#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2010 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνα διάλυσης απο το ξεκίνημα, στην κυβέρνησηΠολιτικοί αναλυτές κι όχι μόνο προέβλεπαν ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τους 48 υπουργούς και υφυπουργούς, με αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και με κάποιους να μην ξέρουν τι χαρτοφυλάκιο έχουν, θα είχε πρόβλημα.

Ούτε τέσσερα 24ωρα δεν πέρασαν και τα σημάδια διάλυσης και σύγκρουσης φάνηκαν. Και εμφανίστηκαν μόλις στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αυτής της κυβέρνησης.

Η αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για… πυγμαχία (λεκτική εννοείται, γιατί άμα πιάνονταν και στα χέρια…).

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης ο… πολλά βαρύς και όχι, ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, ο Χάρης Παμπούκης ο οποίος παρουσίασε το μεγαλόπνοο σχέδιό του για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό (“fast track” -“ business in Greece” το λένε).

Μακάρι να τα καταφέρει ο άνθρωπος αλλά με τις συμμαχίες που έχει στο υπουργικό, δύσκολο το βλέπουμε. Τρεις υπουργοί «τόλμησαν» να ξεσπαθώσουν κατά του ευνοούμενου του κ. Παπανδρέου και να κάνουν παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου. Αυτά που διέρρευσαν από το υπουργικό είναι μάλλον λίγα σε σχέση με αυτά που ελέχθησαν ενώ σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια στις κλειστές συσκέψεις ή στα… μπαράκια της συμπρωτεύουσας.

Μέχρι και η μικροκαμωμένη αλλά… τσαμπουκαλού Τίνα Μπιρμπίλη πήρε το λόγο και ζήτησε από τον κ. Παμπούκη δεσμεύσεις για το αν οι μεγάλες επενδύσεις θα λαμβάνουν υπόψη τους και το περιβάλλον ή θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Το λόγο πήρε και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που φαίνεται να το φέρει βαρέως που οι μεγάλες ξένες επενδύσεις πέρασαν στα χέρια του κ. Παμπούκη κι όχι στα δικά του ενώ ακόμη περιμένει και τον τομέα της ενέργειας που του υποσχέθηκαν.

Εκανε λοιπόν παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου για να λάβει τη δηκτική και ολίγον σνομπ απάντηση του κ. Παμπούκη. «κ. Χρυσοχοϊδη, θαυμάζω τις νομικές σας γνώσεις και το θάρρος σας, που κάνετε παρατηρήσεις χωρίς να έχετε διαβάσει το νομοσχέδιο». Εκεί είναι που τα πήρε στο κρανίο ο Κάλαχαν της κυβέρνησης αλλά είπε να μην κάνει το υπουργικό γης μαδιάμ. Βγαίνοντας έξω φυσικά είπε: «Είχα και έχω ερωτήματα για το νομοσχέδιο, ελπίζω να λυθούν». Σε συνεργάτες του, πάντως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του «άρχοντα του σκότους» όπως αποκαλούν τον κ. Παμπούκη.

Από την πλευρά της, η κ. Κατσέλη είπε ότι πρέπει οι επενδύσεις να γίνουν με πολιτικές διαδικασίες για να την διορθώσες ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι τέτοια χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν.

«Εννοείς με αναπτυξιακές διαδικασίες Λούκα».

«Όχι Πρόεδρε πολιτικές εννοώ, γιατί οι ειδικές διαδικασίες δεν είναι οι συνηθισμένες. Οι επενδύσεις αυτές εντάσσονται και αδειοδοτούνται χωρίς να ακολουθούνται οι συνηθισμένες θεσμικές διαδικασίες», απάντησε η κ. Κατσέλη και ο πρωθυπουργός μάλλον σκέφτηκε γιατί δεν την καρατόμησε την προηγούμενη Κυριακή.

Πάντως, η κ. Κατσέλη (πού όπως γράφεται παίζει με την μία ομάδα της ...οικογένειας Παπανδρέου, ενώ ο κ. Παμπούκης παίζει την την άλλη) συνέχισε να κάνει παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου. Μάλιστα μόλις οι δημοσιογράφοι πήραν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έμειναν έκπληκτοι από την τόλμη της Λούκας. Ουσιαστικά κατηγόρησε τον κ. Παμπούκη ότι έφτιαξε ένα νομοσχέδιο που έχει μεγάλη συνάφεια (είναι ίδιο δηλαδή) με το νομοσχέδιο που είχε η ίδια στο προηγούμενη υπουργείο αλλά και με το νέο αναπτυξιακό.Του είπε επίσης ότι πρέπει να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια των επενδυτικών σχεδίων.

Με λίγα λόγια «άδειασε» τον κ. Παμπούκη γιατί είναι ένα νομοσχέδιο πρόχειρο.

Φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, είδε τη σύγκρουση ως απλές κουβέντες. «Δεν ήταν αντιρρήσεις, αλλά παρατηρήσεις και προβληματισμοί που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας, ειδικά όταν υπάρχει μια τέτοια πρωτόγνωρη νομοθετική διαδικασία. Είναι το οξυγόνο της συζήτησης στην πολιτική. Όλες τις παρατηρήσεις τις λαμβάνουμε υπόψη και τις ενσωματώνουμε».

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν πάνω από το πτώμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΚΟΣ avatar
  ΚΑΚΟΣ 11/09/2010 10:38:57

  Όσο θυμάμαι τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Καραμανλή, τόσο με πιάνουν τα κλάματα!!!

 2. mys avatar
  mys 11/09/2010 12:14:40

  ρε φίλε τι λές αυτό είναι φυσιολογικό για αντιεξουσιαστές ....
  ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ,ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΥΦΑΘΟΎΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΤΟΥ ΓΑΠ

 3. btrotel avatar
  btrotel 11/09/2010 16:09:55

  Δηλαδή εσείς τι νομιζετε , οτι θα πάνε να πουν τι; Οτι ξεπούλησαν την χώρα; ότι ενήργεισαν ως εισπράκτορες των Τραπεζών; ότι θα επιβάλουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας, δηλαδή της aπαλλοτρίωσης της δημόσιας περιουσίας;

  Oi ISLANDOI γνωρίζετε τι έκαναν;

  Αν κάποιοι έχουν ακόμη @@δια, ας τους βάλουν στην θέση που τους ανήκει, δηλαδή στο πουθενά.
  Και τα μαμμοθρεπτικά σύνδρομα, τύπου "mama mar" έχουν ξεπεραστεί πλέον και δεν μετρούν._ Καταννοούμε τις δυσχέρειες της "mama mar" και της περι αυτής σχολάζουζας κληρονομιάς, αλλά εδώ δεν πρόκειται για προσωπικό , αλλά εθνικό ζήτημα. Και δεν είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά εθνικό με διεθνείς προεκτάσεις!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.