10/06/2011 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκνευρίστηκε ο Γιώργος από την κριτική

«Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θέλει να βγαίνει με τον δίσκο στο εξωτερικό για να μαζεύει χρήματα. Κανείς και φυσικά ούτε και εγώ το ήθελα. Το κάνω όμως και ακούω τα σχολιανά μου! Αλλά δεν το κάνω για την πάρτη μου κ. Τσίπρα, το κάνω για τον έλληνα συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, την επιχείρηση, το κάνω για τη νέα γενιά».

Με αυτή την φράση απάντησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανώς εκνευρισμένος από την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισε «εξουσιομανή» και του είπε ότι «ο κόσμος δεν σας θέλει».

Ο κ. Παπανδρέου επιδόθηκε επίσης στην συνήθη εκβιαστική κινδυνολογία, αποκαλύπτοντας και το βασικό μοτίβο με το οποίο θα κινηθεί για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου: «Όχι μισόλογα: Θέλετε να τα διεκδικήσω αυτά τα λεφτά;». Και που πήραμε μεγάλε τα προηγούμενα, τι έγινε;

Προσέξτε ακόμα τι είπε, χωρίς να συμβεί τίποτα στους ... πολυελαίους της αιθούσης:  (θα ήθελα κι εγώ να πω) «α, στο καλό με αυτούς που έχουμε από πάνω μας» (αλλά ταυτόχρονα σκέφτομαι (;)): «Αυτή είναι υπεύθυνη στάση;. Θα ήταν εύκολο να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμή εθνική ανάταση. Την επόμενη μέρα θα φεύγαμε από το ευρώ. Το έλλειμμα μας είναι όσο η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Θα είχαμε χάσει και τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο» !!!.

Κατά τα άλλα, καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω, έλεγαν οι γιαγιάδες μας και το πήρε πρέφα ο πρωθυπουργός και το τηρεί. Ήτανε να μην τον συμβουλεύσει κάποιος να πει για δημοψηφίσματα και τώρα θα μας το “σκάει” κάθε φορά που θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Σ' αυτό το πνεύμα πήγε και στη Βουλή σήμερα και αφού ξαναμίλησε για συναίνεση έκανε αναφορά σε δημοψήφισμα, όχι για τα μέτρα που όπως είπε είναι αποφασισμένος να πάρει, αλλά για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία

"Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, να αλλάξει το σύστημα της δημόσιας διοίκησης για αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος" ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Μα αν δεν κάνουμε λάθος για όλα αυτά συμφωνεί ο ελληνικός λαός και δεν απαιτείται η ψήφος του. Μια Συνταγματική Αναθεώρηση χρειάζεται και έληξε το θέμα. Ας συναινέσουν λοιπόν όλοι στη Βουλή να κάνουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα και να τελειώνουμε. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να απασχολούμαστε με δημοψηφίσματα; Για αποπροσανατολισμό την ώρα που ο κόσμος υφίσταται επώδυνα μέτρα; Ας αφήσει λοιπόν τα κολπάκια περί συμμετοχικής δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου. Τώρα τη θυμήθηκε;

Όσο για τη συναίνεση τα έχουμε ξαναπεί. Να συναινείς στο βιασμό σε κάνει κι εσένα βιαστή. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά.

Κατά τα λοιπά στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναλώθηκε για ακόμη μια φορά στο να εξηγεί τα ανεξήγητα λέγοντας ότι είμαστε ήδη σε κηδεμονία λόγω του χρέους και των ελλειμμάτων.

Ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε τριετές πάγωμα τιμών. Με αυτά τα μέτρα δεν είναι βιώσιμο το χρέος” είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προτείνοντας φορολόγηση των εισαγωγών και ταυτόχρονα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και νομιμοποίηση όλων των κεφαλαίων με την προϋπόθεση της επένδυσης του 25% σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. “Βρείτε τρόπο να περάσουν τα κληροδοτήματα στο Δημόσιο για να αξιοποιηθούν συμπλήρωσε”.

“Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγαίνει με το δίσκο για να μαζέψει χρήματα, το κάνω για τον ελληνικό λαό” είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα “θα ήταν πολύ εύκολο να πω άει στο καλό” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως την επόμενη ημέρα δεν θα είχαμε χρήματα να πληρώσουμε τους υπαλλήλους.

“Μιλάτε με τη γλώσσα των δανειστών, τα ίδια θα έλεγε και η κ. Μέρκελ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε μια επιχείρηση το Δ.Σ. θα είχε απολύσει ένα στέλεχος αν το έκανε αυτό. Αναρωτήθηκε μάλιστα σε υψηλούς τόνους “σε ποια χώρα ζείτε”. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Πάγκαλου, ωστόσο ο κ. Τσίπρας συνέχισε σε έντονο ύφος αναφέροντας “ έχετε καταλάβει ότι αυτούς που πάτε να σώσε με το μνημόνιο ότι τους έχετε ξεκληρίσει;”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πητ avatar
  Πητ 10/06/2011 12:35:45

  Πιο πολύ τον χτυπάει ο Τσίπρας παρά ολόκληρη η ΝΔ. Καλά είναι να το παίζουμε θεσμικοί και σοβαροί αλλά αφήνουν τον γιωργάκη να κάνει παιχνίδι μόνος του.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ Πητ 10/06/2011 13:26:28

   τα σχόλια εδώ μέσα, τα διαβάζει κανείς από τη ΝΔ;

 2. co avatar
  co 10/06/2011 12:48:19

  ειναι ανεπιτρεπτο για ελληνα π/θ να μιλαει ετσι για τον εαυτο του.

  να παραιτηθει αν δεν αντεχει. αυτος μας εφερε εκει και η φαρα του και ζηταει και ρεστα.
  αι σιχτιρ

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ co 10/06/2011 12:52:13

   Ακριβώς.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/06/2011 12:58:28

  “Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, να αλλάξει το σύστημα της δημόσιας διοίκησης για αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος”
  Διακρίνετε κάποιον ειρμό στα παραπάνω;
  Οταν είναι να μιλήσει εκτός κειμένου παραληρεί, μιλάει σαν παιδάκι γυμνασίου που τα έχει χαμένα στο μάθημα και λέει άλλα αντ' άλλων να δείξει ότι κάτι ξέρει.
  Τραγική περίπτωση. Ποιος θα εμπιστευόταν στον ανθρωπο αυτό να κρατήσει το περίπτερό του αν έλειπε για μερικές ημέρες;
  Επιβεβαιώνεται ο Λεμπέσης για την τεράστια σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω. Κρίμα που ο "πρωθυπουργός" δεν μπορεί να το διαβάσει, διότι δεν κατανοεί την καθαρεύουσα, αν δεχθούμε καλόπιστα ότι κατανοεί τη δημοτική....

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ ΒΙΣ 10/06/2011 15:11:32

   +1000

  • TED avatar
   TED @ ΒΙΣ 10/06/2011 16:02:29

   Μην τον αδικείς, υπό την πίεση των περιστάσεων έκανε σημαντικές προόδους. Παλαιότερα δεν τολμούσε να αραδιάσει χωρίς χαρτιά πάνω από πέντε λέξεις συνεχόμενες.

 4. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 10/06/2011 13:09:35

  Ο ΓΑΠ για να πέσει πρέπει να τον χτυπήσει ολόκληρη η Ν.Δ αλλά με τον τρόπο που τον χτυπά ο Τσίπρας. Αλλιώς θα μιλάμε για συνενοχή.

 5. ο ξένος avatar
  ο ξένος 10/06/2011 13:23:12

  Θα κάνει δημοψήφισμα κάποτε στο μέλλον για να ερωτηθεί ο λαός αν επιθυμεί διαφάνεια στα κόμματα, τους πολιτικούς και τη δημόσια διοίκηση!
  Δηλαδή, όπως προκύπτει απ' τα πεπραγμένα του και τα λεγόμενά του, το σχέδιο του Παπανδρέου είναι να διαλύσει εντελώς την ελληνική κοινωνία, να εξοντώσει τους Έλληνες και μετά να θέσει το ερώτημα στους λίγους επιζώντες αν επιθυμούν διαφάνεια!

 6. ifer avatar
  ifer 10/06/2011 13:36:31

  Το γεγονός πως η μόνη αντιπολίτευση που βγαίνει ως "είδηση", δηλαδή είναι άξια καταγραφής (και μάλιστα από το antinews), είναι αυτή του Τσίπρα, μήπως είναι μια περαιτέρω διολίσθηση της ΝΔ προς τη "συναίνεση"; Μήπως ζούμε τους καρπούς του (ας μην το χαρακτηρίσω) ταξιδιού του Α.Σαμαρά στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες;
  Αν είναι έτσι ας μας το πουν για να ξέρουμε να μην εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε λάθος ανθρώπους και λάθος κόμμα. Κανένας άλλωστε δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον από το να αυτοκτονήσει, αν το θέλει πραγματικά.

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ ifer 10/06/2011 13:42:29

   Γιατί δεν ψηφίζεις Τσίπρα;

   • ifer avatar
    ifer @ ο ξένος 10/06/2011 14:15:15

    Φοβερή απάντηση. Με έλιωσες.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ifer 10/06/2011 15:22:42

     Δεν ήταν μόνο απάντηση πιστεύω.....
     Ο φίλος σου έδωσε μία συμβουλή την οποία θα έπρεπε να πάρεις σοβαρά υπ'όψιν!

   • noldor avatar
    noldor @ ο ξένος 10/06/2011 15:21:39

    Μόνο γιατί είναι με τους κορμοράνους και τους λάθρους.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ noldor 10/06/2011 16:18:29

     Ειδικά αυτή η γελοιότητα με τους κορμοράνους -και πίστεψέ με είμαι σφόδρα περιβαλλοντιστής και φιλόζωος-, ήταν το άκρατο παραλήρημα λαϊκισμού και ανοησίας.
     Καλά, για την υποκρισία στο μεταναστευτικό ό, τι και να πει κανείς θα είναι λίγο!

 7. Κρης avatar
  Κρης 10/06/2011 13:40:50

  Διάγγελμα Πρωθυπουργού στις 14:00

  • manos avatar
   manos @ Κρης 10/06/2011 14:37:25

   Φίλοι Αμερικάνοι και Αμερικανίδες ...
   Oops sorry, i meant the other guys. The southern Denmark.

 8. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 10/06/2011 13:52:44

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ" ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!!
  ΕΓΩ ΠΑΛΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ;;;

 9. δημης avatar
  δημης 10/06/2011 13:55:26

  ΑΧ ΠΑΠΠΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ......ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΥΡΡΑΝΟΙ....

 10. NIKOS avatar
  NIKOS 10/06/2011 14:19:58

  ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

 11. manos avatar
  manos 10/06/2011 14:35:49

  Πω πω ρε συ γιωργάκη, τέτοιο αλτρουισμό είχες και εμείς σε παρεξηγήσαμε.
  Συγνώμη ειλικρινά. Να στο λόγο μου, αν κάνεις τώρα εκλογές θα σε ψηφίσω.
  Μ'έπεισες.

 12. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 10/06/2011 15:05:21

  Τι να περιμένει κανείς από τον ΓΑΠ, που θα υποθήκευε σπίτι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!!!Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο!!!
  Μπράβο στον Τσίπρα!!!Αν διώξει τους ανθέλληνες νεοταξίτες από το κόμμα του θα ξεκολλήσει από το περιθώριο!!!

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 10/06/2011 16:13:34

  Η αλήθεια τους ψεύδους, στο δραματικό 8ωρο πολιτικό συμβούλιο του αποκόμματός του, ξαναχτύπησε γιά να εντυπωσιάσει τους ιθαγενείς:
  «Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!», είπε.

  Εδώ, μιά μικρή, υπενθύμιση: Σύμφωνα με προγενέστερη δεύτερη ιδιόγραφη και υπερισχύουσα της πρώτης, κυρία γνήσια Διαθήκη με ημ/νία 1/5/1964, της γιαγιάς Σοφίας Mineiko, η βίλλα στο Καστρί, ανήκει Εξ Ολοκλήρου στην εγγονή της, Σοφία Κατσανέβα-Παπανδρέου.

  Μονίμως το άτομο, με Ξένα Κόλυβα επιμένει να κάνει ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ !

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/06/2011 18:12:26

  Εχω Πρασινο Ξιδι !

  ΠΠ

 15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 10/06/2011 22:47:20

  Έχω καιρό να γράψω, φοβάμαι ότι και να κάνουμε το παιχνίδι είναι στημένο... Έγραψα και παλιότερα ζούμε εποχές 1453 μ.χ... Πολιτικοί που είναι άχρηστοι. Τούρκοι που μας λοιδορούν , λέγοντας μας -μήπως να μπείτε κάτω από την ερυθρά ημισέληνο... Το τραγούδι του θανου (ανεμολόγιο) ίσως μας ταιριάζει όραμα δεν υπάρχει ο Σαμαράς οφειλή να ζητήσει ΕΚΛΟΓΕΣ τα ψέματα τελειώσαν πρέπει να δώσουμε ελπίδα...Ας μην του χρεώσει ο ιστορικός του μέλλοντος αυτή του την ατολμία... Οφειλή σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ να ξεστομίσει τρεις λέξεις(παμε για εκλογες )

 16. βασίλης avatar
  βασίλης 10/06/2011 23:32:56

  Κύριοι του ΠΑΣΟΚ δεν φοράτε παντελόνια αλλά φοράτε στρινκ και κοντές
  φουστίτσες και οποια κυρία αντιδράση στο θώπισμα του πισινού τότε ακολουθεί
  το επόμενο στάδιο (.........) αλλά τότε πέρνετε χαρτσιλίκι διότι πληρώνουν
  οι νταβαντίζες του Κ Γ.Α.Π πέρα και δώθε του Ατλαντικού.
  Δυστυχώς όμως το επόμενο στάδιο απο τον λαό δεν θα έχει χατρσιλίκι
  αλλά θα λέτε εάν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό τουλάχιστον προσπάθησε
  να τον απολαύσης, εάν δε σου δώσουνε και χαρτί υγείας για σκούπισμα
  να είστε και ευχαριστημένοι.
  Και κάτι ακόμη Κ.Βουλευταί "ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ Ο ΔΕ ΧΩΡΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 1,20 Χ 0.80 .
  Αυτά τα λίγα και σκεφτήται καλά τη ψήφο θα δώσετε κατά την ψήφιση
  του 2ου Μνημονίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.