο τάβλι....

  ΥΓ

  εμένα μου άρεσε που η ΣΣ θα διορίσει ΔΥ σε κενές οργανικές θέσεις...νόμο που οι κενές οργανικές έχουν καταργηθεί όλες και δεν υπάρχουν από πέρσι ΔΥ αλλά κρατικοί...τι κάνουν όλοι αυτοί στη Βουλή; ...κανένας δεν διαβάζει τι ψηφίζεται;

 2. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 01/06/2012 19:24:45

  H μεγάλη αλήθεια:
  Αλέκα Παπαρήγα: "Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δε λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς, αλλά χαϊδεύει, γιατί βλέπει μπροστά την κάλπη, καρέκλες, ή μαξιλάρια".

  Δεν ξέρω τι θα γίνει στις εκλογές. Βλέπουμε όμως που οδηγεί ο σαλτιμπαγκικός τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Και αν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση θα καταφέρει το ακατόρθωτο ο Τσίπρας: να τον κυνηγάνε μαζί αριστεροί και δεξιοί όταν έντρομος θα βλέπει τα επίχειρα της δημαγωγικής ψευδολογίας του. Τόσον καιρό αναρωτιόμασταν ποιός θα μπει στο ελικόπτερο. Αν κερδίσει ο Τσίπρας σε ελάχιστους μήνες θα καταντήσει ο αδιαμφισβήτητος νικητής του εισιτηρίου "ελικόπτερο χωρίς επιστροφή".
  Θα έχει τέλος χειρότερο από του ΓΑΠ.

 3. tak avatar
  tak 01/06/2012 19:25:24

  ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ!

  Όσοι αδόξως προσπαθήσαν να εισέλθουνε στη Γάζα
  [λες και πήγαιναν στο «Πλάζα»]
  Δεν κατάφεραν να μπούνε και να φτάσουνε στη Ράφα
  [ε, Σοφία Σακοράφα;]
  Και γυρίσανε στα ίδια και δεν έγιναν σπουδαίοι
  [φταίνε πάντα οι … Εβραίοι;]
  Και τοιουτοτρόπως, έτσι, καταλάγιασε η ορμή τους
  [και θα «βράσουν» στο … ζουμί τους!]

 4. anonymous avatar
  anonymous 01/06/2012 19:27:21

  Όλο και περισσότερο μου θυμίζει την κατάσταση πριν και μετά το 1981. Σας θυμίζω το πρώτο ξύλο που έριξαν τα ΜΑΤ μετά τις εκλογές του 81. Ο κόσμος έπαθε τότε σοκ. Θα τις φάνε και πάλι και θα είναι αριστερές.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ anonymous 01/06/2012 20:32:02

   ξεχνάς όμως ότι για δυο χρόνια δεν έγιναν πορείες και επεισόδια, μετά βέβαια ξανά τα ίδια.

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ αποκατάσταση 01/06/2012 20:35:15

    Αν είναι για να έχω 2 χρόνια ησυχίας να περνάω ξανά και ξανά ένα '81,άστο καλύτερα.Προτιμώ το μπάχαλο...

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ αποκατάσταση 01/06/2012 23:13:07

    Στην Μάντρα Αττικής γινόταν επεισόδια επί μήνες, άκουσα μάλιστα Αθηναίο πρασινοφρουρό της εποχής να επιχαίρει και να λέει επί λέξει για τους πολίτες της περιοχής που είχαν έλθει σε ρήξη με την δημοτική τους αρχή:"ας φάνε τώρα σοσιαλιστικό ξύλο για να καταλάβουν"

 5. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 01/06/2012 19:53:36

  Οι αριστερές ή αριστερίζουσες κυβερνήσεις είναι πάντοτε πιο γενναιόδωρες στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων απ' ό,τι μια (εκλεγμένη πάντα) συντηρητική κυβέρνηση. Είναι οι αιωνίως αδικημένοι, που νειώθουν ότι επιβάλλεται μια ''δικαίωση". Ή αλλιως, έχουν να "διαφυλάξουν μια επανάσταση". Υπάρχουν πολλές ανάλογες εκφράσεις, αρκετά ευέλικτες στη χρήση τους.

  Η Αριστερά, και ειδικά στην Ελλάδα, είναι απενοχοποιημένη, έχοντας μεταφέρει όλα τα σύνδρομα στρη Δεξιά. Μπορεί να ασκήσει βία α. κατά της "αντεπανάστασης", β. κατά των "δεξιών ρεφορμιστών", γ. των "ξένων δακτύλων" (ειδικά αυτό ερμηνευεται ευρύτατα...) κλπ κλπ.

  Το ΠΑΣΟΚ, ήδη από την εποχή του Εκσυγχρονισμού τουλάχιστον, δεν είχε διστάσει να χτυπησει συνταξιούχους (θα το θυμάστε όλοι - τι πρωτοτυπία κι αυτή). Θυμάμαι ένα άρθρο στην Ελευθεροτυπία όπου ένας δημοσιογράφος έκανε καταμέτρηση της αναλογικής χρήσης ΜΑΤ σε διαδηλώσεις τα χρόνια του ΠΑΟΚ και τα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Δεξιά έμενε πολύ πίσω στο σκορ.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Νίκος Παπαδημητρίου 01/06/2012 20:35:21

   εξ' ού και η φράση ματατζή ότι επί ΠΑΣΟΚ πιο πολύ ξύλο δίναμε. Γενικά όσο πιο αριστερά πάμε τόσο πιο μεγάλη καταστολή υπάρχει. Δεν είναι ειρωνία φίλοι αριστεροί; αλλά λογικό η αριστερά ήταν πάντοτε μία υποκρισία.

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ αποκατάσταση 01/06/2012 20:49:00

    Μάλιστα. Δεν ειχα ακούσει τέτοια πολύτιμη δήλωση από ΜΑΤατζή, ξέρω όμως ΕΝΑΝ ΜΑΤατζή που είναι Πασόκος. ΜΑς είπε πως αφού διώξαμε τον ΓΑΠ, μας αξίζει η μιζέρια.

 6. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 01/06/2012 20:00:55

  Οσκαρ επιστημονικής φαντασίας διεκδικεί αυτή η πρόταση.
  Εσείς είστε που θα χρειάζεστε τα ΜΑΤ περισσότερο αφού σε κάθε "αντίθετη" διαδήλωση θα φαντάζεστε πράκτορες και σκοτεινά κέντρα.
  Θα φάμε το ξύλο της αριστερής αρκούδας.

 7. m.s avatar
  m.s 01/06/2012 21:25:09

  ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ : φανταστείτε χουλιγκάνους με καδρόνια, στύλους οδικής σήμανσης , πέτρες , μολότοφ και από την άλλη τροχονόμους με σφυρίχτρες και με τα μπλοκάκια στα χέρια...
  ε ρε γλέντια

 8. aggelosview avatar
  aggelosview 01/06/2012 22:19:29

  Γιατί άσχημα θα είναι; Η Αθήνα θα μοιάζει με gayparade στις διαδηλώσεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι αναρχικοί έχουν ηρεμήσει πολύ.
  Ερωτηση: γιατί οι "παρακρατικοί" που καταγγέλει δεν κάνουν επεισόδια τελευταία; Λογικό δε θα ήταν, να γίνει λίγο μπάχαλο για να φοβηθούν οι οικογενειάρχες και να ψηφίσουν ΝΔ;
  Άρα Αλέξη, τα μάζεψες τα παιδιά. Υπόδειγμα είναι. Μόνο στην Πατησίων κάνουν μασάζ στους μαύρους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ aggelosview 01/06/2012 23:06:59

   ελλειπής ενημέρωση: είναι στα Εξάρχεια και κάνουν μπίζνες (πουλούν καφέδες για να ραφτούν τα κοστουμάκια εξουσίας).

 9. eviotis avatar
  eviotis 01/06/2012 22:54:29

  Καλα ενας σοβαρος δεν υπαρχει εκει στην ΝΔ να βαλει στη θεση τους συριζαιους με τις ανοησιες τους?Δεν γνωριζουν αραγε οτι οι αστυνομικοι και σημερα δεν οπλοφορουν οταν εκτελουν υπηρεσια σε πορειες και διαδηλωσεις η στα γηπεδα? Οσο για την καταργηση των ΜΑΤ οι ανθρωποι ειναι μαλλον φαιδροι 'η ζουν σε αλλη εποχη, εχει παει αραγε κανεις τους να διαλυσει χουλιγκαν σε γηπεδο? Εχει να πεσει πολυ γελιο αν ο μοι γενοιτο γινουν κυβερνηση...

 10. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 01/06/2012 23:05:43

  Καλα ενταξει...Να δουμε εαν θα γινει και στην πραξη αυτο με την πρωτη πορεια..
  Χαχαχαχ καλο αστειο παντως η καταργηση των ΜΑΤ , το ακουσαμε και αυτο περα απο καποια αλλα... :)

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 01/06/2012 23:06:56

  Τι να τα κάνουν τα γκλομπ στις πορείες οι ΜΑΤατζήδες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ? Μόνοι τους θα βαράνε το κεφάλι τους οι διαδηλωτές όπου βρουν τοίχο.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ TopGunZ 01/06/2012 23:26:31

   Μέ τό κεφάλι θά σπᾶνε τά μάρμαρα γιά νά τά πετᾶνε στούς ΜΑΤαίους;
   Ἐκτό κι ἂν κάνουν μεταξύ τους μιά ἰδιότυπη συμφωνία,χωρίς γκλόμπς ἐσεῖς καί χωρίς σφυριά ἐμεῖς...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/06/2012 00:49:54

    Το κεφάλι τους θα χτυπάνε που είτε ψηφίσανε είτε ανεχτήκανε το ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει στην εξουσία.

 12. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 01/06/2012 23:38:13

  Να τα καταργήσουν; Καλά περιμένετε ποιος θα τους σώσει την επόμενη μέρα όταν μαζεύουν ένα-ένα αυτά που τάζουν; Κάποιος πρέπει να τους προστατεύει μέχρι να τους μαζέψουν τα ελικόπτερα.

 13. Jimakos avatar
  Jimakos 01/06/2012 23:40:14

  Το θέμα είναι οτι ο κόσμος, ειδικά στην Αττική, δεν δείχνει να έχει προβληματισμούς προς αυτη την κατεύθυνση. Εξακολουθεί να τον καίει το οικονομικό και μόνον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.