#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός από την χρεοκοπία έρχεται και το Σκοπιανό!Μια αναφορά που κάνει το Βήμα της Κυριακής με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα, ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία αυτής της κυβέρνησης και στη διαμόρφωση του σκηνικού για εκλογές

«Αγκάθι» το Σκοπιανό, γράφει η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη προφανώς εννοώντας ότι η απόφαση που θα λάβει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  για την ονομασία του γειτονικού κράτους θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην επιβίωση της κυβέρνηση Παπαδήμου. Διότι πώς θα αντιδράσει π.χ. σε μια αρνητική εξέλιξη; Ή μήπως μας προετοιμάζει η εφημερίδα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;  Για να  το θέτει πάντως το θέμα το Βήμα, κάποιο λόγο θα έχει. Ας μην ξεχνάμε ποιος περνά πλέον τη γραμμή Παπαδήμου στις εφημερίδες και τα κανάλια (Καψής για όσους δε θυμούνται).

Αλλά οι διαρροές συνεχίζονται. Πιο "λαϊκό" το "Πρώτο Θέμα" κάνει πιο λιανά τα ερωτήματα που κατά τα φαινομενα θα μας κάνουν να αυξήσουμε τις δόσεις των ...lexotanil.

"Μπορεί από αύριο 5 Δεκεμβρίου να υποχρεωθεί η Ελλάδα να συναινέσει στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη θέλησή της; Είναι δυνατόν δηλαδή ένα δικαστήριο να αναγκάσει την Ελλάδα να εκχωρήσει κυριαρχία στους γείτονες που οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία;" ρωτά.

Αύριο το πρωί ολοκληρώνεται η τριετής δικαστική διαμάχη της Ελλάδας και των Σκοπίων που ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 2008, όταν η πΓΔΜ προσέφυγε στο ΔΔΧ εγκαλώντας την Αθήνα ότι παραβίασε την παράγραφο 1 του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας ζητώντας από τους δικαστές να υποχρεώσουν την Ελλάδα να μην φέρει ποτέ ξανά αντιρρήσεις σχετικά με την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς. Στις 11 πμ ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο Ιάπωνας Χισάσι Οβάντα, θα ανακοινώσει την ετυμηγορία των 15 "σοφών" του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Τι θα λέει η απόφαση; 

Σύμφωνα με όσα γράφει το ΠΘ η απόφαση των 15 δικαστών θα είναι ευνοϊκή για τα Σκόπια και ράπισμα για την Ελλάδα, αφού το Δικαστήριο της Χάγης θα αποφαίνεται ότι η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δε συναίνεσε στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008 γεγονός που θα μεταφραστεί ως παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσουν οι δικαστές στο αίτημα της FYROM να επιβληθεί στην Ελλάδα να μην φέρει ποτέ ξανά αντιρρήσεις στην ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς πολυμερείς οργανισμούς. Επί της ουσίας, αν το Δικαστήριο δικαιώσει τα Σκόπια θα επιβάλλει στην ελληνική πλευρά τον ταπεινωτικό όρο να αλλάξει την πολιτική της.

Σε περίπτωση που -αμέσως ή εμμέσως- οι 15 δικαστές αποδεχθούν τον πρωτοφανή συλλογισμό των Σκοπιανών θα έρθουν σε σύγκρουση με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν επανειλημμένως διακηρύξει ότι η πΓΔΜ δεν μπορεί να γίνει μέλος στους οργανισμούς αυτούς χωρίς προηγουμένως να έχει εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη. Την ώρα μάλιστα που ο κ. Μπάιντεν θα εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον κ. Κάρολο Παπούλια, στη Χάγη θα ανακοινώνεται επισήμως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Την ώρα εξάλλου που θα ανακοινώνεται η ετυμηγορία της Χάγης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες ια το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, ενώ μέχρι την Παρασκευή που θα συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο κ. Δήμας θα κληθεί να αντιμετωπίσει όσους "καλοθελητές" συναδέλφους του θελήσουν να το παίξουν προστάτες των Σκοπιανών στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και στην υπουργική σύνοδο στον ΟΑΣΕ -του οποίου μέλος είναι και η FYROM.

Εμείς να προσθέσουμε σε όλα αυτά ότι δεδομένων των πάγιων ελληνικών θέσεων επί του θέματος και των κόκκινων εθνικών γραμμών γιατί άραγε να θεωρείται  "μεγάλο αγκάθι" το Σκοπιανό; Μήπως υπάρχει καμιά κρυφή ατζέντα, καμιά συμφωνία κάτω από το τραπέζι που να σχετίζει το όνομα της χώρας με τη βοήθεια στην Ελλάδα;

Κυριακή κοντή γιορτή θα πει κανείς, αλλά είναι ανησυχητικά ορισμένα φαινόμενα. Από τη μια ο Γκρουέφσκι ξεσπαθώνει και στέλνει επιστολές. Από την άλλη οι Τούρκοι αρμενίζουν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπάιντεν ζητά το άνοιγμα της Χάλκης και ο Ερντογάν μόνο που δε γελάει μαζί του.

Τα εθνικά θέματα έχουν λοιπόν πολύ ψωμί και κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει ούτε να αποστρέφει το βλέμμα του επειδή το οικονομικό πρόβλημα καίει τις τσέπες μας.

Θα υπενθυμίσουμε και μια πρόσφατη ανάρτησή μας με τον τίτλο:Ξέρει κάτι ο Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα που δεν ξέρουμε; Στην οποία επισημαίναμε μερικά από όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Βουλή για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου (15/11/2011): “ Αγαπητοί συνάδελφοι, με αφορμή την νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική μας πολιτική. Πεδίο όπου, την τελευταία δεκαετία, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις.
Η τοποθέτηση στα δύο καίρια Υπουργεία των Εξωτερικών και της Άμυνας, δύο βασικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, θέλησε αυτό ακριβώς να σηματοδοτήσει. Και μάλιστα, στη διαβούλευση με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στις επικοινωνίες μου με τους δύο Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και σημερινούς Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτησα να υποσχεθούμε, να δεσμευθούμε και μέσω των προγραμματικών μας δηλώσεων για την ειλικρινή μας πρόθεση συνεργασίας στα μείζονα εθνικά μας θέματα.


 Σε λίγες ημέρες, το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων. Όποια και να είναι η απόφαση, το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί. Και είναι ώρα οι δύο πλευρές να κατανοήσουν ότι, εμείς μόνοι μας, οι δύο πλευρές θα το λύσουμε. Γιατί όσο καλοί και αν είναι οι διαμεσολαβητές, εμείς θα ζήσουμε με το αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε γειτονικοί λαοί, εμείς θα πρέπει να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση.
 Θεωρώ, μέσα από τις αλλεπάλληλες επαφές μου με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση των Σκοπίων, ιδιαίτερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γκρουέφσκι, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια προσέγγισης και επίλυσης του ζητήματος αυτού.
Είναι ιστορική ευκαιρία, λοιπόν, αυτή και όχι άλλη Κυβέρνηση, να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει ολόκληρο το βήμα που της αναλογούσε. Επιθυμεί πραγματικά ταχεία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που θα απελευθερώσει το τεράστιο δυναμικό των σχέσεών μας.
Έχω πολλές φορές τονίσει ότι, όταν φθάσουμε σε λύση, η Ελλάδα θα είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ενταξιακή της πορεία. Αλλά αυτή η σχέση θα πρέπει να βασίζεται σε σωστά θεμέλια, σε σχέσεις καλής γειτονίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στηρίζει λύση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων. Βέβαια, η επιθετική ρητορική του κ. Γκρουέφσκι έναντι της χώρας μας, προκαλεί εύλογη αμφιβολία για τις προθέσεις του. Όμως, θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν τα περιθώρια για ταχεία πρόοδο. 
....Θεωρώ επίσης ευκαιρία, τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, με βάση τις διερευνητικές επαφές για το γνωστό θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας…”

Σημειώναμε τότε:

Είναι προφανές ότι με αυτά που είπε ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επίκεινται σοβαρές εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων ..

Το ερώτημα είναι γιατί έκρουσε έτσι ξαφνικά τον κώδωνα των εθνικών κινδύνων, σε μια στιγμή που όλοι είναι προσανατολισμένοι, (ή αποπροσανατολισμένοι) στους οικονομικούς κινδύνους και την χρεοκοπία.

Ξέρει κάτι που δε ξέρουμε;

Για παράδειγμα, έχει δεσμευθεί σε τίποτα …. περίεργο;

Και γιατί αυτή η αναφορά στη ΝΔ και τα δύο εθνικής σημασίας υπουργεία που πήρε;

Θέλει να μας πει ότι είναι ποτέ δυνατόν η ΝΔ να δεχόταν να αντιμετωπισθούν κρίσιμα εθνικά θέματα με μια κυβέρνηση τρίμηνης συνεργασίας;

Μήπως δραπέτευσε και καλείται πάλι η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;

Ετοιμάζουν καμιά προβοκάτσια;

Ερωτήματα που ισχύουν και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mara avatar
  Mara 04/12/2011 08:33:52

  Την χρεωκοπία μπορεί να μην την γλιτώσουμε, την Μακεδονία όμως.... άς την ξεχάσουν... Για το καλό τους....
  Ότι απόφαση και να πάρουν, μόνο άν η Ελλάδα υποχωρήσει μπορεί να τους βγεί....
  Πατριωτική ηγεσία χρειαζόμαστε άμεσα για να προλάβουμε αυτά που ετοιμάζουν....
  Θα δούνε τότε όλα αυτά τα κοράκια, που ορέγονται... χρόνια τον διαμελισμό της Ελλάδας, πώς μετατρέπονται ξαφνικά όλοι οι Έλληνες, οι άνεργοι, οι φτωχοί, τα παιδάκια στις καφετέριες, σε ΤΑΓΜΑΤΑ των ΑΘΑΝΑΤΩΝ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!!

  Καλημέρα σε όλους!!!

  • perastikos avatar
   perastikos @ Mara 04/12/2011 12:33:58

   Μαρα, σιγα τα ωα... δυστυχως για την χωρα και για εμας, διακατεχομαστε ολοι απο το συνδρομο του "σφαξε με αγα μου να αγιασω"...

   • Mara avatar
    Mara @ perastikos 04/12/2011 12:45:08

    Perastike,

    Δεν έφθασε η ώρα να καταλάβεις, ότι ξαφνικά και σε μιά στιγμή... θα μετατραπείς σε κάτι άλλο....
    Αλλά θα μετατραπείς! Να είσαι σίγουρος!
    Η ιστορία κάνει κύκλους....
    Έχει ξανασυμβεί πάμπολες φορές στο παρελθόν.
    Αυτό δεν αλλάζει.

    • NIKOLAOY avatar
     NIKOLAOY @ Mara 04/12/2011 19:03:36

     ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΑΠ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ? (ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΗ )

     • Mara avatar
      Mara @ NIKOLAOY 04/12/2011 21:36:39

      κ. NIKOLAOY,

      Συγγνώμη.... επειδή δεν ομιλώ την Ιπποδρομιακή..., αυτό που έγραψες είναι καλό ή κακό?
      (όχι τίποτα άλλο, να ξέρω πως θα σου απαντήσω...)

 2. juliet avatar
  juliet 04/12/2011 09:24:31

  Καλημέρα,
  Παρασκευή βράδυ στην εθνική κοντά λίγο πιο έξω από Θεσ/νίκη,κάνανε έργα και είμαστε περίπου 1 ώρα στο περίμενε.Κάποια στιγμή αυτοκίνητο με σκοπιανές πινακίδες προσπάθησε ν΄αλλάξει λωρίδα με το έτσι θέλω και βγάζοντας μας ο οδηγός τη γλώσσα.Βέβαια ,περιττό να σας πω ότι αν το συνέχιζε ,θα κατέληγε στο νοσοκομείο.Ολοι μαζί του επιτεθήκαμε .ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάνε τα ρεμάλια των δανεικών ονομάτων.
  ..........................................................
  Κι έπεσε η σκλάβα ταπεινά μπρος στην ώραια παρθένα
  γονατισμένη ,αμίλητη ,σκυμμένη ,ντροπαλή,
  κι εκείνη την ανάγειρε με χέρια αντρειωμένα
  και την εσφιχταγκάλιασε μ' ατέλειωτο φιλί.

  Και τη στιγμή που σμίξανε για το φιλί τα χείλια,
  έπεσαν ,βροντοκόπησαν τα σίδερα βαριά,
  οι αλυσίδες έσπασαν ,στόματ΄αγγέλων χίλια
  αθώρητα τραγούδησαν το ''Χαίρε,Ελευθεριά!....''

  Κι η σκλάβα ξύπνησε μεμιάς ,πετιέται απ΄το κρεβάτι,
  τα ξαφνιασμένα μάτια της στα κάστρα της κολλά.
  Οχι ,δεν είναι όνειρο,να τη παρθένα, να τη!
  όμοργη.γαλανόλευκη ,με το σταυρό ψηλά.
  Ιωαννης Πολέμης
  Καλημέρα!!!!!!!

 3. SAS avatar
  SAS 04/12/2011 09:44:33

  Το ότι έχουμε εθιστεί τον τελευταίο καιρό να μιλάμε για τα κράτη με όρους επιχειρήσεων δεν σημαίνει πως είναι κι' όλας . Είναι δυνατόν ένα δικαστήριο να ''υποχρεώσει'' ένα κυρίαρχο κράτος στην διαμόρφωση της εξωτερικής του πολιτικής και στην προάσπιση των συμφερόντων του ;
  Εάν το δούμε αυτό θα σημαίνει ότι πραγματικά το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά .

 4. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 04/12/2011 09:50:07

  Τί ειρωνία!!! Είκοσι χρόνια πριν.....
  04.12.1991:
  Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ασχολείται με το Μακεδονικό και καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ: α) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», β) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και γ) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δε υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

 5. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 04/12/2011 10:29:47

  Καλημέρα,
  Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ είχαν αφήσει απέξω το όνομα της Μακεδονίας γιατί είχαν στο τιμόνι της χώρας τον Τζέφρυ, που πρόσφερε τα πάντα. Κατάργηση αγωγών , συνομιλίες για το Αιγαίο, φωτογραφίσεις στο Καστελόριζο.Το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας και της Τουρκίας, μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις σε Συρία, Τουρκία, Ιράν τους κάνει να βιάζονται. Μπορεί να βγει άλλη κυβέρνηση και να επαναφέρει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Επίσης τυχαία δεν είναι η επίσπευση του Σιωνιστή Μμπαϊντεν για το άνοιγμα της σχολής του Γένους.
  Τα κρατίδια της Μακεδονίας και της Θράκης πρέπει να δημιουργηθούν σύντομα. Με ποιο τρόπο? Μια προβοκάτσια στα σύνορα και επέμβαση του ΟΗΕ.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 04/12/2011 10:39:34

  « MAKEΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ »
  σημαίνει « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ »
  http://bit.ly/sRtFcS

  « OXI ΣTO “MAKEΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ »
  ~Αντώνης Σαμαράς ΔΕΘ, 19-09-2010
  http://bit.ly/a5KckS

  « Παραιτούμαι, επειδή αρνούμαι
  ν’αναγνωρίσω στους Σκοπιανούς
  το δικαίωμα ν’αποκαλούνται Μακεδόνες. »
  ~Αντώνης Σαμαράς 21-10-1992

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 04/12/2011 11:10:14

  Η Ελλάδα γιατί άραγε δεν προσέφυγε στο ίδιο δικαστήριο κατά της ΠΓΔΜ εγκαλώντας την ότι δεν τήρησε την ενδιάμεση συμφωνία με την αλυτρωτική της πολιτική και τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ( πολιτική αγαλμάτων, προκλητικών δηλώσεων, κ.ο.κ. ) ; Δεν συμφωνούσε η πρεσβεία , ο Ψυχάρης, ο φούφουτος που κυβερνάει αυτή την έρμη χώρα ;
  Ανίκανοι πολιτικάντηδες , εξαρτημένοι και βολεψάκηδες με παχιά λόγια και παχείς λογαριασμούς εις τας Ελβετίας, με ευρωπαϊκά , βεβαίως βεβαίως, ιδεώδη και ευρωαντλαντικούς δεσμούς σφυρηλατημένους σε στοές και λέσχες, βλέπουν τους δήθεν συμμάχους να μας πολεμούν σε κάθε μέτωπο κι αυτοί τους γλείφουν : ό,σο μας έχουν δεδομένους και δεν διαπραγματευόμαστε με ακλόνητες θέσεις και αποφασιστικότητα, τόσο θα τρώμε σφαλιάρες και εξευτιλισμούς. Τους πολιτικάντηδες βέβαια δεν τους πολυνοιάζει : είναι το ίδιο ποιόν φελλών που επέπλεαν σε οποιαδήποτε μορφή δουλοκρατίας, είτε ήταν τούρκικη, είτε γερμανική, είτε αγγλοαμερικάνικη.
  Πόσες τουαλέττες είπαμε ότι έχει ο Μητσοτάκης με χρυσά πόμολα στη βίλλα του στο Ακρωτήρι Χανίων ;

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ παρατηρητής 04/12/2011 19:04:04

   Αν θυμάμαι καλά, αυτά που αναφέρετε αποτέλεσαν την ουσία της επιχειρηματολογίας μας στη Χάγη. Επικαλεστήκαμε "αλλαγή των συνθηκών" (λόγω αγαλμάτων, αλυτρωτικών δηλώσεων κτλ) και, κατά συνέπεια, αποδέσμευσή μας από τη συμφωνία. Τώρα το τι θα πει το Δικαστήριο θα φανεί αύριο...

 8. Y. avatar
  Y. 04/12/2011 11:13:13

  Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

  http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

  Ούτε όνομα χρειάζεται, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε
  Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
  Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

 9. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ avatar
  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 04/12/2011 11:17:52

  Ρητορικό το ερώτημα "έχει δεσμευθεί σε τίποτα …. περίεργο;"
  Λες και δεν ξέρουμε την απάντηση.
  Εφιάλτες υπήρχαν πάντα στην ιστορία μας.
  Απλά νομίζαμε πως ήταν λίγοι.....

 10. Βραχυκέφαλος avatar
  Βραχυκέφαλος 04/12/2011 12:00:13

  Τό πρόβλημα ποτέ δέν ήταν τό τί θέλουν οί Σκοποιανοί, οί Αμερικανοί, οί Ευρωπαίοι, αλλά ότι οί κατοικοί αυτής τής χώρας νομίζουν πως ή νομιμοποίηση τών αυθαιρέτων είναι τρόπος ζωής. Και τα Σκόπια και ο Γκρουέφσκι είνα αυθαίρετα!

 11. ierofantis avatar
  ierofantis 04/12/2011 15:20:47

  Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων είναι διαφορετικής τάξεως ζήτημα από το θέμα της ονομασίας.

  Μη ξεχνούμε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία αφενός έχει λήξει τυπικά, αφετέρου αναγνώριζε τα Σκόπια με ένα προσωρινό όνομα (FYROM) προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή νομική προσωπικότητα και να ενταχθούν στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς, μέχρι την επίλυση του ζητήματος με την Ελλάδα.

  Η Ελλάδα όμως εδώ και 20 χρόνια επιχειρούσε να κερδίσει χρόνο.

  Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

  Θεωρητικά η χώρα μας έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια θεαματικές υποχωρήσεις έναντι του βόρειου κρατιδίου, χωρίς ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

  Και τώρα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική.

  Τα Σκόπια, όποια απόφαση και να ληφθεί αύριο, γνωρίζουν ότι χωρίς την αποδοχή της Ελλάδας και την ουσιαστική και ρητή παραίτησή της από το όνομα της Μακεδονίας δεν θα έχουν καταφέρει και πολλά πράγματα.

  Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η οικονομία της χώρας αυτής είναι τρισχειρότερη της δικής μας, δεν χρειάζεται να αναφέρω την υποβόσκουσα σύγκρουση με τους Αλβανόφωνους, δεν χρειάζεται να αναφέρω την ύπουλη και επίμονη διείσδυση της Βουλγαρίας, ειδικά στην επαρχία Πιρίν, με τη χορήγηση δεκάδων χιλιάδων βουλγαρικών διαβατηρίων στους κατοίκους των περιοχών αυτών, δεν χρειάζεται να αναφέρω την μόνιμη και σταθερή επιδίωξη της Σερβίας να ελέγξει τον σλαβικό πληθυσμό της περιοχής, μετά τις δραματικές απώλειες εδαφών και πληθυσμού της Κράϊνα στην Κροατία και του Σερβικού Κοσσόβου..

  Ο μοναδικός ειλικρινής γείτονας της χώρας αυτής παραμένει η χώρα μας.

  Η Ελλάδα απαιτείται να ξεκαθαρίσει πλέον, μετά την απόφαση της Χάγης, ότι δεν δεσμεύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία. Δεν έχει νόημα να εξακολουθείς να τηρείς μια συμφωνία που, τόσο ο αντισυμβαλλόμενός σου, όσο και η διεθνής κοινότητα θεωρεί νεκρό γράμμα.

  Η χώρα μας πρέπει να διακηρύξει σε κάθε επίσημο τόνο ότι δεν αναγνωρίζει χώρα με το όνομα Μακεδονία, ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονική μειονότητα στο έδαφός της. Τόσο απλά και καθαρά. Αλλά όχι μόνο αυτό. Απαιτείται να προχωρήσει η χώρα μας σε μια τολμηρή μονομερή διπλωματική αναγνώριση της χώρας αυτή ως «Δημοκρατία του Βαρδάρη – Vardarskja Republikja», τους κατοίκους της χώρας ως Βαρδάριους, τη γλώσσα Βαρδαροσλαβική. Εμείς μόνο ως τέτοιους θα τους αναγνωρίζουμε πλέον και όπου τους πετυχαίνουμε εκπροσωπούμενους ως Μακεδόνες, σε κάθε διεθνές φόρουμ, να ζητάμε από τους διοργανωτές είτε να διορθώσουν την πρόσκληση είτε να αποχωρούμε επιδεικτικά.

  Σήμερα σχεδόν 150 χώρες του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή με τη συνταγματική της ονομασία. Τι άλλο χειρότερο δηλαδή περιμένουμε να γίνει στο θέμα αυτό;

  Ας γνωρίζουμε το αξίωμα ότι δεν αξίζει να περιμένεις από κανένα να σε σεβαστεί αν ο ίδιος πρώτα δεν σέβεσαι τον ευατό σου.

  • johny avatar
   johny @ ierofantis 04/12/2011 17:18:21

   Συμφωνώ απόλυτα με τον ιεροφάντη, η Ελλάδα πρέπει να παιξει από εδώ και πέρα , εφόσον το ΔΔΧ κρίνει ότι παραβιάσαμε την ενδιάμεση, το χαρτί της απειλής καταγγελίας της ενδιάμεσης συμφωνίας, αυτό είναι ένα χαρτί [η απειλή] που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την επίλυση, μην ξεχνάμε ότι εφόσον αποχωρήσουμε από την ενδιάμεση συμφωνία, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τη χώρα αυτή σε επίπεδο κυρίως οικονομικό [με την καταγγελία της συμφωνίας παύει η ελλάδα να έχει οποιαδήποτε διμερή κοινωνικη πολιτικη και οικονομικη επαφή με τη χώρα αυτή]

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ ierofantis 04/12/2011 17:41:46

   «Σήμερα σχεδόν 150 χώρες του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή με τη συνταγματική της ονομασία.»

   Πρόκειται για προπαγάνδα. Σε προσκαλώ να βρεις ένα (1) επίσημο έγγραφο με αυτές τις χώρες. Τα ίδια λέει κι ο Γκρούεφσκι (στον ΟΗΕ είπε για 131 χώρες), αλλά ΠΟΤΕ δεν έχουν δώσει στοιχεία. Για το θέμα έχουν ρωτήσει οι Παμμακεδονικές οργανώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση.

   Τώρα, σχετικά με την απόφαση, ακόμη κι αν είναι εντελώς αρνητική (που δεν θα είναι), υπάρχουν τρόποι να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο. Η ενδιάμεση συμφωνία έχει λήξει και παρατείνεται σιωπηρά. Μπορούμε να δηλώσουμε πως θα απεμπλακούμε και τότε δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δουν ΝΑΤΟ και ΕΕ.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Δήμος 04/12/2011 20:17:45

    Μακάρι ως προς τις αναγνωρίσεις να έχεις εσύ δίκιο και εγώ άδικο. Φοβούμαι όμως ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

    Σε διμερές επίπεδο έχουν συναφθεί εκατοντάδες συμφωνίες τρίτων με αυτή τη χώρα, με τη Συνταγματική της ονομασία, κατόπιν σχετικών ενεργειών των υπουργείων εξωτερικών των τρίτων αυτών χωρών.

    • Δήμος avatar
     Δήμος @ ierofantis 05/12/2011 02:48:22

     Να το πάρουμε διαφορετικά. Είμαι η Ελλάδα και είσαι τα Σκόπια. Σε έχουν αναγνωρίσει πάνω από 2/3 του ΟΗΕ (άρα μπορείς να πας στη γενική συνέλευση να ζητήσεις να φύγει το ΠΓΔΜ). Μου τρίβεις στα μούτρα με επίσημα έγγραφα τις αναγνωρίσεις, ναι ή όχι; Το υπουργείο εξωτερικών τους δεν έχει δώσει ποτέ τη λίστα αυτών των χωρών στη δημοσιότητα. Δεν μιλάμε καν για τα έγγραφα ένα-ένα, μια απλή λίστα που να λέει «κοίτα κόσμε, αυτοί με λένε Μακεδονία». Η ιστορία είναι μεγάλη βρώμα λόγω δικιάς μας ανικανότητας.

     • Αίθρα avatar
      Αίθρα @ Δήμος 05/12/2011 10:10:08

      Πάντως, το γεγονός ότι στις διμερείς της σχέσεις κάποια χώρα έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία καθόλου δε σημαίνει ότι θα ψήφιζε να αναγνωριστεί με την ονομασία αυτή από τον ΟΗΕ. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, επομένως αυτό με τα 2/3 των ψήφων της ΓΣ δε νομίζω πως στέκει και πολύ ως επιχείρημα.

 12. ένας βισάλτης avatar
  ένας βισάλτης 04/12/2011 17:32:14

  Οι σκοπιανοί με τους αμερικάνους να είναι πίσω τους αποδεικνύονται ανεδέστατοι και εκνευριστικοί ,βέβαιοι ότι η ελλάδα δεν θα αντιδράσει όπως π.χ. η τουρκία δηλ.δεν θα τους δώσει προσθεσμία 24 ωρών πριν βάλει ρώσους ή κινέζους στις βάσεις της κρήτης και οπουδήποτε αλλού σε ελληνικό έδαφος..Εχουμε την περισσότερο υποτελή και ενδοτική πολιτική ηγεσία από όλες τις χώρες της υφηλίου και καταντήσαμε σαν τον χαζό καρπαζοεισπράκτορα του χωριού..Να μην αναφέρω τους αλβανούς και το γεγονός ότι κανονικά θάπρεπε να μην πουλιέται ούτε καρφίτσα στην αλβανία μή ελληνικών συμφερόντων με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς που κουβαλήθηκαν -άς πάρουμε τα σκόπια που επειδή το όνομα Μέγας Αλέξανδρος προκαλεί εθνική υπερηφάνεια στους έλληνες αποφάσισαν να το δωρίσουν μαζί με την ιστορία των μακεδόνων στους σλάβους που ήλθαν 950 χρόνια μετά ..Σήμερα η προδοτική-κοιμισμένη-γελοία -ανιστόρητη πολιτική ηγεσία τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και ούτε καν διανοείται να καταγγείλει διεθνώς τα σκόπια για τα 2 εργοστάσια επεξεργασίας ηρωίνης με παπαρούνες φερμένες από το αφγανιστάν που έχουν σε δύο πρώην στρατόπεδα,συνεχίζει να τους δίνει λιμάνια όπως επίσης και πετρέλαιο με αγωγό..Πού ακούστηκε μωρέ να διευκολύνεις τον υβριστή εχθρό σου αντί να του σπάσεις τα δόντια;.Και μετά θέλετε να μας πάρουν στα σοβαρά για ΑΟΖ και λογιστική διερεύνηση του χρέους...καταντήσαμε να είμαστε το μοναδικό κράτος που η ζήμενς αντί να δώσει αποζημειώσεις να απαιτεί γιατί λέει της βγάλαμε το όνομα...
  Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω ότι οι πολιτικές ηγεσίες γράφουν την ιστορική αλήθεια στα παλιά τους τα παπούτσια προκειμένου να παίξουν τα γεωστρατηγικά τους παιχνιδάκια παρασέρνοντας πολλές φορές και αποφάσεις δικαστηρίων .Εμείς θα παίξουμε το παιχνιδάκι τους ή θα συμφωνήσουμε με όλους τους σοβαρούς ιστορικούς που έχουν αηδιάσει με το "μακεδονικό¨ δηλώνοντας ότι η παραχώρηση του ονόματος στους σλάβους βιάζει την ιστορία και την αλήθεια..Κανονικά θάπρεπε να βγάζουμε σε εργοστάσια προιόντα μαιμού αμερικάνικων εταιρειών με το λογότυπό τους και σε περίπτωση που αντιδράσει ο πρέσβης τους να επικαλεστούμε αμοιβαιότητα στην προστασία των συμβόλων..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.