#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2007 18:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκατομμύρια ευρώ πίσω από την επίθεση στα Ζωνιανά;

 Μια συναλλαγή εκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να «κρύβεται» πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στα Ζωνιανά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την ώρα της επέμβασης επρόκειτο να γίνει στην περιοχή μια συναλλαγή αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, οι δράστες προκειμένου να συλληφθούν επ΄ αυτοφώρω έστησαν την ενέδρα για να εμποδίσουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την επ΄ αυτοφώρω σύλληψή τους. Οι πληροφορίες μας δεν διευκρινίζουν το αντικείμενο της συναλλαγής, αν ήταν δηλαδή ναρκωτικά, όπλα, ή κάτι άλλο. Αν, πάντως, οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν, τότε θα πρόκειται για «μεγάλο κόλπο» που δεν μπορούσε να ματαιωθεί λόγω της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι οι ένοχοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών, εν γνώσει τους ότι θα προκαλέσουν σοβαρά αντίμετρα, τα οποία «λογικά» θα έπρεπε να θέλουν να τα αποφύγουν. Αν ισχύει, τέλος, αυτό το ενδεχόμενο, τότε οι δράστες θα πρέπει να πήραν την πληροφορία για τους αστυνομικούς την τελευταία στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. syndikalistis avatar
  syndikalistis 07/11/2007 18:27:05

  Τα γεγονότα στα Ζωνιανά της Κρήτης μας έδειξαν για άλλη μια φορά πως εφαρμόζεται ο νόμος στην Ελλάδα…. Δύο μέτρα και δύο σταθμά…..Διαχρονικά….. και επί όλων των κυβερνήσεων για να μην αδικούμε και κανένα….

  Εάν δεν τραυματιζόταν ο αστυνομικός στην επιχείρηση της Αστυνομίας στα Ζωνιανά, δεν θα μαθαίναμε τίποτε… Εμείς δεν θα μαθαίναμε….. γιατί κάποιοι άλλοι και είναι πολλοί μάλιστα, ήξεραν τι συμβαίνει, αλλά δεν μιλούσαν και ούτε έκαναν τίποτα….. Υπουργοί, πρωθυπουργοί, γραμματείς, δήμαρχοι, νομάρχες, αστυνομία…..

 2. Spyros avatar
  Spyros 07/11/2007 18:30:38

  Ζήτωωωω! Ακόμα τρεις μέρες έμειναν για να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί το κράτος… (ηδη στα Ζωνιανά, έγινε το πρώτο βήμα, και επεβλήθη η τάξις). Βλέπετε όλοι ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ….. Όχι ότι θα αλλάξει και τίποτα, γιατί τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ δρόμο ακόμα….. Οπότε μάλλον οι τρεις μέρες αποτελούν το αισιόδοξο σενάριο….

 3. syntaxiouxos avatar
  syntaxiouxos 07/11/2007 18:35:05

  1.Τα «τσούγκρισαν» τελικά η Διοίκηση της ΔΕΗ με την Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς, όπως μεταδόθηκε, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος δεν αναγνώρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Διευθυντή της Παραγωγής κ. Μιζάν και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ….. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και από την Δευτέρα πάμε για απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ…..

  2.Καταλάβατε τι έγινε στη Μεγαλόπολη; Η ΔΕΗ αντικατέστησε τη «βρώμικη» ενέργεια με «καθαρή»…… ενώ εμείς εδώ (Πτολεμαΐδα) επιμένουμε στο λιγνίτη…..

  Η απόφαση της ΔΕΗ να εγκαταστήσει Φωτοβολταϊκά συστήματα στην Μεγαλόπολη, απέδειξε για άλλη μια φορά την εγκατάλειψη της περιοχής μας από νέες μορφές ενέργειας….. Φαίνεται ότι εμείς είμαστε μόνο για λιγνίτη και για ρύπανση…..

  3.Παράλληλα ανέδειξε για άλλη μια φορά την πολιτική ισχύ της Αρκαδίας, η οποία διαχρονικά διέθετε πάντα ισχυρά ερείσματα σε όλες τις κυβερνήσεις…..

  4.Πότε θα ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με το λιγνίτη;…. Αντί να κοιτάμε πως θα κάψουμε παραπάνω λιγνίτη, καλό θα ήταν να φροντίζαμε να μην σπαταλάμε και αυτόν που παράγουμε, καίγοντάς τον σε παλαιούς και αντιοικονομικούς ΑΗΣ με χαμηλό βαθμό απόδοσης και υψηλό βαθμό ρύπανσης…..

  Για όσους δεν κατάλαβαν, βελτίωση των συστημάτων καύσης του λιγνίτη στους ΑΗΣ χρειαζόμαστε και όχι νέα ορυχεία……

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω»….. Δώσε μας δουλειά και μη σε νοιάζει για τη ρύπανση και το περιβάλλον…

 4. kopeli avatar
  kopeli 07/11/2007 18:41:35

  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα Ζωνιανά έχει το μπλόγκ http://paramythia.pblogs.gr/tags/mylopotamos-gr.html

 5. mpatsoulis avatar
  mpatsoulis 07/11/2007 18:46:31

  1988. Πρώτη φορά εστάλη δύναμη 100 ατόμων των ΕΚΑΜ στον Μυλοπόταμο. «Εκδιώχθηκαν» από κατοίκους.

  1992. Εκλάπη νύχτα το περιπολικό της Αστυνομίας έξω από τον αστυνομικό σταθμό Λειβαδίων από αγνώστους, που το χρησιμοποίησαν για την μεταφορά δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και τα ξημερώματα το επέστρεψαν στο σημείο απ'το οποίο το είχαν πάρει. Οι δράστες έμειναν «άγνωστοι».

  1993 είχαν γίνει σοβαρές εγκληματικές πράξεις στο Πέραμα με δύο κορυφαίες. Ανατίναξη του Λυκείου Πανόρμου και εμπρησμός στο Λύκειο Περάματος. Οι δράστες έμειναν και πάλι «άγνωστοι».

  1995. Ενοπλη συμπλοκή αστυνομικών και πολιτών στην περιοχή Χουμερίου-Αβδελά. Το ίδιο έτος, επίθεση πολιτών εναντίον των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα Τ.Α. και Α.Τ.Περάματος. Οι δράστες έμειναν «άγνωστοι». Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στα Ζωνιανά, προκειμένου να πάρει πίσω κλεμμένα ζώα. Σημειώθηκε συμπλοκή με τους δράστες, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα της αστυνομίας. Ενα άτομο τιμωρήθηκε με 7μηνη φυλάκιση.

  1996. Ενοπλη επίθεση με χρήση πυροβόλων όπλων,κατά του Α.Τ. Περάματος. Οι δράστες … «άγνωστοι». Το ίδιο έτος επίθεση με όπλα εναντίον του τότε νομάρχη Ρεθύμνου Μ.Λίτινα στα Ζωνιανά.

  1997.Βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Μ.Λίτινα. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι. Το ίδιο έτος σε αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά για εντοπισμό και εκκρίζωση χασισοφυτειών, κάτοικοι επιτέθηκαν με όπλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δράστες είναι «άγνωστοι».

  2000. Απαγωγή του αναπληρωτή διοικητή του Τ.Α. Περάματος στην περιοχή Μελιδονίου. Ουδείς τιμωρήθηκε.

  2003. Απαγωγή και επί ώρες ομηρία δικαστικής λειτουργού....

  2004. Αστυνομική επιχείρηση για χασισοκαλλιέργιες στην περιοχή Λειβαδίων Ρεθύμνου. Επίθεση κατοίκων εναντίον τους. Οι δράστες, όπως πάντα, «άγνωστοι».

  2005-2006. Πέντε φορές αστυνομικοί που ερευνούσαν για ναρκωτικά στα Ζωνιανά και στα Λειβάδια, δέχτηκαν ένοπλες επιθέσεις. Μια φορά εβλήθη ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Μία τουλάχιστον από συμπλοκές έγινε σε απόσταση αναπνοής απ'το δημοτικό σχολείο του χωριού .Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις αναρίθμητες ριπές των πυροβόλων , που είχαν καταγράψει και στις δυο περιπτώσεις αστυνομικοί με τακινητά τους τηλέφωνα,είχαν φτάσει στα χέρια του τότε υπουργού δημόσιας τάξης Γ.Βουλγαράκη.Στα χέρια του είχαν παραδοθεί και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν τις τεράστιες χασισοφυτείες της περιοχής και το καμουφλάζ με το οποίο οι καλλιεργητές τις κάλυπταν. Κι αυτά,παραδόθηκαν στον υπουργό ,στην προσπάθεια κάποιων να του κάνουν έκκληση να βοηθήσει,να πάρει μέτρα,να επιδείξει την βούληση την πολιτική ως όφειλε....

  2007. Σημειώθηκαν τουλάχιστον δέκα ληστείες στην ευρύτερη περιοχή από ένοπλους κουκουλοφόρους. Φέτος, της «μόδας» ήταν οι ληστείες ΑΤΜ με βαριά χωματουργικά μηχανήματα, βαριοπούλες και φορτηγά.. Καμμία ληστεία δεν εξιχνιάστηκε. Κάθε φορά,οι κουκουλοφοροι με τα καλάσνικοφ έπαιρναν ανενόχλητοι τον δρόμο για τον Ψηλορείτη.

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 07/11/2007 19:02:36

  Η περίπτωση των Ζωνιανών ανέδειξε σε υπερθετικό βαθμό την βαθιά υποκρισία που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική και κοινωνία. Απαντες εστιάζουν στους 1500 κατοίκους του «γαλατικού χωριού» της Κρήτης και οι ινστρούχτορες της πολιτικής και της «διανόησης» των εγκληματολόγων εξαπολύουν όλο το βαρύ πυροβολικό της κριτικής τους εναντίον τους. Λες και εκεί επικεντρώνονται όλες οι παρανομίες στη χώρα μας.

  Ουδείς όμως, απολογήθηκε διότι επί 19 συναπτά έτη, και ενώ από το 1988 έως σήμερα, σημειώθηκαν 20 περιπτώσεις συμπλοκής κατοίκων της περιοχής του Μυλοποτάμου με τις αστυνομικές δυνάμεις, ουδέποτε ελήφθησαν μέτρα για να πάψει πιά το «καρκίνωμα» που ονομάζεται Μυλοπόταμος.

  Ουδείς επίσης απάντησε ποίοι ήταν εκείνοι που για δύο δεκαετίες αφήνουν να διαιωνίζεται αυτό το ακραίο καθεστώς της παρανομίας; Κι’όμως, ευθύνες έχουν απάντες οι αρμόδιοι. Οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της Κρήτης, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, η δικαιοσύνη, η αστυνομία, αλλά και η ίδια η κρητική κοινωνία, η οποία ουδέποτε κινήθηκε συστηματικά, ώστε να βάλει φρένο σε αυτούς τους ιδιόμορφους «Ελληνες Τσετσένους».

  Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, εδώ και πολλά χρόνια φωνασκούν, επειδή δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να μπούν στα Ζωνιανά. Ωραία. Δεν εξηγούν όμως, τις βρώμικες διασυνδέσεις ανάμεσα στον υπόκοσμο των Ζωνιανών που ελέλγχουν σε μεγάλο βαθμό τη νύχτα στο Ρέθυμνο, με κάποιους «συναδέλφους» τους, συχνά μάλιστα, υψηλόβαθμους. Και κάτι ακόμα: Μεγάλη μερίδα των κρητικών αστυνομικών θα πρέπει να σιωπά, διότι στο όνομα του «σύντεκνου» και του συντοπίτη, ποτέ δεν λειτούργησαν ως εκπρόσωποι του κράτους, αλλά ως «κοπέλια» της Κρήτης. Εκτός κι’αν μας περνούν για τόσο αδαείς, ώστε θέλουν να πιστέψουμε ότι το 1992, όταν Ζωνιανοί έκλεψαν τη νύχτα περιπολικό της Αστυνομίας από τον αστυνομικό σταθμό Λειβαδίων, και, αφού το χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν χασίς, τα ξημερώματα το επέστρεψαν στο σημείο, από το οποίο το είχαν πάρει, δεν μπορούσαν να βρούν ούτε έναν δράστη. Η ηγεσία της αστυνομίας στην Κρήτη θέλει ριζική αναδιάρθρωση.

  Οι δικαστές; Ας απολογηθούν επιτέλους κι’αυτοί. Μια εισαγγελέας απήχθη, αλλά εδώ και είκοσι χρόνια ούτε μια καταδίκη για επιθέσεις Ζωνιανών σε αστυνομικούς δεν υπήρξε. Ας θυμηθούν ορισμένοι από αυτούς, πόσοι δικαστικοί διώχθηκαν από την Κρήτη, προ διετίας, όταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν ο κ.Κάππος. Κι’ας μην ξεχνούμε: Σε ποιο δικαστήριο, όπως φάνηκε από την περίπτωση Γιοσάκη, λέγεται ότι είχε στηθεί φάμπρικα; Μα, στα Χανιά.

  Οι πολιτικοί; Αυτοί τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αν και τους είναι γνωστό ότι όλη η Κρήτη έχει μετατραπεί εδώ και τουλάχιστον επτά έτη στον μεγαλύτερο παραγωγό χασίς σε όλη την χώρα, ενώ είναι νευραλγικής σημασίας σταυροδρόμι εισαγόμενων ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, όπλων και κάθε λογής λαθρεμπορίου. Ας μην προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι μια ολόκληρη Ελλάδα δεν μπορεί να βάλει τάξη σε ένα χωριό. Ας μην υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας.

  Το να κηρυχθεί «στρατιωτικός νόμος» για ένα μήνα στα Ζωνιανά, θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα. Όχι όμως, για πάντα. Το χωριό είναι μια ξεχασμένη κι’από τον Θεό περιοχή, με οδικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης άθλιο, που ζεί με αναχρονιστικές παραδόσεις του 15ου αιώνα. Πολύ περισσότερο, αφού το πρόβλημα στην Κρήτη δεν είναι μόνον τα Ζωνιανά. Εκεί εκφράζεται με τον πλέον ακραίο τρόπο η παρανομία. Όμως, περιοχές, περίπου αλα Ζωνιανά, υπάρχουν και αλλού. Στο Νομό Ηρακλείου, στις Καμάρες και τα Βορίζια, όπου υπάρχουν μεγάλες χασισοφυτείες, όπως τέτοιες υπάρχουν και στην περιοχή του Αποκόρωνα στα Χανιά.
  S

 7. 10avgaTourkias avatar
  10avgaTourkias 07/11/2007 19:06:13

  Θυμάστε τι έλεγε ο αείμνηστος Κρουσταλάκης στο «Αντι» για τους δικαστικούς; Ιδού:

  Φαινόμενα χρηματισμού στο δικαστικό Σώμα, παρεμβάσεις της εξουσίας στους λειτουργούς της Θέμιδος, τρομερές καθυστερήσεις στην απόδοση της Δικαιοσύνης, εκ του πονηρού παραλείψεις στον έλεγχο του «Πόθεν έσχες» των πολιτικών, περίεργες μεθοδεύσεις στη μεγάλη υπόθεση του Xρηματιστηρίου, διαφθορά της δημόσιας διοίκησης και απάθεια της κοινωνίας, καταγγέλει ο πρώην εισαγγελέας του Aρείου Πάγου, κ.Eυάγγελος Kρουσταλλάκης.

  «Aναμφιβόλως υπάρχουν δικαστές που δεν έχουν το απαιτούμενο ήθος και άρα δεν απονέμουν σωστά τη δικαιοσύνη επηρεαζόμενοι από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες», τονίζε ο κ.Kρουσταλλάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Aντί», ενώ προσέθετε ότι υπάρχουν «και χρηματιζόμενοι».

  Eπισημάνει ακόμα, τον «πολύ βραδύ ρυθμό απονομής της δικαιοσύνης, έτσι που κάποιες στιγμές φτάνει να αρνησιδικεί η δικαιοσύνη», ενώ για τις εξαρτήσεις δικαστικών από την πολιτική εξουσία, σημειώνει: «Yπάρχουν και ορισμένοι που δεν έχουν το σθένος και το κουράγιο ή δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τους κρατούντες για πολλούς και διάφορους λόγους». Mάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση του Xρηματιστηρίου, την οποία χειρίστηκε η δικαστική λειτουργός, κ.Mπουρμπούλια, τόνισε πως «δεν αποκλείεται κάποιοι από τους εφέτες, να επηρεάστηκαν και πολιτικά», ενώ σημείωσε ότι «το θέμα ενδιέφερε και πόλιτικούς παράγοντες».

  Aναφερόμενος στην «υπόθεση Nεονάκη» (Ρέθυμνο έτσι!), η οποία επίσης συνδέεται με το Xρηματιστήριο, είπε πώς «αυτό πρέπει να ελεγχθεί». Kαι σημείωσε: «Yπάρχει η διαδικασία του πόθεν έσχες, και εδώ δυστυχώς έχει μείνει τυπική».

 8. nikos avatar
  nikos 08/11/2007 09:51:54

  Εμένα πάντως αυτό που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η παντελή σιωπή και απουσία στα ΜΜΕ του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη .
  Φαίνεται ότι ΔΕΝ κατάλαβε ο άνθρωπος τίποτα .
  Κρίμα .

 9. Suhoi avatar
  Suhoi 08/11/2007 13:45:30

  Ας τοποθετηθούν όλες οι μεγαλο-φαμίλιες της Κρήτης (πολιτικές, οικονομικές, κ.ο.κ.). Διότι, εκτός των άλλων, αυτές ευθύνονται για την κατάσταση. Πρωτίστως όμως, ευθύνεται η Αθήνα, η οποία μετά από είκοσι χρόνια προσπαθεί να μας πείσει τώρα ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτε τόσα χρόνια για να λύσει το πρόβλημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.