#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2010 01:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός από τη χρεοκοπία, θα μας πέσει και ο ουρανός στο κεφάλιΟ κόσμος θα πρέπει να πάψει να ανησυχεί για πυρηνικούς πολέμους, οικολογικές καταστροφές, και άλλα παρεμφερή ανθρωπογενή σενάρια καταστροφής, και να αρχίσει να προετοιμάζεται σοβαρά για τον πραγματικό κίνδυνο που ελλοχεύει στο διάστημα.

Αυτή είναι η άποψη ενός κορυφαίου αστρονόμου, ο οποίος είναι πεπεισμένος πως η γη μας θα καταστραφεί από πρόσκρουση γιγάντιου αστεροειδούς.

Μια τέτοια πρόσκρουση θα είναι κατακλυσμιαία, προκαλώντας σεισμούς και πυροδοτώντας σειρά από τεράστια τσουνάμι, με αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο όλων των χερσαίων μορφών ζωής. Τα θαλάσσια είδη θα εξαφανιστούν και αυτά λίγο αργότερα, καθώς τρισεκατομμύρια τόνοι εξατμισμένης πέτρας θα προκαλέσουν ψύχρανση της ατμόσφαιρας, καταστρέφοντας την ευαίσθητη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Κάτι παρόμοιο συνέβη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, και πιστεύεται πως πρόσκρουση αστεροειδούς συμβαίνει περίπου μια φορά ανά 100 εκατομμύρια χρόνια. Αν και θεωρητικά έχουμε ακόμη χρόνο, ο αστρονόμος Chris Impey προειδοποιεί πως «μπορεί να το ζήσουμε ανά πάσα στιγμή». Και εκτός από τους αστεροειδείς, θα πρέπει, λέει, να ανησυχούμε και για τυχόν εκρήξεις καινοφανών αστέρων οπουδήποτε εντός μιας απόστασης από τη γη έως και 1.000 έτη φωτός. Μια τέτοια έκρηξη θα προκαλέσει άμεση και έντονη παγκόσμια υπερθέρμανση, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ζωής.

Τι προτείνει για λύση; Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για άλλους πλανήτες ή δορυφόρους, όπου θα μπορούσαμε να μεταναστεύσουμε. Και όπως λέει: «Ο Τιτάνας μοιάζει ιδανικός προορισμός».

Μήπως όμως κάτι παρόμοιο συνέβη κάποτε και στον Άρη;. Σύμφωνα με νέα διαθέσιμα στοιχεία, ένα αχανής ωκεανός κάλυπτε κάποτε περισσότερο από το 1/3 της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη. Ο ωκεανός αυτός περιείχε δέκα φορές περισσότερο νερό από ότι περιέχει το σύνολο των θαλασσών της γης. Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας αρχαία συστήματα ποταμών, ενώ ανακάλυψαν τουλάχιστον 52 περιοχές εκβολών (δέλτα) που όλες βρίσκονται στο ίδιο υψόμετρο, και συνεπώς οριοθετούν τις άκρες ενός αρχαίου ωκεανού.

Αν τα παραπάνω είναι αλήθεια, τότε είναι πολύ πιθανό πως ο αρχαίος αυτός ωκεανός να φιλοξενούσε και μορφές ζωής. Όπως λένε οι επιστήμονες που ερευνούν τα στοιχεία, «Στη γη, τα δέλτα των ποταμών και οι λίμνες είναι δεξαμενές συλλογής και διατήρησης  παλαιότερων μορφών ζωής… αν υπήρχε κάποτε ζωή στον Άρη, ίσως αυτά τα σημεία των εκβολών, να είναι το κλειδί για να ανακαλύψουμε το βιολογικό παρελθόν του πλανήτη».

S.A. (The Independent,  The Daily Telegraph)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. typhoon avatar
  typhoon 16/06/2010 01:20:04

  Δεν είναι επιστημονική φαντασία.
  Αλλά και από την άλλη δε χρειάζεται να μεταναστεύσουμε σε άλλον πλανήτη.
  h**p://greek.ruvr.ru/2010/06/07/9242628.html

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 16/06/2010 01:38:22

  Μέχρι τη πρόσκρουση απολαύστε σε HD και αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, έτσι για να χαλαρώσουμε...

  http://www.youtube.com/watch?v=4hyATjjajPg&NR=1

  γειά σου tommy με τα ωραία σου!

 3. Ένα Πρόβατο (εξωτερικά) avatar
  Ένα Πρόβατο (εξωτερικά) 16/06/2010 01:43:36

  Πείτε τους να κόψουν τις μαμακίες γιατί ότι πέσει απ τον ουρανό στο κεφάλι μας δε σημαίνει απαραίτητα οτι η προέλευσή του θα είναι το διάστημα.

 4. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακος 16/06/2010 05:00:38

  Τι να τον κάνεις τον αστεροειδή όταν έχεις μια φούσκα Μεθανίου μήκους 20 μιλίων και πλάτους 20 ποδών (προς το παρών) να σχηματίζεται πάνω απο τη διαρροή της BP στο Κόλπο του Μεξικού?

  Σπίρτο κανείς?

 5. Lalakis avatar
  Lalakis 16/06/2010 09:44:22

  Οι αστεροειδεις εναι σιγουρα ο σοβαροτερος κινδινος για τη γη μας. ερχεται και το 2012

 6. typhoon avatar
  typhoon 16/06/2010 11:33:31

  Πάντως αέριο με τέτοια πίεση μέσα στον κόλπο του Μεξικό μπορεί να σήμαινε και άλλα πράγματα. Σκεφτείτε μόνο ότι τελευταία έχουν ενεργοποιηθεί αρκετά ηφαίστεια στην Κεντρική Αμερική (Μεξικό, Γουατεμάλα).
  Ήταν τελικά μία μη ηθελημένη περιβαλλοντική καταστροφή, ή με την εκτόνωση αυτή απεφεύχθη η προφητεία των Μάγιας για το 2012 ?

 7. droutis avatar
  droutis 16/06/2010 13:42:02

  Και ποιος μας λεει οτι και ο αλλος πλανητης που θα παμε θα ειναι και αυτος ασφαλης απο μια πιθανη μελλοντικη συγκρουση γιγαντιου διαστημικου αντικειμενου ??

 8. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 17/06/2010 00:52:33

  Μερικοί εδώ μέσα πιστεύετε σε θεία πρόνοια για το πεπρωμένο του ανθρώπου όπως κάποτε κάποιοι πίστευαν στο γεωκεντρικό σύστημα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είμαστε ένα είδος που μετά βίας εξελίχθηκε τα τελευταία τρία εκατομμύρια χρόνια και μόλις πριν 200000 χρόνια ξεκίνησε να κατασκευάζει εργαλεία. Οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στη γη για 160 εκατομμύρια χρόνια (225-65 Εκατομ. χρόνια πριν). Αν δεν είχαμε αξιοποιήσει την τεχνολογία είναι επιβεβαιωμένο ότι κάποια στιγμή θα εκλείπαμε σαν είδος λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής όπως έτυχε και σε αυτούς αλλά και σα παλαιότερα είδη από αυτούς. Συμφωνώ ότι κινδυνεύουμε περισσότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά η πτώση μετεορίτη δεν είναι απίθανη και απλώς ποντάρουμε στο ότι γίνονται πολύ σπάνια, σε διάστημα εκατομμυρίων ετών. Οι μικρές συγκρούσεος γίνονται πιο σύχνα άρα θα έχουμε προλάβει αν υπάρχουμε ακόμη να αναπτύξουμε κάποια προστασία. Βέβαια η ειρωνία είναι ότι οι επιστήμονες στη ΝΑΣΑ μπορούν να προβλέψουν σύγκρουση κάνα τρίμηνο πιο πριν οπότε δε θα προλάβουμε να αντιδράσουμε σε αυτή τη φάση. Ακόμη είμαστε στην ανώριμη φάση που εχθρός του ανθρώπου θεωρείται ο άνθρωπος. Αργότερα όταν δε θα μπορούμε να σώσουμε τον τόπο μας τότε θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε και έπειτα ξανά τα ίδια. Είναι αναπόφευκτο να αναζητούμε πάντα πηγές ενέργειας κατά τον ίδιο τρόπο που οι πρόγονοί μας αποίκησαν όλον τον πλανήτη. Λίγη επένδυση στην τεχνολογία και όχι στον πόλεμο Ιράκ δεν θα ήταν κακό.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ αποκατάσταση 17/06/2010 00:55:43

   Ενδεικτικά αναφέρω το δάσος της Τουγκούσκα στη Σιβηρία στο έτος 1908 όπου πολλά χιλιόμετρα δάσους καταστράφηκαν. Αν ο μετεωρίτης αυτός έπεφτε σε μια τυχαία πόλη θα την είχε ισοπεδώσει. Είμαστε απλά τυχεροί κάθε φορά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.