25/08/2008 23:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες πολέμου από το Τσχινβάλι

Συνεχίζουμε τα οδοιπορικό μας στις περιοχές του πολέμου στον Καύκασο: Στον επικοινωνιακό πόλεμο που ξέσπασε αμέσως μετά την γεωργιανή εισβολή στη Ν. Οσετία, τα αμερικανικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τον Σαακασβίλι και να επικρίνουν τη Μόσχα, έφτασαν συχνά σε σημείο, όχι απλά παραπληροφόρησης, αλλά απόλυτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Δεν έλειψε μάλιστα, η προβολή εικόνων από το κατεστραμμένο Τσχινβάλι (πρωτεύουσα της Ν. Οσετίας) ή τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης, που παρουσιάζονταν …ως ρωσικοί βομβαρδισμοί της γεωργιανής πόλης, Γκόρι.
 

Βέβαια, το Γκόρι ελάχιστες ζημιές έχει υποστεί. Πράγματι στα περίχωρά του, και κυρίως στα χωριά έως την πόλη, υπάρχουν μερικά –λίγα- σπίτια κατεστραμμένα, πολλές τζαμαρίες σπασμένες, και κάποια φορτηγά ανατιναγμένα. Όμως, το μέγεθος των ζημιών ούτε κατά διάνοια συγκρίνεται με την κόλαση που έζησαν οι κάτοικοι του Τσχινβάλι και την ισοπέδωση ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων του από τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς του πυροβολικού και της αεροπορίας.
 

Στην πραγματικότητα, οι ζημιές εντός της Γεωργίας, μέχρι το Γκόρι, είναι μικρές κυρίως επειδή οι Γεωργιανοί ετράπησαν σε άτακτη φυγή όταν προέλαυναν οι Ρώσοι και κατά συνέπεια δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους, προωθήθηκαν με επιχειρήσεις ακριβείας από ομάδες κομάντος. Σε αντίθεση με τους Γεωργιανούς δε, απέφυγαν τους μαζικούς βομβαρδισμούς, αφενός διότι δεν υπήρχε αντίσταση, αφετέρου για να μην προκαλέσουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό και κατά συνέπεια διεθνή κατακραυγή. Βέβαια, όσον αφορά τις στρατιωτικές βάσεις των γεωργιανών, αυτές κτυπήθηκαν ανηλεώς από τους Ρώσους και καταστράφηκαν τα περισσότερα αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα μάχης, κ.λ.π. της Γεωργίας.

Ιδού όμως, ένα φωτογραφικό υλικό από το –πραγματικά- κατεστραμμένο, Τσχινβάλι.
1.Διαλυμένο νεκροταφείο από τα γεωργιανά άρματα μάχης (διακρίνονται τα ίχνη από τις ερπύστριες).
2.Τάφος σε κήπο σπιτιού στο Τσχινβάλι
3,4. Καταστροφές από τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς.
5. Η εισαγγελία της Μόσχας με πολυπληθείς ομάδες της, διεξάγει λεπτομερείς έρευνες στη Ν. Οσετία, προκειμένου να στοιχειοθετήσει την κατηγορία της «γενοκτονίας» και της «εθνοκάθαρσης» εις βάρος του Σαακασβίλι και της Γεωργίας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 26/08/2008 00:29:06

  Φρική πραγματικά, από τα τσουτσέκια των Αμερικλάνων...

 2. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 26/08/2008 00:34:55

  Αξιέπαινο το ρεπορτάζ, γιατί πέρα από τους λύκους και τις αρκούδες υπάρχουν και τα πρόβατα, απλοί άνθρωποι σαν και εμάς, που βρέθηκαν στην δίνη ενός πολέμου συμφερόντων.
  Για τις τόσες χιλιάδες θύματα και ξεριζωμένους δεν έχει γίνει καμία αναφορά από τα παγκόσμια κωλοκάναλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.