#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2010 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

‘Εκθεση – κόλαφος για τις φυλακέςΘυμάστε όλοι φυσικά τις βαθυστόχαστες αναλύσεις της κυβέρνησης για τη σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανάγκη να προστατευτούν οι οικονομικοί μετανάστες, ακόμη και οι παράνομοι. Θυμάστε τις υποσχέσεις για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, για χώρους υποδοχής αξιοπρεπείς, για αστυνομία που με το που θα χτυπάει οποιονδήποτε πολίτη, Ελληνα ή ξένο, θα διενεργούνταν έρευνα και θα διώχνονταν όποιος αστυνομικός εμπλεκόταν. Αυτά που ξέρετε ξεχάστε τα, καθώς η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με άλλα, πιο σοβαρά φαίνεται. Με τη βούλα του ΟΗΕ επιβεβαιώθηκε η άθλια κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές και τα κέντρα υποδοχής. Σε συνέντευξη τύπου έδωσε εισηγητής του ΟΗΕ που είχε έλθει στην Ελλάδα, δόθηκαν στοιχεία – κόλαφος για τη χώρα μας. Βασανισμούς ανθρώπων, κρατητήρια με αλλοδαπούς κρατουμένους που δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στοιβάζουν σαν σαρδέλες, απουσία σχεδίου για τη διαχείριση των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, αστυνομικά τμήματα άθλια, με ελάχιστους άνδρες και με ανθρώπους κλεισμένους πάνω από 40 άτομα μαζί. Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και κατάλυση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι κινδυνεύει η ζωή αστυνομικών οργάνων εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αυτής κατάστασης η οποία επιδεινώνει τα φαινόμενα ρατσισμού και τις συμπλοκές.

Η έκθεση – κόλαφος, φυσικά, δεν σχολιάστηκε από την κυβέρνηση. Είχαν να ασχοληθούν με τον Αστακό. Ομως, με προεκλογικές υποσχέσεις για διαχείριση του κύματος των μεταναστών δεν έγιναν κυβέρνηση; Που είναι ο κ. Παπουτσής; Εχει χαθεί το υπουργείο προστασίας του Πολίτη από τη στιγμή που έφυγε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.

Οσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση της απραξίας και της απουσίας οργανωμένης πολιτικής που θα ξεκινά από τη φύλαξη των συνόρων και θα φτάνει μέχρι την αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών, τόσο το πρόβλημα θα γίνεται βαθύτατα κοινωνικό. Και θα κινδυνεύουν ζωές, Ελλήνων και ξένων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 21/10/2010 09:07:27

  Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε με όλη τη δύναμη που μας μένει: πρέπει σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστεί ο νόμος! Και ο νόμος είναι σαφής όταν πρόκεται για παράνομη είσοδο στη χώρα: άμεση απέλαση! Όσο καιρό οι ενοχικές και συμπλεγματικές κυβερνήσεις θα αυτομαστιγώνονται υπό το βάρος των καταγγελιών των τυχάρπαστων φυλλάδων και των σκοτεινών ΜΚΟ, τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες που θέλουν να προκόψουν. Είναι τόσο απλά τα πράγματα! Όσο για τον αυτοπροσδιοριζόμενο ως Χρυσοχοϊδη, τα γεγονότα επ[ί των ημερών του είναι αδιάψευστοι μάρτυρες: βόμβα στο γραφείο του υπασπιστή του, Άφρα Αλ Σαλέχ ως σύμβουλος, οι αμφιβόλου πηγής χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ στο γραφείο του και οι κάτοικοι των περιοχών που υποφέρουν στην απέξω! Και το ίδιο συνεχίζεται και με τον εκπρόσωπο του "αριστερού ΠΑΣΟΚ"... Λοιπόν, όλα τα άλλα είναι κούφια λόγια!

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 21/10/2010 09:17:50

  Δυστυχώς, είναι πολύ αργά. Οι κερκόπορτες έχουν ήδη διαρραγεί και η πληθυσμιακή αλλοίωση, ως πρώτο στάδιο στην πορεία για την κατάργηση του εθνικου κράτους των Ελλήνων, έχει παγιωθεί. Η ιθαγένεια θα επιτρέψει στους αλλογενείς να διεκδικήσουν πολιτικά δικαιώματα ως (αποξενωμένες) εθνοτητες πλέον, κυρίως με τις πλάτες των εξωτερικών και εσωτερικών προστατών τους, σε μια διαλυμένη οικονομικα και ηθικά Ελλάδα με τους Έλληνες να αποτελούν μια ακόμα εθνοτική ομάδα με μειωμένα (ΗΔΗ) δικαιώματα αλλα υπεραυξημένες υποχρεώσεις κατα τις επιταγές των γκαιμπελίσκων του νεοταξισμού και των ΕλληνόφΦΟΝΩΝ ανδρεικέλων τους που συναποτελούν τον συρφετό των πολιτικών.
  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ αποτελεί την Λυδία λίθο του Ελληνισμού. Έτσι δεν είναι ξύνδροφε Σαραγουση (Ραγκούση);

 3. A.M. avatar
  A.M. 21/10/2010 09:28:38

  Προφανώς το εάν οι κρατούμενοι καλώς κρατούνται ή το εάν οι κρατούμενοι νόμιμα βρίσκονται στην Ελλάδα δεν απασχολεί τον κύριο Νόβακ και σωστά δεν τον απασχολεί γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του.
  Την - εκάστοτε - ελληνική κυβέρνηση όμως και τους Έλληνες πολίτες θα έπρεπε να τους απασχολεί κυρίως το πως βρέθηκαν όλοι αυτοί οι παράνομοι αλλοδαποί στην χώρα και σε δεύτερο λόγο οι συνθήκες κράτησής τους.
  Αν στην Ελλάδα εισέρχονται 100.000 - ενδεικτικός ο αριθμός - λαθρομετανάστες ετησίως όλοι αυτοί θα πρέπει να κρατηθούν επειδή είναι παράνομοι. Δεν μπορεί να αφεθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την νόμιμη μετανάστευση στην Ελλάδα.
  Το ερώτημα που τίθεται είναι: έχει η Ελλάδα την δυνατότητα να διατηρεί τόσους κρατούμενους σε συνθήκες ανθρώπινης φύλαξης; Υπάρχουν οι απατούμενοι χώροι, το απαιτούμενο προσωπικό φύλαξης και οι απαιτούμενοι πόροι;

  Και τι θάπρεπε να κάνει η Ελλάδα αν δεν έχει ούτε τους χώρους ούτε το προσωπικό ούτε τους πόρους για την κράτηση παρανόμων υπό σωστές συνθήκες;
  Έχει δύο μόνο επιλογές αν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα: ή τους αφήνει να κυκλοφορούν παράνομα - και πως είναι δυνατόν αυτό σε μια ευρωπαίκή χώρα; - ή τους κρατάει ως παράνομους υπό συνθήκες που δεν είναι οι αρμόζουσες - και πάλι πως είναι δυνατόν αυτό σε μια χώρα της ΕΕ;

  Άρα η λύση του προβλήματος των πραγματικά άθλιων συνθηκών κράτησης των λαθρομεταναστών - κυρίως - πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στα αστυνομικά τμήματα ούτε στα φιλάνθρωπα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών.

  Πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού της εισόδου λαθρομεταναστών έτσι ώστε ο αριθμός των υπό κράτησιν να περιοριστεί σημαντικά πρωτίστες και δευτερευόντως για όσους καταφέρνουν να περάσουν παράνομα στην χώρα πρέπει να προβλεφθούν έννομες αλλά και σύντομες διαδικασίες επαναπροώθησής τους στις χώρες προέλευσης ή σε όποια άλλη χώρα μπορεί να τους δεχτεί έτσι ώστε και ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές και τα κρατητήρια να περιοριστεί σημαντικά και ο χρόνος κράτησής τους να είναι ελάχιστος.

  Η άλλη λύση είναι βέβαια η δημιουργία νέων φυλακών και κρατητηρίων ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά τους και η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την φυλαξή τους.
  Για όλα αυτά χρειάζονται πόροι που θα πρέπει να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Και με την παρούσα συγκυρία δεν νομίζω πως ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος θα νοιώσει όμορφα αν εκτός όλων των άλλων που καλείται να πληρώσει θα αναγκαστεί να πληρώνει και για την φύλαξη των λαθρομεταναστών που στο κάτω - κάτω της γραφής ΔΕΝ τους ζήτησε να έρθουν στην Ελλάδα.

 4. helas george avatar
  helas george 21/10/2010 11:26:55

  h patata peftei sta xeria toy papoytsh alla kai h diaxeirhsh toy espa me anamenomenh protokauedria toy limenikoy pia enanti olvn tvn allvn "dynamevn epibolhs toy nomoy",o xrysoxoidhs anadeiknyetai se kyrio synomilhth toy pap gia ayto kai ekatse to fiasko toy astakou,steganopoihsh toy systhmatos mesv ths asfaleias me bauos xronoy diarkeia mias kai oi delfinoi eponte!!!!!geia sas kai mas

 5. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 21/10/2010 11:40:35

  "Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να μπορούμε?" στο σημερινόhttp://firiki2010.wordpress.com/

 6. Katsis avatar
  Katsis 21/10/2010 12:05:07

  Οχι στις άδειες που δίνονται σε επικινδυνους κατάδικους.

 7. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 21/10/2010 14:40:47

  Α-Π-Ε-Λ-Α-Σ-Η......Σφράγισμα συνόρων,ναρκοθέτηση Έβρου,διακρατικές συμφωνίες με Πακιστάν,Μαρόκο,Αλγερία,Αφγανιστάν κ λοιπά κράτη να τους παίρνουν πίσω κ αν αρνηθούν πακετάρισμα μέσα στα C-130 κ πίσω στην έρημο με τους Βεδουίνους.Έχει καταντήσει η χώρα μπ....λο,με τους τυχάρπαστους που κυβερνάνε.Επίσης μπορεί να τους πάρει ο τζέφρυ στο Καστρί με την μάμυ,σκασίλα μας,αρκετά με την σαλαμοποίηση της Ελλάδας

 8. man8os avatar
  man8os 21/10/2010 14:50:45

  Αναπλαση των κεντρων κρατησης για ποιο φιλικη ζωη στους μεταναστες. Ενταξη των μεταναστων στο παραγωγικο ιστο. Δημιουργια εργοστασιων και μοναδων φτηνης εργασιας σε συγκεκριμενους χωρους ωστε να αυξηθει η παραγωγη. Ενδελεχης φυλαξη των εργοστασιων ωστε να μην υπαρχουν δραπετες. Φυσικα αν αρνουνται την προσφορα μας να τους ριχνουμε κοντα στα συνορα της Τουρκιας και να επιστρεφουν εκει.
  Δεν ημαστε υποχρεοι για την προστασια της ζωης τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.