#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2011 23:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκπαιδευτικός "Καλλικράτης" με συγχωνεύσεις 1933 σχολικών μονάδωνΣε έναν περίεργο όσο και ύποπτο αιφνιδιασμό προέβη η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στις 8 το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε να δώσει τον κατάλογο με τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι διότι φοβούνται ότι οι συνενώσεις δε γίνονται με τόσο… εκπαιδευτικά κριτήρια, η υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει τον εκπαιδευτικό Καλλικράτη την Κυριακή το βράδυ.

Σύμφωνα με το υπουργείο συγχωνεύονται 1933 σχολικές μονάδες, δηλαδή πάνω από το 12% των συνολικά 16.000 μονάδων. Μεγάλο μαχαίρι λοιπόν στην εκπαίδευση και λόγω Μνημονίου και κρίσης. Δε λέμε, υπάρχουν σχολεία που έπρεπε να κλείσουν διότι υπολειτουργούν ή άλλα να συγχωνευτούν διότι έχουν 1 και 2 μαθητές. Προτού ανακοινωθεί το σχέδιο όμως δεν έπρεπε να ερωτηθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αιφνιδιάσει και να δώσει ένα έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο για δήθεν δημόσια διαβούλευση όταν ήδη έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Η ουσία είναι ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 σχολικές μονάδες και στη δευτεροβάθμια 410.

Το υπουργείο λέει ότι διατηρείται ο αριθμός των 15 μαθητών ανά τάξη, κάτι που όπως διαψεύδουν οι δάσκαλοι και καθηγητές που λένε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες τάξεις. Την ίδια ώρα φυσικά οι προσλήψεις έχουν παγώσει παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ενώ οι αποσπάσεις δεν κόπηκαν και τόσο όσο υπόσχονταν στο υπουργείο Παιδείας.

Πάντως, προβλέπουμε να υπάρξει θύελλα το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς πολλές τοπικές κοινωνίες και εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν σφόδρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 13/03/2011 23:16:00

  Απο εδώ και στο εξής όλα ετσι θα γίνονται γιατί έχουν δεσμευτεί να παρουσιάσουν...... έργο!

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 13/03/2011 23:19:20

   ...για αυτό θα 'τρώνε ξύλο' μέχρι να πάνε σε πρόωρες.
   Και το ξέρουν.

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 13/03/2011 23:17:56

  Τους έχει φάει η ...προκοπή.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 13/03/2011 23:21:35

  Η Κυριακή, είναι εργάσιμη γιά τους Εβραίους.

  Είμαστε - όσοι απομείναμε - η τελευταία γενιά που ομιλεί και γράφει κάπως υποφερτά την ελληνική. Η καθαρεύουσα του μέλλοντος θα είναι η αμερικανική και η δημοτική του μέλλοντος η απλουστευμένη αλβανική. Οι παλαιότεροι ίσως ενθυμούνται το μετακατοχικό σατιρικό ασμάτιο, που έλεγε: «Ρε, γυναίκα, τίνος είναι τα παιδιά; / Τό 'να μου φωνάζει «γιες» τ' άλλο μου φωνάζει «για», ρε γυναίκα, δεν μιλούν ελληνικά». Τώρα όμως είναι η ώρα που το άσμα τούτο «δικαιώνεται». Τα παιδιά που θα έλθουν μετά από μας, δεν θα είναι δικά μας παιδιά. Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά της παιδείας τους, και τούτη η παιδεία, που τους προσφέρουμε, δεν είναι παιδεία ελληνική. Όταν δεν είναι ανθελληνική, είναι υποπαιδεία, μια ανάπηρη ή ημιπληγική παιδεία.
  ~Σαράντος Καργάκος

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/03/2011 23:23:13

  .....που υποκλινόταν στην τουρκάλα υπουργό όταν ήρθε ο Ερντογάν.
  Η τετράκις Ολυμπιονίκης στην Μπίλντερμπεργκ.

  Από την συνέντευξη του Βρετανού διπλωμάτη στην "Ε" :

  Ερωτ : Άρα, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η διχόνοια και ο ατομισμός.

  «Και, σε επίπεδο κοινωνίας, η ξενομανία της. Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. "Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!". Δείτε την υπουργό Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου: είναι ένα τέτοιο παράδειγμα στην εκπαίδευση• θα σκοτώσει την εκπαίδευση αν συνεχίσει έτσι! Προσπαθεί να αντιγράψει αγγλοσαξονικές αηδίες, να ρωτάς το μικρό παιδί "ποια είναι η ταυτότητά σου;" κ.λπ. Υπάρχει καλό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να εισαχθούν νέες ιδέες, χρειάζεται απλώς να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες. Υπάρχουν όμορφα πράγματα εδώ, όμως οι Έλληνες δεν είναι υπερήφανοι γι' αυτά, θαυμάζουν πολύ τα ξένα πράγματα. Αλλά αυτός ο θαυμασμός δείχνει κάτι: ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διάκριση μεταξύ τού τι είναι πράγματι καλό και τι είναι κακό. Υιοθετούνται θεωρίες από το εξωτερικό στην Ελλάδα και "η πλάκα", πολλές φορές, είναι ότι η ρίζα αυτών των θεωριών βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα! Θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω αυτοσεβασμό στους Έλληνες. Ακούω πολλούς να λένε: "Με το ΔΝΤ χάνουμε τον αυτοσεβασμό μας". Μα, αυτό έπρεπε να το σκεφτείς είκοσι, τριάντα χρόνια πριν, όχι τώρα! Τι διάολο έκανες τόσον καιρό;». *

 5. Έρεβος avatar
  Έρεβος 13/03/2011 23:23:47

  "Δε λέμε, υπάρχουν σχολεία που έπρεπε να κλείσουν διότι υπολειτουργούν ή άλλα να συγχωνευτούν διότι έχουν 1 και 2 μαθητές"

  Εαν υπάρχουν τέτοια τα σχολεία ας έπαιρναν τους μαθητές να κάνουν μάθημα στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου ή στο σπίτι του δήμαρχου, ας κράταγαν έναν δάσκαλο να τους κάνει μάθημα και δεν χρειαζόταν να κλείσει το σχολείο.

  Το πιθανότερο είναι με το κλείσιμο του σχολείου να σταματήσουν να πηγαίνουν σχολείο και τα παιδιά.

 6. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/03/2011 23:37:59

  Kάνουν κάτι για να μην χάσουν την καρέκλα.
  Κατάντια και παρακμή.
  Και κατρκύλισμα κάτω από 15%.

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/03/2011 23:46:45

   μην στεναχωριεσαι
   πολυ συντομα θα αποτυπωθει

   ο Αρουλης σε καποιο θερετρο με χιονια θα γυρναγε
   θελει βλεπεις και φυσικο tanning

   • ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ avatar
    ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ @ Αιας Τ. 14/03/2011 00:44:32

    Ελέγχουμε πριν γράψουμε κάτι...
    Ο Σπηλιωτόπουλος (που δεν τυγχάνει και ιδιαίτερης εκτίμησης από κανέναν υγειός σκετόμενο πολίτη) δεν ήταν σε κάποιο σαλε ή χιονοδρομικό κέντρο αλλά σε συνέδριο της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών στην Αθήνα.
    Προς απόδειξη και η χθεσινή του ομιλία που αναφέρει και τις θέσεις του κόμματος για τις συγχωνεύσεις
    h..p://www.nd.gr/web//press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/46027/603474

    • Αιας Τ. avatar
     Αιας Τ. @ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ 14/03/2011 01:18:19

     χαιρομαι για τον αντιλογο, Πασπαρτου
     στα χιονια πηγε μετα την ομιλια του!!

     ποιες ειναι δηλαδη οι θεσεις του κομματος για τις συγχωνευσεις, για να ξερουμε?
     μηπως οτι δεν πρεπει να γινουν? και που θα βρει χρηματα ο κ. Αρης να στηριξει σχολεια με δυο μαθητες, οταν κινδυνευουν να κοψουν την δωρεαν διαθεση βιβλιων?

     η μηπως και εκανε τον κοπο να κανει ο ιδιος μια μελετη με ποια σχολεια πρεπει να μαζευτουν και να συζητησει με τις τοπικες κοινωνιες, και να εχει συγκεκριμμενο αντιλογο απεναντι στο υπουργειο. Απο εκθεσεις ιδεων κε. Πασπαρτου και cut and paste αλλων ομιλιων τελειωσαμε.

     Γι'αυτο σας λεω που ξερω, αμεσως μετα αναχωρησε για τα χιονια. Αρκετα ζαλιστηκε με τους μπαναλ τους εκπαιδευτικους!!

 7. antanistimi avatar
  antanistimi 14/03/2011 07:22:49

  Διαβαστε τι κανει στην Ιτεα:
  Συχωνευει το Πρωτο και Δευτερο Δημοτικο Σχολειο τα οποια εχουν
  απο 120 παιδια το καθενα!!!!.Η πολη ειχε τρια Δημοτικα με 370
  μαθητες συνολικα!!.Κι ενα στην Κιρρα με αλλους 80 περιπου.
  Θεωρουν 4 Δημοτικα για 450 μαθητες πολλα ,και τα κανουν 3!!!!
  Αν ειναι δυνατον οπως με τον Καλλικρατη,ετσι και τωρα
  αποφασισαν και διεταξαν.ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 14/03/2011 09:06:41

  Aυτό το οποίο προφανώς διαφεύγει της Αννας Bilderberg και των λοιπών παρατρεχάμενων "σοφών", είναι ότι το κλείσιμο Σχολείων, συνεπάγεται και κλείσιμο των Εκλογικών Κέντρων...

  • saltcity avatar
   saltcity @ η Dimi 14/03/2011 15:17:48

   Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Είσαι σίγουρη ότι της "διαφεύγει" ?...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ saltcity 14/03/2011 15:41:07

    Tα πάντα, εκ του αποτελέσματος θα κριθούν.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ η Dimi 14/03/2011 15:51:30

   Οχι απαραιτητα.
   Στο χωριο μου εχει κλεισει το σχολειο απο χρονια αλλα παραμενει σαν εκλογικο κεντρο.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ koinos_nous 14/03/2011 21:04:26

    Πριν από χρόνια, η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική. Σήμερα, η αθωότητα έχει πειά χαθεί. Σήμερα, ο σύγχρονος Ηρώδης κλείνει τα Σχολεία των Μικρών Παιδιών στα Χωριά, τα οποία τιμωρούνται με δόλιες μεθόδους «Ιμβρου και Τενέδου». Αναστατώνονται η Ελληνική Οικογένεια και Κοινωνία. Και τα Σχολεία, τα οποία οι ιθύνοντες βιάζονται άρον-άρον να τα κλείσουν, είναι ταυτόχρονα και Εκλογικά Κέντρα γιά τουλάχιστον 200,000 ψηφοφόρους. Οι οποίοι, πρόκειται να τιμωρήσουν ομαδικά και παραδειγματικά, τον Ηρώδη.

    Επί ημερών αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς και (Α)παιδείας, απαξιώνονται και γκρεμίζονται τα Σχολεία/Φωλιές Χιλιάδων Μικρών Πουλιών, βάσει αυστηρών εντολών της μισελληνικής Τρόϊκας γιά περικοπές των «περιττών» εξόδων. Ομως, υπάρχει κι ένας άλλος σοβαρός λόγος γι’αυτό το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα: απαιτούνται μεγάλοι χώροι στέγασης γιά τα εκατομμύρια των απρόσκλητων τριτοκοσμικών αλλοδαπών και αλλοθρήσκων ΛαθροΕποίκων της Ελλάδας. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία όταν ευθαρσώς λέγεται, ενοχλεί πάρα πολύ τους«εκ των έσω» εχθρούς με τις μάσκες της δήθεν φιλομάθειας και φιλοπατρίας. Ομως όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες, ας καταλάβουν ότι η οργή, η αγανάκτηση και οι αντιδράσεις έχουν ξεπεράσει πλέον το ταβάνι ανοχής της κοινωνίας στο Ονειδος, ότι έχουν πλέον πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και γίνονται χύτρα που κοχλάζει, με τη βαλβίδα ασφαλείας από καιρό απασφαλισμένη.

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 14/03/2011 10:03:51

  Προφήτη, πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Όσον αφορά τη ξενομανία μας, που επιδεινώθηκε μετά την είσοδό μας στην ΕΕ, είναι ενδεικτική της νεοραγιάδικης συμπεριφοράς που κυρίως μέσω της παιδείας και των ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν στο νεοέλληνα. Φθάνει να δεις τα ονόματα όσων διετέλεσαν υπουργοί παιδείας τα τελευταία 30 χρόνια και θα καταλάβεις. Οι εντολές του Κίσσινγκερ περί ξεριζωμού της γλώσσας, της ιστορίας και της θρησκείας των Ελλήνων βρήκαν ευήκοα ώτα σε ανθρωπάρια που τις υλοποιούν στο ακέραιο. Τα ανθρωπάρια αυτά προβάλλονται από τα ΜΜΕ συνήθως με μία εκσυχρονιστική προβιά που θαμπώνει τους αφελείς ιθαγενείς, οι οποίοι με τη σειρά τους, τους εκλέγουν και βουλευτές ( αντί να τους στείλουν στον αγύριστο ). Περιμένω από τον Αντώνη Σαμαρά, αν πράγματι θέλει να φέρει κάτι καινούριο στην Ελλάδα και να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες σε μία γροθιά, να βάλει στη θέση του Αρούλη με τα ωραία άδεια κουστούμια ανθρώπους όπως τον Σαράντο Καργάκο - που γράφει η Dimi - ή σαν την ηρωϊκή δασκάλα τη Χαρά Νικοπούλου. Και μια αληθινή ιστορία όσον αφορά τη ξενομανία :
  είχα τη τύχη να γνωρίσω τον Αυστριακό συγγραφέα Lorenz Von Gyomorei ο οποίος έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα, αυτοεξόριστος όπως δήλωσε από τη Δύση ( το τελευταίο του βιβλίο ονομάζεται " η δύση της Δύσης " ) και ο οποίος αφιέρωσε όλα αυτά τα 25 χρόνια στη μετάφραση του Μακρυγιάννη στα γερμανικά. Μου έλεγε αυτός ο άνθρωπος, " εσείς οι Έλληνες είστε ένας υπέροχος λαός, αλλά έχετε ένα μεγάλο ελλάττωμα που αν δεν το καταλάβετε έγκαιρα θα σας αφανίσει : η ξενομανία σας. Εμείς οι γερμανόφωνοι λαοί αν είχαμε ένα Μακρυγιάννη θα είχαμε κυριεύσει το κόσμο όλο ".
  Αλήθεια κύριοι και κυρίες υπουργοί με τα ωραία και άδεια κουστούμια και ταγέρ, γιατί τα παιδιά μας στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν διδάσκονται τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ούτε Ελύτη , ούτε Σεφέρη , ούτε Σολωμό, αλλά στο μάθημα της γλώσσας μαθαίνουν συνταγές μαγειρικής και ένα σωρό άχρηστα πράγματα ; Και ένα τελευταίο ερώτημα :
  όλοι εσείς που καταστρέψατε τη δημόσια παιδεία, πώς έχετε το θράσσος να στέλνετε τα δικά σας παιδιά σε ιδιωτικά και πανάκριβα σχολεία και μετά να ζητάτε και τη ψήφο μας ;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ παρατηρητής 14/03/2011 11:06:58

   Εξαίσιος, Παρατηρητή, πάω να βρω βιβλία του Αυστριακού

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 14/03/2011 11:07:49

    Ευχαριστώ και για την πληροφορία, δεν τον ήξερα

 10. Έρεβος avatar
  Έρεβος 14/03/2011 11:58:53

  "Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε για σήμερα στις 13:30, τους επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (σ.σ. εποπτεύεται απ το υπ. Παιδείας) η υπ.Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με αντικείμενο των διεξοδική ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις των πυρηνικών ατυχημάτων στην Ιαπωνία."

  Έλα νινί στον τόπο σου.
  Ρε τι αλλο θα'κούσουμε σ'αυτη τη χωρα.

 11. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 14/03/2011 12:14:46

  Προφήτη,
  πρέπει να ψάξω να σου πω ποιος εκδοτικός οίκος τον έχει δημοσιεύσει στην Ελλάδα και αν ... γιατί τα βιβλία του τα έχω δει στα γερμανικά. Η μετάφραση του Μακρυγιάννη είχε μεγάλη απήχηση στη Γερμανία και τα 25 χρόνια τα πέρασε μέσα στα καφενεία, στα μαγαζιά, στους δρόμους για να μάθει τη δημοτική γλώσσα και να μπορέσει να καταλάβει την απελέκητη - αλλά που σπάει κόκκαλα- γλώσσα του Στρατηγού. Δυστυχώς όλες οι κακοδαιμονίες των νεοελλήνων - και κυρίως αυτές που αφορούν τα φρούτα που μας έρχονται από το εξωτερικό σαν σωτήρες και πεφωτισμένοι ( επί τη ευκαιρία καταπληκτική η ανάρτηση του Φαήλου τη περασμένη Παρασκευή σχετικά με τους 2 "αριστερούς" δημοσιογράφους - πράκτορες ) που περιγράφει ο Μακρυγιάννης, παραμένουν οι ίδιες 170 χρόνια μετά. Μόνο τα ονόματα αλλάζουν.
  PS
  Στο επίθετο του Αυστριακού, πάνω από τα "0" έχει διαλυτικά.

 12. EIRHNH PROMPONA avatar
  EIRHNH PROMPONA 15/03/2011 12:40:18

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως προλαβαίνει αυτή η κυβέρνηση να προωθεί όλα τα κακά για τον τόπο ('οπως αποκαλούν την πατριδα μας), ή αυτή τη χώρα.... τόσο γρήγορα, ενώ τα ωφέλιμα, τα καθυστερούν τόσο πολύ!!!
  Πρέπει να πέσουν, γιατι δεν βλέπουν πόσο γρήγορα μας πάνε προς τα βράχια!!
  ΕΙΡΗΝΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.