#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2010 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνικοί κατασκευαστές στην … κυβέρνησηΟ όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής από θερμικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και των παραχωρήσεων. Λέγεται επίσης μετά επιτάσεως ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Συγκρότημα Λαμπράκη, αλλά γι αυτό δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά.

Για να υλοποιήσει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμά του για την Πράσινη Ανάπτυξη …προσέλαβε αρκετά πρώην στελέχη της. Έχουμε και λέμε:

Ο κ. Νίκος Βασιλάκος: Νέος σύμβουλος της Τ. Μπιρμπίλη, διευθυντικό στέλεχος της NETWORK CONSULTING GROUP ΕΠΕ, (http://www.networkcons.gr/Greek/default.htm), που πρόσφερε συχνά τις υπηρεσίες του στον όμιλο της Τέρνα. Από τα χέρια του περνούσαν όλες οι αιτήσεις αυξήσεων των τιμολογίων που αποστέλλονταν από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (πρόεδρος είναι ο κ. Περιστέρης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Τέρνα).

Η κ. Καλτσα, πρώην υπάλληλος της Τέρνα, νυν γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κοινώς της κ. Μπιρμπίλη.

Ο κ. Λαμπρόπουλος πρώην μέλος ΔΣ Τέρνα, νυν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Και για να είμαστε αντικειμενικοί σας πληροφορούμε τέλος ότι το δεξί χέρι του Σουφλιά (και πρώην Γ.Γ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ) κ. Κατσιγιάννης, ανέλαβε καθήκοντα στελέχους στην Ολυμπία οδό, μια κοινοπραξία των Vinci 36%, Ηochtief 25%, J&Ρ Άβαξ 18%, Αθηνά 3% και Άκτωρ Παραχωρήσεις 18%.

Προφανώς όσοι υποστηρίζουν ότι ο διορισμός αυτός έχει καμία σχέση με τις τις υπηρεσίες του στην προηγούμενη κυβέρνηση είναι εντελώς κακοήθεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. enas avatar
  enas 09/01/2010 19:00:02

  Γράφει στο Πρόγραμμά του για τις εκλογές 4ης ΟΚΤ το ΠΑΣΟΚ επί λέξη:

  "...Η πρασινη ανάπτυξη θα ανοίξει πεδία
  δράσης για τους νέους επιστήμονες που σήμερα ασφυκτιούν σε μια κλειστή και
  αγκυλωμένη οικονομική δομή".

 2. DrNo avatar
  DrNo 09/01/2010 19:20:51

  Είναι χαζοί οι μπιρμπιλομανιατοπασοκοι γιατί θα μπορούσαν να έχουν βγει δημόσια και να διαψεύσουν εν μέρει τις καταγγελίες ή να δικαιολογηθούν κάπως.
  Τώρα και τρώνε πολιτικό κόστος και κινδυνεύουν να ξεφτιλιστούν πλήρως, αφού ιστορικά, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις...ακολουθούν κι άλλες

 3. vas avatar
  vas 09/01/2010 19:21:00

  Πρώτα θα μας πουν

  -πόσο στοίχησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες

  -πόσο στοίχισε η Αττική Οδός το χιλιόμετρο και πόσα εισπράττει το χρόνο η εταιρεία από διόδια ,σε σχέση με αντίστοιχους δρόμους στην Ευρώπη και εάν μιλάμε για την ίδια ποιότητα κατασκευής

  -πόσο στοίχισε η Εγνατία και πόσο η Ιωνία οδός το χιλιόμετρο επίσης σε σχέση με αντίστοιχους δρόμους στην Ευρώπη και εάν μιλάμε επίσης για την ίδια ποιότητα κατασκευής.

  -πόσο αγοράζουμε ελικόπτερα,αεροπλάνα ,και π πλοία σε σχέση με την Τουρκία και άλλους σαν και εμάς ,

  -πόσο στοίχησαν οι σταθμοί παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ που ανέθεσαν σε συγκεκριμένο επιχειρηματία και πόσο οι αντίστοιχοι που έκαναν ιδιώτες για λογαριασμό τους όπως ΜΟΤOR OIL ,ELPA κλπ αλλά και ο ίδιος επιχειρηματίας

  -πόσοι είναι οι διορισμένοι/βολεμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση στον κρατικό μηχανισμό και ΔΕΚΟ και πόσο στοιχίζουν τον χρόνο με υπερωρίες, επιδόματα ,οδοιπορικά κλπ έξοδα παραστάσεως.

  -πόσο επιβαρύνει τον χρόνο η ΠΥΡΚΑΛ,ΟΣΕ,ΕΑΒ κλπ ΙΔΡΥΜΑΤΑ που διοικούνται από διορισμένα κομματικά στελέχη και με ανύπαρκτη παρουσία τις βουλιάζουν και τις απαξιώνουν κάθε μέρα.

  -πόσο κλέβει το κράτος η μεγάλη επιχειρηματικότητα τον χρόνο όπως πετρελεάδες ,ναυπηγεία ,εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ,φαρμακοβιομηχανίες κλπ

  -πόσο στοιχίζει το χρόνο η λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (μισθό ,υπερωρίες,φάρμακα,αναλώσιμα,τροφοδοσίες κλπ) σε σχέση με τα αντίστοιχα νοσοκομεία των χωρών της ΕΕ και βέβαια να μας συγκρίνουν και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών

  -πόσο ....πόσο ...........πόσο

  Όταν μας τα πού και μας ενημερώσουν και πόσοι υπεύθυνοι ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ γιατί δεν έκαναν καλά την δουλεία τους και πόσα λαμόγια κλήθηκαν από εισαγγελέα (όχι ΕΔΕ) για παράβαση καθήκοντος, χρηματισμό κλπ που παρέλαβαν δρόμους που κατέρρευσαν ,πλοία που γέρνουν ,μηχανήματα που δεν δουλεύουν ,πολυκατοικίες και σπίτια με παραβάσεις ,κλπ γνωστές καθημερινές λαμογιές ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΨΥΧΩΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ

  09 Ιαν 2010 10:17:00 π.μ.

  • The Engineer avatar
   The Engineer @ vas 10/01/2010 00:56:55

   well said and to the point!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/01/2010 20:26:21

  Η πράσινη ανάπτυξη είναι μπουρδοϊδεολογία για να ακριβύνει το ρεύμα προς όφελος της πραναφερόμενη εταιρίας, της vestas, veolia, iberdrola, siemens και 4-5 δικούς κτατικοδίαιτους μεταπράτες. Και αυτό είναι το μικρό κομμάτι της ζημιάς. Όι δύο μεγάλες ζημιές είναι η υποβάθμιση της ΔΕΗ και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Μπορεί να αρεσουν στην κυρία Μπιρμπίλη οι Α/Γ αλλά να την δώ με μια δύο στην αυλή της και στις αυλές των προέδρων των εταιριών αυτών.

  Άσε την θέρμανση του πλανήτη που ψύχεται εδώ και 6-7 χρόνια.

  • DrNo avatar
   DrNo @ archaeopteryx 10/01/2010 13:15:51

   Βλέποντας πόσο σοβαρές αντιδράσεις υπάρχουν για τα τεράστια αιολικά πάρκα (έχω μετρήσει πάνω από 10 μπλογκς διαμαρτυρίας απλών πολιτών διαφόρων περιοχών), αναρωτιέμαι πως φαντάζεται ο ΓΑΠ την υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης

 5. trochalos avatar
  trochalos 10/01/2010 12:42:10

  Αγόρασα πράσινη μπογιά Φάκτορα,πες μου τι να βάψω για να κάνω πράσινη ανάπτυξη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.