Εκλογές το Φθινόπωρο;
06/07/2014 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές το Φθινόπωρο;

Το καλύτερο σενάριο είναι η παρούσα κυβέρνηση να εργαστεί ακόμη περισσότερο για μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της χώρας. Να βρει τους τρόπους να ενισχύσει τον χειμαζόμενο λαό κι όχι να τον οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξαθλίωση

Όσοι διαβάσουν Κυριακάτικες εφημερίδες θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν ρεπορτάζ για μυστικές εισηγήσεις που κάνουν στον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Ως «εισηγητή» για παράδειγμα η Real News αναφέρει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ενώ υπάρχουν κι άλλα κυβερνητικά στελέχη που φέρονται να υποστηρίζουν την συγκεκριμένη πρόταση.

Την άποψή τους την στηρίζουν στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πει «όχι» σε νέα μέτρα την ίδια στιγμή που οι Βρυξέλλες πιέζουν για περικοπές, για διατήρηση της έκτακτης εισφοράς για άλλα δύο χρόνια, για ομαδικές απολύσεις και νέο ασφαλιστικό. Σκληραίνουν δηλαδή τη στάση τους λέγοντας από τη μια ότι η Ελλάδα καθυστερεί όσα υποσχέθηκε ενώ θέτουν νέα προαπαιτούμενα για να αναδιαρθρωθεί το χρέος.

Σιγά τη μυστική εισήγηση, λέμε εμείς. Εδώ και μήνες γράφουμε στο antinews ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και δεν θα κάνει… παρέλαση τον Οκτώβριο αν πάει δε για νέα μέτρα. Εδώ και πολύ καιρό λέμε ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι αναπόφευκτες αν στη Βουλή κατατεθούν νέα μέτρα λιτότητας που οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Είναι ίσως και υποχρέωση της κυβέρνησης, αν πιεστεί από την τρόικα να τσακιστούν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα και οι μικρομεσαίοι που συνήθως πλήττονται, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Μπορεί να είναι επώδυνο κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί ούτε η χώρα ούτε ο Αντ. Σαμαράς να είναι όμηροι των δανειστών που όλο απαιτούν και περισσότερο. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για νέες περικοπές και για νέους φόρους όταν οι Έλληνες έχουν χάσει το 1/3 του εισοδήματός τους και 1,5 εκατ. τουλάχιστον άνεργοι κοιτάνε αποσβολωμένοι την κατάσταση της χώρας.

Με πιο θράσος θα απαιτήσουν οι τροικάνοι περισσότερα από αυτά που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η Ελλάδα και τα οποία μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν διότι οι εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία είναι ραγδαίες;

Κανείς δε λέει ότι ξαφνικά πρέπει να επικρατήσουν οι λαϊκιστές που ζητάνε να χαθούν οι θυσίες τόσων ετών και να γυρίσει η Ελλάδα στο 2009 χωρίς όμως να έχει χρήμα για να τα κάνει αυτό. Όχι, δεν θα γίνουμε όλοι σαν τα μούτρα του Τσίπρα και της παρέας τους που έχουν ανακαλύψει τη μηχανή που κόβει ευρώ αλλά δε μας λένε που την έχουν κρύψει. Ούτε θα γίνουμε σαν τους ψηφοθήρες του ΠΑΣΟΚ και της δεξιάς που χαϊδεύουν αυτιά και δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η ελπίδα υπάρχει για καλύτερο μέλλον. Αν είναι η τρόικα να ξαναφέρει την κατάθλιψη, αν είναι να ζήσουμε ένα ακόμη φθινόπωρο με σκληρές διαπραγματεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα μέτρα, τότε καλύτερα να πάμε σε εκλογές.

Πιθανότατα η κυβέρνηση να μπορεί να μαζέψει 180 βουλευτές και να πάει για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και είναι δύσκολο κανείς δεν αποκλείει το σενάριο αυτό που ουσιαστικά θα δώσει παράταση στο παρόν κυβερνητικό σχήμα. Όμως τι να την κάνεις μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν υποχρεωθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα; Είναι επομένως καλύτερες οι εκλογές, είναι πιο καθαρό και τίμιο τη λύση να την δώσει ο ελληνικός λαός το φθινόπωρο. Κι αν έχει αποβλακωθεί από τα ψέματα του κ. Τσίπρα ας ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχει καταλάβει πόσο τραγικό λάθος έκανε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει γιατί είναι… απαραίτητη και δεν μπορούμε χωρίς αυτήν.

Το καλύτερο σενάριο για την πατρίδα είναι η παρούσα κυβέρνηση να εργαστεί ακόμη περισσότερο για μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της χώρας. Να βρει τους τρόπους να ενισχύσει τον χειμαζόμενο λαό κι όχι να τον οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Κάτι τέτοιο δεν θα το αντέξει ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. my way avatar
  my way 06/07/2014 09:37:06

  Σημερινό δημοσίευμα που επιβεβαιώνει ένα και μόνο ένα. Τη διαρκή ρήση Σαμαρά, από τον Μάϊο του 2010, μέχρι τον αλήστου μνήμης Νοέμβριο του 2011, "Το πρόγραμμα δεν βγαίνει". Τα χρέη των πολιτών και επιχειρήσεων αυξάνονται κάθε μήνα με ρυθμό μεταξύ 800 εκατ. και 1,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. ευρώ.

  • Βλάμης avatar
   Βλάμης @ my way 06/07/2014 14:02:47

   Μια χαρά βγαίνει το πρόγραμμα, και μια χαρά βγήκε μέχρι τώρα. Η φτωχο-ποίηση των κατώτερων στρωμάτων επετεύχθη, το μόνο που μένει τώρα είναι το τελευταίο στάδιο. Το τελευταίο στάδιο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" που εφαρμόστηκαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πριν την οριστική άτακτη χρεοκοπία, είναι η παραχώρηση/πώληση όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων. Ολοκληρώνεται τάχιστα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ my way 06/07/2014 15:44:12

   Αφού, λοιπόν, έβλεπε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί το ανέλαβε; Τώρα δεν είναι απλώς συνυπεύθυνος, αλλά περισσότερο υπεύθυνος από τους άλλους, διότι ανέλαβε ένα πρόγραμμα εν γνώσει του ότι δεν βγαίνει κι έχει καταταλαιπωρήσει τον εξαθλιωμένο πια αυτόν λαό. Άφησε το τσιράκι του Σημίτη, Στουρνάρα, να κάνει ό,τι βλακεία μπορούσε να κάνει, ναι, έβλεπε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά συνέχισε να μάς εξαπατά υποσχόμενος ανάκαμψη, τέλος μνημονίων και λοιπές τρίχες.

  • ΑΓΙΟΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ @ my way 07/07/2014 17:36:34

   TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗ , ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ Η ΥΦΕΣΗ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ,ΛΙΓΟ ΕΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ . ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ(?) ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ . Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ , Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ .

 2. Geros avatar
  Geros 06/07/2014 09:52:50

  Μου αρέσει αυτό που λέει ο αρθρογράφος : "Να βρει τους τρόπους να ενισχύσει τον χειμαζόμενο λαό". Πως? E αυτό δεν ενδιαφέρει τον αρθρογράφο προφανώς. Να κόψουν το κεφάλι τους να βρούνε! Στην ουσία χωρίς να το καταλάβει επαναλαμβάνει την λογική και τον τρόπο σκέψης που μας έφεραν ως εδώ. Το πως δεν μας ενδιέφερε ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Όταν έλεγες σε κάποιον ψηφοφόρο ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό που ζητάει , αυτός σου απαντούσε: "για αυτό τους ψηφίζουμε, για να βρούν τρόπους"!!! Και φυσικά οι πολιτικοί έβρισκαν αυτούς τους τρόπους. Πως? Με δανεικά φυσικά! Αυτό νομίζω θα το δούμε πολλές φορες τα επόμενα χρονια , την λογική του παρελθόντος δηλαδή , το "κόψτε το λαιμό σας και βρείτε μου λύση που θα κάνει ΤΩΡΑ την ζωή μου καλύτερη και δεν θα θιγούν τα συμφέροντα ΚΑΝΕΝΟΣ". Οι απογοητεύσεις θα είναι φυσικά απανωτές , τώρα ζούμε την απογοήτευση των δεξιών , στο μέλλον θα ζήσουμε την απογοήτευση των αριστερών , στο τέλος θα ζήσουμε και την απογοήτευση των απολίτικων σωτήρων. Πιστεύω πως μόνο με την ολοκλήρωση του κύκλου των απογοητεύσεων θα περάσουμε σε μια πιο ορθολογική αντίληψη των πραγμάτων. Με αυτή την λογική ναι , οι εκλογές είναι λύση , θα επιφέρουν την πολύ χρήσιμη για τον τόπο αριστερή απογοήτευση.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Geros 06/07/2014 10:55:03

   .Κράτα γερά λοιπόν γέρο να ξεπεράσουμε το Γλέζο σε ηλικία, γιατί για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απογοητεύσεων που περιγράφεις και νά 'μαστε ακόμα ζωντανοί, προυποθέτει μακροζωία τύπου Κυκλάδων και Ικαρίας...Εκτός αν είσαι κάτω απ' τα σαράντα και μας παριστάνεις το γέρο.

   • Geros avatar
    Geros @ Κ.Π. 06/07/2014 12:48:29

    Ο κύκλος της αριστερής απογοήτευσης δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλος σε διάρκεια. Η αριστερά στον τόπο μας είναι τόσο ανεδαφική και θρησκευτικά προσηλωμένη σε δόγματα του παρελθόντος που θα έχει μεγάλο πρόβλημα να συμφωνήσει σε μια έστω και βραχυπρόθεσμα βιώσιμη πολιτική. Θα βρεθεί μπροστά σε ένα θανάσιμο δίλημμα την στιγμή που θα κληθεί να κυβερνήσει , είναι σε ένα δωμάτιο που έχει μια πόρτα εξόδου και θα έχει εκλεγει και στηριχτεί λέγοντας ότι από αυτή την πόρτα αποκλείεται να βγούμε! Ο δε απολιτικος κύκλος νομίζω είναι πολύ μακριά μας για να ξέρουμε τι και πως , τον βλέπουμε να χτίζεται σιγά σιγά (Θεοδωράκης , Μαρινάκης , μπορεί κα ένας στρατιωτικός στο μέλλον για να απορροφήσει την X.A.) αλλα πόσο μακριά θα φτάσει δεν ξέρω.

    • Κ.Π. avatar
     Κ.Π. @ Geros 06/07/2014 13:04:59

     Δηλαδή συμφωνούμε οτι "ο απολιτικος κύκλος είναι πολύ μακριά μας για να ξέρουμε τι και πως". Γι αυτό εγώ που είμαι ήδη 62 ετών, (δεν ξέρω πόσο είσαι εσύ), λέω οτι θα μας χρειαστεί η μακροζωία των νησιωτών μας που μακάρι να την έχουμε, έστω κι αν χάσουμε το Σαμαρά και το Βενιζέλο ... Για την Αριστερή απογοήτευση, υπέθεσα επίσης οτι θάναι μακρύς ο κύκλος διότι ακούω οτι ο Σύριζα είναι το νέο Πασοκ και αφού το παληό κράτησε 40 χρόνια και είναι ακόμα στην κυβέρνηση, τι να υποθέσω? Ας ελπίσουμε αυτό που λές, οτι δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλος σε διάρκεια. Μήπως όμως είναι αναπόφευκτο?

     • Geros avatar
      Geros @ Κ.Π. 06/07/2014 13:36:56

      Δεν νομίζω αγαπητέ ότι είναι αναπόφευκτο να είναι μεγάλη σε διάρκεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , μάλλον το αντίθετο. Με το ταμείον στο μείον κανένα ανεδαφικό παραμύθι δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Το προηγούμενο παραμύθι είχε φτερά , τα ταμεία στήριξης , τα πακέτα Ντελόρ , τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα , την Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική ..... Αυτό είναι το τεράστιο κακό που μας έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση , μας επέτρεψε να μην πληρώνουμε τα λάθη μας. Αυτό μας εκτροχίασε , νομίζω ότι ο μοναδικός φταίχτης για την κατάσταση μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση , όχι επειδή δεν μας βοηθησε αρκετά τώρα , αλλα γιατί μας βοηθησε υπερβολικά τα προηγούμενα χρονια. Αυτά όμως τώρα τελειώσανε , ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση πολύ δύσκολη με τα μυαλά του παλιού ΠΑΣΟΚ. Θα σπάσει τα μούτρα του εντός τριμηνου. Μην ξεχνάς ότι τον περιμένουν στην γωνία να του μάθουν ένα μάθημα ρεαλισμού οι Γερμανοί , να τον μάθουν ακόμα τι σημαίνει η φράση "συνεχεια του κράτους" και ποιες οι επιπτώσεις αν πεις ότι δεν την αποδέχεσαι.

    • my way avatar
     my way @ Geros 06/07/2014 13:13:54

     Μα ποιος ζητάει αριστερές πολιτικές; Μια νοικοκυρεμένη κεντροδεξιά πολιτική ζητάμε, με το κατάλληλο μείγμα ήπιας (ναι, ναι ήπιας) δημοσιονομικής προσαρμογής, με αναπτυξιακά μέτρα, χωρίς φερτούς, επί τούτου, γκιουλέκες στο κεφάλι μας. Αυτό ζητάμε. Ό,τι λέγαμε πριν τις εκλογές του 2009, ό,τι λέγαμε στα Ζάππεια.

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ my way 06/07/2014 15:55:05

      Δεν ζητάμε μόνον αυτά. Ζητάμε έναν πρωθυπουργό, που δεν θα επιδίδεται σε πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, του τύπου "συγκεντρώνουμε στοιχεία, για να ζητήσουμε το κατοχικό δάνειο" και μετά στέκει σούζα μπρος στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε, ή "ανακηρύσσουμε ΑΟΖ" και μετά φαίνεται ότι φοβάται τους Τούρκους.

     • Geros avatar
      Geros @ Επισκέπτης 06/07/2014 16:34:10

      Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ θες έναν πρωθυπουργό που συγκεντώνει στοιχεία για το κατοχικό δάνειο και μετά όταν συναντήσει τον Σόιμπλε και την Merkel αντί για χειραψία τους φτύνει στην μούρη? Ή κάποιον που δεν συγκεντρώνει καν στοιχεια απλά τους πάει το λογαριασμό και τον πετάει κάτω από την πόρτα της καγκελαρίας, και αν δεν πληρώσουν σε εικοσιτέσσερεις ώρες εισβάλουμε? Δεν σε κατάλαβα , για βοηθησε λίγο. Τέλος πως φάνηκε ότι φοβάται τους Τούρκους? Πέρασε κανεις Τούρκος από διπλα του και είπε "Μαμά μου Τούρκος!" ? Από που το έβγαλες?

    • ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
     ΜΙΧΑΛΗΣ @ Geros 06/07/2014 14:48:36

     Γέρο για απάντησε μας στο απλούστατο ερώτημα ποιος φταίει που η χώρα έφτασε σε αυτό το χάλι (Δημόσιο χρέος 180% του ΑΕΠ, ανεργία 27% , συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού κτλ). Η αριστερά; Όταν μιλάς για την Αριστερά ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ θα πλένεις πρώτα το βρώμικο στόμα σου! ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ! Ας κυβερνήσει πρώτα η Αριστερά και μετά η κριτική! Το θράσος κάποιων από εσάς εδώ μέσα είναι απύθμενο!

     • Geros avatar
      Geros @ ΜΙΧΑΛΗΣ 06/07/2014 16:05:37

      Το πως θα μιλάω εδώ μέσα αγαπητέ για ότι πιο βρώμικο και ανθελληνικό γέννησε η νεοελληνική ιστορία (την Ελληνική αριστερά) είναι δικό μου θέμα. Όσο για το ποτε κυβέρνησε η αριστερά σου θυμίζω πως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70 στο ΠΑΣΟΚ γίνονταν διαγραφές για έλλειψη προσήλωσης στα Μαρξιστικά ιδεώδη. Η Αλβανία δε θεωρούταν πρότυπο!! Έλα όμως που όταν ο αριστερός κυβερνάει παύει να θεωρείται αριστερός έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αιώνια παρθενια της παρατάξεως! Λοιπόν η παράταξη δεν είναι παρθένα , κυβέρνησε με τον πιο αντεθνικό και διεφθαρμένο τρόπο για δεκαετίες αυτόν τον τόπο.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Geros 06/07/2014 20:05:42

      καλές οι συγκρίσεις αγαπητέ αλλά όταν χάνεται το σύστημα αναφοράς καταλήγουν στη σαχλαμάρα ... και ο JFK το 1960 θεωρούσε ότι υπήρχε κίνδυνος η ΕΣΣΔ να ξεπεράσει τις ΗΠΑ γύρω στο 2000

     • Geros avatar
      Geros @ rally monkey 06/07/2014 20:12:49

      Είσαι σίγουρος ότι το σχόλιο σου πήγαινε για εδώ φίλε? Δεν κολλάει πουθενά αυτό που λες.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Geros 06/07/2014 20:20:41

      αν δεν το καταλαβαίνεις εσυ - too bad - οι περισσοτεροι θα το καταλάβουν

     • Geros avatar
      Geros @ rally monkey 06/07/2014 20:28:58

      Πες ότι είμαι χαζός ρε φίλε , δεν θα μοιραστείς την σοφία σου μαζί μου?

    • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
     ΓΙΩΡΓΟΣ @ Geros 06/07/2014 15:00:56

     geros: "...Η αριστερά στον τόπο μας είναι τόσο ανεδαφική και θρησκευτικά προσηλωμένη σε δόγματα του παρελθόντος που θα έχει μεγάλο πρόβλημα να συμφωνήσει σε μια έστω και βραχυπρόθεσμα βιώσιμη πολιτική..."!!!!! Ασε γέρο την είδαμε την βιώσιμη πολιτική! 180% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος, 27% ανεργία (60% στους νέους!) και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε κατάσταση εξαθλίωσης! Άφησε λοιπόν τις παρλαπίπες για την ανεδαφική αριστερά ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ και κοίταξε τα χάλια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνάνε τόσες δεκαετίες! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!

     • Geros avatar
      Geros @ ΓΙΩΡΓΟΣ 06/07/2014 16:18:41

      Βλέπω δεύτερο σχόλιο με το ίδιο περιεχόμενο πάνω κάτω με το προηγούμενο , αλλα αφού τα troll είναι πολλά ας απαντήσω πολλές φορες , δεν έχω πρόβλημα. Όταν αγαπητέ κάτσεις σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνεις μισή ώρα , ποιος φταίει για το ότι μετά θα πλύνεις τα πιάτα? Ο σερβιτόρος που σου φέρνει τον λογαριασμό ή ο ηλίθιος που παράγγελνε? Ο ηλίθιος που παράγγελνε λοιπόν ήταν ο Ελληνικός λαός , και παράγγελνε γιατί του έλεγε ένας δεκάδες φορες μεγαλύτερος ηλίθιος ότι έτσι πρέπει. Ποιος είναι ο δεύτερος ηλίθιος? Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μια ζωή χάιδευε αυτιά , πουλούσε ανεδαφικές βλακείες σε χαχόλους οπαδούς της και όταν κυβερνούσε (όλο το ΠΑΣΟΚ ανηκε στην αριστερά , ΟΛΟ) ήταν ότι πιο διεφθαρμένο μπορεί να φανταστεί κανεις. Οι καταστροφείς της Ελλάδας μας έγιναν τώρα τιμητές! Έλεος!

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Geros 06/07/2014 21:58:46

      ..(δωρεάν delivery απο παραπάνω) αυτό το narrative (που λέγαμε και επι Γιώργου..) ότι δηλ. πληρώνουμε αμαρτίες υπέρμετρου δανεισμού και πρεπει να αυτομαστιγωνόμαστε πρωί μεσημέρι βραδυ γιατί ετσι μας αξίζει ..σορρυ αλλα δεν πουλάει πλεον ..εχουν βγει τα πάντα στη φόρα και με στοιχεία.. για να εξηγουμαστε οταν στον λαό δινεις δάνεια (οποιασδήποτε μορφής - καταναλωτικά θες, στεγαστικά, θεσεις στο Δημόσιο κλπ ..) ο λαός θα τα πάρει ..οχι ο Ελληνικός λαός αλλά ο κάθε λαός οπότε 1. στοπ η καραμέλα για τον 'ηλίθιο Ελληνικό λαό' .. σαφώς και έχει ευθύνες ..και πληρώνει ακόμα.. και με αυτα που είδε πρεπει να ειναι διπλά υποψιασμένος.. αλλά καπου εκεί τραβάμε και τη γραμμή .. γιατί 'ο λαός' δεν εκτελεί - οι ηγεσίες εκτελούν και οι ηγεσίες κάθονται στο εδώλιο και 2. όταν τον λαό τον σπρώξεις στο όριο με καταφανείς αδικίες ή με τη μη απόδοση δικαισύνης ..θα ψηφίσει ότι βρει μπροστά του από Αυγή μεχρι Χρυσή Αυγή

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ rally monkey 06/07/2014 22:09:40

      ...μα εξακολουθούν να τα "σπρώχνουν" ασύστολα στις "προστατευμένες" κατηγορίες (δικαστικοί, κύκλωμα της υγείας, υψηλόβαθμοι ένστολοι, καλοδιορισμένο μανδαρινατο ειδικών καθηκόντων στα υπουργεία, πανεπιστημιακοί). Ενώ παράλληλα ρίχνουν στα τάρταρα τους κοινούς πολίτες (κυρίως του ιδιωτικού - αλλά και τους παρίες του δημόσιου τομέα). Το θέμα δεν είναι λιτότητα ή απλοχεριά. Αλλά (επιτέλους κάποια) λιτότητα για ποιούς και (επιτέλους κάποια) υποστήριξη για ποιούς. Είναι πρόβλημα διανομής και δικαιοσυνης. Δεν "τα φάγαμε όλοι μαζί". Κάποιοι τα έφαγαν από κάποιους άλλους. Αυτή είναι η σωστή διατύπωση.

    • bird avatar
     bird @ Geros 07/07/2014 00:38:24

     Και το ΠΑΣΟΚ απέτυχε, που είναι σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά δεν βλέπω κύκλο σοσιαλιστικής απογοήτευσης. Αντιθέτως, βάφτισαν το ΠΑΣΟΚ δεξιά και πηγαίνουν στην αριστερά του Τσίπρα. Σύμφωνα με αυτό, μήπως για κάθε φορά που ένα αριστερό κόμμα τα κάνει θάλασσα δεν φταίει ότι είναι αριστερό (ώστε να υπάρξει κύκλος αριστερής απογοήτευσης), αλλά ότι δεν είναι αρκετά αριστερό, οπότε πάμε αριστερότερα;

     • Geros avatar
      Geros @ bird 07/07/2014 13:46:03

      Η αριστερά διοικεί και έχει επιβάλει τις αρχές τις σε αυτόν τον τόπο κοντά μισό αιώνα και παραμένει η αδιακόρευτη παρθένα! E λοιπόν κάποιος πρέπει να βγει και να πει ότι δεν αντέχουμε πια το παραμύθι αυτό , μισόν αιώνα θητεία σε πορνείο έχει στην πλάτη της η "παρθένα" αυτή.

  • gnik61 avatar
   gnik61 @ Geros 06/07/2014 11:11:16

   Ο τρόπος είναι γνωστός και στην κυβέρνηση και σε όλους..αλλά δυστυχώς ανεφάρμοστος στις ''κείνων ρήμασι πειθόμενους''. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Μιά χώρα όπου όλοι όσοι δεν μπήκαν στο Δημόσιο άνοιξαν σουβλατζίδικα και πιτσαρίες, πρατήρια άρτου και συνεργεία καθαρισμού, δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη του Μάαστριχτ. Ένας από τους τρελλούς που το φώναξαν ο Καρατζαφέρης που μίλησε γιά καμινάδες που πρέπει να καπνίσουν, απαξιώθηκε - και με δική του ευθύνη - λόγω της φιλαρχίας του, και άλλων παραγόντων. Αυτό όμως έπρεπε να είχε αρχίσει από την αρχή - έστω - της κρίσης. Τώρα που είμαστε? Στο σημείο όπου αυτή η κυβέρνηση προσπαθώντας να γαντζωθεί στην εξουσία αντί να κάνει το αυτονόητο δηλαδή την ενίσχυση της πρωτογενούς και κυρίως εξαγωγικής παραγωγής, που θα φέρει την απασχόληση που δε θα φέρουν ούτε Κινέζοι ούτε...Κογκολέζοι, ακόμα μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς (κοινωνικό μέρισμα) και περιμένει-πρακτικά- το τέλος της όπως ο μελλοθάνατος.

  • my way avatar
   my way @ Geros 06/07/2014 11:26:07

   Με όλον τον απαιτούμενο σεβασμό για την ηλικία σας, Γέροντα, θα σας έλεγα ότι για να τύχουν αναλόγου σεβασμού και οι απόψεις σας, θα πρέπει να μας αναφέρετε ένα, δύο, πέντε χώρες, όχι παραπάνω, ανά την υφήλιο, κράτη που να μην είναι χρεωμένα. Αφήστε πια την αριθμομηχανή, Γέροντα, τα κράτη δεν είναι επιχειρήσεις και ευτυχώς δεν κυβερνώνται από λογιστές αλλά από πολιτικούς (εντάξει, εντάξει, αρκετές φορές, ως προς αυτό ατυχούν).

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ my way 06/07/2014 12:09:21

    Το θέμα δεν είναι να μην έχεις χρέη, είναι να μπορείς να τα διαχειριστείς, και όταν κάθε χρόνο δημιουργείς καινούρια δε μπορείς.

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ my way 06/07/2014 12:13:44

    Μονοδιάστατη αντιμετώπιση τοι οικονομικού μας προβλήματος, με την υπεραπλούστευση οτι ολα τα κράτη έχουν χρέη. Τι είδους χρέη; Τι προέλευσης; Πως τα αντιμετωπίζουν; Τα εξυπηρετούν; Πως είναι η διάρθρωση της οικονομίας τους; Υπάρχει δημόσια διοίκηση; Είναι αποτελεσματική; Είναι δειφθαρμένη; Έχουν πρόβλημα ασφαλιστικό; Παρακαλώ να συγκρινόμαστε με ίδιες ή αντίστοιχες χώρες με εμας που π.χ, αλλάζουν το νόμο για να περάσουν τους μαθητες του Λυκείου στην επόμενη τάξη, γιατί τους φάνηκαν πολλοί οι αποτυχόντες.

   • Geros avatar
    Geros @ my way 06/07/2014 12:24:25

    Αγαπητέ όλα τα κράτη του κόσμου έχουν χρέος με τον ένα από τον άλλο τρόπο , αυτό φυσικά δεν κάνει όλα τα κράτη του κόσμου να βρίσκονται στην ίδια θέση όσο αφορά το χρέος αυτό. Άλλες έχουν μεγάλο χρέος , άλλες μικρό , σε άλλες είναι ιδιωτικό , σε άλλες δημόσιο , άλλες είναι παράλληλα παραγωγικές άλλες όχι .... και πάει λέγοντας. Ο συνδυασμός των παραμέτρων έρχεται να μας κάνει να αποφανθούμε αν το χρέος αυτό είναι διαχειρίσιμο ή όχι. Αυτό που υπονοείς , ότι δηλαδή αφού όλοι χρεωμένοι είναι γιατί τα βάζουν με εμάς , είναι η υπεραπλούστευση του αιώνα! Όσο αφορά το ότι τα κράτη δεν είναι εταιρείες και δεν κυβερνούνται από λογιστές έχετε απόλυτο δίκιο. Αν ήταν εταιρεία η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει ατάκτως από το 2010, αυτό είναι το λάθος που κάναν πολλοί αναλυτές τότε , προβλέποντας μια χρεοκοπία που δεν ήρθε. Μια χωρα δεν είναι μονο μια οικονομική οντότητα , αλλα και μια γεωπολιτική , ιστορική , διπλωματική , στρατιωτική και πολιτισμική οντότητα επίσης. Το ότι ένα κράτος δεν είναι μονο τα νούμερα του προϋπολογισμού του δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο λάθος συμπέρασμα ότι τα νούμερα του προϋπολογισμού του δεν έχουν καμια σημασία. Την αριθμομηχανή αγαπητέ την είχαμε εγκαταλείψει στα ... υπόγεια του υπουργείου οικονομικών και δες που φτάσαμε. Τέλος δεν αποζητώ κανέναν σεβασμό από ανώνυμους σχολιαστές την στιγμή που και εγώ σχολιάζω ανώνυμα. Τον σεβασμό τον αποζητώ από την οικογένεια μου και τους φίλους μου αγαπητέ , όχι από εσάς. Την γνώμη μου γράφω και αν σας αρέσει καλώς , αν δεν σας αρέσει πάλι καλώς.

    • my way avatar
     my way @ Geros 06/07/2014 12:28:20

     Μία, δύο, πέντε το πολύ, ζήτησα. Καμμία πήρα.

     • Geros avatar
      Geros @ my way 06/07/2014 13:20:33

      Λάβατε πολύ καλές απαντήσεις στην αφελή σας ερώτηση αγαπητέ. Δεν τις καταλάβατε? Να σας το πω αλλιώς: Έχετε δίκιο όλες οι χώρες έχουν χρέος , όπως και όλοι άνθρωποι έχουν μυαλό. Όμως κάποιες χώρες έχουν βιώσιμο χρέος και κάποιες άλλες όχι , όπως κάποιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τα αυτονόητα όταν τους τα εξηγείς ενώ άλλοι όχι.

     • my way avatar
      my way @ Geros 06/07/2014 13:24:49

      Με μυαλό ή χωρίς (όποιον αφορά) το χρέος κατέστη μη βιώσιμο κυρίως λόγω του προγράμματός τους και την συνευθύνη του ΓΑΠ (όρα Π. Ρουμελιώτη).

     • Geros avatar
      Geros @ my way 06/07/2014 16:41:18

      Νομίζω ότι κάτι διάβασες και δεν το κατάλαβες φίλε μου. Ο Ρουμελιώτης δεν νομίζω να είπε αυτό που λες εσύ , μάλλον τα μπέρδεψες. Ο Ρουμελιώτης νομίζω είχε ταχθεί υπέρ μιας άμεσης επέμβασης του ταμείου και ενός άμεσου κουρέματος (φυσικά τα είχε πει κατόπιν εορτής ....). Το ταμείο θα επενέβαινε σε βιώσιμο χρέος? Νομίζω έκανε κριτική στην διαχείριση της κρίσης , δεν είπε ποτε ότι η κρίση ήταν τεχνίτη , ή φανταστική ή ότι άλλο σε κάνει να πιστεύεις η συνωμοσιολογία της οποίας προφανώς είσαι θύμα.

     • my way avatar
      my way @ Geros 06/07/2014 19:34:49

      1) Το "νομίζω" που χρησιμοποιείς σε καλύπτει. 2) Διαβάζεις σήμερα, για άλλη μια φορά, το πως "δημιουργήθηκε" το έλλειμμα του 2009, για να κληθούν οι διασώστες. Τι άλλο θέλεις για να πεισθείς τελικά; Να ομολογήσει ο ΓΑΠ; Μακάρι να γινόταν η μία και μόνη!

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Geros 06/07/2014 17:34:56

      Αδυνατώ, πολλές φορές, νά καταλάβω τήν υβριστική επίθεση πού δέχεται ο σχολιαστής Geros. Έχει τίς απόψεις του, είναι σαφείς απόψεις καί όποιος έχει διαφορετικές απόψεις μπορεί νά τίς παραθέσει, νά γίνει διαδυκτιακός διάλογος καί νά ωφεληθούν από αυτό τόν διάλογο αναγνώστες καί συνσχολιαστές. Τό διαδυκτιακό υβρεολόγιο δείχνει αμηχανία, ενίοτε ατομική απελπισία καί συχνότατα συλλογικά αγελαία αδιέξοδα. Προσωπικά θεωρώ τίς απόψεις τού Γέρου αξιοπρόσεκτες. Κανείς άνθρωπος δέν είναι μοναδικός κάτοχος καί μοναδικός φορέας μιάς συγκεκριμένης γνώσης ή συγκεκριμένης «αλήθειας». Πόσο μάλλον δέ πολιτικής «αλήθειας»

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Ιαπετός 06/07/2014 19:34:12

      Ο γέρος όταν άρχισε να γράφει στο αντινιούζ ήταν σοκαριστικά υβριστής. Παραμένοντας βέβαια απέκτησε το αντινιουζικό ήθος΄ κάποιοι προφανώς δεν έχουν πεισθεί ακόμα.

     • Geros avatar
      Geros @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 19:57:57

      Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος αγαπητή μου , όταν άρχισα να σχολιάζω στο antinews έγγραφα παιδικά παραμυθάκια σε σχέση με τώρα. Εσείς δεν είσαστε η κυρία στην οποία είχα πει ότι κάποιος σας είχε εξαπατήσει στην πλατεία Κοτζιά? Είναι αυτό που είπα πιο πάνω .... ο τρόπος μου δεν είναι καλός. Όποιος αντικειμενικά άκουγε την ιστορία θα έλεγε ότι σας είχαν εξαπατήσει , αλλα εγώ σας το είπα στα μούτρα .....

     • akenaton avatar
      akenaton @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 20:42:11

      Ο σχολιαστής "Geros" δεν υπήρξε ποτέ υβριστής, τουλάχιστον όσον καιρό έχω την χαρά να διαβάζω τα εμβριθή, πειστικά και ορθολογικά του σχόλια στο αντινιούζ! Φυσικό είναι όταν δέχεται κανείς ανοίκειες επιθέσεις να απαντά. Πάντοτε όμως οι απαντήσεις του, ακόμη και οι πιο αιχμηρές, πόρρω απέχουν από του να θεωρηθούν υβριστικές, ειδικά σε σύγκριση με την σφοδρότητα, την επιθετικότητα και την (ύποπτη τρολαρίσματος) μαζικότητα των επιθέσεων που κατά καιρούς έχει δεχτεί.

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ akenaton 06/07/2014 20:58:15

      Ο Γέρος μεγαλούργησε ως μανικός υβριστής στην πρώτη του περίοδο. κατά πάντων, όσων δηλαδή απειλούσαν το ιδεολογικό του οικοδόμημα. Φυσικά και δεν συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτούς. Η έλλειψη παρατηρητικότητας όμως εκ μέρους σου με ξαφνιάζει. Μόνον όσα γράφεις και σου γράφουν διαβάζεις Ακενατών; Αν για κάτι χαρακτηρίζεται το αντινιούζ είναι πως δεν είχε και ούτε έχει βεντέτες... ή μήπως κάνω λάθος;

     • Geros avatar
      Geros @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 21:12:27

      Ειλικρινά μήπως με μπερδεύεις με άλλον κυρία μου? Κάτσε και δες σε παρακαλώ τις εκφράσεις που χρησιμοποίησες για εμενα μονο σε αυτό το άρθρο και πες μου ποιος είναι ο υβριστής. (αγκυλωμένο με είπες , ξύλο απελέκητο με είπες ..... μονο εσύ και η άπλυτη εξίσωση τέτοια κακία εδώ μέσα ...) Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφαλα νομίζω ....

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Geros 06/07/2014 21:26:32

      χαχαχαχα! Λίγη βοήθεια θέλετε μόνο κι αμέσως τον αποκαλύπτετε τον...αδαμάντινο τον χαρακτήρα σας εμμονικέ και κακιασμένε παππούλη. Θέλει ο Γέρος να κρυφτεί κι η τύφλωση δεν τον αφήνει... Πείτε μας κι άλλα, μην ...κρατιέστε! Αποκαλυφθείτε. Πολύ καλά σας τα λέει η κ.Βασιλική Κ.Σ, μια χαρά σας θυμάται και με κανέναν άλλον δεν σας...μπερδεύει. Τι σας μένει λοιπόν τώρα με τον παλιοχαρακτήρα πόχετε; Να τη βρίσετε. Χαχαχαχαχα! Ομπρός λοιπόν. Πάρτε το μικρόφωνο. Θα σας χειροκροτήσουμε κι όλας στο τέλος. Τα γαρούφαλα, όμως, μην τα μαζέψετε. Είναι από ...στεφάνια. Για πιο φτηνά. :-)

     • Geros avatar
      Geros @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 21:36:59

      Τι? Για το άπλυτη εξίσωση ήταν όλο αυτό? Ένα λαθάκι της γλώσσας και το έκανες θέμα τώρα. Θα χαλάσουμε την φιλία μας για αυτό? Άντε , σιγά σιγά να το διαλύσουμε όμως παιδιά γιατί το άρθρο πήγε στα 100 σχόλια και τα μισά τα έγραψα εγώ ενώ τα αλλα μισά είναι για εμένα ... Άντε , και αύριο μέρα είναι.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Geros 06/07/2014 22:08:17

      :-) Μην ακίζεστε αγαπητέ. Λέω απλά την αλήθεια. Σιγά να μη με ενόχλησε το σαρδάμ σας. Γέρος άνθρωπος είσαστε, δεν έχω απαιτήσεις από τον εγκέφαλό σας, γενικώς! Καλή σας νύχτα και καλή φώτιση. Υ.Γ : Η φιλία μας είναι από γρανίτη. Μην μου ανησυχείτε και σας βρεί κανα κακό....

     • akenaton avatar
      akenaton @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 21:16:37

      Σας βεβαιώ αγαπητή μου πως διαβάζω - στο μέτρο του δυνατού φυσικά - σχεδόν όλα τα σχόλια και τα άρθρα που δημοσιευονται στο αντινιούζ τα τελευταία 2,5 χρόνια που σχολιάζω κι ελόγου μου εδώ μέσα. Μάλιστα, λόγω της αρκετά εκπαιδευμένης μνήμης μου, μονάχα με τον φίλο τον ΚΜ θα μπορούσα να συγκριθώ σε "αρχείο άμεσης ζήτησης" σε αυτό το ζήτημα. Αυτά που γράφω συνήθως τα εννοώ, ενώ τα περί βεντετισμού τα αντιπαρέρχομαι (και τα δέχομαι :)) ως χαριτωμένα πειράγματα εκ μέρους σας.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ akenaton 06/07/2014 22:59:36

      Βεντετίζετε μερικοί μερικοί... αυτό να λέγεται.

     • my way avatar
      my way @ Ιαπετός 06/07/2014 19:38:48

      Επειδή απαντάτε σε δικό μου σχόλιο, πού την είδατε την ύβρη; Αντιπαραθέτουμε απόψεις και τίποτα άλλο.

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ my way 06/07/2014 20:39:33

      Ο Γέρος είναι αγιάτρευτος νάρκισσος. Μόλις έκανα έναν επανέλεγχο και αναφανδόν επίρρωσε... όσο και αν έχει στρογγυλέψει τις γωνίες του θα παραμείνει ξύλο κοινωνικά απελέκητο και νοητικά αγγυλωμένο, με πεπερασμένο αντιληπτικό σύμπαν. Πάντως είναι καλός σε κάποιες απόψεις του και συμβάλλει με τον τρόπο του στον διάλογο εδώ μέσα. Αρκεί να λαμβάνεις υπόψιν την συγκεκριμένη υστέρησή του.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 20:46:58

      :-) Ωραίο το πορτραίτο του Νάρκισσου παππού!!

     • Geros avatar
      Geros @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 20:54:03

      Τελικά εσύ ήσουν ..... Κυρία μου τι να σου έλεγα? Ότι δεν σε εξαπάτησε? Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην Κοτζιά έξω από την Εθνική τράπεζα συχνάζουν επαγγελματίες ζητιάνοι με δακρύβρεκτες ιστορίες. Το έχαψες , έχασες εκατό ευρώ και στο τέλος σου φταίω εγώ που σου το είπα και όχι εσύ που του τα έδωσες ..... Είναι λόγος να μου κρατάς κακια τώρα αυτός?

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Geros 06/07/2014 21:09:06

      Εγώ κακία; που σε έχω χειροκροτήσει πολλάκις έκτοτε;! Τό ό,τι όμως είσαι λιγουλάκι αντιληπτικά στόκος -και όχι μόνον...! - να μη το γράψω; αφού μου το έδωσες εξ αρχής το δικαίωμα! και χωρίς να στο ζητήσω φυσικά, :) ώτο, ώτο το καλόμ, πάμε γι΄ άλλα, στον Βενιζέλο παραδίπλα... :p

     • Geros avatar
      Geros @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 21:20:17

      Εσένα σου έφαγε τα λεφτά ο τύπος , εγώ είμαι ο στόκος? Ωραία λογική!

     • Geros avatar
      Geros @ Ιαπετός 06/07/2014 19:48:47

      Αγαπητέ νομίζω ότι οι λόγοι είναι αρκετοί. 1. Ο τρόπος που διατυπώνω τα πράγματα. Δεν είμαι αρκετά διπλωμάτης και στην προσπάθεια μου να διατυπώσω κάτι πολλές φορες λέω πράγματα που δεν χτυπάνε καλά στο αφτί. Παραδείγματος χάριν ο Ακενατόν που πάνω κάτω κινείται στον ίδιο χώρο δέχεται λιγότερες επιθέσεις μιας και έχει έναν καλύτερο τρόπο να διατυπώνει τις σκέψεις του από εμενα. 2. Ο χαρακτήρας μου. Αν δεχτώ την πρώτη επίθεση θα το συνεχίσω , αυτό δημιουργεί έριδες που κάποιος τις θυμάται και με το που δει το nick μου ... ξεσαλώνει. 3. Οι θέσεις που πρεσβέβω έχουν δαιμονοποιηθεί τόσο πολύ που δεν θεωρούνται πια από πολλούς θέσεις αλλα προσωποποίηση του κακού! Είναι σαν να πας σε έναν θρησκευόμενο και να του πεις "λατρεύω τον Σατανά". Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο για αυτόν να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Έρχεται κάποιος και του λέει στα μούτρα ότι πρεσβεύει το κακό! Ένας τέτοιος άνθρωπος φαντάζει τέρας στα ματια των περισσοτέρων από εμάς. Έτσι και στην περίπτωση μου , αυτοί με βλέπουν σαν να έρχομαι εγώ και τους λέω ότι θέλω οι φτωχοί να πληρώνουν μεγάλους φόρους , οι πλούσιοι να μην φορολογούνται , να μην υπάρχει ασφάλιση και συντάξεις και όποιος δεν εξασφάλισε τα γεράματα του να πετιέται στον Καιάδα , να διαλυθεί η παιδεία και μονο τα παιδιά των πλουσιων να μορφώνονται, να διαλυθεί το κοινωνικό κράτος , τα κέρδη των εταιρειών να γιγαντωθούνε σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων, να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί ο εθνικός μας πλούτος και οι πλούσιοι να μπορούν ασύδοτα να δυναστεύουν τον κόσμο χωρίς να έχουν καμια επίπτωση! E δεν είναι λογικό να μου επιτεθούν? Φυσικά εγώ δεν λέω τίποτα από τα παραπάνω , είμαι αντίθετος με όλα από αυτά, αλλα έτσι πέρασε στον κόσμο. Με το που ακούν οτιδήποτε φιλελεύθερο νομίζουν ότι ο διάολος ήρθε στην πόρτα τους να τους κατασπαράξει .... Πληρώνω αριστερές δεισιδαιμονίες αγαπητέ.

     • my way avatar
      my way @ Geros 06/07/2014 20:00:57

      Ελάτε τώρα που ζητάτε παρηγορία επειδή δήθεν πληρώνετε αριστερές δεισιδαιμονίες! Ακραιφνείς παραταξιακές πολιτικές και παραταξιακή ιστορία υπερασπίζομαι και τίποτα άλλο. Αν θελήσετε θα το καταλάβετε.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Geros 06/07/2014 20:32:48

      :-) Γέροντα μη δειλιάζετε, μην αλλάζετε αλλά κυρίως, ποτέ, ποτέ, ποτέ, μην μας απολογείστε!! Χωρίς εσάς, δε θα΄χε γκρίζο η ζωή και τότε πως θα την αντέχαμε την εκτυφλωτική της ένταση; Πείτε μας κι άλλα παραμύθια για την ωραία ...Δυσδαιμόν(ισσ)α την Αριστερά που όλο σας …κατατρέχει, για τα εκατόν τρία εκατομμύρια κακά της μοίρας μας που δίκαια τα πληρώνουμε, υποτιμήστε, ειρωνευτείτε και σαρκάστε τους …αμαθείς που τόλμησαν να διατυπώσουν άποψη διαφορετική από τη μόνη σωστή, ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!Έτσι σας γνωρίσαμε, έτσι σας αγαπήσαμε κι έτσι απαιτούμε να συνεχίσουμε να σας απολαμβάνουμε, για όσο θα μοιραζόμαστε αυτό τον μάταιο, μίζερο και μνημονιακό μικρόκοσμό μας!!! Μην υποχωρείτε και με με αναγκάσετε να δημιουργήσω σελίδα για εσάς στο Facebook, τύπου…. ‘’Δικαίωση στον Γέροντα’’ ή ‘’ Γέροντα ζούμε, Σύριζα να σε δούμε’’ !! :-)

     • franc avatar
      franc @ Geros 06/07/2014 21:19:29

      Aγαπητέ Γέρο, εμένα μου αρέσεις 1. Γιατί είσαι μετριόφρων και αντιλαμβάνεσαι οτι οι απόψεις σου μπορεί να είναι και λάθος, όπως όλων μας, και 2. Μου δίνεις ενίοτε πολύ καλες πάσσες για να πω τη δική μου άποψη καθότι δεν αντελήφθεις ακόμη οτι ο Νεοφιλελευθερισμός έσκασε σαν φούσκα μαζί με τη Leehman Brothers...Χαρακτηριστική συμπεριφορά ημών των γερόντων άλλωστε.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Geros 06/07/2014 12:26:41

   Τότε η φοβερή λύση των δανεικών τους έδωσε καμιά 30αριά χρόνια αέρα να έχουμε να περνάμε καλά, όπως το λέμε στα νεα ελληνικά. Τώρα η λύση να εξαπλώσουν το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιβιώσει ο στρατός κατοχής, βλέπουν οτι δεν τους δίνει τόσο χρόνο ώστε να περάσει η καυτή πατάτα στους επόμενους. Ο δε λαός ασπάζεται προφήτες και αναζητεί μεσίες.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Geros 06/07/2014 16:03:08

   Φίλε γέρο, Μου φαίνεται, ότι έχεις πολύ απαισιόδοξη προσέγγιση της ζωής αν το μόνο που περιμένεις είναι απογοητεύσεις. Αν μόνο αυτές θεωρείς ρεαλιστικές. Επίσης, αν νομίζεις ότι θα περάσουμε άλλα 10 χρόνια με την οικονομία να συνεχίσει να καταστρέφεται και με κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και αντιλήψεων να εφαρμόζουν την ίδια συνταγή, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ως έθνος το αναπόφευκτο της μοίρας, τότε ίσως δεν είσαι ούτε και ρεαλιστής.
   Χωρίς να το καταλάβουμε θα έλθουν στα πράγματα κυβερνήσεις τόσο ακραίες που η πορεία της συνεργασίας με τους εταιρους θα είναι αδύνατη, κυβερνήσεις που θα είναι ικανές για τελείως ακραία πράγματα καλά ή κακά, ανάλογα με το πόσο τυχεροι θα είμαστε. Και δεν μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια. Δέχομαι την λογική σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αριστερή απογοήτευση. Μετά τι; Αν νομίζεις ότι μπορεί να εκλεγεί η ΧΑ ή το ΜΛ ΚΚΕ και να συνεχίσει το "πρόγραμμα", κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά για αυτά τα κόμματα.

   • Geros avatar
    Geros @ Άπαντα Επιστάμενος 06/07/2014 16:47:30

    Νομίζω ότι έδωσα λανθασμένα την εντύπωση ότι μιλάω για μια πορεία παρα πολλών ετών , αν διαβάσεις κάποιες απαντήσεις μου το ξεκαθαρίζω ότι είναι μια πορεία που μπορεί να πάρει και λίγα χρονια. Δεν πιστεύω ότι θα είμαστε ούτε πολύ τυχεροί ούτε πολύ άτυχοι με τις κυβερνήσεις του μέλλοντος , θα έχουμε απλά αυτούς που μας αξίζουν όπως τους είχαμε από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα. Τα τελευταία που είπες ομολογώ ότι δεν τα κατάλαβα.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Geros 07/07/2014 13:41:02

   Ως γέροντας που είστε είναι λογικό να σας διαφεύγει ότι ακόμη και αυτός ο Χανς - Βέρνερ Ζιν του γερμανικού IFO πλέον τάσσεται ανοικτά υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους των χωρών του νότου και όχι μόνο. Εσείς ακόμη πιστεύετε ότι αν κάνουν όλοι, ακόμη περισσότερο, το σ@@τό τους παξιμάδι το βουνό τους χρέους που έχει συσσωρευτεί μπορεί να πληρωθεί.... πιστεύετε ότι αντέχουν οι φορολογούμενοι ακόμη περισσότερους φόρους επειδή έτσι το αποφάσισε η κυρία Μέρκελ, με την πρόφαση των μεταρρυθμίσεων, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανελέητη φορομπηχτική πολιτική. Κανένας δεν ξεκινάει με την λογική δεν πληρώνω τον πιστωτή, αλλά εκεί που σήμερα έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση, θα χάσουν χρήματα, όσο και αν θέλετε καλέ μας παπούλη να τους υπερασπίζεστε.

   • Geros avatar
    Geros @ Seagull 07/07/2014 13:51:01

    Είσαστε ακόμα ένας που απαντάει όχι στην βάση αυτών που λέω αλλα στην βάση αυτών που ο ΣΥΡΙΖΑ του λέει ότι λέω (όχι εγώ προσωπικά προφανώς). Καταντάει πολύ μα πολύ βαρετό αγαπητέ. Όσο για τον συγκεκριμένο Γερμανό οικονομολόγο , ούτε έχετε καταλάβει τι λέει ..... τρικυμία.

    • Seagull avatar
     Seagull @ Geros 07/07/2014 14:04:01

     Παντού σύριζα βλέπετε αγαπητέ, να το κοιτάξετε.

     • Geros avatar
      Geros @ Seagull 07/07/2014 14:26:47

      Επί της ουσίας να πείτε τίποτα? Μπαααααα

     • Seagull avatar
      Seagull @ Geros 07/07/2014 14:40:23

      Μπα σε καλό σας, επί της ουσίας έγραψα αγαπητέ, ότι το χρέος χρειάζεται ελάφρυνση και όχι μόνο το ελληνικό, και δεν το λέω εγώ αλλά λέγεται πλέον και από τα πιό επίσημα γερμανικά χείλη.... εσείς λέτε ότι μου τα είπε να τα πω ο σύριζα, ενώ δημοσιεύονται σε όλο τον τύπο. Τι άλλο να κουβεντιάσουμε λοιπόν. Χαίρεται και αντίο.

     • Geros avatar
      Geros @ Seagull 07/07/2014 15:06:37

      Αυτό που θέλω να πω αγαπητέ είναι πως ούτε ξέρετε με ποιές συνθήκες ζητάει ελάφρυνση του χρέους ο κύριος Ζιν , ούτε με ποίες επιπτώσεις για τις χώρες αυτές , ούτε ποια είναι τα κίνητρα του .... γνωστού αυτού φιλέλληνα. Απλός κάτι διαβάσατε στον τύπο και είπατε " αααα ο τύπος με το περίεργο μουσάκι θέλει να μας χαρίσει το χρέος". Συγγνώμη αν σας προσμέτρησα στον ΣΥΡΙΖΑ βάση της τοποθέτησης σας αυτής αλλα συνήθως τέτοιες υπεραπλουστεύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τις κάνει.

 3. MCA avatar
  MCA 06/07/2014 09:55:39

  Εάν η κυβέρνηση κάνει εκλογές αυτό θα περάσει αρνητικά στην πλειοψηφία του κόσμου ως ανεύθυνη στάση και ότι οι κυβερνώντες δεν πίστευαν αυτά που έλεγαν περί σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να ανεβάσει τα ποσοστά του .Θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με δεξιότερα κόμματα.ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ.Έτσι θα μπορέσει άνετα να κάνει την συστημική του κολοτούμπα έχοντας σαν δικαιολογία τα άλλα δύο κόμματα. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση ας πάρουν την ευθύνη οι εκλεγμένοι βουλευτές της ή ο Τσίπρας στην Προεδρική εκλογή. Αλλιώς θα φαίνεται ότι την έριξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για μικροκομματικά οφέλη.Αυτό θα γυρίσει μπούμεραγκ για την ΝΔ με πιθανή συρρίκνωση των ποσοστών της. Στον κόσμο δεν αρέσουν τα πισωγυρίσματα π.χ.ΔΗΜΑΡ,ΛΑΟΣ.

  • Κ.Π.. avatar
   Κ.Π.. @ MCA 06/07/2014 10:31:50

   Aγαπητέ MCA, πρόκειται για ένα απο ταπιο έντιμα και ειλικρινή άρθρα του αντινιούζ. Και εσύ συμφωνείς όπως φαίνεται να γίνουν εκλογές αλλά δεν θέλεις αυτό να εμφανιστεί ως αδυναμία και ανεύθυνη στάση του Σαμαρά. Προτείνεις να πάρουν την ευθύνη οι εκλεγμένοι βουλευτές της ή ο Τσίπρας στην Προεδρική εκλογή. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία του άρθρου που λέει οτι συγκυβέρνηση με ΝΑΙ σε ΟΛΑ όσα ζητάει η τρόικα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ όσα "επικοινωνιακά" τρύκ κι αν χρησιμοποιηθούν ακόμα. Επομένως το φθινόπωρο θα γίνουν οι εκλογές, που απεφεύχθησαν επειδή η διαφορά του Σύριζα δεν ξεπέραε τις 4 μονάδες στις Ευρωπαικές.

   • MCA avatar
    MCA @ Κ.Π.. 06/07/2014 11:42:26

    Και μετά αγαπητέ Κ.Π..;Δεν συμμερίζομαι τα σενάρια του αρθογράφου.Ο ΣΥΡΙΖΑ την θέλει την εξουσία, δεν είναι ΚΚΕ. Τα στελέχη του θα κάνουν όλες τις απαραίτητες προσαρμογές για να την κρατήσουν. Αν ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις αλλαγές που του ζητούν ή δει μέσω των δημοσκοπήσεων ότι αποσταθεροποιήται η χώρα, τότε πρέπει να το πολεμήσει επιτόπου χωρίς προσφυγή στις κάλπες. Ίσως έδωσα λάθος εντύπωση αλλά όχι δεν θέλω εκλογές. Μου αρέσει η σταθερότητα. Ο σίγουρος ηττημένος θα είναι ο λαός. Μέχρι να καταλάβουν οι καινούργιοι τι γίνεται καλά κρασιά. Θα ακούσουμε πάλι το χιλιοειπωμένο παραμύθι περί καμένης γης για να δικαιολογηθούν τα καινούργια μέτρα .

    • Κ.Π. avatar
     Κ.Π. @ MCA 06/07/2014 11:53:10

     "Αν ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις αλλαγές που του ζητούν ή δει μέσω των δημοσκοπήσεων ότι αποσταθεροποιείται η χώρα, τότε πρέπει να το πολεμήσει επιτόπου χωρίς προσφυγή στις κάλπες." Τώρα είσαι σαφής. Συμφωνούμε απόλυτα φίλε MCA. Αυτό θα ήταν η μεγάλη προσδοκία του Έθνους. Θα το κάνει, αν και υπέγραψε το αντίθετο? Μακάρι. Αυτό περιμένω κι εγώ για να τον συγχωρήσω για την κολωτούμπα του 2011. Αλλοιώς δεν θα αποφύγει την λαική ετυμηγορία μέσω των εκλογών, που κανείς δεν επιθυμεί ως αυτοσκοπό.

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Κ.Π. 06/07/2014 20:13:58

      ποιήται: υποτακτική ενεστώτα του αρχαιοελληνικού ρήματος ποιούμαι (σε δευτερεύουσα πρόταση). Γιατί σ΄ ενοχλεί η πρωτογενής γραφή της; τί στον κόρακα κοινωνικός αυτοματισμός είν΄ τούτος;!

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 21:25:18

      Συγγνώμη αγαπητή Βασιλική, νόμιζα οτι ο φίλος MCA έγραφε το κείμενό του στη Δημοτική. Αν όντως ήθελε να γράψει σε υποτακτική ενεστώτα της καθαρευούσης, υποκλίνομαι! Εγώ φταίω που αν και 6 χρόνια με Αρχαία και 3 με Λατινικά στο εξατάξιο τότε γυμνάσιο δεν πήγε ο νους μου στην υποτακτική ενεστώτα...

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Κ.Π. 07/07/2014 01:13:44

      H ελληνική γλώσσα είναι μία. Δεν αρκούν τα 6 χρόνια αγγαρείας στο σχολείο, χρειάζεται έρωτα ζωής για να της φέρεσαι όπως της πρέπει.. (όσο για την δημοτική σου με Δ κεφάλαιο την έχω προσωπικά γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι...)

     • Κ.Π.- avatar
      Κ.Π.- @ Βασιλική Κ. Σ. 07/07/2014 10:16:23

      . Συμφωνώ οτι τα 6 χρόνια στο σχολείο, που εγώ δεν τα είδα ποτέ σαν αγγαρεία, δεν αρκούν. Συμφωνώ επίσης οτι η γλώσσα και δη η Ελληνική είναι έρωτας ζωής και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί αφού η γλώσσα είναι μία, να έχεις γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι, την εγγονή της αρχαίας Ελληνικής που είναι η δημοτική (με μικρό αφου το προτιμάς) ήτοι η γλώσσα του μεγαλύτερου ποιητή του 21ου αιώνα στη γή, του Οδυσσέα Ελύτη...

 4. George Ν avatar
  George Ν 06/07/2014 09:58:11

  Μήπως με το θράσος της πραγματικότητας? Η εναλλακτική που υπονοεί το άρθρο είναι ότι θα χαλάσουμε πιο πολλά από όσα βγάζουμε και θα στείλουμε τον λογαριασμό στις Βρυξέλλες. Πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο? Και καλά να το λέει ο Τσίπρας...ο Σαμαράς δεν μπορεί να το πει. Δεν πρέπει να προσφέρουμε και γέλιο, αυτό είναι προνόμιο της Αριστεράς. Η εξίσωση πια είναι περικοπές ή υπερβολικοί φόροι. Το πρώτο μειώνει την πίτα και σε ξαναπάει στο πρώτο τετραγωνάκι, το δεύτερο υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίτας. Εκλογικά χωρίς να έχεις δώσει ελπίδα είσαι χαμένος από χέρι κατά το σοφό: It's the economy stupid!

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ George Ν 06/07/2014 11:10:50

   Αγαπητέ George μην ανησυχείς για το λογαριασμό. Η κυβέρνηση όταν κρίνει οτι τη συμφέρουν οι εκλογές ουδέποτε υπολογίζει το κόστος. Αντε να είναι 500 εκατομμύρια ίσως και λιγώτερα, αν απαγορευτεί η αφισσοκόλληση. Απλά π.χ. δεν θα δοθεί "κοινωνικό μέρισμα" το 2015. Η μήπως πιστεύεις οτι αν εξοικονομήσουν αυτά τα λεφτά θα τα δώσουν σε άνεργους? Ο Πλάτων έλεγε οτι σε μια σωστή Πολιτεία οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο για να μην προλαβαίνουν να διαφθαρούν οι Αρχοντες. Βεβαίως υπάρχει και ο πιό έξυπνος τρόπος των Σκανδιναυών με τα Δημοψηφίσματα και δη μέσω Ιντερνετ, όπως οι φορολογικές δηλώσεις, που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτε. Αλλα τολμά η συγκυβέρνηση, που μετα βίας εξαναγκάζει 151 βουλευτές και με χίλια νομικίστικα τρύκ να ψηφίζουν τα καταστροφικά της μέτρα να ρωτάει αυτόν που πάντα πληρώνει το λογαριασμό, και τις δικές τους παχυλότατες αμοιβές, δηλαδή το λαό?

   • George Ν avatar
    George Ν @ Κ.Π. 07/07/2014 07:36:06

    Συγνώμη Κ.Π. Δεν εκφράστηκα σωστά. Η εύκολη δικαιολογία είναι ότι τα ελληνικά που δεν είναι η μητρική μου γλώσσα αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι απρόσεκτος. Δεν διαφωνώ με συχνές εκλογές, αρκεί να υπάρχει κάποιο πραγματικό διακύβευμα. Το να κάνουμε εκλογές για να αποφασίσουμε αν θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την διαφορά μεταξύ των εσόδων και των εξόδων μας είναι κατανοητό από εμας αλλά κωμικό για τους υπόλοιπους (ούτε περικοπές, ούτε νέα φορολογικά βάρη που λέει και ο αρθρογράφος) . Το να γίνουν για να αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα τόσο μεγάλο κράτος, ένα μεγαλύτερο ή ένα μικρότερο με ανάλογα φορολογικά βάρη προφανώς και είναι καλοδεχούμενο. Οι εκλογές για non issue είναι πολιτικάντικη κίνηση. Ακόμα κι αυτό είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού αλλά δεδομένου ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει δώσει ελπίδα ακόμα, θα ήταν αυτοκτονική κίνηση. Πρώτα φτιάχνεις την οικονομία και μετά πας σε εκλογές. Αλλιώς είναι σαν να πετάς λευκή πετσέτα...

  • gnik61 avatar
   gnik61 @ George Ν 06/07/2014 13:02:57

   No it's the capitalism stupid!!! Γιά 30 χρόνια στα δίνουν και μετά στα ξαναπαίρνουν γιά 10-15 και μετά στα ξαναδίνουν .Βέβαια όταν στα παίρνουν φροντίζουν να αλλάξουν χέρια και να πάνε στους νέους αρεστούς και στους νέους χατζηαβάτιδες του συστήματος. Αν διαβάσεις την ιστορία του Β.Π.Π, πέρα από τις εκτελέσεις τους βομβαρδισμούς και τις ηρωικές πράξεις και μάχες, και δεις τις συμφωνίες, τις μίζες και το φαγοπότι θα νομίσεις ότι διαβάζεις γιά τη σημερινή Ελλάδα τη SIEMENS τη MANN, τα εξοπλιστικά του Άκη κοκ.....Δυστυχώς εμάς μας έχουν πει μόνο τα...ανώδυνα Το μπλόκο της Κοκκινιάς, Γοργοπόταμο κλπ. Γιά κάτι δάνεια, συμφωνίες και κοινές μίζες με Γερμανούς αξιωματικούς, γιά κάτι...Ηλεκτρικές εταιρείες μιάς και είναι το θέμα των ημερών μιλιά......

   • George N avatar
    George N @ gnik61 06/07/2014 19:51:54

    Ο καπιταλισμός κανει κύκλους αλλά τι σχέση έχει με την Ελλάδα; Και μια και επιασες την ιστορία , εγώ διαβάζω για τους ξένους περιηγητές του 18 αιώνα στην Ελλάδα. Μπαξίσι παντού , να ελευθερωθούν να κάνουν την πολιτεία τους αλλιώς λέγανε . Τόσα ξέρανε..

   • George N avatar
    George N @ gnik61 06/07/2014 19:52:25

    Ο καπιταλισμός κανει κύκλους αλλά τι σχέση έχει με την Ελλάδα; Και μια και επιασες την ιστορία , εγώ διαβάζω για τους ξένους περιηγητές του 18 αιώνα στην Ελλάδα. Μπαξίσι παντού , να ελευθερωθούν να κάνουν την πολιτεία τους αλλιώς λέγανε . Τόσα ξέρανε..

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/07/2014 10:11:34

  Kυριολεκτικά βαρεθήκα. Είμαι 60+1 χρόνων και μια ζωή ακούω για εισηγήσεις περί προώρων εκλογών προκειμένου η (όποια) κυβερνηση να ακολουθήσει απερίσπαστη το πρόγραμμάτης....Ας θεσπίσουμε τότε εκλογές κάθε 2 χρόνια όπως στον κάθε σύλλογο των απανταχού χωριών της Ελλάδας να ησυχάσουμε. Αν χαθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία τότε, ναι εκ των πραγμάτων οδηγούμεθα σε εκλογές. ΄Αλλο αυτό και άλλο οι "μυστικές" και φανερές εισηγήσεις για επίσπευση εκλογών. Ο Σαμαράς πρέπει να βγεί στο λαό και να πεί ότι κάθε εκλογική διαδικασία κοστίζει τόσα εκατομμύρια και όποιος είτε εκβιαστικά είτε καθ΄οιονδήποτε τρόπο οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση θα είναι υπόλογος εναντι του λαού για τις δαπάνες αυτές αλλά και την χαλάρωση της διοικητικής διαδικασίας και το πισωγύρισμα στο νοικοκύρεμα της χώρας αλλά και το στόχο που είναι να ξαναγυρίσουμε σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο στα μεγέθη του 2009. Και παρακαλώ πέστε του να θυμίζει σε κάθε ομιλία του ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Γιωργάκης και ΜΟΝΟΝ αυτός.

  • my way avatar
   my way @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/07/2014 11:09:33

   "Και παρακαλώ πέστε του να θυμίζει σε κάθε ομιλία του ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Γιωργάκης και ΜΟΝΟΝ αυτός". Ιδού και η έμπρακτη μεταμέλεια αυτού που πρώτος ξεκίνησε την αποδόμηση της τότε Κυβέρνησης Ν.Δ. Δημοσιεύει σήμερα ο Χατζηνικολάου στην εφημερίδα του:
   «Φούσκωσαν» το έλλειμμα κατά 14,7 δις. εύρω για να μπει η χώρα στα μνημόνια, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ. Το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
   Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις, που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
   Όπως αναφέρει η «Real News», οι συντάκτες της Έκθεσης επισημαίνουν ότι από το τέλος του 2008, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, έως το τέλος του 2010, οπότε είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις.
   Σύμφωνα με την Έκθεση, το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν. Ωστόσο, θα ήταν διαχειρίσιμο στο πλαίσιο μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό όσο και την παραγωγική βάση της χώρας.
   “Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να ελέγχουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας”.
   Το ζήτημα της παραποίησης των στοιχείων του 2009 που οδήγησαν την Ελλάδα στο στα μνημόνια της τρόικας απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε σε συνεργασία με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια άνευ προηγουμένου δραματοποίηση της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών. Τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε και του είπε πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝΤ». Ο Ντομινίκ Στρος Καν του ζήτησε να επικοινωνήσει πρώτα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του ώστε να είναι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα.

   • Κ.Π. avatar
    Κ.Π. @ my way 06/07/2014 11:47:21

    .Αγαπητέ my way, σαφώς ο Παπάκ. με το Γιωργάκη επιδείνωσαν το έλλειμα με κάθε μέσον που είχαν στη διάθεσή τους, όχι όμως για να φέρουν το ΔΝΤ, αλλά γιατί ως βλάκες με περικεφαλαία που είναι, πίστευαν οτι αμα καρφώσουν στη Μέρκελ τον Καραμανλή, θα απαλλαγούν των ευθυνών τους για το Ελληνικό χρέος και οτι η Μέρκελ θα πειθόταν για την ειλικρίνειά τους και θα τους έδινε οικονομική βοήθεια για να βγούν από την κρίση. Το ΔΝΤ το έφερε στην Ευρώπη η Μέρκελ να μην το ξεχνάμε, παρά τις αντιρρήσεις του Σαρκοζί. Και δεν το έφερε μόνο για την Ελλάδα, όπως ξέρουμε. Ηταν μάλιστα κατηγορηματική οτι ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, πρώτον, διοτι έτσι η συμμετοχή της Γερμανίας σε χρήμα μειώνεται, και δεύτερον δίνεται ενα μάθημα τιμωρίας στους Νότιους ώστε να πληρώσουν τα σπασμένα χωρίς να σηκώσουν κεφάλι. Αλλωστε το ΔΝΤ είχε έτοιμα τα μνημόνια απο χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ν.Α Ασίας, που προηγήθηκαν σε πτωχεύσεις. Να το πούμε και αντίστροφα: Πιστεύει κανείς πως αν δεν επιθυμούσε η Μέρκελ και η Γερμανία να πατήσει το πόδι του στην ΕΕ το ΔΝΤ, θα την εξανάγκαζε το Γκιωργκάκις? Αυτό δεν απαλλάσσει καθόλου βέβαια το Γιωργάκη απο τις ευθύνες του για την καταστροφή της χώρας, που δεν οφείλεται βέβαια στο ότι μπηκε στην τρόικα και επισήμως το ΔΝΤ, αλλά είχε ήδη συμβεί αφού όπως είχε επισημάνει ο Μίμης Ανδρουλάκης ο ΓΑΠ με τον Παπάκ. μας έριξαν κατ' ευθίαν στα ραντάρ των αγορών αν και προηγούνταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία... Δεν μας κατέστρεψε το ΔΝΤ. Ο Γιωργάκης μας κατέστρεψε που μπροστά στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Ελλάδος , παρέταξε ως υπουργούς των οικονομικών τον Παπάκ. που δεν είχε κυβερνήσει ούτε περίπτερο και την Τίνα που ήταν ακόμα καθηγήτρια γυμνασίου...

    • my way avatar
     my way @ Κ.Π. 06/07/2014 12:45:10

     Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Ο Γιωργάκης μας κατέστρεψε, το λένε πια κι αυτοί που έκαναν την πάπια. Τα περί του ποιος έφερε και πως το ΔΝΤ, δεν τα λέω εγώ, ο Στρος Καν τα λέει και τα ξαναλέει.

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ my way 06/07/2014 13:13:53

      Ο Στρός Καν λέει πολύ εύκολα ψέμματα, όπως δήλωσε δημόσια η γυναίκα του που τον ξέρει καλύτερα απο εμάς. Ψέμματα λέει και για το ΔΝΤ διότι έτσι τον συμφέρει. Αν ο ΓΑΠ φόρτωσε στη Μέρκελ το ΔΝΤ, τοτε η Μέρκελ είναι κατώτερη του Στρός Καν...

     • my way avatar
      my way @ Κ.Π. 06/07/2014 13:18:53

      Ψέμματα έλεγε ότι της ήταν πιστός, όχι για τα άλλα. Ο ΓΑΠ ουδέποτε τον διέψευσε, όταν αποκάλυψε ότι από τον Ιούνιο 2009 είχαν "υπόγειες" (έτσι τις χαρακτήρισε ο ίδιος) συνεννοήσεις.

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ my way 06/07/2014 17:16:49

      .Μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει αλληλεγγύη φίλε my way. Μην περιμένεις να τον διαψεύει ο άλλος ψεύτης...

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Κ.Π. 06/07/2014 17:35:01

      Και ο Ρουμελιώτης; Ψέμματα κι αυτός; Γιατί δεν συγκροτείται επιτροπή να ερευνήσει το θέμα; Μήπως έκλεισαν (και) γι αυτό πρόωρα την Βουλή; Λέω, μήπως.

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ Επισκέπτης 06/07/2014 19:58:52

      Bρε παιδιά, σας διαφεύγει οτι το ΔΝΤ δεν το έφερε στην Ευρώπη ο ΓΑΠ, για να βάλει σε μνημόνια την Ιρλανδία κι την Πορτογαλία αντε κι απο κοντά την παράγκα-Ελλάς. Χωρίς την απαίτηση και την ενεργό συνδρομή της Μέρκελ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΟΤΕ το ΔΝΤ εντός της Ευρωζώνης, επειδή έτσι θέλησε ο ΓΑΠ κι ο Ρουμελιώτης αντε και δυό τρείς άλλοι Ελληνάρες. Ή μήπως νομίζετε οτι είπαν οι Ιρλανδοί, π.χ. "Μιας και το έφερε ο ΓΑΠ, δεν μας το στέλνετε κι εμάς να πάρουμε γεύση απ την "τεχνογνωσία του?" . Και στο κάτω κάτω αυτό ήταν το παράπτωμα του ΓΑΠ? οτι έφερε το ΔΝΤ στην Τρόικα, που αλλοιώς Θα ήταν Ντουέτο?

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Κ.Π. 07/07/2014 08:16:36

      Αγαπητέ, στο Καστελλόριζο δεν ήταν η Μέρκελ. ΄Ηταν το μοιραίο παιδί του Ανδρέα και της Μάργκαρετ. ΄Ηταν σε διατεταγμένη υπηρεσία την οποία μόλις ολοκλήρωσε σηκώθηκε κι έφυγε , ως τουρίστας της πολιτικής, αφού δεν ζούσε πλέον ο μπαμπάς του να τον τακτοποιεί, προσφέροντας και μια άλλη υπηρεσία στους αποστολείς του: Να μας αφήσει όλους τους ΄Ελληνες με ένα βαθύτατο διχασμό , χωρισμένους σε "μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς" και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

     • Κ.Π avatar
      Κ.Π @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/07/2014 10:25:04

      Τώρα συμφωνούμε, φίλε ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ. Η διατεταγμένη υπηρεσία του όμως δεν ήταν το ΔΝΤ . Ηταν όλα τα υπόλοιπα που έκανε ή δεν έκανε. Ούτε το "σχέδιό" του ήταν να μας χωρίσει σε "μνημονιακούς" ήτοι το 30% (και μάλιστα χωρίς να συμπαθούν το μνημόνιο) και σε "αντιμνημονιακούς" ήτοι το 70% που μισούν το μνημόνιο απο διαφορετική σκοπιά ο καθένας. Αυτό ήταν το σύμπτωμα, μετά την επιβολή του μνημονίου απο τους Μερκοζί. Δεν ήταν το "σχέδιο". Μνημονιακοί Ελληνες με τη θέλησή τους δεν υπάρχουν, πλην ίσως κάποιων πληρωμένων πρακτόρων. Ακόμα και όσοι αποδέχονται το μνημόνιο, το χαρακτηρίζουν πολύ κακό για τη χώρα, αλλα δυστυχώς λένε οι ίδιοι, αναγκαίο. Να μην τα συγχέουμε...

     • George Ν avatar
      George Ν @ Κ.Π 07/07/2014 13:11:36

      Αν δείτε την παραπομπή στο ΔΝΤ σαν ξυπνητήρι θα είστε πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μερικές φορές πολλοί κρατάνε μπαλόνια με ήλιο που τους έχουν δώσει πολιτικοί και "ανεβαίνουν". Χασκογελάνε με όσους από κάτω κουνούν τα χέρια και τους φωνάζουν για την βαρύτητα. Η παραπομπή είναι το σπάσιμο των μπαλονιών. Απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις αλλιώς κινδυνεύουν να χαθούν στο διάστημα. Συνεχίζει όμως κανείς μονάχα αν μάθει μόνος του να περπατάει στην συνέχεια. Αν φτιάξει το δικό του πρόγραμμα και το εφαρμόσει. Αυτό έκανε η Αγγλία το 1979 αφού πρώτα έπεσε το 1977 στο ΔΝΤ.

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ George Ν 07/07/2014 13:37:57

      Τι ωραία που ανεβαίνεις φίλε George με τα μπαλλόνια απο ήλιον...Ράβδος εν γωνία, αρα βρέχει...Δεν έφερε τελικά το ΔΝΤ ο ΓΑΠ στην ΕΕ . Απλώς έσκασαν τα μπαλλόνια απο ήλιον...

     • George Ν avatar
      George Ν @ Κ.Π. 08/07/2014 00:05:46

      Με χρέος 125%, ήδη δυο χρόνια ύφεση το 2010, διπλά διψήφια ελλείμματα κτλ η Ελλάδα ήταν accident waiting to happen. Το ότι σε αυτή την συγκυρία εκλέχθηκε ο ΓΑΠ απλά έδειχνε ότι η χώρα ήταν (και είναι) σε τέλεια άρνηση. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και εδώ στο Λονδίνο. Σχεδόν όλα τα εστιατόρια με εργαζόμενους Ελληνάκια, πτυχιούχους που θέλουν να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους μπας και βρουν δουλειά.

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Κ.Π. 07/07/2014 10:54:25

      Δεν μ' ενδιαφέρει τι έκανε η Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα. Διόγκωσαν το έλλειμμα ΓΑΠ και ΠΑΠ, για να βάλουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ναι ή όχι; Ο Ρουμελιώτης δεν θέλησε να μπει η Ελλάδα σ' αυτή την σφηκοφωλιά, από πού κι ως πού;

   • Fotini avatar
    Fotini @ my way 07/07/2014 00:52:58

    my way, τό νά γυρίζωμε σόν τόπο τοῦ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ οὐδέν ὠφελεῖ, ὁ δολοφόνος πέπει νά συληφθῆ, καί ἀπό ὅτι γνωρίζω κυκλοφορεῖ ἐλεύθερος καί μάλιστα πληρώνεται ἀπό τά θύματα του! Αυό εἶναι τό ἐξογιστικό!!

    • Fotini avatar
     Fotini @ Fotini 07/07/2014 00:59:38

     "ΑὐΤό" "ἐξοργηστικό"

 6. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 06/07/2014 10:25:32

  Το 30% της ήδη υπάρχουσας ανεργίας, δεν πρόκειται να μειωθεί αν δεν υπάρξει σταθερή ανάπτυξη επί σειρά ετών, πράγμα μη ορατό μέσω της ακολουθούμενης αυτοκαταστροφικής πολιτικής. «Για να επιστρέψει σε ανεργία στα επίπεδα του 2009 και για να δημιουργηθούν εκ νέου 1 εκατ. θέσεις εργασίας, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια. / Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.» ΕπενΓδυτές πανέτοιμοι να εκμεταλλευτούν καταστάσεις εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος, αρπακτικά δηλαδή και τυχοδιώκτες απατεωνίσκοι, μπορεί να εμφανιστούν, επενδυτές όμως διατεθειμένοι να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας και πραγματική ανάπτυξη ιδίοις χρήμασι, δύσκολα θα παρουσιαστούν. Χωρίς να προσφέρεις εργασία, προοπτική, ευκαιρίες και αξιοπρεπή ζωή όμως, δε σώζεις καμιά χώρα, κανέναν λαό και οι επιβαλλόμενες ''θυσίες'' τελικά, δεν ωφελούν παρά μόνο τους βολεμένους και τους έχοντες, που διατηρούν τα κεκτημένα τους εις βάρος του συνόλου. H ...ελπίδα δε, δεν τρώγεται κι ούτε πληρώνει οφειλές.
  Μια σοβαρή, υλοποιήσιμη άμεσα, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ έμπνευσης αναπτυξιακή πρόταση δε, απαλλαγμένη ευχολογίων, συνθημάτων κι εξορκισμών (εξωγήϊνων που θα προσγειωθούν με ...άτια και θα φέρουν την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την προκοπή δηλαδή), δεν ακούσαμε ως σήμερα από κανέναν διεκδικητή της εξουσίας. Ας πάψουνε λοιπόν τα παραμύθια, τους μπαμπούλες και το ροκάνισμα του πολύτιμου χρόνου μας ΟΛΟΙ και ας μιλήσουν μια φορά τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της τιμιότητας. Μετά, ο αντικειμενικά πληροφορημένος Ελληνικός λαός, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ απ΄τις δοκιμασίες, ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας επιλέξει καπετάνιο για τη συνέχεια του ταξιδιού... Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο. Σημασία έχει να σώσουμε το καράβι, μαζί με όλους τους κωπηλάτες του. ...Καπεταναίους πρέπει ν΄αλλάζουμε εύκολα πια, άμα τη πρώτη ασυνεπεία έργων και λόγων τους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ.

 7. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 10:27:27

  Το 30% της ήδη υπάρχουσας ανεργίας, δεν πρόκειται να μειωθεί αν δεν υπάρξει σταθερή ανάπτυξη επί σειρά ετών, πράγμα μη ορατό μέσω της ακολουθούμενης αυτοκαταστροφικής πολιτικής. «Για να επιστρέψει σε ανεργία στα επίπεδα του 2009 και για να δημιουργηθούν εκ νέου 1 εκατ. θέσεις εργασίας, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια. / Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.» ΕπενΓδυτές πανέτοιμοι να εκμεταλλευτούν καταστάσεις εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος, αρπακτικά δηλαδή και τυχοδιώκτες απατεωνίσκοι, μπορεί να εμφανιστούν, επενδυτές όμως διατεθειμένοι να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας και πραγματική ανάπτυξη ιδίοις χρήμασι, δύσκολα θα παρουσιαστούν. Χωρίς να προσφέρεις εργασία, προοπτική, ευκαιρίες και αξιοπρεπή ζωή όμως, δε σώζεις καμιά χώρα, κανέναν λαό και οι επιβαλλόμενες ''θυσίες'' τελικά, δεν ωφελούν παρά μόνο τους βολεμένους και τους έχοντες, που διατηρούν τα κεκτημένα τους εις βάρος του συνόλου. H ...ελπίδα δε, δεν τρώγεται κι ούτε πληρώνει οφειλές. Μια σοβαρή, υλοποιήσιμη άμεσα, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ έμπνευσης αναπτυξιακή πρόταση δε, απαλλαγμένη ευχολογίων, συνθημάτων κι εξορκισμών (εξωγήϊνων που θα προσγειωθούν με ...άτια και θα φέρουν την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την προκοπή δηλαδή), δεν ακούσαμε ως σήμερα από κανέναν διεκδικητή της εξουσίας. Ας πάψουνε λοιπόν τα παραμύθια, τους μπαμπούλες και το ροκάνισμα του πολύτιμου χρόνου μας ΟΛΟΙ και ας μιλήσουν μια φορά τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της τιμιότητας. Μετά, ο αντικειμενικά πληροφορημένος Ελληνικός λαός, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ απ΄τις δοκιμασίες, ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας επιλέξει καπετάνιο για τη συνέχεια του ταξιδιού... Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο. Σημασία έχει να σώσουμε το καράβι, μαζί με όλους τους κωπηλάτες του. ...Καπεταναίους πρέπει ν΄αλλάζουμε εύκολα πια, άμα τη πρώτη ασυνεπεία έργων και λόγων τους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ.

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/07/2014 10:32:01

  Αυτοκτονικές τάσεις , όπως ο Καραμανλής πριν μερικά χρόνια . Το φθινόπωρο ρε; Που θα είναι στο φόρτε τα χαράτσια και οι εφορίες; Τότε που θα χρειαζόμαστε πετρέλαιο και δεν θα έχουμε μία; Τότε που θα φτάνουν και τα νέα για τα τέλη κυκλοφορίας; Τότε που θα βρίζουν όλοιτην κυβέρνηση; Έτσι όπως θα είναι θυμωμένος , κουρασμένος από τα διαδοχικά χαράτσια , εξουθενωμένος από την ανεργία και την οικονομική αφαίμαξη και αηδιασμένος από το πολιτικό σύστημα ο κόσμος Αντώνη θα αποτελέσεις ένα θλιβερό παρελθόν. Θα πηγαίνεις και εσύ για διαλέξεις όπως ο Γιώργος.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Γιώργος 06/07/2014 11:01:52

   Γιατί, έχεις την εντύπωση οτι άσχημα περνάει ο Γιώργος? Άλλωστε "ομόσταβλοι" δεν ήταν στο ίδιο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο? Νομίζεις οτι τις "αυτοκτονικές τάσεις" ο Καραμανλής τις είχε κληρονομικές, ή είχε ακριβώς τα προβλήματα που περιγράφεις περιληπτικά οτι θα έχει ο Σαμαράς το Φθινόπωρο?

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Γιώργος 06/07/2014 12:11:14

   Ή αλλιως θα πηδηξει κι αυτος από το τρένο αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποστολή του.

 9. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 06/07/2014 12:12:02

  Εγώ θα μείνω στην τελευταία παράγραφο και θα πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να πει τα απαραίτητα όχι στην τρόικα, να επιβάλει την πολιτική που ΕΚΕΙΝΟΣ πιστεύει ότι οδηγεί στην ανάπτυξη και να αφήσει όποιον διαφωνεί, εντός ή εκτός κυβέρνησης, να πάρει την ευθύνη των εξελίξεων. Αν οι κκ της τρόικας προτιμούν το όχι σε όλα, τουλάχιστον θεωρητικά, του Τσίπρα από το όχι στην υπερβολή, του Σαμαρά, ας πάρουν την ευθύνη να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους γιατί έχασαν τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα. Γιατί δεν νομίζω κανένας λογικός να πιστεύει ότι με Τσίπρα θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει ευρώ. Κι από την άλλη οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουμε ότι όσο κακό είναι το ναι σε όλα είναι και το όχι γιατί όταν δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια δεν θα έχουμε και να φάμε. Για να μπορούμε ομως να αποφασίσουμε σωστά πρέπει, πριν τις εκλογές, να δοκιμάσουμε και την μέση οδό του απόλυτα όχι στα παράλογα και υπερβολικά πράγμα που δεν το έχουμε δει ακόμα. Νομίζω δε, ότι αυτή την οδό μόνο με Α. Σαμαρά μπορούμε να την δούμε αξιόπιστα. Αρκεί να το αποφασίσει ο ίδιος.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Σπαθάριος 06/07/2014 13:17:19

   Ναι αλλά τα σημαντικώτερα πόστα στην κυβέρνηση τα κατέχει πλέον το Πασοκ και μόνο αν συμφωνήσει αυτό, θα μπορέσει πλέον να κάνει ο Σαμαράς αυτά που λές, αν αλήθεια τα πιστεύει...

 10. panas avatar
  panas 06/07/2014 13:37:38

  Μάλλον οι αναλύσεις πρέπει να μπουν σε άλλη βάση. Να φανεί τι έχει υπογράψει ο Σαμαράς και η κυβέρνηση με τους δανειστές και αν εκτιμηθεί πως δε μπορούν να τηρήσουν την υπογραφή τους, να αφήσουν άλλους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις της χώρας ή ενδεχομένως να εναντιωθούν. Αν ο Σαμαράς και ο Τσίπρας νοιάζονται για την πατρίδα τους, οφείλουν παρασκηνιακά να συνεννοηθούν δρομολογώντας λύσεις για τη χώρα. Προς τα έξω ας διατηρήσουν τις "έντονες διαφορές"..

 11. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 06/07/2014 14:52:47

  Είναι αδιανότητο να μας εξαναγκάσει η Τρόικα να επιτρέπουμε στον κάθε άσχετο καταναλωτή να αγοράζει όσα ντεπόν θέλει από το σούπερ μάρκετ. Είναι, στην κυριολεξία, ζήτημα ζωής και θανάτου να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς στα φαρμακεία ώστε ο καταναλωτής να περιμένει υπομονετικά στην σειρά του μέχρι να πάρει την πίεση ο Φαρμακοποιός σε μια σειρά από περήφανους Συνταξιούχους (παλιούς ψηφοφόρους των δεκαετιών 80-90), που έχουν μεταβάλει το φαρμακείο σε τόπο καθημερινής συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής, αφουγκραζόμενος στις ευχάριστες αυτές στιγμές της αναμονής τα αποστάγματα σοφίας τους, προτού μπορέσει και αυτός με την σειρά του, με σεβασμό, να πλησιάσει τον Πάγκο της Επιστήμης όπου ο Φαρμακοποιός θα απλώσει το έμπειρο χέρι του και θα κατεβάσει με προσεκτικές αλλά σίγουρες και αποφασιστικές κινήσεις από το ράφι το κουτί με τα ντεπόν δίνοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες δοσολογικής φύσεως οδηγίες στον καταναλωτή προκειμένου ο τελευταίος να αποφύγει βέβαιη δηλητηρίαση ή ακόμα και θάνατο. Εκλογές λοιπόν ΑΜΕΣΑ και περήφανο ΟΧΙ στους εκβιασμούς της Τρόικας.

  • Γιώργης Α. (παρήφανα) avatar
   Γιώργης Α. (παρήφανα) @ "Μανώλης Πετράκης" 06/07/2014 17:56:33

   Τι ευφυής!

 12. Άγνωστος Χ avatar
  Άγνωστος Χ 06/07/2014 15:11:00

  Το 2009 όλοι θεωρούσαμε την προκήρυξη εκλογών μια αυτοκτονική επιλογή του Καραμανλή. Εκ των υστέρων, αποδείχτηκε ότι ο Κωστάκης, έχοντας πλήρη γνώση του τι έρχεται μετά από τα 5 χρόνια αχαρακτήριστης διακυβέρνησης από τον ίδιο, είχε απλά αποφασίσει να πασάρει τη χειροβομβίδα στον επόμενο – κακή τη τύχη, μας έλαχε ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ. Αντίστοιχα, σήμερα πολλοί απορούν με την επιλογή Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση‑τσίρκο με Βούλτεψη, Ντινόπουλο, Γιακουμάτο και λοιπές λαϊκές δυνάμεις. Ε, λοιπόν κύριοι, ο Σαμαράς κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Καραμανλής το 2009: πηδάει από τι καράβι! Αφού επί δύο χρόνια «σταθεροποιούσε» τη χώρα, τώρα πλέον έχει έρθει αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα της πολιτικής του. Αυτής της πολιτικής που ξόρκιζε πριν το 2012. Πήρε την πρωθυπουργία και έκανε την πολιτική κωλοτούμπα της χιλιετίας (κανένας κυνικός καιροσκόπος δεν έχει τέτοιες ηθικές αναστολές), πιστεύοντας πως λέγοντας «ναι σε όλα» στη Μέρκελ, κάποια στιγμή στο μέλλον αυτή θα μαλάκωνε και θα του έκανε τα χατίρια. Αυτή ήταν και η σταθεροποίηση που πέτυχε: να μη διαμαρτύρεται η μαντάμ και να του χτυπάει, που και που, την πλάτη. Η πορεία της χώρας, βέβαια, συνέχιζε να μοιάζει με βούλιαγμα σε κινούμενη άμμο, άλλα αυτό είχε, μάλλον, μικρότερη αξία. Τώρα, λοιπόν, που κατάλαβε ότι όσο περισσότερα δίνεις, τόσο περισσότερα σου ζητάνε, βλέπει μπροστά του τοίχο. Οπότε, από κει παν κι οι άλλοι… Άσε τους μ@λ@κες να τραβιούνται με τον Αλέξη κι εγώ ας πάω να δώσω καμιά διάλεξη για την κρίση, παρέα με το συμφοιτητή μου! (θυμηθείτε το) Είμαι βέβαιος ότι η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή μαζί του, ως οφείλει. Ο ίδιος μπορεί να πανηγυρίζει που γράφτηκε το όνομά του στον κατάλογο των Πρωθυπουργών, αλλά οι μελλοντικές γενιές θα τον μάθουν ως τον άνθρωπο που έδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα, αρνούμενος να στρίψει το καράβι όσο υπήρχε ακόμα αυτή η δυνατότητα. Υ.Γ.: Αν ο ελληνικός λαός έχει χιούμορ, ας του κάνει μια λαχτάρα: ας τον αναδείξει πρώτο κόμμα και στις επερχόμενες εκλογές!

  • my way avatar
   my way @ Άγνωστος Χ 06/07/2014 19:47:45

   Με υπεραπλουστεύεις, αποσιωπήσεις, υπερβολές, και λοιπές χρήσεις λανθασμένων δεδομένων, μπορούμε να εξάγουμε ότι συμπέρασμα θέλουμε.

   • Άγνωστος Χ avatar
    Άγνωστος Χ @ my way 06/07/2014 21:48:36

    1. Χρησιμοποίησα κάποιο εσφαλμένο στοιχείο ή υπερέβαλα κάπου; Θα το εκτιμούσα αν ήσουν πιο συγκεκριμένος. 2. Ο χρόνος (για την ακρίβεια οι επόμενοι μήνες) θα δείξει αν κάνω λάθος. Sorry που σου χαλάω την εικόνα του εθνοσωτήρα ηγέτη Σαμαρά, αλλά αυτά βλέπω (κι όχι μόνον εγώ, απ' ό,τι καταλαβαίνω).

    • Fotini avatar
     Fotini @ Άγνωστος Χ 07/07/2014 01:05:33

     FULL λοιπόν τσύριζα, θά σέ σώση ὁ ἀλέξης! :) :)

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Fotini 07/07/2014 08:23:26

      Και μάλιστα με υπουργούς όπως Ν.Θεοδωρίδης, Π.Λαφαζάνης, Γ.Βούτσης,Ζωή Κωνσταντοπουλου και άλλα πολλά αξιόλογα, πατριωτικά και αξιοσέβαστα στελέχη του! Επιπλέον μπορεί να κάνει υπουργούς και άλλα σημαντικότατα στελέχη άλλων κομμάτων όπως η κα Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ. Μακρυά από μας !

     • Άγνωστος Χ avatar
      Άγνωστος Χ @ Fotini 07/07/2014 20:28:23

      Αυτό κατάλαβες εσύ ότι είπα; Σε σχόλιο επιπέδου νηπιαγωγείου τι να απαντήσω;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Άγνωστος Χ 07/07/2014 09:02:38

   @ΑγνωστοςΧ : τί μένει ακόμη αλήθεια να "ξεπουληθεί" όπως λές από μια "κυβέρνηση αριστερής παρένθεσης" ; -Απολύσεις ; ... έγιναν... -διαθεσιμότητες ; ... έγιναν -φορολογία ως το κόκκαλο ; ...έγινε -περικοπές μισθών ;... έγιναν ... - περικοπές συντάξεων ; ... έγιναν ... - ιδιωτικοποιήσεις ; ... έγιναν... Επειδή λοιπόν σε ότι αφορά τα μέτρα λιτότητας έχουν εξαντληθεί οι κατηγορίες, όπως και οι Έλληνες πολίτες, ο πραγματικός Άγνωστος Χ είναι το είδος και η φύση των απαιτήσεων και αξιώσεων που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο επόμενο διάστημα. Θα είναι οικονομικής φύσης, όπως συνέβη την τελευταία εξαετία ; Ή κάτι άλλο ; Το ποιός ειναι ο ΆγνωστοςΧ το γνωρίζουν καλύτερα στην κυβέρνηση, εμείς απλώς το υποψιαζόμαστε. Σε αυτήν την περίπτωση, το κριτήριο για την απόφαση "Εκλογές το Φθινόπωρο" δεν μπορεί να ειναι οι προοπτικές πολιτικής επιβίωσης κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του Σύριζα, ούτε της Πασοκοελιάς, ούτε πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καπετάνιος δεν επιτρέπεται να δώσει τα περιθώρια πειραματισμού σε μια "αριστερή παρένθεση" όσο μικρή κι αν είναι, εκτός κι αν είναι βέβαιος ότι η "αριστερή παρένθεση" δεν πρόκειται να τσακίσει το καράβι στα βράχια.

   • Άγνωστος Χ avatar
    Άγνωστος Χ @ roadrunner 07/07/2014 23:13:31

    Φίλε roadrunner, Όλα όσα αναφέρεις μπορεί να έγιναν (περικοπές μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, απολύσεις), αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει τους τροϊκανούς να ζητάνε περισσότερα. Περισσότερα από τα ίδια. Χωρίς φυσικά να τους καίγεται καρφάκι για τις αντοχές των πολιτών. Τουτέστιν, ίσια στα βράχια. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι απώτερος στόχος τους είναι η κινεζοποίηση του εργατικού δυναμικού της χώρας (βολεύει αφάνταστα τους «επενδυτές») και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της, ο οποίος δεν είναι και αμελητέος. Και το θέμα μου είναι ότι ο καπετάνιος έχει ήδη επιβιβαστεί στην εξωλέμβιο κι ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το πλοίο (προσωπική εκτίμηση). Και αξιόπιστες εναλλακτικές δεν βλέπω να υπάρχουν – άσχετα αν κάποιο αφελές σχόλιο παραπάνω επιχειρεί να με χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ με τη φασίζουσα λογική του «ή μεθ’ ημών ή καθ’ ημών». Κοντολογίς, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, η χώρα θα κληθεί να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Και θα τις πάρει με το μαχαίρι στο λαιμό, εξαιτίας της απολύτως εσφαλμένης (σχεδόν εγκληματικής) στρατηγικής υποτέλειας και ενδοτισμού που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας. Αν δεν αποκτήσουμε άποψη και φωνή για το μέλλον μας (καμία σχέση με μονομερείς διαγραφές και τσαμπουκάδες αυτό που λέω), τότε το μέλλον θα μας γυρίσει την πλάτη.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Άγνωστος Χ 08/07/2014 00:05:02

     "...οι κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας" ; Για ποιόν λόγο αθωώνεις τις κυβερνήσεις του ΓΑΠ από το 2009 ; Θεωρείς ότι δεν έχει ευθύνη για την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ;

     • Άγνωστος Χ avatar
      Άγνωστος Χ @ roadrunner 08/07/2014 16:10:50

      Εξυπακούεται ότι ο ΓΑΠ φέρει τεράστια ευθύνη (αν όχι και δόλο) για την έλευση του ΔΝΤ. Απλά, έγραψα τετραετία και όχι πενταετία, αναφερόμενος στα χρόνια των μνημονίων (από τον Μάιο του 2010 που υπογράφηκε το πρώτο μέχρι σήμερα), κατά την υπογραφή και εφαρμογή των οποίων οι ελληνικές κυβερνήσεις επέδειξαν συμπεριφορά επαίτη με ενοχικά σύνδρομα, ευγνώμονα στον αφέντη που δεν τον πέταξε έξω από το σπίτι, ακόμα κι αν τον μαστίγωνε κάθε μέρα. Κι όταν δείχνεις με τόσο γλαφυρό τρόπο τον πολιτικό σου επαρχιωτισμό, εκμηδενίζεις ο ίδιος τα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

 13. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 06/07/2014 15:20:15

  Απορία: Πάμε σε νέα μέτρα και η κυβέρνηση πέφτει. Ή δεν πέφτει αλλά κάνει εκλογές από μόνη της το φθινόπωρο προκειμένου να πάρει νέα μέτρα.
  Ποιο το νόημα σε αυτό; Νέα μέτρα θα φέρουν νέα ύφεση και τώρα που η 6ετής ύφεση φαίνεται να φτάνει σε ένα τέλος, θα ξαναβουτηχτούμε στα σκατά δίχως λόγο. Ποιο το νόημα; Η ΝΔ που ήταν στο -4% στις προηγούμενες εκλογές θα βρεθεί στο -14% στις επόμενες, οπότε το πάω σε εκλογές για νέα μέτρα δεν έχει νόημα. Δεν έχει νόημα για το μέλλον της χώρας της χώρας. Δεν έχει νόημα για το μέλλον τς ΝΔ. Αν οι ξένοι ζητάνε νέα μέτρα έχω την απορία γιατί το κανουν πλέον. Δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Και σε λίγο με την φορά τον πραγμάτων και με την ανάπτυξη που περιμένουμε, δεν θα έχουμε και δημοσιονομικό, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός; Θέλουν ή δεν θέλουν να πάρουν πίσω κάποια από τα λεφτά τους; ή μήπως θέλουν απλώς να μας καταστρέψουν ασχέτως αν έτσι δεν θα πάρουν μία στο τέλος;
  Και τι θα έιναι τα νέα μέτρα; Κι άλλη φορολόγηση; Αυτό είναι τρελό. Δεν γίνεται να πάρεις κι άλλα λεφτά από μία κοινωνία με +1εκατομμύριο άνεργους απότι πριν κάποια χρόνια! Ήδη πληρώνουν άνεργοι φόρους λόγω... τεκμηρίων ότι δεν έχουν αυτοκτονήσει!
  Κι άλλες μειώσεις μισθών; Εδώ πέρα έχουμε φτάσει στο να αντιδρούν οι ίδιοι οι εργοδότες σε κάτι τέτοιο!

  • George Ν avatar
   George Ν @ Άπαντα Επιστάμενος 07/07/2014 08:58:32

   Δεν μπορούν να πάρουν πίσω όλα τα λεφτά τους και το ξέρουν. Το ξέρανε από την αρχή. Τους συνέφερε να τα βάλουν για να μην γιγαντωθεί η κρίση. Δεν πρόκειται να πετάξουν κι άλλα χρήματα όμως. Αφού οι αγορές δεν δανείζουν πρωτογενή ελλείμματα αλλά ούτε κι αυτοί ο μόνος τρόπος είναι τακτοποιημένο μαγαζί. Και όχι για ένα χρόνο αλλά για δεκαετίες. Το 8% του ΑΕΠ αύξηση χρέους προς το δημόσιο τον χρόνο, δείχνει με κατακόκκινα γράμματα, προσεχή κατάρρευση εσόδων. Το 50% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες τον χρόνο σε μια υπανάπτυκτη παραγωγικά χώρα δείχνει κατάρρευση ιδιωτικού και τραπεζικού. (ρευστότητα, κόκκινα δάνεια). Ανεξάρτητα από την τρόικα το ζητούμενο είναι απαντήσεις σε αυτά. Η επιλογή της κυβέρνησης μέχρι τώρα μοιάζει με τα cartoons που εξακολουθούν και τρέχουν ενώ έχει τελειώσει το έδαφος.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/07/2014 15:53:34

  Τους βλέπω τέλος Αυγούστου να ρίχνουν ζάρια. Άν φέρουν εξάρες θα γίνουν. Απο 2 - 5 την άνοιξη. Με "άσσο", θα ψηφίσουν τον πρόεδρο του Τσιπρα και θα έχουμε την ευτυχία, για πρώτη φορά στη Νοτιοβαλκανική Δανειολάνδη, να δούμε κυβέρνηση να εξαντλεί τετραετία. Φοβάμαι ότι οι καναλτζήδες θα "πειράξουν" τα ζάρια. Θελουν φθινόπωρο. Ευνόητο. Μετά θα κάνουν διαγωνισμό ομορφιάς - ο "Παλιός" και ο "Νέος". Κι εμείς οι άμοιροι, θα τους ρωτήσουμε, τους καναλτζήδες: "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο πιό όμορφος;" Ο βαθμός μηδεν της πολιτικής...

 15. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/07/2014 16:02:57

  Σοβαρά τωρα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν παράγει. Οι εξαγωγές πέφτουν. Σε αντίθεση με τα άλλα "γουρουνάκια". Τα "πρωτογενή πλεονάσματα" και τα αμιγώς δημοσιονομικά δεν μετράνε για τους σοβαρούς οικονομολόγους. Η οικονομία είναι κυρίως παραγωγή. Μετά όλα τα άλλα Δεν γίνεται οικονομική επανεκκίνηση με μπάρ, κομμωτήρια, φραπετζήδες, δραχμοφονιάδες ξενοδόχους, με συσκευαστήρια "μπομπών" σε κάθε κωμόπολη, με ένα εκατομμύριο ταβερνιάρηδες στα 10 εκατομμύρια κατοίκους και με εφοπλιστές διακινητές λαθραίων ναυτικών πετρελαιοειδών, άσπρης σκόνης και κράκ. Καμμιά εκλογή δεν γιατρεύει τέτοια γεροντική αρρώστεια

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Uncle Stgm 06/07/2014 17:34:07

   . Ούτε γίνεται Ευρωπαική ανάπτυξη μόνο με παραγωγή θείε. Στις προηγμένες χώρες, στην αξία ενός προιόντος το 1/10 έως1/4 προέρχεται απο την παραγωγή. Τα 2/4 προέρχονται απο τη διαφήμηση. Και το υπόλοιπο απο παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα οι πιό ανταγωνιστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης είναι αυτές που καταφέρνουν να συμπιέσουν την αξία παραγωγής στο 1/10 μέσω Κίνας, Ινδίας κλπ. φτηνών παραγωγών-χωρών. Δες και το Ελληνικό παράδειγμα Jumbo. Mια κούκλα Barbi έχει 5 ευρώ . Η ίδια κούκλα με μια εττικέτα "Ραπουνζέλ" έχει 50 ευρώ και βάλε. Και οι δύο παρήχθησαν στην Κίνα με κόστος 1 ευρώ εκάστη.Τη Ραπουνζέλ όμως τη δείχνει η τηλεόραση ενώ την άλλη όχι. Αν δεν μας αναβαθμίσουν οι "οίκοι" που μας υποβάθμισαν αγαπητέ Θείε, στην Ευρασιατική Ενωση θα καταλήξουμε παράγοντας μόνοι μας τα προς το ζήν. Αλλά θα έχουμε σώσει το τομάρι μας, ενώ αν συνεχίσουμε τα μνημόνια θα μας το πάρουν κι αυτό όπως βλέπεις. Αν είσαι ελεύθερος επιχειρηματίας και σου ήρθε το εκκαθαριστικό απο τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να σου έρθουν τα νέα μέτρα για να με καταλάβεις...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κ.Π. 06/07/2014 19:01:20

    Όχι, ιδιωτικός υπάλληλος είμαι. Ίσως και γι αυτό, πιστεύω στην παραγωγή. Προιόντων υψηλής ποιότητας. Και στην επιμελή εργασία, με κοινωνική συνοχή. Μακροπρόθεσμα, πιό πετυχημένες και κοινωνικά ισόρροπες δυτικές χώρες είναι αυτές που πράττουν έτσι, π.χ. οι Σκανδιναβικές αλλά και κάποιες νοτιοτερες (π.χ. Αυστρία, Σλοβενία, Βέλγιο, Γαλλία).

    • Κ.Π. avatar
     Κ.Π. @ Uncle Stgm 06/07/2014 20:36:29

     Για τις Σκανδιναυικές χώρες, συμφωνώ απόλυτα αλλά εκεί, πέρα απ' την παραγωγή υπάρχει η πλήρης ανταποδοτικότητα των φόρων απο το κράτος και κυρίως η μικρότερη ψαλίδα ανάμεσα στα χαμηλά και τα υψηλά εισοδήματα. Οσο για τις νοτιώτερες χώρες που αναφέρεις, η Σλοβενία είναι ακριβώς λίγο πίσω απο εμάς σε όλα, αλλά απλώς εξαιρέθηκε κρυφίως απο την υποβάθμιση, η Αυστρία =δορυφόρος της Γερμανίας, η Γαλλία και επισήμως κατέθεσε δια του προέδρου της αίτημα τυπώματος Ευρώ απο την ΕΚΤ, διότι έτσι και χάσει άλλο ένα Α θα μπει στο κλάμπ των Νοτίων και το Βέλγιο ομοίως. Το σίγουρο πάντως είναι, πως αν πολύ σύντομα δεν σταματήσει η λιτότητα, ΚΑΝΕΙΣ, ούτε κάν η Γερμανία θα γλυτώσει τον στασιμοπληθωρισμό, ΟΣΗ παραγωγή κι αν έχει, αφου θα μένει απούλητη. Ο Καπιταλισμός θείε επιβιώνει χάρη στη δημιουργία ψεύτικων αναγκών και εικονικών αξιών, όπως σου ανέλυσα στο παράδειγμα με την Barbi και υποθέτω συμφωνείς. Αν επιστρέψουμε στην πρωτογενή παραγωγή και την αυτάρκεια, απορρίπτοντας κάθε ψεύτικη ανάγκη, θα είναι η επιστροφή του Σοσιαλισμού απ' το παράθυρο. Θα κερδίζουμε ισα ίσα να φάμε και να κοιμηθούμε και δεν θα επενδύουμε σε καμμία αξία αφού ένα ωραίο πρωί μπορεί να έλθουν οι " οίκοι " και οι "αγορές"και να μας πούν: " Aυτό το σπίτι που δούλευες σαν σκυλί 10 χρόνια για να το κτίσεις, σε μια βδομάδα η αξία του μειώνεται στο 25% και χάρη σου κάνουμε... *Τέλος μην πιστεύεις το παραμύθι οτι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε . Σου ανέφερα την Jumbo και μπορώ να σου αναφέρω π.χ. άλλες 100 τουλάχιστο Ελληνικές εταιρείες που δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να ζηλέψουν απο πολλές πολυεθνικές και δη Ευρωπαικές. Χώρια τους Ελληνες-Ταρζάν της ατομικής και οικογενειακής επιχείρησης που σίγουρα είναι οι πρώτοι στον κόσμο! (Τώρα μόνο έπαθαν μεγάλη ζημιά, αλλά είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και θα επιβιώσει θείο) Αν δεν παρήγαμε τίποτε, θα είχαμε πεθάνει απο την πείνα απο τον πρώτο χρόνο του μνημονίου. Τώρα ούτε οι Γερμανοί δεν μπορούν να πιστέψουν πώς τα καταφέρνουμε...Τρώνε ακόμα βελανίδια απο τον Μέλανα Δρυμό βλέπεις... Και παρ'όλη την ύφεση και την φυγή καλών εταιρειών μας, εξ αιτίας της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, έχουμε πλέον πρωτογενή πλεονάσματα! που δεν τα έφτιαξαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος απ' την τσέπη τους, αφού αυτοί τρώνε ακόμα ολόκληρη την πίττα...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Κ.Π. 06/07/2014 21:05:06

      Η Σλοβενία (όπως ακριβώς και η Ολλανδία) κρατικοποίησε προσωρινα όλο το τραπεζικό της σύστημα και το ανακεφαλαιοποίησε με εθνικούς πόρους. Γι αυτό και δεν χρειάστηκαν δανεισμό απο το ESM και μνημόνιο. Η πραγματική οικονομία της Σλοβενίας είναι εξαιρετική (δημόσιο χρέος - πλήν τραπεζών - κατω απο 40 % και εμπορικό πλεόνασμα). Η Αυστρία κάθε άλλο παρά δορυφόρος της Γερμανίας είναι. Για ιστορικούς λόγους. Είμαι παλιότερος και θυμάμαι όλο το story. Ήταν απο τις πρωτεργάτριες χώρες του κινήματος των Αδεσμέυτων (μαζί με τη Φινλανδία και την τότε Γιουγκοσλαβία). Οι εμπορικές της σχέσεις με την (μακροχρόνια αδελφή) Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία είναι πολύ πιό έντονες, ενώ η Γερμανία είναι προσανατολισμένη πιό πολύ προς την Ρωσία. Η οικονομία της είναι σταθερή και δεν υπάρχει καθόλου εργασιακή απορρυθμιση, που άρχισε να εμφανίζεται στη Γερμανία. Η Γαλλία και το Βέλγιο είναι μεγάλη συζήτηση. Υπάρχει κάμψη επενδύσεων λόγω της καταστροφής του τραπεζικού τους συστήματος. Αλλά η ικανότητα η παραγωγική και εξαγωγική δεν μειώθηκε. Άλλωστε η αξιοπιστία απέναντι στις αγορές της Γαλλίας, όπως φαίνεται στα επιτόκια των ομολόγων, πάει πακέτο με της Γερμανίας. Οι αγορές ξέρουν ότι το δίδυμο είναι ο πυρηνας του ευρώ. Χωρίς Γαλλία δεν υπάρχει κλάμπ βορείων - ούτε φυσικά νοτίων. Χωρίς Γαλλία, ευρώ τέλος. Τύπωμα ευρώ ούτως ή άλλως γίνεται - 2 τρις ενέσεις LTR σε τράπεζες δόθηκαν το 2013 και η συλλογή (η λεγόμενη "αποστείρωση") γίνεται μόλις τώρα, σταδιακά. Η παρέμβαση Ντράγκι για Ιταλία Ισπανία (απειλή απεριόριστης αγοράς ομολόγων) σήμαινε ακριβώς αυτό: "Δεν θα διαστάσουμε" - άν χρειαζόταν, αυτό θα ήταν "ΤΟ" ΤΥΠΩΜΑ. Ξέρουν ότι δεν ήταν μπλόφα, γι αυτό και τα επιτόκια δανεισμού κατέρρευσαν. Ιταλία και Ισπανία δανείζονται τώρα με όρους πολύ καλύτερους απο το 2009. Στην Ελλάδα υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα σοβαρό. Άρνηση της πολιτικής τάξης να κάνει τη δουλειά της. Να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και να ΕΠΙΒΑΛΕΙ στα πλούσια στρώματα μέτρα κοινωνικής συνοχής και τη συμβολή τους στο κόστος της κρίσης. Δεν το κάνει, παρόλο που είναι συνταγματική επιταγή να την ΕΠΙΒΑΛΕΙ. Στην ανάγκη δια της καταστολής (δήμευση περιουσιακών στοιχείων των μεγάλων φοροκλεπτών ή φοροαποφευγόντων).

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ Uncle Stgm 06/07/2014 21:53:03

      Για το εσωτερικό πρόβλημα στην Ελλάδα συμφωνούμε απόλυτα και εγώ το διατυμπάνιζα καθημερινώς απο το 1980 μέχρι το 2009 , οπότε δεχτήκαμε ανήκεστη εισβολή ξένων στη χώρα μας με πλήρη απώλεια του οικονομικού της ελέγχου. Γι αυτό, και μέχρι να απομακρυνθεί και ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ απο την Πατρίδα μας, δεν μιλάω πιά για τα εσωτερικά μας προβλήματα, που αφορούν αποκλειστικά εμάς. Τα εν οίκω μη εν Δήμω θείε. Εκτός αν οι ξένοι επικυρίαρχοι επιτρέψουν και σε Ελληνες Οικονομολόγους και πολιτικούς που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ υπάρχουν και είναι ικανώτεροι απο τους δικούς τους, να αποφασίζουν αυτοί για την οικονομική πολιτική της Γερμανίας και της Γαλλίας που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΛΟΓΙΚΟ και προς το κοινό όφελος των εταίρων και κατά συνέπεια και ημών, σε μια Ενωμένη Κοινότητα Ισότιμων κρατών. Δεν είναι αλάνθαστοι βέβαια... Απόδειξη, οι Γερμανοί μπορεί να είναι Ισχυρότεροι οικονομικά (προς το παρόν, ουδεμία βεβαιότης πλέον στην οικονομία)και να μας έχουν επιβάλλει τους παρά φύσιν όρους τους, αλλά όπως λέει ο εμπειρότερος των πολιτικών τους ο τέως καγγελάριος Χέλμουτ Σμίτ, στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν κάνει μια ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ενω θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση της Σλοβενίας π.χ... * Αυτά που θυμάσαι για το παρελθόν της Αυστρίας είναι ωραία. Και η Ελλάδα τότε ήταν πρωτεργάτρια στο κίνημα των αδεσμεύτων με τον Αντρέα. Ομως στη σημερινή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ πραγματικότητα εγώ πιστεύω οτι η Αυστρία συμπεριφέρεται ως δορυφόρος της Γερμανίας και ενίοτε ως "λαγός" της. ** Αν όπως λες ικανοποιήθηκε το αίτημα των Ρέντσι -Ολλάντ για δημοσιονομική χαλάρωση και η απειλή του Ντράγκι γίνει πραγματικότητα, τότε η κρίση έληξε θείε. Μπορούμε άνετα να ανατρέψουμε τους Νταβατζήδες και την υπάρχουσα πολιτική τάξη των μνημονίων επιβάλλοντας, όπως λες στα πλούσια στρώματα μέτρα κοινωνικής συνοχής και τη συμβολή τους στο κόστος της κρίσης. Και φυσικά αυτό πάλι όπως διαπιστώνεις, δεν κάνουν αυτή την ανατροπή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δοκιμάζουμε τους άλλους χωρίς πλέον λευκη επιταγή διότι λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και βλέπουμε. Αλλωστε δεν έχουμε και άλλη κυβερνητική επιλογή στον ορίζοντα...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Κ.Π. 07/07/2014 01:29:09

      Ως γνωστόν συμμετέχουμε μαζί με άλλους σε Ένωση Κρατών, έχοντας παραχωρήσει αμοιβαία μέρος της κυριαρχίας στην Ένωση. Δεν ήλθε κανείς με το ζόρι, η πλειοψηφία το ήθελε και το θέλει, δημοκρατικά. Ως μέλος έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Άν με "ξένους, επικυρίαρχους κτλ" που θα "απομακρυνθούν" (από πού, από χώρα της Ένωσης;) εννοείς να εγκαταλείψουμε την Ενωση, έχω εντελώς αντίθετη γνώμη. Τα του οικου μας φυσικά πρέπει να τα φροντίσουμε κυρίως εμείς. Αυτό όμως είναι έτερον εκάτερον. Εφόσον συμμετέχουμε σε Ένωση αναλαμβάνουμε και υποχρεώσεις. Άν δεν θέλουμε πιά, υπάρχει λύση, αυτό μπορεί να αποφασισθεί δημοκρατικά. Με τον κανονα της πλειοψηφίας.

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ Uncle Stgm 07/07/2014 09:58:15

      Aν για σένα θείο η αποπομπή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και η αντικατάστασή του απο τον Παπαδήμο επειδή ακριβώς ζήτησε αυτό που λες, και που θα γινότανε σε οιαδήποτε άλλη χώρα της Ενωσης, δηλαδή να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός δημοκρατικά, αν θέλει να παραμείνει στην Ενωση με τους όρους του ΜΗΜΟΝΙΟΥ και της Τρόικας ,που μόνοι τους αποφάσισαν και μας παρουσίασαν να υπογράψουμε οι "εταίροι", θεωρώντας μας ξαφνικά ως ξένους και μάλιστα κατώτερους απ' αυτούς όπως οι ιθαγενείς στις αποκίες, είναι "αμοιβαία παραχώρηση κυριαρχίας" που την ήθελε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, παρ΄ότι ψήφισε επανειλλημένα αθροιστικώς με πάνω απο 70% ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, τότε έχεις δίκιο. Ομως εγώ πιστεύω οτι αυτές οι συμπεριφορές των ισχυρών της "Ενωσης" κατά των αδυνάτων όχι μόνο δεν αρμόζουν σε εταίρους, αλλά στην ουσία έχουν καταστρέψει το ΙΔΑΝΙΚΟ πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε αυτή η Ενωση απο τους ιδρυτές της, Γρανσουά Μιττεράν, Χέλμουτ Κόλ , Ζακ Ντελόρ και που ήταν η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ κατα το πρότυπο των ΗΠΑ. Και για να στο κάνω πιό λιανά: Eνας Ελληνας πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2009 έπαιρνε την ίδια αμοιβή με έναν Γάλλο ή Γερμανό συνάδελφό του με τα ίδια προσόντα σε οιανδήποτε Ευρωπαική εταιρεία. Σήμερα ο Ελληνας, μετά την βίαιη εισβολή των Γερμανών στην Ελληνική οιονομία, παίρνει το 1/3 ή το 1/4 του μισθού του. Αν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει υπηκοότητα και πάρει πχ. τη Γερμανοκή ή τη Γαλλική ξαναπαίρνει τον μισθό που είχε το 2009. Αν αυτό δεν είναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εντός της ΕΕ , τότε τί είναι? Οταν υποτιμήθηκε η Ελλάδα στην κατηγορία "σκουπίδια" και τα ακίνητά της έχασαν το 60-70% της αξίας τους, έγινε εξαίρεση για τα ακίνητα των Ελλήνων που είναι ανταγωνιστικώτεροι και παραγωγικότεροι των Γερμανών, δεν δανείστηκαν και δεν έφαγαν ούτε ενα ευρώ χωρίς να το δουλέψουν, και συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικώτεροι του μέσου Ευρωπαίου πολίτη? Γιατί πληρώνουν αυτοί μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες? Δεν είναι πρωτίστως Ευρωπαίοι πολίτες Ελληνικής καταγωγής?Και το θεωρείς εσύ αυτό "κοινοτικό πνεύμα αλληλεγγύης και ισονομίας?". Σαφώς και δεν εννοώ να εγκαταλείψουμε εμείς την Ενωση, Οι Γερμανοί πρέπει να την εγκαταλείψουν για πάντα μάλιστα, διότι απέδειξαν οτι είναι ανάξιοι της μεγαθυμίας που επέδειξαν απέναντί τους οι σύμμαχοι. Και δεν είμαι αφελής να θεωρώ οτι στην Ενωση δεν αναλαμβάνουμε και υποχρεώσεις.Οι Γερμανοί το πιστεύουν αυτό και θέλουν να ηγεμονεύουν χωρίς να δώσουν δεκάρα. Πού να πληρώσουν αυτοί ολόκληρα σχέδια Μάρσαλ, όπως όι Αμερικάνοι... Ομως αναλαμβάνουμε ΑΥΤΕΣ ΜΟΝΟ που μας αναλογούν . Οχι και εκείνες των Γερμανών επειδή αυτοί ελέγχουν προς το παρόν το ταμείο...Η Ελλάδα είναι η μήτρα του Ευρωπαικού πολιτισμού. Αυτή έδωσε το αλφάβητο, τις γλώσσες και το όνομα στην Ευρώπη. Επομένως θα είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουμε απο την Ενωση, εκτός αν οι Γερμανοί μας κηρύξουν ανοικτα τον πόλεμο για να μας πετάξουν έξω, όπότε θα αμυνθούμε με νύχια και με δόντια και θα διεκδικήσουμε στο ακέραιο κάθε νόμιμο δικαίωμά μας χρηματικό και ηθικό που απορρέει απο την συμμετοχή μας σ΄αυτήν ως ιδρυτικού μέλους της απο το 1981. Μην ξεχνάς οτι ένα απο τα δώδεκα αστέρια της Ενωσης είναι το δικό μας, ενώ της Γερμανίας είναι μισό, καθότι τότε ήταν η μισή στην Ενωση και της κάναμε τη χάρη αναστέλλοντας τις πολεμικές αποζημιώσεις μέχρι να ενωθεί...

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Uncle Stgm 07/07/2014 10:21:13

      "...σε Ένωση Κρατών, έχοντας παραχωρήσει αμοιβαία μέρος της κυριαρχίας..." αμοιβαία; είστε βέβαιος; που βλέπετε την αμοιβαιότητα. και μη επαναλάβετε το αμίμητο της "διάσωσής μας" από τους "εταίρους".

  • franc avatar
   franc @ Uncle Stgm 06/07/2014 17:41:47

   Οσο η λιτότητα της Γερμανίας συνεχίζεται και τα άλλα γουρουνάκια δεν θα έχουν ανάπτυξη θείο. Και κατα πάσα πιθανότητα αν η Γερμανία επιμείνει, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευρωζώνη απο το 2015 μπαίνει σε μακροχρόνιο ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. Αμα περιμένουν να παράγει η Ελλάδα για να βγάλει τον εαυτό της και μετά την Ευρωζώνη απο την κρίση, είναι και πολύ μακάκες...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ franc 06/07/2014 21:57:20

    στασιμο-ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ; Mήπως εννοείς στασιμοτητα ΑΕΠ με ταυτόχρονο αποπληθωρισμό; Στασιμοπληθωρισμός σημαίνει στάσιμο ή πτωτικό ΑΕΠ (ύφεση) με ταυτόχρονο ψηλό πληθωρισμό. Το γνωστό φαινόμενο του 1970. Τότε οι καταθετες και οι μισθωτοί έχαναν εξαιτίας του πληθωρισμού, παρά τα πολύ υψηλά επιτόκια καταθέσεων. Τώρα οι καταθέτες χάνουν γιατί τα πραγματικά επιτόκια καταθέσεων είναι αρνητικοί αριθμοί (ο τόκος των καταθέσεων απο κέρδος έγινε πέναλτυ). Ενώ οι εργαζόμενοι χάνουν λόγω ανεργίας και μισθολογικών μειώσεων. Στασιμοπληθωρισμός και στασιμο-αποπληθωρισμός είναι ακριβώς αντίστροφα φαινόμενα.

    • Κ.Π. avatar
     Κ.Π. @ Uncle Stgm 06/07/2014 22:45:42

     Για να μην μπλέκουμε με οικονομικούς όρους που δεν κατέχουμε επακριβώς θείε, εννοώ αυτό που φοβούνται ολοι οι σοβαροί οικονομολόγοι και ο Ντράγκι και κοντεύει να μηδενίσει τα επιτόκια της ΕΚΤ, Οτι δηλαδή, αν συνεχιστεί η λιτότητα της Μέρκελ, Δεν θα υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, δεν θα δημιουργηθεί πια καμμία νέα θέση εργασίας αφού οι πολίτες θα εφαρμόσουν αυστηρή λιτότητα στην κατανάλωσή τους και όσο κι αν ρίξουν ή ακόμα μηδενίσουν τα επιτόκιά τους οι τράπεζες δεν θα ανεβαίνει ο πληθωρισμός ώστε να υπ΄ρχει κίνητρο για ανάπτυξη. Αυτό που ειχε πάθει η Ιαπωνία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μέχρι που πριν 2 χρόνια αποφάσισε να τυπώσει χρήμα και η ανάπτυξη πήρε μπρός. Αυτό πώς το λένε θείο? αν και δεν έχει σημασία, το σημαντικό είναι να μην συμβεί στην Ευρώπη λόγω της εμμονής της Γερμανίας να κερδίζει σε βάρος των Νοτίων...

  • PK avatar
   PK @ Uncle Stgm 06/07/2014 18:11:16

   Αν υπήρχε εικονίδιο με υπόκλιση θα το επισύναπτα αμέσως. Επειδή δεν υπάρχει μπορώ να προσθέσω πολλά, αλλά δεν χρειάζεται. Και οι δύο συνεισφορές σας περιγράφουν ακριβώς την κατάσταση. Δυστυχώς......

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Uncle Stgm 06/07/2014 18:18:42

   Μην τους τα γράφετε κι εσείς τόσο ωμά πια... Τους χαλάτε το ωραίο "αφήγημα" περί προγράμματος που αποδίδει, οικονομίας που ταυτίζεται με 2-3 επιλεγμένους και μαγειρεμένους λογιστικούς δείκτες, Ευρωπαίων που είναι φίλοι μας και θέλουν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο, ΕΕ που μας έχει δώσει λεφτά χωρίς ανταλλάγματα, Γερμανών που απέκτησαν βιομηχανική ισχύ διότι ήταν fleisig (όχι χαριστικά, φτου πιπέρι!), χρέους που το φάγαμε όλοι μαζί, και δεν συμμαζεύεται!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Uncle Stgm 06/07/2014 20:41:50

   Θείο ..μπορει όμως και να έχουν αποφασίσει να μας κάνουν Φλόριντα ! (ήρθαν και οι πρώτοι κροκόδειλοι..)

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ rally monkey 06/07/2014 21:14:36

    Χλωμό το βλέπω, δυστυχώς το τοπίο δεν μοιάζει για Everglades και Tamba. Μάλλον για τάμπα-τούμπα. Άλλωστε δεν ήταν αμερικάνικοι (αλλιγάτορες) αλλά οι κλασικοί αιγυπτιακοί. Φοβάμαι ότι ήρθαν από απέναντι κολυμπώντας (ή μήπως το Ελλάντα ξεκόλλησε απο το Οϊρόπα και πλέει προς το Άφρικα);

    • Fotini avatar
     Fotini @ Uncle Stgm 07/07/2014 08:44:59

     Everglades ὑπάρχουν, Tamba δέν ὑπάρχει. :)

 16. Παύλος avatar
  Παύλος 06/07/2014 16:40:18

  Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο για τη ΝΔ.Αν πάει το Φθινόπωρο σε εκλογές θα χάσει αξιοπρεπώς με διαφορά το πολύ 10 μονάδες (ο ΚΚ έχασε με 11 από τον ΓΑΠ κ η ΝΔ ήταν στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου πολύ σύντομα) και ανεξάρτητα αν θα πάρει ή όχι αυτοδυναμια ο ΣΎΡΙΖΑ θα ελπίζει σε μια αποτυχημένη αριστερή παρένθεση μέχρι την εκλογή του ΠΤΔ.Και εκεί με νέο αρχηγό ακόμα κ νε νέα ονομασια θα διεκδικήσει τή νικη.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια συμμάχους για να συγκυβερνησει.ΔΗμΑΡ κσι ΑΝΈΛ δε μπαινουν στη βουλή.Αυτοδύναμός άντε να έχει 160 βουλευτές.Αλλιώς θα χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ ή θα πάει σε μεγάλο συνασπισμό με ΝΔ αν η διαφορά είναι μικρή 3,4 μονάδες.Στη βουλή θα μπουν μάλλον 6 κομματα ,αν και το ΚΚΕ με τη πόλωση θα ζοριστεί αρκετά, το ποτάμι θα μπει με ένα 5% το πολύ και η ΧΑ δύσκολα θα πάρει ποσοστό πάνω από το 12 %.Το ΠΑΣΟΚ, Ελιά φαίνεται πως αντέχει, να είναι καλά ο Σαμαράς που το κράτησε στη ζωή δηλαδή.Δυστυχώς οι πολιτικές δεν θα αλλάξουν, μόνο οι κυβερνητικές συμμαχιες.Ο λαός πληρώνει τις επιλογές του, Ευρωζωνη , καπιταλισμός.Είναι αλήθεια ότι και ο μόνος άλλος δρόμος του αυτός του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συμμαχιας θα είναι εξίσου σκληρός αν ήταν ,που δεν είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία, επιλογή του λαού.Σε αυτή τη περίπτωση θα χρεωκοπούσαν βεβαια οι 100 οικογένειες που τώρα κάνουν κουμάντο, αλλά η απομόνωση της Ελλάδος αλά Κουβα είναι δεδομένη. Οπότε συνεχίζουμε στη γνωστή συνταγή , αλλαγές αρχηγών, εναλλαγές κυβερνησεων υποταγμενων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ , μέχρι να πουληθούν τα πάντα και η Ελλάδα να γίνει μπανανια της μεσογειου.Τότε θα μοιράσουν μερικά ψίχουλα στο λαό , νέες αυταπάτες (για όσους θα ζουν να το δουν αυτό)

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Παύλος 06/07/2014 20:49:54

   Mην τα προεξοφλείς όπως θέλεις φίλε Παύλο. Με τα σημεία που προβλέπεις είναι σα να συμπληρώνεις Πρπό και να πιάνεις 13άρι!!! Μακάρι αλλά θα σου ξεφύγουν πολλές προβλέψεις. Αλλωστε έτσι η ζωή αποκτάει νόημα. Αν τα προβλέπαμε όλα με ακρίβεια(ακόμα και το 5% του ποταμιού) θάπρεπε να καταργήσουμε και τις εκλογές και την πολιτική γενικά...

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Κ.Π. 07/07/2014 01:50:31

    Δεν προεξοφλω τίποτα.Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα ούτε μαγική σφαίρα. Εξάλλου εμεις θα ζήσουμε μια από τις άπειρες εναλλακτικές πραγματικότητες. Ρίχνω στο τραπέζι 1,2 σκέψεις για κουβέντα.Όπως ότι η Αργεντινή θα το πάρει το κύπελλο στο τελικό με τη Γερμανια :-)

 17. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/07/2014 19:07:01

  Αδιέξοδες, ανορθολογικές σκέψεις. Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Και τους κυβερνώντες να δουλέψουν. Και επειδή επιμένουμε σ' ένα μοντέλο παραγωγής και σ' έναν νεοφερμένο (μετά το 1990) τρόπο ζωής μη βιώσιμο. Αυτοκαταστροφικό. Αλλαγή υποδείγματος παραγωγικού και ριζική αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται. Καμμιά αλλαγή κυβέρνησης δεν θα πετύχει κάτι ουσιαστικό, χωρίς αυτό.

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 06/07/2014 19:21:42

   H αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος και η ριζική αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να περάσει μέσα από ένα σοκ. Ακόμα οι πολιτευτές του σύριζα και του πασοκ και της νέας δημοκρατίας θεωρούν πως λεφτά υπάρχουν. όσο ο σύριζα δεν αναλαμβάνει ευθύνες και οι δύο άλλοι θα συνεχίζουν αυτοκαταστροφικά στην γνώριμη πεπατημένη. Εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν τον μόνον πολιτικό που αποδεδειγμένα μιλάει την γλώσσα τους να τον στηρίξουν εμπράκτως. Τουτέστιν μη επιμένοντας στην υπερφορολόγηση, αλλά επιμένοντας στον εξορθολογισμό των δαπανών, ο Ρέντζι δίπλα μας τα καταφέρνει και οι Ιταλοί τον φέραν πρώτον. Ειδάλλως εκλογές το φθινόπωρο και γαία πυρί μειχθήτω. Ίσως ήρθε η ώρα της ολοκληρωτικής καταστροφής για να αναγεννηθούμε.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 19:27:51

    Πως; "Με τον Γεράσιμο, την Κατερίνα, την Άντζελα, τον Αργύρη, τον Ανδρέα"; Απορώ πως δεν έκαναν ολική επαναφορά και τον Κουλούρη ζεμένο σε αχτύπητο δίδυμο με τον Βύρωνα... Είμαστε μια ωραία κατάσταση.

    • Βασιλική Κ. Σ. avatar
     Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 06/07/2014 20:27:02

     όσο ο λαός βλέπει τους ημέτερους να τρών να πίνουν ατιμώρητα δεν θα "ωριμάσει" ποτέ. θα εκδικείται με ζαγοράκηδες και σπυράκηδες. Οι Κύπριοι στέλνουν την Θεοχάρους στην Ευρωβουλή, οι Ελλαδίτες την καλτσοδέτα. και καλά κάνουν. με αυτό το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αυτοκτονήσουμε, για να το πάρουμε μαζί μας στον χαμό. Αυτό που μας αξίζει θα αναδυθεί μετά. από τις στάχτες μας.

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 06/07/2014 19:19:49

  Oύτε εκλογές δεν τολμάνε να κάνουν χωρίς άδεια, οπότε...αδίκως κουράζεστε, όταν το επιτρέψουν οι χορηγοί.

 19. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/07/2014 21:25:18

  Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε και μιλάγαμε για τις γερμανικές εκλογές. Φέτος για τις εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο. Τελικά πώς βρίσκονται τρόποι κάθε χρόνο να επισκέπτομαι όλο και πιό χαρούμενος την εφορία!...

 20. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/07/2014 21:47:15

  "οι θυσίες τόσων ετών..." δεν πρόκειται για θυσίες, αλλά για κανονική ληστεία των αδυνάμων...

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/07/2014 23:08:59

  Εκλογές και ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Ο Σύριζα έπιασε ταβάνι και αποκλείεται να πάρει πάνω από 25%. Οι Αν Ελ θα εξατμιστούν, και πάει λέγοντας Και εν πάση περιπτώσει οι εκλογές θα πολώσουν, οπότε ο Σαμαράς έχει αρκετές ελπίδες.

 22. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 07/07/2014 01:43:02

  Το ακριβές ερώτημα των εκλογών ποιο θα είναι;

 23. Lamda avatar
  Lamda 07/07/2014 13:06:28

  To σενάριο περί αριστερής παρένθεσης είναι μια ηλίθια επανάληψη του επιχειρήματος για τις εκλογές το φθινόπωρο του 2009, στην ουσία αποτελεί δειλή υποχώρηση της κυβέρνησης. Με την ανάκαμψη να μην έχει ακόμη φανεί στους Έλληνες και τα λεπτά υπάρχουν του Αλέξη, εκλογές τον Σεπτέμβριο σημαίνουν εκδρομή στο Ζάλογγο δηλαδή βαριά ήττα της ΝΔ, αλλαγή αρχηγού, διάλυση και νέα ήττα σε πέντε μήνες με την εκλογή Προέδρου. Επι της ουσίας αποτελεί έγκλημα για την χώρα και αναίρεση όλων των μέχρι σήμερα επιχειρημάτων της ηγεσίας της ΝΔ

 24. Seagull avatar
  Seagull 07/07/2014 13:51:59

  Δεν χρειαζόμαστε εκλογές, αλλαγή πολιτικής χρειαζόμαστε, συνεννόηση με τις άλλες χώρες του νότου για ενιαία γραμμή απέναντι στις φορομπηχτικές πολιτικές των Βρυξελλών και του Βερολίνου για την αντιμετώπιση του χρέους και σταθεροποίηση με στόχο την ανάπτυξη. Οι χώρες του νότου χρειάζονται άμεσα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την δημιουργία νέων και δυναμικών επιχειρήσεων, αντ' αυτού το μόνο που εφαρμόζεται είναι η μόνιμη μείωση μισθών και συντάξεων και η επιβολή νέων εξοντωτικών φόρων. Τις εκλογές θα τις χρειαζόμασταν εάν υπήρχε η πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ ώστε να μην συγκυβερνά με το άθλιο πασοκ, όμως δεν προβλέπεται οπότε κάνουμε τα στραβά μάτια μέχρι να αυτοδιαλυθούν και να ησυχάσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.