03/09/2009 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογική μονομαχία με τον Γ. Παπανδρέου επιδιώκει ο Καραμανλής(Ανανεωμένο) Τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η απόφασή του για πρόωρες εκλογές είναι πράξη ευθύνης, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία πιο δυνατή.

Σε νέο μήνυμά του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είχε το δικαίωμα να αφήσει τον τόπο να σέρνεται μέσα ένα προεκλογικό κλίμα για έξι μήνες, αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλούσε εκλογές τον Φεβρουάριο.

Ο πολίτες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της ευθύνης και τον δρόμο της ανευθυνότητας, τόνισε ο κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας ότι ο εύκολος δρόμος μπορεί να ακούγεται ωραίος, αλλά επιδεινώνει την κρίση, ενώ ο δύσκολος απαντά στις ανάγκες του τόπου.

Για άλλη μια φορά τόνισε οτι  "πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και θα πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία της χώρας στο μέλλον", βάζοντας έτσι τους όρους μιας εκλογικής "μονομαχίας".

Εν τω μεταξύ, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κ.Καραμανλής είπε στον κ. Παπούλια: «Θέλω να γνωρίζετε ότι έλαβα την απόφασή μου με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

Ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε: «Είναι μια απόφαση δική σας, εσείς εκτιμήσατε και ελπίζω ακριβώς να κατατείνει στο συμφέρον του τόπου».

Προηγουμένως ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στέργιος avatar
    Στέργιος 03/09/2009 14:44:59

    Κι αυτός ο Παπούλιας που έγινε κλωτσοσκούφι τού ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν παραιτείται; Λίγη ευθιξία δεν έχει αυτός ο άνθρωπος;

  2. George Poulos avatar
    George Poulos 03/09/2009 16:25:17

    Δέν παρετήθηκε γιατί θα πηγαίναμε σε εκλογές και θα έκανε ζημιά στον Καραμαλή που τον τίμησε στο αξίωμα.Δέν είναι και αγνόμων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.