#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2012 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελέας: Αρχηγός πολυμελούς οργάνωσης ο Α. ΤσοχατζόπουλοςΤην βαρύτατη και ατιμωτική κατηγορία της σύστασης συμμορίας, αντιμετωπίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, σύμφωνα με το διαβιβαστικό πόρισμα των περισσότερο από 200 σελίδες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο πρώην υπουργός και οι φίλοι του είχαν συστήσει συμμορία με υπεράκτιες εταιρείες, κρυφούς λογαριασμούς, αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ. προκειμένου να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα που προέρχεται από μίζες. Πρόκειται για δωροδοκίες που αφορούν την προμήθεια όπλων από την Ελλάδα.

Το πόρισμα καταπέλτης θα κρύβει κι άλλες εκπλήξεις καθώς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που έχει παραγραφεί, πάντως, αφορά όχι μόνο τα υποβρύχια αλλά και τους πυραύλους TOR και ίσως κι άλλα εξοπλιστικά που υπέγραψε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός με το που πήγε στο Αμυνας είχε βάλει σκοπό να μην αφήσει προμήθεια για προμήθεια.

Το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ και σίγουρα θα σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία καθώς μετά την απολογία του τη Δευτέρα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι πολύ πιθανό να περάσει την πόρτα του Κορυδαλλού καθώς θα κριθεί προφυλακιστέος. Μάλιστα, φήμες λένε ότι αναζητείται το κελί που θα τον φιλοξενήσει και δεν αποκλείεται να είναι εκείνο του Εφραίμ που πληρεί τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το capital :

Οι κατηγορούμενοι "διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή σε περισσότερες χώρες, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ´ εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου... Η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο της δεκαετίας, πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για τη νομιμοποίηση των εσόδων και τη συγκάλυψη της δράσης της χρησιμοποιώντας περισσότερες εξωχώριες εταιρίες, δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και πλήθος τραπεζικών λογαριασμών σε περισσότερες χώρες. Μέσω του πολύπλοκη δικτύου εταίρων, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες που με μεθοδικότητα "έστησαν" τα ανωτέρω πρόσωπα, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους σε τόπο και με μορφή που δεν είναι γνωστά... Η υποδομή είναι βέβαιο ότι εξακολουθεί να υφίσταται δεδομένου ότι μέρος μόνο αυτής έχει εντοπιστεί. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Αρετή Τσοχατζοπούλου της οποίας η συμμετοχή στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή."
Σύμφωνα με το πόρισμα οι μίζες έπεφταν σα χαλάζι για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αναφέρεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο:

"Από Μάιο 1998 ως 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολάρια ΗΠΑ τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1". Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή για τη συγκεκριμένη σύμβαση και πως υπογράφηκε:

"Καθίσταται προφανές ότι η υπογραφή τόσο της κύριας σύμβασης όσο και της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν καταβάλλονταν πρωτίστως στον πρώην υπουργό εθνικής άμυνας ως αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά."

"Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) (παράνομη αμοιβή μέσω της ΜΙΕ από τη FERROSTAAL)".

Σύμφωνα με το πόρισμα μετέτρεψε την παραπάνω περιουσία σε:

- Μεζονέτα 402 τμ στο Κολωνάκι μέσω off shore 1/6/98 (την οποία φέρεται να πούλησε εικονικά στον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος τη μεταβίβασε στη συνέχεια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου)

- Σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 29/11/99

- Αίθουσα 964 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99

- Αίθουσα 1000 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99

- 22 θέσεις πάρκινγ στην παραπάνω διεύθυνση

- Ακίνητο στην Κυψέλη 17/2/2000

- Διαμέρισμα 60 τμ στην Κυψέλη 28/6/04

- Διαμέρισμα 142 τμ στην Κυψέλη 28/6/04

- 24/01/07-2010 πουλήθηκαν τα ακίνητα επί της Λ. Κηφισίας στο Βατοπέδι έναντι 6 εκατ. ευρώ, τα οποία τοποθέτησε στο χρηματοπιστωτικό τομέα".

Στο πόρισμα υπάρχουν απαξιωτικές αναφορές καθώς εμφανίζουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέσα από μια σειρά γεγονότων ως κοινό φοροφυγά και άνθρωπο που αγνοεί τους νόμους του κράτους, πολλούς από τους οποίους έχει ο ίδιος εισηγηθεί ή ψηφίσει ο ίδιος. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει την πληρωμή ΦΠΑ για επισκευές στο σπίτι της Αρεοπαγίτου, το οποίο οι εισαγγελείς θεωρούν ότι του ανήκει από το 1999: "Μεταξύ των κατασχεθέντων εγγράφων υπάρχει και χειρόγραφο με τίτλο ‘οικονομική ανάλυση διαχείρισης προσφορών και λογαριασμών’ όπου σημειώνεται το ‘κέρδος’ από την αποφυγή πληρωμής ποσού 76.000 ευρώ το οποίο συνιστά μέρος του συνολικού ποσού ΦΠΑ που οφειλόταν για εργασίες αξίας 560.000 ευρώ. Το ανωτέρω έγγραφο είναι χαρακτηριστικό για την αντίληψη των εμπλεκομένων προσώπων σχετικά με την τήρηση των νόμων του κράτους ακόμη και προκειμένου για σχετικά μικρό όφελος."

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεται στο πόρισμα είναι ότι επί μια τριετία δαπανήθηκαν για επισκευές στο ακίνητο της Αρεοπαγίτου σχεδόν 710.000 ευρώ αλλά καταχωρήθηκαν παραστατικά μόνο 150.000 ευρώ. "Το γεγονός ότι εκδίδονταν παραστατικά για σημαντικά μικρότερα ποσά αποδεικνύει ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος ενεργούσε ως πραγματικός ιδιοκτήτης και όχι για λογαριασμό άλλου ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή γιατί στην περίπτωση αυτή δεν θα ενδιαφερόταν να συνεργήσει στη φοροκλοπή των εργολάβων και προμηθευτών προκειμένου να έχει και ο ίδιος το ανάλογο κέρδος αλλά αντίθετα θα μεριμνούν σε να γίνουν όλα νόμιμα με τρόπο που θα διασφάλιζε τα δικά του συμφέροντα."

Ο Ν. Ζήγρας

Σχετικά με τον εξάδελφό του Ν. Ζήγρα, το πόρισμα του επιφυλάσσει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση καθώς θεωρείται το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι θεωρείται διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού από το 1997. Παρατίθενται δε σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν καταθέσεις χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς της μετ´ έπειτα συζύγου του πρώην υπουργού από το 1997.

Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 15. Πρόκειται για πρόσωπα του στενού συγγενικού και φιλικού του περιβάλλοντος, δικηγόρους (εμπλοκή σε off shore) και έναν οδοντίατρο (εμπλοκή σε off shore).

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monson avatar
  monson 12/04/2012 21:45:29

  η γνωμη ειναι οτι η λιγα βρηκαν...η λιγα λενε οτι βρηκαν...σαφως υπαρχουν και αλλα!!

 2. Vicky avatar
  Vicky 12/04/2012 22:05:18

  Καλέ το ξέρετε ότι Κηφισίας 7, που λέχθηκε ότι είναι ιδιοκτησίας του ''Ωραίου'', είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το γραφείο του Υφυπουργού Άθλησης ? Λες να υπάρχει και εδώ ''ουρά'' ?

 3. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 12/04/2012 22:05:25

  ΉΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΗΣ, ΣΜΠΩΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙ-ΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

 4. kotstak avatar
  kotstak 12/04/2012 22:05:57

  Ας υποθέσουμε, πως όλοι οι υπόλοιποι στο ΠΑΣΟΚ είναι αθώες περιστερές.
  Όλα αυτά γίνονταν δίπλα τους. Συμμετείχαν στα ίδια συμβούλια.
  Εάν θέλουν να πιστέψουμε πως δεν κατάλαβαν τίποτα, πρέπει να βγουν δημόσια και να πουν:
  ΔΕΝ είμαστε υπερήφανοι για την ευφυΐα μας.
  Σε αυτή την περίπτωση, γιατί εμείς να ψηφίσουμε κάποιους, που αποδεδειγμένα δεν είναι ευφυείς;
  Εάν αύριο είναι στην κυβέρνηση, και ανάμεσά τους βρεθεί ένας “μιζολήπτης”, πως θα τον αντιληφθούν;

 5. Tassos avatar
  Tassos 12/04/2012 22:09:27

  Εγώ απ' ότι βλέπω πάει για ισόβια

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/04/2012 22:19:26

  "....Νικόλαος Πλαστήρας – Μαύρος καβαλάρης (1883-1953) Πέθανε φτωχός παρά τη σταδιοδρομία του στα ανώτατα αξιώματα της στρατιωτικής και πολιτικής ιεραρχίας (διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός). Το σμόκιν της κηδείας του ήταν προσφορά φίλου του, ενώ η περιουσία που άφησε κληρονομιά ανερχόταν σε 216 δραχμές και δέκα δολάρια!

  Τώρα ξαναπηγαίνετε πάνω, και διαβάστε για την περιουσία του Τσοχατζόπουλου , ή μάλλον για ένα μέρος της...

  Αλλα ακόμα και ο τελευταίος ΠΑΣΟΚΟΣ που το '81 δεν είχε δεύτερο βρακί να φορέσει ,βρέθηκε με σπίτια ,εξοχικά και σπουδές των παιδιών στην Αμερική!

  Ας όψεται ο Μητσοτάκης , που όταν πήρε την εξουσία μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, εφάρμοσε πιστά το "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάνει"!

  Τώρα , δυστυχώς ,είναι αργά για να πληρώσουν τα καθάρματα, που μας έκλεψαν τίς ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας,

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 12/04/2012 22:52:34

   ''Τώρα , δυστυχώς ,είναι αργά για να πληρώσουν τα καθάρματα, που μας έκλεψαν τίς ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας''Η δικαιοσυνη ειναι σαν το νερο οταν μαζευεται ψαχνει να βρει διεξοδο να βγει .Ποτε δεν ειναι αργα για τα λαμογια της Πασοκικης λαιλαπας στον δημοσιο κορβανα .Ο νομος που ψηφιστηκε για τον ελεγχο του ποθεν εσχες απο το 1974 και μετα μετα απο την επιμονη Σαμαρα αποτελει την ρομφαια για τον κολασμο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ αρκει να δοθουν γρηγορα τα μεσα στην δικαστικη επιτροπη που θα αναλαβει να κανει τον ελεγχο !Ω ρε μανουλα'μ που θαλεγε και ο καραγκιοζης τι εχουν να δουν τα ματια μας !Ο Μπενυ που το παιζει δεν ηξερα δεν γνωριζα {βλεπε συμμορια της Θεσσαλονικης με τα πρωτοπαληκαρα του στην πρωτη γραμμη =αληθεια τι γινεται αυτη η ιστορια γιατι αποσιωπειται τωρα προεκλογικα απο τα ΜΜΕ ???} θα περασει απο 40 κυματα για τα 3 εκατ ευρωπουλα που δηλωνει περιουσια σε καταθεσεις οχι τοσο για το εσχες αλλα για το ποθεν !Ιδωμεν !!

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 12/04/2012 22:23:14

  Όχι Στέλιο δεν είναι αργά,η δικαιοσύνη ξεκίνησε!Θα πληρώσουν οι κλέφτες!!!

 8. anonymous avatar
  anonymous 12/04/2012 22:25:00

  Κατά τη γνώμη μου ο Άκης ήταν αχυράνθρωπος και κάλυπτε άλλους ή κάλυπτε κι άλλους. Τα ποσά που αναφέρονται είναι σαφώς αληθή, είναι όμως μικρά. Τα ποσά αυτά πρέπει να είναι μόνο το μερίδιο του Άκη. Πρέπει να υπάρχουν κι άλλα χρήματα που τα πήραν άλλοι.

  • monson avatar
   monson @ anonymous 12/04/2012 23:18:24

   σιγουρα τα πηραν και αλλοι μπορει οχι σε χρημα , σε εκδουλευσεις... εγω θα εψαχνα και επιχειρησεις και επιχειρηματιες της εποχης της παντοδυναμιας του ακη....δεν μπορει ολο και θα υπαρχει καποιος επιχειρηματιας που απο ασημαντος...θα εγινε τρανος απο το περιβαλλον..!! λεω εγω τωρα μια σκεψη..εξαλλου στην ελλαδα ζουμε...βηχεις και σε ακουει ολη η θεσσαλονικη...κατεπεκταση ολη η ελλαδα..

   το κυκλωμα δεν μπορει να εξαντλειται σε εναν υπουργο και σε 3 η 10 συγγενεις του...ειπαμε δεν ειμαστε και φελλοί...

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/04/2012 22:40:19

  Το κράτος μαφία του Πασοκ να ξηλωθεί. Μην δείξτε έλεος σε κανέναν. Μόνο έτσι υπάρχει κάποια ελπίδα να φτιαχτεί σταδιακά κράτος σοβαρό.

  'Ολες οι κορασίδες έπεσαν απο τα σύννεφα. Τι να λέμε τώρα...

 10. Παύλος avatar
  Παύλος 12/04/2012 22:52:19

  Το θέμα είναι άλλο :
  Ότι θα βγεί αύριο αυτός ο κύριος και θα μας αποκαλέσει συκοφάντες !
  Μπορείτε να το διανοηθείτε ;;;;;;;;

 11. Pluto avatar
  Pluto 12/04/2012 23:17:55

  Bαγγέλης ,Φώφη,Λοβέρδος ,Ακης=κολιοί από το ίδιο βαρέλι!!

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/04/2012 23:22:03

  Μήπως το όνομα της σπείρας είναι ΚΥΣΕΑ?

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ TopGunZ 13/04/2012 09:15:31

   Σωστός!!!!!!
   Και το C4I πέρασε στο ΥΠΕΘΑ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προεδρεύουσας της ποντικομαμής της Θρουμπελαιούσας.

 13. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 12/04/2012 23:44:51

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

 14. Mara avatar
  Mara 12/04/2012 23:45:32

  Αυτό είναι το Πασόκ...
  Αυτοί από το ΄81 που μας κατσικώθηκαν, διαλύσανε το σύμπαν...
  Θα ακολουθήσουν και άλλοι....
  Η πράσινη καμόρα... θα πληρώσει για τα εγκλήματα της.

  Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης ότι, η λαμογιά..., η κλεψιά..., η απάτη..., το ψέμα..., το έγκλημα..., ο δοσιλογισμός..., η έπαρση..., η αλαζονεία... και η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ έχουν πλέον ένα όνομα... ΠΑΣΟΚ....

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Mara 12/04/2012 23:50:54

   Να αγιάσει το στόμα σου!

   • tak avatar
    tak @ Παύλος 13/04/2012 09:39:23

    Γεια σου Παύλο! Μέρες που ζούμε! Και τι μυαλό φοράνε κάποιοι ... εθνικάφρονες ή εθνοπαράφρονες!

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ tak 13/04/2012 10:22:00

     Καλημέρα αγαπητέ tak,
     Ας ελπίσουμε να υπάρξει λίγη φώτιση από τις Άγιες μέρες που διανύουμε !

 15. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 13/04/2012 00:09:35

  Ειναι μια μικρη δικαιωση για πολλους απο μας που εχουμε τραβιξει ΠΟΛΛΑ απ το συστημα ΠΑΣΟΚ απ τη δεκαετια του 80' , και εμεις και οι οικογενειες μας...

 16. NONOS avatar
  NONOS 13/04/2012 00:13:03

  Στα σκ..τα οση ζαχαρη κι αν ρίξεις κομπόστα δε γίνεστε ρε Πασοκοι.......

 17. airman avatar
  airman 13/04/2012 00:50:17

  Πρόσφατα μάλλον κάποιο ''πουλάκι'' ''κελάηδησε'' για παλιές ''ένδοξες'' μέρες. Τότε που οι μαύρες σακούλες αποριμμάτων είχαν και άλλη χρήση.
  Βρε τι μπορεί να προκύψει από τη μια στιγμή στην άλλη!
  Και από εκεί που δεν το περιμένει κανένας!

 18. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/04/2012 00:56:53

  Τσοχατζόπουλε μήν μασάς.
  Η πατρίδα φτιάχθηκε γιά νά εξυπηρετεί κάτι ωραίους σάν καί σένα.
  Έχουμε πάρει εδώ καί πολύ καιρό ώς χώρα λάθος πορεία.


  <>Ο ίδιος μου είπε πως μέσα σε μισό χρόνο σκότωσε πάνω από τριακόσιους Τούρκους। Γι' αυτό τον ονόμασαν ''Τουρκοφάγο'' । Τρέφει προς άλλους μεγαλοψυχία και φιλικά αισθήματα। Τον εκτιμούν όλοι, λαός και στρατιώτες। Γενναίος και ανιδιοτελής , πενήντα χρόνων περίπου, μέτριο ανάστημα , γεροδεμένος αλλά όχι παχύς । Το παρουσιαστικό του και κυρίως οι τρόποι του θυμίζουν τους ήρωες της αρχαίας Ελλάδας । Ανάμεσα στους θαρραλέους και τους ριψοκίνδυνους είναι ο πρώτος । Τους ξεπερνάει όλους στην ευστροφία , στην δραστηριότητα και στην ευγένεια και σου εμπνέει εμπιστοσύνη । Λακωνικός στην ομιλία του που ζωντανεύει απο μια ζεστή φωνή ,αδράχνει γρήγορα και δυναμικά την κατάσταση , ενώ τα γλυκά γαλάζια μάτια του ερευνούν , προσπαθώντας να διαπεράσουν τον συνομολητή του। Παντού διακρίνει την κατάλληλη στιγμή και ξέρει να την εκμεταλλευθεί σωστά । Παίρνει αμέσως αποφάσεις και καταστρώνει επί τόπου σχέδια για δράση με τόση γρηγοράδα και σιγουριά , που προκαλεί τρόμο στον εχθρό। Οι στρατιώτες του τον λατρεύουν। Τους μαθαίνει να τον ακολουθούν στη μάχη για τη δόξα,αλλά και στον δρόμο που καρτερή ο θάνατος>>।
  Για την δράση του στα Δερβενάκια αφηγείται ο Κολοκοτρώνης: <> , ενώ ο επόμενος μάρτυρας βεβαιώνει ότι: <>
  Αυτός , λοιπόν , ο ανεπανάληπτος ήρωας , αυτός ο γίγαντας του ηρωισμού και του πατριωτισμού , αυτός ο πρωτοκαπετάνιος , τον οποίο λάτρευαν οι στρατιώτες και τον ακολουθούσαν στην δόξα , αλλά και ''στον δρόμο που καρτερεί ο θάνατος '' , αυτός που λευτέρωσε την πατρίδα του , φυλακίστηκε το 1839 από τον Όθωνα , ένα άλλο κωλόπαιδο της Βαυαρίας ,το οποίο έφεραν να κυβερνήσει την Ελλάδα , και κλείστηκε στις περιβόητες φυλακές της Αίγινας , μέσα σ' ένα υπόγειο σκοτεινό κελί , για να αποφυλακισθεί ενάμισι χρόνο αργότερα , εντελώς τυφλός । Τα επόμενα χρόνια που έζησε , τα πέρασε μέσα σε απόλυτη, χωρίς προηγούμενο φτώχεια , στερούμενος και τα απολύτως αναγκαία για την καθημερινή του τροφή। Εδώ δεν μπορώ να αποφύγω τα σχόλια । Αχάριστοι Έλληνες । Είχατε να ταΐζετε τον Όθωνα, τους Βαυαρούς , τον Μαυροκορδάτο , τον Κωλέτη και τους ομοίους τους και δεν είχατε , όχι μια δραχμή, αλλά ένα λεπτό για τον Νικηταρά ; Ντροπή σας!
  <> είπε ο Μακρυγιάννης
  ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  http://www.aoristies.gr/2011/02/blog-post_1883.html

 19. Darki avatar
  Darki 13/04/2012 01:15:45

  Ναστε καλα βρε αδερφια.Μου θυμησατε τις ενδοξες μερες του 99 ,με κατι ΑΤΕΜΚΕ και κατι Σειριους.Α ρε Ακη.Ο Μπατατουδης ειναι στερφα προβατινα διπλα σου.Αλλα να πας στη Μπουργκινα Φασο να τα φας,δεν ηξερες.Ηθελες να κατσεις εδω ,να μου πουλας μουρη.Ωρε καλα λενε ,το μ...ι σερνει καραβι.Τα σαβανα τσεπες δεν εχουνε Ακηηηηηηηηηηη αγορι μου.

  • airman avatar
   airman @ Darki 13/04/2012 01:41:10

   Του Άκη εκτός από τη ''φρεγάτα'' του ''έκατσε'' και υποβρύχιο. Και άμα σε σέρνει υποβρύχιο, το αποτέλεσμα είναι να βρεθείς αργά ή γρήγορα στο βυθό.

 20. monson avatar
  monson 13/04/2012 01:56:59

  πεσ τα χριστιανε μου αν ανοιγαν τα στοματα ολων αυτων που τους εχουν σβησει καποιοι πρασινοφρουροι με το ετσι θελω θα σου ελεγα εγω που θα πηγαινε το πασοκ και το συστηματακι του!( οχι οτι δεν τα φωναζαν...απλα δεν υπηρχαν ευήκοα ωτα..)

 21. anideos avatar
  anideos 13/04/2012 03:32:06

  Η Ελλαδα παντα θα εχει για να τα'ι'ζει δυναστες, ξενοφερτους βασιλιαδες, Ακηδες, Μαμηδες, τη σαρα και τη μαρα.
  Για τους γνησιους Ελληνες που πιστευουν ακομα στην πατριδα και στην ορθοδοξια, που περιμενουν εστω και καποια στιγμη να βρεθει ενας που να μην ειναι τοσο λαιμαργος οσο οι προηγουμενοι.
  Δεν θα υπαρχει ποτε ουτε πιτουρο.

 22. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/04/2012 10:25:24

  Όσο οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αρνούνται την θέσπιση αυστηρών κανόνων λειτουργίας του Κράτους, την ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική εξουσία και την απλοποίηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Δημοσίου και της Κοινωνίας, η Ελλάδα θα κυβερνιέται από πορνοαστέρες!

 23. m.s avatar
  m.s 13/04/2012 10:36:06

  έχω κάτι κοινό με τον Άκη....
  Μεγάλη Τετάρτη έφαγα μπριάμ , κι σουπιές με κοφτό μακαρονάκι...

 24. kimon avatar
  kimon 13/04/2012 13:05:04

  Καλά σοβαρομιλάτε ότι μόνο αυτά έκλεψε;;;
  Γνωρίζετε σε πόσες εταιρείες είναι ενεργός αλλά και σε πόσες ανενεργός μέτοχος;;;
  Κι΄αν συνέλαβαν καθυστερημένα τον τσοχατζόπουλο τον φυσικό αυτουργό ,οι ηθικοί αυτουργοί θα την βγάλουν λάδι;;;
  Δηλαδή ο σιμήτης δεν γνώριζε τίποτε,δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές των υπηρεσιών ασφαλείας για το όργιο της κλοπής;;;
  Αλλά και το έτερο μπουμπούκι ,ο φρικαλέος-σαδομαζωχιστής και γενοκτόνος της νεολαίας βενιζέλος ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ,
  ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΛΑΔΙ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ τσοχα ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2 ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.
  ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ σιμήτη ΚΑΙ βενιζέλο,
  ΚΑΘΑΡΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ kimon 14/04/2012 11:38:13

   Ο Ε. Β. πρέπει να οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για προσβολή του Συντάγματος.

 25. palmyra avatar
  palmyra 13/04/2012 13:46:35

  Να διορθώσω τον εισαγγελέα...προφανώς ήθελε να πει οτι ο τσοχστζόπουλος ήταν αρχηγός πολυμελούς σπείρας του κοινού ποινικού δικαίου και 'οχι απλά οργάνωσης.

 26. Mara avatar
  Mara 13/04/2012 17:02:23

  Η υπεράκτια εταιρεία που πούλησε το σπίτι της Δ. Αεροπαγείτου στον Τσοχατζόπουλο, άνηκε στον σύζυγο της Ντόρας, κ. Ισίδωρο Κούβελο.....??? Έ...???
  Μμμ... πολύ περίεργη... διαδρομή φαίνεται να ακολουθούσε αυτό το χρήμα.....

 27. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 13/04/2012 22:51:30

  Ολα καλά, τις μίζες τις πήρε, μόνο για να κλειστούν οι δουλειές; Δεν έχουν γίνει υπερτιμολογήσεις; Δεν τ]έχουμε πληρώσει χρυσάφι αυτά για τα οποία άλλες χώρες πλήρωσαν ίσως πολύ λιγότερα; Ξέρουμε τις διαφορές; Ο Μπρούμελ κι όλοι υπόλοιποι έβγαλαν κάποια εκατομμύρια. Εμείς πόσα έχουμε φορτωθεί; Θα το ψάξουν αυτό; Κανονικά πρέπει να γίνει έρευνα για όλες τις προμήθεις υλικών...και θα δούμε τελικά κατά πόσο το χρέος που μας έχουν βάλει στην πλάτη είναι επαχθές.
  Ας ελπίσουμε να μην τελειώσει το ξεβρώμισμα στον Τσοχατζόπουλο. Οπου υπάρχουν έστω και φήμες για οτιδήποτε πρέπει να ψαχτεί. Οσοι μας ζημίωσαν πρέπει να πάνε βαθειά μέσα κι ότι έχουν αυτοί κι οι οικογένειές τους να δημευτεί. Και φυσικά όχι για να ξεπληρωθεί το χρέος. Αυτό αποκαλύπτεται ότι είναι πλασματικό...

 28. Ολγα Παπα avatar
  Ολγα Παπα 14/04/2012 17:21:11

  Σοσια - ληστή! Είναι το σήμα κατατεθέν της διαφθοράς! Πρέπει να του επιβάλουνε μία παραδειγματική ποινή μαζί με τους άλλους, σε μιά ομάδα καθαριότητας, να καθαρίζουνε για 10 χρόνια τις τουαλέτες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια που γέρνουν. Να τα τρίβουνε καθημερινά για 4 ώρες! Και να παίρνουν εντολές από ναύτες και μούτσους!
  Έτσι τους αξίζει κι έτσι θα μάθουνε και τα νέα παιδιά, ότι όποιος πολιτικός προσπαθήσει στο μέλλον να "βάλει όχι μόνο το δάχτυλο, αλλά όλο το χέρι μεσ' το μέλι" στα χρήματα του ελληνικού λαού, θα τιμωρηθεί πολύ αυστηρά! Όχι να ανεχόμαστε να "παίζουνε" τους βαρώνους και τις κοντέσες, θρασύτατα, κατασπαταλώντας επιδεικτικά τα χρήματα του ελληνικού λαού, ξεπλένοντας αξίες και τιμές, διαφθείροντας και εξευτελίζοντας παγκόσμια την εικόνα του ελληνικού πολιτικού συστήματος! Μαζί και την εικόνα του Ελληνικού Πολιτισμού! Την ίδια ώρα που 1 στους 3 Έλληνες είναι φτωχοί!
  Η Παναγιά να μας φυλάει από την αδικία, την κακία, τη διαφθορά, την πείνα και τη φτώχεια! Την αγανάκτισή μας θα την εκφράσουμε στις κάλπες!
  Καλή Ανάσταση Ελλάδα! Με μια Ελλάδα Ελληνική!

 29. juliet avatar
  juliet 14/04/2012 17:36:29

  Ολγα Παπα
  χλωμό το βλέπω να καθαρίζει τουαλέτες ,μάλλον θα μισθώσει Πακιστανούς να κάνουν τη δουλειά για λογαρισμό του....οι εγκέφαλοι ποτέ δεν πεθαίνουν.Τόσο αλήτες να φωνάζουν για Βατοπέδι και να κάνουν αγοραπωλήσιες οι ίδιοι.
  Καλή Ανάσταση!

 30. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 14/04/2012 18:39:51

  Εισαγγελέας: Αρχηγός τής πολυμελούς οργάνωσης ΜΠΑΤΣΟΚ ΜΑΦΙΑ Α.Ε.,ο Α. Τσοχατζόπουλος!!!

  Καλά τώρα!!!!
  Γιά νέο μάς τό λέει ό κυρ-Εισαγγελέας ;;;;;;;

  Τό ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΝΑ ΄ΔΗΣ!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.