26/05/2009 13:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων

Ο δημοσιογραφικός κόσμος του λεκανοπεδίου, όλων των μέσων ενημέρωσης - α περίπου 4.000 μέλη της ΕΣΗΕΑ -, ψηφίζει σήμερα και αύριο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, τα νέα Πειθαρχικά Συμβούλια, αλλά και για νέο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ (Το ασφαλιστικό Ταμείο των Δημοσιογράφων).

Υποτονική

Η προεκλογική εκστρατεία των παρατάξεων κρίθηκε απ΄ όλους ως «υποτονική». Υπήρξε μία αμοιβαία «αδιαφορία» -και από τους δημοσιογράφους -εργαζόμενους, αλλά και από τα επιτελεία των παρατάξεων, παρά το γεγονός ότι τυπώθηκε αρκετή «χαρτούρα», που όμως δεν μοιράστηκε ποτέ. Οι υποψήφιοι αρκέστηκαν σε SMS και σε μερικά τηλέφωνα.
Οι δύο τελευταίες διετίες της προεδρίας «Σόμπολου» κρίνονται αρνητικά και οι Σόμπολος -Τσαλαπάτης αναμένεται να χάσουν από μία έδρα.
Οι κυρίαρχες «ατάκες» είναι «ΑΠΑΛΛΑΓΗ» και «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και εννοούν την ανάγκη ν΄ αλλάξουν πρόσωπα και πρακτικές στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Το «νέο» ΠΑΣΟΚ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επίσημα το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποκήρυξε την επί χρόνια εκπροσώπηση του στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ -τον κ. Δ. Τσαλαπάτη, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τους εκπροσώπους της Δεξιάς. Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε επίσημο briefing, τόνισε:

«Δεν στηρίζουμε κανέναν συνδυασμό και ειδικά όσους έχουν  συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Είμαστε κοντά σε όσους λειτουργούν με βάση τις ιδέες και τις προτάσεις μας». Η δήλωση αυτή για πολλούς αποτελεί «καμπανάκι» και για το δεύτερο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, που κατεβαίνει στις εκλογές, με επικεφαλής τον Δ. Κουμπιά, οποίος στο παρελθόν είχε και αυτός συνεργαστεί με την ομάδα Σόμπολου.
 

Η θεματολογία

Η θεματολογία στα προεκλογικά φυλλάδια των παρατάξεων επικεντρώνεται στα εξής:
-Τη μετατροπή των εφημερίδων σε ηλεκτρονικές εκδόσεις.
-Τον πολλαπλασιασμό των απολύσεων.
-Τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας -από κανονικό μισθολόγιο σε Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών
-Τη μη τήρηση της Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας (μειώσεις μισθών, μη καταβολή αμοιβής για την απασχόληση του σαββατοκύριακου κ.λπ)

Σε ότι αφορά την ΕΡΤ επισημαίνεται η εκκρεμότητα της μη υπογραφής νέας συλλογικής Σύμβασης, εδώ και ένα χρόνο, καθώς και το θέμα των συμβασιούχων
Οι παρατάξεις

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) - (Πάνος Σόμπολος - νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ- 4 έδρες στο απερχόμενο Δ.Σ.)

-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) - (Δ.Τρίμης - 3 έδρες στο απερχόμενο Δ.Σ.) 
-ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΠΑΣΟΚ) - (Δ.Τσαλαπάτης - 2 έδρες στο απερχόμενο Δ.Σ.)

-ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΚΕ -Συνεργαζόμενοι) (Π. Ράμμος - 2 έδρες στο απερχόμενο Δ.Σ.) 

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Το «άλλο» ΠΑΣΟΚ) - (Δ. Κουμπιάς - διεκδικεί έδρα στο νέο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ)

-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (FINANCIAL  CRIMES,  Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, «Σπάρτακος», «Ανένταχτοι») (Διεκδικεί έδρα στο νέο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ)
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.