#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές πριν είναι αργά"Ο κύβος ερρίφθη". Η προχθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι υπάρχει πλέον προφανής δυσαρμονία της κυβέρνησης με τον λαό και ότι ο μοναδικός δρόμος για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην χώρα είναι οι εκλογές, δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Την Τετάρτη στις 12, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η πρωτοφανής δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις πολιτικές αποφάσεις, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ο Αλέξης Τσίπρας.

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή ακόμη και την παραίτησή του ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης, με δήλωσή του στην Ελευθεροτυπία.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει τώρα γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Και αυτό μπορεί να γίνει με θεσμικό τρόπο! Δεν κυβερνά, δεν έχει νομιμοποίηση. Είναι χρέος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής, να καταστήσουν σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι μέχρι εδώ ήταν ο βίος της κυβέρνησής του.

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο, αναφέρει ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιαμσού της ΝΔ και συμπληρώνει:

Η χώρα έχει εισέλθει εμφανώς σε φάση ακυβερνησίας, ενώ η οργή των πολιτών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές η μόνη απόφαση που μπορεί να δώσει λύση στο δράμα είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές. Αυτή την εκτίμηση, που η Νέα Δημοκρατία είχε διατυπώσει εγκαίρως, την αποδέχονται σχεδόν όλοι. Ως εξαίρεση παραμένουν μόνον ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Γύρω τους μαίνεται μια καταιγίδα που απειλεί να μας ρίξει στην άβυσσο και αυτοί κρατούν τα αυτιά και τα μάτια ερμητικά κλειστά για να μην παραδεχθούν την αλήθεια.

Οι χιλιοπαιγμένες, όμως, επικοινωνιακές παραστάσεις με τους θριαμβευτές «σωτήρες» δεν πείθουν πια ούτε τους κυβερνητικούς βουλευτές και η αναντιστοιχία μεταξύ του κοινωνικού αισθήματος και της κυβερνητικής πολιτικής είναι απόλυτη.

Ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργεύων κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ας παραδεχθούν έστω και αυτή τη στιγμή ότι η μόνη λύση είναι η προκήρυξη εκλογών. Μόνο αυτή η λύση είναι υπεύθυνη, μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη «σωτηρία». Τίποτε άλλο! Δεν υπάρχει πια διέξοδος διαφυγής! Κάθε άλλο σενάριο, κάθε άλλη επιλογή απλώς θα επιτείνει το αίσθημα ακυβερνησίας και θα πυροδοτήσει περαιτέρω τη λαϊκή αγανάκτηση.

Ας παραδεχθούν επιτέλους ότι καμία κυβέρνηση, σε δημοκρατικό καθεστώς, δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Ας αναλογιστούν τι πρόκειται να συμβεί αν γαντζωθούν παντί τρόπω στην εξουσία.

Ας αποφασίσουν επιτέλους με γνώμονα τη συνείδηση της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 31/10/2011 15:03:35

  Εαν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πιστεύει ότι νομιμοποιείται να βρίσκεται στην εξουσία υπάρχουν δύο τρόποι να πειστεί για το αντίθετο:

  Πρώτον. Ο επιστημονικός.
  Ας αναθέσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε δυο-τρεις ξένες, αξιόπιστες εταιρίες δημοσκοπήσεων του εξωτερικού να κάνουν δημοσκοπήσεις οι οποίες να καταδεικνύουν εαν υπάρχει ή όχι αναντιστοιχία μεταξύ της σύνθεσης του εκλογικού σώματος και της βουλής. Εαν αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτό να γνωστοποιηθεί στα κόμματα, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές.

  Δεύτερον. Ο συνταγματικός-δημοκρατικός.
  Να γίνει δημοψήφισμα με μόνη ερώτηση εαν ο λαός θέλει ή δεν θέλει να γίνουν τώρα εκλογές.

  Απλά πράγματα ακόμα και για τους "τυφλούς και κουφούς" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι οι χλέπες που τους ρίχνουν είναι βροχή, τα γιαούρτια που τους πετάνε κουτσουλιές πουλιών και τα βρισίδια που ακούνε απευθύνονται στο απέναντι πεζοδρόμιο από αυτό που βρίσκονται...

 2. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ 31/10/2011 15:12:56

  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  ΠΛΗΝ ΠΑΣΟΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ
  ΠΑΣΟΚ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΑΝΤΖΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

 3. δημητρης avatar
  δημητρης 31/10/2011 15:21:22

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-28 Οκτωβρίου 2011

  Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας!
  Με οδυνηρή έκπληξη παρατηρώ εδώ και πολλούς μήνες την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζετε τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Κοινωνία, η οποία καλείται να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ για να αντιμετωπιστούν οι ανομίες του Πολιτικού Συστήματος της Χώρας, του οποίου υπήρξατε ΕΝΕΡΓΟ στέλεχος.
  Σας ενόχλησαν οι σημερινές αντιδράσεις των πολιτών, όμως δεν σας ενόχλησε το γεγονός ότι οι Έλληνες οδηγούνται σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία.Η ατιμωρησία σας όμως;
  Δεν σας προβλημάτισε η δυσαρμονία μεταξύ Λαϊκής Βούλησης και σύνθεσης της Βουλής;
  Δεν σας προβλημάτισε ο εξευτελισμός του ελληνικού Λαού;
  Δεν σας προβληματίζει το πώς μπορεί να επιβιώσει ο συνταξιούχος των 300 ευρώ (το μήνα, για να μην μπερδευτείτε), ο οικογενειάρχης των 700 ευρώ, ο παγιδευμένος σε δάνεια και υποχρεώσεις πολίτης, ο πολίτης που του «έφαγαν» τις οικονομίες στο Χρηματιστήριο χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, ο ασφαλισμένος που του «έφαγαν» την σύνταξή του σε «δομημένα ομόλογα» χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, τα σκάνδαλα που μονίμως παραγράφονταιΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
  Λυπάμαι και ντρέπομαι για την επιλεκτική ευαισθησία σας.
  Λυπάμαι και ντρέπομαι γιατί θα περίμενα, σε ένδειξη ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον πολύπαθο λαό που επί δεκαετίες σας έχει εξασφαλίσει όχι ψωμί αλλά ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, την παραίτησή σας ώστε ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει την μοίρα του……………..αλλά από ότι φαίνεται ΚΑΙ εσείς εξαργυρώνετε γραμμάτια.
  Στις Δημοκρατίες (όπως γνωρίζετε) δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  Δεν δικαιούσθε πλέον να υπονοείτε άγνοια για τις διαθέσεις του Ελληνικού Λαού.
  Δεν χρειαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε υποκίνηση κανενός πολιτικού μηχανισμού για να εκφράσουμε την οργή και την πλήρη αντίθεσή μας στο παρόν και το μέλλον που αποφασίζεται χωρίς την συναίνεσή μας. Δεν χρειαζόμαστε διακοσμητικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας («ΓΛΑΣΤΡΑ» στην καθομιλουμένη), αλλά Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ακούει την κραυγή αγωνίας του δοκιμαζόμενου Λαού.
  Δεν μας περισσεύει το παχυλό μηνιάτικό σας την στιγμή που τα παιδιά μας δεν έχουν βιβλία στα σχολεία, παγώνουν από το κρύο γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο για την θέρμανσή τους, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους γιατί δεν περισσεύουν κονδύλια για την μεταφορά τους στο σχολείο.
  Υπήρξαμε μέχρι τώρα ιδιαίτερα πολιτισμένοι προς το σύνολο των πολιτικών που ρήμαξαν την ζωή μας. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε και από εδώ και πέρα θα βρίσκεστε αντιμέτωποι σε κάθε σας βήμα με τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεων σας. Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες (αν νομίζατε ότι μας είχατε κοιμίσει, λάθος υπολογίζατε).
  ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
  Δεν αποτελείτε κομμάτι ούτε της Πατρίδας, ούτε της Δημοκρατίας μας! Αποτελείτε ένα ακόμη θλιβερό κομμάτι του σάπιου πολιτικού μηχανισμού που διέλυσε την χώρα και εντελώς ξεδιάντροπα την παρέδωσε σε τέτοια επέτειο σε αυτούς που δεν κατάφεραν με τα όπλα να την υποτάξουν πριν από 70 χρόνια!
  Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 σας βροντοφωνάζουμε
  ΟΧΙ δεν σας ανεχόμαστε άλλο!
  Χωρίς καμία εκτίμηση,
  Ντίνα Στυλιανού
  Ελληνίδα, μάνα, κόρη, επιστήμονας, εξαπατημένη πολίτης, εξοργισμένη, εξεγερμένη!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ δημητρης 31/10/2011 16:03:50

   Tα συγχαρητήριά μου για την γεμάτη αλήθεια και συναίσθημα επιστολή σου!!!!!! Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!!!

  • kp8 avatar
   kp8 @ δημητρης 31/10/2011 18:55:59

   Μπράβο, χίλια μπράβο ! Απίστευτα ειλικρινής και χειμαρρώδης λόγος.
   Μακάρι η επιστολή αυτής της κυρίας να τύχει της δημοσιότητας που της αξίζει για να θυμηθούμε όλοι μας το δικαίωμά μας να φωνάξουμε όταν μας κλέβουν τα όνειρα και τα όνειρα των παιδιών μας κι όταν τόσο βάναυσα μας εξαπατούν και μας υποδουλώνουν.

  • lazaros avatar
   lazaros @ δημητρης 01/11/2011 04:28:01

   μπραβο.

 4. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 15:28:36

  O άνθρωπος δεν φεύγει.Εξελίσσεται σε τύραννος,σε δικτάτορας τύπου σοσιαληστή Καντάφι και Μπεν Αλί.
  Απ ότι φαίνεται έρχεται και η "Ελληνική άνοιξη" μετά την αραβική.
  Μόνο που δεν θα είναι made in USA αλλά made in Greece!!!

 5. Σταράτα avatar
  Σταράτα 31/10/2011 15:39:30

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.Ο ΓΑΠ ΚΕΡΔΙΣΕ.ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΑ.ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Η ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ 350 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 1 ΤΡΙΣ 300 ΔΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ {ΑΡΕ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ}.ΑΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ {ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ} ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΗΣΒΗΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΤΟΣΟΠΑΛΕΥΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΨΙΛΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΜΑΣ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Σταράτα 31/10/2011 16:37:21

   Εντάξει, αυτή είναι η κρυφή επιθυμία ορισμένων σιωνιστικών κύκλων των ΗΠΑ. Και τι με αυτό, θα πρέπει μήπως να το κάνουμε αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Άντε να τελειώνουμε με τον ΓΑΠ, τους βουλευτές του και τις τρίχες κατσαρές περί γκλόμπαλ γκόβερνάνς . Όπου σταθούν και όπου βρεθούν αποδοκιμασίες στους πασόκους Δεν χρειάζεται βρίσιμο, ούτε σωματική βία. Αρκεί η γιούχα. Να μην τολμάνε, όπως λέει και ο Φάηλος, να κάνουν προεκλογική εκστρατεία.

 6. Krax avatar
  Krax 31/10/2011 16:16:19

  Για εκλογές μάλλον φαίνεται να είναι αργά.
  Οι αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις των κομμάτων τα τελευταία τρία έτη ήταν οικτρά ελλιπείς,με τους ηγέτες των κομμάτων να τους χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια, η απραξία επί μακρόν σε φλεγόμενα εθνικά ζητήματα,ενασχολούμενοι μόνο με πολιτικά θέματα περί ανέμων και υδάτων.
  Οι ραγδαίες εξελίξεις δεν φαίνονται να είναι πολιτικές,όλα δείχνουν ότι θα είναι λαϊκές!.
  Τα γκάλοπ επισημαίνουν καθαρά και επίμονα, την κομματική αδυναμία να ηγηθεί οποιασδήποτε πολιτικής εξέλιξης.

 7. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 16:42:00

  Παραθέτω το τελευταίο κομμάτι από το σημερινό άρθρο του Δελαστίκ που λέει ακριβώς το ίδιο.

  ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ γνωρίζει ότι μόνο μέχρι ενός σημείου η παραμονή της κυβέρνησης Παπανδρέου στην εξουσία λειτουργεί υπέρ της ενίσχυσης του άλλου κόμματος που υπηρετεί τα συμφέροντά του, της ΝΔ. Η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται ήδη γύρω στις οκτώ με δέκα εκατοστιαίες μονάδες και διαρκώς αυξάνεται. Οφείλεται όμως πρωτίστως στον πρωτοφανή, συνεχή καταποντισμό του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ και πολύ λιγότερο στην αργή βελτίωση του ποσοστού της ΝΔ. Δεδομένης της προϊούσας αποσύνθεσης του κρατικού μηχανισμού, δεν αποκλείεται καθόλου οι ελίτ της χώρας να διαπιστώσουν σύντομα ότι ίσως ούτε η ΝΔ θα είναι πλέον σε θέση να μαζέψει την κατάσταση.

 8. σταρατα avatar
  σταρατα 31/10/2011 19:08:42

  Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί για την ικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει το πολιτικό airwaves, θα έχετε την απάντησή σας στις 9 Νοεμβρίου.

  Την ημέρα εκείνη, οι ομοσπονδιακές αρχές πρόκειται να κλείσει όλες τις επικοινωνίες τηλεόραση και το ραδιόφωνο ταυτόχρονα στις 2:00 μ.μ. EST για να ολοκληρωθεί η πρώτη δοκιμή του Εθνικού Συστήματος Προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης (EAS).

  Αυτό δεν είναι μια άγρια ​​θεωρία συνωμοσίας. Η επικείμενη δοκιμή είναι αναρτημένες στην δημόσια ασφάλεια και Εσωτερικής Ασφάλειας, υπηρεσία ιστοσελίδα.

  Μόνο ο πρόεδρος έχει την εξουσία να ενεργοποιήσετε ΕΑΣ σε εθνικό επίπεδο, και έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον διευθυντή της FEMA. Η δοκιμή θα διεξαχθεί από κοινού από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) μέσω FEMA, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας του (NOAA) Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS).

  Στην ουσία, η αρχή για να πάρουν τον έλεγχο όλων των τηλεοπτικής επικοινωνίας και πολιτικού έχει υποστήριξε από την εκτελεστική εξουσία και την παρέδωσε σε έναν κρατικό οργανισμό.

  Η ΕΑΣ έχει περίπου από το 1994. Πρόδρομος του, το σύστημα εκπομπής εκτάκτων αναγκών (EBS), ξεκίνησε το 1963. Οι ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, δορυφορικό ραδιόφωνο και δορυφορική τηλεόραση παρόχους, καλωδιακή τηλεόραση και ενσύρματης παροχής βίντεο όλων των εμπλεκομένων στο σύστημα.

  Έτσι, αυτό εγείρει το ερώτημα: είναι η πρώτη δοκιμασία των εθνικών ΕΑΣ πραγματικά μια μεγάλη υπόθεση;

  Πιθανώς όχι. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

  Αλλά υπάρχουν κάποια ανησυχητικά στοιχεία έρχονται όλα μαζί τώρα που θεωρητικά θα μπορούσε να προκαλέσει μια πραγματική χρήση του συστήματος ΕΑΣ στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Μια ευρωπαϊκή οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να μειώσει τις αγορές των ΗΠΑ. Ποια είναι τώρα η «Καταλαμβάνουν" κίνημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική αναταραχή. Και υπάρχουν δυσοίωνα σημάδια ότι ριζοσπαστικές ομάδες, όπως Ανώνυμος θα επιχειρήσει κάτι σημαντικό κατά την ημέρα 5η Νοεμ-Guy Fawke του.

  Τώρα γνωρίζουμε ότι, σε περίπτωση σοβαρής κρίσης, ο Αμερικανικός λαός θα πει με μια φωνή, την ίδια στιγμή, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  Όλα τα thats αριστερά είναι να καθορίσει ποιος θα έχει τον έλεγχο της ΕΑΣ, όταν έρθει αυτή η μέρα, και τι μήνυμα τους θα είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.