Εικόνα Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ
19/06/2014 06:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνα Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Να μην γίνουμε ΕΔΑ, να ενσωματώσουμε το κέντρο...

Επιστροφή σε παρελθούσες μέρες όπου οι διαφωνίες σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθημερινό φαινόμενο της εσωτερικής λειτουργίας έχουν πλέον επανέλθει στην Κουμουνδούρου.

Η εικόνα Βαβέλ για το τι τελικά συνιστά και που οφείλεται το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου που ναι μεν έδωσε την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες απ’ τη ΝΔ αλλά δεν οδήγησε και στην πραγματοποίηση του κεντρικού συνθήματος της Κουμουνδούρου «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν» είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών και των έντονων προστριβών μεταξύ των στελεχών του κόμματος για τον επιμερισμό των ευθυνών τόσο για πολιτικές επιλογές όσο και για την πορεία της οργανωτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τετάρτης όπου δεν υπήρξε συμφωνία επί της εισήγησης. Μάλιστα η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να επαναληφθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.

Η εικόνα αυτή του κορυφαίου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει σοβαρές αντιθέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση αντιπολιτευόμενης απ’ τα αριστερά τάσης των «53» μέσα στους κόλπους της πλειοψηφίας που στοιχιζόταν μέχρι πρότινος πίσω απ’ τον Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά και αυτή έρχεται να προστεθεί στη διακριτή παρουσία που έχουν τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα όσο και η τάση των Πασοκογενών.

Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική των συμμαχιών αναδεικνύεται σε βασικό πεδίο αντιπαράθεσης αυτή την περίοδο.

Οι πληροφορίες θέλουν πάντως τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σ’ αυτό το κλίμα να κάνει μια αναφορά που δημιούργησε ερωτηματικά στα στελέχη του κόμματος για το στόχο της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστησε την προσοχή στο παράδειγμα της ΕΔΑ που αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση το 1958, ωστόσο η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Κέντρου οδήγησαν στη συνέχεια στην εκλογική και πολιτική συρρίκνωση της τότε Αριστεράς.

Αυτή η αναφορά γίνεται στο πλαίσιο και των ζυμώσεων που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και ουσιαστικά μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση ειδικά στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που ξιφουλκούν κατά της ΔΗΜΑΡ αλλά και κάθε σκέψης για συνεργασίες με δυνάμεις που προέρχονται απ’ το σημερινό εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.

Κατά τ’ άλλα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απ’ τα στελέχη του εκλογική εγρήγορση και επίσπευση της δουλειάς της επιτροπής προγράμματος προκειμένου να τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και το ζήτημα να ακολουθηθεί μια πιο δυναμική ρητορική με το να τεθεί ως εκλογικός στόχος η αυτοδυναμία.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Franc- avatar
  Franc- 19/06/2014 08:10:17

  Λέτε να διαλυθούν μόνοι τους, μπας και τη γλυτώσουμε? Γιατί με κυβέρνηση Λοβέρδου-Βενιζέλου και Σαμαρά απλως προεδρεύοντα, δεν βλέπω ελπίδες...Ασε που οι Πασόκοι κάθε άλλο παρά δεδομένοι είναι.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Franc- 19/06/2014 09:00:41

   Οχι μόνο δεδομένοι δεν είναι αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πρός την πλευρά που θα ακουστεί ο ήχος του χρυσίου .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.