#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός από την κοινωνία επιχειρούν να εξοντώσουν και το πολιτικό σύστημαΓράφουμε σε άλλες αναρτήσεις αναλυτικά για τα εξοντωτικά μέτρα που ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία. Εδώ θα αναφερθούμε στις βαθύτερες διεργασίες που έχουν όπως φαίνεται δρομολογηθεί με στόχο τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής ζωής, και συνολικά της πολιτικής, μέσα στην επόμενη πενταετία. Οι εξελίξεις δρομολογούνται όχι μόνο με βάση το νέο μνημόνιο, αλλά και με εσωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε το διακύβευμα δεν είναι τόσο οι πολιτικές (αυτές εξασφαλίζονται με το μνημόνιο) όσο του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.

Ο κύριος μοχλός είναι η «παραγωγή» ελεγχόμενων ηγετών και ελεγχόμενων εξελίξεων. Αυτό προϋποθέτει τον «εξανδραποδισμό» του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευση (κόμματα και πρόσωπα). Και θα γίνει με πολιτικά μέσα (εκλογές) και με ποινικά μέσα.

Ήδη οι άνθρωποι του νέου πολιτικού σχεδίου άρχισαν να προειδοποιούν. Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος προχώρησε χθες σε μια δήλωση – βόμβα για ποινικές ευθύνες πολιτικών που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση:

«Πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Κάποιοι φταίνε για την κατάσταση αυτή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα», είπε και ξεκαθάρισε τι εννοεί:

«Κυρίως με το θέμα της πολιτικής απόδοσης. αν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».

«Ποινικές ευθύνες εννοείτε;», τον ρώτησαν. «Ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα», απάντησε.

Είναι προφανές ότι το δεξί χέρι του κ. Παπαδήμου βάζει στον ντορβά όλες συλλήβδην τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις πολιτικές ηγεσίες. Δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα σε φουκαράδες υφυπουργούς, υπεύθυνους υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι μαζί με το άθλιο ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε την χώρα, αφού πρώτα την κατέστρεψε. Και φυσικά αφού θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που "όλοι ίδιοι είναι" και θα απομείνουν ως "υγιείς δυνάμεις" οι επαρκείς τεχνοκράτες και οι επαρκέστεροι τραπεζίτες για να μας κυβερνούν.

Οι "προτάσεις" του κ. Σταυρόπουλου έρχονται σε μια στιγμή που όλοι οι προσεκτικοί παρατηρητές των πολιτικών εξελίξεων έχουν καταλάβει ότι το σύστημα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, όλοι αυτοί οι μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες που επιμένουν να διαφεντεύουν τον τόπο, θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τους κάνει πια. Η ιστορική αποστολή του έσβησε με τον ΓΑΠ και το Μνημόνιο. Και προσπαθούν τώρα να φτιάξουν ένα νέο κεντροαριστερό σχήμα για να διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας. Πάντα κεντροαριστερό, επειδή έτσι είναι πιο εύκολο να τρώει το κουτόχορτο το πόπολο.

Στις επόμενες εκλογές η απόφαση είναι λοιπόν να τιμωρηθεί σκληρά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει πως ούτε με Βενιζέλο θα δουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν. Όχι για λόγους ψυχολογικούς, αλλά γιατί έτσι επιδιώκουν να εγκαθιδρυθεί το νέο πολιτικό σκηνικό, με τα πολλά ισοδύναμα (και όχι αυτοδύναμα) κόμματα.

Σημαίνει ακόμη ότι ο Κουβέλης θα παραμείνει ψηλά, γιατί είναι επιλογή του συστήματος να αξιοποιηθεί ώστε στη μεταβατική φάση να κόψει την δυναμική που ενδεχομένως θα μπορούσε σε μελλοντικό χρόνο να αναπτύξει το ΠΑΣΟΚ. Ο Κουβέλης είναι επιλογή του συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων για να ελέγξουν την πολιτική και τους πολιτικούς.

Είναι κομβικό σημείο γι αυτούς  να καθυποτάξουν σε πρώτη φάση τον χώρο της κεντροαριστεράς. Να έχουν ένα ΠΑΣΟΚ ελέγξιμο και με ελέγξιμα ποσοστά. Να μην νιώθει ο αρχηγός του ισχυρότερος από τα συμφέροντα που θα μπορούν να τον ανεβοκατεβάζουν.

Η κεντροδεξιά θα είναι ο επόμενος στόχος. Και θα επιχειρήσουν να το πετύχουν «κόβοντας» την αυτοδυναμία του Σαμαρά, επιχειρώντας να τον εγκλωβίσουν σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις και προκαλώντας εσωστρέφεια.

Ποια είναι η λύση απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια της εγχώριας διαπλοκής, των αποτυχημένων τραπεζιτών (που τους πληρώνει η κοινωνία την χασούρα τους), των ευεργετημένων μεγαλοεπιχειρηματιών; Οι εκλογές, εδώ και τώρα! Να μιλήσει ο λαός και να βάλει εκείνος σε κίνηση τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Αυτή είναι η τελευταία και η πραγματική γραμμή άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mx avatar
  mx 09/02/2012 09:41:30

  ...dont cry for me Argentina...

 2. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 09/02/2012 09:50:03

  "Eξοντωτικά μέτρα που ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος και η Τρόικα ΘΕΛΟΥΝ να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία": δεν θέλουν απλώς να τα επιβάλλουν, το αποφάσισαν ήδη!!! Σωστά τα σχόλιά σας για το πολιτικό σύστημα, όλοι όμως όσοι θιγόμαστε δεν δίνουμε ΔΕΚΑΡΑ για το πολιτικό σύστημα, τη στιγμή που αυτό το πολιτικό σύστημα λέει μόνο ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ. Ο Σαμαράς με απογοήτευσε διότι απλώς διαπραγματεύεται. Γνωρίζω ότι αυτό ακριβώς υποσχέθηκε, διαπραγμάτευση, και μάλιστα κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Η κοινωνία βράζει, και όσο δεν το καταλαβαίνει ο Σαμαράς και το πολιτικό σύστημα, θα επιταχύνουν, απλώς, τις εξελίξεις προς μία ανεξέλεγκτη έκρηξη!

 3. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 09:52:49

  Που είδες να τα αποφασίζουν; Χωρίς απόφαση έφυγε ο Βενιζέλος

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ factorx 09/02/2012 09:55:53

   Απ' ότι φαίνεται λοιπόν, ζω σε άλλο πλανήτη...

  • μχ avatar
   μχ @ factorx 09/02/2012 10:02:10

   Συμφώνησαν για εξωτερική κατανάλωση και διαφώνησαν για εσωτερική.... Υπάρχει βλέπεις και το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης

  • parsifal avatar
   parsifal @ factorx 09/02/2012 11:04:01

   Συγγνώμη ειδήσεις ακούς ; Θα φτιάξετε εικονική επικαιρότητα για να "αθωωθεί" ο Σαμαράς ;
   Το είπε ο ανθρωπος ΔΕΝ μπορεί και ετσι είναι. Γή και υδωρ θα δώσουν ΟΛΟΙ !
   Και στ'@ρχίδια μας εάν αποδομήσουν το "πολιτικό σύστημα" της μεταπολιτεύσεως ! ΟΛΟ !
   Θα βγεί αλλο, εάν είναι σαν το παληό εμείς θα φταίμε ! Θα είμαστε τελειωμένο εθνος με ιατρική βούλα.
   Αλλά ολη η εννοια είναι μήν χαθεί το "πολιτικό σύστημα" και μαζί οι υποθήκες που εχουν εγγράψει μερικοί !

 4. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 09/02/2012 09:58:50

  «Ποια είναι η λύση απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια της εγχώριας διαπλοκής, των αποτυχημένων τραπεζιτών (που τους πληρώνει η κοινωνία την χασούρα τους), των ευεργετημένων μεγαλοεπιχειρηματιών; Οι εκλογές, εδώ και τώρα! Να μιλήσει ο λαός και να βάλει εκείνος σε κίνηση τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.»

  Οι εκλογές δεν είναι λύση.
  Δια επαναλαμβανόμενων εκλογικών αναμετρήσεων φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  Η εγχώρια διαπλοκή και οι αποτυχημένοι τραπεζίτες (αποτυχημένοι γιατί άραγε; μια χαρά τα βολεύουν για την πάρτη τους) εξαγοράζουν τους πολιτικούς και μετά τους χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.
  Αυτό ακριβώς είναι η διαπλοκή.
  Τραπεζίτες + πολιτικοί + κρατικοδίαιτοι μεγαλο«επιχειρηματίες» + μέσα «ενημέρωσης».
  Όλοι αυτοί ταΐζονται κανονικά απ' τον ιδρώτα του «τεμπέλη» και «αντιπαραγωγικού» Έλληνα εργαζόμενου ή υπαλλήλου και έχουν και το θράσος από πάνω να υβρίζουν αυτούς που τους ταΐζουν και τους ψηφίζουν.

  Εάν οι εκλογές ήταν λύση για τον λαό τότε δεν θα επιτρέπονταν.

  Λύση είναι αυτό που συζητάγαμε πριν 25 χρόνια σε ένα υπόγειο κάπου κοντά στον Πανελλήνιο με τις φόρμες φορτωμένες δέκα κιλά ιδρώτα με τον παλιό μου φίλο που σήμερα βρίσκεται στα πολύ ψηλά «σ»αλόνια.
  Αυτή είναι η μόνη λύση σήμερα για την Ελλάδα.

  Λύση υπάρχει αλλά δεν είναι οι εκλογές.

  • Απαισιόδοξος avatar
   Απαισιόδοξος @ Νταβελιώτης 09/02/2012 10:04:56

   "Εάν οι εκλογές ήταν λύση για τον λαό τότε δεν θα επιτρέπονταν". "Λύση υπάρχει αλλά δεν είναι οι εκλογές": τα λόγια σου μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν. Είναι γεγονός ότι όταν η κοινωνία μπαίνει δια της βίας στο "καζάνι που βράζει", τότε αναζητούνται εξωθεσμικές λύσεις. Μήπως θα έπρεπε να την ακούσουμε κι εμείς αυτή τη "λύση" που υπαινίσεσαι, για να μη μας μπαίνουν ιδέες;

 5. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 09/02/2012 10:08:01

  Και να συμπληρώσω ότι το πολιτικό σύστημα αυτοκτόνησε μόνο του απ' την στιγμή που επέλεξε να διαπλακεί με τους τραπεζίτες και τους «επιχειρηματίες». απ' την στιγμή που δέχτηκε να λαδώνεται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα «επιχειρηματιών» εγχώριων ή αλλοδαπών (mizens κλπ).

  Παρέδωσε αντί πινακίου φακής (άντε όχι φακής αλλά αστακού και κρουαζιέρων με ιδιωτικές βαρκούλες κλπες παροχές σε μετρητά και σε είδος) την εξουσία που ο λαός διά της ψήφου του του είχε παραχωρήσει στα λαμόγια.

  Δεν επιχειρεί λοιπόν να το εξοντώσει κανένας.
  Αυτοκτόνησε μόνο του το πολιτικό σύστημα.
  Ας πρόσεχε.

  • μχ avatar
   μχ @ Νταβελιώτης 09/02/2012 10:25:13

   +++++++

 6. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 09/02/2012 10:14:04

  Όχι.
  Δεν μπορείτε να ακούσετε αυτήν την λύση.

  Το ότι όμως αυτή η λύση δεν είναι οι εκλογές αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εξωθεσμική λύση.

 7. γνωρίζων avatar
  γνωρίζων 09/02/2012 10:20:12

  Αγαπητέ factorx,
  Αυτά ακριβώς επιχειρούσα να πω στις προηγούμενες παρεμβάσεις που φιλοξενήσατε στον ιστότοπο σας τις προηγούμενες ημέρες. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, στην οποία ολοφάνερα επιχειρείται να αντικατασταθεί το μοντέλο διάρθρωσης των υπερεθνικών συνασπισμών και η μετατροπή των εθνικών κρατών σε περιφέρειες ενός ομόσπονδου κράτους. Για να συμβεί αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αποδυναμωθούν έως κατάρρευσης τα μεγάλα κόμματα.
  Ο ΑΣ είχε τη δυνατότητα να αμυνθεί. Η ύπαρξη του ήταν αστάθμητος παράγοντας καθώς προέκυψε μέσα από εκλογές, ενάντια στα συμφέροντα που προωθούσαν με νύχια και δόντια την αξιότιμη κ. Ντόρα.
  Ο ΑΣ θα μπορούσε να αποτελέσει με μία και μόνο κίνηση έναν κόμβο που μπλοκάρει αυτή την αντικειμενική ροή των πραγμάτων. Όμως δεν το έκανε. Δε γνωρίζω γιατί.
  Τώρα δυστυχώς για όλους μας αυτό που επέρχεται είναι η κατάρρευση της ΝΔ, η οποία σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε μια ανακατάταξη των πολιτικών κομμάτων με ποσοστά ανάμεσα στο 10 και 20%.
  Η φράση "σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες" ίσως σημαίνει ότι δεν αρκεί ούτε αυτό το σενάριο και ότι οδεύουμε προς εύσχημη κατάργηση των εκλογών.
  Μακάρι να διαψευσθώ βέβαια σε όλα αυτά...

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/02/2012 10:24:05

  Εχουν διαλύσει και ελέγχουν το πολιτικό σύστημα εδώ και καιρό και χωρίς καμία όρεξη ωραιοποίησης ο Σαμαράς είναι ή ήταν η τελευταία ευκαιρία γιατί προέκυψε με άλλες διαδικασίες και ενάντια στα σχέδιά τους και για αυτό φτιάχνουν νέα κόμματα, ροκανίζουν και εκβιάζουν.

  Το σχόλιο αυτό ωστόσο το απευθύνω τόσο στους πολιτικούς, όσο και στην Διαπλοκή, αυτούς που μέχρι τώρα διόριζαν τους πολιτικούς.

  Υπάρχουν άτομα που εκβιάζονται και που εκβιάζουν, μέσα στα πολιτικά κόμματα (και μέσα στην ΝΔ). Αυτό δεν το λέω για επίπληξη ή για τιμωρία, ή για δικαστήρια και τέτοιες σκηνοθεσίες. Ο θεός ο ίδιος εαν λαδωνόταν (ή είναι εκβιαζόμενος με άλλο τρόπο) ήρθε η ώρα, να αγνοηθεί και να ξεχαστεί εάν είναι να φύγουμε από αυτό το λούκι υποδούλωσης και νεοφεουδαρχίας.

  Η εξάρτηση από τρόπο άνετης ή ασφαλούς ζωής είναι αυτό που μας οδηγεί στην υποδούλωση, και μας οδηγεί γιατί "μας οδηγούν". Εάν ο πολιτικός εκβιασμός είναι σε χαρτιά στα συρτάρια, ο εθνικός εκβιασμός είναι η δόση. Η φάκα. Η ψευδαίσθηση ότι "ολα θα πάνε καλά και θα γλυτώσουμε"

  Θα χρεωκοπήσουμε ούτως ή αλλως. Το χρωστάμε στον Ανδρέα Παπανδρέου. Στις μαφίες που έφτιαξε ο Σημίτης . Και στους περίεργους ενδοτικούς χειρισμούς του ΓΑΠ -- ασχέτως προθέσεων. Οι μαφίες του Σημίτη, αυτοί που μεγάλωσαν, τώρα θίγονται και μάλλον δεν θέλουν αυτό που έρχεται γιατί ξέρουν ότι θα πάνε στην χωματερή να δουν εάν έχει γλάρους. Σχεδόν ξεχάστε ποιός φταίει. Το ποιός φταίει είναι εργαλείο στα χέρια του Κατακτητή. Ακόμα και η κομματική πόλωση, είναι εργαλείο. Μην ξεχνάτε την Ιστορία του Εθνικού διαχσμού και του εμφυλίου. Οι δε μισθοί και συντάξεις είναι το δόλωμα της φάκας.

  Μαζέψτε ό,τι είναι να μαζέψετε, πείτε την αλήθεια στον κόσμο, "δεν έχει πια μισθούς και συντάξεις". Με την ελπίδα μισθών και συνταξεων θα μπούμε σε απίθανη υποδούλωση, που πάλι δεν θα έχει μισθούς και συνταξεις. Ό,τι υπολλείμματα πολτικών, μαφιόζων και κοτζαμπάσηδων πρέπει να μην αφήσουν να υποδουλωθούμε. ΔΕΝ συμφέρει εμάς, δεν συμφέρει αυτούς. Γιατί εκεί μας πάνε και μόνο κάοιος Πόλεμος ή άλλα 400 χρόνια θα μας βγάλουν από το λούκι.

  Μην φοβάστε να σβύσετε παλιές αμαρτίες. Μην φοβάστε να πείτε την σκληρή αλήθεια στον κόσμο. Την ξέρει. Ξεχάστε τα παλιά μοντέλα ενυπωσιασμού των χαχόλων. Την αλήθεια και έξω από την φάκα. Ούτε η Διαπλοκή θέλει την φάκα, και σε αυτους απευθύνομαι. Δεν την συμφέρει.

  Δεν ξέρω τι σκετόταν όσοι μπαίναν στα τρένα των στρατοπεδων συγκεντρώσεως, ή πότε κατάλαβαν ότι πάνε για την τελική λύση. Η τελική λύση δεν ξεκίνησε με θαλάμους αερίων. Για φτηνά εργατικά ξεκίνησε. Τα νέα στρατόπεδα δεν έχουν ούτε θαλάμους αερίων ούτε αναγκαστικές πορείες στην έρημο. Έξω τώρα, πριν κλείσει η φάκα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ archaeopteryx 09/02/2012 11:24:12

   Σωστά

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ archaeopteryx 09/02/2012 11:41:43

   Αρχαιοπτέρυγα,
   πολύ σκληρές αλήθειες ελάλησες!

 9. Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
  Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/02/2012 10:25:57

  Τέτοιο που είναι το πολιτικό σύστημα, εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση να το εξοντώσουν.

  Είναι το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην υπερχρέωση, και τώρα μας οδηγεί τώρα στην άτακτη χρεωκοπία.

  Όλα αυτά γιατί «λεφτά υπάρχουν», «υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση», και επειδή τα ποσοστά του κυρίου Καρατζαφέρη υποφέρουν.

  Το κακό είναι ότι μαζί με τους ψύλλους θα καεί και το πάπλωμα ... δηλαδή εμείς. Καλά να πάθουμε εμείς τους διαλέξαμε.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/02/2012 12:00:44

   Ἀκριβῶς!

 10. mx avatar
  mx 09/02/2012 10:36:20

  ++++++++

 11. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 09/02/2012 10:37:49

  Συμφωνώ ότι υπάρχουν λύσεις εκτός των εκλογών που δεν είναι εξωθεσμικές. Το πρόβλημα είναι ότι οι εξελίξεις μπορούν να δημιουργήσουν (αν δεν έχουν ήδη δημιουργήσει) προϋποθέσεις για εξωθεσμικές λύσεις, ενδεχομένως επικύνδινες. Γι' αυτό και γίνομαι όλο και περισσότερο "απαισιόδοξος"........

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/02/2012 10:46:25

  Ο Σταυροπουλος δεν εχει καμμια εξουσια.Ουτε ο Παπαδημος εχει απο τη στιγμη που θα τελειωσει το PSI.
  Aυτοι ειναι που δεν θα εχουν κανενα ρολο εαν γινουν εκλογες.Και εφ οσον ο Σαμαρας επιμενει θα γινουν.

 13. parsifal avatar
  parsifal 09/02/2012 11:19:23

  Ξεκολλάτε ! Ούτε ο Στάλιν να ηταν ! και δεν εχει και στύλ "πατερούλη" ο φουκαράς ... σε δημοδιδάσκαλο του 50 - 60 παραπέμπει !

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/02/2012 11:21:13

  Σωστότατες οι επισημάνσεις σας, όπως κι αυτές του άρθρου...

 15. μχ avatar
  μχ 09/02/2012 11:38:03

  .... μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη το μνημονιο 2 ειναι ολιγισελιδο....

  Δικαιολογίες τέλος...

 16. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 09/02/2012 12:18:57

  Ο Σαμαράς θα εχει μέλλον μόνο εάν κάνει κάποιες πάξεις (εφ'όσον αναλάβει ενεργό ρόλο και κυριως μετά τις εκλογές).
  Οι πράξεις ξεκινούν από την εξής ΜΙΑ εκεί που απέτυχαν όλες οι κυβερνήσεις της τεευταίας δεκαετίας: ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΚΑΤΑ 20% ΜΕΣΟ ΟΡΟΟ!
  Με αυτό τον τρόπο:
  1) Οι μειώσεις μισθών θα πιάσουν τόπο γιατί θα διατηρηθεί (ή θα έχει μόνο μικρές απώλειες) ηα γοραστικη δύναμη των εργαζομένων.
  2) Θα δοθούν αντικίνητρα στα ακριβά εισαγώμενα προϊόντα και σε συνυασμο με τη μειωση του εργατικού κόστους θα υπάρξουν περισσότερα κίνητρα για αυξηση της ελληνικής παραγωγής και μεταποίησης και έτσι θα βελτιωθεί το εμπορικό ισοζ΄υγιο και η Ελλάδα θα γίνει πιο αυτόνομη.
  3) Ακόμα και ως πρωθυπουργός, ο Σαμαράς θα σταματήσει να απολογείται στην Τρόικα και να είναι αναγκασμένος να απαντά στο δίλημμα: Εξαθλίωση ¨Η Χρεωκοπία. Κανενας πολιτικός δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο σήμερα εφ'όσον δεν μπεί χέρι στους μηχανισμούς που διαμορφώνουν το βαθύ κράτος και κατέστρεψαν τη χώρα. Κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και καμία πρόοδος δεν θα υπάρξει (με ή χωρίς μνημόνιο) εάν δεν ελεγχθεί η ασυδοσία και εάν οι εργαζόμενοι δεν δουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ από τους κυβερνωντες (όπως δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΙΠΟΤΑ και από τις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004-2009).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.