#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκβιασμοί χωρίς όρια υπονομεύουν την συμφωνίαΣτο παρά 1΄ της συμφωνίας για τη νέα, λεόντεια δανειακή σύμβαση, αποκαλύπτεται ότι έχουν τεθεί στο τραπέζι δύο ακόμα σοβαρά ζητήματα ως προϋποθέσεις για την υπογραφή της σύμβασης.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας, από τη μία, ζητούν επιτακτικά την απομάκρυνση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και παραμένουν αμετακίνητοι στο αίτημα για κατάργηση φορέων και υπηρεσιακών μονάδων, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Και, από την άλλη, βάζουν πλέον στην κλίνη του Προκρούστη και τις κύριες συντάξεις, ζητώντας κι άλλες οριζόντιες περικοπές για να καλυφθούν οι καινούργιες «μαύρες τρύπες» τις οποίες δημιουργεί η λανθασμένη συνταγή βαθιάς ύφεσης που οι ίδιοι μας επιβάλλουν.

Είναι πλέον σαφές ότι το βαρέλι των εκβιασμών που ασκούνται από πλευράς Τρόικας δεν έχει πάτο. Και είναι άγνωστο μέχρι πού μπορεί να φθάσουν οι απαιτήσεις τους, αυτή ή την επόμενη φορά, εάν δεν καταστεί δυνατόν κάποιος να βάλει ένα φρένο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, εφόσον δεν υπάρξει κάποια λύση, τα αδιέξοδα διαρκώς θα επιδεινώνονται δραματικά.

Σε σύγκριση με την εικόνα που υπήρχε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής, το κλίμα επιδεινώνεται και σε αυτό έχουν συντελέσει και οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που πιέζουν για οριστικοποίηση της συμφωνίας… χθες, αλλά και οι επικείμενες αντιδράσεις κομμάτων και εργαζομένων. Πέραν της νέας απειλής της Τρόικας για περικοπή 20% στις κύριες συντάξεις, στο τραπέζι παραμένει άλυτο και το ποσοστό της μείωσης του κατώτατου μισθού και ποιους θα αφορά, αλλά και το αίτημα για παύση της μετενέργειας, για το οποίο η Τρόικα δεν κάνει πίσω. Και σε αυτό το κλίμα κανείς (από το Μαξίμου, αλλά και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση) δεν έβαζε χθες το χέρι του στη φωτιά ότι η σημερινή σύσκεψη θα καταλήξει σε συμφωνία.Ενδεικτικά πάντως του ότι ελλείψει διαπραγματευτικής γραμμής κατά την τελευταία διετία η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην καταστροφή της χρεοκοπίας και την αβεβαιότητα και τη συνεχώς εντεινόμενη λιτότητα για χρόνια ακόμα, ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο δηλαδή, είναι τα όσα υποστήριξαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας. Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται στη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να εκτίμησε ότι ακόμα και αν η συμφωνία υπογραφεί ως έχει και τα πράγματα προχωρήσουν, είναι εξαιρετικά πιθανό τον Μάιο ή τον Ιούνιο να χρειαστούν νέα μέτρα που θα αφορούν το 2013 και το 2014, ενώ ο Γ. Κουτρουμάνης φέρεται να προανήγγειλε ότι «αν δεν καλυφθούν τα 3,3 δισ. ευρώ τότε η Τρόικα θα ζητήσει “ψαλίδι” στις συντάξεις. Και απόρροια αυτού του δυσμενούς κλίματος, με την πλήρη έλλειψη αισιοδοξίας και προοπτικής σε περίπτωση που αύριο υπάρξει συμφωνία, είναι η επιμονή του Γ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσει μόνο εφόσον υπάρξει πλήρης συμφωνία σε όλα και από τη Ν.Δ. και από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο ως σήμερα το μεσημέρι, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχουν στα χέρια τους ένα κείμενο περίπου 15 σελίδων με το σύνολο της συμφωνίας για PSI, δανειακή σύμβαση, νέο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2015, αλλά και τα έκτακτα μέτρα για την κάλυψη των 3,3 δισ. ευρώ στα οποία έχει επικεντρωθεί η διαπραγμάτευση των τελευταίων ωρών.

Το κείμενο θα έχει τη μορφή επιγραμματικού Μνημονίου το οποίο θα κληθούν να υπογράψουν οι τρεις αρχηγοί (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αρκεί η συγκατάθεσή τους σε συναντήσεις με τα στελέχη της Τρόικας που θα ακολουθήσουν) ώστε να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το PSI έχει κλείσει αλλά δεν ανακοινώνεται, μετά από απαίτηση της Τρόικας για ανακοινώσεις «πακέτο» και σύμφωνα με αυτές το επιτόκιο έχει κλείσει στο 3,7%.

(από τον Ελεύθερο Τύπο")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. siakkas avatar
  siakkas 07/02/2012 08:18:03

  "λεόντεια δανειακή σύμβαση" Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτή η φράση.......
  Α!! Το χαμόγελο του ΓΑΠ και το σποτάκι που παιζόταν απο πασόκους για το μεγαλύτερο δάνειο που πήρε ποτέ η Ελλάδα..
  Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/02/2012 08:21:01

  Αν τα μέτρα που στο τέλος θα δεχτεί η τρόικα υπόσχονται ύφεση που δεν μπορεί να απορροφηθεί από την Ελλάδα τότε ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση δίνοντας ραντεβού με την τρόικα μετά τις εκλογές. Είπαμε μια μείωση ανεκτή για να έχει νόημα η διαπραγμάτευση και να είναι και οι δυο πλευρές ισορροπημένες στις απαιτήσεις τους αλλά όχι να υπογράψουμε την καταστροφή μας επειδή το θέλουν οι εμμονές και τα συμφέροντα των Μερκοζί, του Σόιμπλε, των Αμερικάνων και των ντόπιων Αλαφούζων. Εξάλλου στη Γαλλία έχουν μέσα στο 2012 προεδρικές εκλογές και σύντομα και οι Γερμανοί. Οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες δανεισμού θα καλυφθούν με κάποιο δάνειο από Ρωσία όπως στην Κύπρο. Να μας θέσουν μόνοι τους οι υπόλοιποι ευρωπαίοι σε κατάσταση χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή είναι αδύνατον διότι δεν προβλέπεται. Πρέπει εμείς να το κάνουμε αν δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα χρέη μας. Τα μόνα ληξιπρόθεσμα θα είναι τα 15 δις του Μαίου. Ως τότε θα έχουν γίνει εκλογές και με έναν Σαμαρά χωρίς ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμο,Καρατζαφέρη στην πλάτη του και με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορεί να διαπραγματευτεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο χωρίς ύφεση με έμφαση στην ανάπτυξη.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 08:31:19

  Γι' αυτό περιμένουμε όλοι, έστω και στο "παρά ένα", ο Σαμαράς να ορθώσει το αναμφίβολα πατριωτικό ανάστημά του και να πει το μεγάλο ΟΧΙ στην κτηνωδία των τροϊκανών.

 4. the mechanic avatar
  the mechanic 07/02/2012 08:33:29

  Αντώνη, μην υπογράψεις τη δανειακή. Σου την έχει στημένη το πασόκ. Θα με θυμηθείς. Αν την υπογράψεις δεν θα είναι μόνο το πολιτικό σου τέλος, αλλά θα είναι και το τέλος όλου του Ελληνικού λαού. Θα τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Απορώ πως κάποιοι σύμβουλοί σου πιστεύουν ότι πρέπει να υπογράψεις. Αν υπογράψεις, είμαι σίγουρος θα το μετανιώσεις από την επόμενη κιόλας μέρα. Θέλουμε να ζήσουμε πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Μην κάνεις το λάθος για δεύτερη φορά. Πίστεψέ με. Ο λαός θέλει να πεις ΟΧΙ και εφόσον το θέλει ο λαός είτε είναι σωστό είτε λάθος, εσύ οφείλεις να πεις ΟΧΙ. Πρέπει να διατηρηθεί η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ the mechanic 07/02/2012 10:08:49

   Άψογο σχόλιο φίλε!

   +1000!

 5. Dimitris MANH avatar
  Dimitris MANH 07/02/2012 08:35:12

  Καλημέρα σας αν υπογράψει τη σύμβαση θα σημάνει την άνοδος του Εθνικισμού και Κομμουνισμού...εννοώ τις εκλογές θα ανέβουν η Χ.Α. και το ΚΚΕ

 6. Ηλίας avatar
  Ηλίας 07/02/2012 08:56:25

  Έχω τόσα πολλά νεύρα και φοβάμαι ότι θα πω καμιά βαριά κουβέντα για τη στάση του Σαμαρά.
  Θα συγκρατηθώ και θα πω μόνο το εξής.
  Αντώνη Σαμαρά αυτοακυρώνεσαι στη συνείδηση του κόσμου που σε πίστεψε. Ο κόσμος δε θέλει άλλον έναν διαχειριστή της κρίσης. Θέλει έναν ήρωα. Έναν Έλληνα που θα τον εμπνεύσει και θα τον καθοδηγήσει μέσα από το σκοτάδι στο φως και την ελπίδα.
  Γίνε ο ήρωας που όλοι ψάχνουμε για να αναθαρρήσουμε και να ελπίσουμε ξανά. Μη γίνεις άλλος ένας από αυτούς.
  Γίνε ένας άλλος, γίνε ένας ήρωας για την Ελλάδα. Κόψε με μαχαίρι τον γόρδιο δεσμό με το σκοτεινό παρελθόν και φώτισε τη χώρα με ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ.
  Πες ΟΧΙ.

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Ηλίας 07/02/2012 13:15:47

   +1000000000000000
   ΠΕΣ ΟΧΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 07/02/2012 09:18:18

  Οι εκβιασμοί περί των κυρίων συντάξεων είναι έργο Βενιζέλου,ώστε να αναγκαστεί ο Σαμαράς να υποχωρήσει σχετικά με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων!!!
  Προσοχή αν συναινέσεις θα δώσεις στον άχρηστο Βενιζέλο το επιχείρημα οτι όλοι είστε ίδιοι!!!

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/02/2012 09:40:49

  Εκτός κι αν πετύχει στη διαπραγμάτευση ο Σαμαράς και δεν περάσουν ανάλγητα μέτρα ούτε αποικιοκρατικές ρυθμίσεις στην δανειακή σύμβαση. Τότε το ΌΧΙ θα το έχει πει εκ του αποτελέσματος κι ας μην ικανοποιηθούν οι γαλάζιοι με κρυπτο-παλαιοαριστερές ορμές.

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 09:53:39

  Μανώλη, ΗΔΗ η ύφεση, χωρίς κανένα άλλο μέτρο, δεν μπορεί να απορροφηθεί. Είμαστε ήδη στο "και πέντε" της ύφεσης. Η πορεία μπορεί να αναστραφεί μόνο με το ΟΧΙ του Σαμαρά και τις ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ. Ώρα να το αντιληφθεί και να τολμήσει και ο ίδιος!

  • siakkas avatar
   siakkas @ Αυριανιστής 07/02/2012 10:18:14

   Τι λες αγαπητέ μου! Δεν άκουσες τι είπε η πρώην ΥΠΕΠΘ (βλ.Μαριέτα) προϊσταμένη της Ρεμπούση;
   Θα γίνουμε Αλβανία με 2 ώρες ηλεκτρικό τη μέρα άν δεν πάρουμε το δάνειο!! Αυτοί οι μεσαιοχωρίτες θέλουν εκλογές;
   Ο λαός ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα απο το στάρι.
   Ναι αυτοί-ες που κώφευαν εδώ και 2 χρόνια όταν λοιδορούσαν τον ΚΚβ είναι τα επικοινωνιακά στελέχη της ΝΔ σε δημόσιες εμφανίσεις στην tv!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυριανιστής 07/02/2012 10:37:08

   Αυτό που λες δεν προκύπτει από τα μεσοπρόθεσμα στοιχεία. Η εφαρμογή όλων ταυτόχρονα των μέτρων επανεκκίνησης της οικονομιάς με σοκ φοροελαφρύνσεων, ανάκαμψης και ανάπτυξης από έναν Σαμαρά πρωθυπουργό με μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που έχει τώρα ώστε να πείσει την τρόικα να τα δεχτεί αν θέλει να πάρει πίσω τα λεφτά που θα δανείσει, μετά από μια πρόσκαιρη κάμψη φορολογικών εσόδων θα έχουμε προοδευτική μείωση και τέλος μηδενισμό ελλείματος και ασφαλή εξυπηρέτηση χρέους με ανάπτυξη και εργασιακές ευκαιρίες. Ας δούμε λίγο πιο μακριά. Η διαπραγματευτική ισχύς και η συγκυρία που γίνεται η διαπραγμάτευση έχει την μεγαλύτερη σημασία και μπορεί να αλλάξει σε λίγες εβδομάδες ή μήνες ιδίως όταν χάσουν ή μειωθούν στις εκλογές τους οι Μερκοζί

 10. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 07/02/2012 10:08:55

  Αν τα μέτρα είναι όπως τα περιγράφει το άρθρο, τι συζητάει ο Σαμαράς; Αγγλικό δίκαιο, προτεραιότητα στην εξόφληση των δανειστών, φόροι, μειώσεις μισθών και απολύσεις είναι αποδεκτά; Και θα περάσουν με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή; Τότε ΤΙ θα μείνει να "επαδιαπραγματευθεί"; Η ατομική περιουσία των Ελλήνων στην οποία ονειρεύεται να βάλει χέρι ο Βενιζέλος;

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/02/2012 10:10:33

  Μέχρι τώρα τα σχόλια τα έχουν πει όπως πρέπει. Μπράβο πατριώτες! Κράτα Αντώνη και η Ελλάδα θα ζήσει και χωρίς βοήθεια από κοράκια...

 12. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/02/2012 10:44:51

  Αυτά τα μέτρα είναι χωρίς λογική, δεν λύνουν το πρόβλημα βιωσιμότητας του Ελληνικού λαού. Παράγουν περισσότερη ύφεση, η οποία με τη σειρά της θ΄απαιτήσει κι΄άλλα μέτρα που θα εντείνουν και πάλι την ύφεση .... και πάει λέγοντας.
  Φρένο στον παραλογισμό, δεν θα παρασύρουν την πολιτική ηγεσία σ΄εναν δρόμο αυτοκτονίας.
  Φαίνεται οτι επιδιώκουν το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και εξωθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στη μη υπογραφή των απαιτήσεών τους. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η στάση τους. Ούτε το πρόβλημα της οικονομίας της Ελλάδας θέλουν να βοηθήσουν να λυθεί, ούτε άλλα χρήματα θέλουν να μας δώσουν.
  Επειδή όμως τα υποτιθέμενα χρήματα που θα μας έδιναν, θα πήγαιναν μόνο στις τράπεζες, ας λύσουν το θέμα μόνες τους. Οι Έλληνες αδυνατούν να φορτωθούν τα βάρη των τραπεζών, είναι ούτως ή άλλως καταδικασμένοι σε φτώχια, άρα δεν έχουν λόγο να φοβούνται μήπως τυχόν συμβούν χειρότερα από μια χρεοκοπία.
  Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
  Α. Σαμαρά, αν πιστεύεις οτι αυτά που σου ζητάνε να υπογράψεις, δεν οδηγούν πουθενά και οτι θα επιδεινώνουν την κατάστασή μας κάθε λίγο και λιγάκι, ώσπου τελικά να χρεοκοπήσουμε και επισήμως, μην υπογράψεις τίποτα.
  Ο θάνατος είναι χειρότερος αν είναι αργός. Καλύτερα οτι είναι να γίνει να γίνει τώρα.
  Και που ξέρεις αν δείξουμε αυτήν την αποφασιστικότητα, μπορεί και η τρόϊκα να κάνει πίσω, ειδικά αν μπλοφάρει ...
  Μπλοφάρει δεν μπλοφάρει εμείς ούτως ή άλλως είμαστε χαμένοι, ακολουθώντας τις συνταγές τους.
  Άρα δεν μένει τίποτ΄άλλο από το να βάλουμε τώρα φρένο και να τους πούμε ένα φαρδύ - πλατύ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

 13. agnostos avatar
  agnostos 07/02/2012 10:46:53

  Ελα ντε τι συζητάει! Επρεπε να έχει φύγει απο αυτό το τραπέζι!

 14. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 07/02/2012 10:58:13

  H πολιτική ερμηνεία της διαπραγμάτευσης, με όσα τουλάχιστον διαχέονται από τα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύεται οτι έχουν ένα στόχο.
  Στόχος είναι ο Α. Σαμαράς και η πολιτική του, πράγμα που αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα:
  Ο συνασπισμός δυνάμεων που έφερε το ΔΝΤ , στη χώρα, αφού έφερε τη χώρα το κατώφλι της χρεοκοπίας μετά από 2 χρόνια, εισηγείται μέτρα ύφεσης ακόμα χειρότερης, ως προϋπόθεση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
  Μ΄αυτή την τακτική, εξωθούν τον Σαμαρά να πάει κόντρα με το πολιτικό και οικονομικό του πιστεύω και να του φορτώσουν την χρεοκοπία της χώρας αν δεν δεχτεί να υπογράψει αυτά που δεν πιστεύει.
  Σήμερα, ο Α. Σαμαράς αντί να πάει στην συνάντηση των τριών αρχηγών με τον Παπαδήμο, πρέπει να πάει σε Βερολίνο και Παρίσι και από κει να προωθήσει βιώσιμες λύσεις για τη χώρα.
  Πιστεύω οτι αυτό θα έκαναν ηγέτες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  Πρόεδρε καλή επιτυχία, σε οτι αποφασίσεις να κάνεις!

 15. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/02/2012 11:30:03

  Κάτι ακόμα ίσως το πιο σοβαρό.
  Με την όλη τακτική τους , μπορεί να θέλουν να εξαντλήσουν το ¨πολιτικό κεφάλαιο¨ του Σαμαρά γιατί δεν τον γουστάρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
  Αν συμβεί όμως αυτό, τι περιμένει την δύσμοιρη Ελλάδα;
  Μια χούντα;
  Κάποιος ηγετίσκος του χεριου τους;
  ποιός ξέρει τι ετοιμάζουν.
  Γι΄αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού, η πολιτική αξία Σαμαρά, να πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και να προκυρηχθούν άμεσα εκλογές.

 16. JOHN avatar
  JOHN 07/02/2012 11:33:08

  Με αυτον που σ εκβιαζει δεν διαπραγματευεσαι.Η απορριπτεις τους εκβιασμους στο συνολο τους,η αποδεχεσαι τους ορους του,μεση οδος δεν υπαρχει!

 17. Thanasis avatar
  Thanasis 07/02/2012 12:01:51

  Για πρώτη φορά την τελευταία διετία πραγματοποιείται διαπραγμάτευση, χάρη - μεταξύ μας- της επιμονής του Α.Σ. Ως εκ τούτου, όπως σε όλες τις διαπραγματεύσεις, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις, δεν γίνεται αλλιώς. Η σχέση αυτή μάλιστα (τι δίνω ως προς το τι παίρνω) εξαρτάται αποκλειστικά από τη διαπραγματευτική θέση του καθενός. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαπραγματευτική μας θέση έχει επιδεινωθεί ραγδαία τα τελευταία 2 χρόνια, γεγονός που απλά σημαίνει ότι σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε και τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος (των μαθητευόμενων μάγων του ΓΑΠ). Και η θέση μας αυτή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ισχυρότερη, εάν δεν δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Άμεσα. Τώρα. Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει;
  Πολύ φοβάμαι ότι όχι, καθώς απαιτεί θυσίες, πολλές θυσίες, τις οποίες δεν μπορούμε εύκολα να τις πραγματοποιήσουμε, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια. Νομίζω ότι αυτή η εξωτερική βοήθεια είναι το PSI και η δανειακή σύμβαση.
  Εμείς (μηδέ του εαυτού μου εξαιρουμένου...) φοβάμαι ότι έχουμε απαίτηση να πάρουμε τα πάντα, χωρίς να δώσουμε τίποτε εάν είναι δυνατόν. Και το ζητούμε κιόλας αυτό από τον Α.Σ....
  Συμφωνώ και εγώ ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε πολύ ακόμη την συνεχή περικοπή των εισοδημάτων μας. Νομίζω όμως ότι αυτό που κυρίως μας ενοχλεί (όλους μας) είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται οι θυσίες μας να έχουν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Θεωρώ, ότι ο καθένας από εμάς τελικά θα συνεισφέρει τον οβολό του και πάλι (μικρότερο ή μεγαλύτερο), αρκεί να μας δωθεί ένα όραμα επιτυχίας στο μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι ο Α.Σ. θα μας δώσει το όραμα αυτό. Άλλωστε, δεν έχουμε και καμία άλλη ελπίδα!!!

  • JOHN avatar
   JOHN @ Thanasis 07/02/2012 12:29:14

   Καλα κρασια Θαναση.Τ ακουμε καθημερινα αυτα απο το ΜΕΓΑ,και αλλους,δεν χρειαζεται να χαλας φαια ουσια να τα επαναλαμβανεις κι εσυ.Το αποτελεσμα που βιωνουμε μετραει κι αυτο θα τα κρινει ολα φυσικα,οσο και να ξυνιζει σε καποιους.

 18. Θεόδορος avatar
  Θεόδορος 07/02/2012 14:11:56

  Τα ίδια έκαναν και στην Ρωσία άλλα ήλθε ο Πούτιν με μια κατσαρόλα Αρ.χ.ιδ.ι.α (Ελληνική λέξη) και τους έστειλε στο Δίαολο... Εδώ !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.