«Εκστρατεία καθημερινότητας» ετοιμάζει η κυβέρνηση
20/10/2014 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εκστρατεία καθημερινότητας» ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προετοιμάζει μια «εκστρατεία καθημερινότητας», όπως την αποκαλούν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, η οποία θα έχει ως στόχο να αλλάξει το κλίμα σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες.

Εκτός από το μέτωπο με την τρόικα και τους δανειστές, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να μεταθέσει την κυβερνητική προσοχή και σε άλλο πεδίο, εκεί που οι πολίτες πονάνε πραγματικά. Γιατί καλή η μάχη με τους πιστωτές και τους εταίρους αλλά προέχει για την κυβέρνηση να κερδίσει και την περίφημη μάχη της καθημερινότητας, δηλ. τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, την ταλαιπωρία στα νοσοκομεία, να εμπεδωθεί περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας, κ.α.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση προετοιμάζει μια «εκστρατεία καθημερινότητας», όπως την αποκαλούν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, η οποία θα έχει ως στόχο να αλλάξει το κλίμα σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να συγκαλέσει, με βάση και την εισήγηση που του έχει γίνει, μια υπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών υπουργείων ώστε να σχεδιαστεί μια ενιαία γραμμή και να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για θέματα που αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει, όπως συζητείται, ταυτόχρονα με την έναρξη της ανακοίνωσης των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Εξάλλου, όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου παραδέχονται ότι ο χειρότερος εχθρός της κυβέρνησης, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και εάν οι δημοσκοπήσεις επιμένουν, αλλά ο ίδιος της ο εαυτός. Όλοι διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση πέφτει από γκάφα σε γκάφα, με ευθύνη των υπουργών της και υπονομεύει τον εαυτό της.

Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη αντίθεση με τις νουθεσίες και εντολές του πρωθυπουργού, σειρά κυβερνητικών στελεχών με τα... φάλτσα τους έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Άλλοτε με τις δηλώσεις τους και άλλοτε με τις επιλογές τους ανατρέπουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του κλίματος ενισχύοντας την αμφισβήτηση εις βάρος της πολιτικής της για τα εσωτερικά θέματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξανέστη προ ημερών στο υπουργικό συμβούλιο και εκτός από τις έντονες παρατηρήσεις σε υπουργούς για έλλειψη συντονισμού, τους παρότρυνε να είναι πιο επικοινωνιακοί ώστε να περνάει στην κοινωνία το κυβερνητικό έργο. Ως γνωστό η επικοινωνία είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το βασικό όμως στην παρούσα φάση για τον Πρωθυπουργό, που ακόμα και το Σαββατοκύριακο επικοινώνησε με υπουργούς, είναι να προωθήσουν τάχιστα οι υπουργοί του με αποτελεσματικότητα τα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας και να ξεπεράσουν το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην κοινή γνώμη που αντιμετωπίζει πλέον με καχυποψία κάθε κυβερνητική δραστηριότητα.

«Καλή η μάχη με την τρόικα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα» λένε κεντρικοί κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση παράλληλα με την εκστρατεία καθημερινότητας θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα και τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα, ο Πρωθυπουργός θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση και θα κάνει αυστηρές συστάσεις προς το οικονομικό επιτελείο για ολοκλήρωση των συζητήσεων εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.

«Το δυνατό και αποτελεσματικό όπλο της κυβέρνησης δεν είναι οι δηλώσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτές δεν αρκούν. Αυτό που απαιτείται είναι εμείς να τρέξουμε για να ολοκληρωθεί από την τρόικα η αξιολόγηση με θετικό πρόσημο» έλεγε ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Σε αυτό το πεδίο θα στραφεί τις επόμενες ημέρες η προσοχή της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό, να απαιτεί, και όχι να ζητεί, άμεση και γρήγορη προώθηση όλων των εκκρεμοτήτων, χωρίς καμία παρέκκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 20/10/2014 16:37:38

  Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί με υπουργούς ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή ότι εξανέστη στο υπουργικό συμβούλιο δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Δυστυχώς δεν φαίνεται αποτελεσματικό. Όσο για την "εκστρατεία καθημερινότητας" είναι σίγουρα απαραίτητη ώστε να αποκτήσουν κάποιοι επαφή με την καθημερινότητα, αν και μάλλον άργησε.

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/10/2014 19:27:04

  Τα παγκοίνως γνωστά ως αυτονόητα, φαίνεται ότι στην Ελλάδα είναι ...άγνωστα! Οι παλιοί φίλοι του Antinews θα έχουν βαρεθεί να το ακούν όχι μόνο από μένα, αλλά και από πολλούς συνσχολιαστές, χωρίς να εξαιρέσουμε και τα σχετικά απανωτά άρθρα του Antinews, που το επισήμαιναν και μάλιστα πολλές φορές καυστικότατα! Δυστυχώς "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" Στην παράταξη επεκράτησαν οι φωνές είτε των Γερμανολάγνων, είτε των δήθεν Νεοφιλελευθέρων, είτε των κομπλεξικών, Ελλήνων βέβαια αλλά εκ της Εσπερίας ερχομένων, που για λόγους επαρχιώτικου κομλεξαρισμού, υιοθέτησαν το Ευρωπαϊκό Status έναντι της Ελλάδας. Υπάρχουν και άλλοι, που για λόγους δεξιών ανακλαστικών , τυφλά και άκριτα, ίσως και δικαιολογημένα από τη σκοπιά τους, ακολουθούν ως σωστή πολιτική ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Η ουσία είναι ότι με την ακολουθούμενη πολιτική (έστω και επικοινωνιακή), ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και εξοργίζεται. Τρανό παράδειγμα ο ΕΜΦΙΑ, υπόδειγμα προς αποφυγή στην Επικοινωνιακή Πολιτική, για τους σπουδαστές Πολιτικών Επιστημών!

 3. foros1 avatar
  foros1 20/10/2014 19:51:45

  ένα από τα προβλήματα καθημερινότητας είναι και το επίδομα πετρελαίου. εκεί έχουμε το παράδοξο, μία πχ τρίτεκνη οικογένεια με ακίνητη περιουσία 400.000 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ, να μην δικαιούται το επίδομα, ενώ μία παρόμοια οικογένεια με 300.000 ευρώ ακίνητη περιουσία και 45.000 ευρώ εισόδημα να το δικαιούται. θεωρώντας δίκαια ότι το ρευστό έχει μεγαλύτερη "αξία" στην καθημερινότητα απ' ότι οι τοίχοι, θα μπορούσε για παράδειγμα το κριτήριο να είναι το άθροισμα ακίνητης περιουσίας και του πενταπλάσιου ετήσιου εισοδήματος με όριο τα 600.000 ευρώ, όπου η πρώτη οικογένεια το δικαιούται το ίδιο με την δεύτερη, με 525.000 ευρώ και για τις δύο. ας σκεφτούν λίγο περισσότερο εκεί στο υπουργείο οικονομικών...

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ foros1 20/10/2014 21:53:42

   ...και να τελειώνουν επιτέλους και με το θέμα των δόσεων, γιατί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές καλπάζουν.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 21/10/2014 19:10:07

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Η ελληνική θύελλα» - Το 52λεπτο γαλλικό ντοκιμαντέρ για την κρίση http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64081983

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.