#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2010 23:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνα αποσύνθεσης στο Δημόσιο

Συμπτώματα παράλυσης παρουσιάζει το δημόσιο μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων και το κύμα φυγής των συνταξιούχων για να προλάβουν τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εφορίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία και δημοτικές επιχειρήσεις εμφανίζουν εικόνα διάλυσης με τους πολίτες να αναμένουν πολύ περισσότερο χρόνο για την επίλυση των ζητημάτων τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί στο ταμείο του Δημοσίου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους φτάνουν τις 20.000, όταν πέρυσι μέχρι το τέλους του έτους είχαν κατατεθεί 18.000 αιτήσεις.

Άρνητική πρωτιά στην δυσλειτουργία κατέχουν οι δήμοι. Λουκέτο έχουν βάλει ήδη δεκάδες ΚΕΠ, καθώς η λειτουργία τους στηριζόταν όπως αποδείχθηκε αποκλειστικά σε συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Σοβαρά προβλήματα όμως παρουσιάζουν και άλλες κοινωνικές δομές των δήμων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις αιτήσεις που σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 30%. Στην Αθήνα έχουν απορριφθεί 3.000 αιτήσεις, στον Βύρωνα 300 και στην Γλυφάδα 200.

Εικόνα παράλυσης και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στις υπηρεσίες του ΙΚΑ η σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων των stage έκανε τους μόνιμους υπαλλήλους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Στο ΙΚΑ ο χρόνος αναμονής για την έκδοση σύνταξης έχει αυξηθεί από τους 6 μήνες στους 8 . Ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει αδρανήσει καθώς οι υπάλληλοι διεκπεραιώνουν μόνο τις τρέχουσες

Κι ενώ η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δυσλειτουργούν καθώς δεν έχει προχωρήσει ο διορισμός των νέων διευθυντών. Την ίδια ώρα δεκάδες εφοριακοί σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων του ασφαλιστικού.

Στην εφορία, στο κέντρο της Αθήνας που εξυπηρετεί 50.000 φορολογούμενους, το οργανόγραμμα προβλέπει 60 θέσεις εργασίας. Σήμερα στις θέσεις τους βρίσκονται οι 28, οι 2 εργάζονται με πρόγραμμα stage, οι 8 με απόσπαση και οι 4 θα συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του χρόνου. ΚΑΡΤΑ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η λειτουργία του ΕΣΥ, καθώς μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 2000 νοσηλευτές ενώ πολλά περιφερειακά νοσοκομεία απευθύνουν έκκληση για άμεση πρόσληψη προσωπικού.

http://www.skai.gr/news/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/07/2010 23:41:26

  Έτσι, λευκή απεργία εδώ και τώρα! Για να δουν οι πρόθυμοι γκαουλάιτερ τι έχει να γίνει αν ακολουθήσουν τις εντολές των πατρώνων τους για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο...

  • Misha avatar
   Misha @ Αυριανιστής 18/07/2010 23:50:28

   Χρειάζονται ντου εναντίον των δωσιλόγων.Όπως αυτό με τον Κακλαμάνη στην πλ.Κοραή.

 2. Misha avatar
  Misha 18/07/2010 23:48:45

  Για το ΕΣΥ έχει ήδη δρομολογηθεί η κατάργηση του μέσω ιδιωτικοποίησης αρχικά των εργαστηριακών τομέων , κατόπιν του ΕΚΑΒ και πάει λέγοντας.
  Ήδη αυτό έγινε με την τροφοδοσία, τη φύλαξη και την καθαριότητα των νοσοκομείων.
  Περιττο να τονισθεί ότι και στους τρεις προαναφερθέντες τομείς τα έξοδα του δημοσίου πολλαπλασιάστηκαν αντι να μειωθούν.
  Σε όσες χώρες πάτησε πόδι το ΔΝΤ η ποιότητα της Δημόσιας Υγείας υποβαθμίστηκε δραματικά , ενω τα επείγοντα ψυχιατρικά περισατικά αυξήθηκαν με εκθετικούς ρυθμούς.
  Από αυριο αρχίζει 5ημερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών γι αυτά ακριβώς τα ζητήματα.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/07/2010 23:55:41

  Ψυχραιμία. Θα τα λύσουν όλα οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
  Ουδεμία ανησυχία. Προς το παρόν μεθοδεύουν προαγωγές κλπ εν όψει κρίσεων στο δημόσιο. Με αντικειμενικά κριτήρια... π.χ. πόσες αφίσες κόλλησε ο ένας, πόσα χρήματα καταχράσθηκε ο άλλος και πάει λέγοντας.
  Ο εφιάλτης του Μάξ Βέμπερ δηλαδή.

 4. perastikenios avatar
  perastikenios 19/07/2010 00:07:38

  Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πίνακες με την πορεία προσλήψεων, υπερωριών και αμοιβών του Υπουργείου Οικονομικών (καταπώς ακριβώς λέγεται σήμερα), την τελευταία δεκαετία.

  Καθώς το υπουργείο αυτό ήταν από τα πρώτα που μεγάλο μέρος της δουλειάς του πέρασε στη μηχανογράφηση και το ίντερνετ (ταξιςνετ).

  Σήμερα πάνω από το 50 % των συναλλαγών με τις ΔΟΥ, γίνεται μέσω ίντερνετ.

  Κι έλεγαν παλιότερα, πως όπου μπαίνουν οι μηχανές και τα κομπιούτερς, χάνονται θέσεις εργασίας. Έγινε έτσι ή το αντίστροφο (απίστευτο αλλά ελληνικό).

  Αν το ίντερνετ δεν είναι επένδυση, να το κόψουν!

  Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον πόσα προγράμματα ΕΕ + Ελληνικής Πολιτείας προέβλεπαν στήσιμο ιστοσελίδας (νεκρής πλέον) - και με πόσο... Κι αν αυτό το φαινόμενο αυξήηκε ή όχι επί ΝΔ.

  Κι αν θα παρθεί κανένα μέτρο για αυτές τις απατεωνιές. Εφόσον πλέον διαπιστώθηκαν!

  • Greg avatar
   Greg @ perastikenios 19/07/2010 01:24:59

   Μα έτσι κι αλλιώς οι εφορίες θα καταργηθούν! Από του χρόνου η επιβολή των δηλώσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Τα υπόλοιπα μέσω ΚΕΠ. Το δυστύχημα είναι ότι φεύγουν νέοι άνθρωποι -συμβασιούχοι- καλύτερης "πάστας" και με μεγαλύτερα προσόντα -και μένουν τα μπάζα.

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 19/07/2010 00:12:25

  Μην ανησυχείτε, όλα τα προβλήματα θα λυθούν από τον Μάιτι Πορτοσάλτε και τον Σούπερ Μάνο, τους υπερήρωες τής φιλελεύθερης ιδιωτικής (κι από την πίσω πόρτα κρατικοδίαιτης) οικονομίας.

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/07/2010 00:32:29

  Για ρίχτε ρε παιδιά και μιά ΄δημοσιογραφική΄ματιά στον ΟΑΕΕ...
  Απέλυσαν κάθε συμβασιούχο ελεγκτή γιατρό απο τίς 23/5 και δέν έχουν προσλάβει κανέναν ακομα..Καί ούτε προβλέπεται..
  Και η Αγια Παρασκευή έχει δυό γιατρούς μόνον αορίστου,τετράωρους και ερχονται ασφαλισμένοι ακομα και απο Ραφήνα..

  Και στην Νότιο Αττική πού περιλαμβάνει απο Δάφνη έως Βούλα,πάλι δυό γιατροί μόνον..500 ασφαλισμένοι έρχονται στο τετράωρο απο τούς διαβόλου τήν μάνα οι άνθρωποι και οι γιατροί τάχουν φτύσει επίσης.
  Η απόλυτη εξαθλίωση και ξεφτίλα..
  Καί πέφτει και τρομοκρατία γιά νά λειτουργήσουν εντελώς παράνομα οι Υγειονομικές επιτροπές ..Κάποιοι αντιστάθηκαν και αρνηθηκαν νά συμβάλλουν στην γελοιότητα,αλλά οι νεότεροι τίς λειτουργούν υποτυπωδώς..
  Εχει νά βγεί αναπηρική σύνταξη απο τον Μάϊο ..
  Καί πουθενά στις ειδήσεις δέν βγαίνει αυτό τό καραγκιοζιλίκι.

 7. ελευθεριαδου βουλα avatar
  ελευθεριαδου βουλα 19/07/2010 00:47:33

  αν θελουν να ελεγχονται οι δαπανες οι ελεγκτες ιατροι ειναι απαραιτητοι
  τωρα μαλιστα γινεται λογος και για απολυση των ηδη εργαζομενων θεραποντων ιατρων λογω περικοπων στον ΟΑΕΕ
  η υγεια στην τελεια υποβαθμιση της αλλα οι στοχοι επετεφχθησαν
  αλληλουια

 8. ελευθεριαδου βουλα avatar
  ελευθεριαδου βουλα 19/07/2010 00:54:19

  το θεμα της υγειας ειναι ακρως σημαντικο γιατι παρολα τα προβληματα και τις δυσκολιες κρατουσαμε ενα καλο επιπεδο νοσηλειας
  με υπερβαλλον κοστος βεβαια αλλα τουλαχιστον δεν πεθαιναμε και στο δρομο
  δεν τολμω να σκεφτω τι θα γινει αν πεσει μαχαιρι σε ακριβες θεραπειες αλλα ακρως επιβεβλημενες, πχ χημειοθεραπειες

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ ελευθεριαδου βουλα 19/07/2010 09:39:37

   εκατομμυρια θανατοι μεσα σε λιγους μηνες
   αυτο που εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι επιθυμει η κυβερνηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.