28/11/2009 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγείρεσθε Άγωμεν Εντεύθεν παιδιά! Πετάμε τις παρωπίδες και πέρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.Δημοσιεύθηκε από olympiada
Εδώ σε αυτή την κοινή προσπάθεια, χωρίς υστεροβουλία και με προσοχή έχουμε εδώ και μήνες εστιάσει στην κοιτίδα και αιτία της κακοδαιμονίας που μαστίζει την Ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν περιμέναμε την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ για να “γεννήσουμε” απόψεις. Ούτε γράφαμε ορμώμενοι από κάποιο κομματικό συμφέρον.

Ορθολογικά, με γεγονότα στοιχεία και αποδείξεις, φτάσαμε στο σημείο να δικαιωνόμαστε ακόμα και από τη “Νέα Διακυβέρνηση” που τώρα ανακαλύπτει επιθέσεις διεθνών τοκογλύφων και παγκόσμια κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας. Όχι, δεν είμαστε εξαίρεση, όλες οι χώρες βάλλονται ανάλογα με την αξία τους. Πέραν όμως της πνευματικής διαχρονικής υπόστασης, η Ελλάδα είναι ένα πολύτιμο, αειφόρο γεωπολιτικό “φιλέτο”. Γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού. Όχι τώρα αλλά ανέκαθεν. Όποιος δεν το βλέπει, είναι ή ανόητος ή κακόβουλος.

Το μακρύ χέρι λοιπόν της πιστωτικής επίθεσης δεν είναι άλλο από τη Siemens. Όπου Siemens, Βάλτε όλες τις μεθοδεύσεις του Γερμανικού νεοϊμπεριαλισμού (Αεροδρόμιο, ΟΤΕ, Ναυπηγεία, ΟΣΕ κλπ). Μόνο οι Γερμανοί μπορούσαν αβίαστα να υπεξαιρέσουν τα πακέτα της ΕΕ χωρίς να υπάρξει κοινοτική αντίδραση. Γι’ αυτό και η Siemens έστησε όλη τη νεότερη διαπλοκή του Ελληνικού πολιτικού σκηνικού μοιράζοντας αφειδώς χρήμα σε κάθε κατεύθυνση. Παντού, σε κάθε κόμμα, υπήρχε μία κάστα καλοταϊσμένη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κερδοσκοπικού εγχειρήματος.

Τόσο απλά παίζονται τα γεωπολιτικά παιχνίδια φίλοι. Ορθολογικά, με οικονομικούς όρους, όπως μία πολυεθνική ανταγωνίζεται κάποια άλλη. Δεν χρειάζονται ούτε Νεφελίμ ούτε φαντάσματα. Μόνο επίορκοι αδηφάγοι πολιτικοί άνδρες που βάζουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό πάνω από το συνολικό συμφέρον.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ παρότι απομάκρυνε πολλούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, με την επανατοποθέτηση Ζορμπά φαίνεται ότι σκοπεύει να συνεχίσει τη συγκάλυψη. Γι’ αυτό η επόμενη μέρα της ΝΔ είναι καθοριστικής σημασίας για τα δημοσιονομικά, την εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού, την πραγματική ανεξάρτητη δημοκρατική διακυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση όταν έκανε το λάθος να σηκώσει το χαλί της Siemens, ήρθε αντιμέτωπη με φωτιές, λαύρες, εξεγέρσεις, Βατοπαίδια και άλλες φαντασμαγορικές καταστάσεις. Πίσω από αυτές κρύβονταν πάντα τα ίδια πρόσωπα. Πρόσωπα που σήμερα επανεμφανίζονται ως “εγγυητές της ενότητας και της επόμενης ημέρας”. Παυλόπουλοι, Πολύδωρες, Γιακουμάτοι, η πραγματική νύχτα των ζωντανών νεκρών.
 

Θαύμα ο καινούριος μου αποχυμωτής…
 Δυστυχώς, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει συνδέσει το όνομα της με αυτή την εγκληματική καταλήστευση της Ελληνικής κοινωνίας. Όχι ως επιτελικός φορέας αλλά ως φορέας πίεσης και προώθησης αυτών των συμφερόντων. Όταν πιέζεις τη Βάσω Παπανδρέου ως αντιπολίτευση κυρία Μπακογιάννη για να προωθήσει τα συμφέροντα του φίλου σας, κυρίου Χριστοφοράκου:

“Από την πλευρά της Ν.Δ. τονίσθηκε προς τη διοίκηση του ΟΤΕ «ότι οφείλει εφόσον κρίνει ότι ορισμένες επενδύσεις και προμήθειες είναι απαραίτητες, να προχωρήσει χωρίς άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις σχετικές συμφωνίες βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε συναντηθεί η υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου με την υπεύθυνη του τομέα αναπτυξης της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου. Η κ. Μπακογιάννη είπε μετά τη συνάντηση ότι σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε «ταυτότητα απόψεων με την κ. Παπανδρέου». Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτίμησε στη συνέχεια ότι «θα προχωρήσουν πλέον γρήγορα οι συμφωνίες ΔΕΚΟ με εγχώριες βιομηχανίες για τις μεγάλες και μακροχρόνιες προμήθειες (εφημερίδα «Ναυτεμπορική» 19/9/1997).”

Όταν το όνομα το δικό σας και της οικογενείας σας έχουν αυτή την προνομιούχο θέση στα ημερολόγια ενός διαβολέα της πολιτικής σκηνής, ΟΧΙ κυρία Μπακογιάννη. Δεν μας εμπνέετε καμμία εμπιστοσύνη. Είναι ότι πιο ελαφρύ μπορούμε να πούμε και δεν το λέμε τώρα, το λέμε εδώ και μήνες.

Γι’ αυτό λοιπόν στηρίζουμε ανοιχτά και ειλικρινά Σαμαρά.

Δεν μας ελκύουν τα κελεύσματα σας για “βόλεμα”, για τα “δικά μας παιδιά”, για τον κομματικό θρίαμβο. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ” κυρία Μπακογιάννη. Αντίθετα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, υπάρχουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Τα παιδιά που γεννιώνται χρεωμένα επειδή κάποιοι “φίλοι” σας λήστεψαν το μέλλον τους.


Αυτά τα παιδιά λοιπόν άναψαν μία άλλη φωτιά. Όχι σαν αυτές του Πολύδωρα και του Παυλόπουλου. Μία άλλη φωτιά που έγινε πυρκαγιά και φουντώνει από γειτονιά σε γειτονιά. Γιατί όπου μιλάν Ελληνικά έχει δικά μας παιδιά κυρία Μπακογιάννη. Ούτε γαλάζια ούτε πράσινα. Παιδιά που περνάν το μήνυμα από γειτονιά σε γειτονιά.

Εγείρεσθε Άγωμεν Εντεύθεν παιδιά! Και από Πύργο μεριά και από Αθήνα μεριά!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/11/2009 17:05:25

  Συγνώμη αλλά "παίρνουμε", δεν "πέρνουμε". Τα ρήματα είναι Παίρνω και περνώ.

 2. πρώτα η ελλάδα avatar
  πρώτα η ελλάδα 28/11/2009 17:30:36

  Εάν η προσέλευση είναι μαζική δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος.
  Να τελειώνουμε πιά, να οργανώσουμε το συνέδριό μας και να φύγουμε μπροστά.
  Ο Γιωργάκης ήδη έχει χάσει το μπούσουλα!

 3. trochalos avatar
  trochalos 28/11/2009 18:29:24

  Ο ΓΑΠ έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια.Με αρχηγό των Σαμαρά μας βλέπω γρήγορα στο γκοβέρνο,γιατί ο σοφός λαός μας λέει ότι ο ΨΕΥΤΗΣ και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

 4. trochalos avatar
  trochalos 28/11/2009 18:31:40

  Και κάτι συμαντικό, ο νικητής μιλάει πάντα από το Ζάππειο

 5. πρώτα η ελλάδα avatar
  πρώτα η ελλάδα 28/11/2009 19:01:59

  Και να σου πώ και ένα μικρό μυστικό σε ότι αφορά τη συνεχή διαρροή ψήφων που έχει τις τελευταίες 15 μέρες η Ντόρα;
  Οφείλεται στην οξύτητα των ομιλιών της.
  Παρακολουθώ καθημερινά τους λόγους των υποψηφίων και ο Σαμαράς μιλάει πάντα για δύναμη μέσα από την ενότητα (μόνο χθές το βράδυ κάποια στιγμή το ξέφυγε ένα υπονοούμενο εναντίον της Ντόρας).
  Απεναντίας η Ντόρα χρησιμοποιεί εξαιρετικά οξείς χαρακτηρισμούς, συνεχή προσωπικά υπονοούμενα και θυμίζει λύκο που έχει πιαστεί στο δόκανο.
  Έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της.
  Το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί είναι η ενότητα και φαίνεται.
  Φοβάμαι ότι αυτή η επιθετικότητα, όχι μόνο εδιωξε τους αναποφάσιστους από κοντά της αλλά θα της δημιουργήσει τεράστιο προσωπικό πρόβλημα από Δευτέρα.
  Ο απλός κόσμος θέλει την ενότητα και γι΄αυτό είναι εξαγριωμένος με τη Ντόρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.