04/12/2011 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές τον Μάρτιο λέει και ο Λουκάς Παπαδήμος

Εκλογές τον Μάρτιο, προκρίνει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Φέρεται να το έχει εκμυστηρευτεί σε θεσμικούς παράγοντες αλλά και στον στενό του κύκλο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που πρώτοι γράψαμε για εκλογές στις αρχές του Μάρτη. Το παζάρι που γίνεται αφορά τις ημερομηνίες 4, 11 και 18 Μαρτίου και πάντως σίγουρα πριν από την 25η Μαρτίου καθώς, όπως γράφαμε, φοβούνται την αντίδραση του κόσμου στις παρελάσεις.

Σε διαρροές που έκανε στο Έθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι δε θα διστάσει να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς που τσακώνονται θέλοντας να σταματήσει τις έντονες διαμάχες που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα. Το μόρφωμα που έχει σχηματιστεί ως κυβέρνηση δείχνει να μην τραβάει καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι «ξαφνικό» ή να στηθεί κάποια... εθνική κρίση για παράδειγμα προκειμένου κάποιοι να παρατείνουν το βίο αυτής της κυβέρνησης. Το Σκοπιανό θα ήταν μια κάποια λύση, ίσως και τα οικονομικά θέματα, αν δεν βρεθεί λύση στην Ευρώπη και καταρρεύσει το σύμπαν.

Σίγουρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέπτονται πονηρά κι επιθυμούν τη διατήρηση του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία. Ειδικά το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ θα ήθελε οπωσδήποτε να είναι «μέσα στα πράγματα» μέχρι να προχωρήσει στο εσωκομματικό του ξεκαθάρισμα και να πάρουν θέση οι μνηστήρες.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου ότι η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάει σ΄αυτές χωρίς αρχηγό και διασπασμένο. Ενώ αν αναβληθούν οι εκλογές ελπίζουν ότι θα προλάβει να ανασυνταχθεί.

Υπέρ της αναβολής των εκλογών είναι και οι διαπλεκόμενοι που μάλλον δεν προλάβουν να πάρουν κομμάτι από τη μοιρασιά της πίτας που είναι σε εξέλιξη.

Καθώς όμως τα προβλήματα θα φουσκώνουν ημέρα με την ημέρα, η αποστολή της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί μόλις τελειώσει το PSI, επομένως δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την μη προσφυγή στον ελληνικό λαό

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/12/2011 17:27:11

  Σύμφωνα με το π.Σ σενάριο, η σημερινή μέρα ''έπαιζε'' για εκλογές...ποντάρω στις 4 Μαρτίου...
  ΥΓ: Και η χάρη των Αγ. Σεραφείμ κι Αγ. Βαρβάρας να μεταφερθεί τότε...

 2. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/12/2011 17:47:21

  Όσοι ονειρεύονται Εκλογές Σεπτέμβρη τί πίνουν πριν κοιμηθούν;;; Βαλεριάνα ενισχυμένη;;;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΜΠ 04/12/2011 18:03:04

   Ίσως να τους χρειάζεται μια Βαλέρια...και μια...Άννα...για να στανιάρουν...

 3. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 04/12/2011 18:29:54

  Και συντομότερα να ήταν οι εκλογές καλύτερα θα ήταν για όλους μας.

 4. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 04/12/2011 19:27:31

  Αν ισχύουν τα περί συμφωνηθείσας μετάβασης του Τραπεζίτη στην Ουάσιγκτον με επίσημη πρόσκληση, τότε μάλλον το δούλεμα συνεχίζεται...

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/12/2011 20:07:55

  Ποιες εκλογές;

  Ινστιτούτο Εργασίας: στον ιδιωτικό τομέα οι μειώσεις είναι 11,4% κατά μέσο όρο ενώ στον δημόσιο τομέα φτάνουν το 20%. Ωστόσο, οι μειώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες για τους ανειδίκευτους όπου η μείωση φτάνει το 25% όταν εφαρμόζεται τετραήμερη εργασία.Η αγοραστική δύναμη των ελλήνων εργαζόμενων με μέσο εισόδημα έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2001, ενώ οι χαμηλόμισθοι είναι ακόμα πιο πίσω: στο 1984! «Μέσα σε δύο χρόνια χάθηκε το 50% της αγοραστικής δύναμης των μισθών που είχει σχηματισθεί την τελευταία δεκαετία».

  -Εργασιακές σχέσεις: ο νόμος (πολυνομοσχέδιο "Βενιζέλου")καταργεί την λεγόμενη «αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης», ενισχύει τις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, παγώνει την επέκταση των κλαδικών για όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, και καταργεί ότι εμπόδια υπήρχαν για σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης ακόμα και σε επιχειρήσεις με κάτω από 20 εργαζομένου

  -Συντάξεις: από 2012 τα μαντάτα με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την ενοποίηση των Ταμείων και τις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

  Η Κυβέρνηση προωθεί ένα προϋπολογισμό με βάση το PSI (για να έχει πλεόνασμα...να δω ποιες Τράπεζες [ξένες] θα συμμετέχουν όταν τα CDs που κατέχουν όχι μόνο αντισταθμίζουν τα ομόλογα αλλά πληρώνουν και τρελά) σε μια κοινωνία 1,000,000 ανέργων, σε μια οικονομία που η ύφεση ξεπερνάει το 5% και που το μόνο που αναπτύσσεται είναι τα συσσίτια.

  Ποιες εκλογές;
  Ακόμα και να αποχωρήσει η ΝΔ πόσες έδρες έχει το ΠΑΣΟΚ και οι πρόθυμοι;
  Ακόμα και να γίνουν το διακύβευμα είναι ποιος θα είναι ο καταλληλότερος διαχειριστής του Μεσοπρόθεσμου;
  Γιατί το μείγμα πολιτικής ο προϋπολογισμός που ήδη έχει κατατεθεί και το νέο φορολογικό - ασφαλιστικό το καθορίζουν ...

 6. Απορία avatar
  Απορία 04/12/2011 20:22:40

  Μακάρι να γίνονταν τώρα αλλά Μάρτιο εκλογές δυστυχώς δεν γίνονται.
  Ή Φεβρουάριο ή Απρίλιο. Τον Μάρτη δεν είναι μόνον η 25η αλλά "σκάνε" και ομόλογα.
  Εδώ μας έχουν πρήξει με την 6η δόση, θα μας δώσουν την 7η αέρα πατέρα και υπό καθεστώς προεκλογικής περιόδου; Με τίποτα. Και να θέλουν να μας την δώσουν, διαπραγματευτικά δεν τους συμφέρει γιατί θα θέλουν να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι ασχέτως κυβέρνησης.

  Και επειδή ο Φλεβάρης θα λένε ότι είναι νωρίς, το ταχύτερο φαίνεται να είναι την 1η Απριλίου.

 7. ΜΠ avatar
  ΜΠ 05/12/2011 01:32:16

  @Απορία : σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα δηλαδή....

 8. Γιώργος Χανιώτης avatar
  Γιώργος Χανιώτης 06/12/2011 23:58:10

  Αντε να δουμε...αν και πραγματικη λυση ειναι ΕΚΛΟΓΕΣ σημερα....μακαρι να γινουνε πριν τη παρελαση...φυσικα τα κομματοσκυλλα του ΠΑΣΟΚ θα ξαμολυθουνε μπας και καταφερουνε να τις τρεναρουνε οσο μπορουνε..... αντε να πεσουνε σε μονοψηφιο να ξεκουραστει η χωρα απο αυτούς που μας αφησε ο ΑΝΤΡΕΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.