27/05/2008 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές στα Πανεπιστήμια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. strimenoantero avatar
  strimenoantero 28/05/2008 02:32:06

  Ξεφτίλα για την Δεξιά που δεν μπορεί να εφαρμόσειεπιβάλλει τους νόμους, ξεφτίλα και για την Αριστερά που υποκριτικά ανέχεται τέτοιες βεβηλώσεις και αντιδημοκρατικές ενέργειες, ... για το ΠαΣοΚ δεν χρειάζεται σχόλιο, ακόμα ψάχνεται γενικώς και αορίστως ...

 2. strimenoantero avatar
  strimenoantero 28/05/2008 14:58:28

  parathetw to eksis (kai sorry gia ta greeklish), ths K.T. apo tin 'N', tairiazei apoluta:

  http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/27/1516796.htm

  Παραγωγή και «εκμετάλλευση» ιδεών
  Τρίτη, 27 Μαϊου 2008 07:00

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να κατανοήσω τους ανθρώπους των ιδεών, ακόμη κι αυτούς που διακατέχονται από ιδεοληψίες, αλλά όχι και τους ανθρώπους των συμφερόντων που απορρέουν από αυτές.

  Ισχυρίζονται πως, αν εφαρμοστεί η διάταξη για την ανάδειξη των διοικήσεων στα πανεπιστήμια, ανοίγει η Κερκόπορτα για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου - πλαισίου. Δικαιολογίες, που θυμίζουν το αγαπημένο φαγητό του κ. Σουφλιά, όπως το προσδιόρισε ο ίδιος προσφάτως στη Βουλή.

  Η αλήθεια είναι πως έχουν αλλεργία στο δημοκρατικό κανόνα. Θέλουν να μονοπωλούν το «διάλογο», να δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης με τους καθηγητές. Διψούν για επιρροή και δεν αισθάνονται υπόλογοι σε κανέναν. Η πειθώ δεν τους φτάνει. Περιφρονούν τις κουβέντες, δεν καταδέχονται τον εγωισμό της απόδειξης.

  Για αυτούς τους βασιβουζούκους, είναι γεγονός άγρια συναρπαστικό η επίδειξη δύναμης διά της επιβολής. Μα η δύναμη δεν εμπεριέχει ποτέ εξαναγκασμό. «Δύναμη και βία είναι πράγματα αντίθετα. Οταν η μία επικρατεί, η άλλη απουσιάζει. Η βία εμφανίζεται εκεί που η δύναμη κινδυνεύει. Αν εμφανιστεί η βία, η δύναμη αυτών που την ασκούν έχει ήδη καταλυθεί». (Χάνα Αρεντ, Περί βίας).

  Είμαι σίγουρη ότι αυτές οι μειοψηφίες στα πανεπιστήμια δεν διαβάζουν Αρεντ, γιατί δεν ομνύει στη διαλεκτική δύναμη της άρνησης, δεν αγαπάει ιδιαιτέρως τον Μαρξ.

  Φοβούνται. Τους εμπιστεύεται μόλις το 3%-5%. Η καθολική ψηφοφορία θα τους οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση. Μανιάζουν. Και τότε στρέφονται με λύσσα στις ζωές των άλλων. Με άλλοθι την ιδεολογία.

  Το σίριαλ με τις εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατέληξε σαν το φρέσκο γάλα που έμεινε έξω από το ψυγείο στο κατακαλόκαιρο. Τα οξέα πνίγουν το λαιμό. Οταν στις άλλες χώρες ασχολούνται με τα ουσιώδη, εμείς παίζουμε κρυφτούλι με τις κάλπες και το δημόσιο ή ιδιωτικό χαρακτήρα των πανεπιστημίων. «Ασπρη γάτα, μαύρη γάτα, μου είναι αδιάφορο. Αρκεί να πιάνει ποντίκια», δεν έλεγε ο «κόκκινος» Ντενγκ Χσιάο Πινγκ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.