#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2008 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός Κιότο η Ελλάδα την «Ημέρα της Γης»

Την απαγόρευση της συμμετοχής της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο επέβαλε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5, η ποινή επιβλήθηκε, καθώς κρίθηκε αναξιόπιστο το σύστημα καταγραφής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ο πρόεδρος της WWF Ελλάδος δήλωσε ότι «εκτός από την αδυναμία συμμετοχής της χώρας μας στους μηχανισμούς του Κιότο, η απόφαση αυτή την εκθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με την εθνική απογραφή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, είχαν έρθει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ρύποι των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αυξήθηκαν από το 2000 έως το 2006 κατά 24,6% οριακά δηλαδή κάτω από τον εθνικό στόχο της αύξησης του 25%, που αποτελεί και την εθνική υποχρέωση μας για την περίοδο 2008.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 21/04/2008 22:53:04

  Και εις ανώτερα.

 2. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 21/04/2008 23:03:52

  Από το site του ΠΑΣΟΚ, ερώτηση 10 βουλευτών προς τον Πρωθυπουργό (http://www.pasok.gr/portal/gr/3/60012/7/7/1/showdoc.html)

  (...) Tην εποχή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι βρισκόταν σε σύγκρουση με την Marfin Investment Group, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, η διορισμένη, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μάλλον «έκλεινε τα μάτια» στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των Κανονισμών της Ε.Ε., από την MIG!.
  Συγκεκριμένα, το περασμένο Φθινόπωρο, η MIG προχώρησε σε αθρόες, αγορές μετοχών της. Η «στήριξη» αυτή της τιμής των μετοχών ξεπέρασε τα όρια της χειραγώγησης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!!!

  Οι παράτυπες μεθοδεύσεις για τη στήριξη της μετοχής της MIG άρχισαν από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, την ίδια περίοδο, δηλαδή, που η εταιρεία άρχισε να αγοράζει από το Χρηματιστήριο τις μετοχές του ΟΤΕ, με σκοπό να θέσει υπό τον έλεγχο της το 20% του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβει αργότερα τον εξαιρετικά επικερδή ρόλο του .... «μεσάζοντα ιδιωτικοποίησης».

  Σύμφωνα με τις απαγορεύσεις του ν. 3340/2005 και τις ερμηνείες σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση μετοχής και τις διευκρινήσεις και ερμηνείες των διατάξεων του νόμου όπως παρουσιάστηκαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος, προς όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των εισηγμένων εταιρειών, στις 15 Μαΐου του 2007, οι αγορές ιδίων μετοχών δεν πρέπει να ξεπερνούν ανά ημέρα το 25% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών των 20 προηγούμενων συνεδριάσεων. Σύμφωνα όμως, με τα στοιχεία συναλλαγών που παρουσιάζονται τόσο στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών όσο και στην ιστοσελίδα της MIG δημιουργούνται σοβαρές ενδείξεις χειραγώγησης της μετοχής χωρίς καμία παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


  Ειδικότερα, αναφέρονται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες παραβιάσεις, που αφορούν στις πέντε μεγαλύτερες σε όγκο συναλλαγών πράξεις αγορών ιδίων μετοχών από την MIG, για τις οποίες διαπιστώνονται σημαντικές παραβιάσεις ορίων.

  Συγκεκριμένα:
  Στη συνεδρίαση της 16.8.2007, η MIG προχώρησε στην αγορά 7.712.076 μετοχών. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών επί μετοχών της εταιρείας στις 20 προηγούμενες συνεδριάσεις , ήταν 59.935.028 τεμάχια. Συνεπώς, ο μέσος ημερήσιος όγκος ήταν στην προκειμένη περίπτωση 2.996.751 μετοχές και το 25% αυτού, 749.187 μετοχές. Εν προκειμένω, οι αγορές μετοχών ήταν 10,29 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!  Με ανάλογους υπολογισμούς προκύπτει ότι, στη συνεδρίαση της 14.9.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 8,35 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Στη συνεδρίαση της 10.8.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 5,13 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Στη συνεδρίαση της 22.10.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 6,33 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!
  Στη συνεδρίαση της 18.10.2007 , οι αγορές μετοχών ήταν 6,54 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

  Η ανυπαρξία ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2007 δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα, καθώς, κατά την περίοδο που είναι εμφανείς οι τάσεις για επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ, επιτρέπεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Marfin Investment Group να διαμορφώνει τεχνητά την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της, δημιουργώντας έτσι περιουσιακά οφέλη για τους μετόχους της και την ίδια την εισηγμένη εταιρεία.

 3. fantomas avatar
  fantomas 21/04/2008 23:36:58

  ANTE ΡΕ ΚΟΥΦΕ (ΣΟΥΦΛΙΑ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΡΑΒΕΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ !!
  ΔΕΝ ΛΕΕΙ...ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ !!
  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΑΖΙ !
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ...ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) !!

 4. SOTSOT avatar
  SOTSOT 22/04/2008 10:41:15

  Δημόσιο πρόσωπο που δεν κοκκινίζει, τουλάχιστον, από τον διασυρμό που έχει υποστεί από την αυθαίρετο-παράνομη εξοχική του οικία των … 110 τ.μ., αλλά με ιταμότητα μεταθέτει τις ευθύνες δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά. Και μάλιστα όταν στη Σουηδία η ΥΠΕΞ παραιτείται επειδή δέχτηκε να την κεράσουν ένα ποτό σε μπαρ και η Ελβετίδα ομόλογός του παραιτήθηκε επειδή ο αδελφός της είχε εμπλακεί σε εμπορικής φύσεως, και με έχουσα σχέση με το υπουργείο της αδελφής του, ατασθαλία.
  Αφενός θα πρέπει θα πρέπει να διερωτηθούμε αν αληθεύει η πληροφορία που κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι έχει εκταμιεύσει 4,5 εκ. € προς τους μεγαλοεργολάβους χωρίς να έχει εκτελεστεί το συμβατικό έργο – όλοι γνωρίζουμε ότι οι πληρωμές συντελούνται με την απόδοση και πρόοδο του έργου. Επιπλέον το καπέλωμα με την αύξηση των διοδίων τα οποία εισπράττουν και πάλι οι μεγαλοεργολάβοι για το έργο που θα κατασκευάσουν. Αποφάσεις που άμεσα επιβαρύνουν το Έλληνα φορολογούμενο, τουλάχιστον, ακατανόητες.
  Ο πρωθυπουργός δεν είναι ανυποψίαστος για τα συντελούμενα. Τι κάνει; Πως ανέχεται αυτές τις ατασθαλίες; Γιατί τις ανέχεται;
  ΣΓΣ

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/04/2008 20:32:06

  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ;
  ==============================
  Σήμερα η χώρα μας καταδικάσθηκε από την Ε.Ε. με αποκλεισμό από την συνθήκη του Κιότο, επειδή δεν πήρε στα σοβαρά τις αναγκαίες προδιαγραφές και ενέργειες, που χρειάζονται για να γίνεται η μέτρηση των ρύπων, που παράγονται στην επικράτειά της. Και το χειρότερο ότι, ζημιώνει την στατιστική των διαπιστώσεων και του χάρτου της ρυπάνσεως όλης της Ε.Ε. αφού και η χώρα μας λογίζεται σ’αυτήν την περιοχή του κόσμου. Έπονται διάφορες σοβαρές τιμωρίες και φυσικά ο εξευτελισμός του επιπέδου των πολιτικών μας, που καθώς φαίνεται δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν την σοβαρότητα όσων αποφασίζουν, αλλά και όσων συμβαίνουν γύρω τους.

  Την ώρα που άκουγα την είδηση αυτή, ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο, ένα φορτηγό δημοσίας χρήσεως σε κάποια αλλαγή ταχύτητας είχε δημιουργήσει πίσω του ένα βαρύ σύννεφο από άκαπνο καύσιμο, που σκοτώνει στην πυκνότητα αμέσως μετά το «μπουρί» ακόμα και βόδι, που θα έχει την ατυχία να το εισπνεύσει. Αμέσως μετά άκουσα την κυρία Φάνη-Πετραλιά να μας λέει ότι, - περιφραστικώς – γράφει στα παλαιά της των υποδημάτων την έκθεση καθηγητού Πανεπιστημίου, σχετική με τον τρόπο και τις σκοτούρες που θα αντιμετωπίσει ή πρέπει να αντιμετωπίσει η και να επιλύσει η συνένωση των ασφαλιστικών ταμείων. Και τούτο διότι, η Κυβέρνηση έχει την δική της πολιτική ! Την πολιτική της ανευθυνότητος και της κάθε είδους αρπαχτής που έχει αποκόψει την διακυβέρνηση της χώρας από κάθε τεχνοκράτη χωρίς τον οποίο ΤΙΠΟΤΕ από τα προγραμματιζόμενα, ακόμα και με καλές διαθέσεις, δεν είναι δυνατόν να μελετηθεί και να εφαρμοσθεί.

  Άπειρες τέτοιες εμπειρίες από την τρέχουσα καθημερινότητα μπορούν να συνθέσουν ένα ψηφιδωτό για γέλια και για κλάματα. Αλλά κάθε άλλο από λύση στο πρόβλημα της εν γένει ελληνικής ρυπάνσεως θα προσφέρουν. Διότι, αν ποτέ συναντήσει κανείς στο διάβα του έστω και ένα συνεργείο τροχαίων, που σταματάει έναν κινούμενο θάλαμο αερίων για να μετρήσει, τι βγάζει το μπουρί του μέσα από έναν άχρηστο καταλύτη, ή απο ένα αρρύθμιστο καρμπυρατέρ, άς σταματήσει να το φωτογραφίσει με το κινητό του και άς το στείλει σε οποιαδήποτε ημερήσια εφημερίδα. Να είναι βέβαιος ότι, η φωτογραφία του αυτή θα δημοσιευθεί με τον υπότιτλο «… φούρνος γκρέμισε». Θα έχει την ικανοποίηση ότι, βοήθησε με την συμβολή του στην κάθαρση από μία ρύπανση μέσα από όλες τις άλλες ων ούκ έστιν αριθμός.

  Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει, αν στην ρύπανση του περιβάλλοντος απο κάθε είδους ελληνική καμινάδα περιλάβει και κάθε άλλο τι, που όταν το πιάνεις λερώνεσαι; Άς μην επαναλαμβανόμαστε. Τον τελευταίο καιρό ζούμε την μία περίπτωση μετά την άλλη και έχουμε φθάσει πλέον στον εθισμό. Γιατί άραγε;

  Μήπως είμαστε όλοι μολυσμένοι και μας αρέσει; Μήπως ξεκινάει από κάποια απωθημένα μας, τα οποία, όταν βγείς από το πρωϊ στον δρόμο τα βλέπεις και δεν σου κάνουν πλέον εντύπωση; Δεν βλέπεις την κυρία ή την κοπέλα που κυκλοφορεί πρωϊ-πρωϊ με την νυκτερινή της αμφίεση σημαιοστολισμένη όπως και το βράδυ στο σκυλάδικο; Δεν βλέπεις τον άνδρα, που δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια του, καθώς πάει για δουλειά; Δεν βλέπεις τον άνδρα που καλλιεργεί γενιάδα Τσέ Γκεβάρα ή κάποιου άλλου «ήρωα» επαναστάτη, που μαζί με τον ιδρώτα και την απλυσιά μυρίζει και μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο; Δεν βλέπεις τον άνδρα με τα σκουλαρίκια και το μακρύ μαλλί και κινδυνεύεις να βρείς τον μπελά σου αν, πλησιάζοντάς τον με μεγαλύτερο διασκελισμό, του πείς «συγγνώμην δεσποινίς, να περάσω». Δεν βλέπεις τον άλλο με το κεφάλι γουλί ξυρισμένο ή τον κλασικό μηχανόβιο με χαίτη και περι τα 150 κιλά στο κορμί του, επειδή πάει με την Yamaha του μέχρι και στο κρεβάτι; Είναι η φυσιολογική εξέλιξη του σημερινού ανθρώπου ή η άρνηση στην ευπρέπεια και στην καθαριότητα – κιμπαριά ήταν κάποτε η λέξη – που αποδέχεται την κακομοιριά και τον ρύπο σαν έκφραση τρόπου ζωής;

  Μήπως τον τρόπο αυτόν δεν τον εκφράζει η μουσική που επιλέγει ο Έλληνας από το πρωϊ, για να κλαίνε τα σώψυχά του, όπως και του κάθε εκτελεστή της ελαφρολαϊκής μας μουσικής, που δεν παρέχει πλέον στον Έλληνα ούτε ένα μικρό παραθυράκι, από το οποίο να μπορεί κάθε πρωϊ να ακούει κάτι, που να του ανεβάζει το ηθικό, όπως συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας. Ειδικά στο θέμα αυτό οι επαϊοντες μας λένε ότι, δεν πρόκειται μόνο για ηχορύπανση, αλλά και για ρύπανση της ψυχής που αυτοκαταδικάζεται στην μιζέρια.

  Και πανωσάμαρα μας έρχεται επίσκεψη, συχνή π’ανάθεμά την και η σκόνη της Σαχάρας. Ήταν λειψό το κλήμα . . . το’φαγε κι’ο γάϊδαρος. Τι άλλο να περιμένεις ακόμα;

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/04/2008 20:36:57

  Αγαπητέ ΣΟΤΣΟΤ,

  άν ποτέ σου πέσει στα χέρια η σύμβαση ΥΠΕΧΩΔΕ με Μπόμπολα για την Υποθαλάσσια Αρτηρία της Θεσσαλονίκης και την διαβάσεις μήν αιφνιδιασθείς. Διαφορετικά θα ... αυτοκτονήσεις.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.