07/04/2009 01:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι


__________________________________________________________________________________________________________________
- Ο George Bush II, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την ανάληψη της δεύτερης θητείας του ήταν να αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το συνοθύλευμα της Νοτιοσλαβίας.

- Ο Barrack Obama, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε μετά την ανάληψη καθηκόντων ήταν να «ευχηθεί» απειλητικά αυτό το συνοθύλευμα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

- Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός : «Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόδι».

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/04/2009 02:19:37

  Ο θυμόσοφος λαός λέει και κάτι άλλο :
  όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.

 2. Θύμα avatar
  Θύμα 07/04/2009 04:42:49

  Να τα βλέπετε αυτά όλοι που πανηγυρίζατε οτι θα αλλάξει τον κόσμο ο Ομπάμα.
  Τί μπορεί να κάνει, είναι δυνατόν ένας νέγρος να τα βάλει με το παγκόσμιο κατεστημένο? Θα τον είχαν ξεκάνει ήδη.

 3. Θύμα avatar
  Θύμα 07/04/2009 04:43:50

  Να τα βλέπετε αυτά όλοι που πανηγυρίζατε οτι θα αλλάξει τον κόσμο ο Ομπάμα.
  Τί μπορεί να κάνει, είναι δυνατόν ένας νέγρος να τα βάλει με το παγκόσμιο κατεστημένο? Θα τον είχαν ξεκάνει ήδη.

 4. anetos avatar
  anetos 07/04/2009 08:13:45

  @2 Anonymous μαλλον ετσι θα ηθελε η CIA !!!

 5. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 07/04/2009 09:31:14

  Δεν χρειάζεται νε πέρνουμε όσα λένε οι πολιτικοί της μετρητοίς. Έχει αποφασιστεί ήδη ο διαμελισμός και των Σκοπίων και της Τουρκίας. Και αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ πιο επικίνδυνες από την ένταξη των Σκοπίων στο Νατο, γιατί κλιμακώνουν μεσοπρόθεσμα τον διαμελισμό της Ελλάδας. Η χώρα θα κείται εντός ολίγου επί κοινωνικών και οικονομικών ερειπίων. Η μέθοδος γνωστή από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο εθνολιγικό κοκτέιλ ακόμη και μερικές ΜΚΟ.
  Γιατί δεν πάτε να πολεμήσετε για τον Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν; Να αιματοκυλίσετε και να αιματοκυλιστείτε, για να δούμε καμιά άσπρη μέρα. Ειδικά εσείς που λέγατε ότι "προτρέχουμε με την κριτική" και ότι θα έπρεπε πτώτα να περιμένουμε για να δούμε "τι θα κάνει το παιδί".

 6. F avatar
  F 07/04/2009 09:43:53

  Οἱ Ἀμερικανοὶ ἔχουν τὴν ἀφελὴ ἄντίληψη ὅτι ἐνισχύοντας τὴν Τουρκία, θὰ ἐξευμενίσουν τὸν Ἰσλαμικὸ κόσμο. Ταυτοχρόνως, ἀποκτοῦν δύο πανίσχυρους τοποτηρητὲς στὴν περιοχή (Τουρκία καὶ Ἰσραήλ). Ξεχνοῦν ὅτι ἡ Ὀθωμανικὴ αὐτοκρατορία, τῆς ὁποίας ἀποτελοῦν συνέχεια, ἦταν τὸ πλέον μισητὸ καθεστὼς γιὰ ὅλους τοὺς ὑπόδουλους λαούς της (Ἕλληνες, Σλάβους, Ἄραβες, Πέρσες, Ἀρμενίους κλπ)

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/04/2009 09:45:47

  @ 7 Ανων.
  Η επιγραμματική συμπαράθεση λόγων και έργων Μπους & Ομπαμα θέλει να καταδείξει ακριβώς ότι
  για την Ελλάδα διαφορετικοί πρόεδροι δεν σημαίνουν διαφορετική αμερικανική εξωτερική πολιτική, όπως κατά πλειοψηφία κάθε 4 χρόνια βαυκαλιζόμαστε, καθότι αυτή διαμορφώνεται βάσει των αμερικανικών στρατηγικών συμφερόντων

  Γι' αυτό η παροιμία που επελέγη κατ' αρχήν ήταν αυτή που αναφέρεται στο σχ. @1.

  Δευτερευόντως ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική οφείλει να είναι πάγια και σταθερή, και ευέλικτη όσο της επιτρέπουν τα περιθώρια της μιας

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/04/2009 09:46:47

  @ 7 Ανων.
  Η επιγραμματική συμπαράθεση λόγων και έργων Μπους & Ομπαμα θέλει να καταδείξει ακριβώς ότι
  για την Ελλάδα διαφορετικοί πρόεδροι δεν σημαίνουν διαφορετική αμερικανική εξωτερική πολιτική, όπως κατά πλειοψηφία κάθε 4 χρόνια βαυκαλιζόμαστε, καθότι αυτή διαμορφώνεται βάσει των αμερικανικών στρατηγικών συμφερόντων

  Γι' αυτό η παροιμία που επελέγη κατ' αρχήν ήταν αυτή που αναφέρεται στο σχ. @1.

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/04/2009 10:07:50

  @2 Ανων.
  Τα σενάρια της CIA, αν και συνήθως είναι ασκήσεις επί χάρτου, δεν μπορούν να αποκλεισθούν ως εντελώς φανταστικά. Το 1987 η διάλυση της Σοβιετίας ακουγόταν απίθανη.
  Αλλά υπάρχει και το σενάριο του Ιγκορ Παναρίν για διάλυση των ΗΠΑ
  [http://online.wsj.com/article/SB123051100709638419.html]

 10. Ηellenic avatar
  Ηellenic 07/04/2009 11:50:42

  Kανεις δεν απειλει, και το F.Y.R.O.M. θα γινει μελος του ΝΑΤΟ εφοσον εκπληρωσει τους ορους που τεθηκαν απο τη συνοδο του Βουκουρεστιου. Η Ελλαδα δεν ειναι Γιουγκοσλαβια, ειναι μελος της Ευρωπαικης Συμμαχιας και του ΝΑΤΟ. Επιπλεον εχει καλη ιστορικη μνημη, αυτα που γινονται σημερα εχουν ξαναγινει. Αυτο που χρειαζεται ειναι ικανες προσωπικοτητες και η Ελλαδα εχει τετοιες. Αυτο που ειναι αναγκαιο να γινει, ειναι η επανιδρυση του Κρατους-το κομμα δεν ειναι το κρατος-εξω η πελατειακη αντιληψη-τελος στην αναξιοκρατια-Κρατος Επιτελικο, ευελικτο, στελεχωμενο απο ικανους,που μπορουν να διαχειριστουν τις νεες προκλησεις αλλα και τις νεες ευκαιριες σε εναν καινουργιο κοσμο που αναδυεται.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/04/2009 12:06:46

  Δεν καταλαβαίνω (και δεν προσπαθώ να τον δικαιολογήσω) τους τότε εγχώριους υμνητές όταν βγήκε ο Ομπάμα και έφυγε ο Μπους ΙΙ και τους σημερινούς "δυσαρεστημένους"
  Από που και που μας χρώσταγε?
  Τι μας πήρε?
  Η χώρα που ονομάζεται ΗΠΑ ακολουθεί μια πολιτική που πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που επιδιώκει να υλοποιήσει στην περιοχή μας.
  Κατανοώ ότι στη χώρα του Καραγκιόζη που η πολιτική αλλάζει ανάλογα με τις κωλοτούμπες των πολιτικών απορούμε που κάποιοι άλλοι προγραμματίζουν σχεδιάζουν ή υλοποιούν.
  Κατανοώ ότι στη χώρα που πάντα έβλεπε στις Μεγάλες δυνάμεις εχθρούς φίλους ή προστάτες η συνέχεια και η οργάνωση να φαντάζουν εξωπραγματικά.
  Δεν κρίνω αν είναι σωστή ή λάθος η στάση.
  Κρίνω την Ελληνική θεώρηση των πραγμάτων επιπέδου καφενείου.
  Οι άνθρωποι (και καλά κάνουν)κοιτούν την πατρίδα τους.
  Εμείς?

  ΥΓ
  Ας παραδειγματιστούμε από την γείτονα χώρα την Τουρκία.
  Ούετ YES MAN ούτε "Αμερικάνοι φονιάδες των Λαών κλπ".
  Εμείς τι θέλουμε να κάνουμε και σε τι προσπάθειες αναλισκόμαστε για υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

  Ελλάδα

  η μόνη χώρα στον κόσμο που τα αυτονόητα είναι αδιανόητα.

 12. Le canard avatar
  Le canard 07/04/2009 12:09:23

  Anonymous 2 Says: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της CIA που η Betsernie Novosti επικαλείται, η ΕΕ θα διαλυθεί μέχρι το 2020.

  Anonymous 3 Says:Καταλάβατε γιατί θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ;

  Για να διαλυθεί η ΕΕ, δεν χρειάζεται και η Τουρκία. Τα ερωτήματα που πάει η ΕΕ, εάν θα διατηρηθεί στη ζωή και πόσο, έχουν τεθεί πολλά χρόνια πρίν. Η σημερινή τάση, όπως απέδειξαν και οι τελευταίες επαφές Ευρωπαίων-Ομπάμα, δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το "όχημα" του ΝΑΤΟ, να διεθνοποιηθεί ο ρόλος του, να επανασυσταθούν οι συμμαχίες ΗΠΑ-παραδοασιακών συμμάχων, να κλείσουν οι ΗΠΑ και άλλες περιφερειακές συμμαχίες κατά περιοχές (π.χ.με Ρωσία ή ειδική σχέση με Ινδία, κ.ο.κ.). Η ΕΕ έχει θέση σε όλο αυτό το σκηνικό. Ως σημαντικός βοηθός και οικονομικός αρωγός των πρωτοβουλιών που θα πάρουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Προς το παρόν, δεν βλέπω διάλυση. Οσον αφορά την Τουρκία, τό'πε εμμέσως πλήν σαφώς ο Ομπάμα γιατί την διάλεξε ως έναν από τους πρώτους σταθμούς του: Θυμάστε το μοντέλο του πολιτικού Ισλάμ που άπαντες έλεγαν ότι πρέπει να προωθήσουν οι ΗΠΑ; Αυτό ήθελε να δείξει προς τον μουσουλμανικό κόσμο ο Ομπάμα. "Η Αμερική δεν είναι και δεν θα βρεθεί σε πόλεμο με το Ισλάμ", όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος.

  Anonymous 2 Says: Κατά τα ίδια σενάρια, η "Ελλάδα θα προσχωρήσει στην «Ορθόδοξη Ένωση», της οποίας θα ηγείται η Ρωσία".

  Χλωμό, πολύ χλωμό. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι αυτό που'πε κάποτε ο γέρος ο Καραμανλής "ανήκομεν εις την Δύσιν", ισχύει; Είπαμε γέφυρα Ανατολής-Δύσης είναι η Ελλάδα, αν και ιστορικά, μετά την απελευθέρωση, πάντα έγερνε περισσότερο στη Δύση.

 13. ? avatar
  ? 07/04/2009 12:15:57

  Δημοκρατία της Μακεδονίας λέγεται η χώρα αυτή.

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/04/2009 12:21:50

  Oι "υμνητες" βασικα του Ομπαμα ηταν διαφοροι κεντροαριστεροι διεθνιστες που δεκαρα δεν δινουν για το μακεδονικο και το μονο που τους ενδιεφερε ήταν η επκρατηση γενικως "προοδευτικου" κλιματος διεθνως για να επικρτασηουν και αυτοι στην Ελλάδα.
  Φυσικα και οι υπολοιποι προτιμουσαν τον Ομπαμα απο τον Μακ Κειν που ειχε ως συμβουλο τον Σωυνεμανν που προωθουσε τα Σκοπια στην Αμερικη(τα Σκοπια ήταν απο τις ελαχιστες χωρες στον κοσμο που οι προτιμουσαν Μακ Κειν και ο Γκρουεφσκι ηταν στο συνεδριο που τον ανεδειξε υποψηφιο).
  Σημασια εχει οτι δεν υπαρχει η πιεση που θα υπηρχε αλλιως για εισοδο τους στο ΝΑΤΟ και οχι τα λογια.
  Ουτε ομως στο θεμα της Τουρκιας υπαρχει εκπληξη.Παγια θεση των ΗΠΑ ειναι η εισοδος της στην ΕΕ όπου φραγμα ειναι η Γαλλια.

 15. Le canard avatar
  Le canard 07/04/2009 12:35:47

  Για τις ΗΠΑ, το παιχνίδι στα "καυτά" σημεία των άμεσων γεωπολιτικών συμφερόντων τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η περιοδεία Ομπάμα σε Ευρώπη, Τουρκία, οι συναντήσεις του ιδίου με Μεντβέντεφ και της Χίλαρι με σειρά άλλων, δείχνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια για αναζήτηση "προθύμων" συμμάχων. Ακόμα και με τον διάβολο θα κλείσουν συμμαχίες, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να υπερπηδήσουν τα ... αγγούρια. Θεμιτό και λογικό εκ μέρους τους.

  Η δύναμη των ΗΠΑ όμως, έχει μειωθεί ενώ ο κόσμος δείχνει να έχει μπεί στη φάση της πολυπολικότητας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για Ομπάμα-ΗΠΑ. Η πολυπολικότητα σημαίνει μείωση της παγκόσμιας κυριαρχίας της μιας υπερδύναμης και αύξηση των πιθανοτήτων να δημιουργήσουν τετελεσμένα μικρότερες περιφερειακές δυνάμεις (πχ.Ρωσία, Κίνα, Τουρκία, Ισραήλ). Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ εάν το Ισραήλ ξαφνικά κτυπήσει το Ιράν; Δεν βρέθηκαν οι αμερικάνοι προ τετελεσμένου όταν οι Ρώσοι πήδηξαν τον Σαακασβίλι; 'Η όταν το ίδιο έκαναν τα εβραιόπουλα στη Γάζα;

  Τα αγγούρια είναι πολλά και είναι ΟΛΑ μπροστά τους. Γι'αυτό, από τα πρώτα που έκανε ήταν να πάει στην Τουρκία. Παρ'ότι τα αμερικανάκια, και ιδιαίτερα οι σκληροί Ρεπουμπικάνοι, αλλά και οι Δημοκρατικοί, δεν ξεχνούν ότι ο Ερντογκάν τους απαγόρευσε να μπούν από εκεί στο Ιράκ, με αποτέλεσμα περισσότερους νεκρούς αμερικάνους στρατιώτες. Γι'αυτό και θέλει να κλείσει το συντομότερο "μικρά αγκάθια", όπως το Σκοπιανό και -μην ξεχνούμε το πολύ σημαντικό για τα Βαλκάνια- Κόσσοβο. Ο Ομπάμα -και το "εναλλακτικό" προφίλ που καλλιεργεί ο ίδιος και το αμερικανικό επικοινωνιακό επιτελείο- είναι μια από τις "ελπίδες" του αμερικάνικου συστήματος να διασώσει το διεθνές του κύρος. Ο ίδιος πρέπει να αποδείξει ότι είναι "παίκτης".

  Σε αυτό το σκηνικό, μας παίρνει, ως χώρα, να "παίξουμε μπάλα". Για μια ακόμη φορά όμως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος της οικονομικής-πολιτικής ελίτ της χώρας μας, που, ως γνωστόν, ανέκαθεν ήταν εξαρτημένη από το εξωτερικό, διαγκωνίστηκαν και συνεχίζουν να κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιός θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στις ΗΠΑ. Ετσι, προσπαθησαν να μας πείσουν ότι ο μαυρούλης θα ήταν καλύτερος απο το αυτιστικό, τον Μπούς. Λες και δεν ξέρουμε πως η επιστήμη της διπλωματίας και της γεωπολιτικ΄ςη χαράζει πολιτικές. Λες και δεν ξέρουμε ότι μαύρος ή άσπρος, κίτρινος ή κόκκινος, ο αμερικάνος θα κοιτάξει τα συμφέροντα της υπερδύναμής του. Μας παίρνει και πολύ μάλιστα, να παίξουμε μπάλα και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας.

  Οταν όμως, υπάρχει ένας κουρασμένος Καραμανλής, ένας Παπανδρέου που κάθε άλλο παρά μας έχει πείσει ότι θα πάει κόντρα σε αμερικανικές επιλογές που θίγουν άμεσα τα συμφέροντά μας, όταν έχουμε μια Ντόρα (η "αδυναμία του Ομπάμα" ή επιθυμία των αμερικάνων για επόμενος αρχηγός της ΝΔ;) που κάνει επίδειξη ενός τυφλού φιλοαμερικανισμού, πως να υπερασπιστεί αυτή η κατακαημένη χώρα τα συμφέροντά της;

 16. Ηellenic avatar
  Ηellenic 07/04/2009 12:40:29

  16-Ας λεγεται οπως θελει. ΠΟΤΕ δεν προκειται να μπει στο ΝΑΤΟ η στην ΕΕ με αυτο το ονομα. Αντε γιατι χαρη σας κανουμε κιολας, προτιματε μια αλλη λυση που θα ηταν 1) Ο οικονομικος στραγγαλισμος των Σκοπιων,2)Κινητρα στους Αλβανους(ναι,ζουνε και αυτοι στα σκοπια και δεν δινουν δεκαρα για το ονομα)να διασπαστουν.

 17. anetos avatar
  anetos 07/04/2009 13:37:20

  @ 16 ουτε δημοκρατια ειναι (μαιμου οπως και οι υπολοιπες απο το Ανατολικο μπλοκ) ,ουτε Μακεδονια
  διοτι στον αρχαιο κοσμο λεγοταν Δαρδανια, εξαλου
  κανενας σας δεν ξερει τι σημαινει αυτο το ονομα ..(παλι και εδω μαιμου).....

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/04/2009 13:38:37

  Η Βοσνία σε μια "ορθόδοξη ένωση";

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/04/2009 13:46:24

  Η Αλβανία σε μια "ορθόδοξη ένωση";

 20. Le canard avatar
  Le canard 07/04/2009 13:58:28

  @Anonymous 25

  Προφανώς ουδεμία επανάσταση του 21 έγινε, ουδεμία επανάσταση άλλου λαού στα Βαλκάνια υπήρξε, ουδεμία διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε, και γενικότερα οι κλεφταρματωλοί του Μοριά, της Στερεάς, Ρούμελης και βάλε, στην πράγματικότητα ήταν μεταμφιεσμένοι αγγλοι, γάλλοι και ρώσοι μισθοφόροι.... Γειά σου ρε μεγάλε. Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα.

 21. takis avatar
  takis 07/04/2009 14:13:06

  Αυτο το "στρατηγικη θέση της Ελλαδας" τι ακριβως σημαινει και που εχει κεφαλαιοποιηθει τα τελευταία 20-30 χρονια?

 22. Hase avatar
  Hase 07/04/2009 15:37:31

  @ Προφητη!

  Εκτος απο το βοδι μας παιρνουν και τον κ..ο
  (ισχυει στο διηνεκες).

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/04/2009 16:34:11

  εσύ ανώνυμε που χρωστάς την ύπαρξή σου;

 24. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 07/04/2009 17:21:32

  @αλλενάκι,
  Ποία ύπαρξή του;
  Ανύπαρκτος είναι και δεν το ξέρει.

 25. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 07/04/2009 21:20:02

  ΣΟΥΔΑ-ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ-ΑΚΤΙΟ..
  ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ;

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/04/2009 22:37:43

  μπορεί να ενοχλεί ο 26 αλλά δεν έχει εντελώς άδικο, ούτε είμαστε η μοναδική μικρή χώρα που "ξαναγεννηθηκε" στο Μεγάλο Παιχνίδι. Δύναμή μας είναι να δούμε τι μας συμφέρει, και πως μπορούμε να το κερδίσουμε, μέσα από το Παιχνίδι.

  Αυτό προϋποθέτει νηφαλιότητα, ειλικρίνεια και ακεραιότητα, κυρίως στην σκέψη (και στην τσέπη)

  Φοβάμάι ότι αυτά τα τρία μας λείπουν...

 27. Σαος avatar
  Σαος 08/04/2009 11:19:31

  @anonymous 25

  Δεν απάντησες στους προλαλήσαντες για το τι εθνικότητας είσαι. Μην απαντήσεις με ρομαντικές βλακείες του τύπου "πολίτης του Κόσμου" κτλ κτλ. Αυτά να πας να τα πεις στην Καμπούλ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.