#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2008 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτροχιάζεται η ελληνική οικονομία

Ανώμαλη προσγείωση για την κυβέρνηση αποτέλεσε η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία. Δια χειρός Αλμούνια, ο κ.Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση πήραν κίτρινη κάρτα για τις οικονομικές τους επιδόσεις που βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες. Mπορεί τα «γαλάζια» παπαγαλάκια να μιλάνε για επιτυχία, αφού δεν φαίνεται προς το παρόν σενάριο νέας επιτήρησης της οικονομίας για το έλλειμμα, ωστόσο, τα νούμερα και κυρίως οι πολίτες δεν ευημερούν σε καμιά περίπτωση. Μαύρη τρύπα περίπου ενός δις ευρώ θα κληθούν να καλύψουν οι Έλληνες, είτε με έμμεσους φόρους, είτε με περικοπές σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Το νέο κύμα λιτότητας αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα για την επόμενη διετία ενώ ήδη στρώνεται το χαλί για ευελιξία (κοινώς απολύσεις και μερική απασχόληση) στην αγορά εργασίας.

Ο τσάρος της οικονομίας δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου… τσάρος με τα νούμερα της Κομισιόν αφού είναι εντελώς διαφορετικά από τις προβλέψεις του κ. Αλογοσκούφη. Έλλειμμα στο 2% ενώ η πρόβλεψη ήταν 1,6%. Πληθωρισμός 3,7% αντί 3,5%. Δημόσιο χρέος στο 92,4% του ΑΕΠ αντί 91%. Ανάπτυξη στο 3,4%, αντί 3,6%. Ανεργία στο 8,3% αντί 7,5%. Το σοβαρότερο, έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 16,2% αντί 14,4%. Όλα αυτά δεν θα πρέπει να κάνουν καθόλου χαρούμενη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία, ωστόσο, ποντάρει στο αγωγό South Stream, προκειμένου να κλείσει τουλάχιστον επικοινωνιακά το θέμα  της δυσμενούς έκθεσης της Κομισιόν.
Έτσι επιβεβαιώνεται, με τον πιο επίσημο τρόπο, η κυβερνητική αποτυχία στην οικονομία, κάτι βέβαια που έπαιξε και ως η βασική αιτία για τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο εκτροχιασμός της οικονομίας συνεχίζεται και φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Δυστυχώς τα βάρη φαίνεται να πέφτουν και πάλι στους μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι  εκτός του κύματος ακρίβειας, θα κληθούν να μπαλώσουν τρύπες πληρώνοντας νέους φόρους την ίδια στιγμή που η αγοραστική δύναμη του εισοδήματος βρίσκεται στο ναδίρ. Βέβαια, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές των δημόσιων δαπανών (τα χρήματα που σπαταλούν δηλαδή τα διάφορα υπουργεία) ρίχνει και πάλι τα βάρη στα χαμηλά εισοδήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 29/04/2008 22:17:46

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ή Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (SOUTH STREAM) ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008? ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ?

 2. Nick avatar
  Nick 29/04/2008 22:35:51

  Και ακόμη είμαστε στην αρχή. Όταν το πετρέλαιο φτάσει τα $170 το βαρέλι, δεν θα κουνιέται τίποτα.

  Α, στις ΗΠΑ οι κατασχέσεις αυξήθηκαν 112%.

 3. wert01gf avatar
  wert01gf 30/04/2008 03:12:10

  keep κατρακύλειν

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 30/04/2008 03:19:17

  Nick ηρεμία είναι λογικό στο Υ.Π.Α. το πετρέλαιο είναι αφθονώ είναι εκεί π.χ. και ο δικός τους Σωτήρας-το κάθαρμα ,στην Ε.Ε. λόγο τεράστιας ενεργειακής εξαρτήσεις έχει τεράστια φορολογία ουκ άνευ αυτού οι «δικοί σου, μου» νταβλαντοροι έγλυφαν χθες τον Πλουτών και αυτός μας έφτυνε δημόσια με τον τρόπο του .

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 30/04/2008 03:44:03

  Και που να δείτε στα «Ζωνιανά» της Πτολεμαΐδας που από πέρσι τα σαΐνια δηλ ο στραβός ,ο μορφονιός κλπ μυρίστηκαν χρήματα (λες και πρώτα δεν υπήρχαν μιας και δική τους τράπεζα έκαναν και πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε περιφερική ) και βούρ η τιμές 10,20,30 % ποιο πάνω άμεση προσαρμογή τιμών στα ποτά και τα τσιγάρα(κατανάλωση να!!!!) . Το παρακράτος καλά κρατά –δεν άκουσα κάνεις» Ζαχοπουλος» να κάνει νάνι.
  Καλά που να σας μεταφέρω και δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εδώ ΠΕΚΑ –ΟΑΠ –ΔΕΗ χρώστα 64 εκ. Ευρώ ,και εγώ μόνιμα ανάπηρος από 4.4.97 δεν πύρα επίσημα ακόμα την δώσει μου -Έχει αλλες υποχρεώσεις ο «φίλος μου» Γιαννάκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.