07/09/2008 00:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθελούσια έξοδος για 4.500 στην Ολυμπιακή

Το θέμα της Ολυμπιακής βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Γράφει σχετικά η Ημερησία

Με το ίδιο όνομα (Olympic) και το σήμα των πέντε κύκλων, αλλά με έργο που μπορεί να είναι μικρότερο και από το 70% του σημερινού έργου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, θα ξεκινήσει, πριν από το 2009, τη λειτουργία της η νέα αεροπορική εταιρεία. Με όχημα την εταιρεία «Πάνθεον» και απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος η νέα εταιρεία θα έχει κοινή πορεία με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για περίπου έξι μήνες μέχρι να γίνει η απορρόφηση των περιουσιακών στοιχείων της Ο.Α. από τον νέο επενδυτή.
Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν και τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και μετατάξεων των περίπου 4.500 μόνιμων εργαζομένων στον όμιλο Ο.Α. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι Ο.Α. και η Ο.Α. θα κηρύξουν πτώχευση και θα γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία των εταιρειών αυτών.

Πριν από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διενέργεια τριών διαγωνισμών. Ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά τη νέα αεροπορική εταιρεία, ο δεύτερος την επίγεια εξυπηρέτηση, ενώ ο τρίτος την τεχνική βάση. Και οι τρεις διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν ταυτόχρονα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον επενδυτή επιθυμεί να διεκδικήσει εκτός από το αεροπορικό έργο και τις άλλες δραστηριότητες της Ο.Α. που σήμερα ανήκουν στην Ο.Α. Υπηρεσίες.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9462&pubid=3095105

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Helmut avatar
    Helmut 08/09/2008 10:12:04

    Ωραία όλα αυτά... την έγκριση της ΕΕ την εξασφαλίσαμε ή θα μας έρθει πάλι ένα κοστούμι "δια χειρός" Αντόνιο Ταζάνι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.