#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2010 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους πλάνα του «Σχεδίου Βαριοπούλα»Εισβολή στον Έβρο προέβλεπε το «Σχέδιο Βαριοπούλα», το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf.

Η Taraf συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδίου που είχε ετοιμαστεί το Μάρτιο του 2003. Η εφημερίδα κάνοντας λόγο για «δεύτερη κρίση τύπου Ίμια», σημειώνει ότι ο τότε διοικητής της Α' Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε «μικρής εμβέλειας συγκρούσεις» με την Ελλάδα με σκοπό την «τόνωση του εθνικού αισθήματος».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτά προκύπτουν από την 175 σελίδων καταγραφή της απομαγνητοφώνησης ομιλιών σχετικά με το Σχέδιο. Στο εν λόγω κείμενο, ο Τούρκος ταξίαρχος, φέρεται να λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα τα εξής: «Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα. Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τρίτη μέρα του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου 2003 στην Α' Στρατιά, ο τότε διοικητής της τελευταίας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, προτείνει εισβολή στον Έβρο.

Η Taraf αναφέρει ότι «η πρόταση του Ντογάν είναι η εισβολή του τουρκικού στρατού σε ένα τμήμα του Έβρου και η πρόκληση τεχνητής έντασης» και παραθέτει τμήμα από την ομιλία του στρατηγού Ντογάν:

«Αλλος ένας τρόπος επιχείρησης είναι, με την παροχή αναγκαίας αεροπορικής δύναμης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, να καταλάβουμε την περιοχή που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Βόρειος Έβρος και κατ' επέκταση να εφαρμόσουμε και τους δύο τρόπους επιχείρησης, δηλαδή αυτήν που αφορά την εσωτερική ασφάλεια, αλλά και αυτό. Υπήρξαν σκέψεις ότι ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος θα είναι επιχείρηση ταυτόχρονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και κατ' επέκταση θα συμβάλει στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας».

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «η παρουσίαση που έκανε στο ίδιο σεμινάριο ο συνταγματάρχης Τουντζάϊ που εμφανίζεται ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δείχνει πώς εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο οι εκεί Έλληνες, στο πλαίσιο ενός συστηματικού σχεδίου».

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/01/2010 14:31:58

  Ποιός και πως το ξεσκέπασε;

 2. ΕνΚρυπτώ avatar
  ΕνΚρυπτώ 25/01/2010 14:40:44

  To ξεσκέπασε η εφημερίδα Ταράφ η οποία εχει στην κατοχή της 5.000 σχετικά εγγραφα, τα οποία δημοσιεύει σταδιακά
  http://www.taraf.com.tr/haber/46700.htm

  στο παρελθόν έχει κάνει και άλλες μεγάλες αποκαλύψεις πολύ δυσάρεστες για το στρατιωτικό κατεστημένο. Πχ είχε δημοσιεύσει την υπόθεση βομβαρδισμού τουρκικής αεροπορικής βάσης απο α/φ της τουρκικής αεροπορίας κατα λάθος,με αρκετά σημαντικές ζημιές

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΕνΚρυπτώ 25/01/2010 15:01:51

   ποιός της τα έδωσε?
   μήπως ο ίδιος που το οργάνωσε?

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ ΕνΚρυπτώ 25/01/2010 16:03:24

   Ακριβώς Αρχαιοπτέρυξ. Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα από την αντίδραση της Ελλάδας. Σιγά μην άφηναν χωρίς σχέδιο οι Τούρκοι να διαρρεύσει κάτι τόσο χοντροό. Φανταστείτε να διέρρεαν έγγραφα ότι σκοπεύαμε να αποβιβαστούμε στα Δαρδανέλλια.

  • ΕνΚρυπτώ avatar
   ΕνΚρυπτώ @ ΕνΚρυπτώ 25/01/2010 16:07:48

   δεν γνωρίζω ποιος τους τα έδωσε, σε καποιες περιπτώσεις στο παρελθον ακούστηκε ότι αναμεσα στις πηγές της συγκαταλέγονται αξιωματικοί που είναι πιο κοντά στους ισλαμιστές

   αν ψάξεις λίγο την διαμαχη επιτελειου-ταραφ η οποία κρατάει χρόνια θα δείς ότι είναι δύσκολο να είναι στημένη διαρροή. κυνηγάνε να τους κλείσουν χρόνια οπως το Νοκτα και εχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του εκδότη και πολλών δημοσιογράφων ούκ ολίγες φορές.

   είναι η μόνη εφημερίδα στην τουρκία που τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά για Αρμενικη γενοκτονία και προσπάθεια συγκάληψης της αλήθειας , και την υπόθεση του ακτουτούν που πόνεσε αρκετά τους στρατηγούς,η ταράφ την ανέδειξε

 3. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 25/01/2010 14:49:49

  Μολών λαβέ. Από πού προκύπτει τόση αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσαν να εισβάλουν; Ο Έβρος είναι πολύ δυνατός για τον ελληνικό στρατό. Μόνον το πυροβολικό που υπάρχει εκεί θα μπορούσε να τους καθηλώσει για μήνες. Θα έπρεπε να φέρουν όλο το στρατό τους και πάλι, αν είχαμε αεροπορική υπεροπλία (με δεδομένο ότι παίρνουμε τουλάχιστον εννιά στις δέκα αερομαχίες), θα ήταν υπόθεση ημερών να μπούμε εμείς στην Ανατολική Θράκη. Θα έπεφτε πολύ γέλιο.

  • man8os avatar
   man8os @ Blimblomblim 26/01/2010 13:04:28

   Εηαρτωνται τα παντα απο το timing...
   Αν πετυχουν αιφνιδιασμο την πατησαμε.
   Αν οχι την πατησανε.(Την ναρκη).

  • man8os avatar
   man8os @ Blimblomblim 26/01/2010 13:04:55

   *Εξαρτωνται

 4. πατριωτης avatar
  πατριωτης 25/01/2010 14:59:44

  Ολα αυτα σχεδια,ασκησεις επι χαρτου κλπ..σε ελαχιστο χρονο αφ ενος μεν θα ανηκουν στο παρελθον, αφ ετερου δε θα χρειαζεται διαβατηριο για να επισκεφθουμε την Θρακη μας...τοσοι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες ερχονται και θα πολιτογραφουνται Ελληνες απο το πασοκ

 5. nikiplos avatar
  nikiplos 25/01/2010 16:15:35

  Blimblomblim, εκτός από αυτοπεποιήθηση πρέπει κανείς να είναι και μ@λ@κ@ς για να θέλει να εισβάλλει στον Έβρο, όταν το Καστελόριζο έχει μόνο 14 φαντάρους να υπηρετούν σε μόνιμη βάση σε μια μονάδα δυνάμεως 200 ανδρών...

 6. Νιόνιος-διονύσης avatar
  Νιόνιος-διονύσης 25/01/2010 16:40:58

  nikiplos λαθος φιλε,υπερετησα το 2001 στο καστελοριζο και τη Ρω.και πολυ περισσοτερη ημασταν και τους ειχαμε και κατι εκπλειξουλες ολα τα λεφτα!!!!!ας τολμαγανε εστω κατα λαθος!!!

 7. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 25/01/2010 16:45:50

  Oποιος υπηρετησε στο ποταμι, γνωριζει ποσο ευκολο ειναι να μπαζωθει με γιουσουφακια.
  Να φυσαει νοτιας,καιτα βυζαντινα τειχη του Αινου να ειναι τοσο κοντα...
  Ανεκδοτο της ιστοριας ο "αηττητος" τουρκικος στρατος,που δεν πολεμησε πουθενα.

 8. Orestios avatar
  Orestios 25/01/2010 17:22:21

  Παρέλαση θα κάνουν οι Τούρκοι. Δεν χρειάζονται σχέδια. Τώρα με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργού Άμυνας (το Εθνικής ακόμη δεν το αφαίρεσαν?) για τους στρατιωτικούς η κατάκτηση της χώρας μας είναι παιχνιδάκι. Ποιός θα έχει όρεξη να δώσει την ζωή του όταν η φιλοδοξία τους είναι να κάνουν πένιτες τους αξιωματικούς?
  Παρασκευάζουν ήδη συνταγή αποτυχίας με μέτρα ευτελισμού των κόπων τους. Και περιμένουν οι αξιωματικοί να υπερασπιστού τί? Τις λαμογιές? Δεν νομίζω.

  • ars longa,vita brevis avatar
   ars longa,vita brevis @ Orestios 25/01/2010 19:49:45

   Δείτε τις αντιδράσεις,μέχρι και γκρούπ στο Facebook...:

   http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=443542295222

 9. δρόμος avatar
  δρόμος 25/01/2010 17:28:55

  πένης-πένητος, πένομαι, πενία, πείνα...

 10. Orestios avatar
  Orestios 25/01/2010 17:37:54

  Πιο τέλειο συνειρμό δεν μπορούσες να κάνεις για να περιγράψεις τόσο το όραμα της κυβέρνησης για το Στράτευμα, όσο και την δική σου επιχειρηματολογία.

 11. Nick avatar
  Nick 25/01/2010 21:24:32

  Αν είναι να πάθουν ό,τι παρολίγον πήγαν να πάθουν το 1996 με τις κολλημένες στη λάσπη Επιλαρχίες, ας το κάνουν.

 12. παλιό κολοφάνταρο avatar
  παλιό κολοφάνταρο 27/01/2010 08:59:43

  ναι καλα...
  ήμουν γραφέας πριν από κάμποσα χρόνια στη μεραρχία του διδυμοτείχου και είχα δει από κοντά τι θα πει άξιοι αξιωματικοί και αξιόμαχο προσωπικό.
  για πλάκα θα έφταναν στην αλεξανδρούπολη.
  Επεφτε το ρεύμα και έψαχναν βραδιάτικα για ιδιώτη ηλεκτρολόγο να επισκευάσει τη γεννήτρια.
  Σκοτώθηκε φαντάρος σε ναρκοπέδιο και ο οδηγός του στρατηγού που ήθελε να πάει εκεί έψαχνε φακό για τον στρατηγό ζητώντας από τους φαντάρους.
  Ό,τι δούλευε σωστά δούλευε αποκλειστικά λόγω του φιλότιμου πέντε φαντάρψν και δυο υπαξιωματικών.
  Αγαπητοί μου, ο στρατος μας είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Και ξέρετε ποιά λέξη περιγράφει σήμερα την κοινωνία μας περισσότερο από κάθε άλλη...

  • Σον.Πεν avatar
   Σον.Πεν @ παλιό κολοφάνταρο 27/01/2010 14:54:21

   Αποτελεσματική άμυνα σημαινει πρώτα απ'όλα ΦΡΟΝΗΜΑ.
   Υπάρχει?
   Οταν δεχθείς επίθεση εκείνο που μετράει είναι τι απόφαση εχεις πάρει.
   Θα μείνεις αντιμετωπίζοντας το θάνατο ή θα φροντίσεις να εξαφανιστείς.
   Η απόφαση θα κριθεί απο την προεργασία που εχει συντελαστεί στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.
   Φοβάμαι οτι οι ΛΑΓΟΥΜΙΖΗΔΕΣ του Εθνους εχουν υποσκάψει αρκετά την Εθνική μας λεθεντιά και το πνεύμα θυσίας -εντελώς απαραίτητο σε πόλεμο-σε σημείο που ο θεός να βάλει το χέρι του.
   Τι μπορείς να περιμένεις από ένα Εθνος που έχει αναγάγει σε "αναμφισβήτητο" στρατιωτικο αξίωμα ότι πλέον ο πόλεμος γίνεται με "κουμπιά"?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.