#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2011 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» προτείνει ο ΣαμαράςΝα πάρει πρωτοβουλία για ένα «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του κλάδου ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Επειδή ακούμε πολλά για ''συναίνεση'' και παρακολουθούμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να προσπαθεί με ''μερεμέτια'' να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης: Για ένα ζήτημα έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη. Για ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά στην Εθνική Οικονομία, και μάλιστα τον πιο νευραλγικό τομέα της σήμερα: Τον Τουρισμό», αναφέρει ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του και καλεί την κυβέρνηση «να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «με την κοινή πεποίθηση ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε κοινό μέτωπο στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, που δυστυχώς, εδώ και αρκετούς μήνες, υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού».

Η ΝΔ Προτείνει συγκεκριμένα:

1. Ίδρυση Αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.

2. Δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

3. Καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.

4. Εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.

5. Μείωση της Γραφειοκρατίας.

«Απ' όλα αυτά κάποια μπορούν να γίνουν αμέσως, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τουριστικές υπηρεσίες. Κάποια άλλα χρειάζονται χρόνο... Αλλά, αν υπογραφούν ως βασικά στοιχεία μιας Εθνικής Συμφωνίας για τον Τουρισμό από τώρα, θα αλλάξουν αμέσως το κλίμα στον κλάδο», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς και τονίζει ότι «αυτή την ύστατη ώρα, ο κόσμος του Τουρισμού απαιτεί να δει από την κυβέρνηση υπεύθυνες κινήσεις. Η οικονομία μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει έσοδα από τον Τουρισμό. Γι΄ αυτό, ζητάμε την άμεση υιοθέτηση των παραπάνω μέτρων».

«Εμείς, είμαστε εδώ και σας περιμένουμε. Τολμήστε!», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 01/08/2011 20:41:02

  Aχ βρε Αντώνη ...... αυτά να μην έλεγες ................

  • Kennan avatar
   Kennan @ EΛΛΗΝΑΣ 01/08/2011 21:11:42

   Γιατί που διαφωνείς;

   • madprof avatar
    madprof @ Kennan 02/08/2011 10:53:11

    Εθνική Συμφωνία δεν Χρειάζεται για τα θέματα Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας-Κοινωνικής ασφάλισης;
    Εργασιακός – κοινωνικός – οικονομικός – πολιτικός Μεσαίωνας επικρατεί στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΔικαιοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργοΠροτεκτοράτο.
    Μάλλον είναι πολύ αργά για Εθνικούς στόχους και κοινωνικά Συμβόλαια από αυτούς που είναι Υπαίτιοι για την Διάλυση της Κοινωνίας και της κρατικής μηχανής στο Σύνολό της.

   • EΛΛΗΝΑΣ avatar
    EΛΛΗΝΑΣ @ Kennan 02/08/2011 10:59:17

    To κράτος δε μπορεί να νταντεύει κάθε επαγγλματική ομάδα. Η πρόοδος στο θέμα του τουρισμού θα έλθει όταν όσοι απασχολούνται σε αυτόν γίνουν επιτέλους επαγγελματίες και πάψουν να βλέπουν τον κόσμο σαν πενηντάρικο (όπως σε Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα και αλλού). Δες τι εννοώ :
    http://www.sfedona.gr/2011/08/01/%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b2%ce%bf%cf%85/#Scene_1

 2. Decodex avatar
  Decodex 01/08/2011 20:41:27

  Ναι ωραία όλα αυτά...αλλά αγγίζουν μόνο τη μία πλευρά του πράγματος...
  Σε ότι αφορά τα παρακάτω τι έχετε να πείτε και να κάνετε;

  1. Πόσα από τα έσοδα της τουριστικής "βιομηχανίας" πάνε στην πραγματική οικονομία και πόσα στην παραοικονομία; Πόσοι από αυτούς που ασχολούνται με το τουρισμό κόβουν αποδείξεις, πληρώνουν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και δηλώνουν τα πραγματικά έσοδα;

  2. Οι κατσαπλιάδες που ανοίξανε άθλια rooms to let ή μεγαλοπιαστήκανε με μαγαζάκια, beach bar κ.λπ και προσφέρουν υπηρεσίες της κακιάς ώρας με απαράδεκτη ποιόητα, "μπόμπες" ποτά, με ποιο τρόπο θα συμμορφωθούν; Οι είναι ίδιοι που πουλάνε άλλα στους Έλληνες και άλλα στους "Ξένους" και μάθανε να πουλάνε (σ)τον τουρισμό της σαγιονάρας και του μουσακά.

  3. Πόσοι από αυτούς τους "επαγγελματίες" ασχολούνται και πονάνε πραγματικά για τον τόπο τους; Οταν βλέπεις σε κοσμικούς προορισμούς να υπάρχουν ακόμη οι παράνομες χωματερές (που καίνε τα σκουπίδια!), οι απαράδεκτοι δρόμοι, τα προβλήματα ύδρευσης κ.λπ. και η πλειοψηφία να κάνει ότι δεν υπάρχουν και το μόνο που την νοιάζει είναι να επιλέξουν που θα περάσουν τις διακοπές τους σε εξωτικούς προορισμούς (Μαλδίβες, φίτζι, κ.λπ) όταν λήξει η τουριστική (καλοκαιρινή) σεζόν.

  4. Πόσοι απασχολούν έλληνες και με τι καθεστώς στις τουριστικές τους επιχειρήσεις; Οταν περιμένουν να κατεβούνε οι "γόρκιδες" εκ του work που είναι διάφοροι μπατίρηδες βορειοευρωπαίοι που εργάζονται για ένα πιάτο φαί και ένα κρεββάτι μόνο και μόνο για να μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα (έστω και με αυτό τον τρόπο). Συμπεριλαμβάνονται και αυτοί του ανατολικού μπλόκ που εργάζονται για πενταροδεκάρες και ψάχνεις να βρείς σε ξενοδοχείο κάποιον υπάλληλο να μιλάει Ελληνικά!

  Μπορώ να γράψω και άλλα πολλά για την ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ του ελληνικού τουρισμού που είναι και η δήθεν "Βιομηχανία" που λίγοι δυστυχώς τη βλέπουν με τη ματιά που πραγματικά της αξίζει αφού οι περισσότεροι τη βλέπουν σαν περιοδική "αρπαχτή"...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Decodex 01/08/2011 21:55:19

   Για όλα αυτά ακριβώς είναι που πρέπει να παλέψουμε. Το ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά τον τουρισμό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει και πρέπει να τον αφήσουμε στη μοίρα του! Το ρουμστουλετ και την τρύπια σαγιονάρα είναι που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Ο τουρισμός έχει πολλά να δώσει, αρκεί να το πιστέψουμε.

   Σε επίπεδο δραστηριότητας δεν έχουμε εκμεταλλευτεί, παρά ελάχιστα ίσως, τα παρακάτω:
   -Θαλάσσια σπορ: Υπάρχουν παραλίες στην Ελλάδα που κατατάσσονται στις 10 καλύτερες παγκοσμίως για διάφορα καλοκαιρινά αθλήματα.
   -Αγροτουρισμός: Ήδη υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται την εν λόγω τουριστική δραστηριότητα και μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην αποαστικοποίηση.
   -Ιατρικός τουρισμός: Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, με τα χάλια του ΕΣΥ, έχει ψωμί η υπόθεση. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως στον τομέα των εξωσωματικών!
   -Ιστορικός/Πολεμικός τουρισμός: Μόνο σκεφτείτε πόσοι Αυστραλοί θα πάνε στην Καλλίπολη για τον εορτασμό της απόβασής τους εκεί τον Α' ΠΠ.

   Κι αυτά είναι μερικά παραδείγματα. Το βασικό που χρειάζεται, πέραν όσων ανέφερε ο Σαμαράς, είναι η θέσπιση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων και, φυσικά, η εμπέδωση από όλους ότι πρόκειται για εθνικό στοίχημα!

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ Decodex 02/08/2011 00:33:58

   Αν και συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις θέλω να σου πω ότι και εσύ πέφτεις στην παγίδα και γίνεσαι κακός με τους συμπατριώτες σου. Σίγουρα είσαι από αυτούς της πόλης που μας έρχονται ανάμεσα στην πρώτη με 15 Αυγούστου και κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από της κουρτίνες. Οι περισσότερες οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές 6 μήνες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτές εργάζονται 2 οχτάωρα την μέρα για 7 μέρες την εβδομάδα συνεχόμενα. Επενδύουν και το τελευταίο τους ευρώ στον τόπο τους. πληρώνουν ΟΑΕΕ όλον τον χρόνο, και είναι οι αιμοδότες της τοπικής οικονομίας σε μια σειρά από επαγγέλματα. Η σύγχρονη δομή του Ελληνικού κράτους έχει καταστρέψει κάθε παραδοσιακή οικονομική δραστηριότητα, κανείς δεν μπορεί πλέον στα νησιά να ζήσει με τις λίγες ελιές, το ψάρεμα και την φτωχή γη. Ό τουρισμός είναι αυτός που κρατά τους ανθρώπους σε αυτά τα βράχια αυτή την στιγμή.
   Μην ακούτε τι λέγετε από τους προπαγανδιστές για μια καλή τουριστική χρονιά. Προσωπικά η πτώση με έχει τρομοκρατήσει και αγγίζει το 40 - 50%. Οι δυτικοευρωπαίοι έχουν σταματήσει να έρχονται και τις θέσεις τους έχουν πάρει οι φτωχοί βαλκάνιοι. Οι Έλληνες περιόρισαν την διαμονή τους σε 3 - 4 μέρες και σταματήσαν να ξοδεύουν. Οι τιμές στα δωμάτια έχουν πέσει τουλάχιστον 30% και ο τζίρος στα καταστήματα 40%. Οι πρώτοι μου γνωστοί ετοιμάζονται για μετανάστευση. Προσωπικά με τρία παιδιά που τα δύο ξεκινούν σπουδές το σκέφτομαι επίσης. Αν σπάσει η αλυσίδα χάνουμε και τα νησιά. Όσα δημιουργούσαμε εδώ τα κάναμε μόνοι μας. Το κράτος ερχόταν και αυτό μόνο για διακοπές και για λίγους ψήφους. Τις υποδομές έκτισαν μόνες τους οι ντόπιες κοινωνίες, τους δρόμους ο στρατός.
   Τώρα στις διακοπές τραβήξτε την κουρτίνα και δείτε από πίσω. Μιλήστε με τους ντόπιους και ακούστε τους. Το ίδιο δράμα της Ελλάδας ζουν και αυτοί.

   • Pikis avatar
    Pikis @ Θασίτης 02/08/2011 10:05:03

    Το γεγονός ότι έρχονται πλέον μόνο φτωχομπινέδες των Βαλκανίων συμβαίνει διότι οι επαγγελματίες αρπακολατζήδες του τουρισμού έδιωξαν τον "καλό" τουρισμό με τις γελοιότητες που έκαναν.
    Τον Έλληνα τουρίστα τον μαδείσανε όπου και αν πάτησε το πόδι του για διακοπές. ΆΘλιες υπηρεσίες σε τιμές 3πλάσιες από αυτό που αξίζουν.
    Μην κλαψουρίζετε για την πτώση. Την αξίζατε...

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Pikis 02/08/2011 11:42:40

     Piki παραείσαι αυστηρός.
     Η πτώση δεν γίνεται γιατί μάδησαν αυτοί, αλλά γιατί είμαστε όλοι μαδημένοι. Κι αν ακόμα 'άξιζαν την πτώση', ο άνθρωπος σου λέει πως μαζί με αυτούς, χάνεται πληθυσμός στις περιοχές αυτές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    • Θασίτης avatar
     Θασίτης @ Pikis 02/08/2011 14:02:44

     Ποιος κλαψουρίζει ρε Νεοέλληνα? Επιμένω ότι κάτι επισκέπτες του τρήμερου σαν και εσένα δεν ξέρουν τι τους γίνετε. Ασχολούμε με τον τουρισμό από παιδί, μιλάμε 4 γλώσσες στο σπίτι και μπορώ να σου πω πολλά. Έλα και ψάξε να βρεις Έλληνα τους 5,5 μήνες. Σπρώχνεστε το δεκαπενθήμερο για ένα τριήμερο, φέρνεται την πόλη στο χωριό με μια ζήτηση που ξεπερνά το 200%, σπαταλάτε τα χρήματα σας για επίδειξη σε ακριβά εστιατόρια και κλάμπ που ποτέ δεν θα πλησίαζα, και γκρινιάζετε για της τιμές σέρνοντας τις χοντρές κοιλιές σας από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα. Αυτό το παραμύθι της διαφορετικής αντιμετώπισης Έλληνα και ξένου πρέπει να σταματήσει. Ό φτωχός Σέρβος μπορεί να την βγάζει με ψωμί και ντομάτα αλλά βρίσκει δωμάτιο σε μισή τιμή γιατί έρχεται τους υπόλοιπους μήνες και τελικά καταφέρνει να φέρει τα παιδιά του στην θάλασσα 15 - 20 μέρες με τα ιδία που εσύ σπαταλάς σε ένα τριήμερο. 'Εσύ επιδιξιομανή Νεοέλληνα θαμώνα των υπουργείων και των βουλευτικών γραφέίων που γεμίζεις τα ακριβά τουριστικά θέρετρα του νότου πόσες φορές το έκανες αυτό?
     Συγνώμη για το επίπεδο της απάντησής μου αλλά είναι ανάλογο του δικού σου.

 3. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2011 21:03:56

  Αντωνη...με ΠΑΣΟΚ έχεις να κανεις.

  • Kennan avatar
   Kennan @ Enzo 01/08/2011 21:13:33

   Προσπαθείς κι εδώ και σε διάφορα άλλα μπλογκς να το παίξεις "δεξιός σαμαρικός" , αλλά δύσκολα κρύβεται η καρατζαφέρεια προέλευσή σου. Που διαφωνείς με την πρόταση του Σαμαρά να μας πεις και άσε τις αερολογίες

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ Kennan 01/08/2011 21:39:25

    εσυ τι παριστανεις? τον συνηγορο του Σαμαρα?
    μας χρωστα δεν του χρωσταμε.
    Ειμαστε η βαση.
    Εχω και ενα χαρτακι αποδειξη στο πορτοφολι μου μεσα , τσαλακωμενο βεβαια αλλα το κρατω ακομη, ειναι απο κατι εκλογες για αναδειξη αρχηγου σε ενα κομμα, το θες μ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Kennan 01/08/2011 21:56:31

    Δε νομίζω πως εδώ διαφωνεί ο Enzo. Απλά επισημαίνει το ότι δεν μπορείς να μιλάς για κβαντική φυσική με ανθρώπους των σπηλαίων!

 4. Sackis avatar
  Sackis 01/08/2011 21:16:30

  @decodex: σωστοτατος!!!

 5. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2011 21:47:08

  Ασε Kennan , δεν είσαι σε θεση να με χαρακτηρισεις εσυ εμένα , προυπηρξαμε της ΝΔ

  • Kennan avatar
   Kennan @ Enzo 01/08/2011 22:09:43

   Πόσο χρονών είσαι; 80;

 6. juliet avatar
  juliet 01/08/2011 21:56:59

  Σωστός,κάνοντας αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού μπορείς να ελέγχεις και να βελτιώνεις ,να κάνεις απολογισμό και να μειώνεις και τα κόστη.Να μη χάνεσαι σε γραφειοκρατικά γραφεία που ο ένας θα σε στέλνει στον άλλο.Θα έχεις ελεγκτές.Θα μπορείς να βλέπεις αν τα χρήματα μέσω προγγραμμάτων χρησιμοποιούνται όντως για επαγγελματική χρήση και δεν γίνονται κατοικίες. Αν διαπιστωθεί να δίνονται τα χρήματα πίσω.
  Να εκπονούνται μελέτες βιωσιμότητας και να μη γίνονται όλα στο δεν βαρίεσαι.
  Υποργείο Τουρισμού και Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού και θα δεις Πρόεδρε, αλλά με στελέχη ικανά .

 7. Kennan avatar
  Kennan 01/08/2011 22:09:20

  Σοβαρά μιλάς; Σου χρωστά; Η βάση είναι μετριοπαθής, μεγάλε και τίμια και ψήφισε τον Σαμαρά γιατί της πάει και οχι για να της χρωστάει. Εμείς δηλαδή τι νομίζεις οτι ψηφίσαμε; Μπακογιάννη; Αλλά απο κάτι αμετροεπής σαν κι εσένα που γυρίζουν στα μπλογκ και το παίζουν "λαική βάση" για να βγάλουν τα απωθημένα τους εχουμε προβλημα.

 8. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2011 22:22:27

  Αυτο που θέλω να καταλήξω είναι ότι πρέπει να τελειώσουν οι ευγένειες με το ΠΑΣΟΚ, συμμορία είναι και όχι κόμμα.
  Χάρη τους κάνει ο Σαμαράς και αυτο φαίνεται στον κόσμο και δεν το θέλει κανένας.
  Ειδικά η βάση

 9. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 01/08/2011 23:01:27

  Θα θίγαμε το ΠΑΣΟΚ αν αναφέραμε ότι η κυβέρνηση του Κ.Κ. έκανε ανεξάρτητο Υπουργείο τουρισμού. Ή θα μας μάλωνε και δεν επιτρέπεται.
  Επιτρέπεται να θυμίζαμε επίσης τον ρόλο στην θεμελίωση του Ελληνικού τουρισμού του Εθνάρχη Καραμανλή, με την ίδρυση του ΕΟΤ, την ανέγερση των ΞΕΝΙΑ (με πρωτόγνωρη για την εποχή αισθητική και σεβασμό στο περιβάλλον), με την ανακήρυξη παραδοσιακών οικισμών κ.λ.π. Με επιστρατευμένους για αυτούς τους υψηλούς στόχους Ελλήνων σαν τον Άρη Κωνσταντινίδη ή τον Δημήτρη Πικιώνη. Επιτρέπεται;
  Σίγουρα δεν επιτρέπεται να θυμίσουμε ποιός έφερε την αισθητική του "ρουμστουλετ " ή υπόσκαψε στη κοινωνική συνείδηση τη βαριά αυτή βιομηχανία με "μαγκιές" του τύπου: δεν θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης".

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Νίκος Α 01/08/2011 23:49:45

   Δυστυχώς πολλοί πλέον το μόνο για το οποίο θυμούνται τον Εθνάρχη είναι η...επάρατος αντιπαροχή, άσχετα αν οι περισσότεροι σήμερα ακόμα σε καλύβες θα μένανε και χαμόσπιτα, και φυσικά οι μπούρδες περί Κύπρου, το γνωστό παραμύθι με το που κείται η Μεγαλόνησος. Ο 20ος αιώνας βρίθει από περιπτώσεις αισχύστης προδοσίας του κέντρου και της αριστεράς (μεγαλοιδεατισμός Βενιζέλου, αγγλολαγνεία του ιδίου και του ΓΑΠ Α', εμφύλιος, ανένδοτος, ΑΣΠΙΔΑ, Πολυτεχνείο και αναρρίχηση Ιωαννίδη=Κυπριακή τραγωδία, κρατισμός, οικονομικά σκάνδαλα, Ίμια), αλλά η δεξιά είναι η κακιά, για πέντε φάπες επί Χούντας και για τα σύνδρομα καταδίωξης των αναγνωστών του Ριζοσπάστη (πως γίνεται όλοι οι αριστεροί να μην μπορούσαν να σπουδάσουν και να βρουν δουλειά και όλα τα λαμόγια και οι διανοητές των 10 πτυχίων να είναι αριστερόστροφα εκπορευόμενοι?).

   • Pikis avatar
    Pikis @ TopGunZ 02/08/2011 10:08:53

    χααχαχαχαχαχα!
    Ωραίο το τελευταίο με τον Ριζοσπάστη!
    Αυτό γουστάρουν οι αριστεροί. Να αισθάνονται ότι τους παρακολουθούν όταν κάνουν "αντικαθεστωτικές" πράξεις όπως το διάβασμα εφημερίδας και η ακρόαση τραγουδιών του Θοδωράκη!!! Ε ρε κάτι λεβέντες!!!!

 10. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 01/08/2011 23:07:21

  υπέσκαψε

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 01/08/2011 23:53:07

  Για να θερίσεις και να φας, πρέπει να σπείρεις πρώτα. Αλλά που να το θυμάται ο μέσος Έλληνας αυτό, ας είναι καλά το δημόσιο, οι προμήθειες και τα μαύρα...

  • juliet avatar
   juliet @ TopGunZ 02/08/2011 07:45:28

   Καλημέρα, έγραψες!!!!!!!!!!!!!!!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ juliet 02/08/2011 10:39:09

    Δεν ήταν ξεκάρφωτο το σχόλιό μου πάντως, υπήρχε ένα σχόλιο περί σποράς κουκιών στο οποίο απάντησα.

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/08/2011 01:39:06

  Τον μεγαλοιδεατισμό ο Βενιζέλος τον παρέλαβε, δεν τον δημιούργησε. Δεν αναφέρεις ότι χάρη σε αυτόν ήμασταν με τους νικητές στον Α Παγκόσμιο, ούτε τα τεράστια εδαφικά κέρδη της Ελλάδας όσο ήταν αυτός πρωθυπουργός μετά τις νίκες στους Βαλκανικούς πολέμους ή ότι δεν ήταν κυβέρνηση όταν καταστραφήκαμε στη Μικρά Ασία (όπου επεμβήκαμε απολύτως δικαιολογημένα για να σταματήσουμε τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους) κι ότι στο μεταξύ ο Κεμάλ είχε ανατρέψει τις διπλωματικές ισορροπίες υπέρ της Τουρκίας.
  Δεν ισχύει ότι ο εθνάρχης πούλησε το ζήτημα της Κύπρου σε αντάλλαγμα για μια ήσυχη μεταπολίτευση; Έκανε κάτι διαφορετικό; Δεν προχώρησαν πολύ περισσότερο οι Τούρκοι εισβολείς όταν είχε ήδη έρθει ο ηγέτης από την 'εξορία' του στο Παρίσι να μας σώσει; Ή είναι ψέμμα ότι από την εποχή του ξεκίνησε η εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους αγρότες, που αναγκάζονταν να πουλήσουν την παραγωγή τους σχεδόν τζάμπα και έφευγαν εργάτες στη Γερμανία; Βέβαια μην ξεχνάμε και την ανάπλαση της Αθήνας, που μεταμορφώθηκε σε μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες στον κόσμο.
  Μιλάς για αριστερά και δεν αναφέρεις καθόλου για τα πολιτισμικά της εγκλήματα, που έχει καταστρέψει την ιστορική γνώση των Ελλήνων και την κοινωνική τους συνοχή, που διαλύει την εθνική τους συνείδηση, την παιδεία, τις αξίες. Οπότε και για αυτήν δεν κατανοείς το ρόλο της.
  Όμως, τι έκανε η δεξιά για να τα σταματήσει όλα αυτά; Τίποτα. Και τι είναι η δεξιά τέλος πάντων; Ο φιλελευθερισμός; Άλλη ομορφιά. Ό,τι καλύτερο αν σου αρέσει να σε βάζουν από κάτω οι αγορές και να σου αλλάζουν τα φώτα.
  Ξεκολλήστε από δεξιές-αριστερές, Καραμανλήδες και λοιπούς 'ηγέτες', διαβάστε ελληνική ιστορία και πολιτική και ηθική φιλοσοφία (όχι μόνο την αρχαία) και ίσως περισώσουμε τίποτα.
  Από τότε που οι Έλληνες 'φωτίστηκαν' με τις πολιτικές ιδεολογίες της Δύσης ο ελληνισμός συρρικνώνεται διαρκώς.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δημήτρης 02/08/2011 10:37:46

   Για τον Βενιζέλο καλό είναι να διαβάσουμε και πέρα από τα σχολικά βοηθήματα. Για την υπαιτιότητά του στον χαμένο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Για την "εβραίικη Θεσσαλονίκη" και τον τυχοδιωκτισμό του όταν τελικά την απελευθέρωσε ο βασιλιάς. Και φυσικά για το μόνιμο εναγκαλισμό του με τους Άγγλους που οδήγησε στην Μικρασιατική καταστροφή, όσο και να βαράνε τον πισινό τους κάτω μερικοί.

   Για τον δε Καραμανλή, να θυμίσω πως δεν έφυγε με τη Χούντα, αλλά θυσίασε την πολιτική του καριέρα για να ηρεμήσει τα πνεύματα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές "βίας και νοθείας" και τον "ανένδοτο" των ΓΑΠ Α', Μητσοτάκη και Μάργκαρετ. Όλη η προβοκάτσια του ΙΔΕΑ και του παλατιού εναντίον του Καραμανλή για να μην αλλάξει το Σύνταγμα και ξεδοντιάσει το βασιλευόμενο του πολιτεύματος βρήκε αγέρωχους υποστηρικτές στη φαυλοκρατία του κέντρου, οι οποίοι εν τέλει οδήγησαν τη χώρα στη Χούντα, όχι μόνο με την ανικανότητά τους να κυνηγήσουν γνωστές καταστάσεις (λίστες του Θεοδωράκη), αλλά δίνοντάς τους και αφορμές (ΑΣΠΙΔΑ).

   Για τη Κύπρο, το έχω ξαναπεί, αλλά μερικοί είναι πολύ ηλίθιοι ή απλά προβοκάτορες για να αντιληφθούν: με το πιστόλι στο κρόταφο, 2 εβδομάδων πρωθυπουργός δεν σώζει προμελετημένο έγκλημα. Δεν μπορώ κάθε τρεις και λίγο να επανέρχομαι.

   Σε ότι αφορά αυτό το μελιστάλαχτο με τους μετανάστες, μάλλον ξεχνάμε τους ρυθμούς ανάπτυξης επί των ημερών του, την ΔΕΗ, τον ΟΓΑ κλπ κλπ.

   Για τη δε αριστερά συμφωνούμε απόλυτα. Για τη δεξιά, θα στο πω πολύ απλά τι είναι. Εθνικοκεντρική πολιτική ώστε οι πολίτες να εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες των αγορών, και όχι οι αγορές τις ελευθερίες των πολιτών.

   Και όπως λες, καλό είναι να διαβάζουμε ιστορία και να μην μένουμε στην προπαγάνδα των ανιστόρητων.

   • ό παγωτατζής avatar
    ό παγωτατζής @ TopGunZ 02/08/2011 14:45:40

    Εισαι ομορφιά TopGunZ ......΄Οαση Ελληνικής ομορφιάς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.