02/11/2010 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκρήξεων το ανάγνωσμα

Έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ρωσίας. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη πακέτου που είχε αποσταλεί από άγνωστους μετά την πρώτη που σημειώθηκε νωρίτερα στην πρεσβεία της Ελβετίας.

Η έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας έγινε από πακέτο-βόμβα, το οποίο είχε φτάσει εκεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, αλλά το εντόπισαν οι υπάλληλοι και το έβγαλαν στον περίβολο. Εκεί το δέμα εξερράγη.

Ελεγχόμενες εκρήξεις σε παρόμοια δέματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, στη Βουλή και στην εταιρεία ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική" στη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Γεωργίου. Το τελευταίο πακέτο είχε προορισμό τη γερμανική πρεσβεία, αλλά όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας το μετέφεραν εκεί, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πρεσβείας δεν το δέχθηκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγο αργότερα συνεργείο του ΤΕΕΜ έκανε ελεγχόμενη έκρηξη στο πακέτο, στα γραφεία της εταιρείας όπου είχε επιστρέψει.

Το δέμα στη Βουλή είχε ως παραλήπτη υπάλληλο της πρεσβείας της Χιλής, ενώ ως αποστολέας αναγραφόταν η εταιρεία ΛΑΡΚΟ. Το πακέτο αυτό εντοπίστηκε τυχαία από άνδρες της ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου. Από εκεί είχε περάσει υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών, τον οποίο γνώριζαν οι αστυνομικοί και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του είπαν να προσέχει τι μεταφέρει αυτές τις μέρες. Εκείνος τότε τους είπε ότι πράγματι μετέφερε ένα δέμα που πιθανόν να ήταν ύποπτο. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το πακέτο με τα ειδικά μηχανήματα τα οποία έδειξαν ότι ανίχνευσαν εκρηκτικά, γι' αυτό το μετέφεραν στον περίβολο της Βουλής όπου και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ελεγχόμενη έκρηξη αναμένεται να γίνει και στο πακέτο που βρέθηκε το μεσημέρι στην πρεσβεία του Παναμά στον Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 03/11/2010 00:37:34

  Όλες οι εκρηξει ειναι ελεγχόμενες......

 2. leste avatar
  leste 03/11/2010 02:48:54

  Μου κάνει εντύπωση η ολιγωρία αλλά και η επιπολαιότητα των αρχών. Ήταν τόσο δύσκολο να δωσούν μια εντολή ,από χθες το μεσημέρι που συνέλαβαν τους δύο,ώστε κανένα δέμα να μην φεύγει προς κάθε πιθανό υποψήφιο στόχο ,αν πρώτα δεν έχει ελεγχθεί. Εντάξει ενημέρωσαν και σωστά τις πρεσβείες, αλλά τους ανθρώπους που μεταφέρουν τα δέματα δεν τους συμεριλαμβάνει το υπουργείο προστασίας του πολίτη; Και ακόμη πως μπορεί να είναι τόσο επιπόλαιοι ώστε να βάζουν πιθανή επιστολή βόμβα μέσα στο μέγαρο Μαξίμου; Αποκλείεται ,δηλαδή,ανάμεσα στα τόσα <> δέματα να βρίσκεται και κάποιο πιο επικίνδυνο;

  • leste avatar
   leste @ leste 03/11/2010 02:51:56

   ακίνδυνα - εντός εισαγωγικών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.