24/08/2009 23:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικονικές Εκτελέσεις: Ρουτίνα για την CIA.

 

Μια έκθεση, η οποία για πολλά χρόνια είχε κρατηθεί στο σκοτάδι από τους ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush, θα δημοσιοποιηθεί επιτέλους την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, σε αυτήν περιγράφονται οι πολλές εικονικές εκτελέσεις που διεξήγαγε η CIA σε ανακρίσεις υπόπτων μετά την 11/9. 

Υπενθυμίζεται πως  η ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει ρητά την απειλή «άμεσου θανάτου» σε κρατούμενους και εν πάση περιπτώσει δεν υπήρχε έγκριση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις βασανιστηρίων, όπως η εκτεταμένη εφαρμογή της περιβόητης τακτικής του«water boarding».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ένας ύποπτος για την ανατίναξη του πολεμικού σκάφους USS Cole, είχε απειληθεί με εκτέλεση τόσο από πιστόλι όσο και από ηλεκτρικό τρυπάνι. Σε μια άλλη περίπτωση, ρίχτηκαν πυροβολισμοί σε διπλανό κελί ώστε ο ύποπτος να πιστέψει πως έγινε εκτέλεση συγκρατούμενου. Η εν λόγω έκθεση ήταν διαθέσιμη από το 2004, και έχει διαβαστεί από αρκετούς νομοθέτες. Δυο όμως, πρώην επικεφαλής της CIA, την κράτησαν μυστική ούτως ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά το ηθικό της υπηρεσίας…

 Source: Newsweek

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.