#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2009 08:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκρηξη στο σπίτι της Γιαννάκου

 

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέτα Γιαννάκου στα Πατήσια.Ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν σάκο, που βρισκόταν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα σε εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό.

"Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα", δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

"Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου... το μήνυμά τους ήταν σαφές" είπε η κα Γιαννάκου.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι αυτές τις στιγμές δε χρειάζονται ευχές, αλλά στρατηγική, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα και συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης. "Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δείξει καλά δείγματα στο παρελθόν και περιμένουμε να δείξει ακόμα καλύτερα στο μέλλον", κατέληξε η κα Γιαννάκου.

Για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια κατά μίας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο ωρολογιακός μηχανισμός που εξερράγη είχε τοποθετηθεί σε σάκο στην είσοδο της πολυκατοικίας, στα Κάτω Πατήσια. Λίγη ώρα πριν από την έκρηξη άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό και έτσι η αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει την περιοχή. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο σάκο ήταν τοποθετημένος μέσα σε χύτρα, παραπέμποντας στην Οργάνωση  "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Edo avatar
  Edo 30/10/2009 11:21:19

  Mία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ο.Π.Λ.Α.» (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Στην προκήρυξη, της οποίας εξετάζεται η αυθεντικότητα, περιλαμβάνονται αποσπάσματα της Γ'Διεθνούς και τσιτάτα του Ζαχαριάδη.

  Καλά ρε παιδιά, ποιόν προσπαθούν να πείσουν; Τσιτάτα του Ζαχαριάδη, ονομασία ΟΠΛΑ (η παράνομη οργάνωση πόλεων του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), και θέλουν να μας πείσουν ότι αφενός είναι καινούργια οργάνωση και αφετέρου ότι πρόκειται για κάτι το αυθεντικό; Το πιθανότερο είναι μια ακόμη ταμπέλα ενός πυρήνα, μάλλον του Επαναστατικού Αγώνα, που παρουσιάζεται ως οργάνωση. Οι αστυνομικοί διαρρέουν ότι πιθανώς να δημιουργήθηκε νέα οργάνωση, εξαιτίας εσωτερικών διαφωνιών μέσα στους κύκλους του Επ.Αγώνα. Ισως. Το μόνο στοιχείο που μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε μια τέτοια υπόθεση είναι ότι τα δύο Καλάσνικωφ δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλο κτύπημα. Μόνο και μόνο όμως ότι χρησιμοποίησαν Καλάσνικωφ (που είχε χρησιμοποιήσει και ο ΕΑ) δείχνει ότι πιθανώς έχουν τον ίδιο προμηθευτή όπλων.

  Οπως και να χει το θέμα είναι ότι και οι νεοεμφανιζόμενοι προέρχονται από αυτούς τους ίδιους κύκλους. Από την ίδια οργάνωση. Είτε διασπάστηκαν, είτε ανεξαρτοποιήθηκαν. Εξίσου πιθανόν είναι όμως, να πρόκειται για έναν πυρήνα κάποιας οργάνωσης (πχ του ΕΑ) που εμφανίζεται σαν ξεχωριστή οργάνωση. Συνηθισμένη άλλωστε ήταν αυτή η πρακτική και παλαιότερα (δεκαετία 80 κ.λ.π.). Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι κάποιες από τις οργανώσεις-ταμπέλες δεν ήταν συγκοινωνούντα δοχεία ή ότι δεν αναφέρονταν σε ένα εννιαίο ηγετικό κέντρο.

 2. Edo avatar
  Edo 30/10/2009 11:25:48

  Για την ύπαρξη της προκήρυξης ενημερώθηκε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η προκήρυξη βρέθηκε μέσα σε φάκελο, σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ήβης 21, στο Μαρούσι.

  Ο άγνωστος που τηλεφώνησε και ενημέρωσε για την προκήρυξη είπε -για να πιστοποιήσει ότι όντως αυτή η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση- ότι η μία από τις τρεις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες εκλάπη από την οδό «Αιθαλίδου με 'αι'» στην περιοχή της «Γούβας» -στοιχεία που γνωρίζει η Αστυνομία και τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

  Το κείμενο -έκτασης μίας σελίδας- είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  Μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη αναφέρεται:

  «Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

  » Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

  » Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών».

  Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται, επίσης, αποσπάσματα από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς και από κείμενο του Νίκου Ζαχαριάδη.

  «Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!» καταλήγει η προκήρυξη.

  απο in.gr

 3. Edo avatar
  Edo 30/10/2009 11:26:57

  Στις 28 Οκτώβρη 1946 ιδρύθηκε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ)

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Edo 30/10/2009 11:36:25

   Ας μας πουν οι αριστεροί της παρέας αν είναι γνήσια αριστερή αυτή η ιστορία ή αν τους μοιάζει για μπλόφα. Εμένα μου μοιάζει για μπλόφα και καπηλεία, αλλά εγώ είμαι δεξιός και η γνώμη μου δεν μετράει και τόσο.

   • Suhoi avatar
    Suhoi @ Blimblomblim 30/10/2009 11:41:54

    Και Αριστερή να είναι βρε Blimblomblim, όταν αναπαράγει κάποιος ακόμα και ονομασίες 60 και 70 χρόνια πριν, λες να δείχνει κάποια πολιτική σοβαρότητα; Αν είναι δυνατόν. Ούτε στην κατηγορία της παιδικής αρρώστιας του κομμουνισμού που έλεγε κι ο Λένιν δεν θα τους κατέτασε κανείς.

   • Πονοκέφαλος avatar
    Πονοκέφαλος @ Blimblomblim 30/10/2009 16:40:56

    Είναι τόσο γνήσιοι, όσo τα στήθη της Pamela.

 4. γιος ΟΠΛΑτζη avatar
  γιος ΟΠΛΑτζη 30/10/2009 11:31:17

  Κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς τους "μάγκες" να κόψουν το δούλεμα. Αν είναι δυνατόν. Με όλα αυτά τα τσιτάτα, τα διεθνατζίδικα και συνθήματα περι δικτατορίας του προλεταριάτου εν έτη 2009, και ΔΣΕ, παραβγάζει μάτι αν όχι η πολιτική σκοπιμότητα και προβοκάτσια, τουλάχιστον η πολιτική ανοησία.

 5. Edo avatar
  Edo 30/10/2009 11:35:59

  Μια πολύ περίεργη προκήρυξη από μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, έλαβε η «Ε» με τη γνωστή μέθοδο του τηλεφωνήματος.

  Η προκήρυξη μιας σελίδας είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο, σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ηβης 21, στο Μαρούσι, όπως ανέφερε και το τηλεφώνημα στο οποίο επισημάνθηκε ως «πιστοποίηση» ότι η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση κλάπηκε από την οδό «Αιθαλίδου με "αι"» στην περιοχή της «Γούβας». Οδό και ονομασία περιοχής που γνωρίζει η Αστυνομία και δεν ανακοινώθηκε.

  Το κείμενο που είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε υπολογιστή, υπογραμμισμένα από την τρίτη παράγραφο ώς το τέλος, δημοσιεύεται ολόκληρο:

  «Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού». (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

  «Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για τον μοναρχοφασισμό και τους Αγγλους... Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Αγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν θα πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα». (Νίκος Ζαχαριάδης)

  Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

  Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

  Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών.

  Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα.

  Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος.

  Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!

  Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας

  από την Ελευθεροτυπία

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Edo 30/10/2009 12:17:52

   Ενας φιλος ηλθε αποψε απο τα παλια.

   • Suhoi avatar
    Suhoi @ ψυχραιμια 30/10/2009 21:17:16

    @ψυχραιμια
    Σωστός περί Ελευθεροτυπίας. Είχαν καιρό να παίξουν ανοικτά μαζί της

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 30/10/2009 11:39:09

  Ρε μπας και είδαν τα παιδιά την ταινία του Βούλγαρη για τον Εμφύλιο και τα πήραν;

 7. eregoz avatar
  eregoz 30/10/2009 12:13:56

  ρε μπας και πρεπει να σοβαρευτουμε επιτελους σαν κοινωνια..επιτρεπουμε και προσπαθουμε να ερμηνευσουμε πραξεις απροσαρμοστων που 99% υποκοινουντε απο εξωθεν παραγοντες..τα γεγονοτα αλλα και η αντιμετωπιση που τυγχανουν απο ολους μας αποδικνυουν πως εχουμε πτωχευσει ως κοινωνια απο καιρο.

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/10/2009 12:30:07

  Μόνο που ο Μαρξ εντόπισε ότι η ιστορία την πρώτη φορά συμβαίνει σαν τραγωδία και την δεύτερη επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Πέραν του ότι η ΟΠΛΑ ήταν υποκινούμενη από τις ΗΠΑ με αρχηγό τον χαφιέ Νίκο Πλουμπίδη.

 9. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/10/2009 13:03:10

  Κατά την άποψή μου σαν αριστερός, η γνώμη σου στις πλείστες των περιπτώσεων βαραίνει και με βρίσκει σύμφωνο. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τίμιοι, ευγενείς και σκεπτόμενοι άνθρωποι, δίπλα σε κακομαθημένους και αφελείς. Η αξιοπρέπεια, η ευθυκρισία και η καλή διάθεση είναι απαράδεκτο να κρίνονται με βάση την κομματική ένταξη. Ο καθείς δικαιούται να ακολουθεί την οδό που πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια, χωρίς να τίθεται θέμα εκ προοιμίου αξιοπιστίας η ευθυκρισίας.
  Η Ελλάδα έχει καταταλανιστεί από τις παραταξιακές διχόνοιες. Ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι επιθυμητά και μπορούν να συμβάλουν σε θετική κατεύθυνση.
  Ζητούμενο της κοινωνίας πρέπει να είναι όμως η σύνθεση, με βάση τα αντικειμενικά προβλήματα. Δεν αποτελεί προϋπόθεση να συμφωνήσουμε σε όλα για να πράξουμε τα αυτονόητα. Υπάρχουν και ισορροπίες που είναι δυναμικές.
  Αυτό που μας κρίνει είναι το ήθος. Προτιμώ να στηρίξω ένα δεξιό με ήθος, παρά ένα αλήτη με τον οποίο μπορεί να συμφωνούμε λεκτικά σε όλα.

 10. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/10/2009 13:28:49

  Άραγε κάφροι βαμμένοι κόκκινοι, με IQ αρνητικό αριθμό, ή τιμωρητική πράξη "μασκοφόρων" για το "βιβλίο της Ιστορίας";

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Sic transit gloria mundi 30/10/2009 16:47:22

   Ακροδεξιά οργάνωση με ακροαριστερό περίβλημα, για να επηρεάσει το καθεστώς; Ααα, σε παρακαλω, δεν γίνονται αυτά!

   Προτεινόμενο ανάγνωσμα: Daniele Ganser - NATO's Secret Armies (νομίζω πως μεταφράστηκε και στα ελληνικά)

 11. yannis avatar
  yannis 30/10/2009 15:30:39

  Αν εγώ έγραφα αυτές τις ανοησίες δεν θα τις δημοσίευε καμμία εφημερίδα. Γιατί λοιπόν δημοσιεύουν τις προκυρήξεις των αποκλούμενων τρομοκρατών; Γιατί αυτοί έχουν μία ιδιότητα παραπάνω από μένα: Δολοφόνησαν ή προσπάθησαν να δολοφονήσουν. Ηθικό δίδαγμα: Αν θέλεις να τύχουν δημοσιότητας τα πιστεύω σου πάρε ένα κουμπούρι!!

  Συμπέρασμα: Θεωρώ ανεύθυνη πράξη την δημοσίευση των προκυρήξεων των "ιδεολόγων" δολοφόνων.
  διαφορά μου όμως από τους "ιδοελόγους" δολοφόνους είναι Εκτός ανΗ διαφο..Εκτός αν είχα δολοφονήσει κάποιο

 12. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/10/2009 17:52:59

  Αα φίλε μου, κι εγώ απορώ μ' αυτό που σκέφτηκα! Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια περίπτωση, εφιάλτη θα είδα!
  Iταλία, δεκαετία του '70. Είμαστε τελικά 40 και όχι 10 χρόνια πίσω, όπως συνήθως λένε;

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Sic transit gloria mundi 30/10/2009 18:27:13

   Όχι μόνο Ιταλία. Εδώ έσπευσαν να διαψεύσουν τον Γρίβα μόλις πήγε να πει κάτι σχετικό το 2006.

   http://www.america.gov/st/pubs-english/2006/January/20060120111344atlahtnevel0.3114282.html

   Grivas also accused “Sheepskin” of the assassination in Athens of British military attaché Stephen Saunders in 2000, despite the fact that the Greek government stated it dismantled the “stay behind” network in 1988. In reality, the Greek terrorist organization “17 November” was responsible for both assassinations.

   Φυσικά, η απάντηση είναι βλακώδης και αστήρικτη. Όσο "έκλεισε" το θέμα της Propaganda Due και της Κόκκινης Προβιάς, επειδή απλά το δήλωσαν κάποιοι στη Βουλή, στα πεταχτά και μετά από πολύ πίεση, άλλο τόσο είμαι κι εγώ αστροναύτης.

 13. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2009 18:03:54

  Να παραδοθουν αμεσα καλεσε ο κ Χρυσοχοιδης τους εξι καταζητουμενους των Πυρινων της Φωτιας.
  Τιποτα αλλο;
  Μηπως να ερθει και ο Μπιν Λαντεν να παραδοθει ωστε να σας πιστωσουμε και την εξαρθρωση της παγκοσμιας τρομοκρατιας;
  Ο κ Χρυσοχοιδης απο τοτε που αναλαβε το υπουργειο δεν εχει σταματησει να κανει δηλωσεις.Ειναι φοβερο.Καθε μερα και μια δηλωση!
  Λες και δεν υπαρχουν αλλοι υπουργοι σε αυτη την κυβερνηση.Λες και αυτος ο τοπος τα εχει λυσει ολα εκτος απο την ανασφαλεια των πολιτων.
  Η μηπως τελικα αυτος ειναι ο στοχος.Να ασχολουμαστε ολη μερα με την αστυνομευση που σε τελικη αναλυση ειναι κατι το ανεξοδο και οχι με τα προβληματα που οδηγουν σε απογνωση χιλιαδες Ελληνες οπως ανεργεια,συρρικνωση του εισοδηματος ,ακριβεια και απαιτουν ολοκληρωμενες προτασεις, που εμπεριεχουν ομως και πολιτικο κοστος;

 14. parsifal avatar
  parsifal 30/10/2009 19:37:48

  Μήν σπεύδουμε να αποφανθούμε οτι πρόκειται για μούφα προκήρυξη η για προβοκάτσια. Σκεφθείτε τα συνθήματα "Ζήτω ο κόκκινος Δεκέμβρης" στο Χημείο την δεκαετία του 80, σκεφθείτε οτι υπάρχει ακόμη ΜΛ - *** και *** - ΜΛ, οτι διεθνώς υπάρχουν νοσταλγοί του πατερούλη κ.α. Γιατί να μήν υπάρχουν και εδώ ψυχοπαθείς που αναπολούν ΔΣΕ, Διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ στο Γαλάτσι, "Στενή Αυτοάμυνα" κλπ φαντάσματα ? Την οδό Χρήστου Λαδά ξέρετε γιατί την λένε ετσι ? Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε ποτέ επίσημα και ξεκάθαρα για την εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη ? Αμφιβάλλομε οτι η αντίληψη "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιλογές για οποιους ...φαντασιώνονται οτι είναι εργάτες, προλετάριοι κλπ ? Η επιλεγείσα ονομασία παραπέμπει ευθέως σε νοσταλγούς και το κυριότερο δείχνει διαβασμένους...

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/10/2009 21:24:41

  «κατάργηση κυβερνητικών συστημάτων»... για ...νεοσυντηρητικούς τους κόβω, χαχαχα... Θέατρο παραλόγου με θύματα παιδάκια για την ψυχαγωγία των ιθαγενών, και την τόνωση των εφημερίδων. Θα ήταν πιο πειστικοί αν έλεγαν ότι είναι εκδιωγμένοι Πακιστανοί ή καταπιεσμένοι Αλβανοί.

 16. anonyma avatar
  anonyma 30/10/2009 22:14:54

  Για την Ελένη Παπαδάκη τους αποδόμησε ο Ελευθερίου, πιο χειρότερα δεν γινόταν.

 17. parsifal avatar
  parsifal 30/10/2009 23:13:59

  Ο Ελευθερίου εκαμε την δουλειά του (sale besogne θα ελεγα...) Εγώ ερωτώ : Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε ποτέ ? Και επειδή δεν είναι αυτό το ζήτημα, απλώς το ανέφερα, τι σχέση μπορεί να εχει η δράση της ΟΠΛΑ (είμαι και εγώ γυιός ΟΠΛΑτζή οπως κάποιος παραπάνω) δράση στα πλαίσια ενός μέχρι τελικής εξοντώσεως εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με την εκτός τόπου και χρόνου παράνοια της 28/10/2009 ? Εως πότε θα ισχύει η απλούστευση "αστυνομία = Ειδική Ασφάλεια, Μέρλιν, Χ..." και οτι αλλο φαντασιώνεται ο κάθε διαταραγμένος ?

  • Edo avatar
   Edo @ parsifal 30/10/2009 23:23:34

   @parsifal
   Πολλοί γιοί ΟΠΛΑτζηδων μαζευτήκαμε ρε συ εδω. Εν πάση περιπτώσει, σωστός στις διαπιστώσεις σου. Διαφωνώ στο "διαταραγμένοι". Που ναι μεν μπορεί και να είναι, αλλά δεν είναι πολιτικός όρος και είναι απλούστευση. Νομίζω ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε πρώτα με πολιτικούς όρους, και μετά με όλους τους υπόλοιπους, ψυχολογικούς, αστυνομικούς, ποινικούς, κ.λ.π.

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ Edo 30/10/2009 23:45:52

    "Νομίζω ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε πρώτα με πολιτικούς όρους,"

    και από πότε η βία είναι πολιτικός όρος;
    Γιατί αν κάποιος φορά έναν ιδεολογικό μανδύα και αρχίζει να πυροβολεί και να υπάρχουν ΜΜΕ ή απόψεις που τον δικαιολογούν ή τον επεξηγούν την κάτσαμε την βάρκα..
    Η βία είναι καταδικαστέα σε κάθε μορφή έκφρασης από όπου και αν προέρχεται.
    Είτε το θύμα λέγεται Γρηγορόπουλος είτε λέγεται Αξαρλιάν τον ίδιο βαθμό ηλιθιότητας φέρουν οι θύτες.
    Όχι πολιτικών αναλύσεων αλλά ψυχολογικών χρήζουν και ως ασθενείς δεν χρειάζονται δημοσιότητα αλλά στοργή και .......λεξοτανιλ.

 18. parsifal avatar
  parsifal 30/10/2009 23:44:42

  mea culpa για το διαταραγμένοι, αναζητώ ομως αίτιο πέραν της καταδιωκτικής ετοιμότητος η του καταδιωκτικού παραληρήματος για να ερμηνεύσω το φαινόμενο. Εχω επισημάνει σε αλλο σχόλιο πως η μόνη χώρα στην Ευρώπη οπου παρατηρείται αυτή η εξαρση είναι η Ελλάδα, ενώ ΔΕΝ πλήττεται περισσότερο απο αλλες απο την ανεργία των νέων η απο εθνοτικές - πολιτιστικές διαμάχες (Ισπανία π.χ.) και γενικώς δεν ανταποκρίνεται το φαινόμενο σ'αυτό που οι τροτσκισταί αποκαλούσαν "προεπαναστατική κατάσταση" (κάθε αλλο !) η "δυισμό εξουσίας".
  Τί στο διάβολο γίνεται ? Απλά πρακτοριλίκι ? Πολύ αφελές ! Ασύγνωστες ψυχολογικές προεκτάσεις του ανταρτοπολέμου ? ("εμφυλίου") Ακόμη ? Πάνε 25 χρόνια που ο Μάρκος και ο Τσακαλώτος εδωσαν τα χέρια ! (Οι εν λόγω "επαναστατες" είναι αμφίβολο εάν τους γνωρίζουν)
  Σε ποιές πολιτικές συντεταγμένες αντιστοιχεί αυτό το πράγμα ?

  • Edo avatar
   Edo @ parsifal 30/10/2009 23:54:26

   @parsifal
   Και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξε δεύτερη και τρίτη γενιά τρομοκρατίας (χαρακτηριστικά στην Ιταλία -αριστερή τρομοκρατία- αλλά και σε Ισπανία, η ΕΤΑ). Και εξαρθρώθηκαν πολύ πιο γρήγορα από το πρώτο κύμα. Για να δούμε, θα γίνει το ίδιο και εδώ; Και με τι κόστος προηγουμένως; Είναι αδιευκρίνιστο εάν και στην Ελλάδα, με την χρονική καθυστέρηση που χαρακτηρίζει τη χώρα μας στις κοινωνικές εξελίξεις, ζούμε τη δέυτερη και τρίτη γενιές. Πιθανόν. Ολα τα υπόλοιπα (τι υπάρχει πίσω από τη σημερινή τρομοκρατία) τα κρατάμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας.

 19. parsifal avatar
  parsifal 31/10/2009 00:21:27

  Σωστό αλλά η ΕΤΑ δεν υπήρξε σε "γενιές" Εχει μια ιστορία δεκαετιών και οπως και ο ΙΡΑ διαφορετικές εκδοχές ριζοσπαστισμού και βουλήσεως να συνεχισθεί ο ενοπλος αγώνας. Στην Ιταλία οι επανεμφανίσεις υπήρξαν αναιμικές και σε καμμία περίπτωση δεν πήραν χαρακτήρα ψευδο-εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα οπως τα ΑΚ 47 στου Ζωγράφου και την Αγ. Παρασκευή. Στην Γαλλία γύρω στο 71 -72 αν καλώς ενθυμούμαι, με την απειλή εκτελέσως (δια στραγγαλισμού παρακαλώ !)των 3 του Burgos της ΕΤΑ, πολιορκήθηκε η Ισπανική πρεσβεία, οι συγγρούσεις με CRS και Χωροφυλακή κράτησαν ωρες αλλά ουδείς εβαλε με ...RPG κατά του κτιρίου ! Αυτό το εξαλλο και μεσανατολικής υφής στύλ των δικών μας με προβληματίζει. Βεβαίως υπάρχει και ενας ανεύθυνος που ομιλεί για "λωρίδα της Γάζας" (εκ του ασφαλούς...) στα ...Εξάρχεια !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.